- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-01, 19:56   #4021
Amelia16
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Amelia a ty chciałaś cc? Widać wszystko cacy, że on nawet nie wziął tego pod uwagę, tylko się cieszyć ;-)
Nie, wręcz marzył mi się poród sn! Ale w moim wypadku, gdzie po 20 tc gin zakwalifikował moją ciążę nawet do zagrożonych ze względu na słabą bliznę po poprzednim za świeżym CC i nastraszył, że poród siłami natury nie wchodzi kompletnie w grę bo grozi różnymi powikłaniami dla mnie i dziecka, pęknięciem macicy i jest zagrożeniem dla zdrowia i życia to byłam w pełni nastawiona na cc... Dlatego przeraził mnie teraz z powrotem wizją porodu naturalnego. Po prostu boję się tego wszystkiego czym wcześniej mnie straszył....

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Kurde, to trzeba bylo go moze zastopowac jakos, zagadac czy cos?

Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka
Zadałam może 2, 3 pytania, które zbył jakimiś szybkimi mało satysfakcjonującymi odpowiedziami i już mnie zbił z pantałyku tą postawą... Potem od razu zawyrokował o porodzie drogami natury, a moje zaskoczenie, bo blizna bo to wszystko co było wcześniej zbył szybkim, że nie widzi już żadnych przeciwwskazań, blizna wygląda odpowiednio od paru wizyt
Stary 2015-10-01, 19:58   #4022
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Amelia16, dziwnie, że lekarz tak zmienia zdanie... A waga małej super

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-01, 20:02   #4023
Amelia16
Zadomowienie

Myślę, że umówię się za 2 tygodnie na prywatną wizytę, może tam poświęci mi więcej uwagi i uspokoi moje obawy... Taką mam narazie myśl.
A co do wagi strasznie się cieszę, poprzednio Tosia była 200 g mniejsza niż Helenka na tym etapie, a teraz jest ale 200 gram większa niż Hela i to 3 dni starsza, więc super rośnie moja kruszynka i nabiera sił na wyjście
Stary 2015-10-01, 21:04   #4024
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja właśnie rzuciłam się na
Jak możesz kusić takimi pysznosciami jak u nas takich nie ma
Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!!!!! Aaaaaaa jednak rozstępy się pojawiły! Ostatnio swedzial mnie brzuch ponizej pepka po obu stronach a dzisiaj patrze sa malutkie jasniejsze wglebienia. Male bo male ale jednak :-/ musze ostro smarowac i gabka pod prysznicem koniecznie.
Współczuję. Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja mam piersi przeorane okrutnie na fioletowo czekam na brzuch... Kupiłam jakiś olejek z Balea na rozstepy i smaruję codziennie ale nic nie zbladlo.

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ja też dziś po wizycie... Malutka 2090g, główkowo, blizna i szyjka bez zastrzeżeń. Doktor rokuje, że trzecie dziecko też szybciej dojrzeje do wyjścia... Gdyby nie to, że z córcią wszystko okej, to byłabym wściekła. Planowałam porozmawiać ze swoim ginem na temat porodu, a mam wrażenie, że wszystkie moje pytania i obawy zbywał byle wyjaśnieniami... Z góry ZADECYDOWAŁ, że na ten moment rodzę drogami natury, nawet nie pytając się mnie o zdanie czy obawy. Po raz kolejny wyszłam zawiedziona, nie tak to powinno wyglądać... Najbliższa wizyta za 4 tygodnie, chociaż do tej pory miałam co 3 a w poprzednich ciążach po 30tc robił mi nawet co 2 Ech..
Cieszę się że z malutka wszystko w porządku ładnie przybrała a ten lekarz będzie odbierał poród? Może wybierz się na konsultacje do porodu do szpitala gdzie chcesz rodzić?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes Wszystkiego najlepszego - spełnienia marzeń i samych radości. Mam nadzieję, że świętowanie udane

U mnie te same objawy, ale to nie od szyjki, a przygotowanie do porodu. Spróbuj zwiększyć dawkę magnezu albo zażywać lepiej przyswajalny magnez.

