![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Geny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Kalusia ja to wsio wiem :p
Ale durna baba z wolnym czasem to co zrobisz Chwilowe zacmienie Poza tym na mlodego podzialal cukier raczyl sie ruszyc A ja mam zgage :p Czego sie nie tobi dla dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Konto usunięte
|
Adka moja położna z SR ma uprawnienia do odbierania porodów domowych i jeździ po całej Skandynawii, włącznie z Grenlandią i odbiera porody domowe, więc stąd jej zamiłowanie do tego.
Lobo, Hope - do tablicy! ![]() ![]() Wojniann a dziecko rośnie? Skoro tak, to nie masz się czym martwić ![]() Fionka z przytyciem to ja idę zaraz za Tobą ![]() ![]() Dzisiaj mam kolejny poranny dyżur na budowie. A że mąż szedł na pierwszą zmianę już tak jak będzie chodził, więc wstawał o 4.30, a młody mnie skopał jak tylko otworzyłam oczy to już po spaniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda co znaczy poranny dyzur?
---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- I witam sie- nie spie od 4 30 :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Rozeznanie
|
Ja dziś dostspilam zaszczytu spania 10 godzin. Ostatnio budziła się o 4 i obmyslalan kłopoty hehe zamartwialam się i wtedy napewno nie mogę spać. A dziś Kornelia raczyła zejść z mojego pęcherza to tylko raz wstawalam. Może w końcu tak zmęczona byłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zadomowienie
|
Witam się w sobotę,
idę zaraz do fryzjera, a potem zbieramy sie na to wesele, ehh i czeka nas około 200 km drogi, nie chceeeeee mi się. Ciąża rozleniwia ![]() sylwoha - biedna, współczuję rozstępów ;/ to ja musze podziekować mamie za geny bo nie mam ani jednego jak dotąd, niby smaruje ale zwykłym tłustym balsamem nawilżającym, super skóra miękknie i pomaga na jej swędzenie jak jest napięta. Ale co bedzie dalej, kto wie. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-03 o 06:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem bardziej to nadal bardziej kwestia elastyczności tkanek. (którą to trzeba sobie wyżywić). Ciekawe, czy to koreluje z elastycznością krocza (pomysł na badanie naukowe ![]() Jeszcze 2 miesiące... Żywię nadzieję, że jeśli wylezą, to chociaż w mniejszej ilości... Przytyłam ok 8-10kg póki co... Nie ma dramatu, ale też super nie jest ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, nie wiem jak z tymi ruchami. Teraz czuję je jakoś rzadziej i słabiej niż miesiąc temu. Też częściej wypychanie w sumie, no ale... W ciągu dnia pojedynczo albo mało. Nigdy nie liczyłam ile, muszę chyba zacząć. Czasem po jedzonku jakieś większe brykanie, ale bez szału. Wieczorem jak się kładę, to się wierci, w nocy TŻ mówi, że też (ja sobie śpię ![]() Raz w sumie tylko miał taki dziki szał, ale wtedy to zjadłam taką kolację, że mu się nie dziwię ![]() Cholera, jednak bierze mnie przeziębienie. A tak dobrz się trzymałam. Chyba wczoraj się dobiłam popierniczaniem na bosaka yhhh... Cytat:
Ale gołąbki, pierogi itp to odpadają - to się za długo przygotowuje. Myślę nad czymś szybkim. No i nie mam wielkiej lodówy. Poza tym pierogów nie jadam, a gołąbki średnio lubię. W sumie to jedzenie bardziej dla mnie niż dla TŻ, bo on najbardziej szczęśliwy jest, kiedy pożre bochenek chleba z masłem i przepije zielona herbatą ![]() ![]() ![]() Ale to mi przypomniało, że mam pół piwnicy lecza z dyni. W sumie mogę to jeść non stop ![]() Rosół też mogę na bieżąco robić, bo mam wolnowar, więc zero roboty. Faktycznie zrobie jakieś gulasze albo coś... ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
Zastrzyku nie chcę absolutnie. Robiłam dochodzenie, bo mnie to dręczyło ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja mam nadwagę i ruchy czuje bardzo dobrze. Tak jak mój gin mówi,ze to wszystko to jedynie statystyka i to,ze dziewięć kobiet z nadwaga czuje kiepsko ruchy to nie znaczy ze dziesiąta otyła też będzie słabo czuć. Znowu,kolejny raz miałam sen,ze karmie małego i on nie chce jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zadomowienie
|
Mujer no z tymi ruchami to każda kobieta inaczej czuje, każde dziecko jest inne. Ja np. ruchy rozpoznałam ciut później niż Wy. Pisałyście, że Wasze się już ruszają, pukają, a mój brzuch milczał. A może to że mam łożysko na przedniej ścianie robi różnicę?
Za to teraz czuję ruchy wyraźnie i mocno i dość często. Jak Ty też czujesz to nie martw się. Nie mówił Twój gin jak liczyć ruchy? Moja tak jak mówię kazała codziennie 10-ciu się doliczyć a potem obserwować już do wieczora. Jak jest 10 i potem czjesz też jakąs tam aktywność to ok. Popytaj gina, nie martw się, na pewno jest wszystko wporządku, jak dużo chodzisz, działasz więc dziecko się kołysze i cześciej śpi? |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52982559]
Fionka z przytyciem to ja idę zaraz za Tobą ![]() ![]() A po co podają tą kroplówkę przeciwskurczową? ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Obyś to miała za sobą już niedługo ![]() Cytat:
Co do olejku arganowego to nie wiedziałam. A rycynowego używałam i jakaś tam poprawa była, ale szału nie było. Na dodatek miałam bardzo zamglone oczy jak go używałam ![]() Cytat:
![]() ![]() No ciężko z tą koszulą trafić. Chyba zmierzę tą co już kupiłam i na niej będę się wzorować. Dziś jedziemy do Rzeszowa to jeszcze tam się rozglądnę, może coś kupię. Cytat:
![]() I to kolejny powód przez który ktoś może mu zarzucić, że będę złą matką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Ja się znowu strasznie nie wyspałam. Na dodatek mąż tak chrapał, że myślałam, że go uduszę. W końcu się wściekłam, ale chyba jakoś telepatycznie to poczuł, bo w momencie przestał chrapać ![]() Jedziemy dziś do Rzeszowa na zakupy- właściwie nie wiem po co. Raczej bez celu, no ale jedziemy ![]() Idę się zaraz trochę ogarnąć, chociaż nie chce mi się strasznie. Poszłabym spać w sumie ![]()
![]() |
#2833 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale pospalismy z corcia ![]() Maly tez juz rozpaczal dzien od skopania mamy. Chyba na sniadanie znow bulka z mlekiem bo nie mam dzis weny na gotoeanie. Ktoras z Was robi plan porodu bo juz nie pamietam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Zadomowienie
|
Dzień dobryyy
![]() Ja witaminę d3 zamówiłam na Gemini ![]() Sylwoha jak zaczniesz się po porodzie smarować to wierzę że znikną ![]() Wojniann nie martw się widocznie taka Twoja natura ![]() ![]() Ja jestem ciekawa ile mi przybyło od ostatniej wizyty .. ponad miesiąc trzymałam 7kg + teraz pewnie już więcej ;p My dzisiaj i jutro jedziemy na działkę. Pograbic liście itp no i wykorzystać ostatnie promienie słońca ![]()
#2835 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak, mam łożysko na przedniej ścianie, ale niby też może kopac po narządach, prawda? Mój uprzejmy, rzadko wali po wątrobie ![]() Mam dziś czarne wizje oczywiście i czuję się sflaczała przez tę łażącą po mnie zarazę ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- A wogle kupiłam sobie pelerynkę do karmienia, a cso ![]() ![]() W sumie zostało mi zakupić akcesoria na kosmetyki dla młodego oraz wózek, ufff... I chyba śpiworek być może. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Wtajemniczenie
|
Halwaya i dokładnie to jest tutaj super ze nawet bez dzieci nikt na Ciebie uwagi nie zwróci.
Potrafię wyjść w pizamie do sklepu i nikogo tutaj to już nie dziwi ![]() A propo ruchów poniżej 10 w ciągu dnia w tej chwili mam jechać do szpitala. Maly ostatnio 10 w ciągu całego dnia robi ale ja też jestem spokojniejsza jak bardziej aktywna to 10 z samego rana tylko robi. Sylwoha ja nie mam ani jednego nowego.. oby tak zostało ![]() A propo ciemnienia - sutki też wam tak sxiemnialy? Gryzia super taka położna ![]() ![]() Powodzenia dziewczynki w trasie bo widzę wiele wyjazdowych dzisiaj ![]() Czubasek ja mam zrobić plan porodu ale dopiero po sr ![]() Ja się witam po nie wstawanie wgl w nocy!!! Juhuuuuuu! !! Zaraz do pracy kanapki z paprykarz em i serem właśnie wpadają ![]() Szaro i buro za oknem zaczyna się. .. slota Szkocka. Teraz tak będzie aż do kwietnia. .. Bo tu zim nie ma... ehhh. I dzień o 19 się już kończy wracam do domu to powoli już ciemno się robi.. masakra jakaś :O ,przecież tak nie dawno o 22 jeszcze słońce świeciło - u nas dłuższe dni latem są; )
#2837 |
Zadomowienie
|
Mujer ja też jestem sceptycznie nastawiona do wywalania cyca
![]() a o pelerynce nie słyszałam Len mi się włączyl od godz wybieram się pod prysznic ![]()
#2838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Mujer ja też nie jestem za wywalaniem cyca. Znaczy swojego, bo jeśli innym kobietom nie przeszkadza to swoje niech wyciagaja, ale dla mnie to za dużo
![]() Póki co nie rozkminialam jak bede karmic w miejscu publicznym, ale coś do przykrycia planuję przy sobie miec ![]() Co do wit.D to ostatnio poprosiłam gin zeby mi krople na jakies tabletki zamienila, bo ja o kroplach nie pamiętam i jak zapytalam czy te tabletki ktore mam kupić sa na recepte to mowila, ze tak, bo ona tych bez recepty nie poleca, bo juz wcześniej probowala przepisywac pacjentkom i nie sa nic warte. Ale nie wiem na ile to prawda ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#2840 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam się w 30 tygodniu! U nas nareszcie zaczęli grzać i taaak cieplutko w mieszkaniu mamy ![]()
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaką Wit zamowilas? Hej. A ja miałam masakryczna noc, obudziłam się o 4 na siku z takim bólem głowy, wzielam proszka jako zasnelam, po 6 kolejna pobudka bo głowa boli i nie mogę leżeć, a spac mi się chce, przyszłam do salonu, wzielam kolejnego proszka i spałam na pół siedząco. Po 8 pobudka i dalej mocno boli, wchodzę do łazienki blada jak ściana i właśnie wymiotowalam, normalnie powtórka z 1 trymestru ;/ głowa mnie napierdziela i nic nie przechodzi, już nie wiem co robić ;( Co do włosów tak samo mam, na brzuchu dużo ich więcej, w ogóle wcześniej nie wiedziałam że je mam i są ciemne, aż mi głupio jak Tz pokazuje ruchy Małej i takie włosy ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-10-03 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie wiem nic o tym, jaka jest dobra. Co do karmienia, to jak dla mnie inni też mogą sobie karmić nawet nago, ja natomiast jakoś nie czuję się z tym dobrz. Zresztą, bez urazy dla kogokolwiek, ale mi się karmiąca pierś nie podoba ![]() ![]() ![]() Cytat:
A mi się wydaje, że u mnie po prostu stały się bardziej widoczne, na napiętej skórze. Na wszelki wypadek je przerzedziłam ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Czuję jak zaraz przepełza mi przez ciało bleee... Normalnie bym się już postawiła na nogi, ale nie chcę przegiąć yh. No to chyba odpuszczę sobie dzisiejsze ognisko, mam na samą myśl dreszcze ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Mujer ja mialan brzuch, przytylan 4 kg a rozstepy nmam.
Jasne ze hedzenie ma wplyw. Staram sie jesc przeciez dobrze. Tylko zobacz duza czesc niczym nie smaruje, odzywia sie bormalnie i nie ma ![]() Co do ruchow- ponoc jak sa grube powloki brzuszne? To tez slabiej czuc. Dzieki mujer za info o d i k tez tak robie i tez tak zrobie Adka ciagle wywala. A zobaczylam dopiero na zdjeciu. Sylwuska biedaku Ty ![]() Mujer ale tanioszka witaminki. Moze i ja sobie zamowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie spodziewam się, że raczej rozstępy mnie dopadną, pewnie pod koniec ciąży, choć pewnie mniej nasilone. Mam genetycznie fatalną skórę, jestem zdziwiona, że jeszcze nie zamieniłam się w tygrysa. Tyłek mam pasiasty ![]() ![]() No na iherbie często się opłaca, bo robią fajne promocje ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- A w ramach zdrowego jedzenia... Nie wytrzymiem i zaraz walnę se kawę ![]() ![]() ![]() Swoją drogą, mój młody ma wyrąbane na kawę. Słodkie też go jakoś nie bierze, nerwicy dostaje tylko jak namieszam albo zjem frytki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Hej. Wyspalam się. Wstalam tylko dwa razy w nocy
![]() U mnie już 32 tydzień, na wadze prawie 18 kg do przodu! Rozstępów brak. Włosy mam jasne i chyba słabiej rosną szczególnie na nogach. A jeszcze co do ruchów. Moja ma nogi wzdłuż ciala i przez to po żebrach nie naparza i głównie czuje wypychanie tyłka albo jak majstruje rączkami i stopami. My dzis ambitnie: remontowo-sprzatajaco
#2847 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak wygląda ta Twoja pelerynka? Cytat:
![]()
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis ba obiad robie frytki u domowe hamburgery. Swoja salata, pomidorki, cebulka i kotlecik mielony w bule. Mniam tz wniebowziety bo on lubi takie ,,zdrowe" fastfody
![]() Zjadlam bulke z mlekiem i mam zgage ![]() Dobraaa pora wstac z lozka i sie ubrac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Co do obiadu to my dziś jemy poza domem, bo zaraz jedziemy. Jutro w sumie też poza domem, bo na 12:00 sesja. Przed nie zdążę nic zrobić bo musimy wcześniej wyjechać no i ja się będę malować itp. ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2850 |
Konto usunięte
|
Sylwoha to znaczy, że byłam na budowie od 7 do 8.30, żeby robotnicy wiedzieli, że ktoś jest i kontroluje to, co robią. Musiałam wyłączyć alarm i kamerę, sprawdzić okna, które montowali wczoraj itp. Teoretycznie mogłabym tam spędzić całe przedpołudnie, ale porządki w domu nie zrobią się same, a już nie mogę na ten burdel patrzeć
![]() ![]() Ale jestem wku.r.wi.ona... Zamówili nie takie okno jak chciałam ![]() ![]() ![]() ![]() Co do rozstępów to niestety to, że w czasie ciąży ich nie ma to jeszcze nie jest gwarancja, że nie wyjdą. Koleżanka z kwietniówek nie miała całą ciążę. Wyszły jej zaraz po porodzie ![]() Ogolnie a nie słyszałaś, że sny się interpretuje na odwrót? Kalusia nie mam pojęcia. Ale ona akurat się właśnie często z tym spotykała jak kobieta przyjechała za wcześnie i narzekała na bolesność skurczy a np. nie było jeszcze rozwarcia, że podali kroplówkę, żeby rozluźnić skurcze, w międzyczasie zrobiło się rozwarcie i mogłaby urodzić, ale nie było akcji skurczowej, więc walili oksy... I poród zamiast 3-4 godziny to trwał 13-14 godzin... ![]() Adka moje sutki są okropne, nie mogę na nie patrzeć. Nie dość, że pół cycka zajmują to jeszcze są ciemne i jeszcze dodatkowo mają ciemniejszą obwódkę. Ale jak to położna mówiła - ta ciemna linia i ciemne sutki to jest trasa dla dziecka do cyca ![]() Ostatnio byliśmy w barze mlecznym na obiedzie z mężem i jak wychodziliśmy to akurat babka centralnie przy stole wywaliła cyca i zaczęła karmić swoje dziecko. Nie żeby mnie to obrzydzało, zniesmaczało itp., ale tak centralnie przy stole na środku knajpy to raczej niezbyt dobre miejsce... Fionka Ty masz 18 kg w 32 tc, to ja będę chyba tą, która przytyje najwięcej, bo mam 17 kg w 29 tc... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.