|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
kuapouszka i Ktosiula zdrówka dla maluchów i szybkiego powrotu do domciu
Cytat:
![]() Cytat:
A ja myślałam, ze Ty wysoka jesteś
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Vikicullen -kurcze nie pamiętam czy Ci gratulowalam kochana
![]() Ty też miałaś cc tak? Oliath a karmisz z tego bolącego cycusia? Bo ja się przyznaje ze wczoraj zaczęłam i no boli niesamowicie ale zaciskam zeby ile dam rade a resztę ściągam, na szczęście mała na jada się z 1 cyca narazie zapasy domowej porzeczki przyjada do mnie w poniedziałek ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu poczytać za bardzo..sprzątanie, a potem wypad do kina
ale właśnie zdałam sobie sprawę, że zaczęłam 38 tc ale zlecialo wsystko
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze, że mimo upływu czasu i długiego oszczędzania cycusia (ściągania laktatorem + antybiotyk w maści) nic nie jest lepiej - no może tyle, że nie ma ranek i nie pęka skóra już, ale zakażenie się utrzymuje i dlatego tak potwornie narywa przy karmieniu
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli mam nadzieje ze porzeczka pomoże 😊 naprawde na mnie dzialal cudownie..pisalam o tym nawet na innym forum jak Gabriela urodzilam...
A propos bolącego sutka..próbowałaś kapturaka..moze troche ulży w cierpieniu.. Ja nigdy nie używałam ale od innych mam słyszałam ze przez kapturki nie boli |
|
|
|
#3096 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
|
|
#3097 |
|
Rozeznanie
|
Ale się usmialam xD Ktoś tam powiedział że nie możemy mieć zajęć do 17,bo urodze. A babka na to: eee Pani jeszcze długo pochodzi. A ja się pytam czemu? Jestem dwa dni po terminie. Babka wielkie oczy: a ja myślałam że to 7 miesiąc. Ja to miałam taaaaaaaaki wielki brzuch xd
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że po co już do szpitala. MAŁA my w domu jesteśmy. Przy wypisie w czwartek żółtaczka była znikoma. Teraz po jej zachowaniu i buźce wnioskuje że urosła bilirubina. Mam nadzieję że już tylko lepiej będzie i nie będziemy musieli wrócić do szpitala
|
|
#3099 | |
|
|
Cytat:
Dziewczyny Wrocław i okolice!!! Mam pytanie!!! Czy znacie jakieś warte uwagi second Handy lub lumpki we Wrocławiu? Ale nie takie gdzie są szmaty tylko w miarę ok ubranka głównie dla małych dzieciaczków
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3101 | ||||||
|
Zadomowienie
|
A no, nadal siedzi u siebie wiec nie mam ladowarki ale jakos na tel daje rade Was podczytywac, ślimaczo ale jednak. Przyszedl raz żądając bym sie do niego odezwala, oczywiscie nie mam ochoty to poszedl jeszcze bardziej obrazony
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No faceta to nie ma przy mnie w ogole teraz, tylko robal mi zostal do tulenia ![]() Cytat:
Listopadówki to muszą miec zaciesz jak podczytuja te nasze ekspresowe porody ![]() Cytat:
Ale mnie dzis brzuch cos pobolewa jak na okres co pare minut, tak spina ze az niewygodnie sie siedzi, to chyba ze stresu :/ Noc byla okropna, jeszcze tak ze mnie leci dzis sluz jak nigdy, jakis nawal. Mielismy dzis isc na tego Marsjanina ostatni raz do kina ale po wczoraj plany przekreslone, jeszcze u kolegi mielismy isc na urodziny ale juz mu napisalam ze zle sie czuje i nie bede... Wczoraj po wizycie mialy byc tez ostatnie zakupy w Ikei ale nici z tego, wiec Maks nie bedzie mial nad łóże czkiem gwiazdeczki Mam dzis jeszcze do odbioru w aptece zamowienie ale męża oczywiscie nie mam co prosic by podjechal, a nie wiem jak tam sama dojade autobusem, nie mam sily i jeszcze te przepowiadacze bolesne Nie mam sily rodzic ani dzisiaj ani jutro ani nigdy...
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomyślałamAle mi brzuch dzisiaj opadł. Masakra i coś mnie pobolewa a mój co? chory dalej
|
|
#3103 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Energiczna kobietka z Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
A ja dziś pierwsze bóle krzyża dostałam :/ Na dodatek chyba mi kolana wysiadaja od tego ciężaru ((Juz bym chciała urodzić i mieć mniej problemów ze swoimi dolegliwościami ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Za tydzień w pon mam urodziny a w niedziele tp. Ciekawe jak to będzie Obym tylko nie przechodziła cały październik :/---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
ala:Może na poprawę humoru wyjdź dzisiaj na jakieś lody albo dla siebie na zakupy bo nie ma sensu takie siedzenie w domu i dolowanie
|
|
|
#3104 |
|
|
Mala a robisz imprezę urodzinową?? jak teśc przyjdzie to urodzisz w mig bo na pewno raczy cię zdenerwować
Wystarczy, żeby wspomniał, że kamerę już ładuje ![]() A maż rzeczywiście mógł odpuścić tą robotę i do końca się wygrzać bo jeszcze do szpitala go nie wpuszczą ![]() Ile ogólnie przytyłaś w ciąży, ze mówisz o takim ciężarze?
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki,
widzę, że nie tylko ja mam kiepski humorek :/ Poranek miałam okropny, nic się w nocy nie wyspałam, a przekręcanie się z boku na bok?? Tosz to była jakaś parodia...jak jakaś kaleka, jeszcze nie było tak źle. Do tego chciało mi się wymiotować i bolał brzuch i ogarnęła mnie jakaś totalna bezsilność, myśląc, że to może już. Poryczałam się...Tżtowi się dostało za nic. Ale wstał zrobił mi śniadanko, posprzątał dom a ja jeszcze trochę pospałam i przeszło. Nadal boli mnie głowa i trochę gardło boli... Dzięki Sabonka że urodziłaś dodałaś myślę nam wszystkim dużo otuchy. Mam nadzieję, że czujecie się dobrze.Pasztetnik trzymaj się Kochana...nie wiem o co Wam poszło, ale współczuję tej chorej sytuacji...skup się na sobie i dzidziusiu, idź może na spacerek oderwij myśli i postaraj się nie denerwować. W nosie z tymi zakupami, ja też miałam jeszcze tyle zrobić i sobie odpuściłam, odpoczywaj w domku, weź dobrą książkę do ręki i czekaj na Maksia. Viki współczuję samopoczucia, na pewno szpital męczy, ale za chwilę mała dojdzie do siebie i będziecie niedługo w domciu Oliath powodzenia w wytrwaniu przy KP. A byłaś z tym cycusiem z poradni laktacyjnej? Mam wrażenie, że albo dziś albo jutro urodzę...............:coo l: Myślicie, że jakoś można wzmocnić brodawki przed karmieniem? Już teraz smarować tą wazeliną albo maltanem???
|
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i nie stresuj. A męża poinformuj, że jest paczka do odebrania w aptece. Nie musisz prosić się o nic. Niech jedzie. Lepiej żebyś się nie tłukła autobusami jak sie kiepsko czujesz Cytat:
Kazałam Mu kupić NEosine i wziął. Jeszcze kupił Polopirynę MAX i pomieszał eh nic się nie słucha. JA nie jestem za mieszaniem leków nagle chce szybko wyzdrowieć.Mnie już dawno wysiadają kolana:/ Jeszce troszeczkę wytrzymamy i będzie lżej ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
#3107 | |
|
|
Cytat:
co z tego, że ja przytyłam "tylko 9 kg" jak papę mam spuchnięta i nogi od kolan w górę...
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JAkoś wszystko widzę w kolorowych barwach Ciekawe kiedy mi minie
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Amelia177 ja od kilku dni smaruję suciorki raz na noc maltanem , a czy to coś da, no nie wiem ale smaruję
Mi też coś tak mówi że nie dotrwam do wtorku że chyba wcześniej mnie bóle zgarną , dziś w nocy bałam się wstać siku bo wydawało mi się jak wstanę to mi wody odejdą , jakoś tak na wkręcałam sobie przez ten poród Sabonki bo w nocy przeczytałam że rodzi i aż mnie brzuch do samego rana bolał
|
#3110 |
|
|
No ja liczę na to, że zejdzie... bo jak nie to chyba zawału dostanę!!
|
#3111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#3112 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i się boje jak będę wyglądać po. Marzę, żeby udało się łatwo KP i coś tam mała wyciągnie ze mnie, bo pewnie zanim pójdę na siłkę to chwilka minie.Cytat:
Ja mam tą wazelinę z Biedry to może tym zacznę smarować. Oglądam powtórkę Masterchefa i robią eklerkiiiiiiiiiiii nie wyrobię zaraz wyślę męża po nie :/
|
|
|
#3113 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brak mi sil na łazenie, brzuch jak na okres mnie boli co chwila, poza tym nie mam sily zeby sie ubrac w cokolwiek normalnego i jeszcze makijaz robic nieee.... ![]() Cytat:
No siedze caly dzien w sypialni i czekam na poród bo juz nic innego mi nie zostalo... Poszło o to, ze musial mnie zawieźć wczoraj na wizyte a nie było gdzie zaparkowac tam gdzie chcial, a jak zasugerowałam spokojnie zeby stanąl w ulicy obok to sie na mnie wydarl, wyrzucil z auta i sobie pojechal do domu majac w doopie wizyte. A mogl przyjsc bo dla niego piszo to 20min i mu pisalam ze jest opoznienie u gina 40min ale nie chcial... I jest obrażony że przeze mnie musial jechac autem. Mielismy jeszcze potem jechac po te zakupy, chcialam kupic baterie do monitora oddechu no ale nie pojechalismy i tez bede musiala sama leźć je szukac... czuje sie jak samotna matka momentami ![]() Cytat:
No nie wiem co z ta paczka, bym musiala sie do niego odezwac a nie bardzo chce z nim gadac i by znowu zaczal swoje fantazje ze go drecze i mi wrzuty robic ![]() Ale mam już ładowarke Byście tylko widzialy jakim tonem mi odburknął "dziękuję" za ten obiad
|
|
#3114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy na tym spacerze po lesie. Pod górkę to dyszałam jak parowóz i myślałam że ducha wyzionę. No i brak toalet okazał się być bardziej bolesny niż przewidywałam
Cytat:
za Was Cytat:
za poprawę Kuapouszka za Was też kciuki
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja wredna baba jestem
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze mi wyslal smsa ze przeze mnie go serce zaczelo bolec i jak wrocilam byly pretensje, ze nie zrobilo to na mnie wrazenia Pod drzwiami gina sie rozryczalam prawie, na usg świeczki w oczach. Na szczescie mialam wsparcie u dziewczyn na FB i po wizycie weszlam po drodze do CH, kupilam t-shirty luzne na po porodzie, poszlam odpocząc na kawce i dopiero zapełzłam do domu, bez łaski tego dziada Oczywiscie na wejsciu byly same pretensje ze sie szlajam nie wiadomo gdzie, od progu wiec postanowilam sie do niego nie odzywac Potem jeszcze odstawil cyrk, ze "sypialnie mam od dzis cala dla siebie" i poszedl spac do "swojego pokoju", czyli do salonu... Oczywiscie o przebiegu wizyty nie wie nadal, raz zapytal ale nic nie odpowiedzialam, tematu nie drąży wiec mu to chyba powiewa ![]() ![]()
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-10-03 o 15:41 |
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie. Absolutnie.
I co z tego, że pozmywał, jak zachowuje się w taki sposób
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabrysia 9. 10. 2015r. Edytowane przez mala29lll Czas edycji: 2015-10-03 o 15:45 |
|
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to jest podejście na zasadzie "tea who yeah bunny, paczyj jaki z Ciebie cham a ja taka dobra kochana nawet obiad ci zrobilam, wstydz sie bachorze"
Ale jak nie podziala, to jutro o jakimkolwiek żarciu z mojej strony może tylko pomarzyc. No i ładowarke zdobyłam, mam łącznosc ze swiatem wiec sie teraz niech wypcha.
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-10-03 o 15:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

A ja myślałam, ze Ty wysoka jesteś
zapasy domowej porzeczki przyjada do mnie w poniedziałek 

. Jeśli kiedykolwiek zdecyduje sie na drugie dziecko, to nie dam sie położyć do szpitala dzień po terminie, chyba ze bedą jakieś wyraźne wskazania co do tego. Posiedzieć to ja sobie mogę w domu. Nawet na KTG 3 razy dziennie mogę im przyjeżdzać. 

za Was