|
|
#272 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
I tak: ja się nie lubię przebijać przez tlum rozwydrzonych bachorów i ich beztroskich rodziców. Każda głupota mnie drażni, więc w IKEA bywam tylko, gdy już bezwzględnie muszę. Owszem, widywałam dzieci, które rodzice wychowują i udaje im się to. Problem polega tylko na tym, że coraz częściej dzieci klaudii i sebków są chowane a nie wychowywane. Tylko sebek i klaudia mogą wpaść na pomysl spędzenia soboty/niedzieli w IKEA i uważać to za jedyny właściwy sposób spędzania czasu z dziećmi. Wiesz, to taki lajfstajl, bo innych rozrywek dla swoich dzieci nie umieją zapewnić. Tylko latanie po centrach handlowych, Ikeach i rzucanie klopsikami. I tak cały dzień. A przy okazji można kupić poduszkę za 5 zł czy inną durnostojkę. I dzień zleci. A po co się starać i pokazywać dzieciom, jak naprawdę można spędzać rodzinnie wolne dni? Jeśli jakiś sklep reklamuje się jako "rodzinny"/"przyjazny dla rodziny" to w efekcie robi przeciętnym Kowalskim krzywdę. Bo życie rodzinne nie polega na spędzaniu weekendów w sklepie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze się zapytam - tak dla porównania, o ile się da zestawić je obok
- jak jest w innych, podobnych przybytkach? W OBI? Nomi, Praktikerze? Jysku? Castoramie? LerłaMerlę? Byłam tam dość spory czas temu, ale nie przypominam sobie, żeby były tam jakieś rozbiegane/rozwrzeszczane dzieci. Może to głupie, wyskakiwać z tak absurdalnie prostym rozwiązaniem, ale czy nie dałoby się ich po prostu odgórnie bardziej przypilnować (domyślny nakaz, tak jak, zresztą, w każdym innym sklepie - jakoś po Lidlu/Biedrze/Tesco nie biegają tabuny maluchów, a przecież mogłyby, bo teoretycznie nic nie stoi im na przeszkodzie)? |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak to nie biegają? Według Wizażanek biegają. A nawet rozjeżdżają wózkami. "One" są wszędzie. Jak stonka.
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
ani nie są jakoś bardziej rozwrzeszczane...Moim zdaniem problem z d... wzięty tak naprawdę Ale może w Ikea jest więcej zblazowanych panienek kupujących np toaletkę malma które owe wydarzenie traktują z namaszczeniem i nie dociera do nich, że ikea to market jak każdy inny tylko,że z wyposażeniem do domu a nie jakiś luksusowy salon do lansowania się i celebrowania tych momentów stworzony dla singli z mieszkań bez sypialni
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Niektore z was sie pieklą jakbysmy co najmniej wystawialy za drzwi wasze osobiste dziecko i wsadzaly je do klatki
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
Z tym, że tutaj dziewczyny podawały konkretne przykłady:
dorysowywanie twarzy eksponowanym elementom, skakanie po łóżkach, zabawa drzwiczkami... jestem w stanie przyznać rację, że to jednak nie jest taki problem z ujścia odbytu. |
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam uważam ze wszyscy są nerwowi w tym molochu, bo jest on beznadziejnie urządzony z zasady. Nie da się wejść z głównej alei do konkretnego działu i wyjść z niego prosto do kas, tylko trzeba pielgrzymkować całą długaśną trasa po wszystkich działach, jak jakiś trzepnięty dromader przez Saharę. Tylko dlatego ze moloch liczy że jak się tak lezie to się z nudów i frustracji, zmęczenia, pragnienia i głodu nakupi więcej badziewia niż się potrzebuje. Ja już na etapie pobierania beznadziejnej torby mam pianę, bo przyjechałam po 6 szklanek a Ci mi dają torbę z jaką łazili handlarze szmatami na bazar na stadionie narodowym. Jak mam w tym worze szklanki włożyć żeby nie potłuc? A sory, zanim dotrę do szklanek mam nabrać tytle niepotrzebnego badziewia, że szklanki bezpiecznie doniosę do kasy w zębach a potem będę musiała z wycieńczenia iść na klopsiki. Wiadomo, z głodu wszystko smakuje, nawet szwedzka kuchnia. To i się ludziom nerwy kończą.
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
Aj cava bajki opowiadasz. Wchodzisz na pieterko i schodzisz na dol okijajac ekspozycje. Pierwsze pomieszczenie to bibeloty. Potem od razu szklanki i kuchnia. W dwie minuty max od wejscia. Potem skroty i voila kasa. A Ze tobie sie chce z gdyni bo kilka szklanek jezdzic, to az dziwne. Brzmi sebowato wrecz;p
|
|
|
|
|
#282 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Hej, ja lubie klopsy z IKEI, wole wprawdzie lososia, ale klopsiki nie sa zle.
Pomysl aby chociaz raz w miesiacu w sklepach nie bylo dzieci jest calkiem fajny ahahahahaha.
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
W Praktikerze, do ktorego chodze prawie nie widuje dzieci. W Leroy je spotykam, ale jest ich zdecydowanie mniej niz w Ikei. Oba te sklepy sa mniej atrakcyjne niz Ikea, bo nie ma kanap, nie ma za bardzo gdzie usiasc, wspiac sie na lozko pietrowe (mimo zakazu), nie ma tylu pierdółek do ogladania. Za to w BRW juz mozna spotkac wiecej dzieci, chociaz nadal wydaje mi sie, ze mniej niz w Ikei, ale to chyba dlatego, ze ogolnie mniej klientow zaglada do BRW niz do Ikei i chyba nie kazdy ich salon ma barek, w ktorym mozna cos zjesc. W salonach meblowych, ktore sprzedaja glownie meble tapicerowane na wymiar, drozsze marki itd. dzieci nie widywalam.
Send from my mind using the Force. |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jo, tez uważam że kupownie w IKEA jest sebowate.
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Obawiam sie, ze co innego miala na mysli.
|
|
#287 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Cava, kazdy sklep IKEA jest budowany w zgodzie z wymogami przeciwpozarowymi, wiec w kazdej mozna ominac ekspozycje przechodzac od razu do czesci samoobslugowej, plus z kazdego dzialu sa przejscia, nie zawsze widoczne bo towar przykuwa nasza uwage, ale pracownicy IKEI moga wskazac Ci droge. Po ekspozycji tez mozna swobodnie sie poruszac. przechodzac z dzialu do dzialu. Przyklad ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Co to znaczy 'sebowate' i jaki to slowo ma rodowod? Pierwszy raz sie z tym spotykam.
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
na szklanki są akurat specjalne kartoniki z uchwytem..trzeba se tylko złożyć..są na dziale ze szkłem można bezpiecznie spakować szklanki,kieliszki lub talerze
![]() W gańsku np wystarczy wjechać na górę i od razu zjechać windą i omijasz całą ekspozycję i od razu jesteś na szklankach ![]() W ikea tak jak zdarzają się niegrzeczne dzieci tak samo są kłócące sie pary, osoby drące sie do telefonu komórkowego tak,że wczyscy nawet 2 działy dalej słyszą, oraz paniusie w szpilkach ktore snują się środkiem w tempie ślimaczym ale samym środkiem przejśćia tak, że wyminąc je to wyczyn dziadki po kuracji czosnkowej itp wszystkich wyeliminować! to by było coś! Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2015-09-30 o 10:21 |
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Ciekawe gdzie by pomieścili wszystkie dzieci w tych kulkach w dniu bez dzieci. Rodzicom też by pewnie było na rękę, że mogą zostawić maluchy na placu zabaw i spokojnie robić zakupy. Ale wszystkich ich tam nie pomieszczą.
Chodziłam, chodzę i chodzić będę do Ikei z dzieckiem, chyba, że mam ją z kim zostawić (a to rzadkość). Ale zawsze staram się ją upilnować i nigdy nie było sytuacji żeby weszła na jakieś łóżko, do szafy czy gdzie indziej. Jak jest mini plac zabaw, kredki itd to zatrzymujemy się na chwilę, pobawi się i ruszamy dalej. Co do makro. Również wchodzimy i nikt nie robi nam z tym problemu. Czy Wika jeździła w wózku, czy tak jak teraz spaceruje sama. Ale dzieci trzeba mieć cały czas na oku, a najlepiej pod ręką. Tak naprawdę ta dzicz w sklepach to nie wina dzieci, a rodziców. Bo to oni nie potrafią zapanować nad potomstwem. Więc dlaczego odbierać dzieciom tę zabawę? Może lepiej zakazać wejścia rodzicom, którzy nie radzą sobie z wychowaniem... |
|
|
|
|
#290 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
tylko dziecko zamiast wrzucac chrupki tlucze szklanki w ikei
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#292 | ||
|
Konto usunięte
|
zwlaszcza ze ty robisz kilkadziesiat km po kilka szklanek i płaczesz nam że musisz godzine drałować po sklepie do kas
umówimy się kiedyś i pokażę ci jak z działu szklanek trafić do kas w dwie minuty max ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
myślałaś o karierze stand upera? |
||
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze na mój gust z Gdyni do Gdańska to jakoś blisko jest a i Ikea ta akurat, nie stoi na pustkowiu żeby musiała być jedynym celem wyprawy , to reflektuję. Tylko nie weekend i nie w tygodniu po południu. Paulincia, czy Ty potrzebujesz więcej emotikonek w stylu: ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fantastic elastic
|
|
|
#295 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
ja to bym dała obok łóżko piętrowe, gdy mama mówi: synek, nie wchodź, nie wolno xd
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Dlaczego? |
|
|
|
|
|
#298 |
|
Konto usunięte
|
hm, golgie wątpi dlaczego rodziny z małymi dziećmi zostawiają najwięcej kasy w sklepach meblowych
kto jej to wyjaśni bo mi ręce opadły? nie mam siły wyprowadzać z błędu mojej najlepszej przyjaciółki
|
|
|
|
|
#299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale Ikea nie odniosła by takiego finasowego międzynarodowego sukcesu bez badania rynku. Świetnie wiedzą kto i ile u nich wydaje i jakie produkty sprzedają się najlepiej. A karty ikea family to dla nich kopalnia wiedzy.. Wiedzą wtedy kto , co za ile ile ma dzieci itd żaden przedmiot nie jest sprzedawany tam przypadkiem. Każda wystawka jest dokładnie przemyślana. |
||
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

ani nie są jakoś bardziej rozwrzeszczane...

ahahahahaha.

fantastic elastic
Haters Gonna Hate