|
|
#1951 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Niby tak, ale tak zanalizowałam że jak nie własnym to mm będzie się karmić i butelki się przydadzą. A i słyszłam ze jak jest słaba laktacja to można wspomóc laktatorem.
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
EWUSIA, tak, z tego sklepu są
![]() Ja poza tymi 3 body, kombinezonem polarowym, pajacem cienkim i grubym oraz przewijakiem nic nie mam 😉 No stress
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Tak można, laktator jest na to świetny, ale np. można tego pokarmu w ogóle nie mieć. W szpitalu była ze mną taka dziewczyna, biedna ile się męczyła, żeby pokarm odciągnąć od rana do wieczora siedziała z laktatorem, a tylko jedna kropelka jej wyleciała. Przez to się stresowała, płakała i wgl. Za chiny nie chciała karmić sztucznym co dla mnie było głupotą, za wszelką cenę chciała karmić naturalnie. Psycholog (chyba) do niej przyszedł, porozmawiał, wytłumaczył i wtedy zaczęła karmić mlekiem z kartonu, a dziecko w końcu(!) przestało płakać. Uff..
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
MALWI, bo to zależy w jakim mieście/ dzielnicy się mieszka. Śląsk był dla mnie pod tym względem najgorszy
|
|
#1955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Pospalam na dywanie godzinę
Olka w tym czasie wysypala wszystkie zabawki z wszystkich pojemników jakie były Ej skoro mam teraz siare to raczej problemu z pokarmem nie powinno być nie? Ale marzę o tym żeby się wyspać masakra
|
|
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie nie za wczesnie kupywac kosmetyki dla malucha?
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie też zdaje sprawę, że tego pokarmu mogę nie mieć. Choć nie wiem jak to jest przy drugim czy faktycznie mogę go nie mieć skoro przy pierwszym mogłam wykarmić cały szpital ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
ja siary nie mam jeszcze.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-01 o 09:36 |
||
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję bo twierdzę że na to zawsze będzie czas
A jak nagle się urodzi i nie będę miała na czas to mam listę i Rossmana - tz ma nóżki i poradzi sobie jak nie sam to przy pomocy ekspedientki ( tak jak w zeszłym roku kupował mi prezent pod choinkę - chciałam konkretne kosmetyki, napisałam mu nazwy, poszukal sobie na necie mniej więcej jak wyglądają, a jak nie mógł znaleźć to poszedł z kartka do pani i mu wszystko dała ) Kupić chce rzeczy najpotrzebniejsze do szpitala - podkłady do przewijania, pampki, to coś do pępka i wsio dla mnie i chce kupić to co przez allegro czyli pieluchy tetrowe, przewijak itp. bo Tz później nie ogarnie i kupi w Tesco po 5zl sztukę
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"to coś do pępka" w szpitalu nie będzie ci potrzebne, bo robią to położne
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nawet tego mi nie trzeba
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
ja przemywałam spirytusem w domu
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Baby rzeczywiście, to kijowa sytuacja :/ Trzymam jednak kciukasy żeby było jak najlepiej
Kinga trzymaj się dobrze. Do niedzieli szybko zleci ![]() Magda ja w sumie tutaj lepiej sobie radze z lumpkami niż w rodzinnym mieście W Katowicach tez fajnie mi się robiło lumpowe zakupy, no ale tam miałam przyjaciółkę, stałą bywalczynię która mnie zaprowadziła tu i ówdzie Z tym że z tego co widzę na noworodki jest dużo ubrań, ale na starsze już nie albo są droższe/zniszczone. Dlatego uzupełniam szafę małemu już teraz, później będzie mi chyba trudniej grzebać z maluchem ![]() Ewusia ja mam to samo... Z tym że tutaj też nie mieszkam w centrum tylko na obrzeżach, więc jest spokojnie ale i daleko do centrum. Ale narzekać nie mogę, sklepów mamy tu dużo i blisko. Na autobus idę 2 minuty, nie tak jak u siebie 20 i jeździ co 10/15 minut, nie co godzinę Czasami brakuje mi ogródka, ale z drugiej strony koszenie, grabienie... Eee tam
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za komplementy dziewczyny
ja sie dziwnie czuje bo zawszd bylam lekko grubsza ale ze szczuplutkim brzuchem a tu taka pilka...my wstalismy dzisiaj bardzo wczesnie,maz ma ortopede a ja polozna i lekarza rodzinnego, dobrze ze tylko pol godziny autem od hotelu ale prawie nam sie benzyna skonczyla :-D chcialabym dzisiaj przekonac lekarza na zwolnienie,chociaż tydzien wiecej bez pracy juz by mi dużo dal psychicznie...tym bardziej ze widze ze z mezem jest slabo,bardzo sie zaczyna przejmowac kasa,praca,moim (naszym) zdrowiem,tym ze remont jeszcze sie nke zaczal :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
mi się zawsze marzył ogródek, więc i koszenie trawy jest mega super
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cierpie opieki zdrowotnej tutaj. Wyobrazcie sobie ze zle zalozyli mezowi gips (za krótki) i prawdopodobnie nigdy nie odzyska sprawnosci dloni w 100%. To jakad farsa jest.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Koktajlowa pytalas o palmers ja mialam balsam taki z pompką i super sie wchlanial, byl bardzo gesty i planuje taki kupić.
Baby super wygladasz, wreszcie widac brzuszek ![]() My wynajmowalismy po ślubie mieszkanie a wcześniej cale życie mieszkalam w domu i wole jednak dom. Dlatego zdecydowaliśmy się jednak na domek a nie na mieszkanie- mamy cisze i spokój, bo w mieszkaniu to bylo różnie. No ale ile ludzi tyle opinii ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Ja bym jednak myslala o wyprowadzce do bardziej cywilizowanego miejsca :/ |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Baby piękny brzuszek, a jakie widoki ładne
![]() malwi współczuję snu, tez nie lubię takich realnych. Bo Twój też w niedziele wraca, tylko po dłuższej nieobecności niż mój. zuken i jak po glukozie dałaś rade do samego końca? ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Co Ty mówisz, to nie tylko ginekologia u nich szwankuje ale cała opieka medyczna jest do dupy. |
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baby brak mi słów po prostu..
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mieszkałam na Ligocie, niby spokojna okolica, ale jak były mecze, to kibole też się pojawiali, alarmy cóż jak są bloki, to i auta z alarmami. Poza tym teraz mam tak spokojną okolicę, że dziadkowie przez 30 lat jak tu mieszkali zapominali zamykać drzwi wejściowe. Z podwórka nigdy nic nie zginęło, a sąsiadów mam takich super, że jak coś się dzieje, to zaraz przyjdą powiedzieć. Nooo i duże podwórko, dla mojego psa to raj na ziemi, a dziecko jak się urodzi, to będzie miał się gdzie bawić.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest chociaż jakakolwiek szansa na odszkodowanie, pociągnięcie kogoś za to do odpowiedzialności? Co za tłumoki...
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga po prawie 4 miesiącach wraca
![]() Baby masakra, jakieś odszkodowanie? Noooo kurde ile można, żadnej opieki dla Ciebie w ciąży, Twojemu tż gipsu nie potrafili założyć. Trochę za dużo. A co Twoj mąż na to? Może warto pomyśleć o przeprowadzce?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
BABY, jak twój mąż przeżył tam do tej pory?
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
O matko dziewczyny! Kompletnie wyleciałam z wątku. I to już czwarta część!
Tydzień temu dowiedzieliśmy się, że czekamy na dziewczynkę . Wszyscy prognozowali chłopca, ale jak widać każdy chce być najmądrzejszy, a natura i tak decyduje sama. Dzieciątko jest zdrowe, wagowo i wzrostowo w normach.Po szybkim przejrzeniu wątku widzę, że powoli kompletujecie już wyprawkę. Ja jeszcze nic nie mam i nie szybko to się raczej zmieni. Przede wszystkim jestem totalnie zagubiona w temacie ubrań. Nie mam pojęcia, ile czego będę potrzebować. Trochę mnie to stresuje, nie ukrywam. Pozdrawiam wszystkie styczniowe mamy! |
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Dzień dobry
![]() U mnie też zimniutko - jak jechaliśmy do lekarza to było tylko 3st. Jesteśmy już po i wyniki wszystkie są dobre, krew i glukoza w porządku ![]() Maluszka dziś nie podglądaliśmy, bo gin nie chciała go naświetlać skoro w poniedziałek już jedno usg miałam. Baby wyglądasz super No ale ta służba zdrowia u Was mnie załamuje... Masakra po prostu.Aaaa co do wyprawki to gin mi kazała zacząć kompletować wyprawkę, ale na razie dla siebie, a nie dla dzidziusia. Mam kupić wszystko co mi będzie potrzebne i spakować torbę tak na zaś. Niby wszystko jest w porządku ale powiedziała, że lepiej zacząć zakupy od tych rzeczy... A ja miałam w planach zacząć od kocyków, rożków i innych takich. Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-10-01 o 10:57 |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Jade do salonu kosmetycznego gdzie mialam depulacje laserowa.... Wqrwili mnie na maxa. W najgorszym wypadku mam 800 zl w plecy
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zostawiam to na koniec. Lista będzie gotowa jak coś i tyle. Cytat:
![]() frontin gratuluję córeczki ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- niepozorna super, że wyniki ok
|
||
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna super, że wyniki dobre.
I z tą torbą to racja, ja tak wczoraj myślałam, że trzeba się za nią wziąć, żeby z początkiem listopada stała już spakowana. Najgorzej mam z ta koszulą, bo nie mogłam się zdecydować na rozmiar na allegro i nie zamówiłam żadnej, a tu nie wiem gdzie kupić. Muszę gdzieś w internecie poszukać. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-01 o 11:08 |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Watpie zeby bylo mozliwe jakies odszkodowanie,tutaj jest problem nawet w przypadku oczywistych spraw,np.porodu ktory powinien byc cesarka a lekarze chca ich unikac i zmusili do porodu naturalnego i kobieta zmarla. Tak ze tego...:-/ zastanawiam sie nad wykupieniem ubezpieczenia prywatnego dla malej też,bo to co sie tu publicznie dzieje to burdel jakiś,nie wiem jak to mozliwe zeby wszyscy lekarze byli takimi partaczami. A mój maz dalej bedzie twierdzil ze tu jest najlepsza opieka zdrowotna w calej Europie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Olka w tym czasie wysypala wszystkie zabawki z wszystkich pojemników jakie były

A jak nagle się urodzi i nie będę miała na czas to mam listę i Rossmana - tz ma nóżki i poradzi sobie jak nie sam to przy pomocy ekspedientki
( tak jak w zeszłym roku kupował mi prezent pod choinkę - chciałam konkretne kosmetyki, napisałam mu nazwy, poszukal sobie na necie mniej więcej jak wyglądają, a jak nie mógł znaleźć to poszedł z kartka do pani i mu wszystko dała

brak mi słów po prostu..

Jest chociaż jakakolwiek szansa na odszkodowanie, pociągnięcie kogoś za to do odpowiedzialności? Co za tłumoki...