|
|
#961 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Mój pospal ponad godzinę i obudził się w świetnym humorze. Zjadł kilka łyżeczek dyni i popil mlekiem. Zaraz się ubieramy i ruszamy na spacer.
VILLA ja miałam kilka dni temu plamienia o tez myślałam że to okres. Ale nic się nie rozwinęło.
|
#963 |
|
BAN stały
|
DOMIMA a po twojej cukrzycy nie masz przeciwskazan do ciazy w krotkim odstepie czasu? Mi diabetolog zalecil co najmniej 2 lata przerwy.
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Co do malej roznicy wieku to wg mnie bardziej niz opieka nad dwojka maluchow problematyczne jest bycie w ciazy i opieka nad maluchem, tym bardziej jak sie zle czujesz. U mnie byl caly czas stres ze w razie komplikacji i szpitala nie mam z kim zostawic syna. Z pozytywnych rzeczy szybko lapia kontakt, u mnie juz to widac. Starsze dziecko wbrew temu co by sie moglo wydawac szybko przyzwyczaja sie i akceptuje nowa sytuacje, nie jest jeszxze na tyle kumaty by probowac z tym walczyc. Wbrew pozorom nie jest tez bardzo zazdrosny, nie odbiera tego tak. |
|
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam u siebie na osiedlu..cudownie tam jest, chce w totka wygrać i tam mieszkać! My do 12 sobie jeszcze drzemkę ucielismy
|
||
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Po jakim czasie działa czopek?
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo myslalam przyzwyczajac juz małymi ilościami.
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2015-10-02 o 13:10 |
|
|
|
|
#967 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() wg prognozy na weatheronline w Krakowie dzis 18, a jutro i w niedziele 22. nie masz popsutego termometru? ![]() Cytat:
takie dzieci jak Ada rozwijaja intelektualnie hehe ;PHani dzis 2,5 h pospała,a le gdzies po godzinie slyszalam ze zaplakala przez te 10-20 sekund, tyle ze jak akurat rece mialam w czyms ubabrane i nie poszlam, cisza, zagladam a ona śpi czyli metoda- ignor tym razem zadziałała |
|||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
DOMIMA nadejdzie ten czas zobaczysz!
Mloda ma dzis dzien wycia. Wciaz na mnie krzyczy jak tylko jej z oczu znikne. Zjadla kaszki a teraz chyba drzemka bedzie. Ogarnelam pol domu i chate chomika. VIOLKA no ja jeszcze nie mam okresu. CASH dlatego ja staram sie nie ogladac takich rzeczy aby sobie nie wkrecac. Szkoda mi tych dzieci i pomagam jak moge a to sms a to 1% podatku Ja zakupy staram sie robic jak chlopaki sa w szkole wtedy z mala jade i ogarniam. Zdarzylo sie kilka razy z trojka jechac i nie jest zle, jakie chlopaki szkudne potrafia byc tak w sklepie wiedza ze jestem sama i sa grzeczne. ciezsze rzeczy typu zgrzewka mleka, wody kupuje maz jak wraca z roboty zebym ja sie szarpac nie musiala.
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Hej, można dołączyć? mam kwietniową córę
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju wstała i tak mi płakała - prawie non stop, masowałam dziąsła Dentinoxem smarowalam, aż w końcu czopek dałam bo prawie godzinę tak. Po kilku minutach jakby przeszło i chciałam na dwór i do przychodni iść, ale jeszcze do cyca podłàczyłam i się uspala znowu. Musi cos bidulkę bolec jeju albo te zeby albo gardło bo ma zdarte takie jakby - no nic najwyżej potem zamówię wizytę domową, jak będzie źle
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Witaj! Pewnie - napisz coś o Was.
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52975699]bidulek, dziecko jak bardzo zmeczone to podobno bardziej pobudzone i ruchliwe... u mojej to się sprawdzało. juz kroliki, szumy, susarki nie działają?
w dzien tylko 8 macie? u mnie rano 3-4, ale teraz np. 15 na osi. i tak od tygodnia mam 14-17, jak dla mnie super pogoda. bluza, kocyk i heja ![]() wg prognozy na weatheronline w Krakowie dzis 18, a jutro i w niedziele 22. nie masz popsutego termometru? ![]() o jaka pomyslowa mamuska jestes takie dzieci jak Ada rozwijaja intelektualnie hehe ;PHani dzis 2,5 h pospała,a le gdzies po godzinie slyszalam ze zaplakala przez te 10-20 sekund, tyle ze jak akurat rece mialam w czyms ubabrane i nie poszlam, cisza, zagladam a ona śpi czyli metoda- ignor tym razem zadziałała :[/QUOTE]No nie działa nic na niego obecnie :-( masakra z tym spaniem. Dzisiaj znowu to samo od 6 rano do tej pory spał te 17 minut i tyle. Drze się wszędzie... noc mu nie pasi... A temp. to do 11 było 10-st. Teraz mam 13. Niby jest słońce ale jednak powietrze chłodne... a tym prognozom to bym tak do końca nie wierzyła bo ostatnio pokazywało ze niby słońce s za oknem oberwanie chmury jak talala wiec wiesz. .. |
|
|
|
#973 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
ja nie mogłam na to patrzeć wrecz i czułam jakby temu dziecku się krzywda działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
O dziewczyna u mnie z klatki urodziła, przywieźli bobo w nosidełku.
Był taki piękny słoneczny dzień jak jà przywieźliśmy ❤️ wzruszyłam się...
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Domima-fajnie, że się odezwałaś
jestem pewna, że niedługo synuś będzie mniej wymagający i zapragniesz drugiego takiego małego bobo ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- hej napisz coś o sobie ![]() Cytat:
moja Ala spacerowała z tatą 1,5 h bo zrobił dziś sobie wolne a ja byłam w tym czasie u dentysty na konsultacji i w pn prawdopodobnie akcja z 8 brrrr ![]() i na koniec weszłam do piekarni a tam pani do mnie gdzie dzidziusia zgubiłam faktycznie, chyba nigdy sama nie chodze tylko wszędzie z wózkiem
|
|
#976 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś marchewka była dosłownie wszędzie:/ córcia była w doskonałym humorku po rozbawieniu przez tatę i w najlepsze sobie gadała i robiła głosne giiii z marchewka w buzi, która strzelała we wszystkie strony eh
do mnie też doleciało i chyba nie powinnam się z niej śmiać bo jeszcze bardziej tak robiła no ale ubaw był niezly, aparatka moja potem dopila cyckiem, pobawila sie godzinke i teraz spi. Ciekawe ile bo pierwsza drzemka była 1,5h, druga na spacerze 30 min.Stwierdziłam, że uruchamiam Czas Maluszka, bo troche zmian widze w jej rytmie i muszę to rozgryzc
|
#978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam sie Cytat:
No i prawidlowo Cytat:
|
||||
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, na razie nie, bo Maciek i tak mm zwykłego nie może, to na swoim musiałabym robić lub na nutramigenie, no i te 9kg waży. Pewnie jak będę chciała by mniej chcą ciągnął, na razie mi łatwo tak, poza tym i tak mam problem z podaniem sloika
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
KATT witaj
skad jestescie? chlopczyk czy panienka? Masz wiecej dzieci?Mloda jednak nie zasnela. Jojczyla dalej :/ udalo mi sie dom do konca ogarnac a jak maz wroci to sernik zrobie. Pani w szkole prawie zawalu dostala bo Mateo wyszedl sam ze szkoly a ja mialam go odebrac i na biegu jechalam go szukac po wsi. . dostal szlaban na rozrywke bo nadal nie rozumie co zlego zrobil.
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Słoika haha nie dziwie sie ze Maciek słoika niechce załapać - są butelki kubki ale zeby słoik -pewnie po ogórkach jeszcze zeby za darmo było ![]() Edit: a to chyba ja nie zczaiłam 😝 chodziło Ci o słoiczek z warzywkiem, ja pomyslałam o butli i te to słownik słoik wplótł )
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-10-02 o 15:02 |
|
|
|
|
#983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obstawiam zęby. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|
#984 |
|
Konto usunięte
|
Ale mialam karmienie-w 1rece lyzeczka z zupka,w 2 z wodą, a w zebach grzechotka.bo do wody dzioba otwiera.ale 1/3 sloiczka jedzonka,dla mnie to sukces. Rozmiem juz moja mame,bo ja tak jescnie chcialam.
Mloda cyca dojadla i zasuwa po puzlach,tak na lokciach sie podsuwala wlasnie. |
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
AMETTY mnie tez nie przeszkadza jak ktos mi wezmie mala na spacer, wrecz po rekach caluje za chwilke dla siebie
oczywiscie musze o tym wiedziec ![]() MADZIX roznie bywa. Moj M ma 3 braci ani jednej siostry :P ale zycze Ci synka ![]() DOMIMA fajnie ze sie odezwalas. Nie myslalas zeby isc z kims pogadac, jakis psycholog czy cos? Bo z Twoich wypowiedzi widze ze naprawde jest cos nie tak. Trzymaj sie dziewczyno, nie ma sensu marnowac zycia na depresje. Widze ze zabkowanie w tle i ciezkie noce. My mialysmy dzisiaj super. Mala obudzila sie o 5.45 a potem o 10.30 :O tylko nie je ten moj dziec mleka ![]() KATT witaj napisz cos o Was Ja siedze wlasnie na ryneczku na lawce. Slonce grzeje, jest super pogoda, mala spi. Jutro chyba jedziemy do PRIMARKU
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy chwile spokoju, gryzie mojego palca w nakładce, ale tak mocno zaciska. Przed chwila jej inhalacje zrobiłam.
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam malej chrupki kukurydziane, zjadla kawalek a ja wpiep rzylam cala paczke
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- No i kurcze w koncu moge troche popisac to tu cisza jak makiem zasial :P
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam rozkmnine. maly jest wysypany, plamki szorstkie i krostki. albo lyzeczka brokula, albo pol chrupki :/ obstawiam chrupki.
nie moge teraz nowosci wprowadzac dopoki buzi do porzadku nie doprowadzimy,
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
C
Cytat:
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała urodziła się po terminie, sn. Początkowo bardzo dokuczał brzuch (nietolerancja laktozy), ale krople pomogły - obecnie już ich nie podajemy. Jest dość absorbującym dzieckiem, szybko ją nudzi zabawa i nie lubi zasypiać w dzień (każda drzemka poprzedzona rykiem). Obecnie tylko kp. Gosiak - jesteśmy z północy To moje pierwsze dziecko.Violka - biedna Mała, oby nic się nie rozwinęło Domima - współczuję bardzo. Ja w ciężkich chwilach staram się myśleć, że wszystko kiedyś mija... Mnie niestety złapało choróbsko. Staram się ograniczać kontakt z Małą do karmienia (mąż się zajmuje), ale wiadomo jak jest. Oby nie zaraziła się ode mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

takie dzieci jak Ada rozwijaja intelektualnie hehe ;P

:[/QUOTE]