Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-02, 16:52   #2761
0enedue
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
sylwuska i 0enedue jemy biszkopt z kremem Tzn. taki przekładany i z kremem na wierzchu, ale krem sama kręcę z jajek ubitych na parze i masła etc. specjalnie dla TŻ nauczyłam sie go robić, bo lubi
moim zdaniem jajka maja juz odpowiednia temperaturę na co czekasz?

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 16:53   #2762
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No właśnie tak to jest z tymi farbami, a dużo płacisz za malowanie u fryzjera i jak często malujesz?

Zmierz się centymetrem i zobacz jaki rozmiar na aukcji by odpowiadał Twoim wymiarom. U mnie ona po prostu leży na biodrach ale ich nie opina, No i długość taka jak u mnie na pewno by Ci odpowiadała, bo ud nie widać wcale, też mam teraz straszny celulitis ;/
Płacę 70-80 zł, maluję zwykle co dwa miesiące, ale teraz odczekam 3, żeby przed samym grudniem, albo na początku pomalować
Ja nigdy nie byłam zadowolona z farbowania w domu, więc wolę wydać więcej i wyglądać, niż paskudzić w domu

Wcześniej płaciłam 40 zł za farbowanie u fryzjera, bo malowałam u siostry ciotecznej męża, ale w sumie jakoś od roku mam inną fryzjerkę

Właśnie u mnie ciężko trafić z tym rozmiarem, bo biodra mam bardzo szerokie, a biust nieduży.
Tą, którą kupiłam w TXM wzięłam w rozmiarze XL, bo L była lekko dopasowana w biodrach, a ja wolę luźniejsze i swobodniej się będę w takiej czuła w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Fajny piesel
Co to za rasa?

Bedziemy gadac z szefostwem o wolnych poniedzialkach bo sie czlowiek wykonczy. A ja o godzinie 15 wale glowa o biurko bo usypiam naprawde...
NIe wytrzymuje..
A gdzie tam do macierzynskiego do 1 grudnia...
Dzięki Mieszany jest, bo nasza suczka jest jamnikiem, a szczeniaczka zrobił jej jakiś kundel i to po nim kolor ma.

Koniecznie porozmawiajcie z szefostwem, bo oboje się wykończycie... A Ty to już całkiem...

A, i dużo zdrowia dla Tż-ta

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52977864]
Aniqa śliczny szczeniak

Sylwuska co za głupia baba z tej sąsiadki. Zapytaj się jej następnym razem kto ma więcej oleju w głowie
I siostrą się nie przejmuj, dziecko ważniejsze a skoro ona się obraża o taką pierdołę jak farbowanie włosów, to tylko o niej świadczy.
[/QUOTE]Dziękuję

Cytat:
Aniqa fajny ten piesek mój mnie wpienia, jakąś alergię ma i sobie sierść na grzbiecie wygryza, dostała juz zastrzyki odczulające ale nadal nic wiec znowu do weta trzeba bedzie jechać...
Dziękuję
biedak pewnie się męczy... i jeszcze sam sobie krzywdę robi...
Stary 2015-10-02, 16:57   #2763
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A ja zamawialam tutaj
http://allegro.pl/taro-dyskretna-kos...990704591.html

A powiedz mi Ty swoje rzęsy non stop przez 11 miesięcy nosilas? Czy co miesiąc wymienialas na nowe, ale bez przerw wyszło 11 miesiecy? Jaką metoda były robione i ile to kosztowalo?
Kuszą mnie te rzęsy, a ja kurczę teraz mam straszne, jeszcze nie miałam takich słabych nigdy, nawet nie podkrecaja się jak kiedyś tylko proste sie zrobiły ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
tak bez przerwy , korekta raz w miesiacu, technika 1:1 załozenie 80 zł korekta 40 zł ) dziewczyna przyjeżdża do domu więc super opcja.. w nowym roku zakładałam ponownie

też mam zapisaną tą koszule i prawdopodobnie będę zamawiać

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-02, 16:59   #2764
Ani_qa
Zakorzenienie

Syylwuska ja też unikam osób chorych/przeziębionych. Zdaję sobie sprawę, że teraz taka pora roku, że to odwlekanie w czasie, ale jeśli mogę to wolę nie chorować jak najdłużej...
Zresztą nawet ze znajomą się nie spotkałyśmy, bo pisała, że przeziębiona jest i jak się nie wyleczy to przełożymy spotkanie na później.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
tak bez przerwy , korekta raz w miesiacu, technika 1:1 załozenie 80 zł korekta 40 zł ) dziewczyna przyjeżdża do domu więc super opcja.. w nowym roku zakładałam ponownie

A na czym polega korekta? Doczepianie tych, które odpadły czy co?
No i w jakim stanie są Twoje rzęsy po ściągnięciu?
Stary 2015-10-02, 17:02   #2765
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja płaciłam zwykle kilkanaście zł, bo często mi go zapisywali kiedyś na anginę. Wyślij TŻ, lepiej mieć pod ręką w razie czego.
Jeśli tylko tyle kosztuje to chyba wyślę TŻa do apteki
Cytat:
O, czyli już wiem, że będę musiała na szybko się depilować, bo szpital tego nie oferuje. To już chyba będzie zadanie TŻta

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

O, i można rodzić w dowolnej pozycji o ile stan zdrowia na to pozwala i położna wyrazi zgodę. Czyli w sumie fajnie.
Mój się już zaoferował
Stary 2015-10-02, 17:10   #2766
halwaya
Zakorzenienie

U nas rzęsy kosztują 40 funtów i infill 20, wiec w sumie droga zabawa. Nigdy nie miałam robionych i sobie daruję.. szkoda mi tej kasy tak prawdę mówiąc. Farbowanie włosów u fryzjera to dla mnie w ogóle juz rozpusta.. ze ścięciem ok 100 funtów.. więc zydze i robię sama w domu doszłam do wprawy i grzywke sama sobie podcinam - a tył raz na ruski rok juz przejdę się obciąć.. zwłaszcza, że jakos jeszcze nie natrafiłam na "mojego" fryzjera

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 17:15   #2767
sylwoha
Zakorzenienie

Ja place za wlosy 150 ale mam dlugie i duzo i coagle jestem niezadowolona :p
Taki klient

Aniqua cellulit nie cellulitis :p to drugie to zapalenie tkanki lacznej i jest duzo powazniejsze
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 17:15   #2768
halwaya
Zakorzenienie

Aniqa śliczny piesiek cudne maleństwo!

Karmazynova - a pokaz jak na żywo wygląda ta sukienka..

Co do czyszczenia fug to szczerze podziwiam mi się dzis nic nie chce robić

Adka - duzo pracujesz.. zwolnij troche. Robili ci w ogóle risk assestment? U mnie regularnie robią i mają obowiązek dostosować się do mojego stanu.. teraz jestem na "light duties"

Stary 2015-10-02, 17:16   #2769
sylwoha
Zakorzenienie

Ja planuje tez zalozyc ale 2d albo 3d chociaz nie lubie doczepow :/
Stary 2015-10-02, 17:18   #2770
halwaya
Zakorzenienie

Ogolnie. Jak byś brała zzo to trzeba leżeć i nie można wybrać pozycji. Mysle, że w innych przypadkach położne nawet będą zachęcać do innych pozycji.

Stary 2015-10-02, 17:21   #2771
acapella
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? Trochę się nie odzywałam, ale czytam PRAWIE codziennie :P Bujam się dalej ze swoją mgr, moja opiekunka pracy mnie dobija, przyjeżdżam specjalnie do Gdańska a ona odwleka, przeciąga, nie odpowiada, musiałam wracać do Krakowa już to obrażona, że mnie nie ma, myśli, że nic innego w życiu nie robię tylko czekam na jej maile non stop w Gdańsku żyjąc już parę miesięcy w Krakowie... Aghhhh, musiałam na nią poskarżyć Ale nie mam już siły do tej kobiety, termin mam na 7 października, ale to już chyba czwarty więc kto to wie czy ostateczny. Majątek wydam na pendolino, bo niczym innym nie dam rady tak daleko jeździć ;/
No ale trzymajcie kciuki, może wreszcie się kiedyś uda :P

Poza tym od wtorku ósmy miesiąc, a wczoraj zaczęłam staż już dobijała mnie bezczynność w domu, więc się cieszę, że coś robię, gdzieś wychodzę, a to tylko 6h dziennie

Łapią mnie od kilku dni bolesne skurcze dość często, mam nadzieję, że to nic złego... Nie tak jak zazwyczaj na okres tylko w górnej części brzucha... Ktoś coś wie? ;>

Poza tym śliczna Twoja córeczka Fionka (choć cały czas mam w głowie, że Ty to masz synka ).
Żaneta, super, że się układa, trzymam kciuki za Ciebie i małą
0enedue współczuję z TŻtem, mam nadzieję, że ktoś go ogarnie jakoś, coś go kopnie, bo jak nic się nie wydarzy to wątpię, żeby sam z siebie dojrzał do zmiany zachowania, takie te facety głupie nieraz
Rudaska dawaj przepis na pierogi, na ciasto koniecznie, bo nie mam sprawdzonego, i na farsz też, jak znasz dobry na ruskie to też Przymierzam się do lepienia niedługo
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 17:32   #2772
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Płacę 70-80 zł, maluję zwykle co dwa miesiące, ale teraz odczekam 3, żeby przed samym grudniem, albo na początku pomalować
Ja nigdy nie byłam zadowolona z farbowania w domu, więc wolę wydać więcej i wyglądać, niż paskudzić w domu

Wcześniej płaciłam 40 zł za farbowanie u fryzjera, bo malowałam u siostry ciotecznej męża, ale w sumie jakoś od roku mam inną fryzjerkę

Właśnie u mnie ciężko trafić z tym rozmiarem, bo biodra mam bardzo szerokie, a biust nieduży.
Tą, którą kupiłam w TXM wzięłam w rozmiarze XL, bo L była lekko dopasowana w biodrach, a ja wolę luźniejsze i swobodniej się będę w takiej czuła w szpitalu.

Dzięki Mieszany jest, bo nasza suczka jest jamnikiem, a szczeniaczka zrobił jej jakiś kundel i to po nim kolor ma.

Koniecznie porozmawiajcie z szefostwem, bo oboje się wykończycie... A Ty to już całkiem...

Dziękuję

Dziękuję
Dzieki kochana ;*
TZ juz po drugiej dawce antybiotyku powiedzialam mu z gory ze jak jutro sie bedzie tak zle czul to zostaje w domu a jak nie to awantura.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Aniqa śliczny piesiek cudne maleństwo!

Karmazynova - a pokaz jak na żywo wygląda ta sukienka..

Co do czyszczenia fug to szczerze podziwiam mi się dzis nic nie chce robić

Adka - duzo pracujesz.. zwolnij troche. Robili ci w ogóle risk assestment? U mnie regularnie robią i mają obowiązek dostosować się do mojego stanu.. teraz jestem na "light duties"
kochana jaki risk assesment. To nie duza firma, powiem Ci wprost - oni nie maja pojecia co to jest. Jesli chodzi o light duties - sama mowie ze czegos nie zrobie, na szczescie moja praca nie wymaga dzwiganiam nawet przy 5kg wolam chlopakow i nigdy nikt mi nie powiedzial ze mi nie pomoze, wrecz przecwnie, rwia sie zeby pomoc odkurzac nawet czy cos. Takze z tym mam naprawde z nimi dobrze.
A niech by ktos mi zwrocil uwage ze siedze z nogami na biurku pod koniec dniowki to bym zyebala rowno.
Tylko przed klientami chowam nogi, chyba ze sami swoi doskonale rozumieja i jeszcze paczki przynosza ;D hahaha
I nie ze dla mnie dla Krzysia

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 17:43   #2773
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ogolnie. Jak byś brała zzo to trzeba leżeć i nie można wybrać pozycji. Mysle, że w innych przypadkach położne nawet będą zachęcać do innych pozycji.
Ha, ja teraz kozaczę, a potem pewnie będę jechać ze łzami w oczach W ogóle jakoś...dziwnie, czy gruba kobieta może normalnie urodzić dziecko?

oenedue zaraz sie zbieram, wciągneło mnie ogladanie wideobloga Lidii Piechoty
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 17:43   #2774
Fionka_31
Zakorzenienie

U mnie nie ma leżenia przed porodem. Chyba ze rodzaca bardzo chce. A tak wręcz każą chodzić i przyjmować różne wertykalne pozycje, używać piłki, brać prysznic, a na poczatku można w wannie poleżeć troche

Poród na fotelu tez jest na siedzaco. Chyba ze rodzaca bardzo chce aby obniżyć oparcie.

Generalnie podoba mi sie podejście w teorii, nawet można swoja płytę z muzyka przynieść

Ciekawe jak jest w praktyce

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 17:45   #2775
sylwoha
Zakorzenienie

Fionka u nas tak samo
Stary 2015-10-02, 17:46   #2776
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma leżenia przed porodem. Chyba ze rodzaca bardzo chce. A tak wręcz każą chodzić i przyjmować różne wertykalne pozycje, używać piłki, brać prysznic, a na poczatku można w wannie poleżeć troche

Poród na fotelu tez jest na siedzaco. Chyba ze rodzaca bardzo chce aby obniżyć oparcie.

Generalnie podoba mi sie podejście w teorii, nawet można swoja płytę z muzyka przynieść

Ciekawe jak jest w praktyce
Z tego co wiem u nas mozna cuda wyczyniac. Ja to wgl licze ze zalapie sie na basen.. bo narazie wg tego ze mam ciaze niskiego ryzyka moge rodzic na midwife unit - czyli basen dostepny jedna sala na 4 porodowe.
A juz zdarzyam zapytac a co jak spanikuje ? to na lozko i epidural
hehheehe
Ale kurcze jakby sie udalo to bede starac sie na gazie rodzic.
oczywiscie starac nie znaczy urodze na gazie. wystraszylam sie troche jak uslyszalam w jednym z odcinku poloznych wlasnie mowily ze epidural moze zwolnic bardzo akcje porodowa. ze czasem 40 minut naturalnego i juz a na epiduralu ta sama akcje trawala by nawet kilkanascie godzin.

Stary 2015-10-02, 18:00   #2777
0enedue
Zadomowienie

Aniqa korekta dokładnie doczepiane są juz te które odpadły co do stanu myślałam że będzie gorzej .. są gęste ale ciężko mi się odnieść bo w porównaniu do tych co miałam .. czuje się jak lysa :/ :X wiadomo nasze nigdy nie są takie czarne .. długie .. pokręcone .. tersz chce smarować olejkiem rycynowym.. mam relasha ale musze poczytać czy można w ciazy - wątpię :/
Niby zmywanie makijażu olejkiem arganowym dobrze wpływa na kondycję rzęs

Acapella hej ) ! Miło Cię widzieć

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-02, 18:15   #2778
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Adka co do porodu w basenie to nam wczoraj położna pokazała filmik z porodu w wodzie - piękny - normalnie zakochałam się. Łzy oczywiście w oczach, szok. Ale to z Danii chyba, poród domowy i właśnie w basenie.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 18:20   #2779
sylwoha
Zakorzenienie

Oenedue nie mozna poczytaj srokao o odztkach do rzes
Stary 2015-10-02, 18:24   #2780
halwaya
Zakorzenienie

A Lobofylia coś pisała ostatnio? Hope też dawno nie widziałam.. :/ Accapela ma szczęście, że się odezwała powodzenia z pracą i obrona

Stary 2015-10-02, 18:30   #2781
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska no dla mało doświadczonych to wyższa szkoła jazdy, bo to, że ubijesz te jajka na parze to luz, najgorzej jest "troche" je przestudzić, ale tak, zeby sie żadna woda nie wytrąciła.
tak, krem między przekrojonym biszkoptem i na wierzchu jedna cienka warstwa i robie dekoracyjnie rękawem cukierniczym i układam wisienki z galaretki.
O kurczę to chyba nie na moje zdolności, a co to daje? Biszkopt jest bardziej puszyty? kto Cię tego nauczyl?

Cytat:

Dziękuję

Dziękuję
Ja przed ciążą mialam sprawdzona farbę, ze nawet fryzjerka i jej szefowa nie mogły uwierzyć, ze to nie moje naturalne, jak przyszłam po tygodniu od pomalowania teraz mam trochę gorsza, bo jak już mówiłam, trochę słabsza jest, ale też daje radę

Jakbym skończy kiedyś zdecydowała się na lekki brązowy to też bede robić u fryzjera, choć nie wiem czy to nastąpi

Zmierz się i zobacz jakie tam są wymiary, oni jeszcze inne koszule mają, więc może inny krój byłby dla Ciebie lepszy

Cytat:

I takie rzęsy się jeszcze maluje czy nie? Jak robić demakijaż jeśli się maluje? Nie odpadaja? To korekta nie jest już taka droga

Cytat:
Syylwuska ja też unikam osób chorych/przeziębionych. Zdaję sobie sprawę, że teraz taka pora roku, że to odwlekanie w czasie, ale jeśli mogę to wolę nie chorować jak najdłużej...
Zresztą nawet ze znajomą się nie spotkałyśmy, bo pisała, że przeziębiona jest i jak się nie wyleczy to przełożymy spotkanie na później.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

A na czym polega korekta? Doczepianie tych, które odpadły czy co?
No i w jakim stanie są Twoje rzęsy po ściągnięciu?
Dokładnie jeśli mam być chora to będę, ale jeśli mogę to staram się to odlec jak najdalej.
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Jeśli tylko tyle kosztuje to chyba wyślę TŻa do apteki

Mój się już zaoferował
Heh a mój się boi

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? Trochę się nie odzywałam, ale czytam PRAWIE codziennie Bujam się dalej ze swoją mgr, moja opiekunka pracy mnie dobija, przyjeżdżam specjalnie do Gdańska a ona odwleka, przeciąga, nie odpowiada, musiałam wracać do Krakowa już to obrażona, że mnie nie ma, myśli, że nic innego w życiu nie robię tylko czekam na jej maile non stop w Gdańsku żyjąc już parę miesięcy w Krakowie... Aghhhh, musiałam na nią poskarżyć Ale nie mam już siły do tej kobiety, termin mam na 7 października, ale to już chyba czwarty więc kto to wie czy ostateczny. Majątek wydam na pendolino, bo niczym innym nie dam rady tak daleko jeździć ;/
No ale trzymajcie kciuki, może wreszcie się kiedyś uda

Poza tym od wtorku ósmy miesiąc, a wczoraj zaczęłam staż już dobijała mnie bezczynność w domu, więc się cieszę, że coś robię, gdzieś wychodzę, a to tylko 6h dziennie

Łapią mnie od kilku dni bolesne skurcze dość często, mam nadzieję, że to nic złego... Nie tak jak zazwyczaj na okres tylko w górnej części brzucha... Ktoś coś wie? ;>

Poza tym śliczna Twoja córeczka Fionka (choć cały czas mam w głowie, że Ty to masz synka ).
Żaneta, super, że się układa, trzymam kciuki za Ciebie i małą
0enedue współczuję z TŻtem, mam nadzieję, że ktoś go ogarnie jakoś, coś go kopnie, bo jak nic się nie wydarzy to wątpię, żeby sam z siebie dojrzał do zmiany zachowania, takie te facety głupie nieraz ala:ala:
Rudaska dawaj przepis na pierogi, na ciasto koniecznie, bo nie mam sprawdzonego, i na farsz też, jak znasz dobry na ruskie to też Przymierzam się do lepienia niedługo
Jeju z Krakowa do Gdanska?? Przecież to takk daleko! Współczuję Ci i trzymam kciuki, ze 7 będziesz miała już wszystko za sobą!!

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 18:41   #2782
0enedue
Zadomowienie

Halwaya juz doczytałam kupie olejek rycynowy i zobaczę po ile arganowy ..

Sylwuska ja swoich nie malowałam jedynie robiłam czasem kreski - demakijaż płynem micelarnym najlepiej patyczkiem

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-02, 19:02   #2783
sylwoha
Zakorzenienie

Onedue ahh ja sie umowic musze na rzesy.
Teraz jak nie spie na brzuchu to moze mniej powyrywan
Stary 2015-10-02, 19:09   #2784
ogolnie
Zakorzenienie

sylwuska ja pisałam o kremie podpatrywałam za dzieciaka jak mama robiła, a od czasu jak poznałam teściową a to szmat czasu temu to ją podpatruje, bo moja mama to średnio aktywna w kuchni odkąd ja rzadze
Stary 2015-10-02, 19:13   #2785
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Halwaya juz doczytałam kupie olejek rycynowy i zobaczę po ile arganowy ..

Sylwuska ja swoich nie malowałam jedynie robiłam czasem kreski - demakijaż płynem micelarnym najlepiej patyczkiem
No to na tuszu można zaoszczędzić ;P i wygodnie ze nie trzeba malować a nawet rano ładnie i czy wyglądają
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwoha a Ty jaką technika robiłaś rzesy? Bo koszt dużo większy ;/
Cytat:
sylwuska ja pisałam o kremie podpatrywałam za dzieciaka jak mama robiła, a od czasu jak poznałam teściową a to szmat czasu temu to ją podpatruje, bo moja mama to średnio aktywna w kuchni odkąd ja rzadze
Aaa to pewnie niezła kucharka z Ciebie

Też tak macie, ze jak za długo siedzicie to brzuch Was dusi? Ja muszę na jakiś czas się położyć, bo nie mogę wytrzymać na siedząco ;/ podziwiam pracujace, naprawde!

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-10-02 o 19:26
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:15   #2786
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
a jak powyrywałaś rzesy śpiac na brzuchu?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

sylwuska ee, bez przesady, długa droga przede mną ale nie ukrywam ze lubie stac przy garach i mam andzieje ze moje dziecko mi pozwoli chociaz obiad zrobić od czasu do czasu
Stary 2015-10-02, 19:17   #2787
kalusia87
Zakorzenienie

Ja myślę tak samo jak Sylwuska. Jak Ogólnie pisze o jedzeniu to aż ślinka cieknie
Stary 2015-10-02, 19:52   #2788
adka_19
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52978750]Adka co do porodu w basenie to nam wczoraj położna pokazała filmik z porodu w wodzie - piękny - normalnie zakochałam się. Łzy oczywiście w oczach, szok. Ale to z Danii chyba, poród domowy i właśnie w basenie.[/QUOTE]

W jednym z odcinków położnych były proodu w basenie fajna sprawa.
Ale jednak wolę w szpitalu jakąś spokojniejsza będę

Stary 2015-10-02, 19:52   #2789
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ja juz wygrzewsm się w łóżku. Udało mi się małego zagonic spać i relaksuje się pod kołderka czytając forum hehe.

Byłam dziś u dr i trochę się zaniepokoilam bo waga moja stoi w miejscu. 30 tydz a ja dopiero 1,5 kg mam na plusie. A to też jeszcze nie osiągnęła wagi sprzed ciąży. Niby i tak jest duża ta masa ale nie tyć wcale to nie dobrze. Chyba pierwszy raz mam taki dylemat.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-02, 19:56   #2790
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja juz wygrzewsm się w łóżku. Udało mi się małego zagonic spać i relaksuje się pod kołderka czytając forum hehe.

Byłam dziś u dr i trochę się zaniepokoilam bo waga moja stoi w miejscu. 30 tydz a ja dopiero 1,5 kg mam na plusie. A to też jeszcze nie osiągnęła wagi sprzed ciąży. Niby i tak jest duża ta masa ale nie tyć wcale to nie dobrze. Chyba pierwszy raz mam taki dylemat.
Kochana ja mam 3 kg i też się stresować. Ale nie ma co moja położna powiedziała tak dopóki brzuszek rośnie mamy się nie przejmować

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości