Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-30, 23:52   #1921
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Hariett-jakbym wracala to sama,maz jak tylko sie poznalismy to powiedzial gdzie bedzie docelowo mieszkal, poza tym nie moglabym z nim w moim rodzinnym domu mieszkac bo bylby ten sam konflikt tylko w druga strone,a on zadnej pracy dobrej by bez polskiego nie znalazl. I nie wyjdzie mu nauka,już probowalismy :-D jutro robie kolejne podejscie o zwolnienie z pracy,jeszcze kilka dni urlopu mi zostalo i nawet nie chce myslec o tym ze bede musiala tam wrocic. Jeśli tak sie stanie,to co drugi Dzien w polowie pracy bede dzwonila do dyrektora ze mam skurcze musze jechac do szpitala itd,zobaczymy kiedy dadza mi papiery zebym mogla przestac pracowac juz,a nie dopiero w styczniu.

Aaa i Wreszcie mamy troche spokoju,Trzy dni w hotelu. W ciagu ostatnich 10 dni wywalilo mi brzuch wiec sie dziele :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02354.jpg (157,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02353.jpg (155,2 KB, 56 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 04:13   #1922
kinga1701
Zakorzenienie

No i mąż pojechal, pierwszy raz zostaje tutaj sama.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 04:21   #1923
Casaa
Zakorzenienie

Baby, wygladasz rewelacyjnie

Kinga, a jak dlugo bedziesz bez meza?
Ja oczywscie spac nie moge :-/
Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 04:30   #1924
kinga1701
Zakorzenienie

Do niedzieli lub poniedziałku w zależności jak wyrobi się ze sprawami w Polsce ale mam nadzieje, że w niedziele będziemy już razem. Niby nie długo ale...

---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ----------

Nie widzę waszych zdjęć na tel, jak przesiade się na komp to poogladam. Jeszcze dziś z rana musze jechać do diabetolog bo przepisała mi złe paski do cukru i mi ten przyrząd mówi, że złe i na wieczór nie mogłam zmierzyć, a akurat zależało mi żeby po kolacji zmierzyć. Zawsze pod górkę.
Stary 2015-10-01, 05:13   #1925
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Baby pieknie wygladasz. I brzusio jak ladnie urosl

Kinga szybko zleci. Niby to tylko kilka dni ale jak zostajesz pierwszy raz sama na taki czas tym bardziej z brzusiem to wcale sie nie dziwie ze jest ciezko:-*

Ja juz pospane. Obudzilam sie przed 5 i tyle mojego... TV wlaczylam i patrze jakies glupoty... Mala sie obudzila to sobie gadamy

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 05:25   #1926
Casaa
Zakorzenienie

Kinga, dasz rade do niedzieli tylko chwila

Magdusia, przynajmniej masz z kim pogadac, a mnie nawet kot olal :P ogladam bogow i walkuje sie z boku na bok....

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-01, 05:36   #1927
kinga1701
Zakorzenienie

Oby to szybko minęło, jeszcze wieczorami będę musiała jeździć do znajomej na zastrzyk bo przecież ja sobie sama nie dam.
Mój mały tez śpi, ruszył się jak tatuś wychodził i tyle.
Stary 2015-10-01, 07:09   #1928
czarnulax
Zakorzenienie

kinga szybko zleci. Mnie też zawsze smutno, nawet jak mąż na dwa dni jedzie. Najgorzej w nocy.
baby super wyglądasz.
zuken powodzenia.

Dziewczyny śliczne zakupy

U nas teraz jest 1 stopień
Stary 2015-10-01, 07:23   #1929
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja wlasnie czekam w kolejce na glukoze oprocz tego jeszcze kilka innych badan I bedzie z glowy... jakos sie dziwnie stresuje :P

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Juz po wypiciu... ohyda :P pamietam ze za pierwszym razem jakos lepiej bylo, teraz juz mi niedobrze :P
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 07:30   #1930
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dzien dobry, ale zimno. Psa tylko na chwile wypuscilam i tak zawialo chlodem. Zima idzie. :-P
Dziewczyny ja wiem, ze w ciazy sa te sny zywe, ale dzisiaj to juz przeszla moja podswiadomosc sama siebie. Pozbawila mnie domucwe snie. Zawsze sni mi sie to czego sie najbardziej boje aktualnie idzie zima, trzeba bedzie zaczac palic w piecu, a piec taki stary mamy, ze trzeba do niego zagladac co chwile. Bez podajnika, komputera, pokazuje tylko jaka ma temperature. No i snilo mi sie, ze napalilam w piecu, a ten mi sie zagotowal i rozsadzilo mi pol domu. Srodek zimu a mnie tylko z dzieckiem udalo sie wybiec z domu. Tak jak stalismy. Maaaasakra. Oczywiscie od 2 nie spie :-( przekrecam sie z boku na bok. Jeszcze 3 dni i tz wraca inaczej, to chyba bym sie wykonczyla. Tak to moze bede spac spokojniej.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 07:40   #1931
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Zuken wierze ze dasz rade wysiedziec i kciuki mocne za wyniki

Malwi to rzeczywiscie nieciekawa noc... powiem Ci ze u Ciebie to byl sen a ja martwie sie zeby zima byla lagodna i naprawde nie bylo takich sytuacji. Ale w kazdym razie kazdy luzny grosz odkladamy na opal. Mamy spory domek i troche tego na zime trzeba. A pewnie dzien i noc bedzie sie palilo zeby temperature utrzymac.

TZ mi dzis taki komplement zasadzil ze... Mowi do mnie"Wiesz kochanie Ty wygladasz teraz jak chupa-chups. Nozki jak patyczki i taka kuleczka na gorze"-no rozwalil mnie z samego rana :-D ale fakt ma racje bo tak to wyglada

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-01, 07:45   #1932
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Obawiam się tego jakby źle wyszła mi glukoza...
Swoją drogą zazdroszczę fajnego planu I się sprawa sama rozwiązała

Dziewczyny w lumpku u mnie okazało się w ostatnich dniach ubranka dziecięce z kosza są po 1 zł, kupiłam 18 rzeczy na większego dziecia W tym sporo spodenek i body z h&m. No i w Pepco dwa dresy na roczniaka, bo słodkie są
A no samo się rozwiązało. Oby drugie półrocze było podobne najbardziej mnie przekonało to że zajęcia się wczesnie kończą, a nie jak w zeszłym roku 30 stycznia
Ja właśnie też się obawiam dlatego muszę się przyzwyczaić do braku słodyczy.. Zresztą przynajmniej dupa mi nie urosnie i łatwiej mi będzie po porodzie

A w lumpku widzę faktycznie okazje Ja tak żałuje że tu nie orientuje się w takich fajnych.. Muszę pochodzić trochę a nigdy nie ma czasu

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja wlasnie czekam w kolejce na glukoze oprocz tego jeszcze kilka innych badan I bedzie z glowy... jakos sie dziwnie stresuje :P
Trzymaj się musi być dobrze!
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 07:46   #1933
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magdusia, u nas tez jest sporo tego, z oszczednosci w zeszla zime nie ogrzewalismy pietra, mieszkamy na parterze. Garaz i piwnice cos tam sie ogrzewa. Teraz chyba bedziemy musieli ogrzewac gore, bo nie mamy mozliwosci odciecia jej calkowicie. Wprawienie drzwi do wneki na pietro wiaze sie z tym, ze trzeba mocno uszczuplic tam wejscie. A prowizorek nie chce, bo one podobno sa najtrwalsze. Mam nadzieje, ze bedzie lagodna zima i nie da nam popalic. Domek jest cieply, ale nawet w najcieplejszym trzeba grzac,jeszcze ten piec. Tylko tz jakos wzglednie sie z nim dogaduje ja nie potrafie. Przymierzamy sie do zmiany na ten z podajnikiem, ale to moze za 2-3 lata jak odlozymy pieniadze na piec i wegiel.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-10-01, 07:46   #1934
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malwi - ja od paru dni mam mega zboczone sny Nie wiem co gorsze ale jak będzie tz na pewno będzie Ci lepiej, przynajmniej w nocy jest się do kogo przytulić

Kinga - szybciutko zleci i zaraz będziesz mega pranie robiła
Stary 2015-10-01, 07:51   #1935
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Magdusia komplement genialny :-D

Noo wlasnie Magda mam nadzieje, ze sie troche uspokoje. Zboczone sny? To moze nawet bym i chciala, chociaz jeszcze no 4 dni, do niedzieli i bedzie impreza chociaz mama mi juz zapowiedziala, zebysmy sie za bardzo nie witali, coby przedwczesnego porodu nie bylo. :-P

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Aaa Kinga widze, ze obie czekamy na niedziele

Stary 2015-10-01, 07:53   #1936
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U nas dzisiaj juz -1 bylo w nocy... musialam szyby skrobac :/ podobno zima ma byc ostra w tym roku ale wiadomo ze ich prognozy to sie nigdy nie sprawdzaja :P

Nas w tym roku tez pierwszy raz czeka palenie w piecu. Teraz tylko odkrecamy sobie grzejniki I jest ciepelko no ale mam nadzieje ze to palenie bedzie sama przyjemnoscia bo u siebie w domku juz
Stary 2015-10-01, 07:54   #1937
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Tak za darmo i to coś dlugie to jest grzechotka.
super

Wy już macie tyle rzeczy dla malucha i dla siebie, a ja wczoraj spisałam wszystko co mam i brakuje mi sporo rzeczy przede wszystkim kombinezonu, a z rzeczy higienicznych to mam tylko chusteczki i pampersy.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 08:00   #1938
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Noo wlasnie Magda mam nadzieje, ze sie troche uspokoje. Zboczone sny? To moze nawet bym i chciala, chociaz jeszcze no 4 dni, do niedzieli i bedzie impreza chociaz mama mi juz zapowiedziala, zebysmy sie za bardzo nie witali, coby przedwczesnego porodu nie bylo. :-P

To się tak wydaje ze fajne ale czasem to nie jest z tz i ci rano mega głupio dobrze że się budzę na siku w ciągu nocy hahaha

Cytat:
U nas dzisiaj juz -1 bylo w nocy... musialam szyby skrobac :/ podobno zima ma byc ostra w tym roku ale wiadomo ze ich prognozy to sie nigdy nie sprawdzaja :P

Nas w tym roku tez pierwszy raz czeka palenie w piecu. Teraz tylko odkrecamy sobie grzejniki I jest ciepelko no ale mam nadzieje ze to palenie bedzie sama przyjemnoscia bo u siebie w domku juz
Ja przyszłam do pracy o 6:30 to było 2st.. Pewnie w nocy było zimniej brrr.. Najgorsze jest skrobanie szyb.. Nienawidzę tego

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Magdusiaaa - faktycznie wyszukany komplement Haha ale taki słodki na swój sposób

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Wy już macie tyle rzeczy dla malucha i dla siebie, a ja wczoraj spisałam wszystko co mam i brakuje mi sporo rzeczy przede wszystkim kombinezonu, a z rzeczy higienicznych to mam tylko chusteczki i pampersy.
Ja z rzeczy kosmetycznych mam tylko patyczki i płatki nie ma co się stresować powoli wszystko. A co z czym zakładać jest na pierwszej stronie wątku
Stary 2015-10-01, 08:16   #1939
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja z kosmetycznych prawie nic nie kupuje. Kupie tylko ten olejek migdalowy co ktoras polecala, jakis krem do twarzy na mroz, octenisept I pampersy a reszte to bede uzywac to samo co dla corki uzywam
Stary 2015-10-01, 08:29   #1940
niunia_leyla
Rozeznanie

Cześć witam się w ten chłodny poranek i łączę się z tymi chcącymi lekkiej zimy coprawda nie palimy węglem bo gazowe ogrzewanie mamy ale rachunki niezłe przychodzą a w tym roku raczej więcej grzać będziemy.
Ja dzisiaj wyjątkowo ładnie spałam bo ostatnie noce dały mi w kość.
No i mam już dosyć remontu, zostało jeszcze czyszczenie ścian (w tym tej nowo postawionej ), gruntowanie, malowanie i kładzenie paneli. No nie mówiąc o sprzątaniu
Stary 2015-10-01, 08:30   #1941
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
I jest kolejna dostawa. Tym razem higieniczna

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Takie zwyklaki wczoraj dorwałam na rozmiar 62 na razie nie chciałam bardzo kolorowych, żeby hurtem prać w razie czego...
fajne
mam takiego samego pajaca w czerwone autka C&A, prawda?
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
malwi tak rozumiem o co chodzi. Może faktycznie bo przy regularnych, częstych posiłkach organizm nie magazynuje cukrów i tłuszczów. Ja po tej ciąży to lekarzem zostanę
bardzo możliwe
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dopóki nie przeprowadziłam się do domku jednorodzinnego, to mieszkanie w bloku mi nie przeszkadzało. Teraz za żadne pieniądze nie wróciłabym do bloku, do miasta. Teraz mieszkam w 10 tys miasteczku, wcześniej mieszkałam w bloku w Katowicach.
a ja mam odwrotnie 20 lat mieszkałam w domu rodzinnym a teraz mieszkam w bloku i kocham to nie muszę się o nich martwić, tylko o mój kawałek podłogi, żadnego ogrzewania, odśnieżania, naprawiania dachów, koszenia trawników cudnie
Już nie mówiąc że kocham mieszkać wmieście i mieć wszędzie blisko
Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość

Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kombinezon welurowy rozmiar 62 jak w załączniku tak myślę, że taki rozmiar to na wczesną wiosnę też może będzie dobry i mój Dzieć go zdąży ubrać
śliczny
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

W ciemnym pieczywie bardzo często jest ... kakao. I tyle ma wspólnego ze zdrowiem, co nic
kakao jeśli ciemne to akurat nie jest niezdrowe, w przeciwieństwie do np karmelu którym też chleb kolorują
ja będąc na diecie cukrzycowej jak najbardziej ciemne, naturalne kakao mogę spożywać
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze łupy z SH - w sumie za to, co tu jest + 1 bluzkę dla mnie, dałam 50zł. A połowa bodziaków to firmówki: Zara, Next, HM.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość

Aaa i Wreszcie mamy troche spokoju,Trzy dni w hotelu. W ciagu ostatnich 10 dni wywalilo mi brzuch wiec sie dziele :-D
pięknie wyglądasz
Cytat:

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Juz po wypiciu... ohyda :P pamietam ze za pierwszym razem jakos lepiej bylo, teraz juz mi niedobrze :P

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 08:30   #1942
niunia_leyla
Rozeznanie

A i podobnie jak kilku z was brakuje mi większej części wyprawki, niby większość wybrana ale z kupnem czekam na koniec remontu
Stary 2015-10-01, 08:38   #1943
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a ja mam odwrotnie 20 lat mieszkałam w domu rodzinnym a teraz mieszkam w bloku i kocham to nie muszę się o nich martwić, tylko o mój kawałek podłogi, żadnego ogrzewania, odśnieżania, naprawiania dachów, koszenia trawników cudnie
I powiem Ci ze ja podobnie. Mieszkam w domku ale ani troche nie plakalabym gdybym miala zamieszkac w bloku w miescie. Wlasnie ze wzgledu na ta bliskosc wszedzie. I przede wszystkim polowe mniej do sprzatania a jak sie chce odpoczac od miasta zawsze mozna jechac do rodzicow
----------
Zamierzam dzis wstapic do Rossmana i zakupic rzeczy do kapieli, balsam i wlasnie krem do buzki

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-01 o 08:39
Stary 2015-10-01, 08:41   #1944
niunia_leyla
Rozeznanie

co myślicie o takim zestawie? http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...675624044.html ja podobnie jak kilka z was wracam na uczelnie niby u mnie z ios-em nie ma problemów ale wygląda on tak że chodzi się na zajęcia ale nie ma limitu nieobecności i myslałam jeśli oczywiście będę mieć pokarm odciągać i zostawiać żeby mąż mógł karmić, więc akcesoria z zestawu się przydadzą.
Stary 2015-10-01, 08:48   #1945
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Wieeeesz jak sobie pomyślę o wnuczce sąsiadów mieszkających nade mną i biegającą o 7 rano w niedzielę, wiecznie wyjące alarmy w nocy, albo raz na jakiś czas przemarsz kiboli i demolka pobliskich koszy i to co im wpadło w łapska, to dochodzę do wniosku, że uwielbiam kosić trawę, odśnieżać, grabić liście itd. itd.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
I powiem Ci ze ja podobnie. Mieszkam w domku ale ani troche nie plakalabym gdybym miala zamieszkac w bloku w miescie. Wlasnie ze wzgledu na ta bliskosc wszedzie. I przede wszystkim polowe mniej do sprzatania a jak sie chce odpoczac od miasta zawsze mozna jechac do rodzicow
----------
Zamierzam dzis wstapic do Rossmana i zakupic rzeczy do kapieli, balsam i wlasnie krem do buzki
Jakbym siebie czytała przed przeprowadzą na wieś a teraz jak posmakowałam tego spokoju, ciszy, to bym się nie przeniosła do bloku. Nawet za cenę tego, że muszę dojeżdżać tak daleko, że nie mam mnóstwa autobusów, które zawiozą mi tyłek do centrum. Chociaż w moim miasteczku są sklepy, ale jak coś potrzebuję kupić dla dziecka czy jak musiałam coś ciążowego, to jest z tym problem.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Baby dopiero teraz zobaczyłam Twoje zdjęcia, jaaak Ty pięknie wyglądasz! I zazdroszczę Ci tej pogody!!

Wszystko na to wskazuje, że dzisiaj zaczną mi malować pokój!! Cieszę się, bo może na niedzielę będę mieć w miarę porządek!

Stary 2015-10-01, 08:49   #1946
Casaa
Zakorzenienie

Witam i ja juz mnie kot obudzil.....

Ja mam fenomenalny pomysl niech u mnie bedzie piekna mrozna zima, a u Was nie :P strasznie sie ciesze, ze juz tak chlodno

Zuken, powodzenia na glukozie

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-01, 08:54   #1947
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Jeszcze pol godziny przede mna... wlasnie pobieraja krew takiej malutkiej dziewczynce, biedna tak placze
Stary 2015-10-01, 08:58   #1948
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze pol godziny przede mna... wlasnie pobieraja krew takiej malutkiej dziewczynce, biedna tak placze
Boje sie jak ja bede reagowac na placz mojego malucha przy szczepieniach czy wlasnie pobieraniu krwi:-( a takim dzieciom nie pobiera sie przypadkiem z paluszka w taka slomke???

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-01, 09:13   #1949
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kosmetycznych prawie nic nie kupuje. Kupie tylko ten olejek migdalowy co ktoras polecala, jakis krem do twarzy na mroz, octenisept I pampersy a reszte to bede uzywac to samo co dla corki uzywam
Bo ty masz małą córeczkę jeszcze i nie musisz dla małego specjalnie kupować rzeczy, ja natomiast mam już wielką damę w domu i nie mam nic dla noworodka.

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
co myślicie o takim zestawie? http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...675624044.html ja podobnie jak kilka z was wracam na uczelnie niby u mnie z ios-em nie ma problemów ale wygląda on tak że chodzi się na zajęcia ale nie ma limitu nieobecności i myslałam jeśli oczywiście będę mieć pokarm odciągać i zostawiać żeby mąż mógł karmić, więc akcesoria z zestawu się przydadzą.
Zestaw fajny i cena też, ale np. moja mała nie chciała pić z tych butelek, lecz wiadomo że każde dziecko jest inne. A z laktotorem ja bym się jednak wstrzymała do porodu, bo nie wiadomo czy pokarm będziesz miała, bo to różnie bywa.

Cytat:
Boje sie jak ja bede reagowac na placz mojego malucha przy szczepieniach czy wlasnie pobieraniu krwi:-( a takim dzieciom nie pobiera sie przypadkiem z paluszka w taka slomke???
Dzieciom pobiera się tak samo jak nam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 09:13   #1950
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Zuken to juz najgorsze za Toba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości