|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Kurdeeeeee od 8 tu pisze
i nie potrafie skonczyc ![]() dzien dobry miło jest wstac po 7 a nie o 3 ![]() kumpela dzwoniła 2 h na telefonie i tak jakoś mi zeszło Cytat:
Cytat:
![]() ja się własnie zastanawiam czy zaręczynowego juz nie ściągnać, ale boje sie ze go zgubie .. ;/ :P zwłaszcza ze z moim pierscionkiem były jaja ( nie wiem czy Wam opowiadałam ze to mój 2 ? ![]() )Cytat:
![]() )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) no i nacieszyłaś się tż )Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
i sama się bardzo często nad tym zastanawiam :PCytat:
znajoma mówiła ze pod koniec 8 miesiaca juz nie prowadzila bo jej było niewygodnie ... zobaczymy za bardzo przywykłam do samochodu ;/ zwłaszcza jak tż nie ma do wieczora a ja musze sie gdzies przemieścić ..czekamy ![]() Cytat:
chyba bym sobie darowała ![]() ![]() Cytat:
stacjonarnie też ?![]() posiedze troche musze się ogarnąć iść do księgowego i pzu i biore sie za leczo ) a jak starczy sił to zacznę ogarniać szafe pogoda brzydka więc nic mnie nie będzie rozpraszac - chyba że łóżko
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już was rozumiem, o co chodzi z tym pęcherzem
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Kalusia ja brałam żelazo dwa miesiące dawkę podwójną to znaczy 4 tabletki dziennie a na ulotce pisali ze można góra dwie. dopiero położna mi mówiła ze ulotki nie obowiązują kobiet w ciąży
Teraz biorę jedną ale ma więcej jonów i zobaczymy. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A b12 biorę 3x dziennie. |
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po.
W zasadzie wszystko ok, ale maly ma powiekszona nerke. Niby u chlopcow tak bywa i sprawdzimy to nast razem, ale wiadomo sie czlowiek stresuje. Wazy 2114. Termin skoczyl na 23 listipada. Ale on mowi zeby trzymac sie koncowki listopada jako tp. Mam skracajaca sie szyjke, mam skurcze- ktorych nie czuje! Kazal lezec, w zasadzie bardzo duzo lezec bo musze wytrzymac do listopada chociaz. Ahh nie wien czy mmie straszy czy co. Co do wynikow- nie przejmowac sie narwzie, duzo pic- nie jest rzeczy z wysokim ig. Powtorzyc mocz na za 3tyg Dostalan z☠☠☠ke za nie robienie irygacji tr. I nie izywanie krazkow macmirror. A mi sie ubzduralo ze jak sie poprawi to mam odstawic :p No i tylez Aa i naly sie rusza ma rece nogi i palce :p i na pewno jest malym bo jaja jak donice :p |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twój Tomek jest chyba największy
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Bo on w zasadzie z listopada bedzie
a i ma byc po kim duzy
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby z nerką się poprawiło do następnego USG, mi na ostatnim USG wyszedł taki sam TP, ale mój lekarz też mówi, że trzymamy się TP z pierwszego USG genetycznego
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Jak was czytam to mam wrażenie ze będę najdłużej się z ciążą bujać
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha duży chłopak
Z nerką na pewno będzie w porządkuA z leżeniem widzę że u ciebie jak u mnie- bolesne skurcze mam tylko jak np. pochodzę, tak poza tym też mam, ale nie czuję specjalnie |
|
|
|
#3461 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
0enedue jaki macie fajny zwyczaj jakbym o tym powiedziała TŻ to na pewno byłby zachwycony tym pomysłem ![]() ja też myślałam, że ten ochroniarz mnie tak śledzi, bo myśli że mam coś np w reklamówce, ale okazał się gentelmenem
|
|
#3462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie nie czuje sie taka zmęczona i nie boli mnie tak często głowa .. no ale czy to efekt tych tabletek okaze sie za tydzienCytat:
) !! odpoczywaj !
|
|
#3463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przyznam ze oczy szeroko otwarte zwlaszcza jak on mnie tak straszy ![]() Cytat:
Ehh sprawdzony sposob apap plus kawa nie pomogl na glowe:/ Lezalam od rana zrobilam sobie tez zimny oklad i kicha :/ koszmar pierwszego trymestru powrocil :/ |
||
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja caly czas jeżdżę a juz 32 tydzień u mnie.
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3466 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam sie i ja.
Alez mi dzisiaj nie dobrze. Buuu i sie nie wysypiam ostatnio. Mam problem z przekrecaniem sie z boku na bok :-( ehhhhh ale juz blizej niz dalej. Cytat:
Ja tez mam tylko 162 cm. Na szczescie u mnie mozna wcisnac kierownice i jest troche wiecej miejsca na brzuszek. Ale z wysiadaniem to juz jest problem. Musze najpierw odsunac fotel. Cytat:
|
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
sa na stronie ale jak na szybko patrzałam to rozmiar 50 i 56 ;/ chyba ze to jest jakaś inna rozmiarówka niż ubrań ale niesądze ?
If U want to be happy - BE ! Iga 14.12.2015 Edytowane przez 0enedue Czas edycji: 2015-10-07 o 12:04 |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Aa i ulozony elegancko glowa na dole
![]() Wkurza mnie nakaz lezenia. Postsram sie dostosowac, duzo mi nie zostalo. Jakis serial musze ogarnac co mnie wciagnie Bonyy to bede miala dziecie 4 kg. Na co mi byly 56 :p |
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje i współczucia (w razie porodu sn )---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Zastanawiam się, czemu moja ciąża jest jednak tak mało problemowa... Podejrzewam, żę ktoś coś przeoczył Albo ja się za mało sobą zajmuję ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Bierzecie szlafrok do szpitala? Posiadam ze 3, ale wszystkie wielkie i grube. Nie wiem czemu, ale moja rodzina uważa, że szlafrok musi być w rozmiarze XXXXXXXL Spoko, tylko dla mnie XL, przy moim S to już masakra Nie wezmę takiego, bo zajmie pół torby i tylko się zabiję na zakręcie, albo utopię młodego w rękawie ![]() A szkoda mi kupować jakiś nowy, bluzy stosownej nie mam hm.. |
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie odpoczywaj jak najwięcej, żeby nie kusić losu
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha to już naprawde kawał chłopa! Ponad 2kg fiu fiu
Leż i sie oszczędzaj jak gin kazał.
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakas niemoc mnie dopadla. Ogarnelam luchnie, wstawilam obiad i leze. Tesciowa po poludniu jedzie do corki na trzy dni wiec zobacze ja dopiero w niedziele jak wroce z uczelni. |
|
|
|
|
#3473 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie jak to dobrze za wczasu naszykowac, pozniej niewiadomo skad mogą wyskoczyć takie akcje i robi się problem, bo ubranka nie poprasowane itd ;/ To już naprawdę nie są żarty, tylko trzeba się zmobilizować. Mam nadzieję, że z nerka bedzie ok, chyba nie jesteś sama jeśli o to,chodzi, no któreś dziewczyny też coś z berka u chłopców miały. No i Tomek to już jest Gość, kawał chłopca! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe kiedy wróci od rodziców, bo na noc ma do pracy, więc sam sobie będzie winny![]() Cytat:
Może spróbuj wyjść na świeże powietrze? A magnez lykasz? Pijesz duzo? Od tego też może boleć ;/ Cytat:
![]() I nie powiedziane, ze będzie 4 kg, sama wiesz jak to przy tych pomiarach jest. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z córką miałam polarowy długi, a po porodzie dostałam taki cieńszy i tym razem wezmę ten, a najwyżej polarowy TŻ mi dowiezie jak będzie zimno na oddziale (choć nie przypuszczam). |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek pokaż jaki szlafrok zamówiłas? Bo ja nie mam i też muszę kupic.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Zaktualizował mi się Windows do 10. I rozwaliło mi ostrość i rozdzielczość. Bleeee wieczorem muszę to poustawiać i poobczajać go.
Cytat:
Biorę szlafrok, też taki cieplejszy chyba, mam taki pluszowy biały, nada się, musi. Raczej innego nie będę kupować. Uciekam do kina mąż specjalnie wyrwał się wcześniej z pracy, żebyśmy sobie wyskoczyli na film faaajnie, miłego popołudnia papa
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-07 o 12:18 |
|
|
|
|
#3477 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Hm, ryczenie na wieczór to zła rzecz, rano oczy pieką i łeb nawala. Jak żyć, ja się pytam? ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer na bank bedzie dobdze
![]() Ja sie tez na dobrze nastawiam, ale jednak musze sie nauczyc ufac lekarzowi. Bo jezeli nie bede mu ufala to jaki jest sens chodxenia do niego. Ja za duzo chcialabym sama :p Co do wagi oby nie cukrzycowa, ale mam paski pokontroluje sobie w imie zasady zaufanie zaufaniem a kontrola kontrola :p Aha i nie zebym narzekala ze nie moge sprzatac lazic i stac za dlugo :p Tylko nie lubie jak mi ktos cokolwiek kaze. To moze jednak wykupic ta spasmoline... |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer i czego ryczysz
Ja kupiłam taki byle jaki szlafrok na targu,jest fajny bo cienki a ja jestem zimnolubna 25zł dałam. Może kupię jeszcze jeden jakiś bardziej ludzki bo ten to straszny jest zresztą nie mogę się powoli dopiąć w niego...kupiłam w czerwcu,jak jeździłam na kontrole do szpitala.
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wlasnie kojarze ze ktoras miala cos ie tak z nerka, ale nie pamietam ktora..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

i nie potrafie skonczyc
miło jest wstac po 7 a nie o 3 

zwłaszcza ze z moim pierscionkiem były jaja ( nie wiem czy Wam opowiadałam ze to mój 2 ?

ale ten płyn to chyba dopiero później bede uzywała

:P

Spoko, tylko dla mnie XL, przy moim S to już masakra