Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 11:06   #3211
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

A mówiłyście, że są od 2014r. nowe normy cukru, ma ktoś jakiegoś linka do tego rozporządzenia czy coś?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:07   #3212
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja laktator po porodzie kupie ale juz wole miec wybrany bo pozniej nie bedzie czasu na czytanie opinii itp

Przyszla paczka z gemini. Mily pan wniosl mi ja na pietro jak zobaczyl brzuszek
Mnie wczoraj pani w rossku zaprosiła do drugiej kasy, jak zobaczyła brzuszek pierwszy raz jak jestem w ciąży

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:08   #3213
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Tez chce po laktator ewentualnie tz wysłać .. ale muszę mu konkretna nazwę zapisać bo znając jego wróciłby. Czymś innym
Ja mojemu też nazwę zapiszę i gotową aukcję na all w razie czegoś

Ogólnie jeszcze coś takiego znalazłam:

https://portal.abczdrowie.pl/pytania...-poziomu-cukru

wprawdzie sprzed roku, ale zawsze coś tylko, że tutaj to nie wiem czy do ciąży też się tyczą te normy.

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-10-06 o 11:10
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:10   #3214
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa dzięki, czyli wg tego wynik po 1h mam w górnej granicy normy, ale po 2h spadło znacznie, więc to chyba dobrze...sama nie wiem już
a jakie miałas podane normy u siebie?
Stary 2015-10-06, 11:13   #3215
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Aniqa dzięki, czyli wg tego wynik po 1h mam w górnej granicy normy, ale po 2h spadło znacznie, więc to chyba dobrze...sama nie wiem już
a jakie miałas podane normy u siebie?
Ja mam napisane, że glukoza na czczo norma 3,4-5,5 mmol/L.
Glukoza 75g po obciążeniu po 2 godzinach - nie mam podanej normy, ale ja miałam wynik 4,2 mmol/L i był ok
Po godzinie nie miałam sprawdzanej więc nie napiszę.

Wydaje mi się, że u Ciebie też ok, ale tak jak mówię, ja się nie znam.
Wynik na czczo i po 2 godzinach mamy podobny więc tym się kieruję.
Zapytaj dla pewności lekarza
Stary 2015-10-06, 11:26   #3216
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Nie no, zazdrosna o dziecko? Szczyt wszystkiego
no masakra teściowa jak coś kupiła dla córki to mi dawała wtedy kiedy ona nie widziała, żeby później jakichś fochów nie miała
ale jak to moja mama powiedziała, tak sobie teściowa córkę wychowała to niech teraz nie narzeka

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello.

Jestem po wizycie. Wszystko ok. No poza lekkim zapaleniem :/ znowu globulki dostałam :/ ach co ta moja pochwa wrażliwa sie zrobila w ciąży hahaha doszlysmy z gin do wniosku ze to po seksach mi sie robi, no ale co zrobic ? Szyjka krotka ale trzyma.

Magnez mam zwiększyć bo malo sie podniósł. Ciśnienie spoko a bylam pewna ze będzie slabe bo ledwo dzis żyje.
ja w pierwszej ciąży miałam non stop infekcje ile globulek poszło to masakra no i właśnie najgorzej jak poszaleliśmy z mężem. Aż mi się odechciało wtedy wszystkiego

Cytat:
Po ile sztuk ubranek macie na 56 cm?
ja mam głównie po córce rzeczy, mało dokupowałam.
5 szt body długi rękaw
5 szt body na krótki rękaw i jedno różowe
2 szt bluzeczki na długi rękaw (dostałam w prezencie, moim zdaniem niepraktyczne, chyba że pod śpiochy)
3 szt kaftanik bawełniany + 1 szt welurowy
3 szt półśpiochów bawełnianych i 1 szt welurowych + 2 szt różowe i jedne welurowe z falbankami
1 szt spodenki bawełniane + 1 szt welurowe + 2 szt dziewczęce
1 szt śpiochów welurowych
2 szt pajacyków + 3 szt dziewczęce
1 szt bluza

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak dzieci będą spały w śpiworkach (takich z szelkami), to będziecie im coś na dlonie nakładały? Bo chyba zimno im będzie. ..
córka ogólnie nienawidziła niedrapek, a już na myśl mi nie przyszło zakładać na noc sama też nie śpię w rękawiczkach

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Ja chyba kupie jakis lubrykant chociaż nie wiem czy jest jeszcze sens
z chwilę trzeba będzie seksy ograniczyć :P

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej,ja tak na szybko bo nawet nie mam siły pisać... U nas na razie słabo, mała się bardzo anemizuje, już dwa razy miała przetaczaną krew. A lekarze nie potrafią znaleźć przyczyny dlaczego tak szybko po pierwszym podaniu wróciła anemia :-( no i mamy spore problemy z oddychaniem... Ale podobno z wcześniakami tak jest, jeden dzień do przodu i dwa do tyłu :-(

Pisałam do Lobo ale się nic nie odzywa, jakby któraś pamiętała to dajcie mi znać na pw jakby się odezwała bo nie zawsze mogę czytać co u was.

I w ogóle to chciałam się wypowiedzieć odnośnie KP. Piszecie że macie obawy czy dacie radę, jak to będzie. Że dziecko może cały dzień wisieć przy cycu. I takie tam różne. A ja wam powiem tak. Wiele bym dała żeby moja mała tak mi wisiała nawet cały dzień. A nie wiem czy w ogóle będzie umiała. Tym bardziej że najpierw będziemy uczyć się butelki. Ale! O czym żadna nie napisała! Zawsze można robić tak jak ja teraz czyli odciągać mleko. I dawać butelka. Mimo że butelka to jednak dziecko dostaje mleko matki a nie mm. Pomyślcie o tym jak KP nie będzie wam szło albo z innych względów nie będzie odpowiadało. No i oczywiście wtedy mamy też kontrolę nad tym ile dziecko zjadło ;-)

Przesyłamy z Julcią buziaki dla was wszystkich :-*
trzymam za Was cały czas kciuki
a co do kp to nie jest powiedziane że jeszcze się nie będziecie cycolić koleżanki synek wcześniak jeszcze na oddziale zaczął ssać pierś i długo się karmili

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Co do KP pierś-butelka, to my mieliśmy taki chytry plan, że normalnie będę karmiła piersią, a po jakimś czasie (miesiąc, dwa) w weekendy będę odciągała pokarm i TZ będzie wstawał za każdym razem w nocy, żebym ja mogła się wyspać. Kupiłam nawet specjalną butelkę za 70 zł, żeby mały nie odzwyczail się od cyca. Ale kobieta na SR wybiła nam ten pomysł z głowy. Nawet nie wytłumaczyła czemu się nie sprawdzi...
Trochę mi przeszkadza to, że ta położna nie ma swoich dzieci.. Wiem, że nie jedno w szpitalu w nocy wykarmiła, ale chyba jednak po powrocie do domu to wszystko wygląda inaczej żyjąc z dzieciaczkiem 24h/dobę..
A Wy co myślicie o naszym pomyśle? ;>
pewnie chodziło jej o to że przy takim rozwiązaniu dziecko może odstawić się od piersi. Ale sama dziecka nie miała i nie testowała to co może wiedzieć ja z córką kończyłam licencjat i była na butli wtedy kiedy ja byłam na uczelni. Oczywiście na moim mleku i karmiłam 8 miesięcy. Odstawiła się dopiero po tym jak zaczęliśmy dodawać mm, a moje wyjścia stały się na tyle długie że mało było ssania i pobudzania laktacji.

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
mam podobny plan tylko ma to związek z moimi studiami... w związku z zajęciami w weekendy ni będzie możliwości KP więc będę robić zapasy na te dni
a tak właśnie w tym temacie macie jakiś cynk na sprawdzone i nienajdroższe pojemniczki/torebki do mrożenia mleka?
byłam i będę w takiej samej sytuacji i z własnego doświadczenia mówię że da się zrobić

mleko mroziłam w torebkach BabyOno, teraz też zakupiłam i będę używać. Jeden woreczek starczał na jedną porcję mleka. TŻ sobie również bardzo chwalił. Dodatkowo na "świeże" mleko miałam kupioną najtańszą butelkę z canpolu. Teraz kupiłam pojemniczki z canpolu
http://allegro.pl/show_item.php?item=5476876236

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj pani w rossku zaprosiła do drugiej kasy, jak zobaczyła brzuszek pierwszy raz jak jestem w ciąży
mnie ostatnio zawsze proszą i te nienawistne spojrzenia niektórych dziewczyn
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:48   #3217
ogolnie
Zakorzenienie

No właśnie, jak to jest z tymi seksami w zaawansowanej ciąży? Jak my teraz średnio 2-3 razy w tygodniu (na spokojnie rzecz jasna, bez szaleństwa), to w późniejszych tygodniach wystarczy zminimalizować do powiedzmy 1x/tydz.? Nie mówię tu o ostatnich 2-3 tygodniach Tylko tak do 35-36 tc.
Stary 2015-10-06, 11:56   #3218
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Kurcze.. myślę o lobo.. wieki się nie odzywala.
Cytat:
Lobofylia logowała się 4 października, a ost. post u nas 24 września...
Ja mam cos dobre rpzeczucia o Lobo, mam nadzieje ze sie nie myle

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja jakoś dalej do chusty się nie przekonałam. Boję się jej :roleyes:
W ogóle myślę, że na początku dam radę bez tego, a jak dziecko będzie już mogło używać nosidełka to wtedy kupię jakieś porządne

W ogóle zapomniałam Wam napisać.
Wczoraj mama na dyżurze rozmawiała z lekarzem i powiedział, że jego zdaniem ryzyko zakażenia jest minimalne (powiedziała mu, że kleszcz jeszcze się dobrze nie przyczepił i w sumie to on się chyba napić nie zdążył), o ile w ogóle kleszcz był nosicielem. Jeśli był i mnie zaraził to Inka jest całkowicie bezpieczna, lekarz mówił, że łożysko nie przepuszcza takich rzeczy. Dla pewności mam zrobić za 3-4 tygodnie badanie, bo jeśli zachorowałam to będzie trzeba podać antybiotyk i wtedy to już jest trochę kombinowania.
Ale jestem dobrej myśli, że i mnie nic nie jest, bo po kleszczu śladu nie ma.
A nie mowilysmy ;*

Ja juz w pracy musze machnac paracetamol glowa mi peknie, maly skacze po podbrzuszu tak od rana ze az sie wydarlam w aucie..
boli jak cholera...

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
No właśnie, jak to jest z tymi seksami w zaawansowanej ciąży? Jak my teraz średnio 2-3 razy w tygodniu (na spokojnie rzecz jasna, bez szaleństwa), to w późniejszych tygodniach wystarczy zminimalizować do powiedzmy 1x/tydz.? Nie mówię tu o ostatnich 2-3 tygodniach Tylko tak do 35-36 tc.
to poznej nie ma bzykania ?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 11:58   #3219
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
po 36 tc zaleca się wstrzymać w spermie jest substancja, która może się przyczynić do wywołania porodu, a poza tym stymulacja sutków prowadzi do uwalniania oksytocyny, a tą też podaje się na wywołanie porodu

czy wystarczy zminimalizować... zależy od kobiety, halwaya pisała chyba ze u nich żadne seksy na wywołanie nie pomogły, a ja mam dwie koleżanki które po nocnych seksach wylądowały na porodówce

Edytowane przez Koritsi_a
Czas edycji: 2015-10-06 o 12:00
Stary 2015-10-06, 12:03   #3220
ogolnie
Zakorzenienie

Adka no tak bliżej porodu wypadałoby ograniczyć, orgazm może powodować skurcze macicy, a po 38 tc prostaglandyny zawarte w spermie mogą działać na szyjkę i przyspieszyć poród.
Znaczy ja jeśli lekarz pozwoli to i tak planuję do tego 38 tc kochać się z TŻ.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
po 36 tc zaleca się wstrzymać w spermie jest substancja, która może się przyczynić do wywołania porodu, a poza tym stymulacja sutków prowadzi do uwalniania oksytocyny, a tą też podaje się na wywołanie porodu
moje są niedotykalne od dwóch miesięcy bo bolą

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:

czy wystarczy zminimalizować... zależy od kobiety, halwaya pisała chyba ze u nich żadne seksy na wywołanie nie pomogły, a ja mam dwie koleżanki które po nocnych seksach wylądowały na porodówce
podejrzewam, że ja będę mieć podobnie jak halwaya.
mi już gin powiedział, że poród pewnie bede miec wywoływany, bo z nadwagą trudniej o "samopoczęcie"
Stary 2015-10-06, 12:03   #3221
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Adka no tak bliżej porodu wypadałoby ograniczyć, orgazm może powodować skurcze macicy, a po 38 tc prostaglandyny zawarte w spermie mogą działać na szyjkę i przyspieszyć poród.
Znaczy ja jeśli lekarz pozwoli to i tak planuję do tego 38 tc kochać się z TŻ.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

moje są niedotykalne od dwóch miesięcy bo bolą
a w gumce?
heehhe
planuje chociaz teraz kurde raz a 2 tygodnie chyba ze poranne gwalty mnie wezma hahaa

Stary 2015-10-06, 12:07   #3222
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
a w gumce?
heehhe
planuje chociaz teraz kurde raz a 2 tygodnie chyba ze poranne gwalty mnie wezma hahaa
Mi się ostatnio wciąż chce...A skoro lekarz pozwala, położna pozwala to grafik lekko tylko zmieniony
Od niedzieli mi się chce jak psu sorry za dosłowność, ale momentami szału dostaję

w gumce nie lubię nie wyobrażam sobie używać po porodzie A tabsy anty to pewnie dopiero ho ho ho.
Stary 2015-10-06, 12:13   #3223
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Mi się ostatnio wciąż chce...A skoro lekarz pozwala, położna pozwala to grafik lekko tylko zmieniony
Od niedzieli mi się chce jak psu sorry za dosłowność, ale momentami szału dostaję

w gumce nie lubię nie wyobrażam sobie używać po porodzie A tabsy anty to pewnie dopiero ho ho ho.
a dlaczego mówisz ze tabsy anty to "ho ho ho". Chodzi Ci o antykoncepcję w czasie kp?
Stary 2015-10-06, 12:20   #3224
czubasek20
Zakorzenienie

Od kiedy jest ciaza donoszona ? 37t6d ?

Tescioea kupila torbe dla malego do szpitala. Jeden wydatek mniej. Na biore mala walizke. A ta torba jest w sumie taka ze i na wyjazdy sie nada na pampki itp

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:24   #3225
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Położna mnie dziś ofukała, że na razie nie kupować żadnych laktatorów, bo to mogę się na kp nastawić a okaże się że gówno. Załamałam sie
No nie mam właśnie napisanych. Na czczo mam 4,15 mmol/l, po 1h 7,26 mmol/l, po 2h 3,95 mmol/l
Ja kupilam używany tani laktator ręczny TT. jak nie wyjdzie kp to mała strata

Co do cukru ja mam wytyczne takie: przed posiłkiem poniżej 6.0 a godzinę po posiłku poniżej 7.8

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:25   #3226
_karmazynova_
Zadomowienie

zaneta super, ze sie odezwałaś. wciąż trzymam za Was kciuki. Juleczka jest silna i na pewno zacznie przybierać na wadze i poradzi sobie :tuli:

Ja tabletki anty zacznę szybko stosować - po połogu, w końcu kp nie jest sposobem na antykoncepcje na warsztatach mamo to ja często to było przypominane

ja dziś będąc w biedronce czułam się obserwowana przez pana ochroniarza .. dziwnie się czułam. a on tylko pilnował, żebym była pierwsza w kasie bo podchodząc do kasy skierował mnie tam gdzie mogłam się ustawić jako pierwsza, choć Pani już miała zamkniętą kasę to dla mnie otworzyła

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:26   #3227
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Od kiedy jest ciaza donoszona ? 37t6d ?

Tescioea kupila torbe dla malego do szpitala. Jeden wydatek mniej. Na biore mala walizke. A ta torba jest w sumie taka ze i na wyjazdy sie nada na pampki itp
moja córka 37+1 była traktowana jak donoszona
Stary 2015-10-06, 12:29   #3228
_karmazynova_
Zadomowienie

Co do ciuszków rozmiar 56 to mam po kilka sztuk z każdego rodzaju ubranek, ale większość ubrań mam na 62 cm.

Stary 2015-10-06, 12:33   #3229
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

ajj am mnie sie tak chcialo ostatnio a TZ byl tak zdechly ze powiedzial ze nie ma sily - wybaczcie - na loda nawet , hahaha
wiec zdychalam 2 dni ;D
Ae potem dopielam swego

Wlasnie jak dlugo po porodzie antykoncepcja ? mysle o spirali

Stary 2015-10-06, 12:35   #3230
Koritsi_a
Zadomowienie

są tabletki które można przy kp, ja planuję tym razem, po córce nie brałam
Stary 2015-10-06, 12:38   #3231
sylwoha
Zakorzenienie

Ja nie planuje anty tylko drugie
Chybaze maly da wpierdziel to nie :p
A potem albo trzecie albo wazektomia :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:39   #3232
halwaya
Zakorzenienie

Ja po porodzie to dluuuuuuuuuuuuuugo o seksie nawet nie myślałam

Stary 2015-10-06, 12:40   #3233
_karmazynova_
Zadomowienie

Tabletki anty można już stosować po 6 tygodniach od porodu,w czasie karmienia piersią. Wtedy te tabletki zawierają tylko jeden hormon co do spirali to nie orientowałam się w temacie..

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-10-06 o 12:41
Stary 2015-10-06, 12:42   #3234
kalwinka
Zadomowienie

Nie ma szans żebym nadrobiła. Od soboty mieszkamy u siebie chociaż syf doprowadza mnie do szału, staram sie powoli ogarniać. Teraz będzie trochę trudniej, bo od półgodziny mam znowu internet :P
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:43   #3235
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nie ma szans żebym nadrobiła. Od soboty mieszkamy u siebie chociaż syf doprowadza mnie do szału, staram sie powoli ogarniać. Teraz będzie trochę trudniej, bo od półgodziny mam znowu internet :P
Super!
Stary 2015-10-06, 12:44   #3236
halwaya
Zakorzenienie

Kalwinka. Dużo szczęścia i miłości w nowym domu!

Stary 2015-10-06, 12:49   #3237
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
są tabletki które można przy kp, ja planuję tym razem, po córce nie brałam
Dziewczyny tak szczeze - jak szybko po porodzie bylyscie w stanie fizycznie i psychicznie mialyscie ochote na ?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
super kochani!!!!
Powodzenia

Stary 2015-10-06, 12:51   #3238
_karmazynova_
Zadomowienie

kalwinka niech Wam się dobrze meszka super, nie ma to jak u siebie

Stary 2015-10-06, 12:53   #3239
kalwinka
Zadomowienie

Wyraziłam się nieprecyzyjni e - znowu mieszkamy u siebie Ale za życzenia dziękuję, już odczuwamy różnicę w jakości ogrzewania
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:55   #3240
syylwuska
Zakorzenienie

OGOLNIE Ja laktator o ile będzie potrzebny to też już mam upatrzony, ale narazie się wstrzymam z zakupem

I to bardzo do ry pomysł jest, żeby zaangażować Tz, też nad tym pomyśle

CZUBASEK Hania to złote dziecko

ANDRIUSZKA ja w ciąży to tylko pieczarki jem, no i ostatnio bigos z suszonymi grzybami z tamtego roku, taki babciny jadłam

GRYZELDA czyli taki mały pojemnik Curvera też będzie ok na mleko?

HALWAYA juz niedługo i przestaniesz się kluc podziel się wiedza, jak już coś wynajdziesz

ANI_ QA też mam dzisiaj plan na ogarnięcia chociaż części domu, pranie, ale pogoda kiepska, a ja kurtki i płaszcz chciałam wyprać, no ale może lepszej juz nie będzie, to początek października tak nas rozpiescil

Wiedziałam, ze z tym kleszczom będzie ok, fajnie, ze mama mogła zapytać kogoś znającego się w temacie i Cię uspokoila

CIENWIATRU to kiedy wracasz? W połowie pazdziernika?? ;*

OGOLNIE to szalone masz libido, też bym takie chciała ;P
Ja też gumki nie lubie i wg grę wchodzą tabsy, tylko właśnie się zastanawiam po jakim czasie można już je stosować, no bo jak karmi się piersią to i okresu może nie być no i w ogóle organizm taki rozchwiany...

Czyli to sa jakieś specjalne tabletki jak jest kp?

SYLWOHA o to widać ciąża Ci się spodobała

KALWINKA super, ze jesteście już na swoim

Dziewczyny a z tym odciaganiem polarmu, to jak to później podgrzewać, w tych woreczkach chyba nie wolno co? Jak coś to w pojemniku? One są do tego przystosowane? No u można tylko w gorąco wodę włożyć, czy np w mikrofali też można podgrzewac? Bo w garnku to sporo zabawy ;/

Ja dopiero wróciłam, Was nadrobilam i idę cos zjeść i choć trochę zacząć ogarniam syf w mieszkaniu

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości