Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 12:21   #3901
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Oliath, a teraz faktycznie tylko USC trzeba załatwić a oni załatwiają PESEL? i nie trzeba do UM za tym łazić?
Tak, tylko USC, wychodzisz z aktem i peselem
Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Właśnie Oliath a jakie dokumenty sa potrzebne do tego dodatkowego ubezpieczenia?

A o becikowe to w urzędzie miasta też można złożyć chyba?
I jak sie załatwia macierzyński? ja musze to załatwić w zusie czy wystarczy, ze zgłosze w pracy, a oni zajmą się resztą?
1. akt urodzenia, dowód osobisty, mąż załatwił wszystko mailowo
2. zależy pewnie od miasta, wygooglaj u nas w MOPS
3. wystarczy w pracy
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Kurde pisałam z tel ale widze, że się nie dodał post.
No więc jestem załamana totalnie. Zapowiada się na wywoływanie Szyjka dość długa, rozwarcie na opuszek tylko, skurcze żadne praktycznie, bo tak sobie latały od 10 do 30 %. No wyć mi się chce. W czartek znowu KTG i USG. Lekarz powiedział że mała na Jego oka się zbliża do 4 kg ale zobaczymy w czwartek.
W sumie powiedział, że nie dobrze jakbym teraz rodziła taka chora, zeby nie przekazać przy porodzie wirusów małej. Dostałam antybiotyk, osłonowo Lacidofil. Do tego mam brać 2x1 Paracetamol, 3x3 Rutinoscorbin i psikać gardło Tantum Verde.
Mój optymizm poszedł się je.ać Do tego tragicznie się czuję.
Jak mi w czwartek powie, że wywoływanie to chyba na kolanach będę błągać o CC. No nie chce ta koza wyjść
Kochana, nie stresuj się przedwcześnie, daj sobie czas i nos do góry. Nieważne koniec końców jak Gabiś wyjdzie, ważne że JEST i że będzie z Wami już niedługo
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:22   #3902
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Natalitka ja jednak mysle, ze u mnie to wirusowe, wiec po co brac na darmo antybiotyk i tylko sie osłabiac? z resztą czuje sie ok, tylko taki zachrypiałek jestem
a na gardlo zamiast tantum verde polecam UNIBEN, ma identyczny sklad a o polowe tanszy, mnie jakos bardziej pasuje od tantum.

Mała jeszcze jest czas, bez paniki. dopiero dzis termin masz, nie stresuj sie.
Ja jednak bym wolała miec wywolany porod i przecierpieć tę chwilke z oxy niz pozniej sie męczyc po CC. rana boli, ani wstac ani kichnąć, tu leci kroplowka, tu dziecko do piersi przystawione, piersi poranione... zastanów sie

ja jestem ciekawa jak u mnie sytuacja. mam nadzieje, ze mi lekarz na weekend cos rozkręci. jak Mały bedzie jutro wazył 3-3200 to juz bedziemy pewnie cos robic.
ależ ty zmieniłaś zdanie co do sn i cc
ale masz rację, ja też bym wolała wywołanie niż cc, cc to jednak operacja i wolniej się dochodzi do siebie. rana boli...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:25   #3903
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Eh do doopy to wszystko. U mnie w ogóle rozwarcie się nie posunęło chyba. Nie wiem co rozumiesz przez porządnie? Nie bolało. Lekki dyskomfort tylko czułam

No CC to ja nie chciałam bardzo, ale oxy mnie przeraża:/ Pamiętaj, ze u mnie nie ma znieczulenia w szpitalu
Nawet nie mam dzisiaj terminu. Pierwszy termin to 8.10. więc jeszcze 2 dni. 6.10 to termin z pierwszego USG prenatalnego, ale nie sądzę, że przez 2 dni czy tydzień coś się wielce zmieni skoro nic się nie dzieje za bardzo
no u mnie tylko 2 godziny bylo męczarni po oxy a pozniej już błoga ulga. a po CC to duuuzo dłuzej boli ..
nie powinnas chyba przywiązywac wagi tak do tych terminow, bo przy ivf to tak nie mozna dokladnie stwierdzic? mysle, ze weźmie Cie z zaskoczenia
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:27   #3904
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się nastawiam na przenoszenie jednak. Czyli jeszcze ze dwa tygodnie będę Wam tu nudzić Też mam nadzieję, że będzie z kim pisać.

Agatka a Wy w mieszkaniu mieszkacie, tak?
Duży macie metraż na Was wszystkich?
A wiesz ze nawet nie wiem dokladnie chyba cos kolo 56m 2 pokoje
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:28   #3905
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Wiem doskonale co czujesz, ja się tak czuję już od 3 dni. W czwartek żadnej decyzji o wywołaniu jeszcze nie będzie, spokojnie. Kuruj się póki co, żeby być gotową jak się akcja rozpocznie
BTW. Śniło mi się dzisiaj że urodziłaś, jakoś tak ekspresowo i kózka faktycznie ważyła 3950
:
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
przede wszystkim się wykuruj i mała sama zechce wyjść, mówię ci to!
Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie . Moze obędzie sie bez wywoływania. Czasem nic sie nie dzieje, a na następny dzień kobieta boli dostaje i rodzi normalnie. Tylko sie nie daj zamknąć w szpitalu, bo tylko na psychikę ci to wjedzie i sie zablokujesz, tak jak ja . Ja tez sie juz psychicznie nastawiam na CC przez ta szyjkę, ale wiem, ze bedą próbować naturalnie i to mnie dobija.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Obyście miały rację Dziękuję za pocieszenie, bo jechałam do domu ze łzami w oczach. Totalnie jestem rozbita tym wszytskim. Mam nadzieję, ze choć po antybiotyku sie lepiej poczuje to może mi wróci wiara w to że będzie dobrze. NA szczęście kózka ma się dobrze przynajmniej, a to najważniejsze.
Strasznie wkurza mnie to, że już i tak się tyle wymęczyłam i wyczekałam próbując w ogóle zajść w ciążę a tu dalej schody i to od początku z tym pieprzonym krwiakiem. Nic kur... nie może pójść łatwo

Blindness
jak wszytsko będzie dobrze to będę się wzbraniała przed szpitalem. Wiem jak Ty sie tam męczysz Zerknął dzisiaj na łożysko i ilość wód i jest ok więc nie widze powodu, zeby do szpitala mnie kładł doktorek
Stary 2015-10-06, 12:36   #3906
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh do doopy to wszystko. U mnie w ogóle rozwarcie się nie posunęło chyba. Nie wiem co rozumiesz przez porządnie? Nie bolało. Lekki dyskomfort tylko czułam
Jakby Ci próbował rozmasować szyjkę to byś o tym wiedziała na bank może w czwartek podpytaj czy by nie spróbował jej ruszyć, jeśli nie boisz się że zaboli.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Tak, tylko USC, wychodzisz z aktem i peselem
No to chociaż tyle lepiej

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
A wiesz ze nawet nie wiem dokladnie chyba cos kolo 56m 2 pokoje
No to trochę więcej przestrzeni macie niż my, ale też bez szału

Cytat:
Obyście miały rację Dziękuję za pocieszenie, bo jechałam do domu ze łzami w oczach. Totalnie jestem rozbita tym wszytskim. Mam nadzieję, ze choć po antybiotyku sie lepiej poczuje to może mi wróci wiara w to że będzie dobrze. NA szczęście kózka ma się dobrze przynajmniej, a to najważniejsze.
Strasznie wkurza mnie to, że już i tak się tyle wymęczyłam i wyczekałam próbując w ogóle zajść w ciążę a tu dalej schody i to od początku z tym pieprzonym krwiakiem. Nic kur... nie może pójść łatwo
Na pewno pozbycie się choróbska pomoże choćby humor Ci się poprawi.
Jeszcze mamy trochę czasu, więc kto wie czy nas kluski nie zaskoczą
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:37   #3907
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
no u mnie tylko 2 godziny bylo męczarni po oxy a pozniej już błoga ulga. a po CC to duuuzo dłuzej boli ..
nie powinnas chyba przywiązywac wagi tak do tych terminow, bo przy ivf to tak nie mozna dokladnie stwierdzic? mysle, ze weźmie Cie z zaskoczenia
Ja już sama nie wiem jak to z tymi terminami. W klinice leczenia niepłodności wyliczyła mi inny termin, pierwszy gin inny, obecny inny, ale trzyma się tego z karty ciąży więc u mnie to z tym terminem niewiadoma tak naprawdę
Stary 2015-10-06, 12:41   #3908
emylka86
Zakorzenienie

dziewczyny odpuscie sobie te terminy, ja jakos przy pierwszej ciazy tak sie nie nakrecałam i co i bach dzien po terminie wzielo mnie z zaskoczenia

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-10-06, 12:43   #3909
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby Ci próbował rozmasować szyjkę to byś o tym wiedziała na bank może w czwartek podpytaj czy by nie spróbował jej ruszyć, jeśli nie boisz się że zaboli.

No to chociaż tyle lepiej

No to trochę więcej przestrzeni macie niż my, ale też bez szału

Na pewno pozbycie się choróbska pomoże choćby humor Ci się poprawi.
Jeszcze mamy trochę czasu, więc kto wie czy nas kluski nie zaskoczą
A wy ile macie na ile osob? tescie w jednym sa a my z Inga w drugim teraz jeszcze dojdzie mala :P
I jeszcze czekamy na kase z banku a bank jak zwykle utrudnia wszystko i sie opoznia start budowy :/
Stary 2015-10-06, 12:45   #3910
Amelie04
Zakorzenienie

mam juz ten syrop na kaszel Hederasal i jest napisane, ze moga kobiety w ciazy po konsultacji z lekarzem, czyli wolno
Stary 2015-10-06, 12:46   #3911
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny odpuscie sobie te terminy, ja jakos przy pierwszej ciazy tak sie nie nakrecałam i co i bach dzien po terminie wzielo mnie z zaskoczenia
Tylko pewie miałaś zgładzoną szyjkę i jakieś rozwarcie? A u mnie przestało się coś dziać oprócz fałszywego alarmu wczoraj:/
Stary 2015-10-06, 12:49   #3912
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja już sama nie wiem jak to z tymi terminami. W klinice leczenia niepłodności wyliczyła mi inny termin, pierwszy gin inny, obecny inny, ale trzyma się tego z karty ciąży więc u mnie to z tym terminem niewiadoma tak naprawdę
No ale przecież wiesz że ciąża to plus minus 2 tyg. Mój termin też już minął, ale ja się na razie nie stresuje tym jeszcze. Bo np. pierwszy test ciążowy mi nie wyszedł. A beta dopiero po kilku dniach więc obstawiam ten termin z wczesnego usg. czyli 10.10. W sumie nawet bym chciała bo mojej położnej teraz nie ma i dała mi zastępstwo. Ale wolałabym z nią osobiście rodzić. Bo jak patrze ile tych dzieciaczków sie rodzi w szpitalu który wybrałam to słabo mi. wczoraj 24 sztuki, a normalnie koło 15-16.

Ok zbieram się na ktg
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 12:53   #3913
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mala trzymam kciuki, żeby coś się ruszyło. Ale teraz przede wszystkim się wykuruj, może Gabi widzi, ze był by teraz bardzo ciężko Ci rodzi z powodu choroby i czeka sobie grzecznie Wiem, że łatwo mówić, bo do terminu mam jeszcze trche czasu...potem pewnie mnie będziecie tak pocieszać, ale musimy trzymać się razem W końcu każda z nas będzie miała swojego maluszka przy sobie Może faktyczne nie ma co się nakręcać na te terminy tak patrząc po naszej liście..
Stary 2015-10-06, 13:08   #3914
Amelie04
Zakorzenienie

przelozylam sobie wizyte jutro z 9.40 na 13.. rano gorzej przebic sie przez ten korek...
Stary 2015-10-06, 13:11   #3915
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

A ja wróciłam sobie ze sklepu..jakoś się doczłapałam, ale nie fajnie, że pogoda się psuję bo nie bardzo mam w czym chodzić :/
Wskoczyłam teraz pod kocyk, obejrzę sobie tv, a potem usmażę naleśniki Prasowanie chyba odpuszczę, bo nie mam siły.
Stary 2015-10-06, 13:18   #3916
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam

Tylko pewie miałaś zgładzoną szyjkę i jakieś rozwarcie? A u mnie przestało się coś dziać oprócz fałszywego alarmu wczoraj:/
no miałam rozwarcie na palec przez cały miesiąc i szyjkę normalną... a jak się zaczeło to się zaczeło. nie ma co tego tak przeżywać, spokojnie, u każdej się zacznie

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-10-06, 13:25   #3917
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
A wy ile macie na ile osob? tescie w jednym sa a my z Inga w drugim teraz jeszcze dojdzie mala :P
I jeszcze czekamy na kase z banku a bank jak zwykle utrudnia wszystko i sie opoznia start budowy :/
My mamy dwa pokoje 40m2 (w dużym pokoju aneks) na mnie, Tżta, młodego i kocicę. A wkróce też na kluskę.
Ale teraz jest z nami moja mama, więc ona śpi w pokoju młodego, a my wszyscy w dużym

Jakimś cudem na jednej ścianie dużego pokoju zmieściliśmy fotel rozkładany (taki super kupiliśmy na sprężynach, duży), na którym śpi syn, naszą kanapę i łóżeczko
Stary 2015-10-06, 13:27   #3918
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny z terminem w drugiej połowie października macie już wszystkie ubrane łóżeczka? bo ja się właśnie zastanawiam czy po prosu siostra moja ubierze jak ja będę już w szpitalu...
Ja mam Chciałam sprawdzic, czy prześcieradło i ochraniacz pasują i juz zostawilam tak, tylko folią przykryłam by się nie kurzylo.

Cytat:
Kurde pisałam z tel ale widze, że się nie dodał post.
No więc jestem załamana totalnie. Zapowiada się na wywoływanie Szyjka dość długa, rozwarcie na opuszek tylko, skurcze żadne praktycznie, bo tak sobie latały od 10 do 30 %. No wyć mi się chce. W czartek znowu KTG i USG. Lekarz powiedział że mała na Jego oka się zbliża do 4 kg ale zobaczymy w czwartek.
W sumie powiedział, że nie dobrze jakbym teraz rodziła taka chora, zeby nie przekazać przy porodzie wirusów małej. Dostałam antybiotyk, osłonowo Lacidofil. Do tego mam brać 2x1 Paracetamol, 3x3 Rutinoscorbin i psikać gardło Tantum Verde.
Mój optymizm poszedł się je.ać Do tego tragicznie się czuję.
Jak mi w czwartek powie, że wywoływanie to chyba na kolanach będę błągać o CC. No nie chce ta koza wyjść
Ee, a nie pamiętasz juz naglych i szybkich porodów ktosiuli, sabonki czy chociażby lootus z wczoraj? Tez byla cisza przed burza, rozwarcie moze sie zrobic w kilka h Podlecz w tym czasie choróbsko i sie nie stresuj, pamietaj że hamuje to wydzielanie oksy. Takze do łóżeczka, niech Cie tam mąż wygrzeje, spożytkuj go tam dwa w jednym

Cytat:
mam juz ten syrop na kaszel Hederasal i jest napisane, ze moga kobiety w ciazy po konsultacji z lekarzem, czyli wolno
A konsultowałaś?
Jakby bylo wolno to by napisali wprost, ze bezpieczny dla kobiet w ciąży, a nie sugerowali konsultację z lekarzem, ehh...

W ramach 5S czy tam milion P, poszlam po zakupy, maaatko jakie to juz wszystko ciezkie.
Korzystała moze któraś z usługi "Tesco eZakupy", z dostawą? Oni faktycznie mi to przywiozą do domu i odstawią pod drzwi mieszkania, czy tez zwalą przed klatką i kazą zapylac 2 piętra z tym samej? Bo jak to drugie, to mija sie z celem

Aha, melduję że ogorek dwunożny został wczorajszej nocy zaaplikowany, jakichkolwiek efektów poki co brak wiec trzeba bedzie zwiększyć dawkę
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:32   #3919
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Korzystała moze któraś z usługi "Tesco eZakupy", z dostawą? Oni faktycznie mi to przywiozą do domu i odstawią pod drzwi mieszkania, czy tez zwalą przed klatką i kazą zapylac 2 piętra z tym samej? Bo jak to drugie, to mija sie z celem
Moi znajomi korzystają, podobno działa bez zarzutów
Stary 2015-10-06, 13:33   #3920
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie korzystałam, ale gdzieś słyszałam, że Pan przynosi zakupy i zanim zapłacisz możesz sprawdzić czy wszystko się zgadza, a jakby np. coś nie pasowało, czy termin ważności to nie musisz tego brać, bo on chyba dopiero wtedy wystawia paragon.
Ale to tylko ze słyszenia
Stary 2015-10-06, 13:35   #3921
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
My mamy dwa pokoje 40m2 (w dużym pokoju aneks) na mnie, Tżta, młodego i kocicę. A wkróce też na kluskę.
Ale teraz jest z nami moja mama, więc ona śpi w pokoju młodego, a my wszyscy w dużym

Jakimś cudem na jednej ścianie dużego pokoju zmieściliśmy fotel rozkładany (taki super kupiliśmy na sprężynach, duży), na którym śpi syn, naszą kanapę i łóżeczko
O ale to i tak inaczej jak bez rodzicow nawet w jednym pokoju wsadasz wszystkie szafy i lozko a drugi zawsze wmiare jak goscie przyjda hehe a my to w pokoju 2 lozeczka jedno loze bo moj tz nie bedzie spal na kanapie haha komoda szafa , szafka i nie mam na nic miejsca wlasnie zrobilam porzadek i pare rzeczy znowu wywalilam moja tesciowa to ma tyle rzeczy ze moje juz nigdzie nie wejda i leza w piwnicy ... w kuchni jakies wazy , miski , garnki ktore tylko leza a ja nawet na swoje przyprawy nie mam miejsca no i w lazience tez ja bym jakies lustro dala czy szafke aby to wszytsko bylo schowane to ledwo co namowilam ja na szafke nad pralke ... oczywiscie musialam przekupic ja nowa pralka hahah
No ale nie moge marudzic bo inna tesciowa to by nawet nie pozwolila zamieszkac a duzo nam oplat odeszlo bo na wynajetym szlo ponad 1300 zl na same oplaty

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Odmulilam sie i sprzatam umyje okna bo jak mam kogos proscic to i tak nikt tego nie zrobi tak jak ja hahah
Stary 2015-10-06, 13:40   #3922
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Mala ktoś Cie goni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1444131581600.jpg (35,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-10-06, 13:44   #3923
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Moi znajomi korzystają, podobno działa bez zarzutów
Cytat:
Niestety nie korzystałam, ale gdzieś słyszałam, że Pan przynosi zakupy i zanim zapłacisz możesz sprawdzić czy wszystko się zgadza, a jakby np. coś nie pasowało, czy termin ważności to nie musisz tego brać, bo on chyba dopiero wtedy wystawia paragon.
Ale to tylko ze słyszenia
Brzmi obiecująco
Chyba spróbuje, co prawda rzeczy typu warzywa owoce raczej nie bede zamawiac (mam zboczenie ze musze je wybrac wlasnorecznie), ale np. na mleko hurtem, makarony, sosy konserwy, sery, soki, ogólnie to co nie powinno sie rozwalić to chyba się skuszę Dam znac, czy serio warto
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 13:55   #3924
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Mala ktoś Cie goni
Amelie postanowiła pogonić mala

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Brzmi obiecująco
Chyba spróbuje, co prawda rzeczy typu warzywa owoce raczej nie bede zamawiac (mam zboczenie ze musze je wybrac wlasnorecznie), ale np. na mleko hurtem, makarony, sosy konserwy, sery, soki, ogólnie to co nie powinno sie rozwalić to chyba się skuszę Dam znac, czy serio warto
Tylko przyjrzyj się cenom uważnie
Stary 2015-10-06, 13:58   #3925
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Całe szczęście, że jak już raz przecierpisz i wygoisz, potem cyce niezniszczalne są już
Na to liczę, chociaż dziś mnie babeczka w sklepie zmartwiła, że skoro krwawię przy ręcznym laktatorze, a przy elektrycznym nie, to może być to kwestia odporności naczyń na moich sutkach po prostu, mogę mieć problem jak młoda za mocno zassie...nic, poczekamy. NAjwyżej będę ją dokarmiać swoim ile zdołam.
Cytat:
Ja bym wolała jeszcze raz krwawe odciąganie przetrwać i mieć spokój, niż znosić ten stan obecny w którym już nie mam nawet nadziei, że prawa kiedykolwiek przestanie boleć
Ktoś Cię już pozbawił nadziei? Znaczy fachowiec jakiś?
Cytat:
Elve, Ty raczej suszysz na powietrzu ranki niż natłuszczasz, tak?
Może spróbuj czasem te strupki natłuścić, wtedy delikatniej odejdą, nie tak hardkorowo jak gdyby oderwały się na sucho
Natłuszczałam i nic się nie goiło, tylko się rozmiękczało i udawało wygojone. Teraz suszę i już jedną mam prawie wygojoną, myślę że przy wieczornym prysznicu odpadnie reszta strupa No a druga musi się zastrupkować dopiero, po moim dzisiejszym eksperymencie z ręcznym odciąganiem...

Cytat:
Matko dziewczyny, skąd Wy to wszystko wiecie? kiedy bioderka, kiedy do urzędu, kiedy po akt urodzenia, pesel itp?? DLa mnie to czarna magia... Pytałam o to już wczoraj, ale wszytskie mnie olałyście
Sprawy bioderkowe, ogólnie medyczne to miałam jeszcze na oddziale załatwione, przyszła jakaś babka i zażyczyła sobie żebym jej podała do której przychodni młodą zapiszę - dokładnie taką miałam minę
Skierowanie na bioderka dostaje każdy przy wypisie ze szpitala.
W USC byliśmy w poniedziałek (w sobotę wyszłyśmy ze szpitala), załatwili wszystko od ręki - pesel, meldunek, akt urodzenia w dwóch odpisach.

Cytat:
No więc jestem załamana totalnie. Zapowiada się na wywoływanie
Aż się wierzyć nie chce
Stary 2015-10-06, 14:17   #3926
Amelie04
Zakorzenienie

Pasztetnik - ale przeciez oni zawsze tak na lekach pisza, ktore nie sa typowo dla ciezarnych albo ze brak badan albo zeby skonsultowac. A ten syrop to jakis wyciag z lisci bluszczu, jutro dopytam jeszcze lekarza.

Piszcie dziewczyny jak po wizytach.
Stary 2015-10-06, 14:17   #3927
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Czy ktoras ma opiekacz grill? Szukam jakiegos dobrego wmiare
Stary 2015-10-06, 14:17   #3928
Amelie04
Zakorzenienie

Elve Ty masz laktator elektryczny z aventa?
Stary 2015-10-06, 14:21   #3929
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja wizyte mam w czwwartek i mam nadzieje ze juz na nia nie pojde
Wczoraj znajoma urodzila i miala tp taki jak ja no i sie telefony zaczely ... czy nie rodze bo X juz urodzila wrrr
Stary 2015-10-06, 14:39   #3930
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve Ty masz laktator elektryczny z aventa?
Tak

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości