Mamusie lutowe - część II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-05, 23:18   #2731
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
to może podeślij mi od razu

kasia_nom@interia.pl

bo pewnie nie zaszkodzi jak wdrożę chociaż częściowo do tej glukozy

oglądałam z TŻ, ale przysnęłam jutro obejrzę do końca

Prześle jutro bo juz w łożku jestem a mam na kompie. Pewnie wieczorem dopiero bo rano do pracy

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Moja mama miała ciężkie porody, marna to wróżba dla mnie. Ale huk, zęby wbite w ścianę i do przodu. Przecież warto .

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Lola ma chyba jedno z tych choróbsk, które przy porodzie SN "przechodzi" na dziecko. W PL jest to wskazaniem do CC. A Angole to zawsze są inni :/.

Nie martw sie moja tez miała ciężkie i tez mam kiepskie geny - potwierdzone pierwszym porodem ale jakby było tak złe to nie byłabym teraz w ciąży z własnej woli ;D damy rade a jakze! Chwila bólu całe życie szczęścia

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Z tym ojcem to mnie rozbawiłaś .
Ciężki poród u mojej mamy np. jeden z trzech pośladkowy, nacięcie pękniętego już krocza łącznie z pośladkiem, znaczna utrata krwi zagrażająca życiu, niedotlenienie dziecka itp. Moja mama traciła przytomność, siostra nie płakała i była cała sina, fiołki to to nie były :/.
Liczę, że choć będzie bolało, to opieka medyczna na jaką trafię, będzie kompetentna. Czarny scenariuszy nie przewiduję.

O jej to rzeczywiscie. Teraz juz raczej nie pozwalają na poród naturalny przy ułożeniu posladkowym. No i ogólnie jednak medycyna poszła bardzo w gore wiec przy wszystkich komplikacjach jestesmy w dużej przewadze nad naszymi mamami. Ale nie piszmy tu czarnych scenariuszy - komplikacji nie będzie, zaczarujemy wątek i tez wszystkie urodziny raz dwa trzy! O!

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 23:20   #2732
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Słusznie U nas drugie imiona są po babciach

Jejuuuu coś mnie bierze, leje mi się z nosa,głowa napierdziela. A w dodatku padam po dniu z marudą...
Jeszcze pooglądam dodatki do pokoju młodej i idę spać.
Dzisiaj przyszły mi ciuszki dla Niny co znacznie poprawiło mi humor i znowu myślę,że niezależnie od zdania obcych- i tak najbardziej kocham dziewczynki ciekawe na ile mi starczy tego optymizmu
Motylku broń się przed przeziębieniem. Ta pogoda teraz taka zdradliwa, że nie trudno zachorować. Raz ciepło, w cieniu zimno, jak zawieje a szyja goła, to można się załatwić ekspresem.

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Jutro jak znajdę chwilę to napiszę na forum dokladnie o co mi chodzi Ale dzięki za wsparcie
Napisz proszę, to nie będziemy domniemywać. Ale tak czy inaczej trzymam kciuki, żeby wsio było po Twojej myśli.
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-05, 23:23   #2733
Zakorzenienie

Cytat:

Jejuuuu coś mnie bierze, leje mi się z nosa,głowa napierdziela. A w dodatku padam po dniu z marudą...

Dzisiaj przyszły mi ciuszki dla Niny co znacznie poprawiło mi humor i znowu myślę,że niezależnie od zdania obcych- i tak najbardziej kocham dziewczynki ciekawe na ile mi starczy tego optymizmu

Pola dzis miała rewelacyjny humor byłyśmy na zajęciach muzycznych i była w niebowzieta
A teraz słyszę z drugiego pokoju przez płacz lekki "odejdź odejdź nieee", Boziu co jej sie śni w tej małej główce??
No i mimo ze nie z maruda to ja tez padam ;D

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dobra. Czas oddac sie w ramiona snu ;D kurka, o 6 pobudka zapewne damn.. Ale jeszcze miesiąc i bede odsypiac
Dobranoc!

Stary 2015-10-05, 23:32   #2734
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Nie martw sie moja tez miała ciężkie i tez mam kiepskie geny - potwierdzone pierwszym porodem ale jakby było tak złe to nie byłabym teraz w ciąży z własnej woli ;D damy rade a jakze! Chwila bólu całe życie szczęścia

O jej to rzeczywiscie. Teraz juz raczej nie pozwalają na poród naturalny przy ułożeniu posladkowym. No i ogólnie jednak medycyna poszła bardzo w gore wiec przy wszystkich komplikacjach jestesmy w dużej przewadze nad naszymi mamami. Ale nie piszmy tu czarnych scenariuszy - komplikacji nie będzie, zaczarujemy wątek i tez wszystkie urodziny raz dwa trzy! O!
Naprawdę jestem dobrej myśli. I całkowicie skłaniam się do Twojego podejścia. Nie ma co panikować na zapas, będzie bolało, ale co to za cena za tak wielkie szczęście . Nasze mamy miało trudniej i to bez dwóch zdań. A my nie dość że żyjemy w czasie bardziej zaawansowanej medycyny, to możemy rodzić razem z kimś bliskim. Kiedyś tak nie było.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Pola dzis miała rewelacyjny humor byłyśmy na zajęciach muzycznych i była w niebowzieta
A teraz słyszę z drugiego pokoju przez płacz lekki "odejdź odejdź nieee", Boziu co jej sie śni w tej małej główce??
No i mimo ze nie z maruda to ja tez padam ;D

Dobra. Czas oddac sie w ramiona snu ;D kurka, o 6 pobudka zapewne damn.. Ale jeszcze miesiąc i bede odsypiac
Dobranoc!
Mój mąż z Twoją Pola przez sen by się dogadali .
Odpoczywaj w ramionach Morfeusza
Stary 2015-10-06, 00:07   #2735
marciar7
Zakorzenienie

Patrzcie dziewczyny jakie zdjecia gosc wykonal. Kawal dobrej roboty
http://m.9gag.com/gag/aynY6ZW?ref=fbp
Stary 2015-10-06, 08:04   #2736
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej nawet nie żartujcie że jeszcze śpicie...U nas dzień rozpoczął się o 5.30...Jesteśmy po śniadaniu, dom ogarnięty, śmieci wywiezione. jeszcze dzieci ubrać i jedziemy do moich rodziców a potem do teściów więc pewnie będę dopiero wieczorem chyba że uda mi się przez wifi połączyć u teściów to tam poczytam co naskrobiecie Miłego dzionka dla wszystkich

PS. P coraz więcej kopie dzisiaj nawet z rana jakieś akrobacje czynił
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 08:09   #2737
figa84
Zakorzenienie

Agaczil nie śpimy ;-) dzieć wyprawiony do szkoły, tż też już pojechał to jem śniadanie i czytam, ale widzę mało do nadrabiania.
Jade za 2h do dentysty i mam stracha.... im człowiek starszy tym głupszy :p
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 08:29   #2738
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku broń się przed przeziębieniem. Ta pogoda teraz taka zdradliwa, że nie trudno zachorować. Raz ciepło, w cieniu zimno, jak zawieje a szyja goła, to można się załatwić ekspresem.

Napisz proszę, to nie będziemy domniemywać. Ale tak czy inaczej trzymam kciuki, żeby wsio było po Twojej myśli.
Wszyscy teraz przeziębieni, czy dzieci czy dorośli ale oczywiście faszeruję się miodem, sokiem malinowym. Z czochem nie mogę się przełamać, chyba,że zrobię sobie grzanki z czochem

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Świetne tylko jak to zrobił?

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Hej nawet nie żartujcie że jeszcze śpicie...U nas dzień rozpoczął się o 5.30...Jesteśmy po śniadaniu, dom ogarnięty, śmieci wywiezione. jeszcze dzieci ubrać i jedziemy do moich rodziców a potem do teściów więc pewnie będę dopiero wieczorem chyba że uda mi się przez wifi połączyć u teściów to tam poczytam co naskrobiecie Miłego dzionka dla wszystkich

my o 7.50 ale Tusia niespokojnie spała, jakoś o 2 przyszła do nas spać, jęczała i płakała przez sen. Aż w końcu uznała,że chce iść spać do salonu na kanapę. Także wcale się nie wyspałam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 08:42   #2739
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Patrzę i ceny w pl nadal dość wysokie, za to na przełomie tych 6 lat widzę, że ilość leczonych chorób wzrosła.
I to mnie przekonuje
Cytat:
Ja też rozważam pobranie krwi pępowinowej. Jedyne co mnie trochę stopuje to fakt,że mojej bliskiej koleżance coś spierniczyli przy pobraniu, okazało się,że są jakieś bakterie i ogólnie krew i cała kasa poszły się paść...
Też słyszałam, że tak bywa
Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dzidziuś pozostał chłopczykiem Więc będzie parka
Waży 310 g (20t+6d) i jest strasznie wstydliwy - główkę ma bardzo nisko i twarzy nie było szans zobaczyć. Serduszko, wszystkie narządy i kończyny ok.

Cytat:
U mnie też ostatnio buzi nie było widać...a najlepszy był tekst gina "ale w głowie to ma dobrze poukładane"...
hehehehe i to najważniejsze
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
a jak mielismu lunch to odpiełam kamizelkę i tak weszłam na stołówke - mina ludzi bezcenna

czułam sie jak tap madł

I tak trzymaj Ten czas ciąży tak szybko mija, że warto z tego korzystać
Cytat:
weź, one musza byc jakies przeklete
ja stosowalam i wiesiołka (nie doustnie ) i herbate z lisci malin, cala ciaze super aktywność fizyczna - 10km dziennie spacer prawie codziennie, wycieczki w góry, basen, joga. i co? i ch*j ze tak az brzydko sie wyraze - 20h poród
To ja niestety miałam tak samo do tego po terminie itd. ehh co zrobić zostaje wierzyć, że teraz będzie lepiej!
Cytat:

I wzajemnie!! Powiedzieliście rodzicom już o maluchu?
Cytat:
Jade za 2h do dentysty i mam stracha.... im człowiek starszy tym głupszy :p
Ja też się muszę wybrać w tym tygodniu Powodzenia!
Cytat:
my o 7.50 ale Tusia niespokojnie spała, jakoś o 2 przyszła do nas spać, jęczała i płakała przez sen. Aż w końcu uznała,że chce iść spać do salonu na kanapę. Także wcale się nie wyspałam
U mnie co chwilę młody się budził, bo kaszlał. Jak już zasnął, to przyszedł starszy do nas, także masakra
Stary 2015-10-06, 08:49   #2740
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
I to mnie przekonuje

Też słyszałam, że tak bywa

hehehehe i to najważniejsze

I tak trzymaj Ten czas ciąży tak szybko mija, że warto z tego korzystać

To ja niestety miałam tak samo do tego po terminie itd. ehh co zrobić zostaje wierzyć, że teraz będzie lepiej!

I wzajemnie!! Powiedzieliście rodzicom już o maluchu?

Ja też się muszę wybrać w tym tygodniu Powodzenia!

U mnie co chwilę młody się budził, bo kaszlał. Jak już zasnął, to przyszedł starszy do nas, także masakra
Przeziębiony?

Moja to nawet nie chce już prawie nic jeść Dzisiaj idziemy na bilans dwulatka to ją i tak lekarka obejrzy.

Stary 2015-10-06, 08:58   #2741
Zakorzenienie

Cytat:
wow, swietne

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Wszyscy teraz przeziębieni, czy dzieci czy dorośli ale oczywiście faszeruję się miodem, sokiem malinowym. Z czochem nie mogę się przełamać, chyba,że zrobię sobie grzanki z czochem

Tez sie nie wyspalam. Ogladalam najpierw serial dlugo potem nie moglam zasnac a potem Pola sie obudzila ale docelowo pospalismy do 7 wiec jest niezle. Teraz popijam zieloną herbate i nadrabiam internet w pracy zaraz trzeba sie zabrac za jakas pozyteczna robote.

Moze zrob sobie syrop czosnek+cebula+miód? Nie czuć tak czosnku, jest nawet całkiem dobry

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Dobra, ide cos popracowac, ale zakladka otwarta wiec bede zaglądać
Miłego dnia dziewczyny!
Stary 2015-10-06, 09:18   #2742
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Prosze Cie.. Nie czytałaś jak zamowilam paczke z asosa do stanów gdzie poprzednio mieszkalam ? albo jak po pracy zostawilam auto na parkingu i wrocilam tramwajem ? luz blus, budyn ciazowy normalka
poważnie ? a w którym momencie się zorientowałaś że coś jest nie tak ?
Cytat:
Jesteście okropne !! jak siedzę w domu to nic nie piszecie a dzisiaj mnie nie było to 5 stron do nadrobienia !! I juz nie wiem której miałam co pisać Gratulacje dla Kasi dobrze że mały cały i zdrów tatuś pewnie dumny jak paw Siasia gratulacje córeczki witam w gronie mam córciowych Esor wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia NanaR gratuluje synka ! I gratulacje dla Badzi też za synka no to wystarczy Ja wracaj nam szybko do zdrowia Ja dzisiaj miałam wizyte w poradni hepatologicznej i juz mnie doktorek wkurzył że raczej nie ma szans na cc Bo w UK nie ma takich przesłanek żeby rozwiązywać moją ciąże przez cc podaje się dziecku szczepionke... kur.... każdemu się podaje ale on chyba mnie nie zrozumiał Dlaczego ja chce... ale nie bede z nim gadać może moja położna coś zaradzi Wyszłam i się popłakałam z nerwów ... A pielęgniarka która pobierała mi krew mówi do tż spokojnie to hormony
tak Tz dumny ale jak powiedziałam "no cóż nie jesteś jedynym mężczyzną w moim życiu" to nie było mu do śmiechu ale cieszy się
komentarz pielęgniarki mnie rozbawił nie ma to jak właściwe podejście do tematu może coś uda się jednak w sprawie cc zrobić tylko no to inny kraj to ciężko poradzić
Cytat:
U mnie wszyscy śpią a ja nie...jakoś nie mogę zasnąć...P się niedawno coś poprzekręcał ale już mu się chyba znudziło...
mama ma czas dla siebie
[QUOTE=butterfly20;5300908 8]Gratulacje!! Mam bratanka Mateusza

Oj taaak

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

Glukoza est bardzo słodka, ale można sobie wkropić cytrynę i będzie lepiej

Dokładnie. Ja nigdy nikogo nie pytam kiedy ślub, dzieci, kiedy drugie itp. I nigdy nie komentuję płci itp.
Są rzeczy, na które nie mamy wpływu nawet, gdybyśmy chcieli.
Mam tyle koleżanek, które chciałyby ślubu a czekają na krop faceta, tylu znajomych, którzy mają problem z zaciążeniem... wiem,jak to wygląda od ich strony, stąd taka ostrożność.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Powiedz jaki ty masz problem,że chciałabyś cc?
dziękuję mam takie samo podejście jak Ty nie zadaje pytań takich których sama nie chciałabym usłyszeć zawsze komentuje w pozytywny sposób bo wiadomo dla mnie to słowa ale komuś może to zepsuć radość najgłupsze pytanie to "kiedy będą dzieci?" tak bo to sobie można zaplanować jak zakupy.... Może Tuś coś płynnego spróbujesz dać ? oby lekarz coś poradził
Cytat:
Z tym ojcem to mnie rozbawiłaś .
Ciężki poród u mojej mamy np. jeden z trzech pośladkowy, nacięcie pękniętego już krocza łącznie z pośladkiem, znaczna utrata krwi zagrażająca życiu, niedotlenienie dziecka itp. Moja mama traciła przytomność, siostra nie płakała i była cała sina, fiołki to to nie były :/.
Liczę, że choć będzie bolało, to opieka medyczna na jaką trafię, będzie kompetentna. Czarny scenariuszy nie przewiduję.
u Ciebie będzie dobrze zobaczysz czyżby już po zajęciach w szkole rodzenia ?
Cytat:
Przeziębiony?

Moja to nawet nie chce już prawie nic jeść Dzisiaj idziemy na bilans dwulatka to ją i tak lekarka obejrzy.
daj znać jak wyszedł bilans

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 09:41   #2743
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
wow, swietne

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Tez sie nie wyspalam. Ogladalam najpierw serial dlugo potem nie moglam zasnac a potem Pola sie obudzila ale docelowo pospalismy do 7 wiec jest niezle. Teraz popijam zieloną herbate i nadrabiam internet w pracy zaraz trzeba sie zabrac za jakas pozyteczna robote.

Moze zrob sobie syrop czosnek+cebula+miód? Nie czuć tak czosnku, jest nawet całkiem dobry

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Dobra, ide cos popracowac, ale zakladka otwarta wiec bede zaglądać
Miłego dnia dziewczyny!

Ale jest cebula
Tusi zawsze robię taki syrop i lubi, ale ja nie tknę hehe
[QUOTE=kaaasi;53011417]poważnie ? a w którym momencie się zorientowałaś że coś jest nie tak ?

tak Tz dumny ale jak powiedziałam "no cóż nie jesteś jedynym mężczyzną w moim życiu" to nie było mu do śmiechu ale cieszy się
komentarz pielęgniarki mnie rozbawił nie ma to jak właściwe podejście do tematu może coś uda się jednak w sprawie cc zrobić tylko no to inny kraj to ciężko poradzić

mama ma czas dla siebie
Cytat:
Gratulacje!! Mam bratanka Mateusza

Oj taaak

dziękuję mam takie samo podejście jak Ty nie zadaje pytań takich których sama nie chciałabym usłyszeć zawsze komentuje w pozytywny sposób bo wiadomo dla mnie to słowa ale komuś może to zepsuć radość najgłupsze pytanie to "kiedy będą dzieci?" tak bo to sobie można zaplanować jak zakupy.... Może Tuś coś płynnego spróbujesz dać ? oby lekarz coś poradził

Właśnie wciskam jogurt naturalny z płatkami gryczanymi, zawsze lubiła, a teraz opornie idzie://

Stary 2015-10-06, 10:03   #2744
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
skoro tak mówisz

jakie te pytania są wkurzające
Paula możesz mi dopisać syn Mateusz
Wróciłam po połówkowym wszystko dobrze waży 280 g wg tego dokładniejszego usg
Gratulacje !!!

Cytat:
Moja mama miała rzekomo ciężkie porody, czyli kilka h... ja 19h, siostra 24h - jak już pisałam gen rodzenia dostałyśmy jednak po ojcu

Lola jak oni serio nie zrobią Ci cc, to ja bym się zastanawiała nad porodem w PL, tylko jak to ogarnąć :/
Dobre z tym ojcem
Cytat:

U nas cała święta trójca jest chora- jedno bardziej smarkate i kichate od drugiego. Masakra. Też miałam dzisiaj iść na bilans i szczepienie na pneumokoki ale lipa.

Ot spędzimy dzisiejsze drugie urodziny Małgosi przy pudełku z chusteczkami, wspólnym inhalowaniu się oraz atmosferze oparów czosnku

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 10:09   #2745
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie ? a w którym momencie się zorientowałaś że coś jest nie tak ?
jak TZ wieczorem wrocil z pracy i zapytal czy auto w garazu
Stary 2015-10-06, 10:35   #2746
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak raz zrobiłam w pełni świadomie. Pojechałam na imprezę autem, bo przecież nie będę pić ale tż szybko wydedukował przyczynę braku auta pod domem

przeniesli mi wizyte o 40 min, to siedze jeszcze w domu...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 10:36   #2747
butterfly20
Zakorzenienie

Widziałyście gdzieś jakieś fajne dziergane kocyki?Najlepiej jednokolorowe

Stary 2015-10-06, 10:43   #2748
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje !!!

Dobre z tym ojcem

U nas cała święta trójca jest chora- jedno bardziej smarkate i kichate od drugiego. Masakra. Też miałam dzisiaj iść na bilans i szczepienie na pneumokoki ale lipa.

Ot spędzimy dzisiejsze drugie urodziny Małgosi przy pudełku z chusteczkami, wspólnym inhalowaniu się oraz atmosferze oparów czosnku
dziękuję oj niedobrze z ta chorobą oby szybko przeszło
Cytat:
wybacz ale rozbawiłaś mnie do łez ale musiałaś mieć minę Tz teraz pewnie pyta za każdym razem czy aby na pewno auto w garażu ? zdarza się wiadomo
Cytat:

Ja tak raz zrobiłam w pełni świadomie. Pojechałam na imprezę autem, bo przecież nie będę pić ale tż szybko wydedukował przyczynę braku auta pod domem

przeniesli mi wizyte o 40 min, to siedze jeszcze w domu...
trzymam kciuki za wizytę

Stary 2015-10-06, 10:57   #2749
siasia13
Rozeznanie

Jestem dzisiaj pierwszy dzien na zwolnieniu. Na chwile poczulam sie jak prawdziwa mama. Zaprowadzilam dziecko do szkoly a nie do swietlicy jak zwykle, a M na to, zeby po nia do szkoly nie przychodzila bo ona chce po lekcjach do swietlicy isc bo w swietlicy jest fajnie Przez miesiac przyzwyczajali dzieci zeby mogly bez placzu 6 godzin wytrzymac a ona siedzi 8 I jej malo
Siedze I nie wiem co ze soba zrobic bo normalnie to bym w pracy byla. Musze wymyslic cos na obiad. Do tego musze pomyslec co im kupic bo mnie tydzien nie bedzie I obawiam sie, ze beda zyli o kielbasie I kanapkach z dzemem
Pogoda beznadziejna a ja musze do miasta wyjsc.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Co do budyniu ciazowego to ja w zeszlym tygodniu zgubilam telefon wysiadajac z samochodu. Na szczescie jakis dobry czlowiek zdecydowal sie mi go oddac. A ze trzy tygodnie temu zgubilam torbe z lunchem idac przez miasto Duza, pomaranczowa torba I zgubilam, poprostu idac. Potem wrocilam ta sama droga ale juz nie bylo. Ktos musial byc glodny bo nic poza jedzeniem tam nie bylo Ale jak mozna torbe zgubic?
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:45   #2750
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Przeziębiony?

Niby nie, ale jak się zagrzeje, to mu schodzą jakieś paskudztwa i kaszle. Lekarka ostatnio mi powiedziała, że to normalne
Cytat:

Współczuję
Kurujcie się!!
Cytat:

Ja w pierwszej ciąży zapomniałam, że mam odebrać tż-ta babcię z badań (tak po drodze z pracy). Przyjechałam do domu i dopiero po chwili jak się mnie zapytali gdzie babcia, to sobie przypomniałam
Niby się nie gniewała, ale biedna ze 3 godz. siedziała w poczekalni Tak mi wtedy było głupio, że do dzisiaj to pamiętam. Jeszcze żeby to moja babcia była, to ok, ale tamta... ehhh
Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Jestem dzisiaj pierwszy dzien na zwolnieniu. Na chwile poczulam sie jak prawdziwa mama. Zaprowadzilam dziecko do szkoly a nie do swietlicy jak zwykle, a M na to, zeby po nia do szkoly nie przychodzila bo ona chce po lekcjach do swietlicy isc bo w swietlicy jest fajnie Przez miesiac przyzwyczajali dzieci zeby mogly bez placzu 6 godzin wytrzymac a ona siedzi 8 I jej malo
Siedze I nie wiem co ze soba zrobic bo normalnie to bym w pracy byla. Musze wymyslic cos na obiad. Do tego musze pomyslec co im kupic bo mnie tydzien nie bedzie I obawiam sie, ze beda zyli o kielbasie I kanapkach z dzemem
Dojdziesz do wprawy w organizacji czasu
U mnie słoneczko dzisiaj
Dostaliśmy wczoraj ciuchy po kuzynkach....OMG zakochałam się w tych sukienusiach, balerinkach itd. Teraz muszę pomyśleć o jakiejś pojemnej szafie/ komodzie
Stary 2015-10-06, 11:55   #2751
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje !!!

Dobre z tym ojcem

Dużo zdrówka dla Was! I wszystkiego najlepszego dla Małgosi

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:58   #2752
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
U mnie słoneczko dzisiaj
Dostaliśmy wczoraj ciuchy po kuzynkach....OMG zakochałam się w tych sukienusiach, balerinkach itd. Teraz muszę pomyśleć o jakiejś pojemnej szafie/ komodzie

Nie dojde Za dwa tygodnie wracam do pracy wiec zanim sie polapie to mi sie zwolnienie skonczy

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Dobra ide ogarniac bo czas ucieka
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:58   #2753
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

chyba część endoskopowo...dokladnie nie wiem trzeba by jego książkę przeczytać. na pewno nie robił tego dla widzimisię a dla celów naukowych

o mamo jak czytam wasze historie "budyniowe" to płaczę ;D
ja dziś nie mam co robić.. wolny dzień lodowka pełna, muszę się przygotować do prezentacji na czwartek.. a jutrozajęcia od 8 do 20...

no i dziś zaczynamy 23 tydzien
Stary 2015-10-06, 12:20   #2754
Lola2828
Zadomowienie

Ale się rozpisałyście z rana Co do syropu z cebuli który kiedyś zaserwował mi mój tż jako lekarsto na wszystko to rzygałam dalej niż widziałam także mam traumę Ja też w domku posprzątane barszczyk ugotowany nie ma co robić więc tv kawka i zalegamy ahh podziwiam was matulki z dziećmi że nie śpicie w nocy a potem musicie funkcjonować cały dzień na pełnych obrotach ja jeszcze delektuję się samotnością i wysypianiem ale już się nie mogę doczekać kiedy mnie będzie dane poczuć smak macierzyństwa te dobre i złe niewyspane chwile Miłego dnia
Stary 2015-10-06, 12:23   #2755
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Niby nie, ale jak się zagrzeje, to mu schodzą jakieś paskudztwa i kaszle. Lekarka ostatnio mi powiedziała, że to normalne

Współczuję
Kurujcie się!!

Ja w pierwszej ciąży zapomniałam, że mam odebrać tż-ta babcię z badań (tak po drodze z pracy). Przyjechałam do domu i dopiero po chwili jak się mnie zapytali gdzie babcia, to sobie przypomniałam
Niby się nie gniewała, ale biedna ze 3 godz. siedziała w poczekalni Tak mi wtedy było głupio, że do dzisiaj to pamiętam. Jeszcze żeby to moja babcia była, to ok, ale tamta... ehhh

U mnie słoneczko dzisiaj
Mi dzisiaj przyszły outfitowe ciuszki dla Ninki i się rozpływam.Aczkolwiek żadnych sukienek nie kupowałam, bo szczerze mówiąc nie znosiłam ich dopóki Tusia nie zaczęła chodzić. Mam po niej kilka kiecek, ale raczej zostanę przy opcji tuniczki+ legginsy. A na lato rampersowe krótkie sukienki:love :

Stary 2015-10-06, 12:26   #2756
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję oj niedobrze z ta chorobą oby szybko przeszło

wybacz ale rozbawiłaś mnie do łez ale musiałaś mieć minę Tz teraz pewnie pyta za każdym razem czy aby na pewno auto w garażu ? zdarza się wiadomo

trzymam kciuki za wizytę

no ja tez bylam rozbawiona, TZ mniej bo musial leciec po auto na szczescie niedaleko pracuje.
Zawsze jezdze tramwajem, to byl wyjatek i mi sie zapomnialo

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Co do budyniu ciazowego to ja w zeszlym tygodniu zgubilam telefon wysiadajac z samochodu. Na szczescie jakis dobry czlowiek zdecydowal sie mi go oddac. A ze trzy tygodnie temu zgubilam torbe z lunchem idac przez miasto Duza, pomaranczowa torba I zgubilam, poprostu idac. Potem wrocilam ta sama droga ale juz nie bylo. Ktos musial byc glodny bo nic poza jedzeniem tam nie bylo Ale jak mozna torbe zgubic?
No coz, budyn jest budyn
Stary 2015-10-06, 12:44   #2757
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się rozpisałyście z rana Co do syropu z cebuli który kiedyś zaserwował mi mój tż jako lekarsto na wszystko to rzygałam dalej niż widziałam także mam traumę Ja też w domku posprzątane barszczyk ugotowany nie ma co robić więc tv kawka i zalegamy ahh podziwiam was matulki z dziećmi że nie śpicie w nocy a potem musicie funkcjonować cały dzień na pełnych obrotach ja jeszcze delektuję się samotnością i wysypianiem ale już się nie mogę doczekać kiedy mnie będzie dane poczuć smak macierzyństwa te dobre i złe niewyspane chwile Miłego dnia
u mnie dziś barszczyk będzie wyniki ok ale muszę jeść zdecydowanie więcej barszczu i czerwonego mięsa za miesiąc mam zrobić żelazo nie ukrywam że już chcę poczuć smak macierzyństwa jak Ty wiem będę i narzekać ale co tam
Cytat:
chyba część endoskopowo...dokladnie nie wiem trzeba by jego książkę przeczytać. na pewno nie robił tego dla widzimisię a dla celów naukowych

o mamo jak czytam wasze historie "budyniowe" to płaczę ;D
ja dziś nie mam co robić.. wolny dzień lodowka pełna, muszę się przygotować do prezentacji na czwartek.. a jutrozajęcia od 8 do 20...

no i dziś zaczynamy 23 tydzien
u mnie równiutko 20 tydzień dziś
długo masz zajęcia obyś wytrzymała dużo masz zajęć w ciągu całego tyg ? każdy dzień zajęty ?
budyń nie budyń ale ja gdziekolwiek wychodząc non stop odliczam do trzech portfel, klucze i komórka ciągle sprawdzam czy mam

Stary 2015-10-06, 12:53   #2758
butterfly20
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj 21t6d

A na obiad polędwiczki w zalewie mustardowo-miodowej z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką z rukoli, pomidorow i czerwonej cebulki. Mniam, kocham to połączenie

Stary 2015-10-06, 12:54   #2759
Hermi1989
Rozeznanie

Cześć Mamuśki
Cytat:

Jestem dobrej myśli i nie przejmuję się na zapas . Pierwsze koty za płoty, byliśmy na zajęciach w szkole rodzenia. Było i śmiesznie i pouczająco. Położna prowadząca z prawdziwego zdarzenia, 25 lat doświadczenia. Zajęcia kameralne, jest nas 5 przyszłych mam, 10 osób wraz z mężami i partnerami. Wszyscy w pierwszej ciąży. Będzie się działo .
Muszę się bujnąć po wyniki badań, czekam na listonosza i coś czuję, że mam szczęście i się z nim minę jak wyjdę z domu .
Stary 2015-10-06, 12:55   #2760
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dziś barszczyk będzie wyniki ok ale muszę jeść zdecydowanie więcej barszczu i czerwonego mięsa za miesiąc mam zrobić żelazo nie ukrywam że już chcę poczuć smak macierzyństwa jak Ty wiem będę i narzekać ale co tam

u mnie równiutko 20 tydzień dziś
długo masz zajęcia obyś wytrzymała dużo masz zajęć w ciągu całego tyg ? każdy dzień zajęty ?
budyń nie budyń ale ja gdziekolwiek wychodząc non stop odliczam do trzech portfel, klucze i komórka ciągle sprawdzam czy mam

Ja odkąd zgubiłam kom to już zawsze sprawdzam po 10 razy, czy mam kom, portfel i klucze

I to samo jak wychodzę z domu- sprawdzam po 10 razy czy wszystko wyłączone itp.
Mój małż ma zawsze ze mnie niezły polew

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości