Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 09:35   #3421
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Ogolnie, Fionka, dorosea poszły do was wiadomości dajcie znać czy doszły.

Ja jutro zaczynam 30 tc i nadal prowadze, tyle tylko że ja jeżdżę mało 2-3 razy w tygodniu i raczej krótkie odcinki
Stary 2015-10-07, 09:36   #3422
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Benita o 10
Co do kp- to tak jak mowilam, nie planuje jak to bedzie
Wyjdzie w praniu. Watpie ze bedzie tak ze bedzie mi sie chcialo odciagac i tz karmienie zostawiac. Chociaz opcja odciagniecia do butelki rax dziennie zeby dziecko umialo tez z butli jesc jest kuszaca
Im mniej planów tym mniej rozczarowań a co do nauki jedzenia z butli to jak będzie mus to mały zaskoczy, wystarczy że odkryje że w butli to samo jedzenie co u mamy

Rudaska super że taki udany wyjazd mieliście
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:37   #3423
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Do kiedy zamierzacie prowadzić auto w ciąży ? Internety krzyczą ze po 30 tygodniu nie można prowadzić ? Faktycznie odpuszczacie? Mam 13.10 zawieść mamę do lekarza więc tak sie zastanawiam czy słuchać tych zaleceń. Jak sie czuje na siłach to chyba można ?
Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ogolnie, Fionka, dorosea poszły do was wiadomości dajcie znać czy doszły.

Ja jutro zaczynam 30 tc i nadal prowadze, tyle tylko że ja jeżdżę mało 2-3 razy w tygodniu i raczej krótkie odcinki
Ja prowadzę codziennie. Do i z pracy pozatym ja jestem głównym użytkownikiem auta... bo tz nie ma dokumentów i dopiero coś kombinuje my jak to ogarnąć bez każdy do Polski.

Ale nie zamierzam przestawić prowadzić niby dlaczego? Brzuch mi nie przeszkadza tylko czasem źle się wysiada.. pas nie ciśnie cały zaś prowadzę w pasach.. także dlaczego nie powinno się?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:39   #3424
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Do kiedy zamierzacie prowadzić auto w ciąży ? Internety krzyczą ze po 30 tygodniu nie można prowadzić ? Faktycznie odpuszczacie? Mam 13.10 zawieść mamę do lekarza więc tak sie zastanawiam czy słuchać tych zaleceń. Jak sie czuje na siłach to chyba można ?

Ja zapytam lekarza na wizycie co on mysli na ten temat.
Ale planuje jezdzic do polowy listopada. Ewentualnie jeszcze miesiac. I tu mowie o takiej jezdzie dluzszej bo 60 km.
Do konca bede mloda do przedszkola zawoziv ale tu mam 2 km.tylko.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:41   #3425
dolinka881
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ale właśnie na początku przecież już do szpitala trzeba mieć jakieś biustonosze, pozniej też zamierzam kupić coś lepszego, ale co ma początek kupujecie?
Ja kupiłam na razie w sierpniu 2 szmaciaki z h&m przecenione z 15 na 7€ ale kurcze, ja w szmaciakach nigdy nie chodziłam, więc na pewno będę się słabo czuła (mało atrakcyjnie:p)
Liczę na to, że pokarmie dobrych kilka miesięcy, więc przydaloby się coś ładnego. Taki upatrzyłam, ale cholernie drogi moim zdaniem:/
http://m.sugarshape.de/item/31303232

Cytat:
Ja po mieście planuję do samego końca, tzn. do momentu kiedy będę się czuła fizycznie sprawna:p
A w trasy większe niż 30km bez kierowcy obok już raczej bym się bała nawet teraz:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:43   #3426
ogolnie
Zakorzenienie

Ja też po mieście planuje jeździć jak najdłużej,tylko trochę teraz raczej wsiadam i wysiadam

Ale młody już wysoko kopie,masakra!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:43   #3427
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak nie mam. Chociaz zobacze dzis.

Dziewczyny z racji ze jestem na granicy z zelazem to powiedzcie mi co bierzecie?
Bo watpie ze dam rade sokami z buraka.

Zeby mi zaparc nie robilo i ladnie wyrownywalo poziom
Ja biore Tardyferon-Fol. U mnie większych szkód nie robi.
Stary 2015-10-07, 09:44   #3428
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja kupiłam na razie w sierpniu 2 szmaciaki z h&m przecenione z 15 na 7€ ale kurcze, ja w szmaciakach nigdy nie chodziłam, więc na pewno będę się słabo czuła (mało atrakcyjnie:p)
Liczę na to, że pokarmie dobrych kilka miesięcy, więc przydaloby się coś ładnego. Taki upatrzyłam, ale cholernie drogi moim zdaniem:/
Dla mnie szmacianki to zło, nie wiem jak sobie w nich poradze
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:47   #3429
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Ja chce jeździć dopóki będę się mieścić za kierownicą 😀

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:48   #3430
ogolnie
Zakorzenienie

sylwoha ja mam hemofer teraz, zaparć nie powoduje, nawet zdarza się iść 2x dziennie do kibelka (ale myślę, że tu zasługuje na wyróżnienie sok z jabłka i same jabłka).
Biorę go ze 2 tygodnie więc na razie nie wiem jak wyniki.
bierz sobie jeszcze b12

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Ja chce jeździć dopóki będę się mieścić za kierownicą 😀
Możesz odsunąć fotel, o ile masz długie nogi i starczy Ci na pedały
Stary 2015-10-07, 09:50   #3431
kalwinka
Zadomowienie

Dzień dobry
kot mnie wystraszył w nocy, nagle zacząl się krztusić, potem pół nocy ciężko oddychał, myślałam, żeby jechać w nocy do weterynarza. Teraz jest dobrze, właśnie się tuli i mruczy do brzuszka. Trochę był skonsternowany, jak ugniótł mi brzuch a młoda mu oddała
może to przez kurz, bo zapomniałam odkurzyć lampę i tyrpnełam ją kołdrą jak ścieliłam łóżko, trochę kurzu mogło spaść na pościel, sama kicham od wczoraj

Zjadłam zapiekaną owsiankę - pęknę
Cytat:

Dziewczyny z racji ze jestem na granicy z zelazem to powiedzcie mi co bierzecie?

Ja biorę żelazo, piję sok z buraka i pokrzywy (świństwo ) a żelazo i tak spada
Cytat:
Sylwia, ja kupiłam podobne, ładniejsze kupię jak unormuje się rozmiar
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:52   #3432
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hah w życiu o tym nie pomyślałam, że mogą być jakieś ograniczenia. Tzn wiadomo, że w długie trasy nie no i w grudniu, ale po mieście czy do mamy (20km) to zamierzam nadal trochę pasy mi przeszkadzają ale odciagam je trochę i na razie daje radę, jak jestem pasażerem to tak samo mi przeszkadzają ;P

Cytat:
Dzień dobry

Ja kupiłam na razie w sierpniu 2 szmaciaki z h&m przecenione z 15 na 7€ ale kurcze, ja w szmaciakach nigdy nie chodziłam, więc na pewno będę się słabo czuła (mało atrakcyjnie)

Ja po mieście planuję do samego końca, tzn. do momentu kiedy będę się czuła fizycznie sprawna
A w trasy większe niż 30km bez kierowcy obok już raczej bym się bała nawet teraz
No faktycznie trochę drogi ;/

Ja na początek chce właśnie jakieś tanie, a później kupiliśmy coś lepszego, jak rozmiar juz będzie w miarę stabilny

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość

Sylwia, ja kupiłam podobne, ładniejsze kupię jak unormuje się rozmiar
Też właśnie zamierzam tak zrobić

2 wystarcza?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 09:53   #3433
ogolnie
Zakorzenienie

dolinka patrząc na cenę to spodziewałabym się czegoś ładniejszego no ale może czasem nie o cenę i wygląd chodzi, a o wygodę.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

a ja nie wiem jak kupić sobie stanik do karmienia, obawiam się że nie dostanę na siebie bo ja mam miseczkę bardzo małą w porównaniu do obwodu i normalne staniki też muszę poszukiwać strasznie i jak kupuję to same drogie, bo innych nie ma na taie niewymiarowe cycki
Stary 2015-10-07, 09:53   #3434
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Może chodzi o to że w razie stłuczki jakiejś brzuch duży to wali się nim w kierownice odrazu? I to jest ryzyko bo innego powodu nie widze Ja to sie taka wygodna zrobiłam że teraz TŻ mnie wszędzie wozi ale czasem jak już trzeba też prowadze
Stary 2015-10-07, 09:59   #3435
andriuszka77
Zadomowienie

No wlasnie chyba dlatego ze w razie wypadku większe niebezpieczenstwo. W necie piszą o zakazie prowadzenia w 3 trymestrze,i wczoraj jakis film oglądałam że szpitalnych porad też o tym, więc pytam czy jezdzicie. Ja też prowadzę jak trzeba, nie mam wyjścia ;/

Aktualizuje windowsa do 10, ciekawe czy mi sie spodoba, dotychczas najlepiej pracowało mi sie na 7.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:00   #3436
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie chyba dlatego ze w razie wypadku większe niebezpieczenstwo. W necie piszą o zakazie prowadzenia w 3 trymestrze,i wczoraj jakis film oglądałam że szpitalnych porad też o tym, więc pytam czy jezdzicie. Ja też prowadzę jak trzeba, nie mam wyjścia ;/

Aktualizuje windowsa do 10, ciekawe czy mi sie spodoba, dotychczas najlepiej pracowało mi sie na 7.
Ja nie mogłabym nie jeździć, bo bym oszalała.
Stary 2015-10-07, 10:01   #3437
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Czy Wam też się robi słabo podczas USG? Byliśmy wczoraj na 3D i po paru minutach musiałam się przekręcić lekko na bok bo na plecach myślałam że zemdleje, aż się lekarz wystraszył. A Wy byłyście na 3D? Ogólnie fajnie tak zobaczyć małą choć była cały czas bokiem i miała rączki przy nosku. I chyba trochę za szybko rośnie bo termin przyspieszył mi o 11 dni (na 20.12) a ja chciałam do 2016 doczekać... 😉 Czy Wasze też tak szybko przybierają? Właśnie sprawdziłam od ostatniego USG (11dni wcześniej) 260g urosła i ma już 1360! W 27t5d! Jak tak dalej pójdzie to będzie miała z 5kg jak się urodzi 😱 zaczynam się bać 😨
to od leżenia na plecach pewnie Ci słabo, następnym razem mów od razu żeby pozwolił Ci się położyć na boku
moja córka szybko rosła, synek teraz tez ale to nie znaczy że koniecznie urodzisz wcześniej

Cytat:
ja prowadzę, czasem muszę jak jestem sama z córką, nawet muszę ją dźwignąć do fotelika. Ale już mało to dla mnie wygodne, bo ja niska jestem i fotel muszę mieć blisko, a tu już brzuch przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Ja biore Tardyferon-Fol. U mnie większych szkód nie robi.
ja miałam straszne rewolucje po nim, tak ok godzinę po zażyciu byłam nie do życia, duszności i kołatanie serca. Teraz biorę to co brałam z córką: sorbifer durules i nie mam problemów

5 prań dziecięcych ciuszków już za mą (wyprasowane dwa ), jeszcze jakieś 3-4
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:02   #3438
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
To niezły deal z koszulami zrobiłaś, ja swoje po 50 zł kupiłam, ale jestem z nich zadowolona, są ładne, ze może i pozniej będę w nich spala
Ja w mojej już śpię bo mnie wkurzała gumka od piżamy

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
a ja nie wiem jak kupić sobie stanik do karmienia, obawiam się że nie dostanę na siebie bo ja mam miseczkę bardzo małą w porównaniu do obwodu i normalne staniki też muszę poszukiwać strasznie i jak kupuję to same drogie, bo innych nie ma na taie niewymiarowe cycki
To może kup mniejszy obwód i dokup przedłużkę? Grosze kosztuje

Pisałyście o tych obrączkach, z ciekawości zaczęłam ją ściągać i ledwo dałam radę. Chyba już nie noszę
Stary 2015-10-07, 10:04   #3439
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ też nie rozumie ze się boję rodzic. A już w ogóle denerwuje mnie jak ktoś mi mówi ze kobieta jest do tego stworzona. No kurde,to znaczy ze nie mam prawa się bać?
Za to mój się porodu bardziej boi ode mnie.
Ja w sumie póki co nie boję się porodu (bo nie wiem co nie czeka ).
Najbardziej przeraża mnie okres po porodzie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ooo zdejmuje ktoras z Was juz obraczke, pierscionki ?
Ja obrączkę jeszcze noszę

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Pakujecie do torby od razu kombinezon i rzeczy na wyjście, czy Wam ktoś doniesie?

Hm, może spakuję 2 torby...
Ja przygotuję, żeby tylko mąż mi przywiózł

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja nie wiem skąd on to bierze. Wczoraj mieliśmy sesje. Zatrzymaliśmy się koło takich bel siana no i mówię żeby poszedł z fotografem a ja siku musze. Na co mój Piotrek stwierdził chodź wujek to długo potrwa bo ona ciągłe sika

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Hej, parę dni mnie nie było. Tydzień w Krynicy minął nam ekspresowo, ale piękna pogoda spacery i widoki zrobiły swoje i mój nastrój z dobrego zmienił się w świetny i tak bez zmian. Przyszedł nam narożnik, czekamy na łóżeczko i materac, kupiliśmy też wanienkę ze stelażem (używka za 40 zł) Od szwagierki dostałam walizkę ciuchów w rozm. 56-74, od poniedzialku czeka mnie pranie i prasowanie.

Przepraszam że nie cytuję ale ledwo nadrobiłam ten tydzień, poza tym jakoś tematy kp i inne ciążowe odsunęłam od siebie bo nie chcę się niepotrzebnie martwić.

Gratuluję udanych wizyt, widziałam że HALWAYA ma już wyznaczony termin - współczuję insuliny.

Właśnie zaliczam glukozę drugi raz, bo ostatnie badanie to sobie mogę wsadzić w d... Jak to lekarz stwierdził. Jutro badania prenatalne. Aha i jeszcze jedna rzecz: Może któraś z was byłaby zainteresowana. Dostałam sporo kombinezonów, mam trzy które teoretycznie są na 0-3 m ale rozmiarowo takie jak kombinezon ze smyka 68, mogę się podzielić. Piszcie na pw to wyślę więcej fotek a tu tylko poglądowe

Fajnie, że nabrałaś nowej energii! Jednak takie wyjazdy są potrzebne

Cytat:

Ja piję Feroplex, ale jest na receptę i nie tani. Tyle, że nic mi po nim nie jest póki co.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53022715]
Ifcia położna na sr mówiła, żeby trzymać się terminu om i pierwszego usg, bo później to są indywidualne sprawy i jak tak się zaczyna ten termin przyspieszać, to się babki denerwują, że już powinny rodzić a tu nic. I stąd masowe wywoływania porodów, co wcale dobre nie jest.[/QUOTE]To jak nic mi w święta wypada
Ale może przez świąt przenoszę chociaż

Cytat:
Ja planuję jeździć do samego końca. Na wizyty do przychodni mam tylko 12 km w jedną stronę no i do miasta na zakupy też muszę autem jechać, bo na piechotę to za długo :/
Chyba, że fizycznie będę się bardzo źle czuła to jakoś to trzeba będzie zorganizować (głównie wyjazdy na wizyty).
A dlaczego nie można?

Dzień dobry
Obudziłam się w wielką ochotą na Myślałam, że eksploduję

Jutro jedziemy po nasze zdjęcia!
Stary 2015-10-07, 10:04   #3440
andriuszka77
Zadomowienie

No bo to niezależność, teraz każda kobieta powinna mieć prawko jak jej zdrowie na to pozwala.
Ja staram sie unikać w końcówce ciąży prowadzenia na dłuższe dystanse, ale jak muszę to jadę. Widzę że Wy też traktujecie te zakazy z przymrożeniem oka, więc uspokoilyscie mnie.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:06   #3441
sylwoha
Zakorzenienie

Dzieki za pomoc

Co do jazdy wczoraj sie zastanawialam nad pijechaniem do przyjaciolki 500 km hahah ale chyba jednak nie.. :p

Czekam :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:15   #3442
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
[B]
Możesz odsunąć fotel, o ile masz długie nogi i starczy Ci na pedały
Właśnie w tym problem, mam tylko 163 cm wzrostu 😜 mogę ewentualnie jeszcze kombinować ze zmianą ustawienia kierowcy ale nie wiem czy da się ją głębiej wcisnąć 😀

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:16   #3443
czubasek20
Zakorzenienie

aniqa ja tez dzis sie obudzilan ze starszna ochota na wungabunga o 4 rano...
Mimo zakazu troche poswintuszylismy. Jak tz mnie odpycham i mowil ze jie mozna to ja w ryk, w koncu odpuscil i bylo tak delikatnie, tyci tyci.

Stary 2015-10-07, 10:37   #3444
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Hy?
Ja się właśnie zamierzam uczyć jeździć :P
A czemu nie można prowadzić?

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
To chyba się spotkamy bo ja się wybieram choć nie wiem czy dotrę (trochę źle się czuję).

Dzień dobry 😄
Z Wami nie da się być na bieżąco 😔
Jakoś nie mam czasu ostatnio żeby czytać codziennie i robią mi się straszne zaległości. Staram się jakoś nadrabiać ale cześć też niestety pomijam 😔

Czy Wam też się robi słabo podczas USG? Byliśmy wczoraj na 3D i po paru minutach musiałam się przekręcić lekko na bok bo na plecach myślałam że zemdleje, aż się lekarz wystraszył. A Wy byłyście na 3D? Ogólnie fajnie tak zobaczyć małą choć była cały czas bokiem i miała rączki przy nosku. I chyba trochę za szybko rośnie bo termin przyspieszył mi o 11 dni (na 20.12) a ja chciałam do 2016 doczekać... 😉 Czy Wasze też tak szybko przybierają? Właśnie sprawdziłam od ostatniego USG (11dni wcześniej) 260g urosła i ma już 1360! W 27t5d! Jak tak dalej pójdzie to będzie miała z 5kg jak się urodzi 😱 zaczynam się bać 😨
Hmn mi leżenie na plecach ani usg nic nie szkodzą...

I zrezygnowałam z bajerów jak 3d i 4d. Jeśli idzie o diagnostykę to są gorsze niż zwykłe, a też istnieją przesłanki, że wcale nie takie neutralne. Oprócz tego jestem skąpa

Cytat:
Oglaszam wszem i wobec, ze jesten zwarta i gotowa. Mam nawet torby popakowane do szpitala.

Teraz bede cale dwa miesiace sie nudzic. (I narzekac, bo przed nami dwa miesiace najgorsze miesiace )

Ooo zdejmuje ktoras z Was juz obraczke, pierscionki ?
Mi wogle palce nie zgrubły. W sumie to nawet szkoda, bo mi zaręczynowy nadal trochę leci. A to aż taka opuchlizna ma nastąpić przez te 2 miesiące?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ja po mieście planuję do samego końca, tzn. do momentu kiedy będę się czuła fizycznie sprawna:p
A w trasy większe niż 30km bez kierowcy obok już raczej bym się bała nawet teraz:p
Ja nie lubię takiego fasonu. Effuniaki KM może nie są szałowo ładne, ale wiem, że jak kupię dobry rozmiar, to starczą mi na cały czas karmienia. Ostatnio effu eksploatowałam 2 lata i jeszcze je potem sprzedałam w dobrym stanie
Kupię pewnie czarny i cielisty http://www.ewa-michalak.pl/product-p...-KM-Onyks.html
Tak na modelce wygląda: http://kataloglb.blox.pl/resource/196_2.jpg

Miałam ten model w wersji normalnej i go kochałam, bo był szalenie wygodny.

Kupiłam jakiś alles mama w promocji miękki z myślą na początek po domu oraz jakiś dziwny za 30zł. Myślę przeżyć z tym miesiąc i zamówić effu.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:39   #3445
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja w mojej już śpię bo mnie wkurzała gumka od piżamy

To może kup mniejszy obwód i dokup przedłużkę? Grosze kosztuje

Pisałyście o tych obrączkach, z ciekawości zaczęłam ją ściągać i ledwo dałam radę. Chyba już nie noszę
Ja też się właśnie zastanawiam czy przypadkiem przed porodem jej nie wciągnie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Za to mój się porodu bardziej boi ode mnie.
Ja w sumie póki co nie boję się porodu (bo nie wiem co nie czeka ).
Najbardziej przeraża mnie okres po porodzie

Ja obrączkę jeszcze noszę

Ja przygotuję, żeby tylko mąż mi przywiózł

Fajnie, że nabrałaś nowej energii! Jednak takie wyjazdy są potrzebne

Ja piję Feroplex, ale jest na receptę i nie tani. Tyle, że nic mi po nim nie jest póki co.

To jak nic mi w święta wypada
Ale może przez świąt przenoszę chociaż

Ja planuję jeździć do samego końca. Na wizyty do przychodni mam tylko 12 km w jedną stronę no i do miasta na zakupy też muszę autem jechać, bo na piechotę to za długo :/
Chyba, że fizycznie będę się bardzo źle czuła to jakoś to trzeba będzie zorganizować (głównie wyjazdy na wizyty).
A dlaczego nie można?

Dzień dobry
Obudziłam się w wielką ochotą na Myślałam, że eksploduję

Jutro jedziemy po nasze zdjęcia!
Super, koniecznie się pochwal, chociaż kilkoma

Cytat:
aniqa ja tez dzis sie obudzilan ze starszna ochota na wungabunga o 4 rano...
Mimo zakazu troche poswintuszylismy. Jak tz mnie odpycham i mowil ze jie mozna to ja w ryk, w koncu odpuscil i bylo tak delikatnie, tyci tyci.
Oj Ty niegrzeczna

Ja zrobiłam pranie i sprzatnelam toaletę i już jestem zmęczona

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:41   #3446
dolinka881
Zadomowienie

A ogladalyscie może staniki z H&M? Teraz widzę na stronce, że mają też takie usztywniane, ale w sklepie jakoś nie zwróciłam na nie uwagi.
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 10:56   #3447
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Ja nie lubię takiego fasonu. Effuniaki KM może nie są szałowo ładne, ale wiem, że jak kupię dobry rozmiar, to starczą mi na cały czas karmienia. Ostatnio effu eksploatowałam 2 lata i jeszcze je potem sprzedałam w dobrym stanie
Kupię pewnie czarny i cielisty http://www.ewa-michalak.pl/product-p...-KM-Onyks.html
Tak na modelce wygląda: http://kataloglb.blox.pl/resource/196_2.jpg

Miałam ten model w wersji normalnej i go kochałam, bo był szalenie wygodny.

Kupiłam jakiś alles mama w promocji miękki z myślą na początek po domu oraz jakiś dziwny za 30zł. Myślę przeżyć z tym miesiąc i zamówić effu.
A gdzie kupowałaś Effuniaki? Przez neta czy stacjonarnie? Słyszałam, że one mają trochę inną rozmiarówkę

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Kurczę, nie spodziewałam się, że one aż tyle kosztują. Sknera za mnie mimo, że wierzę, że są warte swojej ceny
Stary 2015-10-07, 10:57   #3448
ogolnie
Zakorzenienie

A wy znowu o
Całą noc dziś mi się bzykanie śniło. Oszaleję niedługo A jak dziś TŻ będzie zmęczony to zacznę go podejrzewać o zdradę

No i ta giełda odzieżowa w Poznaniu mi się śniła Potraktowałam to jako znak, że muszę tam jechać i kupię sobie kurtkę zimową Ale nie mam karty, a kartę dostają tylko ci, którzy mają działalność gospodarczą...Także lipa. Chyba, że kogoś znajomego znajdę, która posiada i mi wypożyczy

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-10-07 o 10:58
Stary 2015-10-07, 11:00   #3449
mujer
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie kupowałaś Effuniaki? Przez neta czy stacjonarnie? Słyszałam, że one mają trochę inną rozmiarówkę
Ja przez neta kupowałam, ale zwykle udawało mi się dobrze z rozmiarem wycelować. Raz tylko odsyłałam.
Tak, mają inną rozmiarówkę. Obwody zwykle mają ściślejsze, a miski większe.
Lepiej sobie pomierzyć stacjonarnie i pooglądać, tak polecam na początek Można przy okazji ocenić, czy pasują, bo nie każdemu muszą Ja lubię, bo jakoś na mój biust jako jedyne w sumie idealnie włażą. Ale zwykle byłam małocyca Nosiłam 65c ze standardowych rozmiarów.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Kurczę, nie spodziewałam się, że one aż tyle kosztują. Sknera za mnie mimo, że wierzę, że są warte swojej ceny
No wiem, koszmarnie drogie są teraz. Ale ceny ostatnio skoczyły, kiedyś za jakieś 100 można było spokojnie kupić. Teraz to też się szczypałam kupić, ale ostatecznie uznałam, że wolę 2 effu, które będą mnie uszczęśliwiać, niż 5 innych, co mnie wkurzają. Teraz w ciąży kupiłam jakieś kostary, esotiqi na promocjach, bo uznałam, że się nie opłaca inwestować i w sumie to chodzę w 2 sztukach tylko, bo reszta jest nieznośna. A i te 2 sztuki są dalekie od przyjemnych.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 11:02   #3450
czubasek20
Zakorzenienie

W smyku sa znow przeceny. Spiworki za 27 zl, bluzki z krotkim.rekawem takie na lato po 9 zl

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości