Ikea - dzień bez dziecka... - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-30, 13:06   #361
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
O rany-juz przestań jęczeć tak jak inne z bezdzieciowym OZM

Zastanawiam się, może warto by było umieścić w IKEA i podobnych tabliczki z informacją o tym, że dzieci mają być pod opieką rodziców i ostrzeżeniami o niebezpieczeństwach-jakieś rysunkowe najlepiej, bo literki często nie przemawiają dobitnie do zabieganych ludzi.
O rany- już też przestań histeryzować w tym wątku
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:07   #362
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Zastanawiam się, może warto by było umieścić w IKEA i podobnych tabliczki z informacją o tym, że dzieci mają być pod opieką rodziców i ostrzeżeniami o niebezpieczeństwach-jakieś rysunkowe najlepiej, bo literki często nie przemawiają dobitnie do zabieganych ludzi.
Z definicji bezdzieciowe OZM nie istnieje.

Bywam w Ikei czasami. Brykające bezmyślnie dzieci widuję rzadko. Nie sądzę, by były potrzebne obrazkowe pouczenia- bo ktoś jest zabiegany. Potrzebne są konkretne i ostre reakcje ze strony personelu.
Stary 2015-09-30, 13:09   #363
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość

Bywam w Ikei czasami. Brykające bezmyślnie dzieci widuję rzadko. Nie sądzę, by były potrzebne obrazkowe pouczenia- bo ktoś jest zabiegany. Potrzebne są konkretne i ostre reakcje ze strony personelu.
No.
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:10   #364
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:

Bo rodzice są niedorozwinięci i nie wiedzą jak chronić swoje dziecko?

Serio takie tabliczki otworzą im oczy i od tej pory będą wszystkie dzieci chodziły za rączkę.

Tak btw to nie słyszałam o żadnym wypadku w Ikea w którym jakoś poważnie ucierpiało by dziecko lub ktoś inny.. lub ewentualnie jakieś niedopilnowane dziecko wyrządziło by komuś krzywdę..

Pomijając magazyn Ikea nie jest specjalnie niebezpiecznym miejscem dla dziecka.

Walnie się o szafę? spadnie z kanapy, pobje kubek?.. to samo może wydażyć się tak naprawdę w domu.

Więc nie przesadzałabym tak z troską o cudze dzieci.
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:12   #365
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Walnie się o szafę? spadnie z kanapy, pobje kubek?.. to samo może wydażyć się tak naprawdę w domu.
to prawda, mój salon zdecydowanie wygląda jak magazyn
i żeby wyjąć coś z kredensu też używam wózka widłowego
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:17   #366
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:

A to rodzice nie wiedzą, że jak ich dziecko biega po magazynie z meblami i się wspina na półki to się może coś stać? to tak jakby w kuchni wywiesić tabliczki, że dziecka nie polewa się wrzątkiem i nie trzyma nad gazem...
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:23   #367
cava
Zakorzenienie

Jakby ikea widziała jakieś realne zagrożenia, to by je zlikwidowała. To korpo- mają obcykane rachunki zysku i strat, jak trzeba kupującemu na własne życzenie gorącą kawę napisać ze kawa jest gorąca, bo jak nie to się poleje i poleci po odszkodowanie- to jest napisane.

Bym nie drżała więc o BHP zakupów.
Tak wypadki się zdarzają- ale wypadki to wypadki, zdarzają się czasem wszędzie, a najczęściej we własnym domu o zgrozo.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-30, 13:26   #368
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jakby ikea widziała jakieś realne zagrożenia, to by je zlikwidowała. To korpo- mają obcykane rachunki zysku i strat, jak trzeba kupującemu na własne życzenie gorącą kawę napisać ze kawa jest gorąca, bo jak nie to się poleje i poleci po odszkodowanie- to jest napisane.

Tak wypadki się zdarzają- ale wypadki to wypadki, zdarzają się czasem wszędzie, a najczęściej we własnym domu o zgrozo.
no tak. bo zagrożeń ze strony ikei nie ma zagrożenie jest ze strony osób łamiących przepisy, przecież.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:39   #369
201609140906
Konto usunięte

Cytat:

Wytłumacz to tej mamuśce, która pozwała kierownika sklepu do sądu.
Stary 2015-09-30, 13:45   #370
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość
Wytłumacz to tej mamuśce, która pozwała kierownika sklepu do sądu.

Ale co konkretnie w moim wpisie skłania Cię do wniosku, że mam jej coś tłumaczyć

Bo ja nie wiem. Korpo ma wliczone takie ekscesy w ryzyko i pewnie niezły fundusz na to, mamuśka czy bezdzietna, jak coś połkną czy z czegoś spadną, mogą sobie pozwać. A nuż się uda.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:47   #371
_vixen_
Zakorzenienie

Ja wciąż sie dziwie, jak zdrowy bodajże czterolatek moze najeść sie Kreta, bo taka akcja tez była. Zaczynam podejrzewać, ze moja córka jest genialna, bo ma trzy lata i jakoś nie kusi jej, zeby sie domestosa napić i zagryźć proszkiem do prania czy tam wspinać sie po paczkach w magazynie. A przeciętnie lub mniej inteligentny dzieciak to za grosz nie ma instynktu samozachowawczego, wszystko zje, wszędzie wlezie, strach gdziekolwiek iść.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 13:57   #372
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
O rany- już też przestań histeryzować w tym wątku
To akurat Ty wpadłaś w histerię

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość

To nazwijmy to antydzieciową schizą, ale brzmi gorzej

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
A to rodzice nie wiedzą, że jak ich dziecko biega po magazynie z meblami i się wspina na półki to się może coś stać? to tak jakby w kuchni wywiesić tabliczki, że dziecka nie polewa się wrzątkiem i nie trzyma nad gazem...
No to dla tych, którzy nie mają wielkiej wyobraźni, bo i tacy są. Większość-zgodzę się, zajmuje się dziećmi, ale niektórzy nie bardzo i wydaje im się, że są niezniszczalne, więc może to by im pomogło? nie wiem.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 14:01   #373
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat Ty wpadłaś w histerię
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

To nazwijmy to antydzieciową schizą, ale brzmi gorzej

No to dla tych, którzy nie mają wielkiej wyobraźni, bo i tacy są. Większość-zgodzę się, zajmuje się dziećmi, ale niektórzy nie bardzo i wydaje im się, że są niezniszczalne, więc może to by im pomogło? nie wiem.
Tak
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 14:02   #374
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Ale co konkretnie w moim wpisie skłania Cię do wniosku, że mam jej coś tłumaczyć:confused:
...że to ona powinna bardziej pilnować brajanka, coby nie wtykał paluszków
tam, gdzie nie trzeba (poraził go prąd). Przecież coś takiego może przytrafić się
w domu. Kogo pozwie do sądu, kiedy przytrafi się to we własnych czterech
ścianach?

Chodziło mi o drugą część Twojej wypowiedzi, którą poprzednio
zacytowałam :)

Edytowane przez 201609140906
Czas edycji: 2015-09-30 o 14:04
Stary 2015-09-30, 14:05   #375
Luba
Zakorzenienie

No ale wezcie, serio trzeba pisemem obrazkowym tlumaczyc ludziom, ze dzieci maja sie nie wspinac po kablach? albo nie wspinac po polkach w sklepie? nie przesadzajmy juz, jesli ktos serio o tym nie wie, to brdzo mi szkoda jego dzieci, ale jednak nie idzmy w kierunku udebilania ludzi pisaniem tabliczek "uwaga w sklepie jest niebezpiecznie"
Akurat pomysl z tabliczkami, ostrzezeniami itd mi sie nie podoba. Co innego gdyby personel reagowal ale gdzie tam, "tych klientow nie obslugujemy" to tylko w socjalizmie bylo, teraz "klient nasz pan" Nawet jak temu klientowi taka sloma wylazi z butow, ze mozna by chochola zrobic.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-30, 14:06   #376
_vixen_
Zakorzenienie

Ja mam dziecko, ale tez denerwują mnie wrzeszczące, wszędzie wchodzące dzieci. Denerwuje mnie trend na zabieranie dzieci ze sobą dosłownie wszędzie i traktowanie ich jakby były pępkami świata albo olewanie i puszczanie na zywiol. Denerwuje mnie, kiedy jestem na weselu, chce sie napić wódki , a tu obok mi śmigają czyjeś dzieci w te i z powrotem do pierwszej w nocy. Naprawdę nie dziwie sie bezdzietnym, ze maja tego dość i im sie niekiedy ulewa.
Stary 2015-09-30, 14:08   #377
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Ja wciąż sie dziwie, jak zdrowy bodajże czterolatek moze najeść sie Kreta, bo taka akcja tez była. Zaczynam podejrzewać, ze moja córka jest genialna, bo ma trzy lata i jakoś nie kusi jej, zeby sie domestosa napić i zagryźć proszkiem do prania czy tam wspinać sie po paczkach w magazynie. A przeciętnie lub mniej inteligentny dzieciak to za grosz nie ma instynktu samozachowawczego, wszystko zje, wszędzie wlezie, strach gdziekolwiek iść.
Moje też nigdy nie jadły nic niebezpiecznego, a ostrzegano mnie zawsze, że będę musiała bardzo uważać jak już zaczną raczkować. Natomiast są dzieci, nie wiem czy to świadczy o mniejszej inteligencji-chyba jednak nie, które próbują dosłownie wszystkiego.

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-09-30, 14:08   #378
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Prędzej dzieciak zrobi sobie krzywdę biegając po podwórku z rówieśnikami niż na zakupach w Ikei.
Ale fajnie, że front antydzieciowy przyjął taktykę , że to niby dla dobra dzieci, bo sobie biedne krzywdę zrobią, a nie dla własnej wygody bo z jakiegoś powodu dzieci nie znoszą.
Stary 2015-09-30, 14:11   #379
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dziecko, ale tez denerwują mnie wrzeszczące, wszędzie wchodzące dzieci. Denerwuje mnie trend na zabieranie dzieci ze sobą dosłownie wszędzie i traktowanie ich jakby były pępkami świata albo olewanie i puszczanie na zywiol. Denerwuje mnie, kiedy jestem na weselu, chce sie napić wódki , a tu obok mi śmigają czyjeś dzieci w te i z powrotem do pierwszej w nocy. Naprawdę nie dziwie sie bezdzietnym, ze maja tego dość i im sie niekiedy ulewa.
No to ja mam calkiem na odwrot, nic mi to kompletnie nie robi, czuje za to olbrzymia radosc i satysfakcje, ze to nie moje dzieci i nie ja musze sie z nimi uzerac. Moga zwisac z lamp i drzec sie rowno z orkiestra, byle mi kieliszka nie wytracily, to mam to w nosie

Stary 2015-09-30, 14:20   #380
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No ale wezcie, serio trzeba pisemem obrazkowym tlumaczyc ludziom, ze dzieci maja sie nie wspinac po kablach? albo nie wspinac po polkach w sklepie? nie przesadzajmy juz, jesli ktos serio o tym nie wie, to brdzo mi szkoda jego dzieci, ale jednak nie idzmy w kierunku udebilania ludzi pisaniem tabliczek "uwaga w sklepie jest niebezpiecznie"
Akurat pomysl z tabliczkami, ostrzezeniami itd mi sie nie podoba. Co innego gdyby personel reagowal ale gdzie tam, "tych klientow nie obslugujemy" to tylko w socjalizmie bylo, teraz "klient nasz pan" Nawet jak temu klientowi taka sloma wylazi z butow, ze mozna by chochola zrobic.
Podsunęłam taki pomysł, bo kilka osób było bardzo zatroskanych ()bezpieczeństwem biegających samopas dzieci. Może wtedy niektórzy rodzice z mniejszą wyobraźnią by bardziej pilnowali pacholąt, a te by mniej swawoliły i tym samym mniej przeszkadzały Bo nie wiem jak inaczej to rozwiązać, kiedy, umówmy się, dzień bez dzieci, jest raczej nierealny.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Prędzej dzieciak zrobi sobie krzywdę biegając po podwórku z rówieśnikami niż na zakupach w Ikei.
Ale fajnie, że front antydzieciowy przyjął taktykę , że to niby dla dobra dzieci, bo sobie biedne krzywdę zrobią, a nie dla własnej wygody bo z jakiegoś powodu dzieci nie znoszą.
No właśnie

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No to ja mam calkiem na odwrot, nic mi to kompletnie nie robi, czuje za to olbrzymia radosc i satysfakcje, ze to nie moje dzieci i nie ja musze sie z nimi uzerac. Moga zwisac z lamp i drzec sie rowno z orkiestra, byle mi kieliszka nie wytracily, to mam to w nosie
Mam tak samo i nie wiem jak by mi to mogło przeszkodzić w dobrej zabawie, a dodam, że byłam na niejednym weselu z mnóstwem dzieci

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-09-30, 14:22   #381
_vixen_
Zakorzenienie

A mi jest zwykle żal personelu, który musi z gorącymi daniami lawirować miedzy czyimś szalejącymi pociechami.
Stary 2015-09-30, 14:22   #382
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
What? Z tego, co mi się gdzieś przewinęło, to drabineczka chyba chce uczyć. Ja zresztą też xD Więc chyba te dzieci TAK OGÓLNIE nam aż tak bardzo nie przeszkadzają.
Dzieci bardzo lubię. Skąd Wy bierzecie te wnioski, no SKĄD?

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2015-09-30 o 14:25
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 14:25   #383
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
What? Z tego, co mi się gdzieś przewinęło, to drabineczka chyba chce uczyć. Ja zresztą też xD Więc chyba te dzieci TAK OGÓLNIE nam aż tak bardzo nie przeszkadzają.
Dzieci bardzo lubię. Skąd Wy bierzecie te wnioski, no SKĄD?
A, to pardon. Mylne wrażenie, w takim razie

Moja fragrantica

WYMIANA
Stary 2015-09-30, 14:42   #384
dacn
Zakorzenienie

Hmmm w Ikie trzeba chyba potrafić kupować. Mieszkanie nie pierwsze, my dawno nie młodzi a wszystkie meble są z ikei, co prawda nikt nie wierzy bo " w ikei takich ładnych nie mają" no właśnie mają.
Jeszcze nigdy nie uszkodził się mebel z ikei z innych firm jak najbardziej łóżko i kanapa po odpowiednio 3 i 2 latach do wymiany.
Nic nie oblazło i nie obtłukło no magia panie, magia.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 15:27   #385
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Od jakiegoś czasu mam dokładnie tak samo.
Ilość generowanych dźwięków przez niekontrolowane dzieci budzi we mnie mordercze instynkty.
Stary 2015-09-30, 15:30   #386
Kruszek77
Raczkowanie

a ja mam stół z Ikei, co prawda bardzo ładny z drewna jasny i nie drogi, ale stukniesz lekko widelcem i ryska
Kruszek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 15:31   #387
Pudel123
Wtajemniczenie

Ja bym jeszcze chciała taki jeden dzień w Decathlonie - te dzieci jezdzace na hulajnogach, rowerach, rolkach, rzucajace pilkami i majace w nosie wszystko w i wszystkich.

Ogolem lubie dzieci, ale te dzieci, ktore sa madrze wychowane, a nie te, które przez brak czasu rodziców na ich wychowanie nauczyły się same bawić w niekoniecznie poprawny sposób, mają adhd i wszystkie możliwe choroby świata, przez co muszą się wykrzyczeć no

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 15:36   #388
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
A mi jest zwykle żal personelu, który musi z gorącymi daniami lawirować miedzy czyimś szalejącymi pociechami.
Personel musi tez lawirowac miedzy tanczacymi ludzmi (im dalej tym dancuja bardziej ekspresyjnie ) i oganiac sie od wujkow zdzichow, ktorym sie wydaje, ze kazda kelnerka leci na piwny brzuch I wtedy to ja wspolczuje personelowi szczerze i uwazam, ze to ciezki kawalek chleba.
Mysle wiec, ze dzieci to w tym momencie pikus, gorzej wyminac mame brajanka jak tanczy pijackie piruety.

Na weselsch tak naprawde nie lubie tylko jak dzieci przeszkadzaja w pierwszym tancu, no to mnie serio wyprowadza z rownowagi, a jak jeszcze ktos mowi "idz potancz z ciocia i wujkiem" to od razu wylapuje nawet obce dziecioki i trzymam za lapki, zeby czasem faktycznie tego nie robily.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Ja mam i Ikei zaszklone szafki na ksiazki, bardzo sobie chwale, bo mozna kupic pare szafek i ustawic sobie biblioteczke.

Stary 2015-09-30, 15:38   #389
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruszek77 Pokaż wiadomość
a ja mam stół z Ikei, co prawda bardzo ładny z drewna jasny i nie drogi, ale stukniesz lekko widelcem i ryska
Sosnowy?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-30, 15:44   #390
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Hmmm w Ikie trzeba chyba potrafić kupować. Mieszkanie nie pierwsze, my dawno nie młodzi a wszystkie meble są z ikei, co prawda nikt nie wierzy bo " w ikei takich ładnych nie mają" no właśnie mają.
Jeszcze nigdy nie uszkodził się mebel z ikei z innych firm jak najbardziej łóżko i kanapa po odpowiednio 3 i 2 latach do wymiany.
Nic nie oblazło i nie obtłukło no magia panie, magia.
Bo w IKEI są zarówno meble jednorazówki za niewielkie pieniądze, wykonane z płyt wiórowych i sklejki, jak i lepsze, z elementami z litego drewna. Ale wiesz, tu trzeba czytać etykiety, a dla niektórych najwyraźniej to za duży wysiłek .
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości