Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-03, 08:33   #1111
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Teraz rozumiesz dlaczegodd my spimy osobno? I czym starszy tym gorzej.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Nie slysze, ale czasami wstaje do kibla i slysze jak tam nadaje.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Mala wczoraj korzystajac z nieovecnosci brata tak szalala po salonie, ze az ma siniaki na kolanach. Prawie godzine sie szwedala, jestem w szoku ze tak dlugo wytrzymala. Chyba miala za cel obciamkac wszystkie jego zabawki, a byly troche porozrzucane.
A czemu jak brat jest to nie leży na podłodze?

Maciek wczoraj 3h był na dywanie i się bawił ładnie zabawkami, on woli mieć możliwość swobodnego poruszania się niż być na rekach

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 08:34   #1112
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jakimi trójkami?
Mai rana założona, swędzi ja i jest czerwona, ale gładka, mam duża nadzieje na brak blizny

Oj współczuję kataru, Maja mały ma, nasion pomaga jej

---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Hehe moja Majka
Pisalas ze nasion Wam pomaga to spyt.jakich nasion? :P

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52982672]Zrob sobie w nowym mieszkaniu osobne lozko w innym pokoju,to sie wyspisz taka sultanka np.miala osobna alkowe i wyspana chodzila 😛

Moja lobuziara dzis wstala o 6tej,z usmiechami i gadaniem,jesc nie chciala tylko fikac, gadac i bic mnie ręką.wyekspediowalam do jej pokoju,ale po pol godzinie sie jej tam znudzilo i znow obok mnie imprezuje,cyca nie chce tylko sie chichra. w nocy 2 pobudki tylko 23 i 2:30. A TZ sobie smacznie spi.
EWULKA ,Twoja Ania nadal imprezuje w nocy,czy nie slyszysz? Nie pokrzykuje wtedy,ze sie jej samej na imprezie nudzi?
Dzis mojej wystarczylo 9godzin snu nocnego, to dorosly dluzej spi w weejendy często.ciekawe czy w dzien odespi. Niby wg madrych glow 6miesieczniam powinien spac 15h +- 2h[/QUOTE]

Julian w nocy spi ok.11-12godz.i w dzien ok.2 wiec łapiemy sie na normę hehe

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość
Agnes, niezawsze - robilyscie jakiś risercz odnośnie szczepionek na pneumo czy szczypicie tym co akurat mają w przychodni?

VIOLKA - moja bardzo długo jadla co 2h w dzien, śmiałam się, że nadrabia noc, bo tylko raz się budziła na jedzenie. Teraz w dzien wytrzymuje 3h czasem nawet więcej jak drzemka wypadnie, to z kolei budzi sie w nocy częściej :p juz miesiąc to trwa.

Niezawsze - fajnie z tym mieszkaniem się udało

Majka - jak noc?

Dzien dobry dziewczyny. U nas noc spoko, mała dala pospac i tylko raz się obudzila ok. 3. Lituje sie nad chora matka. Zaczęła jakby trochę kaszlec, ech, bede obserwować. Ja za to stracilam glos, cudnie.

Miło ze pytasz
Do 1 nieciekawie bo starszy budził sie czesto i niby Tz do niego chodził ale ja sie budzilam. Podal mu ibum i spal do 8 . Julian zjadł po 5 i jeszcze spi

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hej! Noc całkiem spoko ok 4 pobudek. Kurcze malutka ma chrypkę jak mówi coś- co byście podały bez konsultacji z lekarzem. Inhalacje witamina c, co jeszcze mogę? Dziś 18 stopni wychodzić na dwór czy nie?
Mam Nurofen bo Wcześniej na zaczerwienione gardło babka Nurofen nam kazala aplikować .
Takiemu maluchowi mali co mozna podać. Może poinhaluj nebudose

http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D=
Stary 2015-10-03, 08:44   #1113
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Noc całkiem spoko ok 4 pobudek. Kurcze malutka ma chrypkę jak mówi coś- co byście podały bez konsultacji z lekarzem. Inhalacje witamina c, co jeszcze mogę? Dziś 18 stopni wychodzić na dwór czy nie?
Mam Nurofen bo Wcześniej na zaczerwienione gardło babka Nurofen nam kazala aplikować .
nam przy zapaleniu ucha laryngolog dała Fenistil w kroplach na gardło
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 08:50   #1114
ewullka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A czemu jak brat jest to nie leży na podłodze?

Maciek wczoraj 3h był na dywanie i się bawił ładnie zabawkami, on woli mieć możliwość swobodnego poruszania się niż być na rekach
Lezy, ale nie ma tyle swobody. On jej nie pozwala na ciamkanie jego zabawek. Pokazuje jej jak sie tym bawic, ale jak ona ciamka, a nie uzywa zabawki zgodnie z przeznaczeniem to sie bulwersuje i jej zabiera.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Kiedy mozna podawac wywar z miesa?
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 08:51   #1115
madzixx88
Zakorzenienie

witam sie

randka w kinie udana, film jest świetny, wstrząsający, spektakularny, piękne widoki i super efekty (polecam w 3D ) wróciliśmy przed 1 i Ala sobie słodko spała, o 3:30 musiałam smoka podać i dospała do 5:30, potem zjadła zachłannie cycka aż się zakrztusiła..w ogóle zauważyłam, że odkąd pije 3-4 razy herbatkę laktacyjną to mam b.dużo mleka, wcześniej piłam raz, max dwa dziennie..
po 7 zasnęła i śpi do teraz

Majka-mam przepis na zupę, mogę Ci przypomnieć, ale ja robię tę wersję dla leniwych czyli bez miesa
Stary 2015-10-03, 08:53   #1116
Hanka20
Zakorzenienie

HEJ!
U nas nocka jak poprzednia, chyba trochę czasu musi minąć nim się Filipcio przyzwyczai do nowego miejsca.

MAJKA biedny synek z tym katarkiem. Jak nie jeden to drugi - ciągle coś :/
A ta suplementy Wasze dzieci podnoszą jak na plecach leżą czy z brzuszka? Bo mój to często jak na brzuszku jest to dźwiga pupę i się odpycha żeby się posunąć do tyłu najczęściej.

KANA to fajnie ze Zosia tak dobrze zniosła szczepienie

NIEZAWSZE a z jakiej firmy te zwierzątka i obwarzanki? Ka się faszeruje ostatnio tymi Paluch grissini z biedry i waflami ryzowymi. I paluchy z lubelli kupuje w rossku.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 09:00   #1117
madzixx88
Zakorzenienie

Ala na plecach nie dzwiga pupy, tylko na brzuchu i robi tak jak u Ciebie Haniu
Stary 2015-10-03, 09:02   #1118
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Pisalas ze nasion Wam pomaga to spyt.jakich nasion? :P

Julian w nocy spi ok.11-12godz.i w dzien ok.2 wiec łapiemy sie na normę hehe

Miło ze pytasz
Do 1 nieciekawie bo starszy budził sie czesto i niby Tz do niego chodził ale ja sie budzilam. Podal mu ibum i spal do 8 . Julian zjadł po 5 i jeszcze spi

Takiemu maluchowi mali co mozna podać. Może poinhaluj nebudose

http://www.aptekagemini.pl/search?st...h%5Bdetail%5D=

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
nam przy zapaleniu ucha laryngolog dała Fenistil w kroplach na gardło

Dzięki dziewczyny zaraz poczytam sobie - czy byście dzwoniły po lekarza na moim miejscu??? Ona zachowuje sie narazie normalnie nawet grzecznie i gorączki niema tylko ta chrypka hmm

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Lezy, ale nie ma tyle swobody. On jej nie pozwala na ciamkanie jego zabawek. Pokazuje jej jak sie tym bawic, ale jak ona ciamka, a nie uzywa zabawki zgodnie z przeznaczeniem to sie bulwersuje i jej zabiera.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Kiedy mozna podawac wywar z miesa?
Haha dobry jest
Stary 2015-10-03, 09:11   #1119
madzixx88
Zakorzenienie

o królewna się obudziła 1h50 min drzemka i mordeczka się do mnie cudownie śmieje w głos
znowu mi sie sniło, że byłam w drugiej ciąży

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny zaraz poczytam sobie - czy byście dzwoniły po lekarza na moim miejscu??? Ona zachowuje sie narazie normalnie nawet grzecznie i gorączki niema tylko ta chrypka hmm

Haha dobry jest
a miała wczesniej kiedyś taką chrypkę? wczoraj płakała chyba sporo więc może sobie gardełko podrażniła? ale w sumie ciężko gdybać, ja bym chyba wolała obejrzeć Małą dla świetego spokoju
Stary 2015-10-03, 09:15   #1120
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
o królewna się obudziła 1h50 min drzemka i mordeczka się do mnie cudownie śmieje w głos

Chyba musicie coś podziałać
Ale super ze tak w głos na Twój widok się śmieje wesołe dziecko
Fajnie ze randa się udała.

Hania u nas pupkę dziwiga z brzuszka.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

a miała wczesniej kiedyś taką chrypkę? wczoraj płakała chyba sporo więc może sobie gardełko podrażniła? ale w sumie ciężko gdybać, ja bym chyba wolała obejrzeć Małą dla świetego spokoju

Ja się aż tak strasznie nie przejmuje w tym momencie tylko gorzej by było jakby to się rozwinęło i albo to przez wczorajsze płacze, albo ja przeziębiłam na spacerze przy wyjmowanie na ręce może hmm No nic poobserwujemy z mężem i zdecydujemy.
Stary 2015-10-03, 09:19   #1121
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba musicie coś podziałać
Ale super ze tak w głos na Twój widok się śmieje wesołe dziecko
Fajnie ze randa się udała.

Hania u nas pupkę dziwiga z brzuszka.
noo wszyscy widzą, że na mój widok jest największa reakcja, nie powiem, mam satysfakcje hehe
jakbym miała siedzieć w domu z Alą to bym jeszcze w tym roku chciała zajść w ciążę, żeby potem dwójkę odchować do przedszkola
ale hamuje mnie ta kwestia "zaniedbania" Ali jakby maluch się pojawił i wczesniej w ciąży no i sama chcę coś podziałać z pracą także myślę, że za 2 lata wezmiemy sie do roboty
Stary 2015-10-03, 09:20   #1122
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Rozwalilo mnie mam zawalony nos, kaktus w gardle, leb mi peka i ledwo gadam

MALA obstawiam chrupki :/ u nas to samo bylo. Emolietem smarowalam i w nim kapalam i szybko zeszlo. Jas kima z tym tulaskiem? Moja go lubi ale ta grzechota ja rozbudza :/ a Mati to poczul wolnosci za duzo i musze go usadzic! Wracal juz sam ale jak wszyscy o tym wiedzieli.

MAJKA sam sobie wyszedl karaluch maly bo mu sie zachcialo kasztanow zbierac! Babeczka zadzwonila zaraz jak je z oczu zniknal bo nie mogla leciec za nim bo sama byla a grupe dzieci jeszcze miala. Do niej nie mam pretensji bo wiem ze to jego samowolka byla. Ma 7,5 roku. Czopki daje 160mg.

MADZIX u nas kurtki obowiazkowe. Za zimno na krotki rekawek.

KATT zdrowka!

GOSSIP brokol?

Nadrabiam dalej..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 09:21   #1123
Majka232
Zakorzenienie

Hania - mój na brzuszku słabo pupke podnosi

Violka - poobserwuj. Jak nic sie nie dzieje to pewnie bym poczekala

Starszy się inhaluje. Młodszy przy piersi. Jak skończą bedzie śniadanie. Znów rytm sie rozpierdzielil
Stary 2015-10-03, 09:23   #1124
Hanka20
Zakorzenienie

MADZIXX fajnie ze wieczór udany

VIOLKA no obserwujcie może to nic takiego a może zapalone gardelko ma.

Mój dziś wstał o 6.30 i właśnie mi przysypia przy cycu. On zwykle rano ma ok 2,5 - 3 h aktywności i spać. Jak go położę to szybko musze się ogarnąć bo z nim to nie wiadomo ile pospi.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 09:25   #1125
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - za jakis czas poprosze o przepis . Na razie jem troche nabialu i nie wiem czy to suche na udkach to nie od niego
Stary 2015-10-03, 09:38   #1126
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się aż tak strasznie nie przejmuje w tym momencie tylko gorzej by było jakby to się rozwinęło i albo to przez wczorajsze płacze, albo ja przeziębiłam na spacerze przy wyjmowanie na ręce może hmm No nic poobserwujemy z mężem i zdecydujemy.
poobserwujcie na spokojnie a wiało na spacerze wczoraj? u nas nic i Ala podróżowała w gondoli bez budy
masz pediatre, który przyjedzie na priv?
ja nie mam takiego i muszę znaleźć, ta nasza z przychodni przychodzi na wizyty domowe ale w tygodniu

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Madzixx - za jakis czas poprosze o przepis . Na razie jem troche nabialu i nie wiem czy to suche na udkach to nie od niego
u nas była brzydka buzia, taka kaszka ale podejrzewam krem oilatum. przestałam smarować a w zamian na noc smarowałam bepanthen sensiderm i wszystko zniknęło
wczoraj użyłam pierwszy raz Musteli na spacer, a Ty uzywasz juz?

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Dziewczyny, które kupowały Emolium w SP na promce-jesteście zadowolone? ja nie bardzo i ostatnio kupiłam na próbę Oilan i też nie bardzo:/ ma fajną pianę ale natłuszcza gorzej niż Oilatum.
Stary 2015-10-03, 09:48   #1127
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK gratki dla Pawelka!

Co do chrupek, winogron czy pomaranczy to ja nie mam czasu myslec nad odmiana :P w tylku to mam.. i tak wiadomo o co chodzi

VIOLA na gardlo nurofen? Tantum verde predzej, wit c i inhalacja z soli fiz.

MADZIX ja w balneum mylam a teraz emoliuszke zamowilam ze skarbu matki

Martyna na drzemce a chlopaki sie bawia po sniadaniu. Ide chyba poleze.

Stary 2015-10-03, 09:55   #1128
katt
Raczkowanie

Majka - to nie aż tak tragicznie. Oby szybko przeszło.
Madzixx - fajnie, że randka udana
Ewullka - hehe wesolo z nimi masz, co?
Violka - ja bym pewnie się jeszcze wstrzymala i poobserwowala. Najwyżej w poniedziałek pójdziesz dla świętego spokoju. Twoja córeczka to Adriana, nie Adrianna?
Gosiak - dzięki... witaj w klubie, mam to samo będąc chorym z jednym dzieckiem ciężko, a z trójka to już sobie nie wyobrażam. Zdrowiej! Niezły agent z synka
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 09:56   #1129
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
noo wszyscy widzą, że na mój widok jest największa reakcja, nie powiem, mam satysfakcje hehe

jakbym miała siedzieć w domu z Alą to bym jeszcze w tym roku chciała zajść w ciążę, żeby potem dwójkę odchować do przedszkola

ale hamuje mnie ta kwestia "zaniedbania" Ali jakby maluch się pojawił i wczesniej w ciąży no i sama chcę coś podziałać z pracą także myślę, że za 2 lata wezmiemy sie do roboty

Hehe no ja też za 2 lata raczej, z tą pracą też tak niewiadomo jak, bo wrócisz na chwile i zaraz po jakimś czasie znowu na zwolnienie jeśli wyjdzie tak jak się planuje. Z jednej strony lepiej dwójka od razu z drugiej nie hehe dylematy
Stary 2015-10-03, 10:04   #1130
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
poobserwujcie na spokojnie a wiało na spacerze wczoraj? u nas nic i Ala podróżowała w gondoli bez budy
ja nie mam takiego i muszę znaleźć, ta nasza z przychodni przychodzi na wizyty domowe ale w tygodniu

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

u nas była brzydka buzia, taka kaszka ale podejrzewam krem oilatum. przestałam smarować a w zamian na noc smarowałam bepanthen sensiderm i wszystko zniknęło

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Dziewczyny, które kupowały Emolium w SP na promce-jesteście zadowolone? ja nie bardzo i ostatnio kupiłam na próbę Oilan i też nie bardzo:/ ma fajną pianę ale natłuszcza gorzej niż Oilatum.

O oilanie mam taką samą opinie właśnie.
U nas w przychodni niema takiego pediatry, ale jest taka starsza kobieta lekarka króra przyjeżdża i lekarz który kiedyś mnie leczył jeszcze i mąż nawet do siebie go zamawiał jak mu sie w przychodni niechcialo czekać.
U nas wczoraj i przedwczoraj wiało, niby ciepło ale nie za bardzo, dziś ma być 18 zobaczymy i słońce niby, śle pewnie tez wiatr.
Stary 2015-10-03, 10:04   #1131
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes, niezawsze - robilyscie jakiś risercz odnośnie szczepionek na pneumo czy szczypicie tym co akurat mają w przychodni?

VIOLKA - moja bardzo długo jadla co 2h w dzien, śmiałam się, że nadrabia noc, bo tylko raz się budziła na jedzenie. Teraz w dzien wytrzymuje 3h czasem nawet więcej jak drzemka wypadnie, to z kolei budzi sie w nocy częściej :p juz miesiąc to trwa.

Niezawsze - fajnie z tym mieszkaniem się udało

Majka - jak noc?

Dzien dobry dziewczyny. U nas noc spoko, mała dala pospac i tylko raz się obudzila ok. 3. Lituje sie nad chora matka. Zaczęła jakby trochę kaszlec, ech, bede obserwować. Ja za to stracilam glos, cudnie.
My szczepimy symforixem, ale to szczepionka w 3 dawkach i zaczęliśmy szczepienia w 2 miesiącu życia. Dodatkowo mamy to refundowane przez sanepid.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 10:08   #1132
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
BLACK gratki dla Pawelka!

Co do chrupek, winogron czy pomaranczy to ja nie mam czasu myslec nad odmiana :P w tylku to mam.. i tak wiadomo o co chodzi

VIOLA na gardlo nurofen? Tantum verde predzej, wit c i inhalacja z soli fiz.

MADZIX ja w balneum mylam a teraz emoliuszke zamowilam ze skarbu matki

Martyna na drzemce a chlopaki sie bawia po sniadaniu. Ide chyba poleze.

U nas dawała babka Nurofen na zaczerwienione gardło. Tantum czytałam ze z konsultacja lekarza podawać, a na Nurofenie nie jest napisane.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Majka - to nie aż tak tragicznie. Oby szybko przeszło.
Madzixx - fajnie, że randka udana
Ewullka - hehe wesolo z nimi masz, co?
Violka - ja bym pewnie się jeszcze wstrzymala i poobserwowala. Najwyżej w poniedziałek pójdziesz dla świętego spokoju. Twoja córeczka to Adriana, nie Adrianna?
Gosiak - dzięki... witaj w klubie, mam to samo będąc chorym z jednym dzieckiem ciężko, a z trójka to już sobie nie wyobrażam. Zdrowiej! Niezły agent z synka

Adriana tylko niewiem czy na spacer mogę ruszyć, tak sie zastanawiam, bo bardzo mi sie chce, a nawet siostra się zadeklarowała. A tak by mi powiedział i bym wiedziała co i jak

Byście szły na spacer czy nie?
Stary 2015-10-03, 10:13   #1133
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Raz użyłam. Mam sztyft.
Ja uzywam oilatum. Ostatnią butlę mam i potem dermedic oliwka i żel. Mam tez żel emolium. Mustela fajna ale droga i przez net trzeba zamawiać

Cytat:
U nas dawała babka Nurofen na zaczerwienione gardło. Tantum czytałam ze z konsultacja lekarza podawać, a na Nurofenie nie jest napisane.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Adriana tylko niewiem czy na spacer mogę ruszyć, tak sie zastanawiam, bo bardzo mi sie chce, a nawet siostra się zadeklarowała. A tak by mi powiedział i bym wiedziała co i jak

Byście szły na spacer czy nie?
Nurofen jest przeciwbólowy i przeciwzapalny pewnie dlatego zaleciła.
Ja bym poszła. Smoka daj żeby nie łapała buzia powietrza bo mimo ze 18 stopni to powietrze juz jesienne

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-10-03 o 10:14
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 10:17   #1134
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Rozwalilo mnie mam zawalony nos, kaktus w gardle, leb mi peka i ledwo gadam

MALA obstawiam chrupki :/ u nas to samo bylo. Emolietem smarowalam i w nim kapalam i szybko zeszlo. Jas kima z tym tulaskiem? Moja go lubi ale ta grzechota ja rozbudza :/ a Mati to poczul wolnosci za duzo i musze go usadzic! Wracal juz sam ale jak wszyscy o tym wiedzieli.

Nadrabiam dalej..
Też obstawiam chrupki. Nie wiem co mnie podkusilo żeby dać :P w emoliencie kapiemy zawsze, buzię smaruje teraz częściej niż raz dziennie.

Kochana zdrówka!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-03, 10:19   #1135
Majka232
Zakorzenienie

Gosiak - dużo zdrówka! Oby szybko przeszło chorobsko
Stary 2015-10-03, 10:19   #1136
gosiak0512
Zakorzenienie

KATT dzieki. No plus jest taki ze chlopaki to biora klocki, tory i sie bawia razem wiec mam lzej. Obym tylko malej nie zarazila. Juz do meza dzwonilam i postara sie ogarnac w robocie i wrocic szybciej do domu.

VIOLA ja wrocilam na pol roku do roboty i 2 ciaza nurofen jest na goraczke nie rozumiem co ma wspolnego z gardlem o to mi chodzilo

Stary 2015-10-03, 10:20   #1137
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Raz użyłam. Mam sztyft.
Ja uzywam oilatum. Ostatnią butlę mam i potem dermedic oliwka i żel. Mam tez żel emolium. Mustela fajna ale droga i przez net trzeba zamawiać

Nurofen jest przeciwbólowy i przeciwzapalny pewnie dlatego zaleciła.
Ja bym poszła. Smoka daj żeby nie łapała buzia powietrza bo mimo ze 18 stopni to powietrze juz jesienne

No właśnie tak przeciwzapalny to chyba w tym przypadku był ok jak czerwone gardło miała. To fajnie to ja tez pójdę, albo siostra
Stary 2015-10-03, 10:21   #1138
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Też obstawiam chrupki. Nie wiem co mnie podkusilo żeby dać :P w emoliencie kapiemy zawsze, buzię smaruje teraz częściej niż raz dziennie.

Kochana zdrówka!
Dzieki
A z chrupkami uprzedzalam! To jeszcze pisalas ze poczekasz w takim razie :P

Cytat:
Gosiak - dużo zdrówka! Oby szybko przeszło chorobsko
Dzieki

Stary 2015-10-03, 10:22   #1139
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
KATT dzieki. No plus jest taki ze chlopaki to biora klocki, tory i sie bawia razem wiec mam lzej. Obym tylko malej nie zarazila. Juz do meza dzwonilam i postara sie ogarnac w robocie i wrocic szybciej do domu.

VIOLA ja wrocilam na pol roku do roboty i 2 ciaza nurofen jest na goraczke nie rozumiem co ma wspolnego z gardlem o to mi chodzilo

Nie tylko na gorączkę.
A z tą pracą nieźle pewnie się wkurzyli ale co to kogo 😜
Szybkiego powrotu do zdrowia!
Stary 2015-10-03, 10:31   #1140
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko na gorączkę.
A z tą pracą nieźle pewnie się wkurzyli ale co to kogo 😜
Szybkiego powrotu do zdrowia!
No wiem ze nie tylko bo jest i przeciw zapalny poprostu u nas sie tego nie zaleca jak nie ma goraczki zeby nie faszerowac niepotrzebnie. A w robocie to luz ja mam zaklad ktory nie ma z ciaza problemu do tego karza sami zwolnienie zalatwiac i w domu siedziec a na koniec daja pake dla noworodka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości