|
|
#451 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#452 |
|
BAN stały
|
http://podrywanie-i-uwodzenie.blogsp...ja-dotyku.html
"Dlaczego dotyk jest tak istotny? Ponieważ możesz opowiadać jej naprawdę wspaniałe rzeczy, ale poprzez sam fakt nie dotykania jej nie ukierunkujesz interakcji na tor seksualny, a więc zostaniesz... kolegą, przyjacielem, albo po prostu kobieta przestanie się Tobą interesować. " |
|
|
|
|
#453 |
|
BAN stały
|
Temat zabrnął w dziwnym kierunku. Do PUA. Zamiast to czytać to napisze wam cos z mojego życia jeśli kogoś to interesuje To odrzucenie mnie zniszczyło. Miałem swoje wady i to mi nie pozwalało zbliżyć sie do ludzi, byłem odrzucany przez koleżanki, zawsze miałem kolegów, ale to oni sie bawili z dziewczynkami a nie ja. Potem z wiekiem, doświadczeniem zmieniało sie wiele. Moja świadomość, styl życia, zainteresowania. Nauczyłem sie mieć swoje zdanie. Pokonałem fobie, oswoiłem introwertyzm i nieśmiałość która blokowała mnie w kontaktach z ludźmi. Teraz gdy stałem sie innym człowiekiem niż ten przestraszony chłopiec ukryty w swoim swiecie, odkryłem karty, usunąłem większość blokad , zdobyłem umiejetność kontaktu z ludźmi, kobietami które mnie akceptują, lubią, mam jedyna dziedzinę która została niepojęta-miłość. Jak ktoś mi mówi o tym, ze powtarzam cos o seksualności to bede powtarzał to wciąż. Nie można stworzyć związku bez budzenia pożądania. Żaden związek nie ma szans jeśli nie ma w nim ognia, chyba ze jest sie dwiema osobami aseksualnymi, rożne sa choroby... Ja jestem kumplem, osoba która żadnej dziewczyny nie interesuje w sferze seksualnej. Znam facetów którzy nie maja kobiet i nigdy ich nie mieli. Facet który chodzi w jednych adidasach cały rok, wychodzi na ławeczkę na piwo zeby pooglądać "gąski ", drugi, który siedzi przed kompem a jak przyjdzie weekend to piją na umór i wychodząc na miasto robi wszystkim obciach, gość który siedzi całe zycie z rodzicami w domu, ma dwóch kolegów (w tym mnie) i jedyna obca dziewczyna z jaka gada to 60 latka w monopolowym , jest takich wielu, z własnych leków nigdy sie nie przełamią i nie odnajdą nikogo, nawet siebie. Nie śmierdze, dbam o siebie, mówicie ze niebrzydki, ale z☠☠☠any charakter i nienawiść do siebie i innych. Przez wszystkie lata zmian widziałem ze czuje sie w swojej skórze zdecydowanie lepiej niż za czasów dziecka i nastolatka. Wszyscy ogarnięci znajomi znajdywali kogoś drugiego, rozstawali, przezywali, smucili sie, a potem znowu odnajdywali szczęście prędzej czy pozniej. Czy ja walczę ze sobą ? Tak, od dziecka. Potem odczułem zmiany i myślałem ze juz wszystko bedzie dobrze. Czerpałem radość z chwil, nawet najmniejszych, z ludźmi jak i sam. Pozbyłem sie starego "Ja". Pozostała mi wrażliwość i zbyt szybka ufność do ludzi. Mam kolegów paru kolegów którzy kłamią, mówią o kobietach tak, ze ja zostałbym tu zbanowany, ale potem bajera im sie kliei, słodzą, kokietują, maja stałe lub przelotne kobiety. Nie sa sfrustrowani bo nie maja czym byc.Nie jestem życiowa ciapa, to co osiągnąłem wymagało wiele, gdybym wiedział ile mnie to czasu i poświęceń bedzie wymagało, myśle ze usiadłbym na dupie i schował sie w bezpiecznej jaskini przerażony wizja trudu. Ale wzmocniło mnie to. Aż do teraz, kiedy moje demony zostały przywołane
przez śmiech losu. CO DO SAMCA ALFA- WIEM O TYM NIE Z ŻADNEGO PUA A Z PODRĘCZNIKÓW O BEHAWIORYZMIE. Uważam sie za osobnika wyrzuconego z obiegu genów. Tak działa ewolucja. Wielu osobników nie będąc alfą mogą mieć partnerki jeśli bedą potrafili wyrobić szereg cech których potrzebują kobiety. Ci którzy ich nie maja zostają sami. |
|
|
|
|
#454 |
|
BAN stały
|
Kolego nie chcę być niegrzeczny, ale mieszasz dwie sprawy. To znaczy nie dostrzegasz subtelnej różnicy pomiędzy samotnością a jak to określasz, obiegiem genów. Z bycia samotnym nie wynika całkowita niemożliwość pozostawienia własnych genów. Jest wiele sposobów by temu zaradzić, zwłaszcza w bezrefleksyjnie "libertyńskim" XXI stuleciu. Mogę się zgodzić, że istnieje pewna istotna korelacja pomiędzy występowaniem samotności a brakiem potomstwa lecz ten związek nie jest tak silny jak wynikałoby to z twojej ostatniej wiadomości.
|
|
|
|
|
#455 | |
|
BAN stały
|
Tinder, samotność, zniechęcenie-czyli ból istnienia w XXI w
Cytat:
Zgadza sie, można byc nachlanym , w świetnym nastroju i spotkać druga połówkę w podobnym stanie i jest szansa na małe co nieco. W tym bezrefleksyjnym swiecie o którym mowisz nie odnajduje sie. A poza tym w takim swiecie wcale nie łatwiej jest ani znaleźć kogoś na seks a tym bardziej na związek jeśli nie jest sie za☠☠☠istym bo to jest teraz wszędzie promowane. Wygląd i seks. Reklamy, moda, programy telewizyjne. Za moich czasów w gimnazjum dziewczyny nie malowały sie jak na dyskotekę a zamiast obcisłych szortów nosiły krótkie spodenki. Teraz mamy programy" hot or not", warsaw shore, top model, aplikacje typu tinder, itd. które atakują nas wręcz powierzchownością . Kobiety chcą dorównać ideałom z photoshopu. Edytowane przez UzytkownikBeta Czas edycji: 2015-10-04 o 17:27 |
|
|
|
|
|
#456 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez KoneserPieknairozumu Czas edycji: 2015-10-04 o 17:51 Powód: Ort |
|
|
|
|
|
#457 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakaś galeria dziwadeł - parafrazując Agnieszkę Osiecką - skoro już się pogrążamy w egzaltacji. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- To Ty z podręczników o behawioryzmie czerpałeś wiedzę teoretyczną na której postanowiłeś oprzeć budowanie związku z kobietą? Cytat:
Proszę, powiedz mi, że nie dyskutujesz sam ze sobą. |
||
|
|
|
|
#458 |
|
BAN stały
|
Dobra, ale wiesz, że przeciętny facet nie mający problemów w relacjach z kobietami nie czyta ani jednego ani drugiego i nigdy nie używa wyrażenia "samiec alfa"? Idziesz tą samą drogą, co desperaci przed Tobą, jakbyś nie wiedział, że prowadzi do nikąd.
|
|
|
|
|
#459 |
|
Konto usunięte
|
Ciebie o znajomość Kierkegaarda można podejrzewać.
Mężczyzna na wizażu, który właśnie założył sobie konto, żeby w na wpół rynsztokową dyskusję egzystencjalizm wprowadzać... prawdopodobieństwo mniejsze niż 1%. Po dodaniu do tego godzin wpisów i tego, że styl wypowiedzi macie bardzo podobny... 0,0(1)% |
|
|
|
|
#460 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez KoneserPieknairozumu Czas edycji: 2015-10-04 o 18:38 |
|
|
|
|
|
#461 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#462 |
|
BAN stały
|
Właśnie na tym polega bezmyślność, na takiej prostej apodyktycznej konstatacji. Przysięgam nie jestem użytkownikiem Beta, a z tego, że oba konta będą pomarańczowe nie wynika, że założyłem sobie drugie konto. Tutaj banuje się często za poglądy a nie za multiplikowanie kont. W każdym razie nie jestem użytkownikiem Beta. Odpowiedziałem mu dlatego, że niektóre jego problemy nie są mi obce, lecz on realnie błądzi w tym co pisze.
|
|
|
|
|
#463 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Prosimy moderację o podanie powodu zbanowania "obu" użytkowników. PS. Nigdy nie byłeś w obozie dla uchodźców, takim prawdziwym. Nie jesteś lekarzem, szanse na to, że byłeś w okolicach równika z tym wątłym zdrowiem są marne, a w obozach dla uchodźców na innych terenach kobiety nie paradują półnagie żeby można było stwierdzić, czy mają piersi czy nie. Nie wspominając o tym, że o podobne okrucieństwo na większą skalę można podejrzewać tylko fundamentalistów z Afryki Środkowej (ale w TVN-ie pewnie nic o tym nie wspominali). |
||
|
|
|
|
#464 |
|
BAN stały
|
Moderator i to szybko. Oczekuję natychmiastowej reakcji. Nie chcę być posądzony o jednoosobowe konto z KoneserPieknairozumu
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- I to szybko. A także przeprosin od osób, które mnie o to posądziły. Teraz właśnie wyszło jacy jesteście "otwarci" i "niestereotypowi". Z takimi ludźmi nie chcę w tym wątku dyskutować. |
|
|
|
|
#465 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#466 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Tupnij nóżką Mała Mi i zaciśnij piąstki - wzmocnisz wypowiedź. |
|||
|
|
|
|
#467 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-10-04 o 19:35 |
|
|
|
|
|
#468 |
|
BAN stały
|
Nie za poglądy tylko za sposób ich wyrażania... No to już podpada pod ukąszenie stalinowską cenzurą.
Nie jestem fanem Filozofii Życia Artura Schopenhauera. Poza tym to co piszesz jest bardzo dziwne, ponieważ Artur Schopenhauer nie żyje od wielu lat. A z tego co pamiętam to nie uwzględniał on w swojej filozofii bytowania w zaświatach, a tym bardziej wysyłania pocztówek tudzież listów, a co dopiero współczesnych e-maili. Z tego co jednak wiem to nie przewidywał, że jego "wola" taką postać przybierze. Zatem marna szansa na taki email. Edytowane przez KoneserPieknairozumu Czas edycji: 2015-10-04 o 19:36 |
|
|
|
|
#469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moderator dandżer: ![]() Nie tylko stalinowska cenzura, ale i stalinowskie metody Cię dosięgną biedactwo. |
|
|
|
|
|
#470 |
|
BAN stały
|
Gdybym to ja był modem to ja bym Ciebie za tę wiadomość zbanował. Zresztą popatrzcie czytelnicy co ta użytkowniczka wypisuje. To jest właśnie to o czym mówię. Właściwie co tu komentować.
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie jestę trolę... nie jestę trolę... nie jestem tr... um bbbhhhh. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wizaż party, wizaż rules. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Skąd wziąłeś foty tego gościa? Bo z pewnością to nie byłeś Ty. |
|
|
|
|
|
#472 |
|
BAN stały
|
Bez komentarza. Bardzo proszę Moderatora o uspokojenie użytkowniczki, ponieważ od tego skakania wyczerpie się jej energia i trzeba będzie wezwać lekarza. Już zielona, a co stanie się za kilka chwil to któż raczy wiedzieć. Nie liczę, który raz zostałem pomówiony, chociaż to za dużo słowo.
Edytowane przez KoneserPieknairozumu Czas edycji: 2015-10-04 o 19:58 Powód: ort |
|
|
|
|
#473 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że moderator/admin poradzi sobie z identyfikacją obu profili. To jest naprawdę żenująca sytuacja. Nie spodziewałem się czegoś takiego po was dziewczyny. Ale nic więcej nie będę na razie pisał. Czekam na orzeczenie admina, jest tu jakaś możliwość weryfikacji? Czy nie ?
|
|
|
|
|
#474 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
IP mają inne, więc póki co nie mam przesłanek, że to jedna osoba.
A podręczniki o behawioryzmie zostaw w spokoju, behawioryzm w odniesieniu do człowieka nie jest taki prosty, jak w odniesieniu do zwierząt. Oczywiście część mechanizmów u ludzi występuje, ale nie można porównywać zwierząt z ludźmi i przekładać teorii behawiorystycznych w taki sposób. W ogóle behawioryści i ich teorie święcili triumfy wiele lat temu, a od dawna "czysty" behawioryzm odszedł do lamusa, jeśli chodzi o ludzi... ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#476 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#477 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#478 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Właściwie to Koneser przypomina trolla, który czasami się tu pojawia i szybko dostaje bana, charakteryzuje się nadużywaniem "trudnych" słów i rzucaniem nazwisk, bo pewnie gupie baby nie zrozumiejom i choć wtedy będzie mieć poczucie dominacji nad nimi. |
|
|
|
|
|
#479 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdzie widziałeś kobiety bez piersi w obozach dla uchodźców? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.