![]() |
#1291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. III
Cytat:
![]() Jaki obciach! Szłam dziś z kościola w takich butach klapkach na drewnianej podeszwie i szpilce i koło przystanku są takie betonowe kratki a między nimi glina. I pech chciał że jak szłam to obcas wbił sie w tą glinę a but został za mną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle zmobilizowałyście mnie i dzisiaj tez jakieś poprzeglądam i zrobię wstępną selekcję. Zrezygnowałam już z tematów językowych. Wróciłam właśnie ze spotkania z W. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
Krówka PISZ! Bo ta mina mówi wszystko...
![]() ![]() A ja właśnie niedawno wróciłam z rynq ![]() ![]() ![]() Ale od jutra na prawdę zaczynam o siebie dbać! ![]() W ogóle to jestem załamana ![]() A tu w piątek już się wstępnie umówiłyśmy na mocne picie ![]() ![]() Miałam ograniczyć imprezowanie... Taaa jasne..właśnie widzę to ![]() ![]() Coraz bardziej boję się tej matury.. ![]()
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
![]() Pospacerowaliśmy sobie, porozmawialiśmy ![]() Pogoda była śliczna, słoneczko świeciło, wiec było tym bardziej przyjemnie. Nie było jednak jakiś wichrów namiętności czy coś w tym stylu, po prostu sympatyczna rozmowa. Tylko ciulkens nie zrozumiał aluzji, że chciałabym żeby mi dał korki z matmy ![]() Tylko jak już sie żegnaliśmy prawie była taka niezręczna sytuacja...Szło dwóch pijaczków i jeden z nich do Wojtka: " Ale masz fajną żonę, prawdziwa księżniczka", a drugi na to: " Nie, to jeszcze narzeczona". A biedny W. trochę zmieszany: " Dziękuje" ![]() Nie umówiliśmy sie na następny raz, mam nadzieje, że jeszcze sie spotkamy oprócz tej ogólnej imprezy z pracy. W każdym razie jesteśmy w kontakcie jakby co ![]()
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To 'jeszcze'... ![]() Super, że wszystko się udało ![]() ![]() Powolutku, powolutku..do celu ![]() ![]() Kontakt na pewno Wam się nie urwie. A może przy następnym spotkaniu sam na sam, powiedz mu, że potrzebujesz kogoś na korki do matmy, tylko że totalnie nie masz kogo..Zrób zamyśloną minę jakbyś szukała odpowiedniej osoby w głowie, i nagle wypal: Wiem! A może ty mógłbyś mi pomóc..?! ![]() Tzn. oczywiście jeśli nie będziesz chciał, albo nie będziesz miał czasu zrozumiem.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Krówko:Jej ja widze,że tu sie rozwija
![]() U mnie z TŻ było podobnie najpierw spacerki itp tylko na stopie koleżeńskiej,a teraz ponad rok jesteśmy razem wiec hmm ja coś widze,że sie wam to ułoży ![]() Laylaa:Ja tam z starożytności tylko bitwy musze przypomnąc reszte pamiętam,z średniowiecza tak samo tylki poprzypominac co nie co.Za to nowożytność u mnie leży ![]() I ja tych królów nie lubie ![]() ![]() Wiem,że troche pogmatwałam ![]() Ywonula:Hehe śmieszna sytuacja z tym butem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze jest to, ze tematy które mam teraz na matmie są jego ulubionymi ![]() W każdym razie to trochę przeze mnie sobie tego nie załatwiła, bo inna koleżanka z pracy poprosiła go już dawno o pomoc gdy czegoś nie będzie rozumiała. tak po prostu, bez podtekstów. Może dlatego było jej łatwiej ![]() Przeglądałam tematy i znalazłam kilka, nad którymi sie zastanawiam. Chyba je tu wkleje, może mi doradzicie ![]() EDIT: Marta- świetny sposób ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogole to spodobal mi sie ten temat o kiczu ![]() tylko kompletnie nie wiem, jaka literature moznaby do tego wykorzystac.. a 'wpadka' sie nie przejmuj ![]() ![]() Cytat:
![]() pomysl, ze nie bierzesz niczego dodatkowego i przez to mozesz sie skupic tylko na glownym przedmiocie. a polskiego podstawowego nie ma sie co bac.. przed poprzypominasz sobie lektury i swietnie zdasz, na pewno ![]() ja tez sie boje jak nie wiem co : ( Cytat:
![]() ale faktycznie wydaje sie niesmialy (nie zazartowal z pijaczkow ![]() na pewno jeszcze sie spotkacie sam na sam ![]() przypomnial mi sie moj pierwszy spacer z tz (powrot z kina) a na nastepnym spotkaniu juz szlismy za reke. he he rozmarzylam sie ![]() co do matmy to teraz mam jakies permutacje zbiorow, silnie ![]() i oczywiscie nie kapuje niczego, jak zwykle. Cytat:
co do tych karteczek to mi sie zwykle nie chce tak uczyc.. ale to chyba dosc dobry sposob ![]() jakie szczescie ze jutro mam na 8:50 ![]()
![]() |
#1299 | |
Rozeznanie
|
Mi tam się podobał
![]() ![]() Bardzo podoba mi się temat o Afryce.. Ja też chcę taki...!!! Włąśnie.. czemu są różne tematy w każdej ze szkół? CZy one nie powinny, być identyczne? Cytat:
![]() krowka brakowało mi tych opowieśći o W. jak mnie tu nie było ![]() ![]() Wogóle to ciekawe.. Masz zdjęcie na górze Pałacu Kultury, a ja takowego nie mam.. wogóle ostatnio zauważyłam, że nie mam zdjęć przy rzeczach takich 'turystycznych'.. A co do tematów maturalnych to ja planowałam wziąść coś z języka.. no nie wiem zobaczę jeszcze i później Wam napiszę moje tematy.. Podobal mi się jeszcze temat z kiczem i modnymi książkami ![]() Brzunio mnie boli cały dzień.. chyba się troszkę przytrułam czymś.. ale już mi lepiej ![]() Edytowane przez pamelija Czas edycji: 2007-09-16 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Aaa, dziewczyny! W. napisał przed chwilą:
"Dziekuje za miły spacer ![]() ![]() ![]() ![]() W smsach nieśmiałym jest o wieele łatwiej ![]() ![]() Blaque- roman? ![]() ![]() Marta, Layla, Pamelija- to miłe co piszecie ![]() Włączyłam komputer specjalnie, żeby Wam to napisać ![]() no i może odpisze W. z Internetu, bo nie mam nic na koncie ![]()
![]() |
#1301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale bym chciała, żeby wszystko poszło w stronę..wiesz, czegoś więcej ![]() Strasznie się wciągnęłam w Twoją historię ![]() ![]() Cytat:
![]() [idiotka..do potęgi ![]() A polskiego się boję! Pisaliśmy w piątek próbną maturę (same pyt. do tekstu) 9 poszło mi okropnie! ![]() Nie sprawdziła jeszcze tego babka, pewnie przyniesie w tym tyg. ale wiem, że poszło do bani. Tekst był ok, ale pytania ![]() Prawie na połowę nie wiedziałam jak odpowiedzieć.. ![]() A tak btw. to robię wielkie wejście dla Martusi... ![]() Uwaga, uwaga!!! Osobnik ten jest very niebezpieczny. Radzę uważać na tego szatana..Mam przyjemność zakomunikować, iż prawdopodobly za kilka minut na naszym wątku zostanie napisana wiadomość przez użytkownika ukrywającego się pod pseudonimem Martusia B. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy z niecierpliwością! ![]() Blaque- dziękuje Ci za wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Wtajemniczenie
|
Blaque Ty małpo jedna
![]() ![]() ![]() Tak jestem, ale nie nadrobię wedle moich wczorajszych obietnic ![]() Teraz idę malować moje sztańskie szpony i spać ![]() Kolorowych snów wszytkim i miłego dnia w szkole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
Przyszłam Wam powiedzieć dobranoc
![]() idę do histy jeszcze, bo znowu zrobiłam o wiele mniej niż zaplanowałam dziś, a że jutro mam na 9.40 to posiedzę jeszcze ![]() ja mam na matmie jakieś asymptoty, teraz będę miała pochodne ![]() a z granic funkcji dostałam kapę, ale piszemy wszyscy jeszcze raz to się nie liczy ![]() ![]() jutro dostanę kapę z fizyki za oddanie pustej kartki ![]() krówka ale Ci fajnie ![]()
#1305 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do Pałacu Kultury to ja też nie mam zdjęcia, w ogóle mam mało zdjęć z Warszawy, może dlatego że wcześniej nie miałam cyfrówki. Może zrobimy sobie kiedyś mały spacer po Warszawie z aparatami ![]() Cytat:
![]() Może napisz mi w skrócie pomiędzy czym się wahasz, bo ja się zgubiłam ![]() Cytat:
![]() Moje spostrzegawcze oko wypatrzy wszystko ![]() ![]() I cieszę się bardzo, że tak się układa z W. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Martuś właśnie po jednej z wypowiedzi zorientowałam się, że ja nie dostałam tych zdjęć z wakacji, wyślesz i mi, ładnie proszę ![]() ![]() i_n_e_s@wp.pl I widzicie co robicie, nie tu powinnam być. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Wtajemniczenie
|
Ines oczywiście, że Ci wyślę zdjęcia, jak jutro wrócę z fakultetów to Ci wyślę
![]() Staram się już nie znikać, jak mnie nie ma to znaczy, że za niedługo się pojawię i że w tym momencie nie mam czasu. Jak będę znikać na dłużej to dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Raczkowanie
|
hejj dziewczynkii znacie odpowiedz na pytanie w moim podpisie;D? tak,to zwiazane z fryzurka
![]()
#1309 |
Zakorzenienie
|
No to i ja coś napiszę. TEż nie powinno mnie tu być, ale tłumaczę to sobie tym, że jutro mam na 9:45, AŻ 3 lekcje
![]() ![]() ![]() Byłyśmy dzisiaj z koleżanką się poszwędać, a później na karaoke. Spotkałyśmy parę znajomych i nieznajomych, generalnie było okej, tylko znów nie wytrwałam w postanowieniu, że będę unikać alkoholu ![]() Krówka a moim zdaniem, to nawet jak się umówicie na te korki, to z nauki matematyki nic nie wyjdzie. Ewentualnie nauka anatomii ![]() ![]() ![]() A tak BTW to o jakie tematy chodzi, że trzeba je zrozumieć od razu? Ja mam mało zdjęć turystycznych, bo nie lubię pozować i robić kretyńskich uśmieszków do obiektywu ![]() Gadam z K. Tzn. gadałam, bo od kilkunastu minut się nie odzywa. Mam nadzieję, że to nie specjalnie... Chyba powoli mi przechodzi, ale... sama nie wiem. Głupie to wszystko... Definitywnie powinnam iść spać...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam dzień dzisiejszy nie wiem jak będzie z tymi korkami, ale na pewno bede musiała cos pomyśleć o jakimś spotkaniu, bo koleżanka mi radziła, zeby teraz to ja zainicjowała. Coś się wymyśli ![]() Na razie cieszę sie wczorajszym. A o tematy to chodziło mu o wariacje i te inne statystyczne obliczania. Ja wo ogóle nie wiem o co chodzi ![]() Co do K. to myślę, że wydaje Ci sie tylko ze Ci przechodzi. ; ) Zawsze są takie chwile zwątpienia(mojej koleżance wczoraj po takim czymś wróciło ze zdwojoną siłą : D. I fajnie, ze sobie pisaliście : ) E tam! ![]() ![]() Od wczoraj dosłownie uśmiech mi z twarzy nie schodzi. Nawet na klasówce siedziałam roześmiana ![]() Dzisiaj skoczyłam niespodziewanie wcześniej, ale oczywiscie cieszy mnie to niezmiernie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
ines sprawdzalam juz
![]() jesli zdaje sie poziom podstawowy to wynik mnoza przez wspolczynnik 0,7. boje sie rozszerzonego angielskiego i chyba jednak zdecyduje sie na podstawe. watpie zebym z rozszerzenia miala ponad 70%.. zreszta po prostu nie dam rady nauczyc sie z 3 przedmiotow (rozszerzonych) tak jak bym chciala.
#1312 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę przyznać, że matury sie teraz nie boje. Nie wiem jakoś nie myśle o tym...A jak myślę, to w kontekscie, że dam radę.
Dzięki temu że zdaje jednak angielski podstawowy jest mi łatwiej w tej mojej łepetynie ![]() Ale ze mnie ciumol!!!!!! Własnie skapnęłam sie, że są 3 strony tematów maturalnych, a ja do tej pory myślałam, że tylko jedna i tylko z niej wybierałam i analizowałam ![]() Zastanawiam sie na razie między: "Motyw głupca, błazna, idioty. Różnorodność ujęć i funkcja w dziele literackim. Przedstaw na wybranych przykładach" - ten nie wiem-jakos pasuje do mnie... ![]() "Różne drogi prowadzące do szczęśliwego życia. Rozwiń temat na przykładzie wybranych bohaterów literackich i filmowych."- ten mi sie bardzo podoba, poważnie sie nad nim zastanawiam "Kraj lat dziecinnych” w literaturze jako jedna z wersji arkadii. Zaprezentuj temat, analizując wybrane przykłady literackie." Żadnych pomysłów co do dzieł na razie nie mam...Ale tematy mnie interesują, są taki...hmm moje ![]() Który wg Was najlepszy? Bo jak są totalnie do...tyłka, to jeszcze poszukam.
![]() |
#1313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wybrałam taki: Motyw więźnia.Scharakteryzuj sposób kreowania postaci w literaturze i innych tekstach kultury współczesnej. Ten jakoś najbardziej przypadł mi do gustu...bo te pozostałe...no nie są złe, ale jakos tak "nie czuje ich" ![]() Wogóle to od kilku dni mnie kusi, zeby lajsnąc sobie grzywke .Taka, Ot. Zwykłą grzywke ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
haha krowka czemu uwazasz ze pasuje do Ciebie temat o idiocie? ale mnie tym rozsmieszylas
![]() ![]() ![]() zaden mi sie jakos szczegolnie nie podoba, najlepszy chyba drugi ![]() nam dzisiaj babka powiedziala, ze przy przedstawianiu nie mozna miec kartki z prezentacja.. myslalam kurcze, ze mozna.. nie ze z niej bezczelnie czytac ![]() lolinka "lajsnąć" ![]() odradzam grzywki (takie zwykle, proste) bo bardzo dlugo to odrasta.. ja mam na bok i strasznie mnie wkurza jak leci do oczu.. chociaz ostatnio nawet jakos normalnie sie uklada. ehh ide ![]()
#1315 |
Zakorzenienie
|
L*O*L*I*N*K*A noo ciekawy temat
![]() krówka "Różne drogi prowadzące do szczęśliwego życia. Rozwiń temat na przykładzie wybranych bohaterów literackich i filmowych." mi się ten najbardziej podoba, ale pomysłów na realizację nie mam ![]() ja biorę o socrealiźmie,jeżeli do końca tygodnia będziemy oddawać deklarację to wpiszę socrealizm ![]() prawdopodobnie, nie chcę zapeszać, ale wszystko na to wskazuje ![]() ![]()
#1316 | ||||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Jak wybierałam to mi spodobał się jeszcze taki: "Świadomość śmierci zwiększa apetyt na życie - na wybranych przykładach literackich bla bla bla". Ładnie sformułowany. No, ale ja już mam swoje koty. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wystarczyłoby, gdybyś miała ponad 60%, jeśli zakładasz że z podstawy miałabyś ok. 80-90%. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uff.. Jestem już. Po 4 lekcjach i 3 okienkach. (co za idiota układał ten plan.. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dostałam dzis +4 z bioli ze spr ![]() MIałam beznadziejny sen. Śniło mi sie ze dostałam smsa od B> ale nie był adresowany do mnie (taka pomyłka) i on w nim pisał ze ma dziewczyne z którą sypia. ![]() ![]() Taki bezsensu sen.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Robię prasówkę na razie
![]() ale zaraz idę się polskiego uczyć, bo mam kartkę jutro... pisaliśmy dzisiaj analizę i interpretację, do wyboru fragment Lalki albo Potopu, ale spieprzyłam totalnie, bo nawet streszczeń sobie nie przeczytałam dla powtórzenia, zresztą skoro nie znałam treści to ciężko było cokolwiek powtarzać, góra 3+ dostanę ![]() ![]() po prostu komentowałam tekst, bez jakiegokolwiek odniesienia do całości ![]() ![]() i pytałam koleżankę czy oni obronili tę Jasną Górę czy nie ![]() ![]()
#1319 |
Zakorzenienie
|
Krówka Ja bym chyba wybrała ten 3 temat
![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy na "Krakowski Salon Maturzystów Perspektywy 2007" na AGH ![]() ![]() Muszę sobię w końcu skserować te teamty na prezentację i coś wybrać ![]() Ja też mam taką grzywkę niby na bok, ale często noszę ją na prosto. Co jakiś czas podcinam sama albo u fryzjera. I wydaje mi się, że o wiele lepiej wyglądam w grzywce niż bez. |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Coś mi się zdaje, że walnę tu zaraz jakiś referat, ale postaram się nie rozwlekać. W końcu nadrobić trzeba ![]() ![]() ![]() Krówka Ty se bądź oburzona, ale nie da się ukryć, że ja tylko stwierdziłam fakt ![]() ![]() ![]() Maturą też się NA RAZIE za bardzo nie przejmuję. W ogóle mam jakieś takie poczucie, że ona mnie nie dotyczy, a przynajmniej nie w najbliższym czasie. Kiedyś to się na pewno zmieni i oby nie za późno, hehe. Mówisz, że to może być chwilowe? Sama nie wiem... Wkurza mnie tylko, że to nic się nie posuwa do przodu, tylko cały czas stoi w miejscu. Co do tematów, to nie będę oryginalna, też najbardziej podoba mi się ten o szczęściu, on moim zdaniem jest baaardzo szeroki i można lać wodę. Szczęśliwe życie to bardzo szerokie pojęcie wydaje mi się ![]() ![]() Durga bardzo spodobał mi się Twój status o pukaniu i nauce i chamsko postanowiłam sobie go trochę zmodyfikować i zapożyczyć. Mam nadzieję, że nie będziesz zła ![]() Co do grzywki, to mam na skos, niektóre pewnie widziały. Przy każdym obcięciu jej kztałt się trochę modyfikuje, ale tak to mam podobnie już od dłuższego czasu i nie bardzo chce mi się to zmieniać. Chociaż... myślałam ostatnio nad jakimś innym obcięciem, ale to jest takie... uniwersalne. I prawie w ogóle nie muszę układać włosów. Laylaaa tekstu samej prezentacji nie można mieć, ale masz mieć przy sobie konpekt, gdzie jest plan prezentacji i bibliografia, można do niego zaglądać. Taki konspekt ma mieć max. 1 stronę A4, którąś konkretnie określoną wielkością czcionki, ale którą, to nie pamiętam. Moim zdaniem na sam plan powinno się mieć stronę A4, ale to już szczegóły ![]() Em z tą świadomością śmierci od razu skojarzyła mi się książka 'Oskar i róża' i film 'Szkoła uczuć' ![]() Cytat:
![]() ![]() Nija może zaczniesz pisać wypracowania na zamówienie? ![]() ![]() ![]() ![]() 'Krzyżacy' ![]() Znów się frustruję [tak się to pisze? ![]() Byłam w szkole na 3 lekcjach, później się szwędałyśmy, m.in.sałatka za 3 zł. w Mc, później kupiłam w lumpie spódniczkę Diesla na handel na Allegro [trzeba se jakoś radzić, nie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde, miałam zadzwonić i umówić się na jazdy. W końcu muszę, bez odwlekania... Ale taaak mi się nie chce. Kiedyś, jak się w to wkręciłam, to jeździłabym bez przerwy, a teraz miałam miesiąc przerwy i jakoś tak mi się odechciało... No i czas, CZAS! Dobra, koniec ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.