Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 17:36   #3091
0enedue
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Tez nie potrafię rozpoznać czkawki
Sama zastanawialam się nad tymi maskotkami i chyba przy najbliższej wizycie w Tesco kupie
Pojechałam specjalnie kawałek dalej żeby załapać się na resztki promo ale niestety dosłownie jeden wieszak :/ bardzo dużo chłopięcych było

Karmazynova jaki szał

I 5pak bodziakow bialo rozowych w standardowej cenie nastawilam się na większe szaleństwo

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Odpalam allegro może coś wylicytuje

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:36   #3092
halwaya
Zakorzenienie

Oenedue też mam te spioszki "i am new here" - chyba wezmę je do szpitala..albo jak goscie przyjdą, by byla jasnosc

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:40   #3093
czubasek20
Zakorzenienie

Padaaam. Bylismy 3h zbierac kasztany. Frajda na calego w taka pogode

Widze ze tu szal zakupowy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:44   #3094
0enedue
Zadomowienie

Halwaya tez myślałam o szpitalu

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:53   #3095
ogolnie
Zakorzenienie

Ha,burmistrz chce dac nam podwyżkę! Mamy październik i o tym mówi a jak w zeszłym roku zaczynał kadencję to obiecał od stycznia 2015 a dostaliśmy parę groszy dosłownie inflacyjnej. Jakoś mu już nie wierzę :
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 17:56   #3096
Fionka_31
Zakorzenienie

Hello.

Jestem po wizycie. Wszystko ok. No poza lekkim zapaleniem :/ znowu globulki dostałam :/ ach co ta moja pochwa wrażliwa sie zrobila w ciąży hahaha doszlysmy z gin do wniosku ze to po seksach mi sie robi, no ale co zrobic ? Szyjka krotka ale trzyma.

Magnez mam zwiększyć bo malo sie podniósł. Ciśnienie spoko a bylam pewna ze będzie slabe bo ledwo dzis żyje.

Tz walczy z malowaniem sypialni i go szlag trafia bo cos nam przebija farba, ale mysle ze to przez zly Walek.

W ogóle to zlikwidowalismy gniazdko i odcielismy od telewizji wszystkich sąsiadów z puonu pod nami A najlepsze jest to ze tak od piątku nie maja tv a dopiero dzis sie odezwali. Z☠☠☠.... troche babe ze wspólnoty bo my juz sobie cala ścianę wykończyliśmy a oni dopiero dzis sie obudzili. Twierdzi ze w sobotę sie do nas dobijali, cokolwiek to znaczy. No nic byl pan anteniarz i podlubal w ścianie. W miarę ladnie to zrobił.

Ledwo żyje chyba znowu cos probuje mnie zaatakować:/ gardło mnie drapie wiec będę plukac woda z solą. Idę di sklepu po cytrynę i będę sie wzmacniać.

Później was nadrobię

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:10   #3097
ogolnie
Zakorzenienie

Po ile sztuk ubranek macie na 56 cm?
Stary 2015-10-05, 18:17   #3098
czubasek20
Zakorzenienie

ogolnie nie mam ani jednej...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:19   #3099
sylwoha
Zakorzenienie

Fionka fajnie ze wizyta udana
A z wybijaniem fsrby to cchyba jakis taki dzien
Tz jeden pokoj uratowal- teraz nasz.
Oby sie udalo
Ale powiedzial ze woli rozrzucac gnoj niz malowac haha :p

Ja leze brxuch podskakuje
Udalo mi sie zapisac do super fryzjerki- mam nadzieje ze bede zadowolona
To byla dosc spontaniczna decyzja bo mce sie zwolnilo
Moze w koncu uzyskam swoj wymarzony blond :p

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Ogolnie malo- nie wiem ile :p
Ale wiekszoscbodziaki
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:24   #3100
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ogolnie nie mam ani jednej...
A będziesz kupować? Ja ostatecznie w sumie dokupię jedno body na razie, a jakby co to TŻ najwyżej coś kupi albo babcie

Zrobiłam listę czego jeszcze brakuje, no myślałam, że trochę taniej wyjdzie ale liczyłam z ubrankami do rozmiaru 74, więc pewnie dlatego. W takim razie czekam na wypłatę i będę łowić, chyba że mi TŻ kartę swoją da (chociaż po ostatnich zakupach dziwnie na mnie patrzy TŻ, nie karta )
Stary 2015-10-05, 18:25   #3101
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Sama zastanawialam się nad tymi maskotkami i chyba przy najbliższej wizycie w Tesco kupie
Pojechałam specjalnie kawałek dalej żeby załapać się na resztki promo ale niestety dosłownie jeden wieszak :/ bardzo dużo chłopięcych było

Czemu u mnie nie ma tesco ?

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Z 2 sztuki pajaców i z 3x body
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:34   #3102
ogolnie
Zakorzenienie

a butelki jakie macie? w sensie jakiej firmy? antykolkowe z rurką czy bez?
Stary 2015-10-05, 18:40   #3103
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
chciałam Tommee Tippe antykolkowe, ale dostałam butelki Avent, więc póki co będę miała takie.

Edytowane przez dorosea
Czas edycji: 2015-10-05 o 18:42
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:46   #3104
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Mówię Ci, ze się okaże, ze na darmo Twoje nerwy, ale każda z nas by się denerwowala, ja tez, to zrozumiałe, ale będzie ok

A czapeczka widac tez, ze gruba, ciepla, więc będzie dobra na zimę i nie kosztowała tak dużo.

A maskotka też z Tesco?

Mówię Ci, ze mam bardzo podobna, zresztą wrzucę fotkę, bo mam zrobiona, jak kupiłam to Mężowi pokazywała to zobaczysz, o tak wygląda i od razu mi się spodobała

Mówi tak codziennie i to różne rzeczy, a ja się tylko śmieje, ale to urocze jest, np jedziemy samochodem a on się obraca i mówi, zobacz jak ładnie śpi, tak jakby siedziała już tam w swoim foteliku w samochodzie:Love:

Ja nie potrafię rozpoznać czkawki, albo Moja jej po prostu nie ma, czasami czuje takie pomiarowe pukanie, ale to trwa może 5-10 sekund więc na czkawke to chyba za krotko

Popatrze co tam ciekawego, kupujesz cos?
Oby!

Maskotka z Tesco

Faktycznie bardzo podobna! Śliczna

U mojej Małej na początku czkawki krótkie były

Wrzuciłam kilka rzeczy do koszyka, ale się zastanawiam czy kupię

Cytat:

Karmazynova jaki szał

I 5pak bodziakow bialo rozowych w standardowej cenie nastawilam się na większe szaleństwo

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Śliczne! Mam takie same ubranka oprócz kapelusika

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello.

Jestem po wizycie. Wszystko ok. No poza lekkim zapaleniem :/ znowu globulki dostałam :/ ach co ta moja pochwa wrażliwa sie zrobila w ciąży hahaha doszlysmy z gin do wniosku ze to po seksach mi sie robi, no ale co zrobic ? Szyjka krotka ale trzyma.

Magnez mam zwiększyć bo malo sie podniósł. Ciśnienie spoko a bylam pewna ze będzie slabe bo ledwo dzis żyje.

Ledwo żyje chyba znowu cos probuje mnie zaatakować:/ gardło mnie drapie wiec będę plukac woda z solą. Idę di sklepu po cytrynę i będę sie wzmacniać.ę
Super, że po wizycie ok! Współczuję zapalenia i kolejnego choróbska :/
Oby szybko przeszło i to i to

Cytat:
Ja mam body dr 10x, body kr 1x, półśpiochy 3x, kaftanik 4x, śpiochy4x, pajacyk 10x.

Cytat:
Tommee Pippee bez rurki, może za jakiś czas kupię jedną z rurką w razie 'w'

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-10-05 o 18:48
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:49   #3105
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa a te Tomme Tippe masz bez rurki rozumiem ?
Ja własnie sama nie wiem jakie kupic Czytałam, że te z rurką Dr Brown są mega, ale z drugiej strony to ciężko wymyć te rurki.
Stary 2015-10-05, 18:51   #3106
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam narazie jedna Tommee Tippe antykolkową 150 ml bodajże. Wyparzę ją i zabiorę na wszelki wypadek do szpitalnej torby.

Resztę dokupię po porodzie w razie potrzeby.

Mam 1 i 2 odcinek z nowego 12 sezonu Chirurgów mrrr a więc zaraz zaczynam seans ciekawe co nowego, podobno ten sezon ma być bardziej humorystyczny niż dramatyczny. Zobaczymy

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Ja własnie sama nie wiem jakie kupic Czytałam, że te z rurką Dr Brown są mega, ale z drugiej strony to ciężko wymyć te rurki.
Popieram, znajomi którzy mają mała córeczkę polecali nam tylko butelki Dr Brown, że są najlepsze.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:51   #3107
dolinka881
Zadomowienie

Dziewczyny, a jak dzieci będą spały w śpiworkach (takich z szelkami), to będziecie im coś na dlonie nakładały? Bo chyba zimno im będzie. ..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 18:53   #3108
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, bez rurki mam
Stary 2015-10-05, 18:55   #3109
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak dzieci będą spały w śpiworkach (takich z szelkami), to będziecie im coś na dlonie nakładały? Bo chyba zimno im będzie. ..
ale na dłonie czy na całe rece?
Ja nie zamierzam, a mam właśnie taki z szelkami. Zamierzam za to kupić ciepłą koszulkę z polaru z przeznaczeniem do spania właśnie.
Dzieci zazwyczaj śpią odkryte, a jak przykrywasz to się drą. Przynajmniej tak robiła znaczna większość dzieci w mojej rodzinie i wśród znajomych.

Andriuszka ja myślałam, że te butelki Dr Browna są drogie, ale na allegro wcale nie
A w ogóle orientujecie się jaki komplet butelek jest do mm? w sensie ile butelek i jakiej pojemnosci.
Stary 2015-10-05, 19:01   #3110
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Nie ma pojęcia będę podpytywać mamę i teściową jak mam ubierać dziecko dopóki sama się nie nauczę

Cytat:
ale na dłonie czy na całe rece?
Ja nie zamierzam, a mam właśnie taki z szelkami. Zamierzam za to kupić ciepłą koszulkę z polaru z przeznaczeniem do spania właśnie.
Dzieci zazwyczaj śpią odkryte, a jak przykrywasz to się drą. Przynajmniej tak robiła znaczna większość dzieci w mojej rodzinie i wśród znajomych.

Andriuszka ja myślałam, że te butelki Dr Browna są drogie, ale na allegro wcale nie
A w ogóle orientujecie się jaki komplet butelek jest do mm? w sensie ile butelek i jakiej pojemnosci.
Są dość drogie, ale tak jak mówisz to trzeba kupować na Allegro i to w zestawach, wtedy się bardziej opłaca, tak polecał nasz dzieciaty znajomy właśnie.
Nie orientuje się póki co, zamierzam to ogarniać jakoś później.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-05 o 19:03
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 19:08   #3111
halwaya
Zakorzenienie

Jak zakrywac dłonie? Chcecie zapocic dziecko??? Przypominam, że noworodek powinien spac w temp 18-22℃

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-10-05 o 19:10
Stary 2015-10-05, 19:11   #3112
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Karmazynova jaki szał

Może małe to Twoje szaleństwo, ale ładne rzeczy Ci się trafiły

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello.

Tz walczy z malowaniem sypialni i go szlag trafia bo cos nam przebija farba, ale mysle ze to przez zly Walek.

W ogóle to zlikwidowalismy gniazdko i odcielismy od telewizji wszystkich sąsiadów z puonu pod nami A najlepsze jest to ze tak od piątku nie maja tv a dopiero dzis sie odezwali. Z☠☠☠.... troche babe ze wspólnoty bo my juz sobie cala ścianę wykończyliśmy a oni dopiero dzis sie obudzili. Twierdzi ze w sobotę sie do nas dobijali, cokolwiek to znaczy. No nic byl pan anteniarz i podlubal w ścianie. W miarę ladnie to zrobił.

Ledwo żyje chyba znowu cos probuje mnie zaatakować:/ gardło mnie drapie wiec będę plukac woda z solą. Idę di sklepu po cytrynę i będę sie wzmacniać.

Później was nadrobię
Cieszę się, ze wszystko w porzadku

Co do zapalne to gin przepisuje też coś Tz? Bo jeśli wniosek jest taki, ze to po sesjach, to może za Tz też trzeba się wziac.

Nie daj się chorobsku i kuruj się ;*
Cytat:
Ja ma też Tomme zwykła, bez rurki
Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Kupiłam narazie jedna Tommee Tippe antykolkową 150 ml bodajże. Wyparzę ją i zabiorę na wszelki wypadek do szpitalnej torby.

Resztę dokupię po porodzie w razie potrzeby.

Mam 1 i 2 odcinek z nowego 12 sezonu Chirurgów mrrr a więc zaraz zaczynam seans ciekawe co nowego, podobno ten sezon ma być bardziej humorystyczny niż dramatyczny. Zobaczymy

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Popieram, znajomi którzy mają mała córeczkę polecali nam tylko butelki Dr Brown, że są najlepsze.
Ehh ja ostatnio czasu na Greysow nie mam, ale w końcu siade

Dzisiaj pół dnia, w sumie praktycznie cały dzień walczyłam z naszym pokrowcem na materac, zaczęłam rano zmieniać pościel z Tz i patrzę, ze ten pokrowiec taki brudny, Tz sporo się po ci i normalnie przez prześcieradło przebily plamy potu, a ja nie mogę z czymś takim wytrzymać, no i zobaczyłam że on na suwak jest, zdjelismy go, a że on na górze i dole się łączy, to wyszły dwie szt takie duże i dosyć grube, no i w koja 45 cm pralkę sie nie zmieści ;/ mieliśmy jechać do teściów zabrać samochód po wczorajszej imprezie, a oni mają dużą pralkę, to wzięłam to. Wlozylysmy wiersza część, po 2 godz prania wyjmujemy, a to gorzej brudne było niż przed praniem, było chyba za ciężkie, teściowa nie czyści niczym pralki i wytracil się taki brązowy osad, matko, znowu do pralki, potem wody odpompowac nie chcialo, później było już dużo mniej i wyczytałam to mokra czysta gąbka, wlozylysmy druga część to samo, tylko dużo mniej już tego, no i pogoda taka była ładna, ale nie zdążyło wyschnac, ale jest czysciutkie i pachnace, czyli takie jak lubię

Pojutrze zabierzemy, a dziś najwyżej w salonie na rozkładanie kanapie będziemy spali, Tz się jeszcze bardziej cieszy, bo tu mamy tv, a on uwielbia zasypiam przy Tv

I tak wyglądał mój dzień, walka z praniem

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 19:12   #3113
halwaya
Zakorzenienie

Ja mam zwykle butelki Tommee Tippee, no mam z tej firmy laktator. Jeśli będą kolki to kupię Dr Brown.

Stary 2015-10-05, 19:39   #3114
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja mam zwykle butelki Tommee Tippee, no mam z tej firmy laktator. Jeśli będą kolki to kupię Dr Brown.
To jest myśl

Czemu ja chce mieć wszystko od gazu,masakra
Stary 2015-10-05, 19:45   #3115
sylwoha
Zakorzenienie

Eeee dlonie zakrywac? Bez przesady:p
Ktora x was spi w rekawiczkach :p

Co dp butelek mam jedna tt i 2 avant dostalam.
Tak mialabym jedna :p

Jak bedzie trzeba dokupie

A wlasnie co do mm.
Ktoras z Was patrzyla skaldy mlek :p? Glownie zle a co lepsze to i drozsze
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 19:47   #3116
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
A wlasnie co do mm.
Ktoras z Was patrzyla skaldy mlek ? Glownie zle a co lepsze to i drozsze
z TŻem kiedyś z ciekawości zaczęliśmy czytać i się przeraziliśmy. Masakra, co oni tam ładują
Stary 2015-10-05, 20:00   #3117
Fionka_31
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.

Halwaya juz masz wyznaczony termin gratulacje. Wywolywany czyli sn będziesz rodzic?

Karmazynova super obcy u mnie bylo wczoraj podobnie. Tylko ze kolo pępka tak jezdzila, ale dziwnie było

Sliczne ciuszki Aniqa

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Sylwuska śliczny brzuszek. Taki malutki.

Mi wiele osób mówi ze bardzo ładnie wyglądam i wcale nie na taka dużą i sa w szoku jak im mowie ile przytylam.

Co do butelek to mam avent i tomiego najmniejsze, zwykle i zobaczymy czy sie przydadzą. Oby nie za szybko

Stary 2015-10-05, 20:02   #3118
halwaya
Zakorzenienie

Fionka - wywolywany sn 20.11 mam się zgłosić.. i zaczną procedurę.. moze sie przeciągnąć do następnego dnia - zależy jak się akcja rozwinie.. pierwszy poród też byl wywolywany. Teraz powiedzieli mi, że pojdzie szybciej

Stary 2015-10-05, 20:04   #3119
Fionka_31
Zakorzenienie

Ogolnie te pierniki w biedronce chce wrzucić za każdym razem do koszyka ale szybko uciekam z działu hahah cos czuje ze w weekend ulegnę

Halwaya pytalam się czy cos dla tz ale ona stwiedzila ze nie, ze to bardziej po otarciach jest

A i przed porodem, po 36 tyg będę miała powtarzane badanie na kile, hiv i wątrobę + na paciorkowca

U nas podobno w szpitalu nie chca dawać do karmienia dziecka jak się nie ma badan na hiv. Trzeba strasznie dużo papierów i oświadczeń podpisać aby do cyca przystawili

Pierwszy dzień tygodnia a ja juz taka zmęczona jestem eh...

Stary 2015-10-05, 20:08   #3120
katarzynaxxx89
Raczkowanie

co do butelek to mam z avanta bo też dostałam i nawet mam za dużo także raczej nie będę kupowała więcej w sumie zamierzam karmić normalnie no a jak to wyjdzie to się okaże ze starszym mi tylko sie udało 4 mies bo ciągle jadł i nadal był głodny oby teraz było lepiej bo z mlekami była u nas masakra żade nie pasowało małemu strasznie sie wzdymał aż w końcu trafiłam na hipp łagodzące wzdęcia i zaparcia i było idealne tyle ze bardzo drogie i w tedy nam na samo mleko szło prawie 400zł także drogi interes ale co zrobić jak inne nie pasowały kp też nie wyszło
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości