|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
![]() moim zdaniem jajka maja juz odpowiednia temperaturę na co czekasz?![]() ![]()
|
|
#2762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie byłam zadowolona z farbowania w domu, więc wolę wydać więcej i wyglądać, niż paskudzić w domu ![]() Wcześniej płaciłam 40 zł za farbowanie u fryzjera, bo malowałam u siostry ciotecznej męża, ale w sumie jakoś od roku mam inną fryzjerkę ![]() Właśnie u mnie ciężko trafić z tym rozmiarem, bo biodra mam bardzo szerokie, a biust nieduży. Tą, którą kupiłam w TXM wzięłam w rozmiarze XL, bo L była lekko dopasowana w biodrach, a ja wolę luźniejsze i swobodniej się będę w takiej czuła w szpitalu. Cytat:
Mieszany jest, bo nasza suczka jest jamnikiem, a szczeniaczka zrobił jej jakiś kundel i to po nim kolor ma.Koniecznie porozmawiajcie z szefostwem, bo oboje się wykończycie... A Ty to już całkiem... A, i dużo zdrowia dla Tż-ta ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52977864] Aniqa śliczny szczeniak Sylwuska co za głupia baba z tej sąsiadki. Zapytaj się jej następnym razem kto ma więcej oleju w głowie I siostrą się nie przejmuj, dziecko ważniejsze a skoro ona się obraża o taką pierdołę jak farbowanie włosów, to tylko o niej świadczy.[/QUOTE]Dziękuję ![]() Cytat:
![]() biedak pewnie się męczy... i jeszcze sam sobie krzywdę robi...
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) dziewczyna przyjeżdża do domu więc super opcja.. w nowym roku zakładałam ponownie ![]() też mam zapisaną tą koszule i prawdopodobnie będę zamawiać
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Syylwuska ja też unikam osób chorych/przeziębionych. Zdaję sobie sprawę, że teraz taka pora roku, że to odwlekanie w czasie, ale jeśli mogę to wolę nie chorować jak najdłużej...
Zresztą nawet ze znajomą się nie spotkałyśmy, bo pisała, że przeziębiona jest i jak się nie wyleczy to przełożymy spotkanie na później. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
No i w jakim stanie są Twoje rzęsy po ściągnięciu?
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
U nas rzęsy kosztują 40 funtów i infill 20, wiec w sumie droga zabawa. Nigdy nie miałam robionych i sobie daruję.. szkoda mi tej kasy tak prawdę mówiąc. Farbowanie włosów u fryzjera to dla mnie w ogóle juz rozpusta.. ze ścięciem ok 100 funtów.. więc zydze i robię sama w domu
doszłam do wprawy i grzywke sama sobie podcinam - a tył raz na ruski rok juz przejdę się obciąć.. zwłaszcza, że jakos jeszcze nie natrafiłam na "mojego" fryzjera
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja place za wlosy 150
ale mam dlugie i duzo i coagle jestem niezadowolona :pTaki klient Aniqua cellulit nie cellulitis :p to drugie to zapalenie tkanki lacznej i jest duzo powazniejsze |
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa śliczny piesiek
cudne maleństwo!Karmazynova - a pokaz jak na żywo wygląda ta sukienka.. Co do czyszczenia fug to szczerze podziwiam mi się dzis nic nie chce robić ![]() Adka - duzo pracujesz.. zwolnij troche. Robili ci w ogóle risk assestment? U mnie regularnie robią i mają obowiązek dostosować się do mojego stanu.. teraz jestem na "light duties"
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje tez zalozyc ale 2d albo 3d chociaz nie lubie doczepow :/
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie. Jak byś brała zzo to trzeba leżeć i nie można wybrać pozycji. Mysle, że w innych przypadkach położne nawet będą zachęcać do innych pozycji.
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze?
Trochę się nie odzywałam, ale czytam PRAWIE codziennie :P Bujam się dalej ze swoją mgr, moja opiekunka pracy mnie dobija, przyjeżdżam specjalnie do Gdańska a ona odwleka, przeciąga, nie odpowiada, musiałam wracać do Krakowa już to obrażona, że mnie nie ma, myśli, że nic innego w życiu nie robię tylko czekam na jej maile non stop w Gdańsku żyjąc już parę miesięcy w Krakowie... Aghhhh, musiałam na nią poskarżyć Ale nie mam już siły do tej kobiety, termin mam na 7 października, ale to już chyba czwarty więc kto to wie czy ostateczny. Majątek wydam na pendolino, bo niczym innym nie dam rady tak daleko jeździć ;/ No ale trzymajcie kciuki, może wreszcie się kiedyś uda :P Poza tym od wtorku ósmy miesiąc, a wczoraj zaczęłam staż już dobijała mnie bezczynność w domu, więc się cieszę, że coś robię, gdzieś wychodzę, a to tylko 6h dziennie ![]() Łapią mnie od kilku dni bolesne skurcze dość często, mam nadzieję, że to nic złego... Nie tak jak zazwyczaj na okres tylko w górnej części brzucha... Ktoś coś wie? ;> Poza tym śliczna Twoja córeczka Fionka (choć cały czas mam w głowie, że Ty to masz synka ). Żaneta, super, że się układa, trzymam kciuki za Ciebie i małą ![]() 0enedue współczuję z TŻtem, mam nadzieję, że ktoś go ogarnie jakoś, coś go kopnie, bo jak nic się nie wydarzy to wątpię, żeby sam z siebie dojrzał do zmiany zachowania, takie te facety głupie nieraz ![]() ![]() Rudaska dawaj przepis na pierogi, na ciasto koniecznie, bo nie mam sprawdzonego, i na farsz też, jak znasz dobry na ruskie to też Przymierzam się do lepienia niedługo
|
|
|
|
#2772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TZ juz po drugiej dawce antybiotyku powiedzialam mu z gory ze jak jutro sie bedzie tak zle czul to zostaje w domu a jak nie to awantura. Cytat:
A niech by ktos mi zwrocil uwage ze siedze z nogami na biurku pod koniec dniowki to bym zyebala rowno. ![]() Tylko przed klientami chowam nogi, chyba ze sami swoi doskonale rozumieja i jeszcze paczki przynosza ;D hahaha I nie ze dla mnie dla Krzysia
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jakoś...dziwnie, czy gruba kobieta może normalnie urodzić dziecko? oenedue zaraz sie zbieram, wciągneło mnie ogladanie wideobloga Lidii Piechoty
|
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma leżenia przed porodem. Chyba ze rodzaca bardzo chce. A tak wręcz każą chodzić i przyjmować różne wertykalne pozycje, używać piłki, brać prysznic, a na poczatku można w wannie poleżeć troche
Poród na fotelu tez jest na siedzaco. Chyba ze rodzaca bardzo chce aby obniżyć oparcie. Generalnie podoba mi sie podejście w teorii, nawet można swoja płytę z muzyka przynieść ![]() Ciekawe jak jest w praktyce
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka u nas tak samo
|
|
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A juz zdarzyam zapytac a co jak spanikuje ? to na lozko i epidural ![]() hehheehe Ale kurcze jakby sie udalo to bede starac sie na gazie rodzic. oczywiscie starac nie znaczy urodze na gazie. wystraszylam sie troche jak uslyszalam w jednym z odcinku poloznych wlasnie mowily ze epidural moze zwolnic bardzo akcje porodowa. ze czasem 40 minut naturalnego i juz a na epiduralu ta sama akcje trawala by nawet kilkanascie godzin.
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa korekta dokładnie doczepiane są juz te które odpadły
co do stanu myślałam że będzie gorzej .. są gęste ale ciężko mi się odnieść bo w porównaniu do tych co miałam .. czuje się jak lysa :/ :X wiadomo nasze nigdy nie są takie czarne .. długie .. pokręcone .. tersz chce smarować olejkiem rycynowym.. mam relasha ale musze poczytać czy można w ciazy - wątpię :/Niby zmywanie makijażu olejkiem arganowym dobrze wpływa na kondycję rzęs ![]() Acapella hej ) ! Miło Cię widzieć
|
#2778 |
|
Konto usunięte
|
Adka co do porodu w basenie to nam wczoraj położna pokazała filmik z porodu w wodzie - piękny - normalnie zakochałam się. Łzy oczywiście w oczach, szok. Ale to z Danii chyba, poród domowy i właśnie w basenie.
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Oenedue nie mozna
poczytaj srokao o odztkach do rzes
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
A Lobofylia coś pisała ostatnio? Hope też dawno nie widziałam.. :/ Accapela ma szczęście, że się odezwała
powodzenia z pracą i obrona
|
#2781 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz mam trochę gorsza, bo jak już mówiłam, trochę słabsza jest, ale też daje radę ![]() Jakbym skończy kiedyś zdecydowała się na lekki brązowy to też bede robić u fryzjera, choć nie wiem czy to nastąpi ![]() Zmierz się i zobacz jakie tam są wymiary, oni jeszcze inne koszule mają, więc może inny krój byłby dla Ciebie lepszy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya juz doczytałam
kupie olejek rycynowy i zobaczę po ile arganowy ..Sylwuska ja swoich nie malowałam jedynie robiłam czasem kreski - demakijaż płynem micelarnym najlepiej patyczkiem
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Onedue ahh ja sie umowic musze na rzesy.
Teraz jak nie spie na brzuchu to moze mniej powyrywan
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska ja pisałam o kremie
podpatrywałam za dzieciaka jak mama robiła, a od czasu jak poznałam teściową a to szmat czasu temu to ją podpatruje, bo moja mama to średnio aktywna w kuchni odkąd ja rzadze
|
|
|
|
#2785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też tak macie, ze jak za długo siedzicie to brzuch Was dusi? Ja muszę na jakiś czas się położyć, bo nie mogę wytrzymać na siedząco ;/ podziwiam pracujace, naprawde! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-02 o 19:26 |
|||
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- sylwuska ee, bez przesady, długa droga przede mną ale nie ukrywam ze lubie stac przy garach i mam andzieje ze moje dziecko mi pozwoli chociaz obiad zrobić od czasu do czasu
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę tak samo jak Sylwuska. Jak Ogólnie pisze o jedzeniu to aż ślinka cieknie
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52978750]Adka co do porodu w basenie to nam wczoraj położna pokazała filmik z porodu w wodzie - piękny - normalnie zakochałam się. Łzy oczywiście w oczach, szok. Ale to z Danii chyba, poród domowy i właśnie w basenie.[/QUOTE]
W jednym z odcinków położnych były proodu w basenie fajna sprawa. Ale jednak wolę w szpitalu jakąś spokojniejsza będę
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz wygrzewsm się w łóżku. Udało mi się małego zagonic spać i relaksuje się pod kołderka czytając forum hehe.
Byłam dziś u dr i trochę się zaniepokoilam bo waga moja stoi w miejscu. 30 tydz a ja dopiero 1,5 kg mam na plusie. A to też jeszcze nie osiągnęła wagi sprzed ciąży. Niby i tak jest duża ta masa ale nie tyć wcale to nie dobrze. Chyba pierwszy raz mam taki dylemat. |
|
|
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Tzn. taki przekładany i z kremem na wierzchu, ale krem sama kręcę z jajek ubitych na parze i masła etc. specjalnie dla TŻ nauczyłam sie go robić, bo lubi 
moim zdaniem jajka maja juz odpowiednia temperaturę

Mieszany jest, bo nasza suczka jest jamnikiem, a szczeniaczka zrobił jej jakiś kundel
a skoro ona się obraża o taką pierdołę jak farbowanie włosów, to tylko o niej świadczy.

Bujam się dalej ze swoją mgr, moja opiekunka pracy mnie dobija, przyjeżdżam specjalnie do Gdańska a ona odwleka, przeciąga, nie odpowiada, musiałam wracać do Krakowa już to obrażona, że mnie nie ma, myśli, że nic innego w życiu nie robię tylko czekam na jej maile non stop w Gdańsku żyjąc już parę miesięcy w Krakowie... Aghhhh, musiałam na nią poskarżyć