Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 09:07   #1711
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja kupie paste bez fluoru. Odrobina na silikonową szczoteczkę i będę czyścić wieczorem

Ta pasta coś daje? Czy zeby wyrobić nawyk? Wyobrażam już sobie moją buntowniczkę i mycie zębów 😁

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No tylko u mnie pobudka a potem zero snu... usypianie przez godzinę od każdej pobudki :-(- wychodzi na to ze tej nocy spał tyle co od usniecia kolo 21 do ok 23.potem spal od 24-do ok 2 i od 3.30do5.30. Tyle. Teraz dalej nie śpi... Masakra. Jak czytam o dzieciach śpiących po kilkanaście h to mi się płakać chce....

No współczuje kurcze, najgorsze ze ciezko coś zmienić... Myslalam że zasypia w nocy po karmieniu, ehhh to niewyspana jesteś napewno. To już wole więcej pobudek z zaśnięciem po. Szkoda ze niema jakichś zaklinaczem snu.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej hej
U nas nocka przespana w 100% od 18:40 do 5:40, potem podłączyłam do piersi i przysnelysmy jeszcze do 6:40 po 7 zjadła i 7:50 na pierwsza drzemkę Ala poszła i spi do teraz
A ja sie obudziłam o 5 juz wyspana, heh

Viola-oto fajnie, ze pszczółki a ze śliniaka powinnaś być zadowolona, ja z elodie bardzo, łatwy do zmycia kleksów z jedzonka
Oj straszna historia z ta choroba, oby było wszystko ok !
A co Ty tak dajesz mężowi wychodne w poniedziałek i współczuje tylu karmien, ja bym dała raz odciągnięte zeby sprawdzic co i jak.

Boleczka-Oo minus dla M, piwko spore było

Hania-cieżko Ci pewnie musi być jak Tz tak na nocki chodzi :/

Black-fajnie masz z zumba tez myślałam zeby sie zapisać
I z chodakowska musze zacząć bo chyba przytyłam :/:/

Wyssorowalam łazienke, zjadłam śniadanie i oglądam PnS fajnie, ze Marcelina prowadzi, lubie ja
Musze jeszcze warzywa na rosół obrać i po spacerze wstawię. U nas dzis tez ładna pogoda, jak córcia wstanie to sie zbierzemy na dwór bo musze pare spraw przy okazji załatwić

Jak zwykle już nadzialalas ja jeszcze w łożku z inka, zjadłam kilka kromek chałki z dżemem
A Tż tak przeważnie w Pn wychodzi, 2 dni w tygodniu wychodzi. Chciałam to zmienić odkąd Bubcia się urodziła, na poczatku wychodził raz albo wcale, ale widzę że on tego potrzebuje inaczej zły chodzi, a jak jest to mi pomaga, także mu nie bronię. U nich tam cała ekipa się zbiera raz więcej raz mniej tych chopow, jest troche też dzieciatych, to tak raźniej puszczać- no mają wyrozumiałe te żonki nie powiem
Śliniaka niemogę się doczekać, pszczół też Jednorozca może kiedyś kupię, bo stwierdziłam że w niedługim czasie to nawet Adka wymówić nie będzie umiała, pszczółka to pszczółka taka słodka
Stary 2015-10-06, 09:08   #1712
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hej ja po zumbie. Mokra bylam ze mozna bylo wyrzymac ubrania 😉 teraz czuje sie naladowana i nie chce mi sie spac...
ale superowo, tylko pora nwieczorna na zumbe jak dla mnie kiepska ;0 zumba z rana jak śmietana! mi by sie przydała, bom z deka nieprzytomna. a córka juz impreze odsypia. niektrzy mowia,ze male dziecko to mały problem, bo potem to sie imprezy nocne zaczną, chłopaki, picie... a moje juz imprezy robi, z królikiem i koleżanką miską, halasuje, popija co chwile mlekiem, tylko że ja muszę w tym uczestniczyc! a tak to by poszla na disco a ja bym mogla się wyspać (pewnie wtedy tez matka zasnac nie moze bo sie matwi, ale pomarzyć se moge, nie?

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
A mi ulżyło dziś trochę, bo u jednej osoby z mojej rodziny podejrzewają stwardnienie rozsiane... na szczęście się okazało że jeszcze nie wszystko przesądzone, bo nie wszystkie wyniki na to wskazują i tak się cieszę, bo ta choroba jest paskudna... Oby wykluczyli całkiem ✊🏻✊🏻 Ze dwa lata starsza dziewczyna ode mnie, matka dwójki dzieci.
o kurka, straszne, trzymam kciuki, zeby to nie bylo to!

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Zgadaly sie z moja, tylko moja do 5, a pozniej 6.40 dzien dobry mamo ;/ wczoraj cały dzien mi bababa gadała a jak próbowałam ja nagrać albo TZet wrócił z pracy to milczy jak zaklęta. Teraz wszyscy mówią, ze mi sie wydaje ... Zuza robi z matki wariatkę, to zemsta za rehabilitacje
moze to takie cofniecie do czasow noworodka, jak nie odroznialy dzieci nocy od dnia? Twoja to chociaż jakis postep uczyniła, mam nadzieję, że i moja się spólgłoskami w końcu odezwie, bo póki co postępy tylko ruchowe robi, czasami tak jak zając na nogach podskakuje w poz do raczkowania.

Cytat:
Oj. Współczuję.
I co robilyscie przez ten czas?

Ja za to miałam kilka pobudek na smoka. Karmilam o 2.30. Noc nienajgorsza
ale bidulkowi katarek dokucza
Teraz zaplakal. Dalam smoka i króliczka. Tak słodko trzyma go za uszka. Te male paluszki. Love. Love! ♡♥♡♥
Julek jak sie budzi to ze smokiem w 5 minut usypia? a króliczka to jakiego ma właściwie? tego Cloud B?

Moja to najpierw sie budzi i gada z królikiem, tak na wesoło, spokojnie w miare, no ale mnie tym budzi, ja chwile czekam aż jej przejdzie (i tu chyba mój błąd... ), ona coraz energicznej pokrzykuje az zaczyna pobekiwac, to ide ja nakarmic. pól minuty łapie cycka i odwraca buźke z uśmiechem i oczami jak 5 zł. dzis ją wziełam do swojego łóżka i chwile (dłuższą...) poleżałyśmy razem, to fika, rozglada się, gada, klepie mnie rekami, szarpie za włosy. podałam znów cycka, niby podsypia, ale za minute znów żywczyk. jak troszke obroty zwolniła, to wynioslam do jej łóżeczka, poglaskalam, potuliłam, podałam cycka, odpalilam królika na szumy i... 23 minuty szumów przetrzymała na jawie, bo ciągle ja słyszałam, gadulcowanie, pokrzykiwanie. skonczył sie królik, ona znów w beki większe. odpaliłam projektor. zostawilam z otwarymi oczami. ok 15 minut była cisza, potem znów beki. podałam cycka, zasneła po kilku minutach. spojrzałam na zegarek a tam 4:28.a jak sie obudziła to byla 3:03. no i powiedzcie co mam robić inaczej?
przedwczoraj bardziej ryczała. i wtedy Dentinoxem smarowalam. dzis nie slyszalam,żeby ja coś bolało, bo generalnie wesoła była. chyba ze jej sie znudziło, to tak przyzywajaco beczała - " mamooo, chodź tuuu"
no i też zapomnialam o dentinoxie, a moze by ja uśpił hmm?
Istnieje projektor z automatycznym ściemniaczem i wyłączaniem czasowym? bo ja mam taki zegarek z projektorem nie dzieciowy

Cytat:
Hej! U nas potem jeszcze 3 karmienia, i poranne kolejne i dwa jeszcze zanim się położyłam ojej I od ciut imprezy tez było, usnąć od razu nie mogła cycek lulanie i dalej cos nie tak, Dentinox załatwił sprawę.

Goczek Pavlinecka współczuje, a u Was jak impreza to z płaczem? Czy co się dzieje?
U nas wymiana zdań była właśnie, bo Tż na każdy płacz dawałby Dentinox brrr Oboje jeszcze próbują dospać. A ja tez nie wstaje, może w końcu ciut DDtvn obejrzę.
lidokaine to do 3 razy dziennie mozna podawać. Mój TZ to w przeszlości espumisan chciał na kazdy placz dawać.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:08   #1713
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Domima-a moze blokuj Olafa kocykami jak Majka? Nie bedzie sie obracał

Moja tesciowa na 3 tyg baluje w Krynicy w sanatorium pojechalabym z nia hehe

Planujecie jechać w gory z dziećmi zima? Ja myślałam tak koło lutego skoczyć na narty, Ala bedzie mieć 9/10 miesięcy i by na sankach sobie pojezdzila
Słońce u mnie te blokady są prawie od samego początku tzn bez przesady- chyba od 3 mca bo tak chciał na brzuch -a teraz to juz nie tylko kocyki bo kocyki to już dawno były za słabe... :-(
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:08   #1714
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co u Olafa jest ten problem ze jest bardzo bardzo ruchliwy od razu na brzuch i się czolga - dupka w górze i do góry łóżeczka lezie. Jak juz mu się łóżeczko skończy to marudzi tak z przełamanym płaczem. Wiec ja wtedy znowu na swoje miejsce przykrywam układam czasem suszarka w ruch smoczek i nie mija 5 minut jak znowu to samo... no i tak dopóki się nie zmęczy... Ciężko :'(
Aha no to inna sprawa..

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Jak mloda jest przeziebiona to wychodzic na dwór? Pogoda zachnurzone i na deszcz się zbiera, a młoda ma katar i kicha 😣
Ja ostatnio z katarem wychodzilam ale byla piekna pogoda, cieplo i slonecznie.

No i ja sie nabawilam kataru. Mam nadzieje ze na tym sie skonczy..

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:12   #1715
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Planujecie jechać w gory z dziećmi zima? Ja myślałam tak koło lutego skoczyć na narty, Ala bedzie mieć 9/10 miesięcy i by na sankach sobie pojezdzila
Ja sie nie wybieram. Na nartach nie jeżdżę

Cytat:
Oj Kochana ja mam już takie blokady ze szok... on ciągnie za to wszystko rękami i w ten sposób sobie pomaga... :-( - za silny jest do tego. Musiałabym go przywiazac chyba żeby się nie przekrecal :-(

Moj czasem forsuje moje blokady ale w nocy raczej nie

Cytat:
Ta pasta coś daje? Czy zeby wyrobić nawyk? Wyobrażam już sobie moją buntowniczkę i mycie zębów 😁

No współczuje kurcze, najgorsze ze ciezko coś zmienić... Myslalam że zasypia w nocy po karmieniu, ehhh to niewyspana jesteś napewno. To już wole więcej pobudek z zaśnięciem po. Szkoda ze niema jakichś zaklinaczem snu.

Jak zwykle już nadzialalas ja jeszcze w łożku z inka, zjadłam kilka kromek chałki z dżemem
A Tż tak przeważnie w Pn wychodzi, 2 dni w tygodniu wychodzi. Chciałam to zmienić odkąd Bubcia się urodziła, na poczatku wychodził raz albo wcale, ale widzę że on tego potrzebuje inaczej zły chodzi, a jak jest to mi pomaga, także mu nie bronię. U nich tam cała ekipa się zbiera raz więcej raz mniej tych chopow, jest troche też dzieciatych, to tak raźniej puszczać- no mają wyrozumiałe te żonki nie powiem
Śliniaka niemogę się doczekać, pszczół też Jednorozca może kiedyś kupię, bo stwierdziłam że w niedługim czasie to nawet Adka wymówić nie będzie umiała, pszczółka to pszczółka taka słodka
Ma w skladzie coś żeby ząbki się nie psuly i nawyk tez ważny
Stary 2015-10-06, 09:12   #1716
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Domima-trzymaj sie

Majka-o jak fajnie, ze juz żabki będziecie myć a jaka to pasta to sobie zapisze na zaś

Viola-ja odpalam tv ok 20:00 albo jak na wspólnej leci potem jakis film oglądamy albo laptopa podlaczamy pod tv
No i rano oglądam PNS albo dd TVN ale jak córa w dużym pokoju urzeduje to wyłączam. Ostatnio leciało cos ciekawego i ja przełożyłam tyłem to skubana słyszała i sie wykręcała strasznie

W Twoim przypadku to pewnie bym cześciej oglądała, jak Alcia tyle śpi :P Ja to też dopiero po uspaniu odpalabym, ale Tż wcześniej czasem odpali.
Stary 2015-10-06, 09:15   #1717
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie nie wybieram. Na nartach nie jeżdżę

Moj czasem forsuje moje blokady ale w nocy raczej nie

Ma w skladzie coś żeby ząbki się nie psuly i nawyk tez ważny
No u nas od tygodnia mniej więcej są taaaakkkie problemy w nocy :-(- a w dzień to już przegięcie paly...- w sumie przez wczorajszy dzień od 6 do dzisiaj 5.30 spał w sumie ok 8 godzin. Może 8 i pół....wiec świetny humor mi dopisuje... jak jest cudownie...
Stary 2015-10-06, 09:17   #1718
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Apteka. W Rosku tez jakies są ale ja wybrałam apteczna

Violka - fajnie masz z obiadem. Ja mam golabki od teściowej i buraczki od mamy

O to równie fajowsko) nawet Twój zestaw bym wolała, ale ciesze sie z tego co mam i tak

Cytat:
Oj Kochana ja mam już takie blokady ze szok... on ciągnie za to wszystko rękami i w ten sposób sobie pomaga... :-( - za silny jest do tego. Musiałabym go przywiazac chyba żeby się nie przekrecal :-(

Taki siłacz mówisz ehhh moja na szczęście jeszcze tak sie nie przekręca, na forum to chyba chłopcy tylko tak filają nocą.
Stary 2015-10-06, 09:17   #1719
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53011297]ale superowo, tylko pora nwieczorna na zumbe jak dla mnie kiepska ;0 zumba z rana jak śmietana! mi by sie przydała, bom z deka nieprzytomna. a córka juz impreze odsypia. niektrzy mowia,ze male dziecko to mały problem, bo potem to sie imprezy nocne zaczną, chłopaki, picie... a moje juz imprezy robi, z królikiem i koleżanką miską, halasuje, popija co chwile mlekiem, tylko że ja muszę w tym uczestniczyc! a tak to by poszla na disco a ja bym mogla się wyspać (pewnie wtedy tez matka zasnac nie moze bo sie matwi, ale pomarzyć se moge, nie?

o kurka, straszne, trzymam kciuki, zeby to nie bylo to!

moze to takie cofniecie do czasow noworodka, jak nie odroznialy dzieci nocy od dnia? Twoja to chociaż jakis postep uczyniła, mam nadzieję, że i moja się spólgłoskami w końcu odezwie, bo póki co postępy tylko ruchowe robi, czasami tak jak zając na nogach podskakuje w poz do raczkowania.

Julek jak sie budzi to ze smokiem w 5 minut usypia? a króliczka to jakiego ma właściwie? tego Cloud B?

Moja to najpierw sie budzi i gada z królikiem, tak na wesoło, spokojnie w miare, no ale mnie tym budzi, ja chwile czekam aż jej przejdzie (i tu chyba mój błąd... ), ona coraz energicznej pokrzykuje az zaczyna pobekiwac, to ide ja nakarmic. pól minuty łapie cycka i odwraca buźke z uśmiechem i oczami jak 5 zł. dzis ją wziełam do swojego łóżka i chwile (dłuższą...) poleżałyśmy razem, to fika, rozglada się, gada, klepie mnie rekami, szarpie za włosy. podałam znów cycka, niby podsypia, ale za minute znów żywczyk. jak troszke obroty zwolniła, to wynioslam do jej łóżeczka, poglaskalam, potuliłam, podałam cycka, odpalilam królika na szumy i... 23 minuty szumów przetrzymała na jawie, bo ciągle ja słyszałam, gadulcowanie, pokrzykiwanie. skonczył sie królik, ona znów w beki większe. odpaliłam projektor. zostawilam z otwarymi oczami. ok 15 minut była cisza, potem znów beki. podałam cycka, zasneła po kilku minutach. spojrzałam na zegarek a tam 4:28.a jak sie obudziła to byla 3:03. no i powiedzcie co mam robić inaczej?
przedwczoraj bardziej ryczała. i wtedy Dentinoxem smarowalam. dzis nie slyszalam,żeby ja coś bolało, bo generalnie wesoła była. chyba ze jej sie znudziło, to tak przyzywajaco beczała - " mamooo, chodź tuuu"
no i też zapomnialam o dentinoxie, a moze by ja uśpił hmm?
Istnieje projektor z automatycznym ściemniaczem i wyłączaniem czasowym? bo ja mam taki zegarek z projektorem nie dzieciowy

lidokaine to do 3 razy dziennie mozna podawać. Mój TZ to w przeszlości espumisan chciał na kazdy placz dawać.[/QUOTE]

Ja bym nie wyjmowala z łóżeczka. Ty ja do piersi przystawiasz a ona nie głodna i sie rozbudza.
Króliczka mamy mala maskotke z hm. Czesto podanie smoka pomaga. Ja daje smoka i wychodzę. Czasem trzeba wlaczyc konika
Stary 2015-10-06, 09:19   #1720
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
O to równie fajowsko) nawet Twój zestaw bym wolała, ale ciesze sie z tego co mam i tak

Taki siłacz mówisz ehhh moja na szczęście jeszcze tak sie nie przekręca, na forum to chyba chłopcy tylko tak filają nocą.
Silny jest to prawda i widzę że ten uparty jak osiol. Dobrze mi to wróży na przyszłość. .. :-/ eh...
Stary 2015-10-06, 09:21   #1721
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas od tygodnia mniej więcej są taaaakkkie problemy w nocy :-(- a w dzień to już przegięcie paly...- w sumie przez wczorajszy dzień od 6 do dzisiaj 5.30 spał w sumie ok 8 godzin. Może 8 i pół....wiec świetny humor mi dopisuje... jak jest cudownie...
Rozumiem Cie. Fizycznie i psychicznie ciężko. Przejdzie
mu. W huśtawce w dzień jeszcze śpi?

Cytat:

Buraczki i gołąbki b . lubię
Stary 2015-10-06, 09:21   #1722
gossip_girl21
Zakorzenienie

Madzix my na swieta jedzuemy. Mieszkamy w gorach 😉
Kurde to nir wiem co to robić... 😕

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:23   #1723
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Madzix my na swieta jedzuemy. Mieszkamy w gorach 😉
Kurde to nir wiem co to robić... 😕
Ja bym wyszła. Albo skoro nie pada do sklepu pojechała a spacer później
Stary 2015-10-06, 09:24   #1724
violka848
Zakorzenienie

Goczek to też masz ciekawie, no ja liczę ze te wszystkie pobudki znikną nam wszystkim razem ze skokiem... jak nagle przyszły tak nagle idejdą... oby. Ja wczoraj patrzyłam projektory- dobre opinie mają te z Cloud B - żółwik i taki jeszcze jeden mały- poczytaj sobie- na Smyku chyba te opinie czytałam.
Stary 2015-10-06, 09:26   #1725
Majka232
Zakorzenienie

Młody kimnal przy piersi bo na leżąco karmiłam. Ja się dzis nie wybiorę. Włosy nie umyte. Śniadanie nie zjedzone. Makijażu brak. Energii mało
Stary 2015-10-06, 09:30   #1726
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Ja bym nie wyjmowala z łóżeczka. Ty ja do piersi przystawiasz a ona nie głodna i sie rozbudza.
Króliczka mamy mala maskotke z hm. Czesto podanie smoka pomaga. Ja daje smoka i wychodzę. Czasem trzeba wlaczyc konika

U mnie smok baaaardzo rzadko pomaga, może ze 3 razy się zdarzyło, jęczenie odpala i trzeba brać i karmić, bo inaczej ryyyyk

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Nie no nie słychane, mała śpi już ponad godzinę i to przerwa miedzy spaniem nocnym a drzemką była tylko godzinna. Dobra matka podrywa pośladki i się ogarnia póki ma jak
Stary 2015-10-06, 09:30   #1727
ewullka87
BAN stały

Cytat:

Raczej nie. By mi zal tylek sciskal, ze nie moge pojezdzic na nartach.
ewullka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:31   #1728
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Goczek to też masz ciekawie, no ja liczę ze te wszystkie pobudki znikną nam wszystkim razem ze skokiem... jak nagle przyszły tak nagle idejdą... oby. Ja wczoraj patrzyłam projektory- dobre opinie mają te z Cloud B - żółwik i taki jeszcze jeden mały- poczytaj sobie- na Smyku chyba te opinie czytałam.
U nas skończył sie skok i przyszly dobre nocki. Potem ząbki znów dały o sobie znać. Teraz katar :/

Cytat:
U mnie smok baaaardzo rzadko pomaga, może ze 3 razy się zdarzyło, jęczenie odpala i trzeba brać i karmić, bo inaczej ryyyyk
Ale u Ciebie Ada je a Goczek napisała że chwilę.
Ja odkładam i wychodzę z pokoju. Nawet jak ma oczka otwarte. Ide spać. Jak jest ryk. Wracam.
Stary 2015-10-06, 09:32   #1729
ewullka87
BAN stały

Cytat:

Zeby umyc zeby...
Moj tez buntownik a mycie zebow lubi.
Stary 2015-10-06, 09:32   #1730
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

VIOLKA kciuki za ta dziewczynę z rodziny żeby to nie było nic poważnego. Miałam taką klientke przed czterdziestka która na te SM chorowala i nie ułożyła sobie życia wcale. Pewnie bała się mówić partnerom o tej chorobie. Ponoć miała jednego faceta w którym była bardzo zakochana i mu powiedziała to ja zostawił...

BOLECZKA mój też potrafi wyjść sobie na papieroska do sąsiada i wraca po pół godz oświadczyć mi ze wypije jeszcze piwko i wróci. I czy się nie gniewam. Ale to nie w takiej sytuacji ze się na coś umawiamy.

U nas noc super, jedna pobudka o 1.20 na cyca. Pospalismy do 6, zjadł i nie chciał dalej spać wiec nie śpimy juz dawno. Kurde akurat jak tz wraca po 6 z pracy to ten się za chwilę budzi.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

MAJKA czemu zwracasz te ubranka?
no prosze! super ze sie doczekalas (chociaz jednej ) nocki z jedną pobudką da sie? da! żal mi Twojego męża, że tak nie ma warunków do spania, zatyczki jakies stosuje czy wygluszacze? Mocno Filipek rano hałasuje?

ja dostałam uzywany chodzik 'w prezencie" - żeby leżał i kurz łapał...
niedawno mi TZ pokazywal filmik z dzieciami podkakujacymi w huśtawkach takich skoczkach i się cieszył, jak to śmiesznie wyglada, a taki wynalazek jeszcze bardziej niebezpieczny dla bioderek. Kto to wymyśla? jeszcze tylko jakichs wyciągarek za rączki brakuje

Cytat:
No tylko u mnie pobudka a potem zero snu... usypianie przez godzinę od każdej pobudki :-(- wychodzi na to ze tej nocy spał tyle co od usniecia kolo 21 do ok 23.potem spal od 24-do ok 2 i od 3.30do5.30. Tyle. Teraz dalej nie śpi... Masakra. Jak czytam o dzieciach śpiących po kilkanaście h to mi się płakać chce....
uuu, prze...ebane, to dopiero Ci sie imprezowaicz trafił! a ja narzekam na moją tak każda noc?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:33   #1731
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Raczej nie. By mi zal tylek sciskal, ze nie moge pojezdzic na nartach.
A dlaczego miałabyś nie jezdzic? Można na zmianę z Tz
Stary 2015-10-06, 09:33   #1732
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
U nas skończył sie skok i przyszly dobre nocki. Potem ząbki znów dały o sobie znać. Teraz katar :/

Ale u Ciebie Ada je a Goczek napisała że chwilę.
Ja odkładam i wychodzę z pokoju. Nawet jak ma oczka otwarte. Ide spać. Jak jest ryk. Wracam.
U mnie jje dopóki nie zaśnie. Ale jakby mi nie płakała to bym jej nie brała.
Stary 2015-10-06, 09:35   #1733
ewullka87
BAN stały

Cytat:
A dlaczego miałabyś nie jezdzic? Można na zmianę z Tz
Nie bedzie mial mnie kto podniesc jak sie wyglebie, a sama nie umiem wstac.
Stary 2015-10-06, 09:36   #1734
Majka232
Zakorzenienie

Goczek - te skoczki dla chłodzących dzieci chyba są bezpieczne

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Nie bedzie mial mnie kto podniesc jak sie wyglebie, a sama nie umiem wstac.
Aha. Wszystko jasne
Stary 2015-10-06, 09:37   #1735
violka848
Zakorzenienie

Madzixx ja raczej nart nie planuje, za to mój Tż chce Adke w narty wstawiać jak już 2 lata będzie miała, ale ja nie dam, myślę że to za wcześnie, zresztą nasze dwa lata będą miały po zimie
Stary 2015-10-06, 09:38   #1736
boleczka93
Zakorzenienie

My pewnie pojedziemy na narty jak bedziemy w Pl przy okazji swiat ale raczej ja nie pojezdze w tym roku a i nie bedzie mi jakos specjalnie przykro. Posiedze w karczmie przy grzancu

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:46   #1737
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Filipek wstaje przywitać się z tatą
Zwracam bo sweter duzy a rajstopki jeene z 2paka sa b.waskie

I co było ciekawego? Ginekolog sie wypowiadał czy wrózbita Maciej? :P

Ja tez nie mam. W deszcz jeździłam z islonka na nóżki z wózka
No na pewno aha no to faktycznie bez sensu jak za wąskie i za duży ten sweterek.

Cytat:
Pobudek ja miałam więcej, ale u Ciebie ze spaniem w dzień problemy. Oj kochana trzymaj się!

No tak choroba jest straszna... Oby to jednak nie to... Bo wpierw dwóch lekarzy potwierdziło, a teraz bibułce nie do końca oby...
Współczuje tego chodzenia na palcach z rana i żeby dziecko nie zapłakało. Fajnie żeby Tż poszło z nową pracą!
Dzięki kochana

Cytat:
Ja do powrotu synka z przedszkola b . rzadko włączam tv. Gdzies czytałam ze Marcelina ma prowadzić. Prowadzących PNŚ nie lubię. Co innego Wellmann i Prokop
A ja lubię Rogalska

Cytat:
Oj biedna Ty

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:49   #1738
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Ja już po owsiance i ławce Miało u mnie dziś nie być prądu do.16 a już jest, mam nadzieję że oddali już na dobre bo będę bez internetow 😜

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:52   #1739
Konto usunięte

Cytat:
Jak mloda jest przeziebiona to wychodzic na dwór? Pogoda zachnurzone i na deszcz się zbiera, a młoda ma katar i kicha ��
ja bym poszla po poludniu, jak juz cieplej, nawet jakby mżyło, ubrala ciepło (nie za mocno) i przeleciala sie gdzies do sklepu mi jak mama katar na dworze sie o wiele lepiej oddycha no i świeże powietrze to zdrowe jest. i wietrzyc pokój trzeba, krotkimi seriami otwarcia okna.

Cytat:
Moze z moja sie solidaryzuje.

Odggryze sie jak bedzie nastolatka.skoro sie naimprezowala za niemowlaka, to potem bedzie w domu siedziec hehehehehe.
taaa, to Ci awantury w domu bedzie urzadzac, na telefon i internet i czy inszy wynalazek rachunki nabijać, robić na złość, bałaganić no i krzyczec, ze Cie nienawidzi!
Stary 2015-10-06, 09:54   #1740
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie wiedziałam, ostatnio odkryłam a w Rosku są takie tabletki czy saszetki pachnące co się wrzuca do normalnego worka i do odkurzacza też sa bajery
Kochana, wez eLke pożycz i kierunek Ldz
wow to ja jestem strasznie do tyłu z takimi gadżetami:P
Cytat:
Hehe oj widać jak w całości jest
ale jest bardzo praktyczna Polecam
o co chodzi? jaka folia? czegoś nie ogarnęłam chyba
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hej ja po zumbie. Mokra bylam ze mozna bylo wyrzymac ubrania 😉 teraz czuje sie naladowana i nie chce mi sie spac...
super. Mi to się nie chce tyłka ruszać poza dom na ćwiczenia:P:P
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tak, tak tfu tfu aby się nie odmieniło

Koperco czemu już chcesz skończyć kp?
Ciekawe kiedy ja skończę, ale jeszcze nie zamierzam, a do 6m chciałam
Cytat:
Ale ci piersinie wyrabiaja czy po prostu chcesz juz zakonczyc kp?
no kiedyś trezba skończyć a następne mleko wydaje mi się dobrym momentem. I tak chciałam maks do końca roku kalendarzowego więc będzie akurat
Cytat:
Dla mnie chodakowska to za ciezka. Kiedys probowalam i dotarlam do polowy.
kwestia przyzywczajenia

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

No wlasnie, trzeba sie zajac tymi zebami juz. Jak sie je pielegnuje?

Moze nie bedzie tak zle milego dnia

Taa, wyjscia na papieroska tez nam. Chyba z 10 petow wypala w tym czasie a nie jednego

Nie lubie pytania na sniadanie. Dzisiaj wstalam na DDTVN w koncu

Wgl noc u nas cudowna Dwa razy wstawalam tylko wlozyc smoka a na jedzenie sie nie obudzila.
Dopiero jak M wstawal do pracy to oczywiscie na nerwie bo spozniony i glosno to sie mala juz obudzila. Dalam jej mleko a ona zjadla tylko 50 ml. Ja nie wiem juz co ona ma z tym mlekiem. Myslalam ze jak w nocy nie bylo pobudki na butle to rano wciagnie cala bez mrugniecia okiem a tu zonk.
Moja mama (dentystka) zaleca narazie takim szkrabom mycie po wieczornym mleku (że tak powiem na noc) przegotowaną wodą i szczoteczką (tą dedykowaną dla dzieci). Tak robiłam przy synku i tak robię Alicji

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53011747]ja bym poszla po poludniu, jak juz cieplej, nawet jakby mżyło, ubrala ciepło (nie za mocno) i przeleciala sie gdzies do sklepu mi jak mama katar na dworze sie o wiele lepiej oddycha no i świeże powietrze to zdrowe jest. i wietrzyc pokój trzeba, krotkimi seriami otwarcia okna.

taaa, to Ci awantury w domu bedzie urzadzac, na telefon i internet i czy inszy wynalazek rachunki nabijać, robić na złość, bałaganić no i krzyczec, ze Cie nienawidzi! [/QUOTE]

synek (przypomiam 4,5 roku) już w złości potrafi powiedzieć do M że "nigdy już nie będziesz moim tatą-nie chcę" więc jaka nastolatka

Alicja dosypia a ja już pranie ogarnęłam mieszkanie odkurzyłam i kończe dziergać:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości