|
|
#3001 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Kochane Mamusie! Gratuluję każdej z osobna maluszków
![]() Czy mogłabym Was trochę wykorzystać w ten cudowny dla Was czas? Piszę pracę magisterską na temat zwyczajów żywieniowych kobiet w ciąży i czy byłybyście tak miłe i wypełniły dla mnie ankietę? Udział w badaniu jest oczywiście dobrowolny oraz anonimowy, a Wasze odpowiedzi posłużą mi jedynie do napisania pracy magisterskiej. Byłabym ogroooomnie wdzięczna za pomoc! ![]() https://www.interankiety.pl/interank...249360ff509bd7 |
|
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej samemu zrobić, zabezpieczając sobie taśmą rogi i ściany. Smugi? może jakiś grunt dawał i niedokładnie zamalował? |
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj dostalam meila z gemini ze anuluja moje zamowienie bo nie wplacilam pieniedzy a wzielam za pobraniem wrrrr. Napisalam do nich o tym i dzis grzecznie przeprosili i napisali ze przesylka dotrze najpozniej jutro rano.
Myslicie ze moge wyjsc do ludzi w dresach ? to najwygodniejsze dla mojego brzucha i tylka teraz ale boje sie ze bede dziwnie patrzec
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? ja tam często śmigam na sportowo, a adidasy to moje ulubione obuwie
|
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czapeczkę kupiłam w rozmiarze 50-56 bo stwierdziłam, że na początek to taka malutka na pewno. Jeśli później wyrośnie to dokupię drugą, chyba, że jeszcze teraz mi coś wpadnie w ręce to kupię jeszcze rozmiar większą ![]() Co do kleszcza to poza tym miałam tylko raz w życiu... i wtedy go nosiłam tydzień, bo go w ogóle nie zauważyłam... Dopiero jak mnie swędziało to zaglądnęłam co tam mam i on już taki duży był. Swoją drogą miałam już rumień i później do 2 tygodni ten rumień się utrzymywał. Nie zrobiłam wtedy badania, bo stwierdziłam, że skoro się zagoiło to jest ok ![]() Ojej, to sobie wyobrażam, że mąż kiepsko wyglądał... Ja nienawidzę swojego oglądać, ale w sumie już daaaawno się tak nie zrobił, bo bym go chyba udusiła ![]() Ja też się często budzę jak Małą głodna jest i nie lubię tego uczucia, bo od razu mi niedobrze itp.No tak, pozostaje mi czekać, a w poniedziałek porozmawiam o tym z gin. Poproszę jeszcze mamę, żeby kogoś sensownego w szpitalu zapytała...Cytat:
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe która z nas rozpakuje się jako druga?![]() Wg aplikacji w 32 tygodniu w razie porodu dziecko jest już w stanie oddychać samodzielnie, także czuję się trochę bezpieczniej:p Mały chyba wczoraj przekręcił się głową do góry, albo do dołu. Na pewno już nie leży poprzecznie. Szczerze mówiąc jak leżał poprzecznie to czułam się fantastycznie, a teraz wszystko mnie w środku gniecie :/ no ale ważniejsze żeby był dobrze ułożony
|
|
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-10-05 o 10:29 |
||
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze dzinsy i jakas bluzka elegancka. A mysle o tym w co sie ubrac na 12 h ktore spedze na siedzaco na uczelni i tylko dresy wydaja sie idealna opcja bo nie uwieraja nigdzie. No coz, beda wszyscy zdziwieni. ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ja niedawno zauwazylam ze czerwcowki sie juz pojawily a co dopiero podczytywalam jak poprEdnie sie rozpakowywaly
|
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak Ty się będziesz dobrze czuła to innymi się nie przejmuj
|
|
#3011 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym tak jak piszesz, dziecko przejmuje nastrój matki, więc jak ja będę zestresowana, to i jemu się udzieli. A taka intymność pozwoli na spokój. Ani_qa - tak, pogadaj z mamą o kleszczu, na pewno dobrze doradzi. Możesz też zadzwonić na IP i podpytać co w takiej sytuacji powinna zrobić ciężarna? Cytat:
Ja nie potrafię rozróżnić jak mała leży, wiem tylko od ginekolog że główką w dół niby, ale jak kopie i się przeciąga to naprawdę wszędzie ją czuję i nie wiem już czy to rączka czy nogami tak kopie czy plecki prostuje. Ważne że czuję systematyczne ruchy. Z tym samopoczuciem to wiesz, teraz będzie coraz gorzej, bo dzieci w brzuchu coraz większe, brzuchy rosną. Końcówka da nam w kość pewnie. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Ja tam uwielbiam sportowe ciuchy, a na elegancko nie lubię, więc uważam to za normalne że czasami ktoś odskoczy od swojego stylu i ubierze się inaczej. W Twoim stanie masz rację, że patrzysz na wygodę Także śmiało śmigaj w dresach
|
|||
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() w weekend miałam pierwszy zjazd cały piątek i sobota na uczelni. wiem że młoda nienawidzi tej uczelni tak samo jak ja. tak mi dała popalić w te dni że masakra, cały brzuch mnie bolał tak skakała wydaje mi się że coś się trochę przesunęła no ale zobaczymy później.... wczoraj prawie się z łóżka nie ruszałam tak zmęczona byłam i dziś dopiero przed 10 mnie tel od TZ obudził dopiero bo zobaczyłam godzinę. nawet marudzenie i hałasowanie Wiki mi nie przeszkadzały... Ktoś pytał o dietę podczas karmienia, to z mojej wiedzy (uzyskanej na studiach i wśród dyskusji fachowców nie wujek google no to w skrócie chyba tyle
|
|
|
|
#3013 |
|
Raczkowanie
|
czubasek ja kupiłam coś takiego i się świetnie sprawdziły, tylko moje miały jeszcze sznureczek i z odpowiednią górą wyglądały bardzo elegancko
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytrusami i orzechami również:p |
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech znów się źle czuję... Chyba położę się później spać, bo mam dość ostatnio ![]() Na dodatek wczoraj nam się zablokowało praktycznie całe auto. Wszystkie zamki oprócz drzwi od kierowcy. Pojechałam do mamy wieczorem wyciągnąć tego kleszcza bo nie chciałam tego sama robić. Wracamy do auta, a ono się otworzyć nie chciało. Otworzyłam kluczykiem, ale tylko jedne drzwi. Chciałam resztę otworzyć od środka, ale zamek się nie otwierał. Bagażnik też zablokowany... mąż wszedł na siedzenie pasażera, a ja kierowałam do domu. Później udało mu się go odblokować, ale trochę mu zeszło :/ Mówił, że widocznie jedne drzwi były lekko niedomknięte, ale zamek zaskoczył, a później nie mógł się otworzyć. Naprawdę wczoraj same nieszczęścia na nas spadały :/
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja po glukozie, tabletki przeciwwymiotne pomogły i przeszłam bez zastrzeżeń Nawet czopka nie musiałam już wtykać Ale tym razem byłam mądrzejsza i nie siedziałam w labo jak osioł, tylko pojechałam do teściowej i tam leżałam, dojeżdżałam tylko na pobrania, oczywiście uważając aby za dużo się nie szwendać. A do teściowej miałam kawałeczek dosłownie. Właśnie wróciłam, taka głodna że zeżarłam półtorej pizzerki ciepłej I czaję się na drożdżówę z serem, ale chyba odpuszczę ![]() Aniqa wydaje mi się, że nie masz się czym martwić, bolerioza od razu się nie tworzy, ten kleszcz też musiałby siedzieć trochę czasu tam, a i nie każdy kleszcz powoduje tę chorobę. Nie martw się Jak pobierali mi ostatni raz krew to była babeczka z noworodkiem (przynajmniej taki się mi wydawało) na szczepieniu. A jak zapytałam ile mała ma to odpowiedź brzmiała "4 miesiące" Była taka malutka, że myślałam, że ma z 4 tygodnie! Potem babeczka mówiła, że wcześniak i była malutka jak się urodziła, niżej kilograma miała. To trudno się dziwić, ze teraz jeszcze taka mała, potem pewnie przyspieszy mocno A co do przyjaciółki, TZ widzi że mi smutno i przykro, ale uważa, że mam dać sobie spokój. Skoro nie znalazła chwili aby odpisać na smsa "Co słychać" no to...Ech. Smutno mi. Chyba wyżalę się w klubie |
|
|
|
#3017 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
moja paczka własnie przyszła ![]() kosmetyki mam juz wszystkie Cytat:
![]() ![]() dzisiaj po prawie miesiacu wkoncu była ale im mała jest większa tym dziwniej się czuje ![]() ![]() chata ogarnięta zaczekam az podłogi wyschną i ide pod prysznic .. popołudniu moze sie wybiore do tesco licze ze załapie sie na jakies wyprzedaze ![]()
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
0enedue gratulacje
|
|
|
|
#3019 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciągle coś Cytat:
za wyniki !
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
:
![]() już ostatnio tż mi truł ze po porodzie musimy nadrobić zaległości to mu uświadomiłam ze będzie sobie na te nadrabianie poczekać
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie kupiłam takie: http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekc...99m/sweatpants już jakiś czas temu (chyba w czerwcu) i cały czas w nich śmigam. Poza sukienkami to najwygodniejszy ciuch 'ciążowy'. ![]() Cytat:
, ale czasem jak mnie kopnie pod żebra, albo gdzie indziej po bokach to ja nie wiem jak on tam sięga. Jak jakaś meduza z megaaaaa długimi mackami. ![]() Ale mi się dzisiaj dobrze spało. Miałam wstać wcześniej, ale nie wiem nawet kiedy wyłączyłam telefon i wstałam sama po 10. Aż wytrzeszcz mam, taka wyspana jestem.
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) (a faktycznie się nie wyspał bo popił w sobotę i zgagusia męczyła w nocy a ja na to mu, że musi teraz korzystac, bo w ogóle nie wiem do kiedy będziemy mogli a potem to dopiero na walentynki
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
przynajmniej masz prezent z głowy
![]() (zawsze możesz to kiedyś wykorzystać , że ty tak bardzo chciałaś a on Cie olał ![]() )
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez arisah Czas edycji: 2015-10-05 o 11:36 |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle jak prezent z głowy, przecież wypadałoby jakąś seksowną koszulinę chociaż przyodziać na ten raz
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
No narzekać nie może, w szafie mam kilka takich "dziwnych" koszulek
Dobrze, że nie wie ile to kosztowało Obdzwaniam fotografów właśnie, aby ustalić na ślub i wesele, wiecie, że już na przyszły rok mają zajęte...A myślałam, że październik to miesiąc nieweselny ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- czy mogę sobie u kosmetyczki regulowac brwi woskiem? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- fionka kciuki za wizyte
|
|
|
|
#3029 |
|
Rozeznanie
|
Ja robiłam nawet się nie zastanawiałam czy można czy nie
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Byłam w Lidlu po ciuszki, sweterki super, takie grubsze na polarze, w sam raz na wiosne
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że tym razem wytrwałaś! ![]() Ogolnie dzięki Pewnie za jakiś czas zrobię to badanie.Staram się o tym nie myśleć, bo nic nie wymyślę. Wyżal się w klubie, może Ci lżej będzie. I szczerze to ta przyjaciółka sama powinna iść po rozum do głowy i się pierwsza odezwać ![]() Cytat:
U naszych sąsiadów z naprzeciwka, którzy jeszcze nie zaczęli budowy ukradli te pustaki- pisałam Wam jakiś czas temu. Teraz założyli 4 kamery- straszaki. Wyglądają jak prawdziwe, zawiesili tabliczki, w nocy świecą jak coś/ktoś podchodzi pod ich działkę. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo wątpię, żeby tamci złodzieje wrócili, ale gdyby nam inny sąsiad nie powiedział, to nie zauważylibyśmy, że to atrapy ![]() A dlaczego nie? ![]() Ja sobie sama w domu woskiem wąsik usuwam co 2 tygodnie ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Właśnie Fionka kciuki za wizytę!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

ile Was wyniosla?
ala:
jeszcze w Twoim stanie musisz sie tak denerwować 

Ale tym razem byłam mądrzejsza i nie siedziałam w labo jak osioł, tylko pojechałam do teściowej i tam leżałam, dojeżdżałam tylko na pobrania, oczywiście uważając aby za dużo się nie szwendać. A do teściowej miałam kawałeczek dosłownie.
I czaję się na drożdżówę z serem, ale chyba odpuszczę
Była taka malutka, że myślałam, że ma z 4 tygodnie! Potem babeczka mówiła, że wcześniak i była malutka jak się urodziła, niżej kilograma miała. To trudno się dziwić, ze teraz jeszcze taka mała, potem pewnie przyspieszy mocno 
za wyniki ! 
to mu uświadomiłam ze będzie sobie na te nadrabianie poczekać 
Dobrze, że nie wie ile to kosztowało