|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Ktoregos dnia
Moze kisiel? ja wlaśnie zrobiłam, zaraz zmykam do wanny z kubkiem i książką. Kiedyś wino, teraz kisiel, ciężki los ciężarówki ![]() Emma Na razie nakupiłam rozmiar większych koszulek i bokserek, pod luźniejsze koszule, bluzki i kardigany jest ok. Ale tak mi się marzy jakaś ladna tunika albo sukienka do grubych rajstop |
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to sprawi, że pójdę szczęśliwa spać
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym najbardziej szczęsliwa poszła spać gdyby moje dziecko mnie w końcu kopnęlo
albo chociaż delikatnie smyrnęło, przepłynęlo, no cokolwiek. A tu nic.
|
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, bo chciałam zamówić więcej, jak już poznam płeć.
|
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zajadamy mandarynki i winogrono, ponoć nie powinno się jeść owoców i warzyw na noc ale moim zdaniem lepsze to niż jakaś tłusta kolacja ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
było super, pogoda maksymalnie wykorzystana, aż mnie brzuch rozbolał od chodzenia ![]() Macie racje co do ciuchów... Mi najbardziej pasują w ogóle takie jednolite, a tu same kwiatki, paski.... i jakieś takie fasony jak dla babć.... na szczęście na alle..drogo można znaleźć nówki w dobrych cenach i niekoniecznie z obecnych kolekcji. Ostatnio zamówiłam bluzę i dwa swetry za 90 zł z wysyłką....
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, bo szukam tych bodziaków i nie mogę znaleźć. Już zwątpiłam czy na dobrej stronie patrzę. |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Co do winka to mężuś wczoraj dostał od sąsiada za pomoc i kazał mi wypić chociaż kapkę bo po porodzie też dostanę
no cóż może kiedyś umoczę chociaż usta tylko ciiii..
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj postawiłam na zdrową kolacje, bo po wczorajszych zelkach na noc pół poranka spędziłam na kibelku :-P biały serek z rzodkiewka i papryka. ;-)
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Mnie dzisiaj cały dzień mdli,na szczęście już nie wymiotuje ale ślinotok i mdłości dokuczaja. Też czekam na pierwsze ruchy. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Emma ale bym zjadła mandarynki.
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wróciłam z IKEA, kupiłam sobie wrzosy do salonu
![]() oglądaliśmy szafy do sypialni, bo będziemy musieli troche nasa sypialnie pozmieniać, przygotowac na nowego lokatora malowana była w grudniu rok temu a tu znowu tzreb pomalowac hehe ![]() szafe chyba taka wybierzemy... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...82/#/S59029214
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-04 o 21:44 |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się link otworzyć. Jak się nazywa ta szafa?
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Znajde ja rano w katalogu bo pojecia nie mam jak sie nazywa hehe :p
Fakt wczesniej link dzialal a teraz dupka :/ |
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko
akurat też jestem w temacie mebli, więc ciekawa jestem.Nadrabiam dzisiaj 600 gramów, jeszcze dwa odcinki i będę na bieżąco Ale żegnam się już, bo powoli padam. Dobranoc
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana, bo moje dziecko to ranny ptaszek. Tylko ciekawe po kim
|
|
#1788 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez sie witam. Obudzil mnie bol brzucha. Teraz czuje, ze jestem glodna. Dzisiaj wizyta. Mam przeczucie, ze wszystko jest w porzadku, wiec staram sie nie denerwowac choc pewnie to nieuniknione. Wlasnie sie zwazylam i przytylam 1,5-2kg dokladnie nie wiem, bo to zalezy o jakiej porze dnia sie waze.ne kazdym razie raczej w normie.
Ciagle walcze z tradzikiem na brodzie. Myslalam, ze w drugim trymestrze przejdzie a tymczasem nie widze poprawy :/ ratuje sie czym moge, nie jest tragicznie, ale dobrze tez nie jest. Jutro moja coreczka konczy 4 latka. W sobote wyprawilismy impreze urodzinowa dla kolezanek i kolegow Poli. Bylo bardzo fajnie. W sumie przyszlo 9 dzieci z rodzicami, bawilismy sie od 16 do 19:30 dzieciaki byly super i panie animatorki tez mozliwie ok. Najwazniejsze, ze Pola zadowolona. Czy wy tez nie mozecie spac w nocy? Mnie jak cos obudzi to potem nie moge zana. I sie tluke po tym lozku przez dwie godziny. Jest mi ciagle niewygodnie. Zastanawiam sie powaznie nad poduszka do spania tylko nie wiem czy lepiej ta wielka w ksztalcie litery C czy ta mniejsza. W sumie pod brzuch i kolana by wystarczylo, nie wiem. Czy taka duzo do czegos pozniej mozna wykorzystac? Czy ktoras z was ma detektor tetna? Maz sie zastanawia czy nie kupic. Nie wiem czy to nie paranoja.
|
#1789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() również witam z rana choć zaraz wracam do łóżka jak tylko chłopaki wyjdą z domu ![]() spokojnego poniedziałku |
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Wybaczcie długo mnie nie było, co dałam radę to nadrobiłam, ale ogólnie sił mi brak.
Wybaczcie że się nie odnoszę, napiszę tylko co u mnie. A u mnie niby lepiej, ale... Dziecko moje nie ma już ataków duszności, ale i tak nie śpi po nocach Poza tym czuję się ogólnie kiepsko, mam nadzieję że to faktycznie tylko przez stres i niewyspanie, a nie że coś dolega maluszkowi. Boli mnie ostatnio brzuch i plecy, praktycznie codziennie i to prawie przez cały czas. Nie jest to jakiś mocny ból ale trochę daje w kość, zwłaszcza że dochodzi do tego ból głowy i rwa kulszowa. Czuję się jak kaleka w tej ciąży, a moje dziecko nie ma dla mnie litości... Jutro mam wizytę to się wszystkiego dowiem ...
|
#1791 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Dobry poczatek dnia. Wstałam po 11 godz snu i mam 2 dni wolne i tylko srode pracujaca. Obiadu dzis nie szykuje maz pojechal do stolicy wiec ja mam dzis wolne na maxa ok 10 pojde do siostry na lekka kawke ,) milego dnia!
|
|
|
|
#1792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też odwiedziliśmy na weekendzie IKEĘ i obczaiłam sobie łóżeczko już ![]() Cytat:
i daj znac po ![]() Ze spaniem mam to samo. Jak już wstane to jest tragedia zeby usnąć. A jeszcze jak glod poczuje to juz w ogole ![]() Co do detektora, ja od razu wiedziałam ze nie kupimy, bo jakbym nie mogla dzidzi znalezc to bym na zawal szybciej padla ![]() Cytat:
![]() Bry ![]() Idę po jakieś śniadanie, bom głodna jak wilk
|
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
ej poryczałam się właśnie...
Widziałyście >>>>TO<<<< |
|
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
Od wczoraj czytam i nadrabiam cały weekend!!!
![]() Widzę temat przewodni to jedzenie dobrze bo jak pojdę na L4 to mi się przyda ja także wolę gotować niż piec. Od piątku mam sąsiadkę obok w bloku moja siostra się wprowadziła z mężem i z moją 2-letnią chrześnicą Ja także od tygodnia czuję nieprzyjemny ból kregosłupa w sobotę byłam na zakupach w Łodzi w tzw Ptaku kupiłam sobie super cipeły luźny kożuszek który mogę zakładać na kurtkę skórę itp. Chciałam kupić jakieś spioszki ale nadal nie jestem pewna płci swojego dziecka to zdjęcie 3d jest dla mnie podejrzane jutro mam wizytę u swojego lekarza to się okaże ![]() Dzień dobry Mamuśki |
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
tez sie zastanawiam nad jakas poduszka kolejna noc z rzedu jestem niewyspana jest mi niewygodnie ..masakra
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ja od poczatku nie mam problemow ze spaniem na samym poczatku spałam po 11-12 godz i dodatkowo chociaz z godz w domu. Pozniej troche przeszlo spałam mniej ,a teraz od 2 tygodni znow spie duzo
i w nocy nie wstaje za to pecherz rano az boli.
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i łezka oczywiście też poleciała.. Ale mnie mój Dzieć załatwił, końcówka 18 tygodnia, a ja wylądowałam nad WC ![]() Widziałam, że była jeszcze mowa o ciążowych ciuchach, ja póki co mieszczę się we wszystkie swoje, więc nie kupuje nic ciążowego. Jedynie spodnie muszę kupić jakieś, ale też typowo ciążowych nie chce
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o której masz? |
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, ja w drodze do pracy jeszcze ze spiochami w oczach chociaz spalam od 21 do 7 rano. Z mala pobudka o 1 w nocy bo mnie glod obudzil i musialam cos zjesc bo zaczynalo mnie ciagnac na wymioty.
Zaczal sie moj 19 tydz. Z belly dostalam info ze mozna juz zaczynac dziecku czytac i rozmawiac z nim bo zaczyna rozpoznawac glos Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
na razie uzywam tylko do drzemek a w nocy podkladam sobie taka poduszke walek i na razie daje rade.Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, ja już jestem po badaniu w laboratorium. Jutro będę mieć wyniki, więc trochę się denerwuje. Natomiast w tym tygodniu wizyty u lekarza nie mogę się już doczekać
a teraz jem pyszne śniadanko. Obiad już nam prawie gotowy, tylko ziemniaczki muszę ugotować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

ja wlaśnie zrobiłam, zaraz zmykam do wanny z kubkiem i książką. Kiedyś wino, teraz kisiel, ciężki los ciężarówki 

albo chociaż delikatnie smyrnęło, przepłynęlo, no cokolwiek. A tu nic.
Szkoda, bo chciałam zamówić więcej, jak już poznam płeć.

i daj znac po
jutro mam wizytę u swojego lekarza to się okaże