Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 12:45   #961
ewullka87
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Prawda, przerażające jest jak dziecko jest chore

To czego się teraz najbardziej boje, to to ze moj syn może zachorować albo cos mu się stanie.
Ja tez, ale to uczucie juz chyba nigdy nie przejdzie.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 12:50   #962
Hanka20
Zakorzenienie

Mój pospal ponad godzinę i obudził się w świetnym humorze. Zjadł kilka łyżeczek dyni i popil mlekiem. Zaraz się ubieramy i ruszamy na spacer.

VILLA ja miałam kilka dni temu plamienia o tez myślałam że to okres. Ale nic się nie rozwinęło.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:02   #963
ewullka87
BAN stały

DOMIMA a po twojej cukrzycy nie masz przeciwskazan do ciazy w krotkim odstepie czasu? Mi diabetolog zalecil co najmniej 2 lata przerwy.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Co do malej roznicy wieku to wg mnie bardziej niz opieka nad dwojka maluchow problematyczne jest bycie w ciazy i opieka nad maluchem, tym bardziej jak sie zle czujesz. U mnie byl caly czas stres ze w razie komplikacji i szpitala nie mam z kim zostawic syna.

Z pozytywnych rzeczy szybko lapia kontakt, u mnie juz to widac. Starsze dziecko wbrew temu co by sie moglo wydawac szybko przyzwyczaja sie i akceptuje nowa sytuacje, nie jest jeszxze na tyle kumaty by probowac z tym walczyc. Wbrew pozorom nie jest tez bardzo zazdrosny, nie odbiera tego tak.
Stary 2015-10-02, 13:02   #964
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Pol sloiczka marchewki za nami
Kusi mnie by jutro dac mu trochę silnacu.
Ja mojemu nie daje, bo gruby to nie będę go zapachach jeszcze

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja caly czas sama albo z dwójką
Damy radę chociaż ząbkowanie chyba najgorsze ze wszystkiego i tylko ono mnie powstrzymuje przed 3cia dzidziulka haha
Ja też raczej wszędzie śmigać z dwójką, bo i zakupy itp. I o to kłótnie są, bo nie dość, że place za nie to i musze robić i dźwigać z garażu i Maćka w niedziele jeszcze, bo windy karwa tu nie ma.

Wczoraj byłam u siebie na osiedlu..cudownie tam jest, chce w totka wygrać i tam mieszkać!

My do 12 sobie jeszcze drzemkę ucielismy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:06   #965
violka848
Zakorzenienie

Po jakim czasie działa czopek?
Stary 2015-10-02, 13:09   #966
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Ja też raczej wszędzie śmigać z dwójką, bo i zakupy itp. I o to kłótnie są, bo nie dość, że place za nie to i musze robić i dźwigać z garażu i Maćka w niedziele jeszcze, bo windy karwa tu nie ma.

Wczoraj byłam u siebie na osiedlu..cudownie tam jest, chce w totka wygrać i tam mieszkać!

A kiedy zaczniesz podawać kaszki?
Bo myslalam przyzwyczajac juz małymi ilościami.

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2015-10-02 o 13:10
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:11   #967
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jest tak zimno ze boje się takich długich spacerów. Nie sypia na spacerach. Czasem na 10 minut odplynie ale to mówię czase. W ogóle jakby sen był jego absolutnym wrogiem. Trze oczy widać ze śpiący a tu nogami wierzga z takim impetem jakby miał pchły normalnie... He he
bidulek, dziecko jak bardzo zmeczone to podobno bardziej pobudzone i ruchliwe... u mojej to się sprawdzało. juz kroliki, szumy, susarki nie działają?

Cytat:
No ja jestem z tych co nienawidzą zimna i zaraz sama mam katar :-(- u mnie jest 8 stopni. Jak wstawalam rano na jazdy był 1 st :-( - dobrze ze juz grzeją bo bym chyba oszalała do reszty :-(
w dzien tylko 8 macie? u mnie rano 3-4, ale teraz np. 15 na osi. i tak od tygodnia mam 14-17, jak dla mnie super pogoda. bluza, kocyk i heja
wg prognozy na weatheronline w Krakowie dzis 18, a jutro i w niedziele 22. nie masz popsutego termometru?

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Śpi już prawie 50 minut! Zasłoniłam jej przód huśtawki czarną bluzą Tżeta także taka noc jest- może to jakaś metoda..,
Naparzylam sobie dzbanek inki bo już mi woda zbrzydła, a kawy ci chwila robić sie niechce a i tak często zimna piłam
o jaka pomyslowa mamuska jestes takie dzieci jak Ada rozwijaja intelektualnie hehe ;P
Hani dzis 2,5 h pospała,a le gdzies po godzinie slyszalam ze zaplakala przez te 10-20 sekund, tyle ze jak akurat rece mialam w czyms ubabrane i nie poszlam, cisza, zagladam a ona śpi czyli metoda- ignor tym razem zadziałała
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:18   #968
gosiak0512
Zakorzenienie

DOMIMA nadejdzie ten czas zobaczysz!

Mloda ma dzis dzien wycia. Wciaz na mnie krzyczy jak tylko jej z oczu znikne. Zjadla kaszki a teraz chyba drzemka bedzie. Ogarnelam pol domu i chate chomika.

VIOLKA no ja jeszcze nie mam okresu.

CASH dlatego ja staram sie nie ogladac takich rzeczy aby sobie nie wkrecac. Szkoda mi tych dzieci i pomagam jak moge a to sms a to 1% podatku

Ja zakupy staram sie robic jak chlopaki sa w szkole wtedy z mala jade i ogarniam. Zdarzylo sie kilka razy z trojka jechac i nie jest zle, jakie chlopaki szkudne potrafia byc tak w sklepie wiedza ze jestem sama i sa grzeczne. ciezsze rzeczy typu zgrzewka mleka, wody kupuje maz jak wraca z roboty zebym ja sie szarpac nie musiala.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:40   #969
katt
Raczkowanie

Hej, można dołączyć? mam kwietniową córę
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:46   #970
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
DOMIMA a po twojej cukrzycy nie masz przeciwskazan do ciazy w krotkim odstepie czasu? Mi diabetolog zalecil co najmniej 2 lata przerwy.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Co do malej roznicy wieku to wg mnie bardziej niz opieka nad dwojka maluchow problematyczne jest bycie w ciazy i opieka nad maluchem, tym bardziej jak sie zle czujesz. U mnie byl caly czas stres ze w razie komplikacji i szpitala nie mam z kim zostawic syna.

Z pozytywnych rzeczy szybko lapia kontakt, u mnie juz to widac. Starsze dziecko wbrew temu co by sie moglo wydawac szybko przyzwyczaja sie i akceptuje nowa sytuacje, nie jest jeszxze na tyle kumaty by probowac z tym walczyc. Wbrew pozorom nie jest tez bardzo zazdrosny, nie odbiera tego tak.
Nie miałam żadnych przeciwwskazań. Żaden lekarz nic na ten temat mi nie mówił w ogóle. Może dlatego że nie była jakaś tragiczna ta cukrzyca no nie wiem ale mój np gin sam nie namawiał żebym za długo nie zwlekala ( pewnie ze względu na te moje wszystkie problemy z zajściem. .. )
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 13:48   #971
violka848
Zakorzenienie

Jeju wstała i tak mi płakała - prawie non stop, masowałam dziąsła Dentinoxem smarowalam, aż w końcu czopek dałam bo prawie godzinę tak. Po kilku minutach jakby przeszło i chciałam na dwór i do przychodni iść, ale jeszcze do cyca podłàczyłam i się uspala znowu. Musi cos bidulkę bolec jeju albo te zeby albo gardło bo ma zdarte takie jakby - no nic najwyżej potem zamówię wizytę domową, jak będzie źle

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość

Witaj! Pewnie - napisz coś o Was.
Stary 2015-10-02, 13:50   #972
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52975699]bidulek, dziecko jak bardzo zmeczone to podobno bardziej pobudzone i ruchliwe... u mojej to się sprawdzało. juz kroliki, szumy, susarki nie działają?

w dzien tylko 8 macie? u mnie rano 3-4, ale teraz np. 15 na osi. i tak od tygodnia mam 14-17, jak dla mnie super pogoda. bluza, kocyk i heja
wg prognozy na weatheronline w Krakowie dzis 18, a jutro i w niedziele 22. nie masz popsutego termometru?

o jaka pomyslowa mamuska jestes takie dzieci jak Ada rozwijaja intelektualnie hehe ;P
Hani dzis 2,5 h pospała,a le gdzies po godzinie slyszalam ze zaplakala przez te 10-20 sekund, tyle ze jak akurat rece mialam w czyms ubabrane i nie poszlam, cisza, zagladam a ona śpi czyli metoda- ignor tym razem zadziałała :[/QUOTE]
No nie działa nic na niego obecnie :-( masakra z tym spaniem. Dzisiaj znowu to samo od 6 rano do tej pory spał te 17 minut i tyle. Drze się wszędzie... noc mu nie pasi... A temp. to do 11 było 10-st. Teraz mam 13. Niby jest słońce ale jednak powietrze chłodne... a tym prognozom to bym tak do końca nie wierzyła bo ostatnio pokazywało ze niby słońce s za oknem oberwanie chmury jak talala wiec wiesz. ..
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:10   #973
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Z tym ładnie to nie do końca
Znam rodziny z 3 córeczkami lub synkami :P
ja też ale ciii

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MADZIX no nie musi ale powodzenia
dzięki

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hehe widac ze cie corka malo doswiadczyla placzem 😉 ja jak to widzialam to zalowalam ze sama na ten pomysl nie wpadlam 😉
hehe serio? ja nie mogłam na to patrzeć wrecz i czułam jakby temu dziecku się krzywda działa
Cytat:
U nas byl dziki ryk. Podalam pedicetamol. Najgorsze że kilkq dni temu bylo szczepienie i martwię sie czy to nie po nim inaczej obstawualabym zeby na 100%, ok na 99%
ojej bidulek

Cytat:
Chyba dziecko płakało to żeby uspokoić postawiły je w foteliku na włączonej pralce)
nie płakało tylko budziło się jak je przestawała nosić

Cytat:
Pol sloiczka marchewki za nami
Kusi mnie by jutro dac mu trochę silnacu.
brawo
Cytat:
Śpi już prawie 50 minut! Zasłoniłam jej przód huśtawki czarną bluzą Tżeta także taka noc jest- może to jakaś metoda..,
Naparzylam sobie dzbanek inki bo już mi woda zbrzydła, a kawy ci chwila robić sie niechce a i tak często zimna piłam
dobry patent

Cytat:
Moja napewno ale mam czas na regeneracje mogłam durna sie przespać, ale skąd wizaż musi być grany he

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

O kurde mam okres - chyba pierwsza z mam kp???? Albo to jakieś plamienie, bo brzuch mnie wogole nie bolał. W czwartek do gina to zobaczymy co tam słychać
Karola też już ma
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:13   #974
violka848
Zakorzenienie

O dziewczyna u mnie z klatki urodziła, przywieźli bobo w nosidełku.
Był taki piękny słoneczny dzień jak jà przywieźliśmy ❤️ wzruszyłam się...
Stary 2015-10-02, 14:26   #975
madzixx88
Zakorzenienie

Domima-fajnie, że się odezwałaś
jestem pewna, że niedługo synuś będzie mniej wymagający i zapragniesz drugiego takiego małego bobo

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
hej
napisz coś o sobie

Cytat:
Jeju wstała i tak mi płakała - prawie non stop, masowałam dziąsła Dentinoxem smarowalam, aż w końcu czopek dałam bo prawie godzinę tak. Po kilku minutach jakby przeszło i chciałam na dwór i do przychodni iść, ale jeszcze do cyca podłàczyłam i się uspala znowu. Musi cos bidulkę bolec jeju albo te zeby albo gardło bo ma zdarte takie jakby - no nic najwyżej potem zamówię wizytę domową, jak będzie źle
a może ucho?

moja Ala spacerowała z tatą 1,5 h bo zrobił dziś sobie wolne a ja byłam w tym czasie u dentysty na konsultacji i w pn prawdopodobnie akcja z 8 brrrr potem u kosmetyczki na hennie, potem w SP po pampersy,powyżej 35 zł można kupić bepanhen mały za 9,99 i pani mi naładowała pełno próbek Eucerin a i do końca miesiaca jest -60% na niego
i na koniec weszłam do piekarni a tam pani do mnie gdzie dzidziusia zgubiłam faktycznie, chyba nigdy sama nie chodze tylko wszędzie z wózkiem
Stary 2015-10-02, 14:28   #976
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Hej, witaj.
Stary 2015-10-02, 14:35   #977
madzixx88
Zakorzenienie

u nas dziś marchewka była dosłownie wszędzie:/ córcia była w doskonałym humorku po rozbawieniu przez tatę i w najlepsze sobie gadała i robiła głosne giiii z marchewka w buzi, która strzelała we wszystkie strony eh do mnie też doleciało i chyba nie powinnam się z niej śmiać bo jeszcze bardziej tak robiła no ale ubaw był niezly, aparatka moja potem dopila cyckiem, pobawila sie godzinke i teraz spi. Ciekawe ile bo pierwsza drzemka była 1,5h, druga na spacerze 30 min.
Stwierdziłam, że uruchamiam Czas Maluszka, bo troche zmian widze w jej rytmie i muszę to rozgryzc
Stary 2015-10-02, 14:37   #978
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry Dziewczyny...
Przyznam się bez bicia ze nie nadrobie Was w całości- nie ma szans :-(- poczytałam tylko wybiórczo no i dalej w wolnej chwili staram się Was podczytywac... nie wiem czy tesknilyscie czy nie... - widziałam tylko ze GOSSIP na mnie wczoraj krzyczała tutaj - hehe - Kochana :-*** - no ale w każdym razie jestem w sensie że żyje...
Nie odzywałam się bo ... no kilka powodów się znalazło. Jesienna chandra -wrecz depresja -tylko chodzę i rycze z powodem czy bez :-(- poza tym od tygodnia tak mi Młody daje popalić ( zębów totalny brak. .. ) brak mi sił... Juz i fizycznie i psychicznie .. chodzę niewyspana, oczy podkrazone .. do tego jazdy 2 razy w tygodniu na 7 wiec jak np dzisiaj udało mi się usnąć o 24 to o 1 i 2 miałam pobudki przez Syna potem zanim usnelam to już przed 6 musiałam wciągać wstawac:-(...
Ponadto w niedziele chrzciny - jestem przerażona ta zimnica... nie mam siły na to wszystko. Jak juz wiecie słaba dupa ze mnie i teraz mam taki gorszy czas co wszystko dosłownie wszystko mnie do łez doprowadza :-( jeszcze dzisiaj dostałam @ to znowu kolejny ból porodowy przede mną:-(
Nie chciałam Wam tu zawracać głowy bo po co...
Tak czy inaczej tęsknię za Wami :-*
Mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze :-***
Z większą różnicą wieku lepiej. Ty prawko robisz? Silna kobita jestes!

Cytat:
Jakie zimno? Jak będzie na minusie sporo to wtedy nie długie a teraz to i 3 godz.mozna

zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mój juz śpi godzinę !!!! Aż boję się cokolwiek robić co by nie obudzić wiec siedzę sobie na necie i popijam inke

No i prawidlowo

Cytat:

To gdzie Ty mieszkasz?nie kumam to swoje mieszkanie wynajmujesz?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:41   #979
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:43   #980
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy zaczniesz podawać kaszki?
Bo myslalam przyzwyczajac juz małymi ilościami.
No nie wiem, na razie nie, bo Maciek i tak mm zwykłego nie może, to na swoim musiałabym robić lub na nutramigenie, no i te 9kg waży. Pewnie jak będę chciała by mniej chcą ciągnął, na razie mi łatwo tak, poza tym i tak mam problem z podaniem sloika

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 14:56   #981
gosiak0512
Zakorzenienie

KATT witaj skad jestescie? chlopczyk czy panienka? Masz wiecej dzieci?

Mloda jednak nie zasnela. Jojczyla dalej :/ udalo mi sie dom do konca ogarnac a jak maz wroci to sernik zrobie. Pani w szkole prawie zawalu dostala bo Mateo wyszedl sam ze szkoly a ja mialam go odebrac i na biegu jechalam go szukac po wsi. . dostal szlaban na rozrywke bo nadal nie rozumie co zlego zrobil.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:00   #982
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
No nie wiem, na razie nie, bo Maciek i tak mm zwykłego nie może, to na swoim musiałabym robić lub na nutramigenie, no i te 9kg waży. Pewnie jak będę chciała by mniej chcą ciągnął, na razie mi łatwo tak, poza tym i tak mam problem z podaniem sloika

Słoika haha nie dziwie sie ze Maciek słoika niechce załapać - są butelki kubki ale zeby słoik -pewnie po ogórkach jeszcze zeby za darmo było

Edit: a to chyba ja nie zczaiłam 😝 chodziło Ci o słoiczek z warzywkiem, ja pomyslałam o butli i te to słownik słoik wplótł )

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-10-02 o 15:02
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:04   #983
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Bidula
Obstawiam zęby.

Cytat:
No nie działa nic na niego obecnie :-( masakra z tym spaniem. Dzisiaj znowu to samo od 6 rano do tej pory spał te 17 minut i tyle. Drze się wszędzie... noc mu nie pasi... A temp. to do 11 było 10-st. Teraz mam 13. Niby jest słońce ale jednak powietrze chłodne... a tym prognozom to bym tak do końca nie wierzyła bo ostatnio pokazywało ze niby słońce s za oknem oberwanie chmury jak talala wiec wiesz. ..
Bardzo wspolczuje ze Olaf tak malo śpi i daje w kość

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
jestem pewna, że niedługo synuś będzie mniej wymagający i zapragniesz drugiego takiego małego bobo

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

hej
napisz coś o sobie

a może ucho?

moja Ala spacerowała z tatą 1,5 h bo zrobił dziś sobie wolne a ja byłam w tym czasie u dentysty na konsultacji i w pn prawdopodobnie akcja z 8 brrrr potem u kosmetyczki na hennie, potem w SP po pampersy,powyżej 35 zł można kupić bepanhen mały za 9,99 i pani mi naładowała pełno próbek Eucerin a i do końca miesiaca jest -60% na niego
i na koniec weszłam do piekarni a tam pani do mnie gdzie dzidziusia zgubiłam faktycznie, chyba nigdy sama nie chodze tylko wszędzie z wózkiem
Poza dentysta miły dzień

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:04   #984
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Ale mialam karmienie-w 1rece lyzeczka z zupka,w 2 z wodą, a w zebach grzechotka.bo do wody dzioba otwiera.ale 1/3 sloiczka jedzonka,dla mnie to sukces. Rozmiem juz moja mame,bo ja tak jescnie chcialam.
Mloda cyca dojadla i zasuwa po puzlach,tak na lokciach sie podsuwala wlasnie.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:06   #985
boleczka93
Zakorzenienie

AMETTY mnie tez nie przeszkadza jak ktos mi wezmie mala na spacer, wrecz po rekach caluje za chwilke dla siebie oczywiscie musze o tym wiedziec

MADZIX roznie bywa. Moj M ma 3 braci ani jednej siostry :P ale zycze Ci synka

DOMIMA fajnie ze sie odezwalas. Nie myslalas zeby isc z kims pogadac, jakis psycholog czy cos? Bo z Twoich wypowiedzi widze ze naprawde jest cos nie tak. Trzymaj sie dziewczyno, nie ma sensu marnowac zycia na depresje.

Widze ze zabkowanie w tle i ciezkie noce. My mialysmy dzisiaj super. Mala obudzila sie o 5.45 a potem o 10.30 :O tylko nie je ten moj dziec mleka

KATT witaj napisz cos o Was

Ja siedze wlasnie na ryneczku na lawce. Slonce grzeje, jest super pogoda, mala spi.
Jutro chyba jedziemy do PRIMARKU

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:17   #986
violka848
Zakorzenienie

Mamy chwile spokoju, gryzie mojego palca w nakładce, ale tak mocno zaciska. Przed chwila jej inhalacje zrobiłam.
Stary 2015-10-02, 15:24   #987
boleczka93
Zakorzenienie

Kupilam malej chrupki kukurydziane, zjadla kawalek a ja wpiep rzylam cala paczke

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

No i kurcze w koncu moge troche popisac to tu cisza jak makiem zasial :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:45   #988
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

a ja mam rozkmnine. maly jest wysypany, plamki szorstkie i krostki. albo lyzeczka brokula, albo pol chrupki :/ obstawiam chrupki.
nie moge teraz nowosci wprowadzac dopoki buzi do porzadku nie doprowadzimy,

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:54   #989
Koperco
Zakorzenienie

C
Cytat:

hej
napisz coś o sobie

a może ucho?

Pewnie tak
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 15:57   #990
katt
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
hej
napisz coś o sobie
Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Hej, witaj.
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
witaj
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
KATT witaj skad jestescie? chlopczyk czy panienka? Masz wiecej dzieci?
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

KATT witaj napisz cos o Was
Dzięki za powitanie
Mała urodziła się po terminie, sn. Początkowo bardzo dokuczał brzuch (nietolerancja laktozy), ale krople pomogły - obecnie już ich nie podajemy. Jest dość absorbującym dzieckiem, szybko ją nudzi zabawa i nie lubi zasypiać w dzień (każda drzemka poprzedzona rykiem). Obecnie tylko kp.

Gosiak - jesteśmy z północy To moje pierwsze dziecko.
Violka - biedna Mała, oby nic się nie rozwinęło
Domima - współczuję bardzo. Ja w ciężkich chwilach staram się myśleć, że wszystko kiedyś mija...

Mnie niestety złapało choróbsko. Staram się ograniczać kontakt z Małą do karmienia (mąż się zajmuje), ale wiadomo jak jest. Oby nie zaraziła się ode mnie
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości