|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Gwiazdka super brzusio
wykalacka u mnie wlasnie taka ciaza spozywcza tym bardziej ze przytylam wszędzie od tego obżarstwa
|
|
|
|
#1832 | |||
|
Zadomowienie
|
mieszkam w UK, tu sa takie garazowe sh, ludzie zjezdzaja sie ze swoimi gratami i wszystkim co maja i sprzedaja i zawsze jest to w niedziele
ja zawsze poluje na ciuszki ![]() Cytat:
moja znajoma pod koniec ciazy miala taka ochote na piwo, a byla z blizniakami, wiec sie ani lyka nie tykala i jej maz sie smial, ze zaraz jak dzieciaki wyskocza to bedzie stal obok z otwartym piwem dla niej Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego dla coreczki i duzo usmiechu co do spania w nocy tez mam ostatnio problem..jak sie obudze to ciezko mi zasnac, meczy mnie przekrecanie sie na boki, bo jest mi niewygodnie a co bedzie pozniej?! ja mam poduszke ta prosta, daje ja pod kolano czasem, troche lepiej wtedy glownie belly zawsze z mezem czytamy cotygodniowe informacje ale tez zaznaczam moje smopoczucie tak mniej wiecej ![]() uzywam jeszcze Moja Ciaza (informacje podobne jak z belly) oraz Pregnancy + (jest po ang, ale bardzo fajna, zwlaszcza jak pokazane jest dziecko w danym tyg jak wyglada na 2d, 3d i "na zywo") i ona jest dla mnie najlepsza, polecam mnie w nocy zaczela bolec macica, nie moglam spac teraz tez ja czuje.. taka jakby twarda byla i obolala albo balon tam byl nadmuchany, tez tak macie? chyba wezme no spe choc chcialabym uniknac, jeszcze nie bralam zadnych tabletek w ciazy, ale meczy mnie ten bol..i troche niepokoi ![]() zaraz ide robic salatke do pracy na kolacje, obiad gotowy to jeszcze troche lenistwa przed 2 zmiana ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|||
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W rodzinie miałam przykład gdzie brzuszek praktycznie z dnia na dzień wyskoczył dopiero w 6 miesiącu i potem sobie już tylko rósł i rósł Ja jak siedzę, czy chodzę w sweterkach to też wyglądam jakbym taką oponkę na brzuchu miała. Dopiero w bluzkach bardziej obcisłych widać, że to bardziej ciążowy brzuch niż obżarstwo ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Idę zaraz myć gary, a potem lepić uszka Któraś chętna pomóc?
|
|
#1834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nikt się nie domyślił Doszłam do siebie i siup do kolejki. Dobrze, że na koniec mi nie kazali ![]() Misia, dalej mi się link nie otwiera. Napiszcie proszę nazwę tej szafy, bo zachwalacie a ja zajrzeć nie mogę
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki, przypomniało mi się coś
![]() Ogląda, któraś z Was może "Chłopaków do wzięcia" ? Wczoraj usłyszałam tam ciekawą teorię, że kobieta jest w ciąży jak ją ząb boli i nie trzeba wtedy testów robić nawet ![]() Ten "serial" coraz bardziej mnie zaskakuje
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie nie licz
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Nie oglądam, ale chyba zacznę wychodzi na to, że pierwszą ciążę miałam zatrważająco dawno bodajże w podstawówce.. Takie niepokalane |
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jaka jest nazwa haha
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
piękne macie te brzuszki
ja nie wiem kiedy mój taki będzie...misia880 ja też właśnie zaczynam ogarniać mieszkanko, niby nas nie było w weekend ale jest co ogarnąć bo nie będę w bałaganie siedzieć TŻ jedzie do pracy także sama muszę ogarnąć co trzeba
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze tylko system PAX z takimi mlecznymi dzwiami, nazwy tam brak
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie mam czasu tak na seriale, jedyne co na biezaco ogladam to Top Chefa, MasterChefa i Ugotowanych - same zwiazne z zarciem
|
||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie lubię być rano poinformowana o takich sytuacjach. Dzisiaj mąż o 10 poinformował mnie że muszę obiad zrobić na 12 bo koledzy przyjechali mu pomóc na budowie.
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też mnie ząb pobolewa i że też faktów nie skojarzyłam A cały czas byłam pewna i mój nowy dentysta też, że mi wcześniejszy spierniczył kanał (swoją drogą muszę do wakacji jakoś wytrzymać, bo teraz nie ma możliwości zrobienia tego zęba---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() my z mężem co tydzień oglądamy ![]() a jedzeniowe "seriale" też oglądam y
|
|
#1844 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do detektora tetna, to moj Tz chcial mi taki prezent sprawic, ciesze sie jednak, ze ze mna to skonsultowal, bo po ostatniej wizycie u poloznej (ktora jako doswiadczona osoba, dlugo szukala serduszka) doszlam do wniosku ze to nie jest taka latwa sprawa. Do tego ona tak uciskala moj brzuch na rozne sposoby, zeby dostac sie do tego serduszka, ze wiem ze sama bym sie na to nie odwazyla. A gdybym nie znalazla tetna dzidzi to chyba bym za kazdym razem na ip jechala, co wiazaloby sie pewnie z tym, ze po jakims czasie zapewne zamkneliby mnie na specjalnym oddziale z dopiskiem 'matka wariatka' Oj cienka jest granica w ciazy zeby nie panikowac i nie dac sie poniesc emocjom niepotrzebnie. Juz tego na sobie doswiadczylam. ![]() Cytat:
Co do tetna to tez zauwazylam ze mam przyspieszone czesto. Czasami wejde na gore po schodach i sapie jak lokomotywa, a serce wali jakbym marton przebiegla ![]() Cytat:
![]() Mnie BellyBestFriend ionformuje na email o tym ktory tydzien ciazy, a na brzuszek.net razem z Tz czytamy co tydzien o dzidzi i to tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() marta1986222 gwiazdka997 Sliczne brzuszki dziewczyny ![]() U mnie dzisiaj szaro, buro i ponuro za oknem, ale w koncu sie wyspalam. Nadrabiajac Was zglodnialam, wiec chyba zjem sobie obiad z wczoraj a potem zrobie kopytka
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
A kojarzę tę szafę
jest bardzo pojemna |
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko belly i to do sprawdzania który tc
Cytat:
Jak się postarają to i w godzinę nasyfią
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mialam teraz w podbrzuszu takie uczucie jak sie dotknelam jakby mi tam serce sie przemiescilo i bilo rownomiernie
myslicie ze to dzidzia? to nie byly zdecydowanie kopniecia tylko takie pukanie serca jakby, no ale przeciez chyba az tak bym nie czula serca dziecka, co?
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ w 5 min potrafi zrobić taki bałagan jakby tajfun przeszedł
nie wiem jak on to robi![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
A nie chwaliłam się Tatuś w końcu córunię poczuł
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam wlasnie od lekarza. Nie mialam usg tylko sprawdzila tetno detektorem tetna i Franek ma 140/min powiedziala, ze wszystko w porzadku. Za trzy tygodnie mam polowkowe. Taka wizyta bez usg troche mnie smuci, bo nie dostalam tego czego chcialam. Nie zobaczylam synusia, uslyszalam tylko serduszko. Teraz dlugie trzy tygodnie czekania na usg..
Ochrzanila mnie, ze bylam w cetrum handlowym (musilam kupic buty corce). Kazala lezec i siedziec. Przepisala jakies globulki dopochwowe z kwasem mlekowym, ktore maja chronic przed infekcjami. Slyszalyscie o tym? Na poczatku ciazy jakos kolo 10-11 tygodnia robilam badania. Teraz kazala mi zrobic drugi raz dopiero i tylko morfologie, mocz i APTT ze wzgledu na heparyne, ktora biore. Malo badan zleca, ale ok. W sumie robie wszystko prywatnie wiec nie musze duzo placic. Zastanawiam sie nad obciazeniem glukoza. W UK pije sie Lucozade zamiast czystej glukozy. Chyba tez tak zrobie, bo nie mam ochote na ta wstretna glukoze. Ale do tego jeszcze troche bo chyba kolo 28 tygodnia robinsie obciazenie.
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serca to chyba nie ale moze poczulas czkawke dzidzi?
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A test obciążenia glukozą mam zalecony juz teraz, tzn mam go zrobić przed wizytą 13.10.
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do globulek, to pewnie zwykły probiotyk. Ja teraz też dostałam po lekach na florę bakteryjną i mogę go stosować co jakiś czas Z badań to chyba norma. Ja mam co miesiąc mocz i morfologię, bo tak tu jest, ale dziewczyny też chyba mają rzadziej Powiem szczerze, że ja nawet nie wiem czy tu jest test na obciążenie glukozy Pewnie wszystkiego dowiem się na najbliższej wizycie w szpitalu, bo to jak coś szpital zleca pewnie
|
|
#1855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiedzialam ze w uk kaza wypic lucozade - niezle. Ja bede miala badanie obciazeniem glukoza tego samego dnia co polowkowe usg, czyli 20t5d. Hmm Ciekawe wiec czy nie za wczesnie...
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-10-05 o 13:33 |
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
mój od kiedy zobaczył jak Malutka kopie czekał i się w końcu doczekał
A biorąc pod uwagę fakt, że kopie nieregularnie i zazwyczaj przestawała jak mąż rękę przykładał, to na prawdę się ucieszył
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Badania (morfologia, mocz, teraz tez tsh) mam co 3 tygodnie.
Wy też tak często macie czy mój lekarz zwariował?
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o badania, to ja jestem w 17 tygodniu i miałam tylko raz ;] i to tylko te podstawowe.
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2015-10-05 o 13:41 |
||
|
|
|
#1859 | |||
|
Zadomowienie
|
gratulacje
szkoda, ze juz sie tak nie powtorzyly od tamtej pory tylko sa bardzo delikatne i nie codziennie.. ale czekam na coraz wiecej ![]() wlasnie dr Google tak mi podpowiedzial, ale nie wydaje mi sie, zeby to mogla byc czkawka takiego babelka i ja tak wyczuc wczesnie chyba, ze akurat tak sie ulozylo i to to hmm..---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ja tez mialam badania robione raz i to podstawowe, za to mocz mam najczesciej, bo polozna zawsze sprawdza ![]() Cytat:
28 tyg to jeszcze szmat czasu przede mna Cytat:
ja mialam robione raz i tylko mocz teraz
|
|||
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
verrerie super, że z bejbikiem wszystko OK
Bonku 3mam kciuki za wizytę ![]() do mojej został tydzień dokładnie(12.10) i mam nadzieję, że poznam wreszcie płeć. malinka9191 ale super z tymi kopniaczkami, że partner też poczuł ![]() kallina_2014 te badania to ja mam tak co 2 miesiące zlecane, TSH miałam 3x mierzone od początku ale to bardziej z mojego lenistwa chyba, powinnam częściej chodzić na te pobrania. mocz teraz obiecałam sobie badać co 2 tygodnie bo coś mi ostatnio wyszło ale wzięłam 2 saszetki Monuralu, biorę furaginę i żurawinę i jest już ok. TSH też mi ładnie spadło. Mój ginekolog-endokrynolog powiedział, że na następnej wizycie u niego (28.10) robimy wszystko i USG tarczycy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

wykalacka u mnie wlasnie taka ciaza spozywcza tym bardziej ze przytylam wszędzie od tego obżarstwa

ja zawsze poluje na ciuszki 
ja mam poduszke ta prosta, daje ja pod kolano czasem, troche lepiej wtedy
teraz tez ja czuje.. taka jakby twarda byla i obolala albo balon tam byl nadmuchany, tez tak macie? chyba wezme no spe choc chcialabym uniknac, jeszcze nie bralam zadnych tabletek w ciazy, ale meczy mnie ten bol..i troche niepokoi
Któraś chętna pomóc?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tak mi podpowiedzial, ale nie wydaje mi sie, zeby to mogla byc czkawka takiego babelka i ja tak wyczuc wczesnie