|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Ogolnie, Fionka, dorosea poszły do was wiadomości dajcie znać czy doszły.
Ja jutro zaczynam 30 tc i nadal prowadze, tyle tylko że ja jeżdżę mało 2-3 razy w tygodniu i raczej krótkie odcinki
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do nauki jedzenia z butli to jak będzie mus to mały zaskoczy, wystarczy że odkryje że w butli to samo jedzenie co u mamy ![]() Rudaska super że taki udany wyjazd mieliście
|
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie zamierzam przestawić prowadzić niby dlaczego? Brzuch mi nie przeszkadza tylko czasem źle się wysiada.. pas nie ciśnie cały zaś prowadzę w pasach.. także dlaczego nie powinno się?
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapytam lekarza na wizycie co on mysli na ten temat. Ale planuje jezdzic do polowy listopada. Ewentualnie jeszcze miesiac. I tu mowie o takiej jezdzie dluzszej bo 60 km. Do konca bede mloda do przedszkola zawoziv ale tu mam 2 km.tylko. |
|
|
|
|
#3425 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
ale kurcze, ja w szmaciakach nigdy nie chodziłam, więc na pewno będę się słabo czuła (mało atrakcyjnie:p)Liczę na to, że pokarmie dobrych kilka miesięcy, więc przydaloby się coś ładnego. Taki upatrzyłam, ale cholernie drogi moim zdaniem:/ http://m.sugarshape.de/item/31303232 Cytat:
A w trasy większe niż 30km bez kierowcy obok już raczej bym się bała nawet teraz:p |
||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też po mieście planuje jeździć jak najdłużej,tylko trochę teraz raczej wsiadam i wysiadam
Ale młody już wysoko kopie,masakra! |
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Raczkowanie
|
Ja chce jeździć dopóki będę się mieścić za kierownicą 😀
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha ja mam hemofer teraz, zaparć nie powoduje, nawet zdarza się iść 2x dziennie do kibelka (ale myślę, że tu zasługuje na wyróżnienie sok z jabłka i same jabłka).
Biorę go ze 2 tygodnie więc na razie nie wiem jak wyniki. bierz sobie jeszcze b12 ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Możesz odsunąć fotel, o ile masz długie nogi i starczy Ci na pedały
|
|
|
|
#3431 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() kot mnie wystraszył w nocy, nagle zacząl się krztusić, potem pół nocy ciężko oddychał, myślałam, żeby jechać w nocy do weterynarza. Teraz jest dobrze, właśnie się tuli i mruczy do brzuszka. Trochę był skonsternowany, jak ugniótł mi brzuch a młoda mu oddała ![]() może to przez kurz, bo zapomniałam odkurzyć lampę i tyrpnełam ją kołdrą jak ścieliłam łóżko, trochę kurzu mogło spaść na pościel, sama kicham od wczoraj Zjadłam zapiekaną owsiankę - pęknę Cytat:
) a żelazo i tak spadaCytat:
|
||
|
|
|
#3432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę pasy mi przeszkadzają ale odciagam je trochę i na razie daje radę, jak jestem pasażerem to tak samo mi przeszkadzają ;PCytat:
Ja na początek chce właśnie jakieś tanie, a później kupiliśmy coś lepszego, jak rozmiar juz będzie w miarę stabilny ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
2 wystarcza? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
dolinka patrząc na cenę to spodziewałabym się czegoś ładniejszego
no ale może czasem nie o cenę i wygląd chodzi, a o wygodę.---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- a ja nie wiem jak kupić sobie stanik do karmienia, obawiam się że nie dostanę na siebie bo ja mam miseczkę bardzo małą w porównaniu do obwodu i normalne staniki też muszę poszukiwać strasznie i jak kupuję to same drogie, bo innych nie ma na taie niewymiarowe cycki
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to sie taka wygodna zrobiłam że teraz TŻ mnie wszędzie wozi ale czasem jak już trzeba też prowadze
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie chyba dlatego ze w razie wypadku większe niebezpieczenstwo. W necie piszą o zakazie prowadzenia w 3 trymestrze,i wczoraj jakis film oglądałam że szpitalnych porad też o tym, więc pytam czy jezdzicie. Ja też prowadzę jak trzeba, nie mam wyjścia ;/
Aktualizuje windowsa do 10, ciekawe czy mi sie spodoba, dotychczas najlepiej pracowało mi sie na 7. |
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja córka szybko rosła, synek teraz tez Cytat:
ja miałam straszne rewolucje po nim, tak ok godzinę po zażyciu byłam nie do życia, duszności i kołatanie serca. Teraz biorę to co brałam z córką: sorbifer durules i nie mam problemów ![]() 5 prań dziecięcych ciuszków już za mą (wyprasowane dwa ), jeszcze jakieś 3-4
|
||
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie wkurzała gumka od piżamyCytat:
Pisałyście o tych obrączkach, z ciekawości zaczęłam ją ściągać i ledwo dałam radę. Chyba już nie noszę
|
|
|
#3439 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie póki co nie boję się porodu (bo nie wiem co nie czeka ).Najbardziej przeraża mnie okres po porodzie ![]() Ja obrączkę jeszcze noszę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53022715] Ifcia położna na sr mówiła, żeby trzymać się terminu om i pierwszego usg, bo później to są indywidualne sprawy i jak tak się zaczyna ten termin przyspieszać, to się babki denerwują, że już powinny rodzić a tu nic. I stąd masowe wywoływania porodów, co wcale dobre nie jest.[/QUOTE]To jak nic mi w święta wypada ![]() Ale może przez świąt przenoszę chociaż ![]() Cytat:
Chyba, że fizycznie będę się bardzo źle czuła to jakoś to trzeba będzie zorganizować (głównie wyjazdy na wizyty). A dlaczego nie można? Dzień dobry ![]() Obudziłam się w wielką ochotą na ![]() Jutro jedziemy po nasze zdjęcia!
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
No bo to niezależność, teraz każda kobieta powinna mieć prawko jak jej zdrowie na to pozwala.
Ja staram sie unikać w końcówce ciąży prowadzenia na dłuższe dystanse, ale jak muszę to jadę. Widzę że Wy też traktujecie te zakazy z przymrożeniem oka, więc uspokoilyscie mnie. |
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za pomoc
![]() Co do jazdy wczoraj sie zastanawialam nad pijechaniem do przyjaciolki 500 km hahah ale chyba jednak nie.. :pCzekam :p |
|
|
|
#3442 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie w tym problem, mam tylko 163 cm wzrostu 😜 mogę ewentualnie jeszcze kombinować ze zmianą ustawienia kierowcy ale nie wiem czy da się ją głębiej wcisnąć 😀
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
aniqa ja tez dzis sie obudzilan ze starszna ochota na wungabunga o 4 rano...
Mimo zakazu troche poswintuszylismy. Jak tz mnie odpycham i mowil ze jie mozna to ja w ryk, w koncu odpuscil i bylo tak delikatnie, tyci tyci. |
|
|
|
#3444 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się właśnie zamierzam uczyć jeździć :P A czemu nie można prowadzić? ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
I zrezygnowałam z bajerów jak 3d i 4d. Jeśli idzie o diagnostykę to są gorsze niż zwykłe, a też istnieją przesłanki, że wcale nie takie neutralne. Oprócz tego jestem skąpa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Kupię pewnie czarny i cielisty http://www.ewa-michalak.pl/product-p...-KM-Onyks.html Tak na modelce wygląda: http://kataloglb.blox.pl/resource/196_2.jpg Miałam ten model w wersji normalnej i go kochałam, bo był szalenie wygodny. Kupiłam jakiś alles mama w promocji miękki z myślą na początek po domu oraz jakiś dziwny za 30zł. Myślę przeżyć z tym miesiąc i zamówić effu. |
||||
|
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zrobiłam pranie i sprzatnelam toaletę i już jestem zmęczona Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
A ogladalyscie może staniki z H&M? Teraz widzę na stronce, że mają też takie usztywniane, ale w sklepie jakoś nie zwróciłam na nie uwagi.
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Kurczę, nie spodziewałam się, że one aż tyle kosztują. Sknera za mnie mimo, że wierzę, że są warte swojej ceny
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
A wy znowu o
Całą noc dziś mi się bzykanie śniło. Oszaleję niedługo A jak dziś TŻ będzie zmęczony to zacznę go podejrzewać o zdradę ![]() No i ta giełda odzieżowa w Poznaniu mi się śniła Potraktowałam to jako znak, że muszę tam jechać i kupię sobie kurtkę zimową Ale nie mam karty, a kartę dostają tylko ci, którzy mają działalność gospodarczą...Także lipa. Chyba, że kogoś znajomego znajdę, która posiada i mi wypożyczy
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-10-07 o 10:58 |
|
|
|
#3449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, mają inną rozmiarówkę. Obwody zwykle mają ściślejsze, a miski większe. Lepiej sobie pomierzyć stacjonarnie i pooglądać, tak polecam na początek Można przy okazji ocenić, czy pasują, bo nie każdemu muszą Ja lubię, bo jakoś na mój biust jako jedyne w sumie idealnie włażą. Ale zwykle byłam małocyca Nosiłam 65c ze standardowych rozmiarów.---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

a co do nauki jedzenia z butli to jak będzie mus to mały zaskoczy, wystarczy że odkryje że w butli to samo jedzenie co u mamy 

) a żelazo i tak spada

)
bo ja mam miseczkę bardzo małą w porównaniu do obwodu i normalne staniki też muszę poszukiwać strasznie i jak kupuję to same drogie, bo innych nie ma na taie niewymiarowe cycki
Ja to sie taka wygodna zrobiłam że teraz TŻ mnie wszędzie wozi ale czasem jak już trzeba też prowadze
), jeszcze jakieś 3-4 
mimo, że wierzę, że są warte swojej ceny