![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Bywam w Ikei czasami. Brykające bezmyślnie dzieci widuję rzadko. Nie sądzę, by były potrzebne obrazkowe pouczenia- bo ktoś jest zabiegany. Potrzebne są konkretne i ostre reakcje ze strony personelu.
![]() |
![]() |
#363 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Serio takie tabliczki otworzą im oczy i od tej pory będą wszystkie dzieci chodziły za rączkę. Tak btw to nie słyszałam o żadnym wypadku w Ikea w którym jakoś poważnie ucierpiało by dziecko lub ktoś inny.. lub ewentualnie jakieś niedopilnowane dziecko wyrządziło by komuś krzywdę.. Pomijając magazyn Ikea nie jest specjalnie niebezpiecznym miejscem dla dziecka. Walnie się o szafę? spadnie z kanapy, pobje kubek?.. to samo może wydażyć się tak naprawdę w domu. Więc nie przesadzałabym tak z troską o cudze dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i żeby wyjąć coś z kredensu też używam wózka widłowego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Jakby ikea widziała jakieś realne zagrożenia, to by je zlikwidowała. To korpo- mają obcykane rachunki zysku i strat, jak trzeba kupującemu na własne życzenie gorącą kawę napisać ze kawa jest gorąca, bo jak nie to się poleje i poleci po odszkodowanie- to jest napisane.
Bym nie drżała więc o BHP zakupów. ![]() Tak wypadki się zdarzają- ale wypadki to wypadki, zdarzają się czasem wszędzie, a najczęściej we własnym domu o zgrozo.
![]() |
#368 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Ale co konkretnie w moim wpisie skłania Cię do wniosku, że mam jej coś tłumaczyć ![]() Bo ja nie wiem. Korpo ma wliczone takie ekscesy w ryzyko i pewnie niezły fundusz na to, mamuśka czy bezdzietna, jak coś połkną czy z czegoś spadną, mogą sobie pozwać. A nuż się uda.
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Ja wciąż sie dziwie, jak zdrowy bodajże czterolatek moze najeść sie Kreta, bo taka akcja tez była. Zaczynam podejrzewać, ze moja córka jest genialna, bo ma trzy lata i jakoś nie kusi jej, zeby sie domestosa napić i zagryźć proszkiem do prania czy tam wspinać sie po paczkach w magazynie. A przeciętnie lub mniej inteligentny dzieciak to za grosz nie ma instynktu samozachowawczego, wszystko zje, wszędzie wlezie, strach gdziekolwiek iść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
To akurat Ty wpadłaś w histerię
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() No to dla tych, którzy nie mają wielkiej wyobraźni, bo i tacy są. Większość-zgodzę się, zajmuje się dziećmi, ale niektórzy nie bardzo i wydaje im się, że są niezniszczalne, więc może to by im pomogło? nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tam, gdzie nie trzeba (poraził go prąd). Przecież coś takiego może przytrafić się w domu. Kogo pozwie do sądu, kiedy przytrafi się to we własnych czterech ścianach? Chodziło mi o drugą część Twojej wypowiedzi, którą poprzednio zacytowałam :) Edytowane przez 201609140906 Czas edycji: 2015-09-30 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
No ale wezcie, serio trzeba pisemem obrazkowym tlumaczyc ludziom, ze dzieci maja sie nie wspinac po kablach? albo nie wspinac po polkach w sklepie? nie przesadzajmy juz, jesli ktos serio o tym nie wie, to brdzo mi szkoda jego dzieci, ale jednak nie idzmy w kierunku udebilania ludzi pisaniem tabliczek "uwaga w sklepie jest niebezpiecznie"
Akurat pomysl z tabliczkami, ostrzezeniami itd mi sie nie podoba. Co innego gdyby personel reagowal ale gdzie tam, "tych klientow nie obslugujemy" to tylko w socjalizmie bylo, teraz "klient nasz pan" ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dziecko, ale tez denerwują mnie wrzeszczące, wszędzie wchodzące dzieci. Denerwuje mnie trend na zabieranie dzieci ze sobą dosłownie wszędzie i traktowanie ich jakby były pępkami świata albo olewanie i puszczanie na zywiol. Denerwuje mnie, kiedy jestem na weselu, chce sie napić wódki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Prędzej dzieciak zrobi sobie krzywdę biegając po podwórku z rówieśnikami niż na zakupach w Ikei.
Ale fajnie, że front antydzieciowy przyjął taktykę , że to niby dla dobra dzieci, bo sobie biedne krzywdę zrobią, a nie dla własnej wygody bo z jakiegoś powodu dzieci nie znoszą.
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
A mi jest zwykle żal personelu, który musi z gorącymi daniami lawirować miedzy czyimś szalejącymi pociechami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzieci bardzo lubię. Skąd Wy bierzecie te wnioski, no SKĄD? Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-30 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Hmmm w Ikie trzeba chyba potrafić kupować. Mieszkanie nie pierwsze, my dawno nie młodzi a wszystkie meble są z ikei, co prawda nikt nie wierzy bo " w ikei takich ładnych nie mają" no właśnie mają.
Jeszcze nigdy nie uszkodził się mebel z ikei z innych firm jak najbardziej łóżko i kanapa po odpowiednio 3 i 2 latach do wymiany. Nic nie oblazło i nie obtłukło no magia panie, magia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Ilość generowanych dźwięków przez niekontrolowane dzieci budzi we mnie mordercze instynkty.
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
a ja mam stół z Ikei, co prawda bardzo ładny z drewna jasny i nie drogi, ale stukniesz lekko widelcem i ryska
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym jeszcze chciała taki jeden dzień w Decathlonie - te dzieci jezdzace na hulajnogach, rowerach, rolkach, rzucajace pilkami i majace w nosie wszystko w i wszystkich.
Ogolem lubie dzieci, ale te dzieci, ktore sa madrze wychowane, a nie te, które przez brak czasu rodziców na ich wychowanie nauczyły się same bawić w niekoniecznie poprawny sposób, mają adhd i wszystkie możliwe choroby świata, przez co muszą się wykrzyczeć no ![]()
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle wiec, ze dzieci to w tym momencie pikus, gorzej wyminac mame brajanka jak tanczy pijackie piruety. Na weselsch tak naprawde nie lubie tylko jak dzieci przeszkadzaja w pierwszym tancu, no to mnie serio wyprowadza z rownowagi, a jak jeszcze ktos mowi "idz potancz z ciocia i wujkiem" to od razu wylapuje nawet obce dziecioki i trzymam za lapki, zeby czasem faktycznie tego nie robily. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Ja mam i Ikei zaszklone szafki na ksiazki, bardzo sobie chwale, bo mozna kupic pare szafek i ustawic sobie biblioteczke.
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Sosnowy?
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.