Uspokoiłaś mnie. Też jestem nosicielką, GBS-a wykryli u mnie tuż przed szpitalem, jestem na antybiotykach. Nie martwiłam się aż do teraz.
Zażywam ten nieszczęsny antybiotyk i to dopiero masakra - jestem senna, osłabiona, mam lekkie bóle brzucha, jest mi niedobrze. Ale może pozbędę się tego paskudztwa.

Co do Dnia Chłopaka - upiekłam ciasto (tarta z brzoskwiniami) i mąż dostał gadżet ze Star Warsami. Ucieszony

Widzę, że ciuchy na tapecie - nie zamierzam kupować nowego płaszcza, mam jeden dość ciepły - nie zapinam go, pod spodem ubieram coś cieplejszego. No i jestem miszcz - ogarniam samodzielne zakładanie butów wiązanych bez stołka. Nie ma jak radość z takich sukcesów
Dziękuję świętowaliśmy, ale bez szaleństw

Dziękuję za odpwiedz w sprawie tych objawów, mnie często kluje przy chodzeniu, mam nadzieję że na wizycie się okaże ze szyjka trzyma. Chyba zwiększe magnez

Współczuję antybiotykoterapii, ale jak mus to mus... Dobra strona jest taka, że miałaś to wcześniej wykryte

Z gadżetu ze star Wars sama bym była ucieszona, bo jestem totalną maniaczka! Już planuje wyjście na premierę nowej części

No i podziwiam samodzielne wiązanie butów ja polegam na skarpetkach.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-01, 21:46   #4025
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!!!!! Aaaaaaa jednak rozstępy się pojawiły! Ostatnio swedzial mnie brzuch ponizej pepka po obu stronach a dzisiaj patrze sa malutkie jasniejsze wglebienia. Male bo male ale jednak :-/ musze ostro smarowac i gabka pod prysznicem koniecznie.
ja mam wielkie i duże i juz sie nie przejmuje

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-01, 22:07   #4026
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Współczuję. Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja mam piersi przeorane okrutnie na fioletowo czekam na brzuch... Kupiłam jakiś olejek z Balea na rozstepy i smaruję codziennie ale nic nie zbladlo.

Cieszę się że z malutka wszystko w porządku ładnie przybrała a ten lekarz będzie odbierał poród? Może wybierz się na konsultacje do porodu do szpitala gdzie chcesz rodzić?

Dziękuję świętowaliśmy, ale bez szaleństw

Dziękuję za odpwiedz w sprawie tych objawów, mnie często kluje przy chodzeniu, mam nadzieję że na wizycie się okaże ze szyjka trzyma. Chyba zwiększe magnez

Współczuję antybiotykoterapii, ale jak mus to mus... Dobra strona jest taka, że miałaś to wcześniej wykryte

Z gadżetu ze star Wars sama bym była ucieszona, bo jestem totalną maniaczka! Już planuje wyjście na premierę nowej części

No i podziwiam samodzielne wiązanie butów ja polegam na skarpetkach.

Rozstępy też mam na piersiach ale stare i białe(wahania wagi).
Nowuch na razie nie ma ale też mi nie urosły piersi jakoś specjalnie. A tak to te na brzuchu teraz. Nie to, ze sie jakos specjalnie przejmuje ale wolalabym nie miec jakichs ogromnych

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja mam wielkie i duże i juz sie nie przejmuje
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 07:49   #4027
Amelia16
Zadomowienie

Iclose, planowałam rodzić w szpitalu w którym właśnie przyjmuje ten mój gin prowadzący, przy Heli byłam bardzo zadowolona z opieki, ale teraz nie wiem, bo jeżeli jednak SN to wolałabym w innym, gdzie opiekowałaby się mną Ciocia więc taka mądra jestem

Witam się piątkowo w trochę lepszym nastroju niż wczoraj..
Stary 2015-10-02, 08:26   #4028
fasterka90
Zadomowienie

Widzę wczoraj dużo wizyt było i w sumie same dobre informacje - gratuluję
Amelia może warto skonsultować z innym lekarzem? Widzę że temu raczej ufasz,jesteś zadowolona ale jak tak zmienił zdanie to normalne że się martwisz, zwłaszcza że myślicie o kolejnym dziecku w przyszłości...

Ja mam 3 nowe rozstępy - jeden na cycku,jeden wzdłuż blizny po wyrostku i jeden ale taki malusieńki tak śmiesznie z boku brzucha. No i masę starych białych sprzed 10 lat najbrzyszy ten na cycku, tym na bliznie się w ogóle nie przejmuje mimo że największy,jest dość nisko i w sumie i tak na brzydkim ciele - bliznę mam sporą, wyrostek się już wylewał,byłam szyta 2 razy,były dreny,zakażenie itd.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 08:43   #4029
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Eeee... To pikus �� Idz cos zjedz, bo ja mam juz 109 a dalej do rozwiazania ����

Hehehe Poszłam potem bo obiad u teściów czekał. I tak mi nie smakował, jak zawsze zresztą

Dzika Ropucha dobre wieści To teraz leż grzecznie, patrz na siebie i maluszka

JoyceSky też super wieści Dziwne z tą toxo, ja też mam przeciwciała bo przechodziłam. Ciekawe co mi gin we wtorek powie.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
A przy okazji jeśli chcecie niedrogo ozdobić pokój malucha to polecam naklejki z AliExpress.
Wczoraj dostałam i przykleiłam.
Ekstra te nalepki Tylko długo czekałaś a ja uwielbiam takie rzeczy mieć od razu w ręce hihihi

limonka też Cię bardzo podziwiam

Cytat:
Myślę, że umówię się za 2 tygodnie na prywatną wizytę, może tam poświęci mi więcej uwagi i uspokoi moje obawy... Taką mam narazie myśl.
A co do wagi strasznie się cieszę, poprzednio Tosia była 200 g mniejsza niż Helenka na tym etapie, a teraz jest ale 200 gram większa niż Hela i to 3 dni starsza, więc super rośnie moja kruszynka i nabiera sił na wyjście
Ale Tosia urosła Naprawde pięknie I masz rację, też poszłabym prywatnie i porozmawiała z innym lekarzem. Czytałam, że po pierwszym cc zaleca się również drugie cc bo może być to wszystko co napisałaś.

Dzika śliwka też bym chciała już lutke odstawić ale wolę poczekać tak jak lekarka kazała U mnie to położenie pośladkowe i wolałabym przytrzymać ile się uda i ze skierowaniem jechać niż żeby zaczęło się nagle...

U mnie rozstępów brak póki co tylko, że ja od początku aż do teraz smaruje się 2x dziennie i nie odpuszczam żadnego dnia

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-10-02 o 08:45
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:09   #4030
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość

U mnie rozstępów brak póki co tylko, że ja od początku aż do teraz smaruje się 2x dziennie i nie odpuszczam żadnego dnia
ja też smarowałam 2x dziennie najwidoczniej genów nie oszukasz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-02, 09:13   #4031
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też smarowałam 2x dziennie najwidoczniej genów nie oszukasz
Wiem, że to też ma wpływ Moja mama jest cała w prążki, nie wiem czy po ciąży mi nie wyjdą cuda...

Na szczęście jestem blada jak ściana, rozstępy z bledną i może nie będzie tak źle jak się pojawią

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-02, 09:18   #4032
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej czy któraś z was też się w nocy budzi i spać nie może? Chyba cały ten tydzień budzę się koło 5 i nie mogę zasnąć

Cytat:
Iclose, planowałam rodzić w szpitalu w którym właśnie przyjmuje ten mój gin prowadzący, przy Heli byłam bardzo zadowolona z opieki, ale teraz nie wiem, bo jeżeli jednak SN to wolałabym w innym, gdzie opiekowałaby się mną Ciocia więc taka mądra jestem

Witam się piątkowo w trochę lepszym nastroju niż wczoraj..
To faktycznie masz zagwozdke rozumiem Cię, że wolalabys być pod jak najlepszą opieką, też bym pewnie na Twoim miejscu miała wątpliwości czy zaufać aż tak lekarzowi, tym bardziej że wcześniej mial inne zdanie. A w tym pierwszym szpitalu nie można mieć swojej położnej jak rozumiem?

Stary 2015-10-02, 09:19   #4033
fasterka90
Zadomowienie

Ja się smarowałam od 10tygodnia, zwykle 2 razy dziennie,ale bywały dni że tylko raz. Bywały też że po każdym prysznicu więc np 4razy dziennie Ja tam póki co i tak jestem zadowolona bo mam duże skłonności do rozstępów.

Mam problem z wózkiem bo jak już zaczęłam zamawiać to nigdzie koloru nie mają, zaczynam się wściekać na siebie że za późno się za to wzięłam.... :/
Stary 2015-10-02, 09:19   #4034
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Hej czy któraś z was też się w nocy budzi i spać nie może? Chyba cały ten tydzień budzę się koło 5 i nie mogę zasnąć

To faktycznie masz zagwozdke rozumiem Cię, że wolalabys być pod jak najlepszą opieką, też bym pewnie na Twoim miejscu miała wątpliwości czy zaufać aż tak lekarzowi, tym bardziej że wcześniej mial inne zdanie. A w tym pierwszym szpitalu nie można mieć swojej położnej jak rozumiem?

Ja Jak się obudzę na siku w nocy, to jeszcze spoko, ale jak nad ranem, to już potem nie ma spania. Dziś na przykład, 5:45
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:29   #4035
lexie42
Zakorzenienie

Witam się piątkowo ja zazwyczaj wstaję do toalety koło 4-5 i później jak kładę się spać to mam tysiąc myśli dotyczących porodu i dopiero po jakimś czasie zasypiam. No i od dwóch dni w nocy bolą mnie żebra. Mała za dnia mnie po nich pokopie i później takie efekty.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:35   #4036
fasterka90
Zadomowienie

Łee ja jak o 5 się obudze to się ciesze gorzej np o 2, a zwykle to się budzę i o 2, potem z godzinę spać nie mogę bo mnie różne myśli nachodzą i o 5, to się trochę powierce a o 6 i tak wstaje.
Stary 2015-10-02, 09:42   #4037
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

To ja śpie dość zacnie Tylko wstaje na siusiu i potem zaraz mi się film urywa. Boję się co to będzie bo ja jak się nie wyśpie min. 7h to jestem zombie i nieznośna a tu taki szok będzie dla organizmu

Ale powiem szczerze, robię w pantalony jak myślę że teoretycznie zostało 20 dni do cc Nadal nie spakowałam torby bo chcę to odwlec jeszcze do wtorku

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-02, 09:45   #4038
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to też ma wpływ Moja mama jest cała w prążki, nie wiem czy po ciąży mi nie wyjdą cuda...

Na szczęście jestem blada jak ściana, rozstępy z bledną i może nie będzie tak źle jak się pojawią
no a moja mama znowu nie ma ani jednego rozstępu, a w ciąży z moją siostrą przytyła 30 kg i nikt jej nie wierzył że nosi jedno dziecko, wszyscy myśleli że bliźniaki podobno w 6 mcu wyglądała jak w 9. i ani jednego rozstępu. no ale po kimś muszę mieć te rozstępy dziedziczne, skoro je mam a łudziłam się że nie będę mieć, bo mam budowe ciała mamy i ogólnie jestem podobno do niej podobna

ja mam problem z zaśnięciem, ale jak już usnę to śpię równo, i wcale wstać mi się rano nie chce

🤍

Stary 2015-10-02, 09:51   #4039
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
To może serio lepiej zasięgnąć jeszcze opinii jakiegoś innego lekarza? Mnie też trochę dziwi podejście Twojego lekarza, bo najpierw straszy a potem każe rodzić SN

Co do rozstępów to mi też się niedawno pierwsze pokazały na dole brzucha i nie są za piękne, ale co zrobić, płakać z tego tytułu nie będę Dla mnie najśmieszniejsze jest to, że pojawiło mi się też parę rozstępów, uwaga, pod kolanem! Nie mam pojęcia skąd i jak bo wcale dużo nie przytyłam - jakieś 4 kilo

Tylkokasia, świetne te naklejki. Ja też zamawiałam z alie naklejki do sypialni i dla chrześnicy z krainą lodu i byłam zadowolona

Dzisiaj jadę dodatkowo na USG zobaczyć co tam u małej a potem chciałam Tż wyrwać do imaxa na Everest, ale coś jest oporny i się zapiera rękami i nogami. Muszę go jakoś podejść

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:53   #4040
dzikasliwka
Rozeznanie

Dziewczyny zaraz w DD TVN będzie wzmianka o tym, dlaczego całusy są niebezpieczne dla noworodka/niemowlaka
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 09:55   #4041
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ja Jak się obudzę na siku w nocy, to jeszcze spoko, ale jak nad ranem, to już potem nie ma spania. Dziś na przykład, 5:45
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Witam się piątkowo ja zazwyczaj wstaję do toalety koło 4-5 i później jak kładę się spać to mam tysiąc myśli dotyczących porodu i dopiero po jakimś czasie zasypiam. No i od dwóch dni w nocy bolą mnie żebra. Mała za dnia mnie po nich pokopie i później takie efekty.
Mam dokładnie tak samo... wieczorem myśli mi się nie kłębią, ale za to nad ranem myślę i myślę, o porodzie, o tym jak będzie jak już się urodzi... i koniec spania

Dziś od rana dziwne kłucia mam w dole brzucha, aż zaczęłam schizować i co chwilę patrzeć czy wody mi się nie sączą Leżę i narazie nie będę wstawać... aż mi przeszło przez myśl, żeby torbę pakować
Stary 2015-10-02, 09:59   #4042
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
no a moja mama znowu nie ma ani jednego rozstępu, a w ciąży z moją siostrą przytyła 30 kg i nikt jej nie wierzył że nosi jedno dziecko, wszyscy myśleli że bliźniaki podobno w 6 mcu wyglądała jak w 9. i ani jednego rozstępu. no ale po kimś muszę mieć te rozstępy dziedziczne, skoro je mam a łudziłam się że nie będę mieć, bo mam budowe ciała mamy i ogólnie jestem podobno do niej podobna

ja mam problem z zaśnięciem, ale jak już usnę to śpię równo, i wcale wstać mi się rano nie chce
Nic na to się nie poradzi kiedyś czytałam artykuł bodajże w skarbie rossmannowskim, że nie ma co patrzeć na przebieg ciąży mamy i tak samo z roztępami bo tak naprawdę każda kobieta jest inna, hormony pracują inaczej u każdego i każda z nas ma inne przejścia swojej skóry Tak samo każda z nas zachodzi w ciążę w innym wieku niż mama, mamy teraz więcej stresów, życie jest szybsze niż kiedyś i to wszystko ma wpływ.

Co tu dzisiaj zjeść na obiad, mam ochotę na burgera nie zdrowego buuuu

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-02, 10:00   #4043
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Uspokoiłaś mnie. Też jestem nosicielką, GBS-a wykryli u mnie tuż przed szpitalem, jestem na antybiotykach. Nie martwiłam się aż do teraz.
Zażywam ten nieszczęsny antybiotyk i to dopiero masakra - jestem senna, osłabiona, mam lekkie bóle brzucha, jest mi niedobrze. Ale może pozbędę się tego paskudztwa.
Z pozbyciem się tego jest średnio. Ja się trzy lata leczyłam i nicdopiero moja obecna gin poleciła mi szczepionkę Gynatren. Wyciszyła mi prawie na całą ciążę infekcje, nawet GBS się nie pojawiał w antybiogramie. Dopiero parę tygodni temu znowu wylazłco by nie było Gynatren polecam bardzo ale można go kupić tylko w Niemczech-u mnie o tyle łatwiej, że do granicy mam 10 min samochodem. Ale dziewczynom zmagającym się z infekcjami dróg rodnych szczerze polecany ten specyfik bo daje poczucie spokoju nawet na kilka lat (oczywiście trzeba brać dawki przypominające)

Cytat:

U nie też meeeeega rozstępy na piersiachi ostatnio, szczególnie w nocy, swędziała mnie skóra na biodrach i...patrzę a tam całe przeorane pole rozstępów, sinych jak dojrzały bakłażan. Smaruję się olejem kokosowym-mam nadzieję, że choć trochę zbledną
Stary 2015-10-02, 10:04   #4044
olilina
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,
Wybaczcie, że znów nie pocytuje ale dziś leżę i nie włączam laptopa.
Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia i na zakupach, a późnym wieczorem tak mi brzuch stwardniał, że praktycznie nie mogłam się ruszać, ale tak dziwnie bo stwardniał od samej góry i boleśnie w porównaniu do innych lekkich twardnień.
Na szczęście jakoś udało mi się zasnąć, później się przebudziłam i znów to twardnienie, no ale potem już spałam do rana.
W każdym razie przestraszyłam się nie na żarty i chyba czas najwyższy spakować torbę

Co do rozstępów to ja jak narazie nie mam, ale różnie to bywa czasem wychodzą nawet po porodzie, więc jeszcze się nie cieszę
Na urodziny dostałam od szwagierki oliwkę 4w1 z tolpy i jest super, bo używa się jej pod prysznicem i od razu można splukac. Ta z babydream ma super zapach i w ogóle ale minusem jest to, że bardzo długo się wchłania.

Gratuluję wizytującym dobrych wieści któraś z Was ma dzieciątko pokaźnej wagi

Cornflower pytałaś o problemy z wątrobą, to raczej nie to, bo miałam robione rok temu usg a w ciąży próby wątrobowe i było ok.
Jeżeli już to obstawiałabym trzustkę, bo od dawna po cięższym jedzeniu albo alkoholu miałam silne kłucia z lewej strony pod żebrami, no ale wtedy też na usg nic nie wyszło.
Pocieszam się, że cholesterol i trójglicerydy podobno szaleją w ciąży, ale zapytam o to jeszcze mojej gin w poniedziałek.

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-10-02 o 10:11
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:05   #4045
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Co tu dzisiaj zjeść na obiad, mam ochotę na burgera nie zdrowego buuuu
Ja dzisiaj robię proste danie z dzieciństwa, makaron z białym serem na słodko

Miałam dzisiaj jechać z koleżanką połazić po sklepach, ale coś jej wypadło i nie da rady.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:06   #4046
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
To może serio lepiej zasięgnąć jeszcze opinii jakiegoś innego lekarza? Mnie też trochę dziwi podejście Twojego lekarza, bo najpierw straszy a potem każe rodzić SN

Co do rozstępów to mi też się niedawno pierwsze pokazały na dole brzucha i nie są za piękne, ale co zrobić, płakać z tego tytułu nie będę : Dla mnie najśmieszniejsze jest to, że pojawiło mi się też parę rozstępów, uwaga, pod kolanem! Nie mam pojęcia skąd i jak bo wcale dużo nie przytyłam - jakieś 4 kilo

Tylkokasia, świetne te naklejki. Ja też zamawiałam z alie naklejki do sypialni i dla chrześnicy z krainą lodu i byłam zadowolona

Dzisiaj jadę dodatkowo na USG zobaczyć co tam u małej a potem chciałam Tż wyrwać do imaxa na Everest, ale coś jest oporny i się zapiera rękami i nogami. Muszę go jakoś podejść
Pod kolanem tez kolezance wyskoczyly w ciazy. Tez sie dziwilam bo takie nietypowe miejsce. Ona to z kolei nic nie przytyla, wrecz schudla w ogolnym rozrachunku.

Ja tam w nocy jak moge to spie mocno. Chodze siku ok 2,3 razy ale zasypiam z marszu. Za to wczoraj Ninka dala czadu...

karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:08   #4047
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia i na zakupach, a późnym wieczorem tak mi brzuch stwardniał, że praktycznie nie mogłam się ruszać, ale tak dziwnie bo stwardniał od samej góry i boleśnie w porównaniu do innych lekkich twardnień.
Na szczęście jakoś udało mi się zasnąć, później się przebudziłam i znów to twardnienie, no ale potem już spałam do rana.
W każdym razie przestraszyłam się nie na żarty i chyba czas najwyższy spakować torbę

Co do rozstępów to ja jak narazie nie mam, ale różnie to bywa czasem wychodzą nawet po porodzie, więc jeszcze się nie cieszę
Na urodziny dostałam od szwagierki oliwkę 4w1 z tolpy i jest super, bo używa się jej pod prysznicem i od razu można splukac. Ta z babydream ma super zapach i w ogóle ale minusem jest to, że bardzo długo się wchłania.

Ja zauważyłam że mnie bardziej i częściej twardnieje brzuch wieczorami i nocami... rano i w dzień to sporadycznie
Stary 2015-10-02, 10:11   #4048
Robusta
Wtajemniczenie

Witam się

gratuluję dziewczyny udanych wizyt !! Z leżeniem niestety jest ciężko ale trzeba wytrzymać ja wczoraj poszalałam, po tygodniu pojechałam na zakupu i z 50 min nam zeszło, a później posiedziałam na kawie z koleżanką resztę wieczoru grzecznie leżałam

ja też chodzę do innych lekarzy jeżeli odpowiedzi mojego mnie nie satysfakcjonują :P zwłaszcza sprawdzić szyjkę bo kazał mi przyjść po 4 tyg :/

co do spania w nocy to często jak się obudzę to nie mogę zasnąć...

co do rozstępów to ja odpukać nie mam na brzuchu ale nie jestem pewna do końca bo ciężko mi się obejrzeć dokładnie :P mam coś w pachwinach na udach raczej...

a co do pobolewań to w sierpniu bolało mnie spojenie, ciągneło wszystko i szyjka była ok. We wrześniu czułam się dobrze bóle minęły a szyjka krótka :/ więc mam nadzieję, że to nie ma zawiązku... a teraz bóle i ciągnięcia od nowa...

Limonka
jesteś bardzo dzielna !!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2015-10-02 o 10:21
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 10:14   #4049
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Olinko tę oliwkę z babydream stosuję od początku na takiej zasadzie Daje ją pod prysznicem jeszcze na mokrą skórę a nadmiar ściagam ręcznikiem. Skóra jest mięciutka, nawilżona ale nie tłusta i nie muszę czekać Brzuszek też mi twardnieje, to chyba ten etap już :X

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj robię proste danie z dzieciństwa, makaron z białym serem na słodko

Miałam dzisiaj jechać z koleżanką połazić po sklepach, ale coś jej wypadło i nie da rady.
Uwielbiam makaron ale nie zjem go z serem na słodko Zrobię hamburgery z filetem kurczaka, rukolą i mozzarelą
Też bym połaziła z chęcią I jeszcze u nas w centrum otworzyli outlet z kosmetykami i tak mam ochotę jechać, zobaczyć buuu

Zuzia już na świecie

Stary 2015-10-02, 10:17   #4050
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz w DD TVN będzie wzmianka o tym, dlaczego całusy są niebezpieczne dla noworodka/niemowlaka

mnie zawsze wkurzalo jak ktos przychodzil i kazal mi dawac buziaka jakiemus dzieciakowi w usta/ lub dzieciak dawal mi. ja mowilam do tzta ze u nas nie bedzie takiego calowania w usta dziecka. przeciez dorosli maja rozne bakterie w slinie itp.

🤍

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości