Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-04, 09:24   #3271
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielnie i oglaszam ze sroda- piątek rodze
Chyba ze cos wyjdzie z nocnych szalenstw to wczesniej hihi

Natalia kciuki za malutka
hehhe a Ty niby skąd wiesz że wtedy rodzisz?
Stary 2015-10-04, 09:24   #3272
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ja pierniczę. No, ale widzisz mój doktorek też nie kazał mi robić 2 raz On chyba tylko bierze kasę, uśmiecha się i pożartuje. Nawet wziernikowo nie byłam badana. Na początku się nie dziwię, bo krwiak, ale później? CIeżko trafić na dobrego lekarza.
Wierzę, że Izuni nic nie jest, a Ty isę uspokoisz jak będzie przebadana porządnie. Tylko szkoda, ze musisz to przechodzić zamiast odpoczywac w domu i cieszyć się rodziną:/
No ciężko trafić na dobrego lekarza, każdy jest pewny swego i co innego mówi. No cholera może wziąć człowieka. Mi natomiast po tym ktg jak było badanie lekarka powiedziała że nie mam żadnego rozwarcia. No żesz ku... to mam czy nie mam. We wtorek idę na ktg do poradni przyszpitalnej i tam też badanie po ktg więc zobaczymy co ten lekarz powie.

U nas dzis bardzo ładny dzień, muszę tż ściągnąc z wyra.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 09:26   #3273
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
hehhe a Ty niby skąd wiesz że wtedy rodzisz?
Mam czuja mysle, ze lekarz juz sie mna dobrze zajmie, bo kazdy centymetr wiecej glowki jest straszny dla mojej biednej miednicy i lepiej jak wczesniej

Ja w tej ciazy juz mam czwartego lekarza ...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 09:29   #3274
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie jest skrocona i rozwarta ale zgladzona nie, bo dopytalam lekarza wczesniej
a jaka ma dlugosc i na ile rozwarcie? na opisie ktg mozesz miec
mysle ze pilka i 5s pomoga na zgladzenie
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 09:32   #3275
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Mi dziś TŻ dziś oznajmił że będzie działał po pracy, bo od jutra ma urlop xd
No to lepiej żeby się nie rozmyślił

Cytat:
Mam czuja mysle, ze lekarz juz sie mna dobrze zajmie, bo kazdy centymetr wiecej glowki jest straszny dla mojej biednej miednicy i lepiej jak wczesniej

Główka jak główka. Na wizycie tydzień temu ginka wymierzyła, że kluska ma 34cm główkę i 37cm brzuszek
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 09:34   #3276
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
ja 3

ale w końcu trafiłam na super lekarza, który bada dokładnie, a nie- 10 min i nara
przez większość ciąży kazał mi brać po 13 tabletek dziennie, żeby zatrzymać Malutką jak najdłużej i chyba się udało aż za bardzo- Mała się rozgościła i nie chce wyjść, a na wtorek termin
lotuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 09:35   #3277
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a jaka ma dlugosc i na ile rozwarcie? na opisie ktg mozesz miec
mysle ze pilka i 5s pomoga na zgladzenie
W karcie mam napisane ze szyjka 0,5-1cm a rozwarcie 1cm

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No to lepiej żeby się nie rozmyślił

Główka jak główka. Na wizycie tydzień temu ginka wymierzyła, że kluska ma 34cm główkę i 37cm brzuszek
Oj moze sie wód opila i ją troszke wzdęlo hihi
Taka glowke miala Ala przy porodzie
Stary 2015-10-04, 09:40   #3278
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
W karcie mam napisane ze szyjka 0,5-1cm a rozwarcie 1cm

Oj moze sie wód opila i ją troszke wzdęlo hihi
Taka glowke miala Ala przy porodzie
Ja miałam trochę dłuższą szyjkę, miękką i też rozwarcie na 1cm chyba. I nadal nic z tego nie wynikło

A co do wymiarów kluski mam szczerą nadzieję, że to zawyżone pomiary po prostu
Stary 2015-10-04, 09:51   #3279
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
To nie o umiejętności chodzi, ale o chęci Przecież mój też nic nie umiał póki Go sytuacja nie zmusiała jak leżałam z krwiakiem. JAk wzięliśmy ślub to otrzymałam egzemplarz, który miał podawany przez mamusię wszytsko pod ryjek i zabierane jak i Jego tatuś, a wszytskiego się nauczył z czasem. No i gotować jak właśnie musiałam leżeć Więc 1000 pytań do... plus przepis i robił. Teraz też z przepisu. To nawet ja nigdy nie robiłam tego ciacha, a sobie poradził i pycha Mu wyszło

W ogóle oglądaliśmy film i mnie posmyrał po mojej zapuchniętej łapie i zasnęłam

No ale już jestem i nudy wiec która teraz idzie na odstrzał?
Tylko się nie wpychac przed te potrzebujące
no ja też zyskałam egzemplarz co sprzątał w domu tylko swój pokój i nic poza tym nie robił, bo moja teściowa ma mniemanie że nikt tak nie sprzątnie jak ona, a później że nikt jej nie pomaga. że gotować może tylko ona, bo synowie i mąż nie potrafią... itp. więc wziełam takiego na wychowanie. i teraz już mi pięknie sprząta, podstawowy obiad ugotuje, zakupy ogarnie. piec jeszcze nie piekł więc nie wiem czy by sobie dał radę... ale może...

Cytat:
Napisane przez natalia_b Pokaż wiadomość
Przepraszam ze Was nie nadrobie ale nie ma szans na to. Od wczoraj mam nawał i musze się z nim męczyć w warunkach szpitalnych i z dzieckiem które cały czas śpi!

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

A jutro rano do tego Wrocławia, strasznie się boje. To dwie godziny drogi, będę tam sama z bolacym kroczem, nawet nie mam gdzie spać no w szpitalu nie wiadomo czy będzie miejsce.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Jestem strasznie rozbita emocjonalnie i płacze co chwile. Płacze za starszym dzieckiem, płacze bo się boje, płacze bo nie wiem co wyjdzie we Wrocławiu po tych badaniach

Cytat:
To nie chodzi o to toxo bo mogliby ale o sprawdzenie czy toxo nic nie uszkodziło u Izy. A tutaj mogli zrobić tylko usg przez ciemiaczko. A resztę - serce, nerki, dokładne badania słuchu i wzroku to tam we Wrocławiu.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

A wystarczyłoby gdybym tylko brała antybiotyk w ciąży!! Ale toxo robi się w 21 tc chyba a nie w 30!

biedna ty. trzymaj się, na pewno wszystko bedzie dobrze. żółtaczka spadnie , a z taxo nic nie wyjdzie. ale bedziesz spokojna bo wszystko sprawdzone bedzie.

mój lekarz na szczescie robił mi taxo na poczatku i po połowie. teraz już nie miałam

Cytat:
Dziewczyny , sa jakies sposoby na zgladzenie skroconej i rozwartej szyjki oprocz seksu? :p
piłka?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

ja mojego gina teraz we wtorek poprosze o "porządne" badnie

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 09:53   #3280
88maggie88
Wtajemniczenie

Dzień doberek ale ciężka noc za mną wszystko mnie bolało jak po intensywnym treningu na siłowni a to za sprawą wczorajszego spacerku
W nocy jak wstawała chyba z 4 razy do toalety to mnie tak nogi bolały ze szuralam nogami bo inaczej się nie dało

Ja jutro mam ktg a we wtorek gin ciekawe czy coś się ruszyło..

Mala z tymi lekarzami tak jest. Moja np jak jej powiedziałam ze potrzebuje do szpitala usg z 36 t.c. to zdziwiona coś tam pomarudzila ale i tak mi dała zdj z wymiarami itd..
Za to na toxo tez drugi raz nie miałam robione :/
Same widzicie, że my wiele rzeczy dowiadujemy się z forum niż od naszych lekarzy :/ a tak bylybysmy tego nieświadome. ...
Stary 2015-10-04, 09:55   #3281
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no ja też zyskałam egzemplarz co sprzątał w domu tylko swój pokój i nic poza tym nie robił, bo moja teściowa ma mniemanie że nikt tak nie sprzątnie jak ona, a później że nikt jej nie pomaga. że gotować może tylko ona, bo synowie i mąż nie potrafią... itp. więc wziełam takiego na wychowanie. i teraz już mi pięknie sprząta, podstawowy obiad ugotuje, zakupy ogarnie. piec jeszcze nie piekł więc nie wiem czy by sobie dał radę... ale może...
Jak potrafi ugotować to i posprzątać by potrafił.
Co do matek naszych mężów to ja nie wiem czemu babki robią z synów takie kaleki, że nawet to kurzów zetrzeć nie potrafi. Mój tez tylko swój pokój sprzątał a i tak mamusia sprzątała i tam. Teściowa to w ogóle jest nawiedzona. Lata koło teścia jak koło malusiego dziecka. Teść hasło "herbata" a rzuca wszytsko i leci mu robić

JAk mnie wkurza ten książulek co się ujawnił jako gej. Ja tam mam gdzieś jakiej jest ktoś orientacji, ale On jest jakiś dziwny. Przeraża mnie gościu i robi w okół siebie cyrk jakiś dziwny
Stary 2015-10-04, 09:56   #3282
88maggie88
Wtajemniczenie

Co do pieczenia mój mąż od 4 tygodni co kilka dni robi sam chlebek na zakwas ie bardzo pyszny
A ja podchodzilam do tematu z 3 razy w przeciągu kilku lat i ciągle coś nie wychodziło
Stary 2015-10-04, 09:57   #3283
lotuus
Zadomowienie

mnie też nikt 2x nie kazał toxo robić. sama z własnej woli robiłam. po skierowanie poszłam do innego (najbliższego) lekarza i oczywiście go nie dostałam, bo "wymyślam" -.-
lotuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 09:58   #3284
88maggie88
Wtajemniczenie

No ja na pewno nie będę z mojego synka robić jakiejś "kaleki" bo mamusia posprząta. Oo nie dziewczynki potrafią to I chłopcy tez
Stary 2015-10-04, 10:10   #3285
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Co do matek naszych mężów to ja nie wiem czemu babki robią z synów takie kaleki, że nawet to kurzów zetrzeć nie potrafi. Mój tez tylko swój pokój sprzątał a i tak mamusia sprzątała i tam. Teściowa to w ogóle jest nawiedzona. Lata koło teścia jak koło malusiego dziecka. Teść hasło "herbata" a rzuca wszytsko i leci mu robić

JAk mnie wkurza ten książulek co się ujawnił jako gej. Ja tam mam gdzieś jakiej jest ktoś orientacji, ale On jest jakiś dziwny. Przeraża mnie gościu i robi w okół siebie cyrk jakiś dziwny
ja mam nadzieję, że moi synowie tacy nie będą.
i tak jak teraz Michał z chęcią pomaga mi w sprzątaniu i gotowaniu, to mam nadzieję, że mu się to nie zmieni. chcę by moi chłopcy potrafili o siebie zadbać i o swoje przyszłe żony...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
No ja na pewno nie będę z mojego synka robić jakiejś "kaleki" bo mamusia posprząta. Oo nie dziewczynki potrafią to I chłopcy tez
dokładnie

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

dobrA, od dziś nie uznaję fotela, kanapy siedzę tylko na piłce : )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 10:16   #3286
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja miałam trochę dłuższą szyjkę, miękką i też rozwarcie na 1cm chyba. I nadal nic z tego nie wynikło

A co do wymiarów kluski mam szczerą nadzieję, że to zawyżone pomiary po prostu
Nie odbieraj nadziei

Cytat:

Hehe to samo moja tesciowa. Tesc rzuci "glodny jestem" a ona juz leci jakby sie palilo. Jak jej cos w gotowaniu nie wyjdzie to wyzwac ją tez potrafi
Stary 2015-10-04, 10:32   #3287
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Witam sie w dwupaku
Cytat:

U mnie w domu tez tak jest. Wystarczy, ze mój tata palcem kiwnie i juz mama leci, jak na złamanie karku. I tez ja potrafi wyzwać, jak jej jakieś danie nie wyjdzie. Chociaż sam ledwo ziemniaki potrafi ugotowac. Tez sie w okresie nastoletnim sporo od ojca wysłuchałam, ze jak juz wyjdę za maz, to będę co chwile z podbitym okiem chodzić, bo nie umiem gotować czy nie sprzątam zbyt dokładnie. Taaa, jakoś mieszkam z tztem juz od około roku i nigdy nawet nie narzekał na moja kuchnie czy to ze nie jest idealnie wysprzątane. A gotować sie nauczyłam dopiero po wyprowadzce, bo wcześniej mama mnie nie dopuszczała do kuchni. A jakby mnie chociaż raz uderzył, to od razu bym sie z nim rozstała. Co prawda, uważam, ze akurat zachowanie tzta wynika bardziej z tego, ze jego matka jest strasznie leniwa i jak coś robi, to tylko odgrzewa gotowe potrawy z Biedronki. A sprzątającej jej nie widziałam nigdy. Pewnie dlatego zbyt wybredny nie jest . Takie wychowanie... Kiedyś facet rządził w domu, a kobieta służyła tylko do zaspokajania jego potrzeb typu jedzenie, sprzątanie czy seks. Teraz bardzo sie to zmienilo, ale niektórzy zatrzymali sie na epoce, kiedy jeszcze było to na porządku dziennym. Jak widać im to pasuje i nie ma co sie wtrącać.
Dzisiaj znowu miałam badanie. Szyjka dalej trzyma, ale juz jest rozwarcie na opuszek. Lekarz mnie zbadał tak, ze wszystkie gwiazdy zobaczyłam. Jak zobaczył moja minę, to stwierdził, ze on mi tylko chce pomoc. Powiedziałam mu, ze wiem o tym, ale nic nie poradzę na to, ze mnie boli. Na KTG zapisały sie jakieś dwa marne skurcze po 40 i tyle. Dalej siedzimy i czekamy. Może do Sylwestra urodzę. Położna mnie trochę pocieszyła mówiąc, ze skoro mam bóle jak na okres, to znaczy, ze coś sie tam dzieje. Ale i tak zaraz sobie pomyslałam, ze boli mnie tak od kilku dni, nawet po kilka godzin dziennie i jak na razie niewiele sie posuwa akcja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-10-04, 10:33   #3288
gosiek0388
Zadomowienie

heloł , witam się po nie najlepszej nocy, mała gdzieś głowe mi uwaliła i oddychać nie mogłam pocieszam sie że jeszcze tylko 2 noce z brzuchem, ale potem napewno lepiej nie będzie bo dziura w brzuchu napier.... i cieknące krocze łeeee
ja też robiłam toxo sama z siebie pod koniec ciąży(na poczatku zlecił lekarz) w 37tc więc jakby wyszło to doopa ale naszczescie ujemne

jedziemy na ostatni wypad shopingowy, nie piszcie dużooo
Stary 2015-10-04, 11:10   #3289
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek ale ciężka noc za mną wszystko mnie bolało jak po intensywnym treningu na siłowni a to za sprawą wczorajszego spacerku
W nocy jak wstawała chyba z 4 razy do toalety to mnie tak nogi bolały ze szuralam nogami bo inaczej się nie dało

Ja jutro mam ktg a we wtorek gin ciekawe czy coś się ruszyło..

Mala z tymi lekarzami tak jest. Moja np jak jej powiedziałam ze potrzebuje do szpitala usg z 36 t.c. to zdziwiona coś tam pomarudzila ale i tak mi dała zdj z wymiarami itd..
Za to na toxo tez drugi raz nie miałam robione :/
Same widzicie, że my wiele rzeczy dowiadujemy się z forum niż od naszych lekarzy :/ a tak bylybysmy tego nieświadome. ...
No już nie wiadomo do kogo iść:/ CIęzko o dobrego lekarza.
To prawda, że ja duuużo wiem z forum, bo inaczej to jak dziecko we mgle i lekarz pewnie myśli, ze jak pierworódka to nic nie wie i może z niej ciągnąć kasę za nic praktycznie
Cytat:
Co do pieczenia mój mąż od 4 tygodni co kilka dni robi sam chlebek na zakwas ie bardzo pyszny
A ja podchodzilam do tematu z 3 razy w przeciągu kilku lat i ciągle coś nie wychodziło
A sam robi zakwas czy kupuje? Mój szwagier piecze takie chlebki mniam
Cytat:
I bardzo dobrze Co to córkę od poczatku na służbę trzeba chować a chłopca na królewicza?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Blindness dziwnie myślą CI Twoi rodzice. No wróżą CI co najgorsze CHyba cierpią jak widzą jak CI się coś łądnie układa:/
Masz chyba jeszcze większą motywację do tego żeby sobie super poradzić
Może coś sie ruszy po tym badaniu. Bardzo CI tego życzę

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Emylka dopiero zobaczyłam, ze CI napisałam źle "Jak potrafi ugotować to i posprzątać by potrafił" a miało być Jak potrafi ugotować to i upiec potrafi
Stary 2015-10-04, 11:12   #3290
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No już nie wiadomo do kogo iść:/ CIęzko o dobrego lekarza.
To prawda, że ja duuużo wiem z forum, bo inaczej to jak dziecko we mgle i lekarz pewnie myśli, ze jak pierworódka to nic nie wie i może z niej ciągnąć kasę za nic praktycznie

A sam robi zakwas czy kupuje? Mój szwagier piecze takie chlebki mniam

I bardzo dobrze Co to córkę od poczatku na służbę trzeba chować a chłopca na królewicza?

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Blindness dziwnie myślą CI Twoi rodzice. No wróżą CI co najgorsze CHyba cierpią jak widzą jak CI się coś łądnie układa:/
Masz chyba jeszcze większą motywację do tego żeby sobie super poradzić
Może coś sie ruszy po tym badaniu. Bardzo CI tego życzę
Sam robi zakwas fajne chlebki z mąki pełnoziarnistej Zytnia wychodzą no i taki chleb kilka dni jak postoi to tak samo smakuje

Dokładnie z tymi lekarzami. To samo jeśli chodzi o zlecenie badań. Jak ktoś chodzi prywatnie to tym bardziej "łaski" lekarz nie powinien robić jak wystawia skierowanie na jakieś badania bo przecież i tak za to płacisz :/
Stary 2015-10-04, 11:18   #3291
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dobra to od dzis siedze tylko na polce
Lece do sklepu po drobnostki do obiadu to zalicze troche schodow mmmm mam ochote na lody
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 11:19   #3292
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
U mnie w domu tez tak jest. Wystarczy, ze mój tata palcem kiwnie i juz mama leci, jak na złamanie karku. I tez ja potrafi wyzwać, jak jej jakieś danie nie wyjdzie. Chociaż sam ledwo ziemniaki potrafi ugotowac. Tez sie w okresie nastoletnim sporo od ojca wysłuchałam, ze jak juz wyjdę za maz, to będę co chwile z podbitym okiem chodzić, bo nie umiem gotować czy nie sprzątam zbyt dokładnie.
Twój ojciec stosuje przemoc psychiczną
Dobrze, że jesteś świadoma że taki wzorzec zachowań nie jest normalny

A lekarz na pewno chciał Ci szyjkę ruszyć oby zareagowała i zaczęła się rozwierać

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
jedziemy na ostatni wypad shopingowy, nie piszcie dużooo
Miłych zakupów

Cytat:
Dokładnie z tymi lekarzami. To samo jeśli chodzi o zlecenie badań. Jak ktoś chodzi prywatnie to tym bardziej "łaski" lekarz nie powinien robić jak wystawia skierowanie na jakieś badania bo przecież i tak za to płacisz :/
Moja ginka z kolei panikara i aż przesadza z tymi badaniami oczywiście płatnymi.
Każda wizyta to omówienie wyników badań, badanie na samolocie i USG, a ostatnie dwie wizyty też KTG
Z tym, że ją martwi małopłytkowość moja dodatkowo.
Stary 2015-10-04, 11:22   #3293
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Witam sie w dwupaku

U mnie w domu tez tak jest. Wystarczy, ze mój tata palcem kiwnie i juz mama leci, jak na złamanie karku. I tez ja potrafi wyzwać, jak jej jakieś danie nie wyjdzie. Chociaż sam ledwo ziemniaki potrafi ugotowac. Tez sie w okresie nastoletnim sporo od ojca wysłuchałam, ze jak juz wyjdę za maz, to będę co chwile z podbitym okiem chodzić, bo nie umiem gotować czy nie sprzątam zbyt dokładnie. Taaa, jakoś mieszkam z tztem juz od około roku i nigdy nawet nie narzekał na moja kuchnie czy to ze nie jest idealnie wysprzątane. A gotować sie nauczyłam dopiero po wyprowadzce, bo wcześniej mama mnie nie dopuszczała do kuchni. A jakby mnie chociaż raz uderzył, to od razu bym sie z nim rozstała. Co prawda, uważam, ze akurat zachowanie tzta wynika bardziej z tego, ze jego matka jest strasznie leniwa i jak coś robi, to tylko odgrzewa gotowe potrawy z Biedronki. A sprzątającej jej nie widziałam nigdy. Pewnie dlatego zbyt wybredny nie jest . Takie wychowanie... Kiedyś facet rządził w domu, a kobieta służyła tylko do zaspokajania jego potrzeb typu jedzenie, sprzątanie czy seks. Teraz bardzo sie to zmienilo, ale niektórzy zatrzymali sie na epoce, kiedy jeszcze było to na porządku dziennym. Jak widać im to pasuje i nie ma co sie wtrącać.
Dzisiaj znowu miałam badanie. Szyjka dalej trzyma, ale juz jest rozwarcie na opuszek. Lekarz mnie zbadał tak, ze wszystkie gwiazdy zobaczyłam. Jak zobaczył moja minę, to stwierdził, ze on mi tylko chce pomoc. Powiedziałam mu, ze wiem o tym, ale nic nie poradzę na to, ze mnie boli. Na KTG zapisały sie jakieś dwa marne skurcze po 40 i tyle. Dalej siedzimy i czekamy. Może do Sylwestra urodzę. Położna mnie trochę pocieszyła mówiąc, ze skoro mam bóle jak na okres, to znaczy, ze coś sie tam dzieje. Ale i tak zaraz sobie pomyslałam, ze boli mnie tak od kilku dni, nawet po kilka godzin dziennie i jak na razie niewiele sie posuwa akcja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O to może się ruszy po badaniu? Masuj sobie sutki bo co masz do roboty w tym szpitalu ;P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 11:26   #3294
malinowa4
Zakorzenienie

dzień dobry melduję się w dwupaku - ostatni dzień
już się nie mogę doczekać a stres narasta. biorę się za sprzątanie żeby zabić jakoś czas .. no i żeby przez ten tydzień mieszkanie jakoś wyglądało :p
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 11:30   #3295
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
już się nie mogę doczekać a stres narasta. biorę się za sprzątanie żeby zabić jakoś czas .. no i żeby przez ten tydzień mieszkanie jakoś wyglądało :p
Ale super w końcu ten czas zleciał

A ja dzisiaj zupełnie nic nie robię. Ogarnęłam chorutka rano i teraz Tż z nim gra, a ja w piżamie leżę. Mam takie zakwasy w łydkach po wczorajszym chodzeniu pod górę, że ledwo do łazienki mogę dojść
Stary 2015-10-04, 11:42   #3296
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Odciagam tez pokarm ale cały czas jest go pełno. No ja nie wyrabiam juz. Oby wszystko było dobrze i żebyśmy w środę mogły juz wyjść.

Mocne kciuki za badania, Natalka.
Do którego Was biorą szpitala?

U Was nawały, a my walczymy o nawał
Wczoraj większość dnia i nocy cycoliliśmy się na leżąco i półśpiąco, czego efekt uboczny jest taki, że CZUJĘ SIĘ CUDOWNIE WYSPANA
Nie dokarmiamy
Prawa strona JAKBY lepiej,ale to ciągła sinusoida jest, więc przestałam się entuzjazmować poprawą

EDIT: drugi efekt uboczny :Pan Sówka uznał mnie za najlepszy smoczek świata
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-10-04 o 11:50
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-04, 11:44   #3297
natalia_b
Wtajemniczenie

[QUOTE=Oliath;52992864]
Cytat:

Mocne kciuki za badania, Natalka.
Do którego Was biorą szpitala?

Wczoraj większość dnia i nocy cycoliliśmy się na leżąco i półśpiąco, czego efekt uboczny jest taki, że CZUJĘ SIĘ CUDOWNIE WYSPANA
Nie dokarmiamy
Prawa strona JAKBY lepiej,ale to ciągła sinusoida jest, więc przestałam się entuzjazmować poprawą
Podobno najlepszy, nie znam Wrocławia, wiem tylko ze to szpital na Borowskiej czy jakoś tak?!

Stary 2015-10-04, 11:46   #3298
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Nie dokarmiamy
Super
Oby tak dalej sprawnie już szło
Stary 2015-10-04, 12:01   #3299
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no ja też zyskałam egzemplarz co sprzątał w domu tylko swój pokój i nic poza tym nie robił, bo moja teściowa ma mniemanie że nikt tak nie sprzątnie jak ona, a później że nikt jej nie pomaga. że gotować może tylko ona, bo synowie i mąż nie potrafią... itp. więc wziełam takiego na wychowanie. i teraz już mi pięknie sprząta, podstawowy obiad ugotuje, zakupy ogarnie.

Moja teściowa ma 4 synów i żaden nie jest nauczony gotowania czy nawet sprzątania. Ja na dzień dobry powiedziałam mojemu tż, że oboje pracujemy, oboje dbamy o dom. Jak chodziłam do pracy i często rano w sobotę rano pracowałam to mój tż posprzątał, ugotował i pranie zrobił. A jak pieczemy to zazwyczaj razem, sałatki jakieś czy kolacje zawsze razem. Jak czegoś nie wie to szuka w necie jak ugotować albo mnie zapyta i radzi sobie. wychodzi mu tm naprawdę bardzo dobrze.

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę pewnie już przebierasz nogami bo doczekać się nie możesz
Stary 2015-10-04, 12:05   #3300
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja schody zaliczylan teraz umyje okna w sumie to przetre bo tylko troche brudne no i nie chce az tak szaleć bo jak ma sie zaczac to sie samo zacznie no i musze jeszcze h&m dzis zaliczyc
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości