Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-01, 12:15   #2041
Blondynka17
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Raz 5 minut z jednego cycka i mały odpada na 3h a następnego dnia 1,5h, oba cycki opóźnione i pół godziny snu... Także reguł u nas przynajmniej nie ma.
Hehe te nasze dzieci to chyba klony w zachowaniu

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-01, 13:02   #2042
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dobry

Młody nam ładnie śpi w dzień a w nocy wstaje między 12-1 oraz 2-4 i tak się bujamy na zmianę z nim. A to siku a to kupka a to ten cycek nie lubiany itp.
Nie narzekam ))

Dzisiaj idziemy do pediatry skontrolować poziom bilurbiny. Przy okazji umówiliśmy się z położna aby nas oglądnęła.

I mam jedną zagwostke... bo młodemu wyszło kilka kostek na twarzy, nie jem nic z nabiału praktycznie, wiec nie wiem po czym. Podejrzewam linomag bo smarujemy nim raz dziennie po kąpieli twarz. Tak poleciła nam położna w szpitalu. Poradzimy się lekarza dzisiaj.

Tak u nas podobnie i tak jak piszesz na to nie ma reguły. Musi się wszystko ustabilizować

Hehe no co przecież każde dziecko jest inne i mniej więcej wiedzą że dzieci płaczą.

Nie załamuj się. Poproś o laktator w szpitalu i próbie tym pobudzać laktacje a zobaczysz ruszy się

Ja nie wierzyłam ale wszyscy mi mówili że przy pierwszym dziecku pokarm można dostać później. Mnie się rozkręciło na 4 dobę. Do tego czasu przystawiałam małego do piersi i dawałam odrobinę mm w szpitalu.

Oj chyba bym tego gościa za fraki wzięła. Jaki cham!

Mnie zostali 8 kg po ciąży plus te które jeszcze przed nią nagromadziłam. Na razie skupiam się na tych z ciąży
Dodam że dzisiaj mija 7 dni od porodu.

Gratulacje

Dobre z tym krokiem G hehe

Czekamy na ciebie
Zobaczysz raz dwa synek będzie chciał wyjść. Moj tez nie spieszył zbytnio
Lepiej nie jedz tego śniadania, bo może będą chcieli robić jakieś wyniki itp.
Zawsze możesz sobie do torby coś spakować
Najlepsze że ten krok faktycznie działa, przynajmniej na moich braci
No cham i jeszcze dowiedzieliśmy się, że oszust.

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Hej

Podczytuje was, ale nie miałam kiedy zajrzeć ostatnio. Wczoraj wpadły koleżanki do mnie, dawno się nie widziałyśmy, więc super się było spotkać, oderwałam się trochę i poplotkowałam Przydało się, bo potem Młody wieczorem dał czadu.

Gratuluję nowym mamuśkom! I kciuki za Stasia, żeby się namyślił przed poniedziałkiem Wiem co czujesz, bo też sobie inaczej wyobrażałam drugi poród, a nie leżenie wcześniej w szpitalu i wywoływanie... Ale najważniejsze, żeby cały i zdrowy przyszedł na świat, w szpitalu będziecie pod opieką Jeszcze tylko chwilka

Kissmisia, a jakie macie te krostki? U nas też są na buzi, wyskoczyły ostatnio. Myślałam że to uczuleniowe, ale położna i pediatra mówią, że to potówki. Jakoś u córki te potówki w upały były raczej na plecach czy brzuszku, nie pamiętam żeby na buzi miała. A Młody ma tylko na buzi, niektóre takie z białymi czubkami, inne całe czerwone. Sama nie wiem co to, ale kazały się nie przejmować, bo podobno samo zniknie, więc tak robię

Wczoraj byłam zważyć Michałka i wziąć skierowanie na bioderka, Mały przez 2 tygodnie i 2 dni przybrał 970 gramów Byłam w niezłym szoku, bo niby widzę po nim, że nabiera ciała, ale aż tyle to się nie spodziewałam A moja babcia ostatnio próbowała mi wmówić, że mam chude mleko i dlatego Mały marudzi

Panna Izabela
, współczuję przejść z tym "fachowcem", normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak was potraktował, co za cham
Dzisiaj się dowiedzieliśmy, że nie tylko nas tak załatwił. I jeszcze mówi nam, że po kosztach, a dzisiaj moja mama pytała o pomnik z tym kamieniem w innym miejscu i facet podał cenę dużo mniejszą!!! I powiedział, że za to, co my mamy zapłacić to się robi duży pomnik z tym kamieniem, a nie taki o wymiarach 50x70...

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
U mnie występuje coś takiego, że jak tylko dostawiał małego do cycka to muszę mieć pieluchę pod piersiami bo od razu z drugiej mleko płynie jak szalone, a i z tej co karmię też To może najpierw czekać aż samo wypłynie to pierwsze i potem przystawiać? CZytałam też o mięcie, że troszkę zmniejsza laktację, ale nie wiem czy stosować.
Mięta a bardziej szałwia zmniejsza, bo mi kazali pić na zatrzymanie laktacji. Ale mięta wcale na to mocno nie działa

Cytat:
A mój smoczka nie chce... Wypycha go językiem od razu. Julka od razu załapała czy potrzebowała dłuższej chwili? U nas przydalby się na spacerach, bo jak Michaś włączy syrenę to pomaga tylko pierś. Wczoraj jak wracałam to słychać go było na całe osiedle

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A mnie dzisiaj strasznie rozczuliła córa. Jak Młody się rozkrzyczał o 5, bo najpierw zaczęłam od zmiany pieluchy zamiast od razu dać pierś to się przebudziła, taka zupełnie zaspana do nas podeszła, pogłaskała go po główce i mówi "ciii, śpij sobie braciszku, jeszcze jest noc" i poszła dalej spać A rano nic nie pamiętała oczywiście
Słodko

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 13:08   #2043
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
tylko do tego trzeba czasu.. nie ma po 1 czy 2 dniach poprawy.. conajmniej tydzień trzeba czekać na efekty podawania tego..

dajesz przed każdym karmieniem czy jak ?
Przed każdym karmieniem 15 kropelek.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-01, 13:43   #2044
Rybulka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Podczytuję, ale jakoś nie miałam weny na pisanie

Na początek gratuluje świeżym mamusiom: Ridja, merry, Cienskrzydła, malaja, małgosia! Kobietki, jesteście wielkie!
Małgosiu, Ty to mmusiałaś być bardzo zdeterminowana na ten wrzesień Rzutem na taśmę Super

Zuzulku, czekamy na Twoje maleństwo

U nas wszystko dobrze
Mikołajek bardzo grzeczny Już ma na swoim koncie 3 przespane noce
Jesteśmy po wizycie u pediatry- w 10 dni przytył 500 gr, także fajnie
Ja mam 10 kg mniej, jeszcze tylko 4 zostały

Żeby nie było totalnie kolorowo, to we wtorek musiałam iść do mojego gina, bo zaczęło mi krocze puchnąć i szczypać. Okazało się, że lekarz, ktory mnie zszywał założył mi wewnętrzne szwy takie mega grube i one mnie drażniły od środka i wdało się zapalenie. Mój gin od razu je ściągnął i przepisał maść z antybiotykiem. Także po ponad dwóch tygodniach od porodu wreszcie mogę siedzieć na tyłku
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 14:05   #2045
melawen
Rozeznanie

Gratulacje merry,CienSkrzydla,malaja 86 i Małgosia
Cytat:
U mnie występuje coś takiego, że jak tylko dostawiał małego do cycka to muszę mieć pieluchę pod piersiami bo od razu z drugiej mleko płynie jak szalone, a i z tej co karmię też To może najpierw czekać aż samo wypłynie to pierwsze i potem przystawiać? CZytałam też o mięcie, że troszkę zmniejsza laktację, ale nie wiem czy stosować.

Ja mam to samo. Gorzej bo jak się krztusi to potem ulewa.albo mocze mu ubranko ja chwile przed podaniem sutka ściągam ok. 5 ruchów tak żeby brodawka była miękka i dała się złożyć w "kanapkę". Inaczej na początku się irytuje.

Cytat:
Smoczki to dla mnie naturalna rzecz, skoro od 3000 lat istnieją i gatunek ludzki przetrwał to chyba tragedii nie ma. Teraz się do tego jakieś filozofie dorabia i się matki męczą te "przepisowe" 6 tygodni żeby laktacji nie zaburzyć rzekomo...
Ja w sumie nie używam, ale też nie potrzebuje. Mój jak wisi na cycku to je. Nie ma problemu mietolenia bez Przełykania.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 14:33   #2046
agu23gda
Wtajemniczenie

Co do smoczka to Ewa go nie lubi. Mam przerozne i jedynie anatomiczny da sie czasami jej 'wcisnac'. Poza tym dokarmiam ja mm. Czesto to mm z butli jak jest za malo daje na dobitke cycka i ani razu sie nie zdarzylo zeby Ewek nie umial zlapac sutka. Czuje ze to cyc i aha - ☠☠☠ nawala dzięciolka i lapie jak ta lala wiec uwazam ze te pierdy o smoczkach sa grubo przesadzone. Ile ja bym dala zeby Ewcia lubila ciumkac smoka...

A co do picia szalwii i miety ja pilam zeby troche zmniejszyc ilosc i sie udalo. Ewa jak je z cyca to sie najada ale jak np dajemy jej butle i nie mam akurat jak sciagnac bo nie ma laktatora to juz nie wybuchaja jak kiedys i nie bola.

Ok my pospacerowane. Zdalam sobie dzis sprawe ze od poniedzialku kazdego dnia Ewa wstaje o 6 i jedyny sen jaki ma to ten na spacerze. W domu nie ma mlwy zeby zasnela i zebym mogla cos w tym czasie zrobic. Ryk ryk i ryk w domu. Wrocilysmy to zrobilam szybko faszerowane papryki i wpierdzielilam je do piekarnika. Ziemniaki do wora i tez sie pieka. A dzieciatko jeszcze spi przy otwartym balkonie. Wstanie akurat jak obiad bedzie gotowy wiec jak zwykle zjem zimny eeextra :P na szczescie zaraz wraca TZ i przejmie nasz slodki ciezarek

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

A czy kladac spac malucha zostawiacie mu w buzi smoczka odkladajac do lozeczka?
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 14:34   #2047
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Co do smoczka to Ewa go nie lubi. Mam przerozne i jedynie anatomiczny da sie czasami jej 'wcisnac'. Poza tym dokarmiam ja mm. Czesto to mm z butli jak jest za malo daje na dobitke cycka i ani razu sie nie zdarzylo zeby Ewek nie umial zlapac sutka. Czuje ze to cyc i aha - ☠☠☠ nawala dzięciolka i lapie jak ta lala wiec uwazam ze te pierdy o smoczkach sa grubo przesadzone. Ile ja bym dala zeby Ewcia lubila ciumkac smoka...

A co do picia szalwii i miety ja pilam zeby troche zmniejszyc ilosc i sie udalo. Ewa jak je z cyca to sie najada ale jak np dajemy jej butle i nie mam akurat jak sciagnac bo nie ma laktatora to juz nie wybuchaja jak kiedys i nie bola.

Ok my pospacerowane. Zdalam sobie dzis sprawe ze od poniedzialku kazdego dnia Ewa wstaje o 6 i jedyny sen jaki ma to ten na spacerze. W domu nie ma mlwy zeby zasnela i zebym mogla cos w tym czasie zrobic. Ryk ryk i ryk w domu. Wrocilysmy to zrobilam szybko faszerowane papryki i wpierdzielilam je do piekarnika. Ziemniaki do wora i tez sie pieka. A dzieciatko jeszcze spi przy otwartym balkonie. Wstanie akurat jak obiad bedzie gotowy wiec jak zwykle zjem zimny eeextra :P na szczescie zaraz wraca TZ i przejmie nasz slodki ciezarek
Mój mały też smoczkow nie lubi, choć on jak jest przy piersi to je
a nie ciumka ;-)

Ja dzisiaj wystawiłam Tymka na balkon w wózku na trochę a jutro w planach pierwszy spacer ;-)!
Stary 2015-10-01, 14:52   #2048
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
A mój smoczka nie chce... Wypycha go językiem od razu. Julka od razu załapała czy potrzebowała dłuższej chwili? U nas przydalby się na spacerach, bo jak Michaś włączy syrenę to pomaga tylko pierś. Wczoraj jak wracałam to słychać go było na całe osiedle

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A mnie dzisiaj strasznie rozczuliła córa. Jak Młody się rozkrzyczał o 5, bo najpierw zaczęłam od zmiany pieluchy zamiast od razu dać pierś to się przebudziła, taka zupełnie zaspana do nas podeszła, pogłaskała go po główce i mówi "ciii, śpij sobie braciszku, jeszcze jest noc" i poszła dalej spać A rano nic nie pamiętała oczywiście
Miesiąc :-D
Pierwszy raz jej dałam jeszcze w szpitalu, bo koncerty nocne dawała i było mi żal współlokatorek, ale nie chciala. I tak kilka razy probowalam, ale zawsze plula i krztusila się. I dwa dni temu mąż jej dał i załapała :-P

Kochana ta Twoja córcia

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 14:56   #2049
meneq
Zakorzenienie

Pisalyscie o wadze, u mnie od wyjscia ze szpitala nie drgnie i zostalo 6kg na plusie. Podobno to wina karmienia w tandemie i jak sie starsza odstawi, to maja zniknac zbedne kg. Zobaczymy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 15:02   #2050
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Gratulacje! Rzutem na taśmę udało się we wrześniu!!

Ja zostałam. Samiutka na placu boju. Az mi sie serce kraje jak pomyślę, że niektóre Maluszki mają już aż 6 tygodni a ja nadal jestem w pakiecie.
Mój Staś po prostu nie chce wyjść i tyle. Robiłam wszystko co możliwe, żeby urodził się wcześniej, potem żeby w terminie i nic. I skończy się tym, że będą musieli go siłą wywoływać.

W poniedziałek mam się stawić w szpitalu koło 8-9 (mogę zjeść śniadanie :-D i jak będą się czepiać zwalić na mojego lekarza- dostałam pozwolenie ) i nie mam pojęcia co dalej.
Nie tak to sobie wszystko wyobrażałam...
Trzymam kciuki biedactwo sama zostałas. Wszystkie ci kibicujemy
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 15:06   #2051
201701300931
Konto usunięte

Co do wagi to mi spadło wszystko co przybrałam w ciąży i modlę się, żeby na tym się zatrzymało i nie spadało więcej.

Byliśmy u pediatry dzisiaj. W porządku babka Mały na szczęście przybrał, więc się uspokoiłam. Chyba faktycznie przez ten szpital wszystko. I na razie jest spokojny - sprawdza się moja teoria, że co drugi dzień szaleje..
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 15:42   #2052
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Misia880
O jak miło, że tu zagładasz

Grita
Te sweterki i dresy mi wpadły w oko. Pojadę kupić .

Dla mnie calowanie w usta to zarezerwowane jest dla męża/ partnera. Można w policzek.

Boże nic się nie wyspalam. Ten znów popis daje... Dobrze, że mąż zaraz wraca...

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Agu
Mój ciumie przez sen.... Wiec smoka mu daje. Też uważam, że przesadzaja o tych smoczkach... Ja byłam na smoczku i żyje upośledzona nie jestem krzywych zębów nie mam i tylko z piersi jadlam. Pokolenia na smoczkach wychowały sie...
Stary 2015-10-01, 15:44   #2053
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Smoczki to dla mnie naturalna rzecz, skoro od 3000 lat istnieją i gatunek ludzki przetrwał to chyba tragedii nie ma. Teraz się do tego jakieś filozofie dorabia i się matki męczą te "przepisowe" 6 tygodni żeby laktacji nie zaburzyć rzekomo...
Bo to w szpitalu nakręcaja ze smoczki to zuo! Ciągle przychodziły i gadały nie wolno nie wolno bla bla bla. . Później przyszła moja położna mówi ze jeśli mały mi ulewa i znów chce jeść to żebym mu wvisnela smoczek. Oczywiście w granicach rozsądku. I jak po jedzeniu chce pociumkac to daje mu smoka i tyle.

Cytat:

Ojejjj jaka słodka siostra
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 16:12   #2054
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Podczytuję, ale jakoś nie miałam weny na pisanie

Na początek gratuluje świeżym mamusiom: Ridja, merry, Cienskrzydła, malaja, małgosia! Kobietki, jesteście wielkie!
Małgosiu, Ty to mmusiałaś być bardzo zdeterminowana na ten wrzesień Rzutem na taśmę Super

Zuzulku, czekamy na Twoje maleństwo

U nas wszystko dobrze
Mikołajek bardzo grzeczny Już ma na swoim koncie 3 przespane noce
Jesteśmy po wizycie u pediatry- w 10 dni przytył 500 gr, także fajnie
Ja mam 10 kg mniej, jeszcze tylko 4 zostały

Żeby nie było totalnie kolorowo, to we wtorek musiałam iść do mojego gina, bo zaczęło mi krocze puchnąć i szczypać. Okazało się, że lekarz, ktory mnie zszywał założył mi wewnętrzne szwy takie mega grube i one mnie drażniły od środka i wdało się zapalenie. Mój gin od razu je ściągnął i przepisał maść z antybiotykiem. Także po ponad dwóch tygodniach od porodu wreszcie mogę siedzieć na tyłku
Współczuję.... To musiał być ból...
Cytat:

Ok my pospacerowane. Zdalam sobie dzis sprawe ze od poniedzialku kazdego dnia Ewa wstaje o 6 i jedyny sen jaki ma to ten na spacerze. W domu nie ma mlwy zeby zasnela i zebym mogla cos w tym czasie zrobic. Ryk ryk i ryk w domu. Wrocilysmy to zrobilam szybko faszerowane papryki i wpierdzielilam je do piekarnika. Ziemniaki do wora i tez sie pieka. A dzieciatko jeszcze spi przy otwartym balkonie. Wstanie akurat jak obiad bedzie gotowy wiec jak zwykle zjem zimny eeextra na szczescie zaraz wraca TZ i przejmie nasz slodki ciezarek

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Przynajmniej obiad zrobiłaś a to już sukces
Nie masz mikrofali?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pisalyscie o wadze, u mnie od wyjscia ze szpitala nie drgnie i zostalo 6kg na plusie. Podobno to wina karmienia w tandemie i jak sie starsza odstawi, to maja zniknac zbedne kg. Zobaczymy
Ja nie karmię a tyle mi zostało to wina mojego spasionego tyłka
Próbowałam sobie kupić strój kąpielowy... Ciężko jest, bo na dupę mi pasuje 38 a na górę 40 a moje ukochane 36 musi jeszcze poczekać...

Aaa i dostałam okresu!!!!
Ni cholery za tym nie tęskniłam. Już pamiętam, jak tego nienawidziłam. 8 miesięcy bez krwawienia było cudowne i mam nadzieję szybko do tego wrócić! Okres jest do bani i wcale ciąża go specjalnie nie zmienia...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-10-01, 16:14   #2055
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Nie masz mikrofali?

Próbowałam sobie kupić strój kąpielowy... Ciężko jest, bo na dupę mi pasuje 38 a na górę 40 a moje ukochane 36 musi jeszcze poczekać...

Ni cholery za tym nie tęskniłam. Już pamiętam, jak tego nienawidziłam. 8 miesięcy bez krwawienia było cudowne i mam nadzieję szybko do tego wrócić! Okres jest do bani i wcale ciąża go specjalnie nie zmienia...

Ale skoro okres to i dni płodne i b dzidzius będzie ")

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 16:37   #2056
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

Nie masz mikrofali?

No super. Organizm wraca do normy, zregenerowal sie. Czy lekarz dal wam zielone światło???
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-10-01, 16:43   #2057
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CienSkrzydla Pokaż wiadomość
Hej kochane! Czekam na obchod pediatrów i decyzję czy wychodzimy.
Byłam przed chwilą w wc i zrobiłam dwojeczke! Sama! Bez czopka! Meczylam się od dwóch dni z gazami. Ciężko chodzić, leżeć, spac... A dzis jak.poszłam w końcu to myślałam ze kiebelek rozwali taka radość!!!

Czekam na synka i maltretujemy dziś póki co prawą pierś
Ja tez zrobiłam sama byłam mega happy w niedziele porod a we wtorek dwójka.

Cytat:
Ridja, szacun za taki poród, że dałaś radę! A jak się dziś czujesz, dochodzisz do siebie pomału?

Ja w szpitalu chodziłam normalnie w tych majtkach siateczkowych, przecież to katorga chodzić bez nich jak krew leci po nogach

Sandrusia
, jak tam Julek po operacji? Doszedł już do siebie? Kiedy wracacie do domu?
Ja teraz dalej chodzę w tych majtkach. W czym chodźcie po domu? Tzn w koszuli czy spodnie normalnie nosicie na te siatkowe majtki?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-10-01, 17:40   #2058
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Ok my pospacerowane. Zdalam sobie dzis sprawe ze od poniedzialku kazdego dnia Ewa wstaje o 6 i jedyny sen jaki ma to ten na spacerze. W domu nie ma mlwy zeby zasnela i zebym mogla cos w tym czasie zrobic. Ryk ryk i ryk w domu. Wrocilysmy to zrobilam szybko faszerowane papryki i wpierdzielilam je do piekarnika. Ziemniaki do wora i tez sie pieka. A dzieciatko jeszcze spi przy otwartym balkonie. Wstanie akurat jak obiad bedzie gotowy wiec jak zwykle zjem zimny eeextra na szczescie zaraz wraca TZ i przejmie nasz slodki ciezarek

Moj ladnie ssie cyca mimo ze daje mu smoka jak po kaemieniu wierci sie i nie moze zasnac.
Czytalam o sposobie jak oduczyc ciumkania piersi - odstawiamy od cyca dajemy smoczek i po ok minucie jak dziecko odplywa wyciagamy delikatnie smoczek a palcem pod dolna warga zamykamy usteczka. Jak zacznie znow plakac to powtarzamy do skutku.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja tez zrobiłam sama byłam mega happy w niedziele porod a we wtorek dwójka.

Ja teraz dalej chodzę w tych majtkach. W czym chodźcie po domu? Tzn w koszuli czy spodnie normalnie nosicie na te siatkowe majtki?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja chodze w wyzszych majtkach i getrach bo spodnie mnie ejszcze uwieraja w rane.
Ciekawa jestem po jakim czasie inne dziewczyny po cc mogly normalnie nosic spodnie i je nie uwieraja?

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:

Nie masz mikrofali?

No to nie dlugo pewnie zielone swiatlo bedzie kciuki!!

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-10-01 o 17:41
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 17:57   #2059
misiskuku
Zadomowienie

Dziewczyny na ile kładziecie dzieci na brzuchu? Jak one reagowały? Ja dopiero dziś położyłam (wiem, późno) a moja Aluś zasnęła..
Stary 2015-10-01, 18:26   #2060
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój na początku zawsze wypycha, dopiero po chwili "załapuje" i ssie spokojnie.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Hehe te nasze dzieci to chyba klony w zachowaniu

Czyli nie tylko w imieniu jest podobieństwo
Cytat:
Jeśli ciumka to zostawiam, i tak jak zaśnie głęboko to wypluwa i śpi kamiennym snem. Jestem naocznym świadkiem tego procesu bo kamiennym snem śpi jedynie w dzień
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Bo to w szpitalu nakręcaja ze smoczki to zuo! Ciągle przychodziły i gadały nie wolno nie wolno bla bla bla.
O widzisz, a moje same dały małemu smoczka od razu po cc jak półprzytomna leżałam na pooperacyjnej.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dziewczyny na ile kładziecie dzieci na brzuchu? Jak one reagowały? Ja dopiero dziś położyłam (wiem, późno) a moja Aluś zasnęła..
Ja się staram codziennie parę razy kłaść małego na brzuchu. Jak jest zmęczony to zaśnie i nie ma na to rady, dzieci uwielbiają spać na brzuszkach. Ale jak najedzony i ma dobry humor to 5-10 minut poćwiczy sobie mięśnie.
Nie martw się że późno, za każdym razem jak nosisz dziecko to ono stara się utrzymać główkę i ćwiczy.
Stary 2015-10-01, 18:53   #2061
Virves
Raczkowanie

Trzeci raz próbuje coś tu napisać, a cytowanie w ogóle nie działa

Laktatora przed karmieniem już wcale nie używam bo było tylko gorzsj. Choć dziś byłam w pracy ok 2,5 h i jak wracałam to lewa pierś tak nabrzmiała, ze myślałam ze wybuchnie. Do tego twarda jak kamień a z bólu myślałam, ze sie rzygam. Nie było rady i odciągnęłam 60 ml było to dwa machnięcia pompką
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 19:17   #2062
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja wgl odstawiłam laktator . Jak mnie bolą cycki to przystawiam dziecko i po kłopocie.

Zapisała cie juz do żłobków ? Ja właśnie wypelniam wniosek.

wymianki
Stary 2015-10-01, 19:36   #2063
Virves
Raczkowanie

Akzi przystawiasz nawet na śpiąco? U nas jak mały śpi to nic go nie rusza nawet cycek pod nosem

Przyszedł nam dziś kocyk od Makaszki jestem bardzo zadwolona bo udało się znaleźć w promocji i to jeszcze w kolorach nam pasujących
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 20:11   #2064
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Akzi przystawiasz nawet na śpiąco? U nas jak mały śpi to nic go nie rusza nawet cycek pod nosem

Przyszedł nam dziś kocyk od Makaszki jestem bardzo zadwolona bo udało się znaleźć w promocji i to jeszcze w kolorach nam pasujących
Nie bo nie mam takiego bólu. Przeważnie zaczynają mi nabrzmiewac i boleć jak mniej więcej jest pora karmienia.

wymianki
Stary 2015-10-01, 20:14   #2065
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ale skoro okres to i dni płodne i b dzidzius będzie ")
Mój organizm jest płodny i bez okresu ja już zapomniałam jak to jest, jak ciągle ze mnie leci i się ruszyć nie wolno... W nocy wstawałam 3x zmieniać podpaskę i zużyłam dzisiaj całą paczkę. Także wracamy do moich "standardów", o tyle dobrze, że mniej boli (ale jednak). Ja chcę być w ciąży i nie mieć okresu!!
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
No super. Organizm wraca do normy, zregenerowal sie. Czy lekarz dal wam zielone światło???
Póki co do listopada mamy czerwone.. Także modlę się, abym miała max 3 okresy i koniec

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Moj ladnie ssie cyca mimo ze daje mu smoka jak po kaemieniu wierci sie i nie moze zasnac.
Czytalam o sposobie jak oduczyc ciumkania piersi - odstawiamy od cyca dajemy smoczek i po ok minucie jak dziecko odplywa wyciagamy delikatnie smoczek a palcem pod dolna warga zamykamy usteczka. Jak zacznie znow plakac to powtarzamy do skutku.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Ja chodze w wyzszych majtkach i getrach bo spodnie mnie ejszcze uwieraja w rane.
Ciekawa jestem po jakim czasie inne dziewczyny po cc mogly normalnie nosic spodnie i je nie uwieraja?

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

No to nie dlugo pewnie zielone swiatlo bedzie kciuki!!

Ja długo nie nosiłam spodni a nie byłam po cc tak mi było niewygodnie jak ze mnie tak leciało, zresztą ja zawsze i w okres wolałam sukienkę czy spódnicę. Co do samej rany, to o ile pamiętam, to moja mama już w wakacje nosiła spodnie, więc nie wiem ile czasu mogło minąć - miesiąc, półtora? Tyle że ona ma bliznę wzdłuż.

Nie dziękuj za kciuki, co by nie zapeszyć!

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ja wgl odstawiłam laktator . Jak mnie bolą cycki to przystawiam dziecko i po kłopocie.

Zapisała cie juz do żłobków ? Ja właśnie wypelniam wniosek.
A właśnie ciekawa jestem, ile z Was i od kiedy daje dzieci do żłobka?

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-10-01, 20:17   #2066
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja dzinsy biodrowki nosze od 2 tyg po cc
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 20:19   #2067
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzinsy biodrowki nosze od 2 tyg po cc
To szybko Heh ja myślałam że moja mama tak szybko doszła do siebie a tu jednak nie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-10-01, 20:20   #2068
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Mój organizm jest płodny i bez okresu ja już zapomniałam jak to jest, jak ciągle ze mnie leci i się ruszyć nie wolno... W nocy wstawałam 3x zmieniać podpaskę i zużyłam dzisiaj całą paczkę. Także wracamy do moich "standardów", o tyle dobrze, że mniej boli (ale jednak). Ja chcę być w ciąży i nie mieć okresu!!

Póki co do listopada mamy czerwone.. Także modlę się, abym miała max 3 okresy i koniec

Ja długo nie nosiłam spodni a nie byłam po cc tak mi było niewygodnie jak ze mnie tak leciało, zresztą ja zawsze i w okres wolałam sukienkę czy spódnicę. Co do samej rany, to o ile pamiętam, to moja mama już w wakacje nosiła spodnie, więc nie wiem ile czasu mogło minąć - miesiąc, półtora? Tyle że ona ma bliznę wzdłuż.

Nie dziękuj za kciuki, co by nie zapeszyć!

A właśnie ciekawa jestem, ile z Was i od kiedy daje dzieci do żłobka?

Okres Blee
Co prawda 3 tyg ze mnie leci krew ale to nie to samo Blee niecierpie okresu stanu przed krust brzucha bolace go Blee blee

Do żłobka zapisuje po roku bo musze wrócić do pracy. Musze i chce

a co do normalnych spodni to noszę jeszcze ciążowe leginsy bo rana boli niestety.

wymianki
Stary 2015-10-01, 20:20   #2069
Mediona
Zadomowienie

Ja chyba nie będę dawać do zlobka. Moj mąż pracuje od 3 do 13 czasami 14. Wiec ja chyba wrócę do pracy na 2 zmiane. Ale jeszcze zobaczę. Czas pokaże jak będzie sie rehabilitowac nozka. To zobaczymy.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-10-01, 20:22   #2070
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:

Super! Jak Ci się podoba kocyk? Ja jestem mega zadowolona i nie mogę się doczekać kiedy będę nim tulić synka
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości