|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Mi mąż zawsze mówił "moja piękna", ale wiem, że teraz już brzuch mu się nie podoba, woli mnie szczuplejszą
Tylko, że biedak mnie kocha, to akceptuje zmianę wyglądu Czasem w żartach nazywa mnie "kaszalociku" (gdy wcześniej na to ponarzekam, że się "wielorybkuję" ) lub oboje nazywamy mnie waleniem, co mi nie przeszkadza, bo waleń to najbardziej wymóżdżona ryba
|
|
#2552 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z moich materiałów informacyjnych wynika ze insulinę podaje się kiedy pomimo diety cukier nie trzyma się na odpowiednim poziomie. Jakieś pojedyncze przekroczenia traktowane są jak wypadek przy pracy, w sensie złego skomponowania posiłku (trzeba wyciągnąć wnioski ), ale jakby mimo przestrzegania wszystkich zasad cukier dalej trzymał się wysoko to wtedy insulina Cytat:
Cytat:
![]() ale ja chyba boję się zgrzeszyć może po jakimś czasie będzie mi ciężko wytrzymać już ale na razie póki sie trzymam to sie trzymam, nie chcę mieć wyrzutów sumienia potem nie wielka tylko idealna ja na ten tydzień ![]() śliczny brzuś Cytat:
![]() ja pościel, ochraniacze i prześcieradła dostałam od koleżanki która dał mi łóżeczko więc ewentualnie muszę coś dokupić na zmianę i całe szczęście bo strasznie ciężko coś wybrać Cytat:
![]() super ![]() teraz już widać ze ciąża ![]() Cytat:
Co do brzuchów to dziś byliśmy z TŻem w piekarni naszej i zagadaliśmy się ze sprzedawczynią a propos składów chlebów u nich (czy mogę jakiś od nich jeść - wyszło na to ze nie ) no i na koniec rozmowy sprzedawczyni mówi ze już chyba niedużo ciąży mi zostało, no to mówię że niedużo, 3 miesiące niecałe, a ona takie oczy wielkie, bo ona myślała że ja jakoś pod koniec 8 miesiąca jestem no więc tak, wyglądam jak słonik ale mi to nie przeszkadza, ważne ze Dzidziol rośnie jak trzeba Dziewczyny a jak tam rozmiary tych ciuszków z Lidla? są jakieś małe takie na początek czy dopiero na starsze dziecko?
|
||||||
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia-u mnie sie zaczynaly od 62.
Nie powiedzial mi wprost ale wczesniej jednak inaczej sie zachowywal,inne rzeczy mi mowil. Niby sa momenty ze czuje ze sie o mnie troszczy ale ogolnie to czuje sie bardzo samotna i moje wyobrazenie na temat zwiazku dwoch osob w trakcie ciazy zupelnie sie nie sprawdzilo.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się mojemu TŻtowi w ciąży mega podobam, straszny ma szał na mnie. Nie wiem czemu, bo ja się sobie średnio podobam, tzn. wciąż mi się wydaje jak patrze w dół, że jestem po prostu taka gruba, stąd ten brzuch, a nie że w ciąży
![]() Uff, TŻ robi kolację, ja śmigam pod prysznic, meliska na dobre spanie i może mi trochę przejdzie, bo głowa jak baniak z tych nerwów. |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam snickersa, cukier 124. To dużo? trochę się zestresowałam.
Na glukozę idę w czwartek.
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie odczekałam pełnej godziny
później mógłby być wyższy?
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbyś dłużej poczekała to wynik byłby raczej niższy |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz jak dziewczyny uszczęśliwiłaś Śliczne Dotka gratuluję udanej wizyty, ja lubię KtG chociaz czasami mi się dłuży, ale podłączają też to do serduszka i słucham sobie jak małemu serduszko bije. Fajne te sweterki i brzuszek śliczny Zamawiałam tutaj : http://www.entliczekpentliczeksklep....ac_p_1470.html I warto poszukać kodu rabatowego na internecie. Bo idzie dużo zaoszczędzić. Kiedy Twój wraca? ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Tak jak Ewusia pisze, jak na Snickersa to mało. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-05 o 21:35 |
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, to u Was od którego tc robią ktg?
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro teoretycznie, ale pewnie w nocy więc mnie nie zobaczy w pełnej okazałości
Raz go nie było 3 dni i stwierdził, że urosłam to nie wiadomo co teraz powie |
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
To wcześnie jakoś
![]() Ja mam pierwsze mieć w 36tc
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszym razem serduszko słyszałam chwilkę tylko, bo nie chciała małego męczyć, i leżałam tak bez czynnie, a ostatnio tak z 10 min, i później leżysz i nic nie robisz, nudno
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Tak wiem, czytałam, że w Polsce późno zaczynają. Tutaj mówią że te malutkie, nieodczuwalne skurcze mogą się zacząć od 20 tygodnia i oni wolą sprawdzać, bo jak są za częste i za mocne to brak tam jest jakiś witamin, ale nie pamiętam których. Ja do tej pory miałam ciszę, zupełnie płaska kreska. |
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tym że ktoś myśli że za chwilę rodzicie to się nie przejmujcie, w przestrzeni publicznej rzadko pojawiają się kobiety w ciąży bardzo późnej i dla ludzi taki siedmio/szesciomiesieczny brzuch to juz ogromny, nawet kobiety które były w ciąży zdają się nie pamiętać, jak same wyglądały, także luuuuz
![]() Swoją drogą też Wam tak ciepło jest ciągle i przy skaleczeniu/pobraniu krwi tak strasznie cieknie? Bo u mnie z tym tragedia
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, mi jest bardzo cieplo ale ja tak nawet przed ciaza mialam
taki paradoks niediczynnosci ;-) wszystkim zimno, tylko ja w krotkim rekawku.... Co do slabego krzepniecia to u mnie nie wystepuje.Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Przed chwila pisala mama grudniowej Julki. Mala miala juz 2 razy przetaczana krew i ciagle jest anemia i dolaczyly sie problemy z oddychaniem. Oby to byl chwilowy kryzys. Mocno trzymam kciuki zeby wszystko sie wyrownalo ![]() Swoja droga, ciekawe jak nasza Kamilka. Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-10-05 o 22:57 |
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Kamilki dziś miał być lekarz i podjąć decyzję, ciekawe na czym stanęło |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez juz sie cieszylam, ze najgorsze za nimi, a tu taki klops... Moze jutro sie Kamila odezwie. |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że taka lampeczka by się sprawdziła jako lampka nocna czy nie za bardzo ?
http://www.lidl.de/de/ansmann-nachtlicht/p204550 |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, cena wysoka nie jest wiec mysle, ze mozesz zaryzykowac
na pewno bedzie to mleczne delikatne swiatelko ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Tez myślę o tych cooton balls ale ta mi w oko wpadła gdybym z dzieckiem musiała po nocy spacerować np do innego pokoju co by mąż mógł spać to zabiorę ze sobą. Hmm nie wiem musze przemyśleć
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze takich malych zrodel swiatla nigdy za wiele. Poza tym jak pisalam, cena zadna
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Od 3 dni nie mogę spać na lewym boku, tak mi jest strasznie nie wygodnie, no nie ma szans. Śpię na prawym, a jak to u was wygląda?
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ano racja, bo od 20tc są już skurcze Braxtona-Hicksa i czasem lepiej je skontrolować.
Hariett, taak, ciepło mi jak nigdy. Zmarzluchowi, który musiał mieć 24 stopnie w domu, żeby było ciepło, teraz jak mam 22 to mówie, że upał ![]() Mi nie cieknie, ale ja mam gęstą krew ![]() Co do spania na boku, to ja śpię na obu. Nigdy nie śpię całej nocy tylko na lewym albo tylko na prawym. Zasypiam na lewym, a potem się obracam na prawy, potem znów na lewy ![]() Mimo, że mogłam wstać o 6:30, to sie obudziłam jak TŻ wstawał o 5:45 i już nie śpię, gdzie tu sprawiedliwość? ![]() Ale przynajmniej na spokojnie jem śniadanko, piję Inke, ogarnę trochę chatę i wybiorę się do pracy. |
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinna wystarczyć. Duzo światła nie potrzeba. |
|
|
|
|
#2579 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też chcę cotton balls. Koleżanka powiedziała, żeby wziąć 20 sztuk, bo 35 to będzie za dużo - ona przy takich czyta dziecku bajki. Cytat:
---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Kinga, Ewusia - koleżanka, która ma cukrzycę ciążową powiedziała mi, że jak najbardziej w okresie okołopomiarowym można pić wodę (najlepiej z cytryną). Bo teraz to nie chodzi o to, żeby sprawdzać wiarygodność wyniku, tylko żeby utrzymać cukier w normie. Zjadłam wczoraj na kolację 2 kanapki z chleba żytnio-pszennego z niewielką ilością masła i serem żółtym (połowę dużego plastra podzieliłam na dwie części) + 1/2 pomidora z cebulką + herbata czarna bez cukru i mój cukier wyniósł 104 mg/dl. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-10-06 o 07:11 |
||||
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie, że ta lampka powinna być ok, w takim razie pójdę w przyszłym tygodniu ja kupić. Jak będzie tragiczna to zawsze mogę oddać, a może okaże się dobra.
Candy o widzisz super, dzięki za informacje. No czasami trudno było wytrzymać bez picia. ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Candy ja po dwóch kanapka miałam ponad 120 z różnych chlebów i zostałam przy jednej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

Tylko, że biedak mnie kocha, to akceptuje zmianę wyglądu
Czasem w żartach nazywa mnie "kaszalociku" (gdy wcześniej na to ponarzekam, że się "wielorybkuję" ) lub oboje nazywamy mnie waleniem, co mi nie przeszkadza, bo waleń to najbardziej wymóżdżona ryba

), ale jakby mimo przestrzegania wszystkich zasad cukier dalej trzymał się wysoko to wtedy insulina
, mi takie jedzenie najbardziej służy kromka chleba żytniego + misa sałaty z jogurtem i czosnkiem, albo ogórek czy rzodkiewka. Czekolady jeszcze nie próbowałam. I wyczytałam, że jak chcemy zgrzeszyć coś do obiadu to dobrze zjeść z tym ogórka kiszonego czy kapustę kiszoną one obniżają cukier.
może po jakimś czasie będzie mi ciężko wytrzymać już ale na razie póki sie trzymam to sie trzymam, nie chcę mieć wyrzutów sumienia potem 

) no i na koniec rozmowy sprzedawczyni mówi ze już chyba niedużo ciąży mi zostało, no to mówię że niedużo, 3 miesiące niecałe, a ona takie oczy wielkie, bo ona myślała że ja jakoś pod koniec 8 miesiąca jestem