Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 09:47   #3001
K_Ger
Przyczajenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Kochane Mamusie! Gratuluję każdej z osobna maluszków
Czy mogłabym Was trochę wykorzystać w ten cudowny dla Was czas? Piszę pracę magisterską na temat zwyczajów żywieniowych kobiet w ciąży i czy byłybyście tak miłe i wypełniły dla mnie ankietę? Udział w badaniu jest oczywiście dobrowolny oraz anonimowy, a Wasze odpowiedzi posłużą mi jedynie do napisania pracy magisterskiej. Byłabym ogroooomnie wdzięczna za pomoc!

https://www.interankiety.pl/interank...249360ff509bd7
K_Ger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:48   #3002
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Aniqa zadzwon do gina to sie uspokoisz

A ja sie witam po przespanej nocy

Tz walczy z malowaniem pokoju, po tym jak fachowiec spier**** robote
Myslicie ze poradzi? Chodzi o to ze w rogach, na wszystkich lacznikach scian przebija farba? Jakby smugi- no fatalnie. Listy przypodlogowe, drewniane! Uwalone farba. Szkoda gadac
Tz nie cierpi takich rzeczy- ale wydaje mi sie ze malowanie nie jest jakies wybitnie trudne
Malowanie nie jest niczym trudnym, współczuję ,,fachowców"!
Lepiej samemu zrobić, zabezpieczając sobie taśmą rogi i ściany.
Smugi? może jakiś grunt dawał i niedokładnie zamalował?
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:54   #3003
czubasek20
Zakorzenienie

Wczoraj dostalam meila z gemini ze anuluja moje zamowienie bo nie wplacilam pieniedzy a wzielam za pobraniem wrrrr. Napisalam do nich o tym i dzis grzecznie przeprosili i napisali ze przesylka dotrze najpozniej jutro rano.

Myslicie ze moge wyjsc do ludzi w dresach ? to najwygodniejsze dla mojego brzucha i tylka teraz ale boje sie ze bede dziwnie patrzec

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 09:58   #3004
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Myslicie ze moge wyjsc do ludzi w dresach ? to najwygodniejsze dla mojego brzucha i tylka teraz ale boje sie ze bede dziwnie patrzec
No pewnie, a co w dresach jest nietaktownego że się tak martwisz ? ja tam często śmigam na sportowo, a adidasy to moje ulubione obuwie
Stary 2015-10-05, 10:01   #3005
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Super, ze zadowolona z sesji jesteś, czekamy na fotki ile Was wyniosla?

A i jak możesz napisz jaki rozmiar czapeczki kupilas? Pokaż

Doczytałam, że czujesz się dzisiaj lepiej już, do dobrze, wczoraj może za dużo było tego dla Ciebie.

No i kleszczu też przeczytałam i myślę, że nie powinnaś się martwić, tak jak piszą dziewczyby, dla Małej nie zaszkodzi nic, to był Twój pierwszy kleszcz? A badanie na bolerioze chyba jest bez sensu tetaz, bo to za wcześnie, to latami potrafi się rozwijać. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale skoro Malej nic nie grozi postaraj się tym nie martwić ;*

Cześć ;*
Ja wczoraj przywiozlam Męża i po 22 się już z nim położyłam, bo w takim stanie jeszcze go nigdy nie widziałam, tak to jest zostawić go samego ;/ no i jakoś zasnelam, bo wczoraj o 6 wstałam, ale o 3 w nocy pobudka, myślę pewnie siku mi się chce, wróciłam do lozka, Mąż nie śpi, ja zasnąć nie mogę i tak wlałam się z 15 min i w środku mi tak niedobrze bylo, ale nie modlili, tylko tak jakbym wszystkie narzady miała pogniecione, w końcu doszłam do wniosku, ze chyba Lila jest głodna...tak, tak... będę miała du.pe jak szafa, o 3 w nocy jadłam bułkę z miodem, umylam zeby i poszłam spac, o dziwo pomogło

Ostatni posiłek wczoraj dosyć wcześnie zjadlam, gdzieś po 17 bylo, a zazwyczaj po 20 czy nawet 21 jem, no i w nocy głód Małej chyba mnie obudził, tego jeszcze nie bylo... jestem strasznaala:

W takim razie musisz czekać, wszystko będzie dobrze, zobaczysz ;* Ince na pewno nic nie grozi ;*
Umawialiśmy się z nią na 25-30 zdjęć za 250 zł. Wczoraj nie płaciliśmy nic, nawet zaliczki nie chciała. Do tygodnia powinna się wyrobić i wtedy będziemy płacić

Czapeczkę kupiłam w rozmiarze 50-56 bo stwierdziłam, że na początek to taka malutka na pewno. Jeśli później wyrośnie to dokupię drugą, chyba, że jeszcze teraz mi coś wpadnie w ręce to kupię jeszcze rozmiar większą Dziś zrobię zdjęcia zakupów to się pochwalę

Co do kleszcza to poza tym miałam tylko raz w życiu... i wtedy go nosiłam tydzień, bo go w ogóle nie zauważyłam... Dopiero jak mnie swędziało to zaglądnęłam co tam mam i on już taki duży był. Swoją drogą miałam już rumień i później do 2 tygodni ten rumień się utrzymywał. Nie zrobiłam wtedy badania, bo stwierdziłam, że skoro się zagoiło to jest ok

Ojej, to sobie wyobrażam, że mąż kiepsko wyglądał... Ja nienawidzę swojego oglądać, ale w sumie już daaaawno się tak nie zrobił, bo bym go chyba udusiła
Ja też się często budzę jak Małą głodna jest i nie lubię tego uczucia, bo od razu mi niedobrze itp.

No tak, pozostaje mi czekać, a w poniedziałek porozmawiam o tym z gin. Poproszę jeszcze mamę, żeby kogoś sensownego w szpitalu zapytała...

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
ojej, kleszcz ? może powinnaś ten fakt zgłosić lekarzowi? ;/ czasami dają zapobiegliwie jakieś antybiotyki? obserwuj czy jakiś rumień Ci się nie robi na nodze;/ Ja bym podpytała jakiegoś kumatego lekarza co w takiej sytuacji najlepiej zapobiegawczo zrobić. Po 6 tygodniach bodajże warto zrobić badania, jeżeli po ukąszeniu nie będziesz miała żadnych objawów rumienia czy gorączki itp.
Jutro mama chyba jedzie do pracy więc poproszę ją, żeby kogoś zapytała. Ja ze swoją gin widzę się dopiero za tydzień, bo już jutro się nie wcisnę do przychodni...
Stary 2015-10-05, 10:04   #3006
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Wam,
Nadrabiam zaległości forumowe.

O masakara, współczuję że Was spotkała taka sytuacja jeszcze w Twoim stanie musisz sie tak denerwować Biedna Wypytaliście sąsiadów czy ktoś coś widział, zgłosiliście na policję od razu?

Pomyślcie o monitoringu, założyć ze dwie kamery na fotokomórkę, jak ktoś będzie się tam kręcił to Wam mmsami zdjęcia przyjdą.

Nie, mam jeden miękki z polaru takiego minky coś takiego. Usztywnianego raczej już nie kupuję.

ojej, kleszcz ? może powinnaś ten fakt zgłosić lekarzowi? ;/ czasami dają zapobiegliwie jakieś antybiotyki? obserwuj czy jakiś rumień Ci się nie robi na nodze;/ Ja bym podpytała jakiegoś kumatego lekarza co w takiej sytuacji najlepiej zapobiegawczo zrobić. Po 6 tygodniach bodajże warto zrobić badania, jeżeli po ukąszeniu nie będziesz miała żadnych objawów rumienia czy gorączki itp.

No właśnie! W ciąży też można potańczyć Do trzeciej tańcowałaś - to jesteś hardcorowa dziewczyna! Ja tak jak mówię, o 23 zapragnęłam już spać i się położyć Miło to było co Ci ta Pani powiedziała Lustrowstręt to i ja miałam ;/ no ale są różne etapy w życiu kobiety, i również ciążowe będziemy czasami.

Ale mi się nic nie chce. Zmęczona jestem już tą rzeczywistością ciążową. Piszecie że i wymioty Wam męczą jeszcze współczuję strasznie że ciągle Wam dokuczają ;/

Wczoraj czytałam październikowy wątek, tam już połowa prawie rozpakowana, rozprawiają o porodzie, o szpitalu, i u nas to tak blisko...

Mujer doczytałam że pelerynę ciążową do karmienia kupiłaś? fajna? warto się zaopatrzyć? Też muszę opracować plan, jak to się pozasłaniać podczas kp.
Ja też jakoś nie przejawiam potrzeby wystawiania cyca publicznie, wolę się pozasłaniać jak już mi przyjdzie karmić gdzieś poza domem. Baa, ja to nawet jak teście przyjadą to chcę być opancerzona w domu podczas karmienia, krępuje się tak przy ludziach Może jestem dziwna, ale wolę zachować przy kp swoją intymność.
Andriuszka mam takie samo podejście do karmienia i zaslaniania się przy tym jak Ty, ja nawet przy rodzinie, chciałabym bym zaslonieta, albo karmić samą w innym pomieszczeniu, jedynie przy Tz mogę wystawić piersi, ale przy reszcie najlepiej jakby była sama, uważam że to jest taka intymna chwila matki z dzieckiem i dziecko też czegoś takiego potrzebuje, spokoju i wyciszenia, przecież jeśli my będziemy się królowały, denerwowały i złe z tym czuły, to dziecko też to odczuje i może nie płakać i być niespokojne ;/
Cytat:
Wczoraj dostalam meila z gemini ze anuluja moje zamowienie bo nie wplacilam pieniedzy a wzielam za pobraniem wrrrr. Napisalam do nich o tym i dzis grzecznie przeprosili i napisali ze przesylka dotrze najpozniej jutro rano.

Ja od kilka miesięcy chodzę w dresach, legendach do ludzi plus adidaski albo tenisistki, więc myślę że spoko

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:05   #3007
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:

Wczoraj czytałam październikowy wątek, tam już połowa prawie rozpakowana, rozprawiają o porodzie, o szpitalu, i u nas to tak blisko
Noooo.. a pamietam jakby miesiąc temu rozprawiałysmy o rosnących betach i gratulowałyśmy serduszek Ciekawe która z nas rozpakuje się jako druga?
Wg aplikacji w 32 tygodniu w razie porodu dziecko jest już w stanie oddychać samodzielnie, także czuję się trochę bezpieczniej:p

Mały chyba wczoraj przekręcił się głową do góry, albo do dołu. Na pewno już nie leży poprzecznie. Szczerze mówiąc jak leżał poprzecznie to czułam się fantastycznie, a teraz wszystko mnie w środku gniecie :/ no ale ważniejsze żeby był dobrze ułożony
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:13   #3008
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Muszę obserwować miejsce po ukąszeniu kleszcza czy nie pojawia się rumień. Ale on nie zawsze się pojawia.
Zastanawiam się nad zrobieniem badania w kierunku boreliozy, bo wtedy w najgorszym przypadku mi podadzą antybiotyk...
Ja się w sumie o siebie nie martwię, tylko o Małą
TŻ ma robione te badania dwa razy do roku, mówił że kosztują ok 80 zł

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość

Tz walczy z malowaniem pokoju, po tym jak fachowiec spier**** robote
Myslicie ze poradzi? Chodzi o to ze w rogach, na wszystkich lacznikach scian przebija farba? Jakby smugi- no fatalnie. Listy przypodlogowe, drewniane! Uwalone farba. Szkoda gadac
Tz nie cierpi takich rzeczy- ale wydaje mi sie ze malowanie nie jest jakies wybitnie trudne
A dobrze zagruntował? Bo jeśli ściana jest dobrze zagruntowana to nie powinno przebijać

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-05 o 10:29
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:15   #3009
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, a co w dresach jest nietaktownego że się tak martwisz ? ja tam często śmigam na sportowo, a adidasy to moje ulubione obuwie
Chodiz o to ze mnie w dresach nigdy nie widzano zawsze dzinsy i jakas bluzka elegancka.
A mysle o tym w co sie ubrac na 12 h ktore spedze na siedzaco na uczelni i tylko dresy wydaja sie idealna opcja bo nie uwieraja nigdzie.
No coz, beda wszyscy zdziwieni.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ja niedawno zauwazylam ze czerwcowki sie juz pojawily a co dopiero podczytywalam jak poprEdnie sie rozpakowywaly

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:21   #3010
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
TŻ ma robione te badania dwa razy do roku, mówił że kosztują ok 80 zł
Właśnie sprawdzałam na stronie jakiegoś labo i taka cena była podana

Cytat:
Chodiz o to ze mnie w dresach nigdy nie widzano zawsze dzinsy i jakas bluzka elegancka.
A mysle o tym w co sie ubrac na 12 h ktore spedze na siedzaco na uczelni i tylko dresy wydaja sie idealna opcja bo nie uwieraja nigdzie.
To tak jak piszesz, będą mieli okazję zobaczyć pierwszy raz
Jak Ty się będziesz dobrze czuła to innymi się nie przejmuj
Stary 2015-10-05, 10:27   #3011
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Andriuszka mam takie samo podejście do karmienia i zaslaniania się przy tym jak Ty, ja nawet przy rodzinie, chciałabym bym zaslonieta, albo karmić samą w innym pomieszczeniu, jedynie przy Tz mogę wystawić piersi, ale przy reszcie najlepiej jakby była sama, uważam że to jest taka intymna chwila matki z dzieckiem i dziecko też czegoś takiego potrzebuje, spokoju i wyciszenia, przecież jeśli my będziemy się królowały, denerwowały i złe z tym czuły, to dziecko też to odczuje i może nie płakać i być niespokojne ;/
No właśnie, przy mężu czy mojej mamie to mogę swobodnie karmić, ale uważam że tak jak krępuje publiczne kp mnie, tak samo niektórych ludzi może to krępować, wolę się pozakrywać, albo wyjść do drugiego pokoju karmić. I ja wtedy z dzidzią zachowamy swoją intymność i goście nie będą skrępowani że wyciągam przy nich cyca.
Poza tym tak jak piszesz, dziecko przejmuje nastrój matki, więc jak ja będę zestresowana, to i jemu się udzieli. A taka intymność pozwoli na spokój.

Ani_qa - tak, pogadaj z mamą o kleszczu, na pewno dobrze doradzi. Możesz też zadzwonić na IP i podpytać co w takiej sytuacji powinna zrobić ciężarna?

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Noooo.. a pamietam jakby miesiąc temu rozprawiałysmy o rosnących betach i gratulowałyśmy serduszek Ciekawe która z nas rozpakuje się jako druga?
Wg aplikacji w 32 tygodniu w razie porodu dziecko jest już w stanie oddychać samodzielnie, także czuję się trochę bezpieczniej:p

Mały chyba wczoraj przekręcił się głową do góry, albo do dołu. Na pewno już nie leży poprzecznie. Szczerze mówiąc jak leżał poprzecznie to czułam się fantastycznie, a teraz wszystko mnie w środku gniecie :/ no ale ważniejsze żeby był dobrze ułożony
Są tu dziewczyny z terminem na początek grudnia, więc sądzę że zanim ja się rozpakuję, to one już urodzą. Ja dopiero kończę 30 tydzień, więc jeszcze chwila została.
Ja nie potrafię rozróżnić jak mała leży, wiem tylko od ginekolog że główką w dół niby, ale jak kopie i się przeciąga to naprawdę wszędzie ją czuję i nie wiem już czy to rączka czy nogami tak kopie czy plecki prostuje. Ważne że czuję systematyczne ruchy.

Z tym samopoczuciem to wiesz, teraz będzie coraz gorzej, bo dzieci w brzuchu coraz większe, brzuchy rosną. Końcówka da nam w kość pewnie.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Aaa rozumiem, po prostu masz bardziej styl elegancki na co dzień
Ja tam uwielbiam sportowe ciuchy, a na elegancko nie lubię, więc uważam to za normalne że czasami ktoś odskoczy od swojego stylu i ubierze się inaczej. W Twoim stanie masz rację, że patrzysz na wygodę Także śmiało śmigaj w dresach
Stary 2015-10-05, 10:36   #3012
arisah
Raczkowanie

Witajcie
w weekend miałam pierwszy zjazd cały piątek i sobota na uczelni. wiem że młoda nienawidzi tej uczelni tak samo jak ja. tak mi dała popalić w te dni że masakra, cały brzuch mnie bolał tak skakała wydaje mi się że coś się trochę przesunęła no ale zobaczymy później.... wczoraj prawie się z łóżka nie ruszałam tak zmęczona byłam i dziś dopiero przed 10 mnie tel od TZ obudził dopiero bo zobaczyłam godzinę. nawet marudzenie i hałasowanie Wiki mi nie przeszkadzały...

Ktoś pytał o dietę podczas karmienia, to z mojej wiedzy (uzyskanej na studiach i wśród dyskusji fachowców nie wujek google ) wynika że absolutnie nie ma potrzeby jaj zmieniać. wzdymające substancje do mleka nie przechodzą więc kolki nie są wynikiem zjedzonej fasolki, jeśli chodzi o alergeny typu cytrusy itp to eliminację zaleca się dopiero jak zauważymy że dziecko ma jakieś objawy. unikanie alergenów wcale nie sprawi że ryzyko wykształcenia alergii na dany składnik spadnie, przeciwnie to właśnie ekspozycja może tak zadziałać... jeśli chodzi o smażenie to w ogóle warto je ograniczać i stosować więcej innych sposobów obróbki i KP może być dobry pretekstem do poprawy naszych nawyków żywieniowych no to w skrócie chyba tyle
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:46   #3013
arisah
Raczkowanie

czubasek ja kupiłam coś takiego i się świetnie sprawdziły, tylko moje miały jeszcze sznureczek i z odpowiednią górą wyglądały bardzo elegancko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg XSC1633CA_6(1).jpg (3,0 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-10-05, 10:47   #3014
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
Witajcie
w weekend miałam pierwszy zjazd cały piątek i sobota na uczelni. wiem że młoda nienawidzi tej uczelni tak samo jak ja. tak mi dała popalić w te dni że masakra, cały brzuch mnie bolał tak skakała wydaje mi się że coś się trochę przesunęła no ale zobaczymy później.... wczoraj prawie się z łóżka nie ruszałam tak zmęczona byłam i dziś dopiero przed 10 mnie tel od TZ obudził dopiero bo zobaczyłam godzinę. nawet marudzenie i hałasowanie Wiki mi nie przeszkadzały...

Ktoś pytał o dietę podczas karmienia, to z mojej wiedzy (uzyskanej na studiach i wśród dyskusji fachowców nie wujek google ) wynika że absolutnie nie ma potrzeby jaj zmieniać. wzdymające substancje do mleka nie przechodzą więc kolki nie są wynikiem zjedzonej fasolki, jeśli chodzi o alergeny typu cytrusy itp to eliminację zaleca się dopiero jak zauważymy że dziecko ma jakieś objawy. unikanie alergenów wcale nie sprawi że ryzyko wykształcenia alergii na dany składnik spadnie, przeciwnie to właśnie ekspozycja może tak zadziałać... jeśli chodzi o smażenie to w ogóle warto je ograniczać i stosować więcej innych sposobów obróbki i KP może być dobry pretekstem do poprawy naszych nawyków żywieniowych no to w skrócie chyba tyle
To super wieści, bo mam zamiar w Wigilię zajadac się kapustą, grzybami i innymi wydymajacymi rzeczami:p
Cytrusami i orzechami również:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 10:52   #3015
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ani_qa - tak, pogadaj z mamą o kleszczu, na pewno dobrze doradzi. Możesz też zadzwonić na IP i podpytać co w takiej sytuacji powinna zrobić ciężarna?
Ech, już teraz to nic nie poradzę... pozostaje mi czekać. Poproszę najpierw mamę, niech zapyta. Nie ukrywam, że mam wielką nadzieję, że lekarz powie, że nie mam się czym martwić...

Ech znów się źle czuję... Chyba położę się później spać, bo mam dość ostatnio

Na dodatek wczoraj nam się zablokowało praktycznie całe auto. Wszystkie zamki oprócz drzwi od kierowcy. Pojechałam do mamy wieczorem wyciągnąć tego kleszcza bo nie chciałam tego sama robić. Wracamy do auta, a ono się otworzyć nie chciało. Otworzyłam kluczykiem, ale tylko jedne drzwi. Chciałam resztę otworzyć od środka, ale zamek się nie otwierał. Bagażnik też zablokowany... mąż wszedł na siedzenie pasażera, a ja kierowałam do domu.
Później udało mu się go odblokować, ale trochę mu zeszło :/
Mówił, że widocznie jedne drzwi były lekko niedomknięte, ale zamek zaskoczył, a później nie mógł się otworzyć.
Naprawdę wczoraj same nieszczęścia na nas spadały :/
Stary 2015-10-05, 11:15   #3016
ogolnie
Zakorzenienie

Witam
Ja po glukozie, tabletki przeciwwymiotne pomogły i przeszłam bez zastrzeżeń Nawet czopka nie musiałam już wtykać Ale tym razem byłam mądrzejsza i nie siedziałam w labo jak osioł, tylko pojechałam do teściowej i tam leżałam, dojeżdżałam tylko na pobrania, oczywiście uważając aby za dużo się nie szwendać. A do teściowej miałam kawałeczek dosłownie.
Właśnie wróciłam, taka głodna że zeżarłam półtorej pizzerki ciepłej I czaję się na drożdżówę z serem, ale chyba odpuszczę

Aniqa wydaje mi się, że nie masz się czym martwić, bolerioza od razu się nie tworzy, ten kleszcz też musiałby siedzieć trochę czasu tam, a i nie każdy kleszcz powoduje tę chorobę. Nie martw się a jeśli chcesz być spokojna to dzwoń do gina, a po jakimś czasie możesz zrobić badania w kierunku boleriozy dla uspokojenia, że nic sie nie stało

Jak pobierali mi ostatni raz krew to była babeczka z noworodkiem (przynajmniej taki się mi wydawało) na szczepieniu. A jak zapytałam ile mała ma to odpowiedź brzmiała "4 miesiące" Była taka malutka, że myślałam, że ma z 4 tygodnie! Potem babeczka mówiła, że wcześniak i była malutka jak się urodziła, niżej kilograma miała. To trudno się dziwić, ze teraz jeszcze taka mała, potem pewnie przyspieszy mocno

A co do przyjaciółki, TZ widzi że mi smutno i przykro, ale uważa, że mam dać sobie spokój. Skoro nie znalazła chwili aby odpisać na smsa "Co słychać" no to...Ech. Smutno mi. Chyba wyżalę się w klubie

ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:18   #3017
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
(dala nawet przyklad babki ktora w ciazy ciagle bigos jadla i po urodzeniu mimo ze karmila bigos nadal wcinala).
narobiłaś mi ochoty na bigos ;/

Cytat:

Dziewczyny nie mam bezpośredniego kontaktu z moją gin., bo ona nie daje swojego numeru telefonu. A wizytę mam dopiero za tydzień.
Czytałam, że borelioza rozwija się od 1-3 tygodni, więc chyba teraz za wcześnie na badanie...
To co mogłam to zrobiłam, kleszcz usunięty, miejsce przemyte.
Teraz jedynie badanie może coś pomóc i ewentualny antybiotyk w przypadku choroby :/
Później będzie u mnie mama, więc może ona mi jeszcze coś poradzi...
porusz ten temat na wizycie u gina

Cytat:
Cześć Wam,
Nadrabiam zaległości forumowe.

O masakara, współczuję że Was spotkała taka sytuacja jeszcze w Twoim stanie musisz sie tak denerwować Biedna Wypytaliście sąsiadów czy ktoś coś widział, zgłosiliście na policję od razu?

Pomyślcie o monitoringu, założyć ze dwie kamery na fotokomórkę, jak ktoś będzie się tam kręcił to Wam mmsami zdjęcia przyjdą.

do 4 działek się włamali ..;/ taki najlepszy dla nich czas.. bo sezon sie konczy a ludzie jeszcze nie powynosili wszystkiego do domu .. ehh coś będziemy musieli wymyśleć na przyszły rok

Cytat:

dobrze, że tak szybko zareagowali moja paczka własnie przyszła kosmetyki mam juz wszystkie
Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
To super wieści, bo mam zamiar w Wigilię zajadac się kapustą, grzybami i innymi wydymajacymi rzeczami:p
Cytrusami i orzechami również:p
nie wyobrażam sobie nie jeść w świeta tych wszystkich wspaniałości

dzisiaj po prawie miesiacu wkoncu była
ale im mała jest większa tym dziwniej się czuje

chata ogarnięta zaczekam az podłogi wyschną i ide pod prysznic ..
popołudniu moze sie wybiore do tesco licze ze załapie sie na jakies wyprzedaze

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:20   #3018
ogolnie
Zakorzenienie

0enedue gratulacje
Stary 2015-10-05, 11:21   #3019
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Ech, już teraz to nic nie poradzę... pozostaje mi czekać. Poproszę najpierw mamę, niech zapyta. Nie ukrywam, że mam wielką nadzieję, że lekarz powie, że nie mam się czym martwić...

Ech znów się źle czuję... Chyba położę się później spać, bo mam dość ostatnio

Na dodatek wczoraj nam się zablokowało praktycznie całe auto. Wszystkie zamki oprócz drzwi od kierowcy. Pojechałam do mamy wieczorem wyciągnąć tego kleszcza bo nie chciałam tego sama robić. Wracamy do auta, a ono się otworzyć nie chciało. Otworzyłam kluczykiem, ale tylko jedne drzwi. Chciałam resztę otworzyć od środka, ale zamek się nie otwierał. Bagażnik też zablokowany... mąż wszedł na siedzenie pasażera, a ja kierowałam do domu.
Później udało mu się go odblokować, ale trochę mu zeszło :/
Mówił, że widocznie jedne drzwi były lekko niedomknięte, ale zamek zaskoczył, a później nie mógł się otworzyć.
Naprawdę wczoraj same nieszczęścia na nas spadały :/
biedna ciągle coś

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Witam
Ja po glukozie, tabletki przeciwwymiotne pomogły i przeszłam bez zastrzeżeń Nawet czopka nie musiałam już wtykać Ale tym razem byłam mądrzejsza i nie siedziałam w labo jak osioł, tylko pojechałam do teściowej i tam leżałam, dojeżdżałam tylko na pobrania, oczywiście uważając aby za dużo się nie szwendać. A do teściowej miałam kawałeczek dosłownie.
Właśnie wróciłam, taka głodna że zeżarłam półtorej pizzerki ciepłej I czaję się na drożdżówę z serem, ale chyba odpuszczę

to teraz tylko za wyniki !

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-05, 11:22   #3020
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
to teraz tylko za wyniki !
ostatnio dwa pobrania miałam w normie, więc liczę, że teraz też tak będzie

Dziewczyny, a jak się ma pakiet medyczny to jak rozlicza się np. PZU za wizyty prywatne, na które mogę iść darmowo mając aktywny pakiet?
Stary 2015-10-05, 11:23   #3021
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
0enedue gratulacje
:

już ostatnio tż mi truł ze po porodzie musimy nadrobić zaległości to mu uświadomiłam ze będzie sobie na te nadrabianie poczekać

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-05, 11:24   #3022
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie.
Ja sobie kupiłam takie: http://www.house.pl/pl/pl/ona/kolekc...99m/sweatpants już jakiś czas temu (chyba w czerwcu) i cały czas w nich śmigam. Poza sukienkami to najwygodniejszy ciuch 'ciążowy'.

Cytat:
Są tu dziewczyny z terminem na początek grudnia, więc sądzę że zanim ja się rozpakuję, to one już urodzą. Ja dopiero kończę 30 tydzień, więc jeszcze chwila została.
Ja nie potrafię rozróżnić jak mała leży, wiem tylko od ginekolog że główką w dół niby, ale jak kopie i się przeciąga to naprawdę wszędzie ją czuję i nie wiem już czy to rączka czy nogami tak kopie czy plecki prostuje. Ważne że czuję systematyczne ruchy.
Mnie też się wydaje, że mój jest główką w dół, bo czkawkę zawsze czuję na lini majtek - swoją drogą ostatnio ma ją kilka razy dziennie , ale czasem jak mnie kopnie pod żebra, albo gdzie indziej po bokach to ja nie wiem jak on tam sięga. Jak jakaś meduza z megaaaaa długimi mackami.

Ale mi się dzisiaj dobrze spało. Miałam wstać wcześniej, ale nie wiem nawet kiedy wyłączyłam telefon i wstałam sama po 10. Aż wytrzeszcz mam, taka wyspana jestem.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 11:29   #3023
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
:

już ostatnio tż mi truł ze po porodzie musimy nadrobić zaległości to mu uświadomiłam ze będzie sobie na te nadrabianie poczekać
Hmmm, za to mój TŻ wczoraj jak ja się dobierać zaczęłam to stwierdził, że jest zmęczony (co mnie zdziwiło, bo rzadko bywa zmęczony jak ja chcę ) (a faktycznie się nie wyspał bo popił w sobotę i zgagusia męczyła w nocy
a ja na to mu, że musi teraz korzystac, bo w ogóle nie wiem do kiedy będziemy mogli a potem to dopiero na walentynki
Stary 2015-10-05, 11:31   #3024
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
potem to dopiero na walentynki
przynajmniej masz prezent z głowy

(zawsze możesz to kiedyś wykorzystać , że ty tak bardzo chciałaś a on Cie olał )

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-05, 11:32   #3025
arisah
Raczkowanie

Cytat:
:

hehehe przypomniało mi się jak mój zareagował poprzednim razem jak się dowiedział ile będzie musiał jeszcze czekać

prezent na walentynki to świetny pomysł

Edytowane przez arisah
Czas edycji: 2015-10-05 o 11:36
Stary 2015-10-05, 11:39   #3026
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
przynajmniej masz prezent z głowy

(zawsze możesz to kiedyś wykorzystać , że ty tak bardzo chciałaś a on Cie olał )
No ja coś czuję, że to i tak będzie spóźniony prezent, bo szczerze wątpię abym urodziła w grudniu
A w ogóle jak prezent z głowy, przecież wypadałoby jakąś seksowną koszulinę chociaż przyodziać na ten raz
Stary 2015-10-05, 11:41   #3027
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
No ja coś czuję, że to i tak będzie spóźniony prezent, bo szczerze wątpię abym urodziła w grudniu
A w ogóle jak prezent z głowy, przecież wypadałoby jakąś seksowną koszulinę chociaż przyodziać na ten raz
rozpieszczasz go !

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-05, 11:52   #3028
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
rozpieszczasz go !
No narzekać nie może, w szafie mam kilka takich "dziwnych" koszulek Dobrze, że nie wie ile to kosztowało

Obdzwaniam fotografów właśnie, aby ustalić na ślub i wesele, wiecie, że już na przyszły rok mają zajęte...A myślałam, że październik to miesiąc nieweselny

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

czy mogę sobie u kosmetyczki regulowac brwi woskiem?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

fionka kciuki za wizyte
Stary 2015-10-05, 11:57   #3029
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

Ja robiłam nawet się nie zastanawiałam czy można czy nie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Byłam w Lidlu po ciuszki, sweterki super, takie grubsze na polarze, w sam raz na wiosne
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:04   #3030
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Aniqa wydaje mi się, że nie masz się czym martwić, bolerioza od razu się nie tworzy, ten kleszcz też musiałby siedzieć trochę czasu tam, a i nie każdy kleszcz powoduje tę chorobę. Nie martw się a jeśli chcesz być spokojna to dzwoń do gina, a po jakimś czasie możesz zrobić badania w kierunku boleriozy dla uspokojenia, że nic sie nie stało

Jak pobierali mi ostatni raz krew to była babeczka z noworodkiem (przynajmniej taki się mi wydawało) na szczepieniu. A jak zapytałam ile mała ma to odpowiedź brzmiała "4 miesiące" Była taka malutka, że myślałam, że ma z 4 tygodnie! Potem babeczka mówiła, że wcześniak i była malutka jak się urodziła, niżej kilograma miała. To trudno się dziwić, ze teraz jeszcze taka mała, potem pewnie przyspieszy mocno

A co do przyjaciółki, TZ widzi że mi smutno i przykro, ale uważa, że mam dać sobie spokój. Skoro nie znalazła chwili aby odpisać na smsa "Co słychać" no to...Ech. Smutno mi. Chyba wyżalę się w klubie

Szkoda, że za pierwszym razem nie pomyślałaś o tabletkach, bo miałabyś to dawno z głowy Ale dobrze, że tym razem wytrwałaś!

Ogolnie dzięki Pewnie za jakiś czas zrobię to badanie.
Staram się o tym nie myśleć, bo nic nie wymyślę.

Wyżal się w klubie, może Ci lżej będzie. I szczerze to ta przyjaciółka sama powinna iść po rozum do głowy i się pierwsza odezwać

Cytat:
porusz ten temat na wizycie u gina

do 4 działek się włamali ..;/ taki najlepszy dla nich czas.. bo sezon sie konczy a ludzie jeszcze nie powynosili wszystkiego do domu .. ehh coś będziemy musieli wymyśleć na przyszły rok
Tak zrobię

U naszych sąsiadów z naprzeciwka, którzy jeszcze nie zaczęli budowy ukradli te pustaki- pisałam Wam jakiś czas temu.
Teraz założyli 4 kamery- straszaki. Wyglądają jak prawdziwe, zawiesili tabliczki, w nocy świecą jak coś/ktoś podchodzi pod ich działkę.
Nie wiem czy to dobry pomysł, bo wątpię, żeby tamci złodzieje wrócili, ale gdyby nam inny sąsiad nie powiedział, to nie zauważylibyśmy, że to atrapy

Cytat:

A dlaczego nie?
Ja sobie sama w domu woskiem wąsik usuwam co 2 tygodnie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Właśnie Fionka kciuki za wizytę!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości