Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 06:20   #2581
candyyfloss
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mówicie, że ta lampka powinna być ok, w takim razie pójdę w przyszłym tygodniu ja kupić. Jak będzie tragiczna to zawsze mogę oddać, a może okaże się dobra.
Candy o widzisz super, dzięki za informacje. No czasami trudno było wytrzymać bez picia.

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Candy ja po dwóch kanapka miałam ponad 120 z różnych chlebów i zostałam przy jednej.
Czyli chyba u mnie nie jest tak źle... Przynajmniej tak się pocieszam
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 06:24   #2582
kinga1701
Zakorzenienie

Na to wygląda, zazdroszczę pewnie będziesz mogła sobie pozwolić na kawałek ciasta czasami i cukier będzie dobry. dobrze łatwiej dla Ciebie i zdrowiej dla maluszka bo możesz więcej (różnorodnie) zjeść. Nie żebym chciałam Twój entuzjazm popsuć, ale mówią im wyżej tym gorzej. Ale może u nas to się nie sprawdzi
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 06:27   #2583
czarnulax
Zakorzenienie

Mnie jakoś szczególnie ciepło nie jest, jakim zmarzluchem byłam takim dalej jestem. Z krwią raczej też nie zauważyłam żadnej różnicy.

A śpię raz na lewym, raz na prawym. Nie umiem spać na jednym tylko, wszystko mnie zaraz boli.
Stary 2015-10-06, 06:34   #2584
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Na to wygląda, zazdroszczę pewnie będziesz mogła sobie pozwolić na kawałek ciasta czasami i cukier będzie dobry. dobrze łatwiej dla Ciebie i zdrowiej dla maluszka bo możesz więcej (różnorodnie) zjeść. Nie żebym chciałam Twój entuzjazm popsuć, ale mówią im wyżej tym gorzej. Ale może u nas to się nie sprawdzi
Zobaczymy. Będę się pilnować i tyle Niemniej jednak teraz jestem zadowolona, że nie jest źle. Na pewno wyjdzie to na zdrowie Tym się pocieszam.

A jakie są dopuszczalne wahania cukru? Jak o 17:30 mierzyłam do miałam 97, a o 21:20 104. To nie jest źle? Czy wystarczy jak będzie w normie? Czy te wartości muszą być zbliżone do siebie?
Stary 2015-10-06, 06:39   #2585
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Od 3 dni nie mogę spać na lewym boku, tak mi jest strasznie nie wygodnie, no nie ma szans. Śpię na prawym, a jak to u was wygląda?

Ja próbuje dzielnie spac na lewym ale i tak ciagle na plecy sie przewracam.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Dopiero sobie uświadomiłam czytając, że ja też muszę lampkę jakąś kupić bo ta z ktorej korzystałam jest u małej w pokoju
No i z tego co rehabilitant nam mówił dobrze jest aby w nocy zródło światła było nisko, tak żeby dziecko nie wyginało główki do tylu próbując je obserwować.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 07:20   #2586
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Witam sie!
Mam wyniki glukozy i nie wiem co mam myslec:-/
Na czczo- 94/norma do 95
Po1h- 155/ norma do 150
Po 2h- 142/norma do 138

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 07:29   #2587
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Witam sie!
Na czczo- 94/norma do 95
Po1h- 155/ norma do 150
Po 2h- 142/norma do 138
Niby przekroczone, ale niewiele. Dziewczyny niech się wypowiedzą.

Śniadanie: owsianka (12 łyżeczek) na mleku 1,5% z orzechami i suszonymi śliwkami + 3 kawałki grejpfruta + herbata. Cukier 117

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-06, 07:37   #2588
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Nie koniecznie mi położna mówiła, że właśnie szczyt jest w godzinę po, może być odstępstwo kilku minut, ale nie więcej niż 10, bo może się całkowicie zmienić.
dlatego napisałam ze "raczej" będzie niższy
zależy ile czasu jeszcze by minęło faktycznie
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość

Przed chwila pisala mama grudniowej Julki. Mala miala juz 2 razy przetaczana krew i ciagle jest anemia i dolaczyly sie problemy z oddychaniem.

Oby to byl chwilowy kryzys. Mocno trzymam kciuki zeby wszystko sie wyrownalo
oby się poprawiło....
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Kinga, Ewusia - koleżanka, która ma cukrzycę ciążową powiedziała mi, że jak najbardziej w okresie okołopomiarowym można pić wodę (najlepiej z cytryną). Bo teraz to nie chodzi o to, żeby sprawdzać wiarygodność wyniku, tylko żeby utrzymać cukier w normie.

Zjadłam wczoraj na kolację 2 kanapki z chleba żytnio-pszennego z niewielką ilością masła i serem żółtym (połowę dużego plastra podzieliłam na dwie części) + 1/2 pomidora z cebulką + herbata czarna bez cukru i mój cukier wyniósł 104 mg/dl.
super

ja po takiej dawce pieczywa już miałam przekroczone... Nie jest źle u Ciebie

fajnie że można wodę pić

Cytat:
A jakie są dopuszczalne wahania cukru? Jak o 17:30 mierzyłam do miałam 97, a o 21:20 104. To nie jest źle? Czy wystarczy jak będzie w normie? Czy te wartości muszą być zbliżone do siebie?
nie ma to znaczenia, ważne żeby do 120 się mieściło
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Witam sie!
Na czczo- 94/norma do 95
Po1h- 155/ norma do 150
Po 2h- 142/norma do 138
ja mam w mojej rozpisce dotyczącej cukrzycy ciążowej inne normy i w nich się w miarę mieścisz (oprócz na czczo), no więc zależy czy lekarz będzie brał pod uwagę ogólne normy czy te z Twojego laba
No w każdym razie na pewno lekarz musi to obrzjeć i podjać decyzje czy trzeba leczyć czy nie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 07:40   #2589
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja mam w mojej rozpisce dotyczącej cukrzycy ciążowej inne normy i w nich się w miarę mieścisz (oprócz na czczo), no więc zależy czy lekarz będzie brał pod uwagę ogólne normy czy te z Twojego laba
No w każdym razie na pewno lekarz musi to obrzjeć i podjać decyzje czy trzeba leczyć czy nie
Jejku dzieki to mnie troche pocieszylas :-* pozostaje mi czekac do poniedzialkowej wizyty i w miare uwazac co jem... W kazdym razie od razu mi przeszla chec na jedzenie. A juz na slodycze w ogole...

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-06, 08:16   #2590
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
: owsianka (12 łyżeczek) na mleku 1,5% z orzechami i suszonymi śliwkami + 3 kawałki grejpfruta + herbata. Cukier 117
z ciepłym czy zimnym mlekiem jesz?

Ewusia_marchew będzie Kalina, nie Blanka.
Czy mogłabyś zmienić?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 08:27   #2591
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
z ciepłym czy zimnym mlekiem jesz?

Ewusia_marchew będzie Kalina, nie Blanka.
Czy mogłabyś zmienić?
Z ciepłym - gotuję razem z płatkami bo nie są błyskawiczne. I wychodzi z tego taka papka Mleka daję bardzo niewiele, tak by tylko zanurzyć płatki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-06, 08:30   #2592
pietrusiowata
Rozeznanie

Hej dziewczyny.

Jestem chora ;( Wieczorem coś czułam, że drapie mnie gardło i kręci w nosie. Wstałam o 4:00 i jadłam miód łyżeczką, zrobiłam gorący sok malinowy i znalazłam tabletki na gardło prenalen. Muszę zrobić listę zakupów i męża wysłać do sklepu, ugotuję zdrowy rosołek i zrobię zapas cytrusów i czosnku.
Mam nadzieję, że uda mi się to zahamować, bo jak sobie przypomnę chorobę z 8 tc to mi ręce opadają. 2 tygodnie umierania w łóżku i skończyło się na antybiotyku. ..
Stary 2015-10-06, 08:35   #2593
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciepłym - gotuję razem z płatkami bo nie są błyskawiczne. I wychodzi z tego taka papka Mleka daję bardzo niewiele, tak by tylko zanurzyć płatki.
Nigdy tak nie jadłam

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Jestem chora ;( Wieczorem coś czułam, że drapie mnie gardło i kręci w nosie. Wstałam o 4:00 i jadłam miód łyżeczką, zrobiłam gorący sok malinowy i znalazłam tabletki na gardło prenalen. Muszę zrobić listę zakupów i męża wysłać do sklepu, ugotuję zdrowy rosołek i zrobię zapas cytrusów i czosnku.
Mam nadzieję, że uda mi się to zahamować, bo jak sobie przypomnę chorobę z 8 tc to mi ręce opadają. 2 tygodnie umierania w łóżku i skończyło się na antybiotyku. ..
Ja mam prenalen w syropie mam wrażenie, że pomaga

Dziewczyny czy myślicie, że kolacja w restauracji na pierwszą rocznicę ślubu będzie dobra? Nie chce nic wymyślać itp. ze względu na to jak ostatnio nasz związek wyglądał.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-06, 08:47   #2594
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja miałam syrop prenalen i tabletki na gardło. Syrop raczej mi nie pomagał a tabletki chyba też nie, bo miałam zapalenie krtani.

Są jakieś tabletki na gardło, które można brać w ciąży?
Stary 2015-10-06, 08:49   #2595
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Biedna. Kuruj sie czym sie da poki Cie jeszcze nie rozlozylo.

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-06, 08:49   #2596
pietrusiowata
Rozeznanie

Uaoo kolacja będzie fajnym pomysłem, szczególnie w ciąży. Zjesz coś dobrego
Stary 2015-10-06, 08:51   #2597
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy myślicie, że kolacja w restauracji na pierwszą rocznicę ślubu będzie dobra? Nie chce nic wymyślać itp. ze względu na to jak ostatnio nasz związek wyglądał.
Ja mysle ze to calkiem fajna opcja chociaz nie nastoisz sie przy garach a nie bedzie ze zapomnialas

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-06, 08:54   #2598
MallaMi
Rozeznanie

hej jeśli nie macie jeszcze koszul ciążowych to mogę Wam polecić te http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201 właśnie odebrałam paczkę i bardzo jestem zadowolona z zakupu. wzięłam rozmiar L/XL choć nigdy przed ciążą takiego nie nosiłam, ale trafiłam w 10 w ramionach są mi dobre, na biuście dobrze się układają ale widzę że nie będzie problemu jak jeszcze urośnie. no i w brzuszku jest luzik. materiał przyjemy w dotyku i rozciągliwy. wiem że pare z Was pisało że nie lubi koszul ale ja akurat spie w koszulach i na pewno po ciąży też je wynoszę aha no i wziełam jeszcze od tego sprzedawcy leginsy ciążowe rozm L, na 95cm w obwodzie pod pępkiem są ok i nie cisną także też mogę polecić http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201
jakby któraś była zainteresowana to mogę pomierzyć
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 08:57   #2599
uaoo
Zakorzenienie

MallaMi jak cycka wyciągnąć z takiej koszuli? nie jest ciężko?

to zabiorę tż na kolację i tyle

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-06, 09:14   #2600
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
MallaMi jak cycka wyciągnąć z takiej koszuli? nie jest ciężko?

to zabiorę tż na kolację i tyle
ta dziura jest całkiem spora, więc nie ma problemu. myślę że nie będzie kłopotu z odpinaniem stanika. gołego cycka to mogę nawet całego wywalić (jak na razie ) ale te zakładki są tak fajnie zrobione że można tylko sutek wystawić i jest ok. a czy takie rozwiązanie sprawdza się w praktyce to niestety nie wiem bo jeszcze nigdy nie karmiłam. na chwile obecną jestem zadowolona że takie kupiłam, nie chciałam tych najtańszych z allegro co mają guziczki po bokach, bo jak się to odepnie to się robi z tego taka klapa i całą klatę się ma na wierzchu
Stary 2015-10-06, 09:17   #2601
czarnulax
Zakorzenienie

uao jak najbardziej ok
pietrusiowata zdrówka
Stary 2015-10-06, 09:22   #2602
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że taka lampeczka by się sprawdziła jako lampka nocna czy nie za bardzo ?
http://www.lidl.de/de/ansmann-nachtlicht/p204550
fajna lampeczka, delikatne światlo, w sam raz na nocne pobudki

Cytat:
Od 3 dni nie mogę spać na lewym boku, tak mi jest strasznie nie wygodnie, no nie ma szans. Śpię na prawym, a jak to u was wygląda?
ja na prawym i na lewym, ale czasem na wznak choć na chwilę.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Mnie jakoś szczególnie ciepło nie jest, jakim zmarzluchem byłam takim dalej jestem. Z krwią raczej też nie zauważyłam żadnej różnicy.

A śpię raz na lewym, raz na prawym. Nie umiem spać na jednym tylko, wszystko mnie zaraz boli.
ja tez nadal jestem zmarzluchem

Cytat:
Hej dziewczyny.

kurcze kuruj sie szybko! oby tym razem było to tylko delikatne przeziębienie!

Cytat:
Ja miałam syrop prenalen i tabletki na gardło. Syrop raczej mi nie pomagał a tabletki chyba też nie, bo miałam zapalenie krtani.

Są jakieś tabletki na gardło, które można brać w ciąży?
mi gin mówił, że wszytskie syropy, tasy i leki na przeziębienie dla kobiet w ciąży działają raczej na zasadzie efektu placebo

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:24   #2603
candyyfloss
Zadomowienie

Pietrusiowata - zdrowiej

MałaMi - faktycznie ładne i tanie. Zakupię Dzięki.

A ja kupiłam paski do glukometru za 40 zł, więc tyle ile w necie. Muszę jednak zdobyć receptę, ale to już za tydzień.
Stary 2015-10-06, 09:25   #2604
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
ta dziura jest całkiem spora, więc nie ma problemu. myślę że nie będzie kłopotu z odpinaniem stanika. gołego cycka to mogę nawet całego wywalić (jak na razie ) ale te zakładki są tak fajnie zrobione że można tylko sutek wystawić i jest ok. a czy takie rozwiązanie sprawdza się w praktyce to niestety nie wiem bo jeszcze nigdy nie karmiłam. na chwile obecną jestem zadowolona że takie kupiłam, nie chciałam tych najtańszych z allegro co mają guziczki po bokach, bo jak się to odepnie to się robi z tego taka klapa i całą klatę się ma na wierzchu
O NIEEEEEEEEEEEEE! Tyle napisałam o wszystko się skasowało
No ale w skrocie napisze:
Zgadzam się. Te odpinane po bokach już później same się odpinają. Wiele razy budziłam się rano a tu odpięte z jednej i z drugiej strony No ale ja nie lubię koszul wiec nie spalam w niej często. I pamiętam, ze kupiłam ja w jakimś sklepie stacjonarnym i zapłaciłam za nią ponad 40 zl Mimo, ze ta wygląda na o wiele lepsza, ja jednak skusze się na tą tańszą wersje z allegro odpinaną po bokach

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-06, 09:31   #2605
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy tak nie jadłam

Ja mam prenalen w syropie mam wrażenie, że pomaga

Widze ze mamy podobny problem...31.10 rocznica,kilka dni wczesniej mam urodziny i wiem ze nie bedziemy ich w zaden sposob obchodzic,wiec rocznicy pewnie też nie. :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:33   #2606
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
O NIEEEEEEEEEEEEE! Tyle napisałam o wszystko się skasowało
No ale w skrocie napisze:
Zgadzam się. Te odpinane po bokach już później same się odpinają. Wiele razy budziłam się rano a tu odpięte z jednej i z drugiej strony No ale ja nie lubię koszul wiec nie spalam w niej często. I pamiętam, ze kupiłam ja w jakimś sklepie stacjonarnym i zapłaciłam za nią ponad 40 zl Mimo, ze ta wygląda na o wiele lepsza, ja jednak skusze się na tą tańszą wersje z allegro odpinaną po bokach
jak nie lubisz koszul to faktycznie nie ma co wydawać więcej kasy na coś co Ci długo nie posłuży. ja akurat wiem że potem je jeszcze wykorzystam
Stary 2015-10-06, 09:35   #2607
lune1992
Zadomowienie

A to ja z Małym w 27tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA060008.jpg (100,4 KB, 41 załadowań)
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-06, 09:43   #2608
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Widze ze mamy podobny problem...31.10 rocznica,kilka dni wczesniej mam urodziny i wiem ze nie bedziemy ich w zaden sposob obchodzic,wiec rocznicy pewnie też nie. :-(
dlaczego nie będziecie świętować? przez obecną sytuację na mieszkaniu? może własnie fajnie byłoby wyrwac sie na wieczór we dwoje

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A to ja z Małym w 27tc
pięknie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:47   #2609
lune1992
Zadomowienie

Chciałam się dziewczyny Was zapytać czy to normalne że od kilkunastu dni mam coś takiego że w nocy idę siusiu i po tym mam bardzo twardy brzuch tak mi się spina, idę tak zgięta do łóżka i za chwilę mi przechodzi jak tak leżę. Szukam w necie nic nie znalazłam na taki temat...
W dzień też mam tak czasem. Wizytę mam dopiero 22 października ale nie wiem czy to coś jest pilnego czy to normalne jest?
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:48   #2610
Dotka90
Zakorzenienie

Pietrusiowata, łączę się w bólu, mnie też coś bierze Boli mnie gardło i czuję się jakoś tak średnio
Psiknęłam rano tymsalem do gardła, chociaż on jest na alko, ale niby można.

Piję już trzecią herbatę owocową z domowym sokiem z czarnej porzeczki, zjadłam kisiel, może jakoś przejdzie.

Rosołu nigdy nie gotowałam

Co do prenalenu - on ma na 1 miejscu w składzie syrop glukozowo-fruktozowy :-P Więc jak ktoś chce się leczyć cukrem w niezdrowej postaci, to spoko

Ua00, moim zdaniem kolacja będzie spoko My byliśmy na kolacji w restauracji, gdzie mieliśmy wesele i daliśmy sobie po książce, jako symbol I rocznicy (papierowa)
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości