|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
pod pierzynke i kuruj sie
![]() odpadłam na fotelu u dentysty, masakra. Ale są plusy, nic nie zapłaciłam za wizyte... |
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
Kalusia zdrowiej
Gryzelda mam nadzieję, że uda Ci się odzyskać numery telefonów itd ![]() 0enedue i Aniqa super ciuszki Ja też miałam dziś walnięty sen ![]() Śniło mi się, że obudziłam się na łóżku w szpitalu, a obok mnie stał lekarz ze skalpelem w ręce. Powiedział, że robi mi cesarkę i zaczął ciąć. Ja zasłoniłam dłonią brzuch bo powiedziałam, że za wcześnie na cesarkę, przecież jest jeszcze 2 miesiące do porodu. On przeciął mi dłoń i brzuch. O dziwo mnie to nie bolało, bo okazało się, że w trakcie snu mnie znieczulili. W trakcie cięcia wyciągnęłam komórkę i z przerażeniem pisałam do TŻ żeby mi spakował i przywiózł torbę, bo mam cesarkę. Lekarz stwierdził, że skoro jestem w stanie pisać sms to znaczy, że znieczulenie niepotrzebne i powiedział, że mi je odetną. Ubłagałam go, żeby mi zostawili to znieczulenie. Jak wyciągnął dziecko to powiedział, że waży 2,45kg i jest to dziewczynka. Powiedziałam, że to niemożliwe, w końcu tyle razy potwierdzało się, że ma być syn. Przyłożył mi dziecko do piersi i zaczęło ciągnąć Na szczęście miałam mleko. Po chwili od cesarki zaczęłam ubierać to dziecko, bo stwierdziłam, że póki działa znieczulenie to musze wszystko zrobić, bo pielęgniarek nigdzie nie było. Mała w ogóle nie płakała. Jak zaczęłam chodzić z małą po korytarzu, to nagle poczułam kopniaki w brzuchu, że nadal mam jeszcze dziecko w sobie. Spotkałam się z mamą która stwierdziła, że widocznie miałam w brzuchu bliźniaki, a lekarze musieli wcześniej wyciągnąć małą, żeby Adaś mógł mieć miejsce i dalej się rozwijać... okazało się, że na USG Adaś zasłaniał siostrę, żeby promienie nic jej nie uszkodziły.... no masakra... co za sen... po chwili się obudziłam z bolącym brzuchem i aż się przestraszyłam czy wszystko jest ok
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam z KTG
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się w czwartek! Myślałam, że jak wejdę na forum o tej porze, to się nie ogarnę z nadrabianiem, a tu raptem półtorej strony.
Bo one są śliczne Cytat:
_karmazynova_ co za sen. Padłam.
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
witam
wczoraj wieczorem naczytałam się artykułów jak źle wyglądają porodówki w Polsce więc w nocy przyśniło mi się że trafiłam do szpitala rodzić i personel był tak chamski że stwierdziłam że jadę rodzić do innego szpitala 0enedue cudne te kompleciki z hm ![]() karmazynova nieźle zakręcony ten sen miałaś
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z badań a TŻ z teściową ogarniają chatę. Myją okna, wieszają firanki, fiu fiu
|
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny korzystacie z programu PAYBACK? sensowne to jest?
w empiku zawsze mnie pytają ale nie interesowałam się, teraz mi się przypomniały i się zastanawiam czy warto |
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A możesz pokazać jak ten przewijak wygląda? ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziwny i śmieszny ten sen ![]() Cytat:
mój nawet gdyby chciał, to nie ma kiedy mi pomóc w sprzątaniu...Często musisz jeździć na to ktg? Chyba pisałaś, ale nie pamiętam ![]() Ja ogarnęłam dom. Oczywiście wycieranie kurzu zostawiłam na inny dzień, wolę bliżej weekendu. Zrobiłam szybkie zakupy, bo dziś mąż na 5 jechał do pracy i musiałam ja jechać po pieczywo. Teraz zjem sobie drożdżówki, które kupiłam
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa jak mi będą robić ktg z tak małym brzuchem
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy byłam dziś u gina i były już wyniki glukozy(75g)
po 1h było 145 a po 2h 146 i lekarz powiedział że może być i nic nie zalecił ale wyczytałam że to za dużo/ KTOŚ COŚ WIE |
|
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
katarzyna, jak gin mówi że ok, to nie panikuj
Ania ten podkład wygląda tak: DSC_0141.jpg DSC_0142.jpg W sumie taka ceratka z przepikowaną cieniutką gąbką w środku, starałam sie zrobić zdjęcie żeby było widać, jak cienkie Wkurzają mnie dzisiaj wszyscy. Najpierw teść dzwonił, że nie chcą zabrać okna po wymianie (dobrze że dałam mu umowę, gdzie jak wół jest napisane że stare okno zabierają ze sobą), potem że przyjechali odebrać kontener na gruz, który jak uzgodniłam zamawiając go, ma stać do poniedziałku u mnie, musiałam się z jakimś burakiem kłócić przez telefon. Na pocieszenie tż zadzwonił, że zamówił mi nowy komputer, bo narzekałam że coś mi się dzieje z matryca w starym i że szybko się przegrzewa |
|
|
|
#2505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niby mam tą kartę do zbierania punktów ale żeby coś z tego mieć to trzeba byłoby naprawdę poświecić temu więcej uwagi |
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawy ![]() Dobrze, że chociaż Tż Ci poprawił nastrój
|
|
#2507 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 30 tygodniu już, dziś z pokusy i z chorej zachcianki kupiłam sobie kawałeczek pysznego makowca i zjadłam z kawą. Ależ pycha!! mniam
Jestem zła i podłamana bo mojego męża znowu w pracy chcą przenosić do innego miasta, więc znowu będzie przeprowadzka, znowu rewolucja w naszym życiu i znowu szykuje sie wizja dojeżdżania daleko do pracy, bo ja pracuje tutaj ciągle, a jestem na zwolnieniu, potem macierzyńskim, więc mi ciężko się będzie przenieść do niego. PARANOJA! Kasa kasą, awanse, awansami, ale psychicznie wykończy mnie ta praca Ehhh aż nic mi się nie chcę ciągle coś! mam dość przeprowadzek Polazłam rano na miasto, pomijając fakt, że ziiiiimno jest brrr, to jakoś tak pogoda pasuje do mojego podłego nastroju. Kupiłam sobie perfumy w Rossmanie, bo na promocji były, a wszystkie co mam w domu to mi się znudziły już te zapachy. Elizabeth Arden 5th Avenue 75 ml są w promocji i cena ze 149 zł spadła z rabatem teraz do 69,99 zł. Jak któraś używa, to daję cynk że jest promocja. Ja pierwszy raz je kupiłam, zapach wydał mi się ładny, więc coś nowego wypróbuję po prostu. Używała któraś? trwały jest? Widzę na necie, że opinie ma różne, jednym się podoba, inni narzekają że zbyt pospolity. Tak samo jest promocja na Maybelline tusze do rzęs, a że używam go od dawna i uwielbiam to też wzięłam sobie ten Curved Brush. Za 17,99 zł są tusze z Maybeline teraz przez kilka dni. ![]() Karmazynowa , kalwinka- ale sny też mam różne dziwne ;/Cytat:
Cytat:
Halwaya - mam nadzieję że wszystko ok z Tobą i maluszkiem często musisz robić KTG? Gryzelda88 - współczuję, spróbuj do rozebrać i wysuszyć. Jak taki mokry to szybko wyłączyć najlepiej dopóki nie wyschnie |
||
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Co do payback, ja kiedys pracowalam na ich infolini.
Raczej sie nir oplaca bo oni przygarniaja dosc drogie sklepy. Smyk - chociaz nie wiem.czy nadal jest, empik, bp, jakies drogie kawiarnie. Zrobilam.zamowienie na gemini. 400 zl poszlo... |
|
|
|
#2509 |
|
Raczkowanie
|
benita, andriuszka dzięki za odp. daruję to sobie jednak bo w sumie z tych ich partnerów niewiele korzystam
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś bardzo dużo kupuje to ok, opłaca się. Jak pracowałam na słuchawce to trafiali się np kierowcy tirów, którzy tankowali na BP i mieli po kilkadziesiąt tysięcy punktów, w Orange 1 punkt=1 grosz, więc mieli rabat na telefon kilkaset złotych.
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzięki za info o promocji też używam tuszu Maybelline, ale tego w żółtym opakowaniu więc może pojadę dziś/jutro i sobie kupię. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
A na allegro zbiera się punkty chyba tylko za zakupy przez aplikację, i tylko przez kup teraz
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wszystkim. KTG i Doppler w normie
tzn w poniedziałek mam znow Oxford i zobaczymy co mi tam wyjdzie. W kazdym razie dzis jestem szczęśliwa, że wszystko ok. Andriuszka - współczuję, bo teraz najmniej potrzebne wam takie rewolucje. Co do Elizabeth Arden to moja mama to miala. Dam jej cynk - moze będzie chciala
|
#2515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę malować włosy, kupiłam karmelową czekoladę z Wellaton 8/74 kolor. Mam ochotę na czekoladowe włosy z refleksami, bo teraz mój średni blond mnie nudzi. Może humor mi sie poprawi, bo póki co mam parszywy nastrój ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() A z rewolucjami to ehh, tez mnie to stresuje dodatkowo co zrobić. Już wiem, że ze przez te stresy to chyba schudnę w trybie natychmiastowym
|
||
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie maly brzuch nic nie ma do ktg
tylko będziesz miała większy nadmiar gumy ![]() Andriuszka a mąż moze odmówić przeniesienia? Fajnie ze piszesz o tuszach bo musze kupic właśnie hehe My mamy payback ale zeby uzbierać na coś fajnego to faktycznie trzeba duże zakupy w sklepach partnerskich robic albo polować na promocje z punktami a ja wiecznie zapominam. Halwaya fajnie ze się unormowało ![]() Ja dzis zaczynam 8 miesiąc |
|
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dla malego zamowilam plyny do prania, pieluchy i chusteczki. A takto witaminy, leki, paracetamol itp. No i dla siebie na sutki maltan i majtki. Ale sie uzbieralo. Cytat:
Cytat:
Dobrze ze ktgvi doppler ok
|
||
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
ale mało piszecie
![]() co za sny macie, o losie, ja to w sumie nie pamiętam swoich, a wcześniej miałam też dziwne, ale dziecko czy poród mi się nigdy nie śniło halwaya super wieści
|
#2519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super kochana !
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może trochę los w końcu pomoże, bo na razie tylko rzuca nam kłody pod nogi Wierzę że w życiu są zarówno trudne momenty jak i łatwe. To się jakoś równoważy, więc trzeba to jakoś przetrwać niestety. Tylko że w moim stanie panicznie boję się radykalnych zmian i ciężko mi to przetrawić ;/ Tusze z Maybelline odkryłam już dawno i jakoś tak bardzo mi pasują Na necie niby można kupić taniej, ale doliczając przesyłkę wychodzi przeważnie za ponad 20 zł. Więc promocja w rosmanie mnie satysfakcjonuje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Na szczęście miałam mleko. Po chwili od cesarki zaczęłam ubierać to dziecko, bo stwierdziłam, że póki działa znieczulenie to musze wszystko zrobić, bo pielęgniarek nigdzie nie było. Mała w ogóle nie płakała. Jak zaczęłam chodzić z małą po korytarzu, to nagle poczułam kopniaki w brzuchu, że nadal mam jeszcze dziecko w sobie. Spotkałam się z mamą która stwierdziła, że widocznie miałam w brzuchu bliźniaki, a lekarze musieli wcześniej wyciągnąć małą, żeby Adaś mógł mieć miejsce i dalej się rozwijać... 

mój nawet gdyby chciał, to nie ma kiedy mi pomóc w sprzątaniu...