|
|
#1711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Ta pasta coś daje? Czy zeby wyrobić nawyk? Wyobrażam już sobie moją buntowniczkę i mycie zębów 😁 Cytat:
No współczuje kurcze, najgorsze ze ciezko coś zmienić... Myslalam że zasypia w nocy po karmieniu, ehhh to niewyspana jesteś napewno. To już wole więcej pobudek z zaśnięciem po. Szkoda ze niema jakichś zaklinaczem snu. Cytat:
Jak zwykle już nadzialalas ja jeszcze w łożku z inka, zjadłam kilka kromek chałki z dżemem![]() A Tż tak przeważnie w Pn wychodzi, 2 dni w tygodniu wychodzi. Chciałam to zmienić odkąd Bubcia się urodziła, na poczatku wychodził raz albo wcale, ale widzę że on tego potrzebuje inaczej zły chodzi, a jak jest to mi pomaga, także mu nie bronię. U nich tam cała ekipa się zbiera raz więcej raz mniej tych chopow, jest troche też dzieciatych, to tak raźniej puszczać- no mają wyrozumiałe te żonki nie powiem ![]() Śliniaka niemogę się doczekać, pszczół też Jednorozca może kiedyś kupię, bo stwierdziłam że w niedługim czasie to nawet Adka wymówić nie będzie umiała, pszczółka to pszczółka taka słodka
|
|
#1712 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak to by poszla na disco a ja bym mogla się wyspać (pewnie wtedy tez matka zasnac nie moze bo sie matwi, ale pomarzyć se moge, nie? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja to najpierw sie budzi i gada z królikiem, tak na wesoło, spokojnie w miare, no ale mnie tym budzi, ja chwile czekam aż jej przejdzie (i tu chyba mój błąd... ), ona coraz energicznej pokrzykuje az zaczyna pobekiwac, to ide ja nakarmic. pól minuty łapie cycka i odwraca buźke z uśmiechem i oczami jak 5 zł. dzis ją wziełam do swojego łóżka i chwile (dłuższą...) poleżałyśmy razem, to fika, rozglada się, gada, klepie mnie rekami, szarpie za włosy. podałam znów cycka, niby podsypia, ale za minute znów żywczyk. jak troszke obroty zwolniła, to wynioslam do jej łóżeczka, poglaskalam, potuliłam, podałam cycka, odpalilam królika na szumy i... 23 minuty szumów przetrzymała na jawie, bo ciągle ja słyszałam, gadulcowanie, pokrzykiwanie. skonczył sie królik, ona znów w beki większe. odpaliłam projektor. zostawilam z otwarymi oczami. ok 15 minut była cisza, potem znów beki. podałam cycka, zasneła po kilku minutach. spojrzałam na zegarek a tam 4:28.a jak sie obudziła to byla 3:03. no i powiedzcie co mam robić inaczej?przedwczoraj bardziej ryczała. i wtedy Dentinoxem smarowalam. dzis nie slyszalam,żeby ja coś bolało, bo generalnie wesoła była. chyba ze jej sie znudziło, to tak przyzywajaco beczała - " mamooo, chodź tuuu" no i też zapomnialam o dentinoxie, a moze by ja uśpił hmm? Istnieje projektor z automatycznym ściemniaczem i wyłączaniem czasowym? bo ja mam taki zegarek z projektorem nie dzieciowy Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i ja sie nabawilam kataru. Mam nadzieje ze na tym sie skonczy..
|
|
|
#1715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj czasem forsuje moje blokady ale w nocy raczej nie Cytat:
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Twoim przypadku to pewnie bym cześciej oglądała, jak Alcia tyle śpi :P Ja to też dopiero po uspaniu odpalabym, ale Tż wcześniej czasem odpali.
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas od tygodnia mniej więcej są taaaakkkie problemy w nocy :-(- a w dzień to już przegięcie paly...- w sumie przez wczorajszy dzień od 6 do dzisiaj 5.30 spał w sumie ok 8 godzin. Może 8 i pół....wiec świetny humor mi dopisuje... jak jest cudownie...
|
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to równie fajowsko ) nawet Twój zestaw bym wolała, ale ciesze sie z tego co mam i tak![]() Cytat:
Taki siłacz mówisz ehhh moja na szczęście jeszcze tak sie nie przekręca, na forum to chyba chłopcy tylko tak filają nocą.
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53011297]ale superowo, tylko pora nwieczorna na zumbe jak dla mnie kiepska ;0 zumba z rana jak śmietana! mi by sie przydała, bom z deka nieprzytomna. a córka juz impreze odsypia. niektrzy mowia,ze male dziecko to mały problem, bo potem to sie imprezy nocne zaczną, chłopaki, picie... a moje juz imprezy robi, z królikiem i koleżanką miską, halasuje, popija co chwile mlekiem, tylko że ja muszę w tym uczestniczyc!
a tak to by poszla na disco a ja bym mogla się wyspać (pewnie wtedy tez matka zasnac nie moze bo sie matwi, ale pomarzyć se moge, nie? ![]() o kurka, straszne, trzymam kciuki, zeby to nie bylo to! moze to takie cofniecie do czasow noworodka, jak nie odroznialy dzieci nocy od dnia? Twoja to chociaż jakis postep uczyniła, mam nadzieję, że i moja się spólgłoskami w końcu odezwie, bo póki co postępy tylko ruchowe robi, czasami tak jak zając na nogach podskakuje w poz do raczkowania. Julek jak sie budzi to ze smokiem w 5 minut usypia? a króliczka to jakiego ma właściwie? tego Cloud B? Moja to najpierw sie budzi i gada z królikiem, tak na wesoło, spokojnie w miare, no ale mnie tym budzi, ja chwile czekam aż jej przejdzie (i tu chyba mój błąd... ), ona coraz energicznej pokrzykuje az zaczyna pobekiwac, to ide ja nakarmic. pól minuty łapie cycka i odwraca buźke z uśmiechem i oczami jak 5 zł. dzis ją wziełam do swojego łóżka i chwile (dłuższą...) poleżałyśmy razem, to fika, rozglada się, gada, klepie mnie rekami, szarpie za włosy. podałam znów cycka, niby podsypia, ale za minute znów żywczyk. jak troszke obroty zwolniła, to wynioslam do jej łóżeczka, poglaskalam, potuliłam, podałam cycka, odpalilam królika na szumy i... 23 minuty szumów przetrzymała na jawie, bo ciągle ja słyszałam, gadulcowanie, pokrzykiwanie. skonczył sie królik, ona znów w beki większe. odpaliłam projektor. zostawilam z otwarymi oczami. ok 15 minut była cisza, potem znów beki. podałam cycka, zasneła po kilku minutach. spojrzałam na zegarek a tam 4:28.a jak sie obudziła to byla 3:03. no i powiedzcie co mam robić inaczej?przedwczoraj bardziej ryczała. i wtedy Dentinoxem smarowalam. dzis nie slyszalam,żeby ja coś bolało, bo generalnie wesoła była. chyba ze jej sie znudziło, to tak przyzywajaco beczała - " mamooo, chodź tuuu" no i też zapomnialam o dentinoxie, a moze by ja uśpił hmm? Istnieje projektor z automatycznym ściemniaczem i wyłączaniem czasowym? bo ja mam taki zegarek z projektorem nie dzieciowy lidokaine to do 3 razy dziennie mozna podawać. Mój TZ to w przeszlości espumisan chciał na kazdy placz dawać.[/QUOTE] Ja bym nie wyjmowala z łóżeczka. Ty ja do piersi przystawiasz a ona nie głodna i sie rozbudza. Króliczka mamy mala maskotke z hm. Czesto podanie smoka pomaga. Ja daje smoka i wychodzę. Czasem trzeba wlaczyc konika
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Silny jest to prawda i widzę że ten uparty jak osiol. Dobrze mi to wróży na przyszłość. .. :-/ eh...
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mu. W huśtawce w dzień jeszcze śpi? Cytat:
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Madzix my na swieta jedzuemy. Mieszkamy w gorach 😉
Kurde to nir wiem co to robić... 😕
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wyszła. Albo skoro nie pada do sklepu pojechała a spacer później
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek to też masz ciekawie, no ja liczę ze te wszystkie pobudki znikną nam wszystkim razem ze skokiem... jak nagle przyszły tak nagle idejdą... oby. Ja wczoraj patrzyłam projektory- dobre opinie mają te z Cloud B - żółwik i taki jeszcze jeden mały- poczytaj sobie- na Smyku chyba te opinie czytałam.
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Młody kimnal przy piersi bo na leżąco karmiłam. Ja się dzis nie wybiorę. Włosy nie umyte. Śniadanie nie zjedzone. Makijażu brak. Energii mało
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
U mnie smok baaaardzo rzadko pomaga, może ze 3 razy się zdarzyło, jęczenie odpala i trzeba brać i karmić, bo inaczej ryyyyk ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Nie no nie słychane, mała śpi już ponad godzinę i to przerwa miedzy spaniem nocnym a drzemką była tylko godzinna. Dobra matka podrywa pośladki i się ogarnia póki ma jak
|
|
#1727 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja odkładam i wychodzę z pokoju. Nawet jak ma oczka otwarte. Ide spać. Jak jest ryk. Wracam.
|
|
#1729 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moj tez buntownik a mycie zebow lubi. |
|
|
|
|
#1730 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) nocki z jedną pobudką da sie? da! żal mi Twojego męża, że tak nie ma warunków do spania, zatyczki jakies stosuje czy wygluszacze? Mocno Filipek rano hałasuje?ja dostałam uzywany chodzik 'w prezencie" - żeby leżał i kurz łapał... niedawno mi TZ pokazywal filmik z dzieciami podkakujacymi w huśtawkach takich skoczkach i się cieszył, jak to śmiesznie wyglada, a taki wynalazek jeszcze bardziej niebezpieczny dla bioderek. Kto to wymyśla? jeszcze tylko jakichs wyciągarek za rączki brakuje Cytat:
tak każda noc?
|
||
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego miałabyś nie jezdzic? Można na zmianę z Tz
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jje dopóki nie zaśnie. Ale jakby mi nie płakała to bym jej nie brała.
|
#1733 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Goczek - te skoczki dla chłodzących dzieci chyba są bezpieczne
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx ja raczej nart nie planuje, za to mój Tż chce Adke w narty wstawiać jak już 2 lata będzie miała, ale ja nie dam, myślę że to za wcześnie, zresztą nasze dwa lata będą miały po zimie
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
My pewnie pojedziemy na narty jak bedziemy w Pl przy okazji swiat ale raczej ja nie pojezdze w tym roku a i nie bedzie mi jakos specjalnie przykro. Posiedze w karczmie przy grzancu
|
|
#1737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha no to faktycznie bez sensu jak za wąskie i za duży ten sweterek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedna Ty
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja już po owsiance i ławce Miało u mnie dziś nie być prądu do.16 a już jest, mam nadzieję że oddali już na dobre bo będę bez internetow 😜
|
#1739 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mi jak mama katar na dworze sie o wiele lepiej oddycha no i świeże powietrze to zdrowe jest. i wietrzyc pokój trzeba, krotkimi seriami otwarcia okna.Cytat:
|
||
|
|
|
#1740 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o co chodzi? jaka folia? czegoś nie ogarnęłam chyba Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53011747]ja bym poszla po poludniu, jak juz cieplej, nawet jakby mżyło, ubrala ciepło (nie za mocno) i przeleciala sie gdzies do sklepu mi jak mama katar na dworze sie o wiele lepiej oddycha no i świeże powietrze to zdrowe jest. i wietrzyc pokój trzeba, krotkimi seriami otwarcia okna.taaa, to Ci awantury w domu bedzie urzadzac, na telefon i internet i czy inszy wynalazek rachunki nabijać, robić na złość, bałaganić no i krzyczec, ze Cie nienawidzi! synek (przypomiam 4,5 roku) już w złości potrafi powiedzieć do M że "nigdy już nie będziesz moim tatą-nie chcę" więc jaka nastolatka Alicja dosypia a ja już pranie ogarnęłam mieszkanie odkurzyłam i kończe dziergać:P |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

i współczuje tylu karmien, ja bym dała raz odciągnięte zeby sprawdzic co i jak. 

a tak to by poszla na disco a ja bym mogla się wyspać (pewnie wtedy tez matka zasnac nie moze bo sie matwi, ale pomarzyć se moge, nie? 
), ona coraz energicznej pokrzykuje az zaczyna pobekiwac, to ide ja nakarmic. pól minuty łapie cycka i odwraca buźke z uśmiechem i oczami jak 5 zł. dzis ją wziełam do swojego łóżka i chwile (dłuższą...) poleżałyśmy razem, to fika, rozglada się, gada, klepie mnie rekami, szarpie za włosy. podałam znów cycka, niby podsypia, ale za minute znów żywczyk. jak troszke obroty zwolniła, to wynioslam do jej łóżeczka, poglaskalam, potuliłam, podałam cycka, odpalilam królika na szumy i... 23 minuty szumów przetrzymała na jawie, bo ciągle ja słyszałam, gadulcowanie, pokrzykiwanie. skonczył sie królik, ona znów w beki większe. odpaliłam projektor. zostawilam z otwarymi oczami. ok 15 minut była cisza, potem znów beki. podałam cycka, zasneła po kilku minutach. spojrzałam na zegarek a tam 4:28.a jak sie obudziła to byla 3:03. no i powiedzcie co mam robić inaczej?

biedna Ty