|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dzis bardzo ładny dzień, muszę tż ściągnąc z wyra. |
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze pilka i 5s pomoga na zgladzenie |
|
|
|
|
#3275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
ja 3
![]() ale w końcu trafiłam na super lekarza, który bada dokładnie, a nie- 10 min i nara przez większość ciąży kazał mi brać po 13 tabletek dziennie, żeby zatrzymać Malutką jak najdłużej i chyba się udało aż za bardzo- Mała się rozgościła i nie chce wyjść, a na wtorek termin
|
|
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taka glowke miala Ala przy porodzie
|
||
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wymiarów kluski mam szczerą nadzieję, że to zawyżone pomiary po prostu
|
|
#3279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój lekarz na szczescie robił mi taxo na poczatku i po połowie. teraz już nie miałam Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- ja mojego gina teraz we wtorek poprosze o "porządne" badnie |
||||
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
ale ciężka noc za mną wszystko mnie bolało jak po intensywnym treningu na siłowni a to za sprawą wczorajszego spacerku ![]() W nocy jak wstawała chyba z 4 razy do toalety to mnie tak nogi bolały ze szuralam nogami bo inaczej się nie dało Ja jutro mam ktg a we wtorek gin ciekawe czy coś się ruszyło.. Mala z tymi lekarzami tak jest. Moja np jak jej powiedziałam ze potrzebuje do szpitala usg z 36 t.c. to zdziwiona coś tam pomarudzila ale i tak mi dała zdj z wymiarami itd.. Za to na toxo tez drugi raz nie miałam robione :/ Same widzicie, że my wiele rzeczy dowiadujemy się z forum niż od naszych lekarzy :/ a tak bylybysmy tego nieświadome. ...
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do matek naszych mężów to ja nie wiem czemu babki robią z synów takie kaleki, że nawet to kurzów zetrzeć nie potrafi. Mój tez tylko swój pokój sprzątał a i tak mamusia sprzątała i tam. Teściowa to w ogóle jest nawiedzona. Lata koło teścia jak koło malusiego dziecka. Teść hasło "herbata" a rzuca wszytsko i leci mu robić ![]() JAk mnie wkurza ten książulek co się ujawnił jako gej. Ja tam mam gdzieś jakiej jest ktoś orientacji, ale On jest jakiś dziwny. Przeraża mnie gościu i robi w okół siebie cyrk jakiś dziwny
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do pieczenia mój mąż od 4 tygodni co kilka dni robi sam chlebek na zakwas ie bardzo pyszny
![]() A ja podchodzilam do tematu z 3 razy w przeciągu kilku lat i ciągle coś nie wychodziło
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
mnie też nikt 2x nie kazał toxo robić. sama z własnej woli robiłam. po skierowanie poszłam do innego (najbliższego) lekarza i oczywiście go nie dostałam, bo "wymyślam" -.-
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja na pewno nie będę z mojego synka robić jakiejś "kaleki" bo mamusia posprząta. Oo nie
dziewczynki potrafią to I chłopcy tez
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jak teraz Michał z chęcią pomaga mi w sprzątaniu i gotowaniu, to mam nadzieję, że mu się to nie zmieni. chcę by moi chłopcy potrafili o siebie zadbać i o swoje przyszłe żony... ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- dobrA, od dziś nie uznaję fotela, kanapy siedzę tylko na piłce : ) |
||
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w dwupaku
![]() Cytat:
U mnie w domu tez tak jest. Wystarczy, ze mój tata palcem kiwnie i juz mama leci, jak na złamanie karku. I tez ja potrafi wyzwać, jak jej jakieś danie nie wyjdzie. Chociaż sam ledwo ziemniaki potrafi ugotowac. Tez sie w okresie nastoletnim sporo od ojca wysłuchałam, ze jak juz wyjdę za maz, to będę co chwile z podbitym okiem chodzić, bo nie umiem gotować czy nie sprzątam zbyt dokładnie. Taaa, jakoś mieszkam z tztem juz od około roku i nigdy nawet nie narzekał na moja kuchnie czy to ze nie jest idealnie wysprzątane. A gotować sie nauczyłam dopiero po wyprowadzce, bo wcześniej mama mnie nie dopuszczała do kuchni. A jakby mnie chociaż raz uderzył, to od razu bym sie z nim rozstała. Co prawda, uważam, ze akurat zachowanie tzta wynika bardziej z tego, ze jego matka jest strasznie leniwa i jak coś robi, to tylko odgrzewa gotowe potrawy z Biedronki. A sprzątającej jej nie widziałam nigdy. Pewnie dlatego zbyt wybredny nie jest . Takie wychowanie... Kiedyś facet rządził w domu, a kobieta służyła tylko do zaspokajania jego potrzeb typu jedzenie, sprzątanie czy seks. Teraz bardzo sie to zmienilo, ale niektórzy zatrzymali sie na epoce, kiedy jeszcze było to na porządku dziennym. Jak widać im to pasuje i nie ma co sie wtrącać. Dzisiaj znowu miałam badanie. Szyjka dalej trzyma, ale juz jest rozwarcie na opuszek. Lekarz mnie zbadał tak, ze wszystkie gwiazdy zobaczyłam. Jak zobaczył moja minę, to stwierdził, ze on mi tylko chce pomoc. Powiedziałam mu, ze wiem o tym, ale nic nie poradzę na to, ze mnie boli. Na KTG zapisały sie jakieś dwa marne skurcze po 40 i tyle. Dalej siedzimy i czekamy. Może do Sylwestra urodzę. Położna mnie trochę pocieszyła mówiąc, ze skoro mam bóle jak na okres, to znaczy, ze coś sie tam dzieje. Ale i tak zaraz sobie pomyslałam, ze boli mnie tak od kilku dni, nawet po kilka godzin dziennie i jak na razie niewiele sie posuwa akcja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
heloł , witam się po nie najlepszej nocy, mała gdzieś głowe mi uwaliła i oddychać nie mogłam
łeeee ja też robiłam toxo sama z siebie pod koniec ciąży(na poczatku zlecił lekarz) w 37tc więc jakby wyszło to doopa ale naszczescie ujemne jedziemy na ostatni wypad shopingowy, nie piszcie dużooo
|
#3289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, że ja duuużo wiem z forum, bo inaczej to jak dziecko we mgle i lekarz pewnie myśli, ze jak pierworódka to nic nie wie i może z niej ciągnąć kasę za nic praktycznie Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Blindness dziwnie myślą CI Twoi rodzice. No wróżą CI co najgorsze Masz chyba jeszcze większą motywację do tego żeby sobie super poradzić ![]() Może coś sie ruszy po tym badaniu. Bardzo CI tego życzę ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Emylka dopiero zobaczyłam, ze CI napisałam źle "Jak potrafi ugotować to i posprzątać by potrafił" a miało być Jak potrafi ugotować to i upiec potrafi
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie z tymi lekarzami. To samo jeśli chodzi o zlecenie badań. Jak ktoś chodzi prywatnie to tym bardziej "łaski" lekarz nie powinien robić jak wystawia skierowanie na jakieś badania bo przecież i tak za to płacisz :/
|
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra to od dzis siedze tylko na polce
Lece do sklepu po drobnostki do obiadu to zalicze troche schodow mmmm mam ochote na lody
|
#3292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jesteś świadoma że taki wzorzec zachowań nie jest normalny A lekarz na pewno chciał Ci szyjkę ruszyć ![]() Miłych zakupów ![]() Cytat:
oczywiście płatnymi.Każda wizyta to omówienie wyników badań, badanie na samolocie i USG, a ostatnie dwie wizyty też KTG ![]() Z tym, że ją martwi małopłytkowość moja dodatkowo.
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
melduję się w dwupaku - ostatni dzień już się nie mogę doczekać a stres narasta. biorę się za sprzątanie żeby zabić jakoś czas .. no i żeby przez ten tydzień mieszkanie jakoś wyglądało :p |
|
|
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dzisiaj zupełnie nic nie robię. Ogarnęłam chorutka rano i teraz Tż z nim gra, a ja w piżamie leżę. Mam takie zakwasy w łydkach po wczorajszym chodzeniu pod górę, że ledwo do łazienki mogę dojść
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do którego Was biorą szpitala? *** U Was nawały, a my walczymy o nawał ![]() Wczoraj większość dnia i nocy cycoliliśmy się na leżąco i półśpiąco, czego efekt uboczny jest taki, że CZUJĘ SIĘ CUDOWNIE WYSPANA ![]() Nie dokarmiamy ![]() Prawa strona JAKBY lepiej,ale to ciągła sinusoida jest, więc przestałam się entuzjazmować poprawą ![]() EDIT: drugi efekt uboczny :Pan Sówka uznał mnie za najlepszy smoczek świata
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-04 o 11:50 |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Oliath;52992864]
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby tak dalej sprawnie już szło
|
|
#3299 | ||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Moja teściowa ma 4 synów i żaden nie jest nauczony gotowania czy nawet sprzątania. Ja na dzień dobry powiedziałam mojemu tż, że oboje pracujemy, oboje dbamy o dom. Jak chodziłam do pracy i często rano w sobotę rano pracowałam to mój tż posprzątał, ugotował i pranie zrobił. A jak pieczemy to zazwyczaj razem, sałatki jakieś czy kolacje zawsze razem. Jak czegoś nie wie to szuka w necie jak ugotować albo mnie zapyta i radzi sobie. wychodzi mu tm naprawdę bardzo dobrze. Cytat:
pewnie już przebierasz nogami bo doczekać się nie możesz
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja schody zaliczylan teraz umyje okna w sumie to przetre bo tylko troche brudne no i nie chce az tak szaleć bo jak ma sie zaczac to sie samo zacznie
no i musze jeszcze h&m dzis zaliczyc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

On chyba tylko bierze kasę, uśmiecha się i pożartuje. Nawet wziernikowo nie byłam badana. Na początku się nie dziwię, bo krwiak, ale później?

i robi w okół siebie cyrk jakiś dziwny