|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Maciek wczoraj 3h był na dywanie i się bawił ładnie zabawkami, on woli mieć możliwość swobodnego poruszania się niż być na rekach |
|
|
|
|
#1112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52982672]Zrob sobie w nowym mieszkaniu osobne lozko w innym pokoju,to sie wyspisz taka sultanka np.miala osobna alkowe i wyspana chodzila 😛Moja lobuziara dzis wstala o 6tej,z usmiechami i gadaniem,jesc nie chciala tylko fikac, gadac i bic mnie ręką.wyekspediowalam do jej pokoju,ale po pol godzinie sie jej tam znudzilo i znow obok mnie imprezuje,cyca nie chce tylko sie chichra. w nocy 2 pobudki tylko 23 i 2:30. A TZ sobie smacznie spi. EWULKA ,Twoja Ania nadal imprezuje w nocy,czy nie slyszysz? Nie pokrzykuje wtedy,ze sie jej samej na imprezie nudzi? ![]() Dzis mojej wystarczylo 9godzin snu nocnego, to dorosly dluzej spi w weejendy często.ciekawe czy w dzien odespi. Niby wg madrych glow 6miesieczniam powinien spac 15h +- 2h[/QUOTE] Julian w nocy spi ok.11-12godz.i w dzien ok.2 wiec łapiemy sie na normę hehe Cytat:
Miło ze pytasz ![]() Do 1 nieciekawie bo starszy budził sie czesto i niby Tz do niego chodził ale ja sie budzilam. Podal mu ibum i spal do 8 . Julian zjadł po 5 i jeszcze spi ![]() Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D=
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1114 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Kiedy mozna podawac wywar z miesa? |
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
randka w kinie udana, film jest świetny, wstrząsający, spektakularny, piękne widoki i super efekty (polecam w 3D ) wróciliśmy przed 1 i Ala sobie słodko spała, o 3:30 musiałam smoka podać i dospała do 5:30, potem zjadła zachłannie cycka aż się zakrztusiła..w ogóle zauważyłam, że odkąd pije 3-4 razy herbatkę laktacyjną to mam b.dużo mleka, wcześniej piłam raz, max dwa dziennie..po 7 zasnęła i śpi do teraz ![]() Majka-mam przepis na zupę, mogę Ci przypomnieć, ale ja robię tę wersję dla leniwych czyli bez miesa
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
U nas nocka jak poprzednia, chyba trochę czasu musi minąć nim się Filipcio przyzwyczai do nowego miejsca. MAJKA biedny synek z tym katarkiem. Jak nie jeden to drugi - ciągle coś :/ A ta suplementy Wasze dzieci podnoszą jak na plecach leżą czy z brzuszka? Bo mój to często jak na brzuszku jest to dźwiga pupę i się odpycha żeby się posunąć do tyłu najczęściej. KANA to fajnie ze Zosia tak dobrze zniosła szczepienie ![]() NIEZAWSZE a z jakiej firmy te zwierzątka i obwarzanki? Ka się faszeruje ostatnio tymi Paluch grissini z biedry i waflami ryzowymi. I paluchy z lubelli kupuje w rossku.
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Ala na plecach nie dzwiga pupy, tylko na brzuchu i robi tak jak u Ciebie Haniu
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny zaraz poczytam sobie - czy byście dzwoniły po lekarza na moim miejscu??? Ona zachowuje sie narazie normalnie nawet grzecznie i gorączki niema tylko ta chrypka hmm Cytat:
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
o królewna się obudziła
1h50 min drzemka i mordeczka się do mnie cudownie śmieje w głos znowu mi sie sniło, że byłam w drugiej ciąży ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba musicie coś podziałać ![]() Ale super ze tak w głos na Twój widok się śmieje wesołe dziecko![]() Fajnie ze randa się udała. Hania u nas pupkę dziwiga z brzuszka. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Ja się aż tak strasznie nie przejmuje w tym momencie tylko gorzej by było jakby to się rozwinęło i albo to przez wczorajsze płacze, albo ja przeziębiłam na spacerze przy wyjmowanie na ręce może hmm No nic poobserwujemy z mężem i zdecydujemy.
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbym miała siedzieć w domu z Alą to bym jeszcze w tym roku chciała zajść w ciążę, żeby potem dwójkę odchować do przedszkola ![]() ale hamuje mnie ta kwestia "zaniedbania" Ali jakby maluch się pojawił i wczesniej w ciąży no i sama chcę coś podziałać z pracą także myślę, że za 2 lata wezmiemy sie do roboty
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Rozwalilo mnie mam zawalony nos, kaktus w gardle, leb mi peka i ledwo gadam ![]() MALA obstawiam chrupki :/ u nas to samo bylo. Emolietem smarowalam i w nim kapalam i szybko zeszlo. Jas kima z tym tulaskiem? Moja go lubi ale ta grzechota ja rozbudza :/ a Mati to poczul wolnosci za duzo i musze go usadzic! Wracal juz sam ale jak wszyscy o tym wiedzieli. MAJKA sam sobie wyszedl karaluch maly bo mu sie zachcialo kasztanow zbierac! Babeczka zadzwonila zaraz jak je z oczu zniknal bo nie mogla leciec za nim bo sama byla a grupe dzieci jeszcze miala. Do niej nie mam pretensji bo wiem ze to jego samowolka byla. Ma 7,5 roku. Czopki daje 160mg. MADZIX u nas kurtki obowiazkowe. Za zimno na krotki rekawek. KATT zdrowka! GOSSIP brokol? Nadrabiam dalej..
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Hania - mój na brzuszku słabo pupke podnosi
Violka - poobserwuj. Jak nic sie nie dzieje to pewnie bym poczekala Starszy się inhaluje. Młodszy przy piersi. Jak skończą bedzie śniadanie. Znów rytm sie rozpierdzielil
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIXX fajnie ze wieczór udany
VIOLKA no obserwujcie może to nic takiego a może zapalone gardelko ma. Mój dziś wstał o 6.30 i właśnie mi przysypia przy cycu. On zwykle rano ma ok 2,5 - 3 h aktywności i spać. Jak go położę to szybko musze się ogarnąć bo z nim to nie wiadomo ile pospi.
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx - za jakis czas poprosze o przepis
. Na razie jem troche nabialu i nie wiem czy to suche na udkach to nie od niego
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiało na spacerze wczoraj? u nas nic i Ala podróżowała w gondoli bez budymasz pediatre, który przyjedzie na priv? ja nie mam takiego i muszę znaleźć, ta nasza z przychodni przychodzi na wizyty domowe ale w tygodniu ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
wczoraj użyłam pierwszy raz Musteli na spacer, a Ty uzywasz juz? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Dziewczyny, które kupowały Emolium w SP na promce-jesteście zadowolone? ja nie bardzo i ostatnio kupiłam na próbę Oilan i też nie bardzo:/ ma fajną pianę ale natłuszcza gorzej niż Oilatum.
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK gratki dla Pawelka!
Co do chrupek, winogron czy pomaranczy to ja nie mam czasu myslec nad odmiana :P w tylku to mam.. i tak wiadomo o co chodzi ![]() VIOLA na gardlo nurofen? Tantum verde predzej, wit c i inhalacja z soli fiz. MADZIX ja w balneum mylam a teraz emoliuszke zamowilam ze skarbu matki Martyna na drzemce a chlopaki sie bawia po sniadaniu. Ide chyba poleze.
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
Majka - to nie aż tak tragicznie. Oby szybko przeszło.
Madzixx - fajnie, że randka udana ![]() Ewullka - hehe wesolo z nimi masz, co? ![]() Violka - ja bym pewnie się jeszcze wstrzymala i poobserwowala. Najwyżej w poniedziałek pójdziesz dla świętego spokoju. Twoja córeczka to Adriana, nie Adrianna? ![]() Gosiak - dzięki... witaj w klubie, mam to samo będąc chorym z jednym dzieckiem ciężko, a z trójka to już sobie nie wyobrażam. Zdrowiej! Niezły agent z synka
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe no ja też za 2 lata raczej, z tą pracą też tak niewiadomo jak, bo wrócisz na chwile i zaraz po jakimś czasie znowu na zwolnienie jeśli wyjdzie tak jak się planuje. Z jednej strony lepiej dwójka od razu z drugiej nie hehe dylematy
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O oilanie mam taką samą opinie właśnie. U nas w przychodni niema takiego pediatry, ale jest taka starsza kobieta lekarka króra przyjeżdża i lekarz który kiedyś mnie leczył jeszcze i mąż nawet do siebie go zamawiał jak mu sie w przychodni niechcialo czekać. U nas wczoraj i przedwczoraj wiało, niby ciepło ale nie za bardzo, dziś ma być 18 zobaczymy i słońce niby, śle pewnie tez wiatr.
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dawała babka Nurofen na zaczerwienione gardło. Tantum czytałam ze z konsultacja lekarza podawać, a na Nurofenie nie jest napisane. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Adriana tylko niewiem czy na spacer mogę ruszyć, tak sie zastanawiam, bo bardzo mi sie chce, a nawet siostra się zadeklarowała. A tak by mi powiedział i bym wiedziała co i jak ![]() Byście szły na spacer czy nie?
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uzywam oilatum. Ostatnią butlę mam i potem dermedic oliwka i żel. Mam tez żel emolium. Mustela fajna ale droga i przez net trzeba zamawiać Cytat:
Ja bym poszła. Smoka daj żeby nie łapała buzia powietrza bo mimo ze 18 stopni to powietrze juz jesienne
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-10-03 o 10:14 |
||
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana zdrówka!
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak - dużo zdrówka! Oby szybko przeszło chorobsko
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
KATT dzieki. No plus jest taki ze chlopaki to biora klocki, tory i sie bawia razem wiec mam lzej. Obym tylko malej nie zarazila. Juz do meza dzwonilam i postara sie ogarnac w robocie i wrocic szybciej do domu.
VIOLA ja wrocilam na pol roku do roboty i 2 ciaza nurofen jest na goraczke nie rozumiem co ma wspolnego z gardlem o to mi chodzilo
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tak przeciwzapalny to chyba w tym przypadku był ok jak czerwone gardło miała. To fajnie to ja tez pójdę, albo siostra
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z chrupkami uprzedzalam! To jeszcze pisalas ze poczekasz w takim razie :P Dzieki
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Nie tylko na gorączkę. A z tą pracą nieźle pewnie się wkurzyli ale co to kogo 😜Szybkiego powrotu do zdrowia!
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego karza sami zwolnienie zalatwiac i w domu siedziec a na koniec daja pake dla noworodka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

taka sultanka np.miala osobna alkowe i wyspana chodzila 😛

przy wyjmowanie na ręce może hmm No nic poobserwujemy z mężem i zdecydujemy.