Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 17:30   #2671
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
A tak, tak Kinga chodzi mi właśnie o ten, który kupiłaś - pomyliłam linki jesteś z niego zadowolona ?

Dziewczyny - Tommee Tippee to dobra firma ? kupowałyście bodajże butelki z tej firmy i tak się zastanawiam, czy też ją wybrać Bo jest też Avent i Lovi, która polecacie ? No bo potem akcesoria to trzeba dobrać z tej samej firmy a chciałabym zrobić jedno duże zamówienie
Jak za ta cene jest ok, ani za cienki ani za gruby, jakość wykonania tez jest dobra. Ja ma jedną butelkę z Tomme i jedna z Avant nie mogłam się zdecydować, a z tego co widzę to mają całkowicie inne te smoczki i nie wiem który małemu podpisuje. A jakie inne akcesoria muszą pasować do butelki.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:41   #2672
czarnulax
Zakorzenienie

Ja bardzo lubię rosół A jak jestem przeziębiona to idealny na rozgrzanie, taki mocno czosnkowy i mogę siedzieć i popijać jak herbatkę

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No właśnie dla mnie też.. Nie chodzi mi o to żeby być mega sexi laską na porodówce, ale żeby wyglądać. A jak mam taką koszulę to czuję, że nie wyglądam i potrafię mieć przez to podły nastrój i niechęć do wszystkiego

Wiadomo, że na porodówce to ostatnią ważną rzeczą jest piękna koszula i najważniejsze to urodzić szybko i bez problemów, ale to nie znaczy, że nagle koszule mi się zaczną podobać. Dlatego te kilka dni się przemęczę, ale no dalej będę twierdzić, że są okropne
Stary 2015-10-06, 17:42   #2673
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Taaaa, moi dziadkowie sa ze wschodu i potrafia rosol z ziemniakami zjesc, a co gorsza z plackami ziemniaczanymi..... Blehhhhh

Jak musze to zjem ale z reguly rosnie mi w buzi :-/

Najlepsza zupa w ciazy to żurek a tak ogolnie to kazda poza rosolem
W cukrzycy ciążowej żurek jest baaardzo polecany

Czarnulax - za wizytę i maleństwo.

Ma ktoś listę rzeczy potrzebnych dla matki do szpitala? Bo ja jestem leń i nie wiem jak się za to zabrać.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:52   #2674
kinga1701
Zakorzenienie

Kruszynkaa pod pretekstem iż chce Tobie zrobić zdjęcie, wyciągnęłam rożek żeby poodtykać No i już zrobiłam zdjęcie to Ci pokażę, od tego sprzedawcy mam też pościel.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8407.jpg (73,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8408.jpg (67,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8409.jpg (71,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-10-06, 17:53   #2675
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Od 3 dni nie mogę spać na lewym boku, tak mi jest strasznie nie wygodnie, no nie ma szans. Śpię na prawym, a jak to u was wygląda?
Ja śpię na lewym i na prawym ale najwięcej na prawym bo mi wygodnie.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy myślicie, że kolacja w restauracji na pierwszą rocznicę ślubu będzie dobra? Nie chce nic wymyślać itp. ze względu na to jak ostatnio nasz związek wyglądał.
Jak najbardziej dobry pomysł. My też chyba pójdziemy na kolację ale to dopiero w grudniu rocznica poznania

Cytat:
Poważnie, ja bym nie umiała żyć bez rosołku
Ja rosół ubóstwiam najlepsza zupa jaka może być aktualnie.

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
A tak, tak Kinga chodzi mi właśnie o ten, który kupiłaś - pomyliłam linki jesteś z niego zadowolona ?

Dziewczyny - Tommee Tippee to dobra firma ? kupowałyście bodajże butelki z tej firmy i tak się zastanawiam, czy też ją wybrać Bo jest też Avent i Lovi, która polecacie ? No bo potem akcesoria to trzeba dobrać z tej samej firmy a chciałabym zrobić jedno duże zamówienie
Z tego co czytałam to najbardziej polecane są Avent Natural i taką chyba wybiorę Chociaż każdemu co innego podpasuje.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 17:54   #2676
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ma ktoś listę rzeczy potrzebnych dla matki do szpitala? Bo ja jestem leń i nie wiem jak się za to zabrać.
Najlepiej wejdź sobie na stronę swojego szpitala i tam poszukaj, albo przedzwoń do nich. Bo każdy szpital ma inne wymagania.
Stary 2015-10-06, 18:02   #2677
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kruszynkaa pod pretekstem iż chce Tobie zrobić zdjęcie, wyciągnęłam rożek żeby poodtykać No i już zrobiłam zdjęcie to Ci pokażę, od tego sprzedawcy mam też pościel.
Kazdy pretekst jest dobry :-D Sliczna posciel. Wlasnie cos w tym stylu chce kupic dla malej. A bierzecie tez ochraniacze na szczebelki?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 18:07   #2678
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co wy na takie?

KLIK -1 - mówiłyście, że cyc wyskakuje bokiem przy spaniu więc w sumie to nie wiem
KLIK - 2 - nie wiem czy wystarczy tych guzików żeby wystarczająco rozpiąć do wyciągnięcia cycka?
KLIK - 3 - ta mi się mega podoba, zastanawiam się tylko czy nie będzie mi zimno w ramiona
KLIK - 4 i KLIK - 5 - te mi się podobają
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 18:12   #2679
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Kazdy pretekst jest dobry :-D Sliczna posciel. Wlasnie cos w tym stylu chce kupic dla malej. A bierzecie tez ochraniacze na szczebelki?
Nie, na razie nie, chcę z każdej strony widzieć dzidziusia, a jak patrzę że rodzice mają i te ochraniacze tak są popodwijane bo własnie dziecka nie widać, to to brzydko wygląda i nie praktycznie.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Co wy na takie?

[URL=" -1 [/URL] - mówiłyście, że cyc wyskakuje bokiem przy spaniu więc w sumie to nie wiem
[URL=" - 2[/URL] - nie wiem czy wystarczy tych guzików żeby wystarczająco rozpiąć do wyciągnięcia cycka?
[URL=" - 3[/URL] - ta mi się mega podoba, zastanawiam się tylko czy nie będzie mi zimno w ramiona
[URL=" - 4[/URL] i [URL=" - 5[/URL] - te mi się podobają
1 podobno najgorsza, bo te zapięcia szybko się psują i nie zapinają
2 ta jest fajna i ilość guzików moim zdaniem jest ok, tylko ja się martwię czy w tych koszulach wtedy i ta druga pierś wystaje.
Te rozciągane, znowu mam wrażenie, że ten materiał po kilku razach się rozciągnie i będzie taki zwisający rozciągnięty, skoro dziecko sie karmi co kilka godzin to trzeba to często rozciągać.
Stary 2015-10-06, 18:13   #2680
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O jeszcze dwie znalazłam fajne I ta z guzikami lepsza od poprzedniej bo ma ich więcej KLIK -6 a ta też lepsza od tych cienkich ramiączek bo ma grube KLIK -7
Stary 2015-10-06, 18:15   #2681
kinga1701
Zakorzenienie

7 ładna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-06, 18:16   #2682
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
2 ta jest fajna i ilość guzików moim zdaniem jest ok, tylko ja się martwię czy w tych koszulach wtedy i ta druga pierś wystaje.
Te rozciągane, znowu mam wrażenie, że ten materiał po kilku razach się rozciągnie i będzie taki zwisający rozciągnięty, skoro dziecko sie karmi co kilka godzin to trzeba to często rozciągać.
No właśnie dlatego 1 chyba odpada. Przy dwójce hmmm w sumie o tym nie pomyślałam
A co do rozciągania to jak mam ramiączko to mogę je spuścić i nie rozciągam wtedy
Stary 2015-10-06, 18:16   #2683
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Jejku dzieki to mnie troche pocieszylas :-* pozostaje mi czekac do poniedzialkowej wizyty i w miare uwazac co jem... W kazdym razie od razu mi przeszla chec na jedzenie. A juz na slodycze w ogole...
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Jestem chora ;( Wieczorem coś czułam, że drapie mnie gardło i kręci w nosie. Wstałam o 4:00 i jadłam miód łyżeczką, zrobiłam gorący sok malinowy i znalazłam tabletki na gardło prenalen. Muszę zrobić listę zakupów i męża wysłać do sklepu, ugotuję zdrowy rosołek i zrobię zapas cytrusów i czosnku.
Mam nadzieję, że uda mi się to zahamować, bo jak sobie przypomnę chorobę z 8 tc to mi ręce opadają. 2 tygodnie umierania w łóżku i skończyło się na antybiotyku. ..
zdrówka
Cytat:

Dziewczyny czy myślicie, że kolacja w restauracji na pierwszą rocznicę ślubu będzie dobra? Nie chce nic wymyślać itp. ze względu na to jak ostatnio nasz związek wyglądał.
bardzo dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
A to ja z Małym w 27tc
ślicznie
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Jestem, dochodzę do siebie... Miałam dzis zabieg. Jutro sie okaże czy sie udało to co chcieli...
oby było ok
Cytat:
Ja będę zamawiać z takich http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...928442130.html tylko, że u nas na ebay.
ta jest nawet ładna

ja mam wprawdzie 3 te zapinane na guziki (dostałam), ale myślę czy by nie kupić jeszcze takiej http://allegro.pl/ciazowa-koszula-do...170657794.html
Od paru osób słyszałam że takie są najwygodniejsze, bo tylko opuścić dekolt i jest nie trzeba nic rozpinać itp
Takie z otworem na wyciągnięcie piersi podobno czasami się nie sprawdzają bo piersi z nich w niekontrolowanych sposób wychodzą ale to chyba zależy od rozmiaru biustu

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Mnie też brzuch twardnieje, jak wstaję w nocy, ale u mnie to trzeba by liczyć sytuacje kiedy on nie twardnieje.
Na szczęście na razie szyjka trzyma i od poprzedniej wizyty się nie skróciła. No ale jak będzie dalej tak źle, to mam nie czekać do wizyty tylko też przyjść wcześniej. Z małą też wszystko dobrze, urosła troszkę, waży już 1180g I tak jak przypuszczałam zmieniła ostatnio pozycję i jest główką do góry, a dupka i nóżki na dole. Już wiem czemu ostatnio wiecznie dostaję po pęcherzu
Odnośnie USG 3 trym. to mnie zrobi lekarz pewnie na którejś wizycie.
super ze wszystko ok
ja tez usg 3 trymestru będę mieć na którejś wizycie po prostu, może już na kolejnej nawet
Cytat:
śliczne

Witam się w 7 miesiącu i trzecim trymestrze

Mały szaleje cały czas
Wczoraj jak już położyliśmy się spać to TŻ mi trzymał rękę na brzuchu, a Maluch oczywiście dyskoteka, nawet mu ta ręka nie przeszkadzała (zazwyczaj jak TŻ przykłada dłoń to Dzieć się uspokaja ) No i TŻ był w szoku ze tak buszuje i powiedział "Co on tam robi? Chyba szopę buduje"

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 18:16   #2684
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, na razie nie, chcę z każdej strony widzieć dzidziusia, a jak patrzę że rodzice mają i te ochraniacze tak są popodwijane bo własnie dziecka nie widać, to to brzydko wygląda i nie praktycznie.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

No wlasnie tez tak mysle ze poki co bedzie zbedny. Maluszek praktycznie lezy bez ruchu niech ma doplyw swiezego powietrza...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 18:20   #2685
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Witam się w 7 miesiącu i trzecim trymestrze

Mały szaleje cały czas
Wczoraj jak już położyliśmy się spać to TŻ mi trzymał rękę na brzuchu, a Maluch oczywiście dyskoteka, nawet mu ta ręka nie przeszkadzała (zazwyczaj jak TŻ przykłada dłoń to Dzieć się uspokaja ) No i TŻ był w szoku ze tak buszuje i powiedział "Co on tam robi? Chyba szopę buduje"
Super

Komentarz Tż
Stary 2015-10-06, 18:23   #2686
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
O jeszcze dwie znalazłam fajne I ta z guzikami lepsza od poprzedniej bo ma ich więcej KLIK -6 a ta też lepsza od tych cienkich ramiączek bo ma grube KLIK -7
7 najładniejsza
w ogóle te na ramiączkach mi się najbardziej podobają.
Ja jakoś obstawiam ze raczej będzie mi gorąco niż zimno (emocje + ogrzewanie szpitala w zimie) i na pewno z długim rękawem bym koszuli nie wzięła

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 18:27   #2687
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
7 najładniejsza
w ogóle te na ramiączkach mi się najbardziej podobają.
Ja jakoś obstawiam ze raczej będzie mi gorąco niż zimno (emocje + ogrzewanie szpitala w zimie) i na pewno z długim rękawem bym koszuli nie wzięła
No właśnie, a ewentualnie to będę mieć szlafrok nie? No to do porodu mam nadzieję pójść w mojej krótkiej, za dużej koszulce nocnej, którą mam w domu, a na potem kupię 2 te na ramiączkach, bo jak zabrudzę w nocy to warto mieć na zapas A w 3 dni nie powinna się brzydko rozciągnąć w szpitalu, a w domu to już mi obojętne czy mi cycek wyskoczy tędy czy tamtędy
Stary 2015-10-06, 18:46   #2688
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Co wy na takie?

KLIK -1 - mówiłyście, że cyc wyskakuje bokiem przy spaniu więc w sumie to nie wiem
KLIK - 2 - nie wiem czy wystarczy tych guzików żeby wystarczająco rozpiąć do wyciągnięcia cycka?
KLIK - 3 - ta mi się mega podoba, zastanawiam się tylko czy nie będzie mi zimno w ramiona
KLIK - 4 i KLIK - 5 - te mi się podobają

3 i 7 na ramiączka najfajniejsze, az sama sobie kupie jedna.
Nie zmarzniesz. Na porodówkach jest meeeeega gorąco. Szlafroka nawet nie wyciągnęłam.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 18:47   #2689
Dotka90
Zakorzenienie

Ewusia, ta Twoja koszula ekstra, dodałam do zakładek!

A co do dziecia, to mój wczoraj tak szalal, że aż widziałam jak brzuch podskakuje
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:17   #2690
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ewusia, ta Twoja koszula ekstra, dodałam do zakładek!

A co do dziecia, to mój wczoraj tak szalal, że aż widziałam jak brzuch podskakuje

Mój to samo wyprawia

A co do ostatniej wizyty to lekarz mówił że Mały jest ułożony główką do dołu, tak jest od początku. Ja pytałam się czy to źle a on mówi że to wszystko może się zdarzyć może się obrócić jeszcze.
A wasze maleństwa jakie mają ułożenie? Czarnula pisała jak widziałam że jej Mała jest głową do góry. To znaczy że jeśli się nie obróci to jest wskazanie do cc?
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:20   #2691
Dotka90
Zakorzenienie

Lune, ale na obrócenie się mają jeszcze duuuuużo czasu Bodajże do 32tc
U jednej PMkowej mamy, córa obróciła się dopiero ostatnio i to na ostatnią chwilę

Mój jest ułożony główką w dół.
Stary 2015-10-06, 19:21   #2692
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Moje było głową do góry, kilka dni temu się odwróciło, bo nie czuję go poniżej pępka także myślę, że dopóki jest małe i ma dużo miejsca to się wierci do woli. Myślę, że ok 30 tyg dopiero czy się przekręci ma znaczenie - zresztą po to jest usg w 34 tyg żeby sprawdzić czy się przekręcił już czy nie
Stary 2015-10-06, 19:23   #2693
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mój to samo wyprawia

A co do ostatniej wizyty to lekarz mówił że Mały jest ułożony główką do dołu, tak jest od początku. Ja pytałam się czy to źle a on mówi że to wszystko może się zdarzyć może się obrócić jeszcze.
A wasze maleństwa jakie mają ułożenie? Czarnula pisała jak widziałam że jej Mała jest głową do góry. To znaczy że jeśli się nie obróci to jest wskazanie do cc?
Mój też od samego początku główka w dół, a czuje go wszędzie

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-06 o 19:25
Stary 2015-10-06, 19:25   #2694
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Moje było głową do góry, kilka dni temu się odwróciło, bo nie czuję go poniżej pępka także myślę, że dopóki jest małe i ma dużo miejsca to się wierci do woli. Myślę, że ok 30 tyg dopiero czy się przekręci ma znaczenie - zresztą po to jest usg w 34 tyg żeby sprawdzić czy się przekręcił już czy nie
mój główką w dół, a czuje tylko ponizej pepka, wiec nie ma reguły
Stary 2015-10-06, 19:25   #2695
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Mój od początku ma albo kręgosłup albo dupkę w dół

Co do listy do szpitala (domu) mam stos ulotek ze spisem do odhaczania. Mogę się podzielić

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:31   #2696
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ej to sobie wyobraź, że mój kolega je rosół z ziemniakami, to dopiero obrzydlistwo
mój tż też, zresztą prawie cała nasza rodzina, u nas na kaszubach to normalne ja natomiast nie przekonałam się do tego i rosół zawsze i tylko z makaronem.

Cytat:
Co wy na takie?

[URL=" -1 [/URL] - mówiłyście, że cyc wyskakuje bokiem przy spaniu więc w sumie to nie wiem
[URL=" - 2[/URL] - nie wiem czy wystarczy tych guzików żeby wystarczająco rozpiąć do wyciągnięcia cycka?
[URL=" - 3[/URL] - ta mi się mega podoba, zastanawiam się tylko czy nie będzie mi zimno w ramiona
[URL=" - 4[/URL] i [URL=" - 5[/URL] - te mi się podobają
1 najgorsza, lecz ja ją zamawiam mimo, że już miałam z takową doświadczenia wolę wydać 20 zł niż 50 czy więcej skoro i tak ona tylko do szpitala, po za tym materiałowo super jest.

Cytat:
Nie psują się tylko rozpinają same nie miałam też problemu żeby się nie zapinały. Jedyna wada to właśnie to rozpinanie się same.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:33   #2697
Casaa
Zakorzenienie

Moj glowka do gory byl ostatnio, teraz cos czuje, ze sie wiercil ale dalej glowa w gorze zobacze we wtorek. Tak jak dziewczyny pisza, nasze bąble maja jeszcze sporo czasu i miejsca na odwracanie. Ulozenie posladkowe jest wskazaniem do cc.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:34   #2698
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Mały szaleje cały czas

Ja pytałam na poprzedniej wizycie czy mała już przybiera raczej taką swoją prawdopodobną pozycję do porodu, czy jeszcze to się zmienia i mówił, że ma jeszcze spokojnie tyle miejsca, że może sobie fiknąć jak jej się podoba I wtedy miałam ją dosłownie w poprzek brzucha, co przypuszczałam, bo tak ją czułam. A dosłownie ze 2 dni temu się musiała obrócić, bo zaczęłam inaczej ją czuć i w sumie to też dzisiaj lekarz potwierdził
A czytałam, że tak do 32-34 tygodnia maluch jeszcze może zmienić pozycję, później to się zdarza, ale już raczej dość rzadko.
Stary 2015-10-06, 19:39   #2699
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Moj glowka do gory byl ostatnio, teraz cos czuje, ze sie wiercil ale dalej glowa w gorze zobacze we wtorek. Tak jak dziewczyny pisza, nasze bąble maja jeszcze sporo czasu i miejsca na odwracanie. Ulozenie posladkowe jest wskazaniem do cc.

Wyslane z Lumia920.
Moja ciągle ułożona poprzecznie, takie ułożenie również jest wskazeniem do cc. Wizyta we wtorek, mam nadzieje, że się odwróciła

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 19:39   #2700
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Nie psują się tylko rozpinają same nie miałam też problemu żeby się nie zapinały. Jedyna wada to właśnie to rozpinanie się same.
Wiedziałam, że coś z nimi nie tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości