|
|
#2641 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Czesc Mamusie
Nie idzywam sie bo mam zle dni ale dzisiaj troszke slonce wyszlo I dla mnie. Wrocilam wlasnie z polowkowego. Moj dziec jest zdrowy, wszystko ma na miejscu, kreci sie jak szalony, ma 17,1cm I jest podobno CORECZKA!!!!! Mozesz mnie dopisac do listy Paula: Asia, 32l, tp 21/2, Coreczka Teraz ide do lekarza, potem sie odezwe.Esor - najlepszego na nowej drodze zycia!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Wykalacka ja jak byłam u gina 17+3 wg pierwszego usg to moj P miał 268g gdzie wszędzie w kalkulatorach jakies 100g...ale w normie się mieści 😊
|
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://parenting.pl/portal/20-tydzien-ciazy https://parenting.pl/portal/19-tydzien-ciazy |
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
My bierzemy 24.10 cywilny. Koscielny razem z weselem mamy 17.09.2016
na cywilny sukienke juz mam, potem bedzie obiad na 25 osob na takiej sali wiec te wszystkie rzeczy są juz ustalone. Jeszcze tylko wiazanki jakoes musze ogarnac A do koscielnego wszystko zabukowane. Wesele na ok 230 osob pozostanie tylko ustalic meny wybrac sukienke dodatki i wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠y oraz pozapraszac gosci. Ale to od maja-czerwca.. Cytat:
A to nie sa ruchy?? Cytat:
|
|
#2646 |
|
perfumoholiczka
|
Nie, na pewno nie ruchy. Za nisko, w jednym miejscu od wczoraj, co około 10-15 sekund... Chociaż i ruchy czuję jakoś rzadziej...
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Obstawiam ze dziecko jakos tak sie ulozylo i cos Ci uwiera, moze jakis nerw albo co? |
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to z miesiac temu leczylam sie na infekcje grzybicza a teraz znowu zaczyna sie chyba cos dziac. A wizyta za 3.tyg i nie mam za bardzo jak wcześniej isc :-\ mam nadzieje ze nie to
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie byłam na wizycie u swojej gin i dziś na połówkowe udało mi się umówić na 17
ale tempo no i nadal twierdzi że syn
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moglabym szybciej sie udac do gin ale po prostu jestem w innym miescie... 120km. Zobacze jesli bedzie tak dalej to umowie sie szybciej wyjscia nie ma..
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie rwa na szczescie lapie tylko raz na czas, mam nadzieje ze tak juz zostanie ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Moja gin robila i twierdzi ze przed 20 tyg najlepszy czas bo mozna sprawdzic nie tylko prawidlowosci anatomiczne ale jeszcze ilosc jakiegos plynu gdzies tam i to okresla prawdopodobienstwo schorzen genetycznych (dopelnienie do przeziornosci karkowej na poczatku ciazy). Co do wagi to sie nie przejmuj, bo na tym etapie dzieci moga sie bardzo roznic. Jest ok, miesci sie w normach ![]() A czemu na diecie masz byc? |
||
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem ciekawa co tam u Ciebie za plec wyjdzie ![]() A te bóle promieniujące do nogi to mi brzmi troche jakby rwa wlasnie.. Ale damy rade Juz z górki ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Nie wiem jakie są ceny teraz ale 2 lata temu - cena polska w złotówkach razy 2 mniej więcej. |
|
|
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie sądziłam, że to już dziś będę mogła pójść jestem w szoku ale to był jedyny termin na ten tydzień
|
|
#2656 |
|
Rozeznanie
|
Ja no lekarz mi ostatnio powiedział że macica naciska mi na nerw kulszowy stąd te bóle... Ale mam nadzieję, że dużo gorzej nie będzie
Kaaasi to szybciutko. Trzymam kciuki za synka ![]() Ale dzisiaj mam lenia i włączył mi się jamochłon- ciągle głodna jestem |
|
|
|
#2657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pola bardzo podobnie (kilka gram roznicy) w 18+4dni ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Tez mam dzis jamochlona.. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- W ogole powiem Wam, ze nie wiem jak ja moglam pracowac do konca praktycznie w ostatniej ciazy i to na poczatku przez standardowo 12h, pozniej po 28 tyg po 10h dziennie.. Do tego raz w tygodniu joga, 3 razy w tygodniu 20 min basenu. Nie wiem jak to ogarnelam teraz mam 21tygodni i czuje sie jak wrak momentami i chetnie juz bym tylko w lozku lezala chyba sie postarzalam strasznie przez te 2 lata
|
||
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz co myślę, że pierwsza ciąża jest inna jednak bo człowiek ma więcej energii, szczęśliwy bardziej bo to jednak pierwsze dziecko w drugiej masz już Pole na głowie która dużo czasu absorbuje
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co roku znajdują coraz więcej sposobów na leczenie coraz większej ilości chorób komórkami macierzystymi. Takze myśle ze z obecnym rozwojem medycyny warto zainwestować jeśli nasz budżet na to pozwala acz ceny wysokie to prawda. Szczególnie coroczna opłata dość wysoka jednakSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Nom pójdę w listopadzie pewnie. Rwa to mam nadzieje ze jednak chwilowy epizod i odpuści. Tak było ostatnio łapała na kilka dni i pozniej znowu ok.Przy Poli najbardziej męczą mnie jednak małe ilości snu bo praca + obowiązki domowe + pobudki w nocy i wczesne wstawanie powoduje ze śpię od 23-24 do 6-7 rano z jedna przerwa, a to jednak dla mnie mało.. No i nie mam czasu duzo na aktywność fizyczna i myśle ze przez to wlasnie tez gorzej znoszę ta ciąże Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- kaaasi pytalas jak to jest z tym bankiem krwi. generalnie to zalezy od banku ktory wyberzesz, najlepiej zajrzec na rozne strony i poczytac i podzwonic po konsultantach i dowiedziec sie szczegolow. moge Ci powiedziec jak to u mnie wygladao - to byl bardzo prosty sposob. 1. rejestrujesz sie na stronie wybranego banku 2. wybierasz pakiet (np tylko krew z pepowiny, sznur pepowinowy + krew, jakies tam inne, u mnie to dosc drastycznie roznilo sie cena - ale jest tez opcja ze np sznur pepowinowy jest bardzo bidny i malo krwi z niego wtedy mozna wlasnie pobrac jeszcze caly sznur i chyba z lozyska? u mnie na szczescie sznur byl pokazny )3. robisz przelew za wybrany pakiet - oplata przedporodowa 4. przysylaja Ci pudelko ze sprzetem do ktorego nalezy pobrac materialy 5. sprawdzasz czy sa wszystkie czesci i raportujesz na swoim koncie online ich stan (nienaruszone etc) 6. jak ok i nie trzeba wymiany to poakujesz to do torby ktora zabierasz do szpitala, najlepiej z planem porodu na kkotrym umieszczasz info o tymze sprzecie i checi pobrania materialow7. jak jedziesz rodzic to dajesz sprzed poloznej ktora sie toba opiekuje i zaloga jest odpowiedzialna zeby krew pobrac. tam kazdy lekarz mogl to zrobic - nie bylo problemu ze ktos niepotrafi chociaz ja zupelnie nie wiem na cyzm to polega 8. lekarz jest odpowiedzialny za oznaczenie sprzetu i odlozenie w odpowiednie miejsce 9. material czeka tam chyba bylo maks 24h na reprezentanta z baku krwi ktory przyjezdza po to i zabiera do laboratorium 10. w labie banku krwi robia badania i dostajesz sprawozdanie czy udalo sie pobrac odpowiednia ilosc odpowiednich komorek ile ich bylo + podstawowe badania pod jakims tam kontem juz nie wiem 11. doplacasz reszte kasy za wybrany pakiet 12. co rok dostajesz rachunek na X PLN zeby oplacic kolejny rok utrzymywania ![]() amen |
||
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziękuję
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A że to imię było kiedyś popularne, to co trzecia to Anka![]() Moja mama też miała skojarzenie z głupią koleżanką, ale tata się uparł no i jestem
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
Mam prośbę mogłabyś zerknąć w wolnej chwili jaki to był sklep, to może przejadę się tam w czwartek. Oczywiście jeśli to nie problem
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też rozważam pobranie krwi pępowinowej. Jedyne co mnie trochę stopuje to fakt,że mojej bliskiej koleżance coś spierniczyli przy pobraniu, okazało się,że są jakieś bakterie i ogólnie krew i cała kasa poszły się paść...
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram sie to zrobic jak po pracy przyjde do domu---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ej nie, juz wiem - sprawdizlam w spisie sklepow w galerii krakowskiej i jest na pierwszej pozycji ![]() http://www.aggi.pl/ to ten sklep - ja kupowalam na poczatku wakacji, zwykla trapezowa sukienka z krotkim rekawkiem, ale porzadnie uszyta i dobry material. 160zł, na penwo po porodzie tez zaloze. tylko letnia bo w seledynowym kolorze, ale teraz na pewno maja kolekcje jesienno zimowa to moze cos znajdziesz
|
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi maruda dzisiaj daje w kość, nie wyrabiam nerwowo
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
nie słyszałam o tym sklepie, a fajne mają ciuchy
|
|
#2667 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Łączę się w bólu z niemocą i brakiem wystarczającej ilości snu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki za wizytę- daj znać ![]() A ja jednak byłam dziś na połówkowym- mam nadzieję, że lekarzowi aż tak bardzo nie przeszkadzał mój czosnkowy zapach Dzidziuś pozostał chłopczykiem Waży 310 g (20t+6d) i jest strasznie wstydliwy - główkę ma bardzo nisko i twarzy nie było szans zobaczyć. Serduszko, wszystkie narządy i kończyny ok. Pan doktor przewidział wagę końcową ok 3,5 kg więc pozytywnie mnie nastroił. Poproszę o wpisanie na listę: chopczyk: Krzyś Generalnie skoro jest tak nisko to znaczy, że mogę mieć szeroką miednicę czyli znów szybki poród
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia gratulacje !
W nocy czytałam opisy porodów na październikówkach, były 3sn i wszystkie szybkie - pozazdrościłam. |
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia gratuluje
wygląda na to, że obie chłopczykowe mamusie będziemy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Teraz ide do lekarza, potem sie odezwe.

nie jestem zadowolona z tej wizyty