|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
u mnie 21t2dDzisiaj mam rosół, TŻ uwielbia. Ale i tak mnie dobiłaą z tymi swoimi rarytasami :P.
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też było 5 par![]() A w ogóle to nie wiem czy pisałam, ale 25.09 przyszły mi wyniki badań na konflikt płytkowy i wszystko ok ) Aczkolwiek to było tak dziwnie napisane,że najpierw pomyślałam,że jednak wyszło źle, poszperałam w necie i się uspokoiłam, a dopiero po czasie zobaczyłam na samym dole komentarz,że wyniki są dobre![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Spoko, my wczoraj miałyśmy jarzynową, myślisz,że codziennie chce mi się robić rarytasy?
|
|
#2763 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Super, że wynik badania wyszedł dobry, bardzo się cieszę .---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
.
Żona - 20.09.2014 r. II kreski - 16.06.2015 r. Mama - 18.02.2016 r. Edytowane przez Hermi1989 Czas edycji: 2015-10-06 o 13:09 |
||
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam jedynie stresa na zajęciach z ratownikiem medycznym, jak przy całej grupie każdy musiał pokazać pierwszą pomoc, resuscytację itp. Oczywiście na fantomie
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ale masz obiadek pyszny coś takiego chodzi za mną od jakiegoś czasu ale poczekam na Tż
o widzisz to i badania w porządku i dobrze ob tak dalej Hermi pytam bo ja dopiero za 4 tyg zaczynam a już bym mogła najważniejsze że zadowolona jesteś i mała grupa to też dużo skorzystacie no i doświadczona położna to już plus " u mnie jak spisują światło czy gaz zostawiam kartkę " czekałam do ( tu godzina) ale szanowny panie dłużej już nie mogłam nr licznika i pozdrawiam " nie muszę mówić jaki maja zwykle uśmiech jak jednak mnie zastaną
|
#2766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Pierwsza pomoc ważna jest bardzo, ale te ćwiczenia niestety będą krępujące.
Żona - 20.09.2014 r. II kreski - 16.06.2015 r. Mama - 18.02.2016 r. Edytowane przez Hermi1989 Czas edycji: 2015-10-06 o 13:20 |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba sobie dogadzać .. puki co jedzeniem
Ja jestem taka rozleziona wszystko zapominam eh... wczoraj przed szpitalem mówie o nieee zapomniałam próbki moczu a tż tylko się zaśmiał i wyciągnął z torby Przez miesiąc odkurzałam odkurzaczem bez worka bo zapomniałam wsadzić mało się nie spalił a fajny sprzęt i nie tani piorący szkoda by było
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Warto, naprawdę warto wybrać sie na taki kurs. Ta nasza położna to naprawdę wiele wiedzy nam przekaże. I jest fajna, choć na poważną wygląda. Panów bardzo chwaliła, że chcą z nami rodzić. Ale też nie głaska i bardzo dobrze, mówi jak będzie to wszystko wyglądało faktycznie. Będzie wiele teorii i praktyki. Naprawdę ciesze się już na kolejne spotkanie.
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko suszone pomidory nie w zalewie tylko takie zwykle, na sucho ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- mami ale chata wypasiona juz
|
||||
|
|
|
#2771 |
|
Rozeznanie
|
Miałam wczoraj usg połówkowe i wreszcie dobre wieści
Dzidzia jest zdrowa, waży 340g, ma 20,5cm No i na 100% dziewczynka.Badzia wszystkiego najlepszego dla córci i dużo zdrówka, u nas też wszyscy przeziębieni oprócz tż, a mnie dziś rozłożyło :/ Hermi trochę zazdraszczam zajęć w szkole rodzenia zwłaszcza kąpieli w wiaderku i pierwszej pomocy, no ale ja czekam na cesarkę więc raczej nie miałabym po co chodzić. Budyń ![]() A co do obiadu u mnie dziś cukinia smażona z makaronem a dla dzieci pieczony indyk z ziemniakami i ogórkiem małosolnym. W tej ciąży mogłabym jeść bez przerwy cukinię i jeszcze fasolę szparagową z woka z sosem sojowym
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj ide na joge dla ciężarnych. Znalazlam zajecia o 17:30 wiec super
![]() W ogole w krk smog ostatnio na potege.. 151 dzisiaj stezenie przy normie 50 dla doroslych, a dla kobiet w ciazy i dzieci 35.. za☠☠☠iscie. nic tylko oddychac pelna piersia na "swierzym" powietrzu ;/ kurde, w domu mam filtr powietrza specjalnie kupiony w zeszlym roku, ale prace mam w miejscu gdzie jest najwieksze stezenie w calym krk i spedzam w tym syfie pol dnia ;/ ehh, dobrze ze dopiero zaczely sie "smogowe" dni i jak bedzie apogeum to juz bede na zwolnieniu.. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas już 22tc i 2 dni
Odczuwam coraz mocniejsze kopniaczki ale to fajne uczucie Mąż chyba zazdrości i już z mojej mimiki wyczytuję że mały właśnie kopie z mojej błogiej miny na twarzy... A powiem Wam że spędziliśmy 3 dni w Szczawnicy, spływ Dunajcem, wjazd kolejką, spacery. I na koniec wyjazdu przeżyłam chwile stresu bo w niedzielę wieczorem praktycznie nic nie czułam i nieźle się zdenerwowałam Bałam się że za bardzo sobie pozwoliłam na np. dłuższy spacer po górach choć byłam ostrożna... Tera bryka z nawiązką na szczęście ![]() Hermi my zaczynamy szkołę od 26 byliśmy na jednych zajęciach i też było super, temat laktacja. Pani położna miała fajny sztuczny "cyc" i było wesoło
|
#2774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to już do przodu już chyba wszystkie mamy bliżej niż dalej u nas 23 tydz 3 dzień Mami taki relaks to ja rozumiem ... A dziewczynki reagują jakoś na muzykę czy się uspakajają też bym umuzykalniła moją małą chyba że ma temperament bo mamie to chyba nie muszę Choć ja i tż to raczej ciężka muzyka ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
A te maluchy nasze lubią nas stresować eh... moja kilka dni była taka leniwa zaczęłam się martwić ale chyba nie miałam czasu się w nią wsłuchać bo dzisiaj mam dzień lenia i fika aż miło
|
|
#2775 | |||
|
Rozeznanie
|
Przybij piątkę
Cytat:
oby więcej taki dobrych wieści .Cytat:
. Mmm spływ Dunajcem, świetna sprawa, zazdaszczam mocno! Przy pierwszej ciąży taka szkoła to super sprawa, teraz jestem pewna że to była dobra decyzja zapisać się ten kurs. Odebrałam wyniki badań. Krwi są całkiem dobre, choć hemoglobina i hematokryt regularnie co miesiąc mi spadają i są konkretnie poniżej normy :/. Cieszę się, że glukozę mam na fajnym poziomie. TSH 1,5 więc super, FT4 w dolnej granicy, być może trzeba będzie zwiększy dawkę leku. Ale moje siusiu to już istna katastrofa, mam od chole...ry białych krwinek i bakterii, zapalenie pęcherza i to konkretne, jeśli nie samych nerek. Dzwoniłam aż do mojej ginekolog, żeby się skonsultować, wizytę mam w czwartek i do tego czasu nic się nie stanie, dam mi wtedy recepty i pozbędziemy się problemu. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Pięknie się relaksujesz z Dziewczynkami . Ciekawa jestem, jak reaguję na muzykę?
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Mami moja kuzynka ma bliźniaczki a brzuszek pod koniec miała ogromny, donosiła prawie do końca, dziewczyny miały po 3,5kg :P Teraz mają po 13 lat
![]() Ja badania przed wizytą będę robiła na bakterie w moczu polecam dużo żurawiny, też w tabletkach i koniecznie dużo pić i często siusiać.
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Mami ale super wygladasz
Czym brzuszek smarujesz?
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mami piękny brzuszek ;-) |
||
|
|
|
#2779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy wanienkę turystyczną taką dmuchaną, więc wiadra nie potrzebowaliśmy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale cudownie macie )Cytat:
gratuluję kochana córeczki!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Zawsze robię tacosy z tym sosem, bo akurat żeberek nie lubię Ale jeszcze są takie Pringlesy texas bbq, ale ich w Pl nie ma- no uwielbiam!
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mami śliczny brzuszek, ja już od jakiegoś czasu zbieram się żeby puścić muzykę, ale tak mi się nie chce szukać słuchawek
Edytowane przez tygryszek Czas edycji: 2015-10-06 o 16:36 |
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my po bilansie dwulatka, ogólnie wszystko jest idealnie, jedynie fakt,że moje dziecko jest zawsze zapłakane u lekarza nieco mnie martwi:/ Faktem jest,że bardzo rzadko musimy tam chodzić, no ale bez jaj...tyle już jej tłumaczę, czytamy książki o lekarzu, ma zestaw lekarski i wszystko ok, a jak wchodzimy do gabinetu to ryk...
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam z zakupow I zalatwiania, pol dnia stracilam a za wiele nie zrobilam
Nie wiem jak wy dziewczyny dajecie rade na zwolnieniu, mi kompletnie nic nie idzie W braku organizacji przyznaje sobie zloty medal Chcialam dzisiaj zebrac moje papryczki chili I zakonserwowac bo zkoda zeby sie zmarnowaly ale leje tak jakby jutra mialo nie byc. Bylam tez w przychodni I wbilam sie na szczepionke na grype. Obiecali, ze na dziecko nie ma zadnego wplywu wiec wzielam. A dziecko teraz jakies obrazone I nie kopie ![]() Mami super brzuszek a pomysl ze sluchawkami jeszcze lepszy
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
U mnie był barszczyk czerwony zabielany i ziemniaczki ze skwarkami do tego
Jutro będą kluski śląskie z sosem pieczarkowym Siasia dasz radę u UK też leje od wczoraj przynajmniej u mnie choć ostatnie dwa tygodnie były piękne
|
#2784 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie ze dostaniesz leki i problem z głowy. Niestety te nasze pęcherze teraz to cieżko maja w ciąży.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Teraz jest super żurawina swierza tania wiec ja polecam jeszcze kapat - żurawina troche jabłka gotuje 40 min a pod koniec dorzucam cynamon i goździki i pomarańcza. Pycha tylko ja dosładzam miodem na koniec bo kwaśne ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Dobre masz smaki ja mam takie zawsze czy ciąża czy nie w czwartek świętujemy rocznice w fajnej knajpie wiec potem dobrych rzeczy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
My mamy za tydzien dokładnie bilans. Moja tez zawsze wyje u lekarza. W poczekalni szaleje a jak wchodzimy to koniec.. Rozpacz i łzy jak grochy.. Kiedys przejdzie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Wiesz jak to jest - im mniej masz czasu tym więcej zdążysz zrobic. A tak jak człowiek ma duzo czasu to ciagle mysli ze jeszcze wszystko zdąży i w koncu nic nie zdążą robic tez ta mam ![]() Moja Lila tez obrażona i tez nie kopie ![]() Macie juz pomysl na imię ? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Uwielbiam śląskie daj troche ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Ide na jogę wlasnie mam nadzieje ze będzie fajnie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||||
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogólnie takie rzeczy uwielbiam, ale jak w pracy od 8-16/17 + dojazdy, to w tygodniu nie mamy za dużo czasu i robimy makarony z sosami, chińszczyznę. W sb mamy powrót do dziecinstwa, a w nd gotuje teściowa i tak się kręci ;-) więc jak od pt siedzę w domu to mnie aż nosi na takie smaki a tż się cieszy ;-) gorzej z córą, bo jej opcja naszych makaronów bardziej podchodziła ;-)
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-10-06 o 17:19 |
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
HERMI można powiedzieć, że Dziewczynki tańczą w brzuszku jak im puszczam muzykę, robięto gdy czuję ruchy, bo nie chcę ich budzić czy straszyć ale reagują super
![]() JUSTYNKA333 wielkie dla Twojej kuzynki, jestem w szoku. Mi lekarz przebąkiwał ,że czekamy na 36tc i modlę się aby dziewczyny miały choć po 2kg, oby miały więcej MARCIAR7 smaruję się na zmianę bio oil, mustelą i olejkiem migdałowym |
|
|
|
#2787 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem kochana bo w UK wlasnie jestem ![]() Cytat:
No dokladnie. Najpierw pol dnia mialam kuuuupe czasu a potem nagle czasu zbraklo ![]() Ja mam imie wybrane prawie od poczatku Cos mi sie ubzduralo, ze bedzie dziewczyna I juz. Narazie sie nie chwalimy, ale jak sie zaczniemy chwalic to wy sie dowiecie pierwsze
|
||
|
|
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale super |
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chyba piersi dalej rosną jakby były małe.. i tak urosły o 2 rozmiary musiałam nakupić staników.. a tu nie dam rady się ich dotknąć o brodawkach nie wspomnę i są całe czerwone.... Tż się cieszy ale ich nosić nie musi :P
|
#2790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my jeszcze nie słuchamy muzyki, ale staram się codziennie bajki czytać, albo coś opowiadać a reagują jakoś na muzykę? poza tym dzisiaj zaczynamy 23t i zaczynam czuć coraz intensywniejsze "pływanie" w brzuchu marciar7 u mnie jest to samo, piersi rosną i rosną, a również małych nie mam :P muszę znowu wybrać się na zakupy ![]() wchodzę właśnie na pewien portal i od razu ten sam artykuł z opisem jak do tego doszedł https://parenting.pl/portal/jak-zaczyna-sie-zycie Edytowane przez Basieku1 Czas edycji: 2015-10-06 o 18:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

. 

Dziś trochę zwolniłam tempo, bo ból kręgosłupa doskwiera, aż przy kości ogonowej boli... czas na relaks a tak to robimy z dziewczynkami ( przy Mozarcie) Miłego dnia 
obyś wytrzymała 
Dzidzia jest zdrowa, waży 340g, ma 20,5cm
zwłaszcza kąpieli w wiaderku 

Bałam się że za bardzo sobie pozwoliłam na np. dłuższy spacer po górach choć byłam ostrożna...
Ślub
dla Twojej kuzynki, jestem w szoku. Mi lekarz przebąkiwał ,że czekamy na 36tc i modlę się aby dziewczyny miały choć po 2kg, oby miały więcej