Mamusie lutowe - część II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 11:12   #2851
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
U nas pobudka byla o 6 Nie cierpie rano wstawac do tego w taka pogode. U nas w UK jest okropnie, mrzy, wieje, jest szaro buro I ponuro Powinnam zaczac ogarniac bo dzisiaj wyjezdzam ale taaaaaaak mi sie nic nie chce. Niech mi ktos da sile
Na mnie nie licz u nas to samo miałam taaaaakie plany na dzisiaj a nie mogę się zebrać do obierania ziemniaków na kluchy taki leń w tyłku dobrze że w pracy nie muszę być A ty lecisz czy jedziesz ? a jak lecisz to z którego lotniska ? tanie loty macie? ... ja z Bristolu latam choć od 2 lat samochodem jeździmy
Stary 2015-10-07, 11:14   #2852
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ja nadal przeglądam dodatki do pokoju Tuśki
pokaż co tam masz fajnego
Ja przeglądam blogi finansowe o inwestowaniu i stwierdzam, że to nie dla mnie.... ja potrafię chyba tylko straty generować
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 11:37   #2853
Lola2828
Zadomowienie

Figa widzę że u nas całkiem podobnie Taka baba jak ja to tylko wydatki dobrze że tż robi nadgodziny
Stary 2015-10-07, 12:08   #2854
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Widzę, że od rana walczycie dzielnie. Mnie się kończy robić pranie, a czeka na mnie sterta do prasowania. Obiad się już robi. Jejku zachciało mi się jakiegoś...czegoś dobrego, może ciasto? Szkoda, że nie mam dobrych jabłek to bym właśnie szarlotkę zrobiła.
Powiedźcie mi proszę jak jest u Was z wagą? Moja nadal stoi w miejscu i klasyfikuje się na -4kg z początku ciąży, a to już połowa 21 tc. Powoli zaczyna wydawać mi się do dziwne, choć z drugiej strony cieszę się, bo tarczyca wystarczającą przez ostatni rok rozwaliła mi wagę.

Zalezy kochana od wielu rzeczy. Mialas nadwage przed ciaza? Bo jesli mialas to akurat dobrze ze narazie nie przybierasz. Pomysl ze nasze maluszki waza ok 300g w tym momencie. A ja potrafie kilogram przytyc I kilogram zgubic w ciagu doby wiec te 300g poprostu ginie. Ja przytylam 3kg ale ja nie mialam absolutnie zadnej nadwagi I w 10tc musialam zmienic tryb zycia na bardziej osiadly bo mi zadyszka I wzdecia zyc nie dawaly. I to odrazu odbilo sie na wadze. Ale to I tak mniej przytylam niz w poprzedniej ciezy wiec sie nie martwie. Ty tez nie powinnas, tak naprawde dopiero w 3 trymestrze powinno zaczac sie przybieranie na wadze.

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Na mnie nie licz u nas to samo miałam taaaaakie plany na dzisiaj a nie mogę się zebrać do obierania ziemniaków na kluchy taki leń w tyłku dobrze że w pracy nie muszę być A ty lecisz czy jedziesz ? a jak lecisz to z którego lotniska ? tanie loty macie? ... ja z Bristolu latam choć od 2 lat samochodem jeździmy

Lece bo sama. Normalnie tez jezdzimy samochodem, ale sama to nie pojade bo troche dlugo za kolkiem dla ciezarnej. Poza tym wychaczylam bilet w obie strony za 67 funtow z luton do lublina wiec spoko. Do Bristolu to chyba masz daleko co? Bo ja do Luton tak poltorej godziny a laduje w PL pod domem

Ogarnelam kopytka zeby mieli na pare dni jak mnie nie bedzie. Zrobie jeszcze jakies kotlety na dzisiaj, ogarne chate, spakuje sie I lece.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:24   #2855
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Cześć Mamusie
Widzę, że od rana walczycie dzielnie. Mnie się kończy robić pranie, a czeka na mnie sterta do prasowania. Obiad się już robi. Jejku zachciało mi się jakiegoś...czegoś dobrego, może ciasto? Szkoda, że nie mam dobrych jabłek to bym właśnie szarlotkę zrobiła.
Powiedźcie mi proszę jak jest u Was z wagą? Moja nadal stoi w miejscu i klasyfikuje się na -4kg z początku ciąży, a to już połowa 21 tc. Powoli zaczyna wydawać mi się do dziwne, choć z drugiej strony cieszę się, bo tarczyca wystarczającą przez ostatni rok rozwaliła mi wagę.
U mnie na plusie 6 kg i to cały nabytek z ostatnich 4 tygodni, miesiąc temu wazylam jeszcze 58 kg ( przy wzroście 164) , a to dopiero początek przybierania 23 tydzień zaczynam wiec do końca myśle ze znów dobije 23 kg jak to było z córka będę kuleczka
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:30   #2856
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Zalezy kochana od wielu rzeczy. Mialas nadwage przed ciaza? Bo jesli mialas to akurat dobrze ze narazie nie przybierasz. Pomysl ze nasze maluszki waza ok 300g w tym momencie. A ja potrafie kilogram przytyc I kilogram zgubic w ciagu doby wiec te 300g poprostu ginie. Ja przytylam 3kg ale ja nie mialam absolutnie zadnej nadwagi I w 10tc musialam zmienic tryb zycia na bardziej osiadly bo mi zadyszka I wzdecia zyc nie dawaly. I to odrazu odbilo sie na wadze. Ale to I tak mniej przytylam niz w poprzedniej ciezy wiec sie nie martwie. Ty tez nie powinnas, tak naprawde dopiero w 3 trymestrze powinno zaczac sie przybieranie na wadze.

Lece bo sama. Normalnie tez jezdzimy samochodem, ale sama to nie pojade bo troche dlugo za kolkiem dla ciezarnej. Poza tym wychaczylam bilet w obie strony za 67 funtow z luton do lublina wiec spoko. Do Bristolu to chyba masz daleko co? Bo ja do Luton tak poltorej godziny a laduje w PL pod domem

Ogarnelam kopytka zeby mieli na pare dni jak mnie nie bedzie. Zrobie jeszcze jakies kotlety na dzisiaj, ogarne chate, spakuje sie I lece.
Faktycznie, tych kg wcześniej to było u mnie za dużo. Przez tą pioruńską tarczycę to mogłam nie jeść nic a z powietrza kg wpadały na wadze. Pocieszam się tym, że nie widać tego po mnie, jestem dość wysoka. Ale to nie jest przecież najistotniejsze. Skoro dziecko rozwija się prawidłowo, układ immunologiczny nie reaguje autoagresją w zw. z tarczycą, to jest to dla mnie najważniejsze. Resztą będę się przejmować później.

Odgrzewane kopytka, takie zarumienione, do tego dobry sos, duszone chude mięsko, pychota. Szkoda tylko, że mnie mięso słabo w ciąży wchodzi.

Ogarniaj temat, bo potem na wariata będziesz gonić z zadyszką :/. Spokojnego lotu i lądowania . Fajnie, że z lotniska masz blisko z domu w PL. Daj znać jak dolecisz .
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:30   #2857
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
U nas w sumie od konca zeszłego tygodnia jest ładnie 😊 i po południu ok 20 stopni 😊 więc pransko na całego bo szmatki nie uciekną a pogoda owszem....
Tez dziś planowałam pójść na bazarek ( na szmatki) maja ciekawe rzeczy z Uk w tym duzo nowych, poluje na ciuszki dla małego bo juz nie będę ubierała jego w różowe po siostrze chociaż do szpitala na początek kupie cos typowo dla chłopca on i muszę kupic stanik na większy bo jak usiądę to fiszbiny zaczynaja sie wpijac pewnie czekają mnie jeszcze ze dwie takie wymiany
Stary 2015-10-07, 12:35   #2858
siasia13
Rozeznanie

MamaKarolci zajmiesz sie malenstwem to zgubisz kilogramy Najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe. Taka twoja uroda, nie przejmuj sie.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Faktycznie, tych kg wcześniej to było u mnie za dużo. Przez tą pioruńską tarczycę to mogłam nie jeść nic a z powietrza kg wpadały na wadze. Pocieszam się tym, że nie widać tego po mnie, jestem dość wysoka. Ale to nie jest przecież najistotniejsze. Skoro dziecko rozwija się prawidłowo, układ immunologiczny nie reaguje autoagresją w zw. z tarczycą, to jest to dla mnie najważniejsze. Resztą będę się przejmować później.

Odgrzewane kopytka, takie zarumienione, do tego dobry sos, duszone chude mięsko, pychota. Szkoda tylko, że mnie mięso słabo w ciąży wchodzi.

Ogarniaj temat, bo potem na wariata będziesz gonić z zadyszką :/. Spokojnego lotu i lądowania . Fajnie, że z lotniska masz blisko z domu w PL. Daj znać jak dolecisz .

No widzisz, to dobrze ze nie przybierasz Ja tez mam niedoczynnosc I przeciwciala tarczycowe. Tylko ja jakos nie tylam, poprostu mialam szczescie plus cwiczyla I biegalam jak glupia przed ciaza Bardzo mi to pomoglo w walce z moja tarczyca wiec polecam jak juz urodzisz I dojdziesz do siebie.

Wlasnie lece sie pakowac bo bedzie tak jak mowisz. Bede latac z zadyszka I jezorem do pasa
Stary 2015-10-07, 12:36   #2859
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
U mnie na plusie 6 kg i to cały nabytek z ostatnich 4 tygodni, miesiąc temu wazylam jeszcze 58 kg ( przy wzroście 164) , a to dopiero początek przybierania 23 tydzień zaczynam wiec do końca myśle ze znów dobije 23 kg jak to było z córka będę kuleczka
To ja się jednak ugryzę w język.
Sądzę, że przy dwójce dzieci, to szybko zapomnisz o nadprogramowych kilogramach. Nie dołuj się. A ja postaram się już nie marudzić w tym temacie.
Stary 2015-10-07, 12:37   #2860
siasia13
Rozeznanie

Lola jakby co to w klubie dalam info o cc w UK dla ciebie
Stary 2015-10-07, 12:43   #2861
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:

No widzisz, to dobrze ze nie przybierasz Ja tez mam niedoczynnosc I przeciwciala tarczycowe. Tylko ja jakos nie tylam, poprostu mialam szczescie plus cwiczyla I biegalam jak glupia przed ciaza Bardzo mi to pomoglo w walce z moja tarczyca wiec polecam jak juz urodzisz I dojdziesz do siebie.

Wlasnie lece sie pakowac bo bedzie tak jak mowisz. Bede latac z zadyszka I jezorem do pasa
Przez staw kolanowy u mnie bieganie odpada, ale rower, to jest to . Oboje z mężem lubimy. Młodej kupi się rikszę i będziemy śmigać we trójkę, jak już będzie odpowiedni na to czas. W gruncie rzeczy jestem dobrej myśli.

Jak wylądujesz, pewnie wieczorem to gwarantuję, że nie odpoczniesz jutro jak rodzina weźmie Cię w obroty .
Stary 2015-10-07, 12:45   #2862
MamaKarolci28
MamaKarolci28

[QUOTE=siasia13;53025830]MamaKarolci zajmiesz sie malenstwem to zgubisz kilogramy Najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe. Taka twoja uroda, nie przejmuj sie.

W 10 tygodni zrzucilam 19 kg, bez większego wysiłku było lato wiec duzo spacerowałam z wozeczkiem, piłam duzo wody i waga sama spadała , brzuch naprawdę ładnie sie wciągnął ( nosiłam ten pas poporodowy) zero rozstępów , pózniej waga jak zaklęta stanęła i te 4kg zostały .
Stary 2015-10-07, 12:46   #2863
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Lola jakby co to w klubie dalam info o cc w UK dla ciebie
Nawet ci już odpisałam . Dzięki jeszcze raz
Spokojnego lotu ja do Bristolu mam 2,5 h ale latam do Krakowa lub Katowic a tam juz 40 min i jestem w domku Co do kg to zostawie to bez komentarza u mnie juz kilka na plus Ale co tam nie patrze na to myśle o dzidzi a nie o sobie Grunt że tż twierdzi że wyglądam pięknie I ciągle to powtarza nie wiem czy naczytał się że trzeba tak mówić kobiecie w ciąży czy faktycznie mu się podoba
Stary 2015-10-07, 12:52   #2864
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
To ja się jednak ugryzę w język.
Sądzę, że przy dwójce dzieci, to szybko zapomnisz o nadprogramowych kilogramach. Nie dołuj się. A ja postaram się już nie marudzić w tym temacie.
Tez tak myśle ze szybko zapomnę o kg i do wiosny wszystkie mamuśki będziemy wyglądały jak z przed ciazy
Stary 2015-10-07, 12:52   #2865
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
u nas również 23 tydzień i jak na razie ok. 5 kg na plusie z czego przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam nic z powodu krwiaka :/
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:57   #2866
Caramel 85
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny kamień mi z serca spadł że z szyjką jest jednak ok.

ja ten kompot wygląda super smakowicie, a robiłaś może w jakiejś innej wersji bez imbiru i goździków? Za Imbirem nie przepadam, a na goździki mam uczulenie dlatego się zastanawiam co by można dodać w zamian.

Miniaczek gratuluję chłopca! Z podanych przez Ciebie opcji najbardziej podoba mi się Hubert, jestem zwolenniczką polsko brzmiących imion.

Siasia udanego lotu! Na długo do pl?

Hermi u mnie ok 6 kg na plusie.

U mnie pogoda brzydka dzieciaki już lepiej, po dwóch dniach po katarze ani śladu za to mnie strasznie gardło boli i widzę że nie wybijam się dzisiaj bo też nic mi się nie chcę.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:00   #2867
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
pokaż co tam masz fajnego
Ja przeglądam blogi finansowe o inwestowaniu i stwierdzam, że to nie dla mnie.... ja potrafię chyba tylko straty generować
poki co nie ma co pokazywać, bo próbuję się zdecydować na kolorystykę i jakieś wzory przewodnie

[QUOTE=MamaKarolci28;53026 006]
Cytat:
MamaKarolci zajmiesz sie malenstwem to zgubisz kilogramy Najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe. Taka twoja uroda, nie przejmuj sie.

W 10 tygodni zrzucilam 19 kg, bez większego wysiłku było lato wiec duzo spacerowałam z wozeczkiem, piłam duzo wody i waga sama spadała , brzuch naprawdę ładnie sie wciągnął ( nosiłam ten pas poporodowy) zero rozstępów , pózniej waga jak zaklęta stanęła i te 4kg zostały .

Bo u Ciebie pewnie to była w większości woda. Moja gin mówiła,że niektore tak tyją z niczego i po prostu mają tendencję do zbierania się wody w organizmie w trakcie ciąży.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:01   #2868
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja ide wlasnie do pracy w prawie zimowej kurtce i szaliku. Tylko czapki mi brak a strasznie wieje.
Ledwo dopilam kurtkę :/ musze nowa kupić ale nie wiem gdzie tak zeby była i na teraz i na zimę

Sent from my iPhone using Tapatalk
U mnie tez wieje pizga i masakra.. Az gardlo mnie rozbolalo a naokraglo na dwor wylaze bo mam dzis 3 okienka.

Co do wagi to ja jejestem 23tdz2dz i mam ponad 3 na plus wiec jest ok. Mysle ze nie ma co sie orzejmowac jesli narazie malo co sie przybywa. Potem bedziemy narzekac

Ja dzięki za przepis
Stary 2015-10-07, 13:33   #2869
butterfly20
Zakorzenienie

Boskoooo... właśnie mi małż dzwonił,że pajac na nim wymusił pierwszeństwo i ma ćwierć auta skasowane...:mu r:

Stary 2015-10-07, 13:42   #2870
figa84
Zakorzenienie

Ja myślałam, że moje 6kg to sporo, ale widzę, że nie tylko ja tak mam. Przy czym w pierwszej ciąży w sumie 17kg, więc mam zamiar więcej nie mieć tym razem. Wtedy nie miałam problemów z tarczycą to ładnie zeszło, a co będzie teraz zobaczymy....
Stary 2015-10-07, 13:46   #2871
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Mamusie
Wow. Ja mam ok 4-5 kg do przodu ale boooję się bo teraz takiego jamochłona dostałam, że nie pamiętam, żebym z Małgosią tyle jadła. Cały czas mogłabym jeść kanapki albo pieczone ziemniaki. Mojemu TŻ-towi wychodzi to już bokiem.

Z Małgosią przytyłam 17 kg. Zrzuciłam wszystko ale później sobie pofolgowałam i tą ciążę zaczęłam +8kg w stosunku do tamtej.

Cytat:
Boskoooo... właśnie mi małż dzwonił,że pajac na nim wymusił pierwszeństwo i ma ćwierć auta skasowane...:mu r:

Współczuję Mam nadzieję, że nic mu się nie stało.

Byłam na pobraniu, dostałam z☠☠☠ę, że tak późno (mimo, że w czasie). Chciałam się na wizytę zapisać- na cały październik nie ma miejsc a na listopad nie ma grafiku. Moja przychodnia. Ja i tak jadę w pon. do tego lekarza co dał mi zwolnienie, żeby było elegancko ale tutaj też wypadałoby się pokazać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:53   #2872
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że z tż wszystko ok, bo to najważniejsze
Stary 2015-10-07, 13:55   #2873
Mami87
Raczkowanie

O! Został poruszony temat wagi... hmmm u mnie w 21t1d było +6kg. Aż się boję co pokaże za dwa tygodnie, widzę po porcjach że organizm potrzebuje więcej. Nie ma co się nimi przejmować, najważniejsze aby Dzieci były zdrowe. W pierwszej pojedynczej ciąży przytyłam łącznie 30kg ale jadłam za dziesięciu
Mami87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:59   #2874
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że z tż wszystko ok, bo to najważniejsze
tak, tak,oczywiście: gdyby jemu się coś stało to przezywałabym to, a nie auto

Stary 2015-10-07, 14:11   #2875
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
no ja inna jestem, auta nigdy nie przeżywam w takich sytuacjach...
a tż co innego, jak mu auto obiłam bo mi facet wymusił pierwszeństwo to mi do tej pory wypomina... a minęło kilka lat i po aucie już śladu nie ma, bo i tak na złom poszło...
Stary 2015-10-07, 14:14   #2876
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Ubezpieczenie jest to bez obaw
Grunt że tż cały i zdrowy , najgorzej będzie teraz bez auta znam toooo
Stary 2015-10-07, 14:31   #2877
siasia13
Rozeznanie

[QUOTE=butterfly20;5302622 0]poki co nie ma co pokazywać, bo próbuję się zdecydować na kolorystykę i jakieś wzory przewodnie

Cytat:

Bo u Ciebie pewnie to była w większości woda. Moja gin mówiła,że niektore tak tyją z niczego i po prostu mają tendencję do zbierania się wody w organizmie w trakcie ciąży.

U mnie to raczej sam tluszcz byl Ja przytylam w ciazy 13kg, z czego w szpitalu zostawilam moze ze 4, a reszte przynioslam do domu. Ale jak poszlam na macierzynski w 8mc to siedzialam z kuzynem I tylko sobie nowe przekaski nawzajem donosilismy Waga mi potem nie chciala spasc az zaczelam cwiczyc I schudlam 18kg z wagi z dnia porodu

Cytat:

No nie ma to jak debila spotkac na drodze. Szkoda auta ale najwazniesze ze Tz w jednym kawalku Auto sie wyklepie, a Tz pewnie byloby szkoda klepac

Ogarnelam pakowanie I dostalam super kataru. Mam uczulenie na kurz I roztocza a w naszej sypialni jest od jakis dwoch albo trzech tygodni cos co mnie poprostu do szalu doprowadza I nie wiem co. Jak wroce to jeszcze upiore zaslony bo nie wiem juz gdzie ten kurz siedzi
Teraz musze zrobic pare kotletow, pojsc po corke I bede w sumie gotowa.
Stary 2015-10-07, 15:07   #2878
lamia12344
Rozeznanie

Melduję się po wizycie Padam na twarz normalnie... Z dzidziusiem wszystko ok- serduszko i przepływy w normie 364 g żywej wagi. Zmierzyliśmy nawet stópki, mają 3 cm długości Badania wszystkie super- dostałam skierowanie na krzywą cukrową i usg tarczycy. I uwaga...... Moje dziecko nadal pozostaje niespodzianką mimo zjedzenia dużej ilości czekolady całe badanie słodko spało, nóżka na nóżkę i święto Następna szansa dopiero 04.11...
Przy okazji załatwiłam to usg tarczycy na piątek i byłam w szpitalu, załatwić termin na usunięcie gradówki u Michała. Okazało się że zanim skierują go na zabieg, musimy pójść do przyszpitalnej poradni i muszę pojechać po jeszcze jedno skierowanie do lekarza rodzinnego Ale i tak wizytę mamy 09.11 więc udało się w miarę szybko.
Skutek taki że dopiero 15 a ja już padam z nóg...

Do tego nieśmiało się przyznam, że równo 29 lat temu o godzinie 21.50 przyszłam na świat Po 36 h godzinach porodu... Niech żyją geny Dzisiaj padnę na twarz więc świętowanie mój M przenosi na weekend- przyjeżdża jego cała rodzina, więc pół soboty spędzę -tak urodzinowo- w kuchni...

Jeżeli idzie o wagę to ja do tej pory mam 6,5 kg na plusie. Moim celem jest mniej niż 30 a właściwie 20, bo 6 lat temu byłam mimo wszystko 10 kg lżejsza niż teraz przed ciążą.

Motyl szczęście że mężowi nic się nie stało, a ludzie jeżdżą jak totalne barany. Dzisiaj pod szpitalem by mnie babsko rozjechało, bo nie raczyła popatrzeć czy ktoś po chodniku nie idzie. Po co- ona jedzie....

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-10-07 o 15:33
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:27   #2879
NanaR
Zadomowienie

Baterrfly20 dobrze ze z Tż wszystko, wiadomo auta szkoda ale to rzecz nabyta co do wagi ja mam 3kg na plusie ale zaczynałam z nadwagą wszystko wina tarczycy ale tyje pół kg na 3 tyg wiec chyba nie będzie źle mam nadzieje najważniejsze że maluszek zdrowo rośnie

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 15:28   #2880
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Padam na twarz normalnie... Z dzidziusiem wszystko ok- serduszko i przepływy w normie 364 g żywej wagi. Zmierzyliśmy nawet stópki, mają 3 cm długości. Badania wszystkie super- dostałam skierowanie na krzywą cukrową i usg tarczycy. I uwaga...... Moje dziecko nadal pozostaje niespodzianką mimo zjedzenia dużej ilości czekolady całe badanie słodko spało, nóżka na nóżkę i święto Następna szansa dopiero 04.11...
Przy okazji załatwiłam to usg tarczycy na piątek i byłam w szpitalu, załatwić termin na usunięcie gradówki u Michała i pojechałam do przychodni po nowe skierowanie dla Młodego.
Skutek taki że dopiero 15 a ja już padam z nóg...
Ja do tej pory mam 6,5 kg na plusie. Moim celem jest mniej niż 30

Motyl szczęście że mężowi nic się nie stało, a ludzie jeżdżą jak totalne barany.
gratulacje ;-) a płeć - czuję, że u mnie będzie podobnie ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości