|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pochwal się nagrodami w konkursach i plotkuj do woli cz.XVI
Cytat:
![]() Mam okropnie zawalone zatoki i boli mnie gardło Myślicie, że w testach Biedronki będą trzymać się określenia "w godzinach popołudniowych"?
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
A ja siedzę wkurzona od wczoraj....Mąż pojechał na wesele swojego najbliższego kuzyna,ostatnie w rodzinie.Był On świadkiem na Naszym ślubie i tak mi przykro,że ja nie pojechałam....
Cała Jego rodzina ma być,tzn.byla,bo wesele odbylo sie wczoraj,ktora bardzo lubie.Nie pojechalam bo moi rodzice mi odradzali i gadali,a tesciowie to juz w ogole na mnie wsiedli,ze gdzie z miesiecznym dzieckiem w podroz jechac....A ja chcialam sprobowac,nie chodzilo o to by jechac sie bawic tylko po prostu tam byc i chociaz patrzec,chcialam by cala rodzina zobaczyla Naszego synka.I po tym jak mi nagadali odpuscilam....a wczoraj maz dzwoni,ze jest na sali para z 2 miesiecznym dzieckiem....Mozna?Mozna! Juz nigdy wiecej nie pozwole by tesciowie mieli tak ogromny wplyw na Nasze decyzje
|
|
|
|
#4023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
edit. Już odnalazłam, dzięki za pomoc! Edytowane przez wuada Czas edycji: 2015-10-05 o 07:41 |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam maila, że moje zamówienie z BingoSPA zostało wysłane
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Sądzę że tak. Przy testach mydeł też było takie określenie i testy były gdzieś ok 16-17 jeżeli dobrze pamiętam. Wtedy prawie cały wątek był zaśmiecony wpisami typu czekam, jeszcze nie dali tych testów itp. |
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też byłam na weselu gdzie była para z 2 miesiecznym dzieckiem, akurat siedzieli koło nas i mały sobie spał prawie cały czas, a oni bardzo dobrze się bawili, więc zdecydowanie można.
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam. Ślub i wesele przeżyłam. Mi się podobało ale wkurzali mnie ci ludzie co nam zdjęcia telefonami robili. Już bez przesady. Ja jem a tu pyk i fota z telefonu. Sprawdziłam już cały internet i na szczęście nie wrzucają zdjęć. Doszły w zeszłym tygodniu próbki tabletek do zmywarki gastronomiczne próbka szamponu z everyday. Ale nie pamiętam bym szampon zamawiała. Tabletki sa fajne bo juz dwie zmywarki wstawilam. Do wina mnie kiedy chcą. Próbowałam 3 razy i nic.
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
JudytaKas - im chodzilo o to,ze wesele 450 km dalej,ale moglismy spokojnie jechac w sobote tyle godzin ile potrzeba robiac przerwy na karmienia i przebieranie,normalnie przenocowac i w niedziele isc na to wesele,zwlaszcza,ze pokoj mielismy przy sali....Mąż się dobrze bawił,Pan Młody dla Niego jak brat...a ja z psem i z Kajtkiem w domu.Tak żałuję i tak mi przykro....Ehhhh
ale już po weselu i czasu nie cofnę
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jutro juz wracam na uczelnie
jeszcze to do mnie nie dociera. Wakacje sa taaakie pieknee
|
|
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Tym bardziej moja złość narasta.... Moi teściowie są dobrymi ludźmi naprawdę,zawsze pomogą,są rodzinni i możemy na nich liczyć,ale za bardzo chcą ingerować we wszystko co się da i wtrącają się na maksa,szczególnie teściu.A pytaniem "Ile to kosztowało?" to już rzygam.... |
||
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosia, to wy jestescie rodzicami i sami powinniscie ocenic czy wasz brzdąc nadaje sie na takà podroz z impreza czy nie. Dzieci sa rozne i to ze synek jakiejs Basi czy Kasi spal grzecznie nie ma zadnego znaczenia w przypadku waszego Kajtka. Taka czy inna, ale decyzja powinna byc wasza. Tesciowie sa tylko dziadkami, nie rodzicami i musicie im to uswiadomic.
Natomiast jesli chodzi o pokazanie syna, na pewno bedzie inna okazja. Slub to jednak dzien panstwa mlodych.
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzilo o to,ze na slubie bedzie cala rodzina praktycznie,nawet osoby z zzagranicy,ktore nie beda mialy mozliwosci zobaczenia Kajtka nawet przez kilka lat.Po prostu to taka dodatkowa okazja by byla.Mlodzi tak samo Go jeszcze nie widzieli i zalowali,ze nie przyjechalam.A do mojego teścia nie trafiają nigdy żadne argumenty.Nigdy nie studiowal,a doradzal jakby conajmniej dziekanem byl gdy oboje bylismy na studiach,nigdy nie zmienial pracy,nigdy jej nie szukal,czlowiek bez ani jednego kredytu,nigdy mu pieniedzy nie brakowalo a doradza jakby wszystko w zyciu przezyl.A jak ktos ma odmienne zdanie to i tak sie upiera,ze ma racje..... |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście bym z tak małym dzieckiem nie pojechała na ślub i wesele. Może i by Kajtus był spokojny i przetrwał, ale jednak to skupisko ludzi, różne zarazki w powietrzu, po co ryzykować. Na pokazanie malucha światu będzie inna, lepsza okazja. Myslę, że dla Ciebie też byłby to stres, bo przeciągi, goście wychodzą na papieroska, hałas, ludzie piją wkoło, nikt zapewne nie zwracałby uwagi, że maluch śpi, na płacz to by zwrócili bo pewnie by przeszkadzało. Tak to niestety jest na takich imprezach. Spójrz na to od tej strony i zaraz przestaniesz się smucić. Dla Katka było lepiej, że w domu został
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Teściu zawsze chce wiedzieć za ile co kupujemy.Zawsze Go interesuje co ile kosztowało.Czasem mam wrażenie,że właśnie chce Nas rozliczać z kasy albo uważa,ze za duzo wydajemy,w sensie JA,bo generalnie to ja jestem pewnie ta zla i przeze mnie ich syn juz nie jest taki sam jak byl.A jak odpowiadamy wymijająco na takie pytanie,to zaraz jest: "No pewnie,najlepiej nic nie mowic."
Jak kupilismy mieszkanie,na kgore tesciowie dali nam ponad polowe kasy i nie pokazalismy aktu notarialnego,bo ja nie uwazalam,ze to trzeba pokazywac i sie tym chwalic,to tak sie obrazil,ze szkoda gadac.... ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- weronkaa84 - i chyba właśnie tak powinnam zrobić jak piszesz
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoim powiedziałam, że jesteśmy młodzi i mamy prawo do uczenia się na własnych błędach. A jeśli będziemy potrzebować rady, to się do nich po nią zwrócimy. U mnie to znowu teściowa taka,ze chciała wiedzieć, co ile nas kosztowało, dlaczego kupiliśmy takie, a nie inne, a dlaczego firanka jest taka, przecież ona nie jest w jej guście, a dlaczego skrzynka na listy w takim a nie takim kolorze. Niby pierdoły, ale to jest strasznie irytujące No przepraszam bardzo, ja do niej nie przyjeżdżam bez zapowiedzi i nie przeprowadzam kontroli w każdym kącie, i nie życzę sobie, żeby ona tak robiła u mnie w domu A najgorzej drażniące było to, że jak mieliśmy zaplanowany jakiś wyjazd, to ona zawsze celowo wymyślała, żeby ją zawieźć do koleżanki, siosty etc. bo to, co chce matka jest najważniejsze, a nasze plany są nieistotne. |
|
|
|
|
#4041 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak tak czytam o Waszych teściach , to stwierdzam, że ja nie mam tak najgorzej
Wprawdzie teściowa przepuściła parę ataków, ale z dumą przyznaję, że odparliśmy je mistrzowsko. Ostatnio był trudniejszy czas, gdy teściowa przeszła na emeryturę i zwyczajnie się kobiecie nudziło. Wpadła na pomysł, że założy ogródek na działce, na której się budujemy. No masakra, na działce pełno gruzu, robotnicy się kręcą, ale ona przecież potrzebuje tylko kawałeczek ziemi, więc jaki problem. Powiedziałam " Nie. To nie jest dobry pomysł." Tylko tyle, bo nie zamierzam się przed nikim (oprócz męża )tłumaczyć z moich decyzji. Teściowa mnie zna, więc nawet nie drążyła tematu, ale się obraziła. Przeszło jej po 3 miesiącach. Nigdy teściów nie obraziłam, nie zapyskowałam, zawsze grzecznie, acz stanowczo mówiłam o co mi chodzi. Małgosia, jeśli Ci trudno powiedzieć wprost teściom ,że coś jest nie tak, to niech to zrobi Twój mąż. Niech On im wali prawdę między oczy. Wydaje mi się, że rodzicom jest łatwiej znieść pewne niewygodne dla nich sytuacje od swojego dziecka, a nie od "obcej" synowej. Wszystkie chyba znamy powiedzenie "zięć to nie rodzina"
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze temat wyjazdów z małym dzieckiem... U mnie temat sam sie rozwiązał, bo właściwie wychowywałam mała sama, wiec jeździła ze mną wszędzie, bo i tak nie miałyśmy wyboru. Jakos nie widze, zeby skrzywilo jej to psychikę, a ma juz ponad 4 lata
to jest zawsze sprawa indywidualna, każde dziecko jest inne, rodzice sa inni... Znam ludzi, którzy zaborczym teściom/rodzicom sie postawili, znam takich, co sie nie postawili, trzeba przemyśleć wszystkie za i przeciw... Moim zdaniem granice trzeba postawić, z tym, ze sa ludzie, którzy poczują sie tym bardzo dotknięci, wiec moze trzeba spróbować etapami?Jak mam jakies myśli dot. podróży czy ogólnie życia z dzieckiem to zawsze wspominam jak za mojej młodości były zimy stulecia, stare autobusy, bo samochodów nikt nie miał, nie było pampersow i obiadków w sloikach, a jakos nas ci nasi rodzice wychowali bez tych luksusów Tak przy okazji luksusów- bardzo by mi sie przydało wygrać te kapsulki, bo piore trzy razy w tygodniu i to nie we Frani
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak sobie o tym pomysle to wszystkiego mi sie odechciewa... juz wolalabym caly czas siedziec w sadzie
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
My mamy taką dewizę, że ja mówię swojej rodzinie a on swojej, jak nas coś wkurza. Na szczęscie jesteśmy jednomyślni i drażni nas to samo.
To chyba Twoja sprawa czy zabierzesz gdzieś malucha czy nie, bo to Ty będziesz się nim opiekować, więc nikomu nic do tego. My naszego braliśmy od wyjścia ze szpitala wszędzie ze sobą, chociaż wiele osób nas za to krytykowało, ale jako jedyne znane mi dziecko jest zdrowy. |
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo widzę że do kampani S. się ludzie nie zgłaszają, aż zaczynają spamować fora
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() jak tak was czytam, cieszę się że nie mam teściów nie wiem jak to by było...![]() Cytat:
tylko że ja już długo depiluje, więc mnie nie wzrusza powodzeniaaaa można też chłodzić skórę
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Oj jak się cieszę, że wcale nie utrzymuję kontaktów z matką TŻ-a
|
#4049 |
|
Przyczajenie
|
Nie jestem pracownikiem tej kampanii ani tego portalu więc raczej nie leży w moim interesie żeby robić im reklamę
. Zresztą do kampanii miało być wybranych tylko 200 osób więc raczej szukają ludzi bardziej zainteresowanych makijażem, a nie każdego. Jestem tu nowa, zobaczyłam tytuł postu i czytałam początkowe wiadomości, ale widzę, że te z ostatnich kart są już zupełnie z innej bajki . W takim razie, w którym temacie można podzielić się z innymi darmowymi rzeczami, nagrodami i stronami o tej tematyce? Z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
#4050 | |
|
Konto usunięte
|
Nie ma co się wychylać przed szereg
ja poznałam teściów 3 miesiące przed ślubem, a byliśmy razem już prawie 4 lata. Mąż poznał moich rodziców 10 miesięcy przed ślubem, ale dlatego że byliśmy na weselu mojego brata ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez 90cc386d624738111e594c6ec0f7fc13c0b15966_66a57bf1e3c88 Czas edycji: 2015-10-05 o 10:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

też byłam na weselu gdzie była para z 2 miesiecznym dzieckiem, akurat siedzieli koło nas i mały sobie spał prawie cały czas, a oni bardzo dobrze się bawili, więc zdecydowanie można.

Chodzilo o to,ze na slubie bedzie cala rodzina praktycznie,nawet osoby z zzagranicy,ktore nie beda mialy mozliwosci zobaczenia Kajtka nawet przez kilka lat.Po prostu to taka dodatkowa okazja by byla.Mlodzi tak samo Go jeszcze nie widzieli i zalowali,ze nie przyjechalam.
to jest zawsze sprawa indywidualna, każde dziecko jest inne, rodzice sa inni... Znam ludzi, którzy zaborczym teściom/rodzicom sie postawili, znam takich, co sie nie postawili, trzeba przemyśleć wszystkie za i przeciw... Moim zdaniem granice trzeba postawić, z tym, ze sa ludzie, którzy poczują sie tym bardzo dotknięci, wiec moze trzeba spróbować etapami?
. W takim razie, w którym temacie można podzielić się z innymi darmowymi rzeczami, nagrodami i stronami o tej tematyce? Z góry dzięki za pomoc