Mamusie lutowe - część II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 11:56   #2641
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Czesc Mamusie
Nie idzywam sie bo mam zle dni ale dzisiaj troszke slonce wyszlo I dla mnie. Wrocilam wlasnie z polowkowego. Moj dziec jest zdrowy, wszystko ma na miejscu, kreci sie jak szalony, ma 17,1cm I jest podobno CORECZKA!!!!! Mozesz mnie dopisac do listy Paula: Asia, 32l, tp 21/2, Coreczka : love: Moja M bedzie w siodmym niebie, ze to siostra. Tz pewnie mniej ale coz, trzy baby w domu toz to marzenie Teraz ide do lekarza, potem sie odezwe.

Esor - najlepszego na nowej drodze zycia!!!!!!!!!! : roza:
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:18   #2642
agaczilla21
Zakorzenienie

Wykalacka ja jak byłam u gina 17+3 wg pierwszego usg to moj P miał 268g gdzie wszędzie w kalkulatorach jakies 100g...ale w normie się mieści 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:38   #2643
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Wykalacka ja jak byłam u gina 17+3 wg pierwszego usg to moj P miał 268g gdzie wszędzie w kalkulatorach jakies 100g...ale w normie się mieści 😊
uff to dobrze, bo od mojej żadnego komentarza nie było
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:41   #2644
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Witam się

Dawno się nie udzielałam, ale miałam armagedon w pracy z przekazaniem obowiązków, teraz od 1.10 już na zwolnieniu jestem

tak szybko robisz połówkowe??? ja Dzisiaj 19+5 i planuję bliżej 23 tyg.

W czwartek byłam na wizycie i powiem Wam, że nie jestem zadowolona, co prawda super, bo z dzieckiem wszystko ok, potwierdziła, że chłopak, ale w sumie nic więcej nie powiedziała, oprócz tego, że mam mieć dietę bez żadnych wskazówek, no dobrze wygooglam sobie... ale o dziecku praktycznie nic, ani ile waży ani nic. Dopiero po wyjściu zorientowaliśmy się, że nawet się nie zapytaliśmy, ale w domu przeanalizowałam te dane co są na wydruku z usg i wyszło, że jak była różnica w terminie OM i USG 1 tydzień to teraz nie ma już jej praktycznie, mały ma 300g, tak widnieje na wydruku, ale wg wszystkich kalkulatorów powinien miec ok 200g nie jestem zadowolona z tej wizyty
wg tej strony się mieścisz i w 19 i 20 tygodniu
https://parenting.pl/portal/20-tydzien-ciazy
https://parenting.pl/portal/19-tydzien-ciazy
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 12:47   #2645
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Marciar lepiej mów jak Twoje przygotowania do ślubu ;-)
My bierzemy 24.10 cywilny. Koscielny razem z weselem mamy 17.09.2016 na cywilny sukienke juz mam, potem bedzie obiad na 25 osob na takiej sali wiec te wszystkie rzeczy są juz ustalone. Jeszcze tylko wiazanki jakoes musze ogarnac
A do koscielnego wszystko zabukowane. Wesele na ok 230 osob pozostanie tylko ustalic meny wybrac sukienke dodatki i wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠y oraz pozapraszac gosci. Ale to od maja-czerwca..

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od wczoraj mam taki dziwne jakby wibrowanie w pochwie, kilkusekundowe co kilka sekund. Nie jest to jakieś nieprzyjemne, ale nie wiem czy nie groźne. Wiecie co to może być? Do lekarza mam w czwartek i chyba umrę do tego czasu...

A to nie sa ruchy??

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie
Nie idzywam sie bo mam zle dni ale dzisiaj troszke slonce wyszlo I dla mnie. Wrocilam wlasnie z polowkowego. Moj dziec jest zdrowy, wszystko ma na miejscu, kreci sie jak szalony, ma 17,1cm I jest podobno CORECZKA!!!!! Mozesz mnie dopisac do listy Paula: Asia, 32l, tp 21/2, Coreczka : love: Moja M bedzie w siodmym niebie, ze to siostra. Tz pewnie mniej ale coz, trzy baby w domu toz to marzenie Teraz ide do lekarza, potem sie odezwe.

Gratuluje corki!!!kolejna dziewczynka!!!!
Stary 2015-10-05, 12:55   #2646
rudziutka1987
perfumoholiczka

GG do rudziutka1987

Nie, na pewno nie ruchy. Za nisko, w jednym miejscu od wczoraj, co około 10-15 sekund... Chociaż i ruchy czuję jakoś rzadziej...
11.2016
rudziutka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:05   #2647
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Mamusie

Gratulacje

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Nie, na pewno nie ruchy. Za nisko, w jednym miejscu od wczoraj, co około 10-15 sekund... Chociaż i ruchy czuję jakoś rzadziej...
Obstawiam ze dziecko jakos tak sie ulozylo i cos Ci uwiera, moze jakis nerw albo co?
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:05   #2648
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze:-(

Ja za to z miesiac temu leczylam sie na infekcje grzybicza a teraz znowu zaczyna sie chyba cos dziac. A wizyta za 3.tyg i nie mam za bardzo jak wcześniej isc :-\ mam nadzieje ze nie to
Stary 2015-10-05, 13:06   #2649
kaaasi
Zakorzenienie

Mamusie byłam na wizycie u swojej gin i dziś na połówkowe udało mi się umówić na 17 ale tempo no i nadal twierdzi że syn

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:06   #2650
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Kurcze:-(

Ja za to z miesiac temu leczylam sie na infekcje grzybicza a teraz znowu zaczyna sie chyba cos dziac. A wizyta za 3.tyg i nie mam za bardzo jak wcześniej isc :-\ mam nadzieje ze nie to
Niestety jak sie raz dostanie to czesto si enawracaja. Szczegolnie w ciazy. Ale jesli masz infekcje to 3 tyg to strasznie dlugo, idz moze prywatnie co?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Mamusie byłam na wizycie u swojej gin i dziś na połówkowe udało mi się umówić na 17 ale tempo no i nadal twierdzi że syn
Stary 2015-10-05, 13:07   #2651
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Niestety jak sie raz dostanie to czesto si enawracaja. Szczegolnie w ciazy. Ale jesli masz infekcje to 3 tyg to strasznie dlugo, idz moze prywatnie co?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Moglabym szybciej sie udac do gin ale po prostu jestem w innym miescie... 120km. Zobacze jesli bedzie tak dalej to umowie sie szybciej wyjscia nie ma..
Stary 2015-10-05, 13:11   #2652
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
No właśnie... a w którym banku masz?

U nas Anna też na tapecie, choć ja cały czas napieram na Natalię

Rwa kulszowa, to paskudztwo. Miałam ostatnio, teraz jeszcze póki co mnie nie łapie. Od wczoraj za to pojawiła się mega zgaga
Ja mam w USA.. Tutaj jeszcze nie wiem, dopiero bede sie orientowac w temacie.
Mnie rwa na szczescie lapie tylko raz na czas, mam nadzieje ze tak juz zostanie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Witam się

Dawno się nie udzielałam, ale miałam armagedon w pracy z przekazaniem obowiązków, teraz od 1.10 już na zwolnieniu jestem

tak szybko robisz połówkowe??? ja Dzisiaj 19+5 i planuję bliżej 23 tyg.

W czwartek byłam na wizycie i powiem Wam, że nie jestem zadowolona, co prawda super, bo z dzieckiem wszystko ok, potwierdziła, że chłopak, ale w sumie nic więcej nie powiedziała, oprócz tego, że mam mieć dietę bez żadnych wskazówek, no dobrze wygooglam sobie... ale o dziecku praktycznie nic, ani ile waży ani nic. Dopiero po wyjściu zorientowaliśmy się, że nawet się nie zapytaliśmy, ale w domu przeanalizowałam te dane co są na wydruku z usg i wyszło, że jak była różnica w terminie OM i USG 1 tydzień to teraz nie ma już jej praktycznie, mały ma 300g, tak widnieje na wydruku, ale wg wszystkich kalkulatorów powinien miec ok 200g nie jestem zadowolona z tej wizyty
Ja miałam połówkowe 18+5 dni Moja gin robila i twierdzi ze przed 20 tyg najlepszy czas bo mozna sprawdzic nie tylko prawidlowosci anatomiczne ale jeszcze ilosc jakiegos plynu gdzies tam i to okresla prawdopodobienstwo schorzen genetycznych (dopelnienie do przeziornosci karkowej na poczatku ciazy).
Co do wagi to sie nie przejmuj, bo na tym etapie dzieci moga sie bardzo roznic. Jest ok, miesci sie w normach
A czemu na diecie masz byc?
Stary 2015-10-05, 13:12   #2653
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w USA.. Tutaj jeszcze nie wiem, dopiero bede sie orientowac w temacie.
a jak to cenowo w stosunku do Polski wypada?
Stary 2015-10-05, 13:16   #2654
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Melduję się po weekendzie Całe dnie byliśmy poza domem a wizaż na telefonie mi nie działa, ale byłyście łaskawe więc nadrobiłam bez problemów

Esor gratulacje i szczęścia na nowej drodze

Czarnooka ciuszki prześliczne ja też pojutrze ruszam z zakupami na szczęście okazało się że z małych ciuszków nie mam zbyt wiele więc mam pole do popisu

Rudziutka bez paniki- wibrowania nie miałam, ale takie nieprzyjemne kłucia co kilka sekund owszem i to nic groźnego. Organizm się zmienia i przystosowuje...

Agaczilla ciesz się mężem ile wlezie

Ja współczuję ci z tą rwą. Mnie ostatnio zdarzają się takie promieniujące do lewej nogi bóle kręgosłupa i ledwo jestem w stanie chodzić- najchętniej bym tylko leżała i się nie ruszała

Zaczyna mnie coś łamać- boli mnie gardło i mam okropny katar. Młody też przeziębiony więc siedzimy w domku i się kurujemy.

A pojutrze wstajemy z rana bo trzeba jechać na wizytę Wreszcie M do tej pory jeszcze ze mną nie był, więc tym razem jedzie ze mną- mówi że musi zobaczyć na własne oczy co tam się kryje u mnie w brzuszku Jestem strasznie ciekawa, bo jak z Michałem od samego początku miałam pewność że chłopak tak teraz nie mam totalnie żadnych przeczuć
No wreszcie sie odczekasz Ja tez jestem ciekawa co tam u Ciebie za plec wyjdzie
A te bóle promieniujące do nogi to mi brzmi troche jakby rwa wlasnie.. Ale damy rade Juz z górki

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
a jak to cenowo w stosunku do Polski wypada?
Nie wiem jakie są ceny teraz ale 2 lata temu - cena polska w złotówkach razy 2 mniej więcej.
Stary 2015-10-05, 13:23   #2655
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Mamusie

gratuluje
Cytat:
mój dziś tyle waży a to 19t6d
nie sądziłam, że to już dziś będę mogła pójść jestem w szoku ale to był jedyny termin na ten tydzień

Stary 2015-10-05, 13:25   #2656
lamia12344
Rozeznanie

Ja no lekarz mi ostatnio powiedział że macica naciska mi na nerw kulszowy stąd te bóle... Ale mam nadzieję, że dużo gorzej nie będzie

Kaaasi to szybciutko. Trzymam kciuki za synka

Ale dzisiaj mam lenia i włączył mi się jamochłon- ciągle głodna jestem Muszę się chyba ruszyć i czymś zająć żeby ciągle o jedzeniu nie mysleć...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 13:30   #2657
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje

mój dziś tyle waży a to 19t6d
nie sądziłam, że to już dziś będę mogła pójść jestem w szoku ale to był jedyny termin na ten tydzień
Moja wazyla dokladnie tyle w 18+5dni.
Pola bardzo podobnie (kilka gram roznicy) w 18+4dni

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Ja no lekarz mi ostatnio powiedział że macica naciska mi na nerw kulszowy stąd te bóle... Ale mam nadzieję, że dużo gorzej nie będzie

Ale dzisiaj mam lenia i włączył mi się jamochłon- ciągle głodna jestem Muszę się chyba ruszyć i czymś zająć żeby ciągle o jedzeniu nie mysleć...
No pewnie to prawda bo ja mam praktycznie tylko w ciazy te napady. I to tez tylko raz na czas przez kilka dni, pewnie tez zalezy jak dziecko sie akurat ulozy..
Tez mam dzis jamochlona..

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

W ogole powiem Wam, ze nie wiem jak ja moglam pracowac do konca praktycznie w ostatniej ciazy i to na poczatku przez standardowo 12h, pozniej po 28 tyg po 10h dziennie.. Do tego raz w tygodniu joga, 3 razy w tygodniu 20 min basenu. Nie wiem jak to ogarnelam teraz mam 21tygodni i czuje sie jak wrak momentami i chetnie juz bym tylko w lozku lezala chyba sie postarzalam strasznie przez te 2 lata
Stary 2015-10-05, 13:34   #2658
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakie są ceny teraz ale 2 lata temu - cena polska w złotówkach razy 2 mniej więcej.
Patrzę i ceny w pl nadal dość wysokie, za to na przełomie tych 6 lat widzę, że ilość leczonych chorób wzrosła.
Stary 2015-10-05, 13:35   #2659
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję
Cytat:
Moja wazyla dokladnie tyle w 18+5dni.
Pola bardzo podobnie (kilka gram roznicy) w 18+4dni

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

No pewnie to prawda bo ja mam praktycznie tylko w ciazy te napady. I to tez tylko raz na czas przez kilka dni, pewnie tez zalezy jak dziecko sie akurat ulozy..
Tez mam dzis jamochlona..

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

W ogole powiem Wam, ze nie wiem jak ja moglam pracowac do konca praktycznie w ostatniej ciazy i to na poczatku przez standardowo 12h, pozniej po 28 tyg po 10h dziennie.. Do tego raz w tygodniu joga, 3 razy w tygodniu 20 min basenu. Nie wiem jak to ogarnelam teraz mam 21tygodni i czuje sie jak wrak momentami i chetnie juz bym tylko w lozku lezala chyba sie postarzalam strasznie przez te 2 lata
zobaczymy co na połówkowym mi powie odnośnie tej wagi maluszka wiesz co myślę, że pierwsza ciąża jest inna jednak bo człowiek ma więcej energii, szczęśliwy bardziej bo to jednak pierwsze dziecko w drugiej masz już Pole na głowie która dużo czasu absorbuje nie męcz się idź na L4 tak jak planowałaś za jakiś czas jeszcze ta rwa kulszowa dokucza to tym bardziej się męczysz

Stary 2015-10-05, 13:54   #2660
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzę i ceny w pl nadal dość wysokie, za to na przełomie tych 6 lat widzę, że ilość leczonych chorób wzrosła.

Co roku znajdują coraz więcej sposobów na leczenie coraz większej ilości chorób komórkami macierzystymi. Takze myśle ze z obecnym rozwojem medycyny warto zainwestować jeśli nasz budżet na to pozwala acz ceny wysokie to prawda. Szczególnie coroczna opłata dość wysoka jednak

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
dziękuję

zobaczymy co na połówkowym mi powie odnośnie tej wagi maluszka wiesz co myślę, że pierwsza ciąża jest inna jednak bo człowiek ma więcej energii, szczęśliwy bardziej bo to jednak pierwsze dziecko w drugiej masz już Pole na głowie która dużo czasu absorbuje nie męcz się idź na L4 tak jak planowałaś za jakiś czas jeszcze ta rwa kulszowa dokucza to tym bardziej się męczysz

Nom pójdę w listopadzie pewnie. Rwa to mam nadzieje ze jednak chwilowy epizod i odpuści. Tak było ostatnio łapała na kilka dni i pozniej znowu ok.
Przy Poli najbardziej męczą mnie jednak małe ilości snu bo praca + obowiązki domowe + pobudki w nocy i wczesne wstawanie powoduje ze śpię od 23-24 do 6-7 rano z jedna przerwa, a to jednak dla mnie mało.. No i nie mam czasu duzo na aktywność fizyczna i myśle ze przez to wlasnie tez gorzej znoszę ta ciąże

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

kaaasi pytalas jak to jest z tym bankiem krwi. generalnie to zalezy od banku ktory wyberzesz, najlepiej zajrzec na rozne strony i poczytac i podzwonic po konsultantach i dowiedziec sie szczegolow.
moge Ci powiedziec jak to u mnie wygladao - to byl bardzo prosty sposob.
1. rejestrujesz sie na stronie wybranego banku
2. wybierasz pakiet (np tylko krew z pepowiny, sznur pepowinowy + krew, jakies tam inne, u mnie to dosc drastycznie roznilo sie cena - ale jest tez opcja ze np sznur pepowinowy jest bardzo bidny i malo krwi z niego wtedy mozna wlasnie pobrac jeszcze caly sznur i chyba z lozyska? u mnie na szczescie sznur byl pokazny )
3. robisz przelew za wybrany pakiet - oplata przedporodowa
4. przysylaja Ci pudelko ze sprzetem do ktorego nalezy pobrac materialy
5. sprawdzasz czy sa wszystkie czesci i raportujesz na swoim koncie online ich stan (nienaruszone etc)
6. jak ok i nie trzeba wymiany to poakujesz to do torby ktora zabierasz do szpitala, najlepiej z planem porodu na kkotrym umieszczasz info o tymze sprzecie i checi pobrania materialow
7. jak jedziesz rodzic to dajesz sprzed poloznej ktora sie toba opiekuje i zaloga jest odpowiedzialna zeby krew pobrac. tam kazdy lekarz mogl to zrobic - nie bylo problemu ze ktos niepotrafi chociaz ja zupelnie nie wiem na cyzm to polega
8. lekarz jest odpowiedzialny za oznaczenie sprzetu i odlozenie w odpowiednie miejsce
9. material czeka tam chyba bylo maks 24h na reprezentanta z baku krwi ktory przyjezdza po to i zabiera do laboratorium
10. w labie banku krwi robia badania i dostajesz sprawozdanie czy udalo sie pobrac odpowiednia ilosc odpowiednich komorek ile ich bylo + podstawowe badania pod jakims tam kontem juz nie wiem
11. doplacasz reszte kasy za wybrany pakiet
12. co rok dostajesz rachunek na X PLN zeby oplacic kolejny rok utrzymywania

amen
Stary 2015-10-05, 13:58   #2661
kaaasi
Zakorzenienie

ja dziękuję

Stary 2015-10-05, 14:10   #2662
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miniaczek86 Pokaż wiadomość
Butterfly i ja piątki to nic!!! Mojej córce od roku starają sie wyjsc szóstki !!! Co dwa trzy miesiące jest tydzien gdzie ma katar bez powodu gorączka i nic niechce jesc! Na szczęście jest juz duża i wie co ja boli to mówi ze boli ząb ! A tu co zaglądam podpuchnięte jak banie! I do tej pory jak narazie przebiło sie moze 2milimetrowa dziurka! A to jeszcze nie koniec.a trwa juz wieki. Dałoby w końcu dziecku spokuj.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Aaaa a tak wogole witam siebie i was wszystkie w 20 tyg juuupiiii. Jutro połówkowe CAN'T WAIT
a ile lat ma córka?

Cytat:
Większość Anek które znam jest ok...ale mam jedną poj*baną kuzynkę i dlatego to imię źle mi się kojarzy...
W liceum w klasie rok starszej od nas na tym samym kierunku była Anna i miała na nazwisko tak jak ja...i gość od biologii nieraz do mnie Anna mówił...no jak mnie to wkur*iało...
Zawsze są jakieś skojarzenia jak się rozważa imię A że to imię było kiedyś popularne, to co trzecia to Anka

Moja mama też miała skojarzenie z głupią koleżanką, ale tata się uparł no i jestem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 14:12   #2663
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:

ja kupilam w lato sukienke w krk w galerii - nie w cizazowym. oni tam maja sukienki o ksztalcie trapezowym, nawet duzy brzuch sie miescu. ale kurde nie pamietam nazwy sklepu. pozniej pogrzebie w szafie i sprawdze na metce sukienki.

Mam prośbę mogłabyś zerknąć w wolnej chwili jaki to był sklep, to może przejadę się tam w czwartek. Oczywiście jeśli to nie problem

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 14:14   #2664
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Mamusie

gratulacje!!!

Ja też rozważam pobranie krwi pępowinowej. Jedyne co mnie trochę stopuje to fakt,że mojej bliskiej koleżance coś spierniczyli przy pobraniu, okazało się,że są jakieś bakterie i ogólnie krew i cała kasa poszły się paść...

Stary 2015-10-05, 14:17   #2665
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Mam prośbę mogłabyś zerknąć w wolnej chwili jaki to był sklep, to może przejadę się tam w czwartek. Oczywiście jeśli to nie problem
jasne, mialam to zrobic wczoraj i zapomnialam w koncu.. jak do wiecozra nie napisze na ten temat to mozesz wyslac mi prywatna wiadomosc? skleroze mam ostatnio postaram sie to zrobic jak po pracy przyjde do domu

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

ej nie, juz wiem - sprawdizlam w spisie sklepow w galerii krakowskiej i jest na pierwszej pozycji
http://www.aggi.pl/
to ten sklep - ja kupowalam na poczatku wakacji, zwykla trapezowa sukienka z krotkim rekawkiem, ale porzadnie uszyta i dobry material. 160zł, na penwo po porodzie tez zaloze. tylko letnia bo w seledynowym kolorze, ale teraz na pewno maja kolekcje jesienno zimowa to moze cos znajdziesz
Stary 2015-10-05, 14:28   #2666
butterfly20
Zakorzenienie

Ale mi maruda dzisiaj daje w kość, nie wyrabiam nerwowo

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
jasne, mialam to zrobic wczoraj i zapomnialam w koncu.. jak do wiecozra nie napisze na ten temat to mozesz wyslac mi prywatna wiadomosc? skleroze mam ostatnio postaram sie to zrobic jak po pracy przyjde do domu

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

ej nie, juz wiem - sprawdizlam w spisie sklepow w galerii krakowskiej i jest na pierwszej pozycji
to ten sklep - ja kupowalam na poczatku wakacji, zwykla trapezowa sukienka z krotkim rekawkiem, ale porzadnie uszyta i dobry material. 160zł, na penwo po porodzie tez zaloze. tylko letnia bo w seledynowym kolorze, ale teraz na pewno maja kolekcje jesienno zimowa to moze cos znajdziesz

nie słyszałam o tym sklepie, a fajne mają ciuchy

Stary 2015-10-05, 14:56   #2667
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduje się na szybko już jako mężatka

Mysle, ze za 2-3 dni do Was wrócę, buziaki dla Was mamusie
Gratulacje Pani Mężatko

Cytat:

[/COLOR]
Poli wlasnie wychodzi ostatnia piatka, dopiero kawaleczek, dziąsło rozpaprane. Mam nadzieje ze lepiej przejdzie niz ostatnio bo ostatnio katar i maruda co chwila. Poki co jest spokoj.
My nie mamy ani jednej piątki
Łączę się w bólu z niemocą i brakiem wystarczającej ilości snu.

Cytat:
Dziewczyny, od wczoraj mam taki dziwne jakby wibrowanie w pochwie, kilkusekundowe co kilka sekund. Nie jest to jakieś nieprzyjemne, ale nie wiem czy nie groźne. Wiecie co to może być? Do lekarza mam w czwartek i chyba umrę do tego czasu...
nie pomogę

Cytat:
Czesc Mamusie
Gratulacje !!!

Cytat:

Kciuki za wizytę- daj znać

A ja jednak byłam dziś na połówkowym- mam nadzieję, że lekarzowi aż tak bardzo nie przeszkadzał mój czosnkowy zapach Dzidziuś pozostał chłopczykiem Więc będzie parka
Waży 310 g (20t+6d) i jest strasznie wstydliwy - główkę ma bardzo nisko i twarzy nie było szans zobaczyć. Serduszko, wszystkie narządy i kończyny ok.

Pan doktor przewidział wagę końcową ok 3,5 kg więc pozytywnie mnie nastroił.

Poproszę o wpisanie na listę: chopczyk: Krzyś

Generalnie skoro jest tak nisko to znaczy, że mogę mieć szeroką miednicę czyli znów szybki poród

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 14:57   #2668
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:

super dziękuję Ci bardzo, właśnie o taką mi chodzi, żebym po ciąży tez mogła w niej chodzić

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 15:02   #2669
figa84
Zakorzenienie

Badzia gratulacje !
W nocy czytałam opisy porodów na październikówkach, były 3sn i wszystkie szybkie - pozazdrościłam.
Stary 2015-10-05, 15:02   #2670
kaaasi
Zakorzenienie

Badzia gratuluje waga spora już kawał mężczyzny wygląda na to, że obie chłopczykowe mamusie będziemy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości