Mamy marzec 2016. Część III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 11:56   #2371
Bonku
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

ja sobie kupiłam czarna i czerwoną taką http://allegro.pl/trapezowa-rozklosz...142761069.html jak się sprawdzą to kupie jeszcze szarą i beżową
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 11:57   #2372
_polly_
Zakorzenienie

Ja dzisiaj spotkałam znajomą w lumpku i zapytała się mnie dla kogo buszuje w dziecięcych ciuszkach, a ja na to, że dla siebie. Zapytała w którym tygodniu jestem, to powiedziałam, że w piątek zacznę 18 tydzień. Ona wielkie oczy i mnie zaczęła po brzuchu macać. I, że w tym tygodniu to powinnam mieć dużo większy brzuch i gdzie to dziecko mi się tam mieści. Najbardziej mnie zabolało jak się zapytała czy w takim razie wszystko w porządku z dzieckiem. Myślałam, że przypieprzę jej tym koszykiem w łeb. Powiedziałam, ze jak najbardziej i się ulotniłam.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:03   #2373
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Najbardziej mnie zabolało jak się zapytała czy w takim razie wszystko w porządku z dzieckiem. Myślałam, że przypieprzę jej tym koszykiem w łeb. Powiedziałam, ze jak najbardziej i się ulotniłam.
Jakaś wariatka Jeszcze drugie tyle ciąży na to, żeby brzuch wyskoczył i jeszcze będziemy chciały mieć mniejszy a takie gadanie to drugim uchem wypuszczaj

Mi też wszyscy, nawet mama i TŻ mówią, że nic jeszcze nie widać, a juz 16 tydzień.
Stary 2015-10-07, 12:05   #2374
milenujdka
Wtajemniczenie

Polly, też ręka by mi zadrżała, żeby przypieprzyć. Ludzie są różni,a może nawet się nie zastanowiła, co powiedziała.
Mi wieczorem brzuch wyskakuje, ale wiem, że wtedy to jest po prostu jedzenie po całym dniu. Chciałabym rano się budzić z brzuszkiem ;-)
Co do balsamów to ja mam Palmersa, ale zapach jest zbyt intensywny, więc smaruję się na zmianę oliwką dziecięcą. Myślę, że jak mają mnie dopaść rozstępy to tak dopadną bez względu na używanie kosmetyków. Używam, żeby później nie gadać, że nic nie robiłam. Poza tym mam suchą skórę, bardziej niż zwykle.
Mimo, że jestem szczupła na udach i pośladkach wyskoczył mi cellulit, mam widoczne żyły i pajączki mimo, że wcześniej nie miałam.

Dziewczyny! Kusicie tymi sukienkami aż się boję odpalać kompa z obawy przed złożeniem zamówienia hi hi

Edytowane przez milenujdka
Czas edycji: 2015-10-07 o 12:07
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:10   #2375
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelowo Pokaż wiadomość
Od rana pyrka mi w wielkim garze bigos- od niedzieli za mną chodził
następna smaka robi

Cytat:
Ja dzisiaj spotkałam znajomą w lumpku i zapytała się mnie dla kogo buszuje w dziecięcych ciuszkach, a ja na to, że dla siebie. Zapytała w którym tygodniu jestem, to powiedziałam, że w piątek zacznę 18 tydzień. Ona wielkie oczy i mnie zaczęła po brzuchu macać. I, że w tym tygodniu to powinnam mieć dużo większy brzuch i gdzie to dziecko mi się tam mieści. Najbardziej mnie zabolało jak się zapytała czy w takim razie wszystko w porządku z dzieckiem. Myślałam, że przypieprzę jej tym koszykiem w łeb. Powiedziałam, ze jak najbardziej i się ulotniłam.
ja bym jej przypieprzyła a potem na hormony zwaliła
Stary 2015-10-07, 12:10   #2376
fasolka1987
Zadomowienie

trzydziescidwa na pewno nie zaszkodziłaś sobie basenem jeśli nie masz p/wskazań. Basen jest nawet polecany kobietom w ciąży bo to odciąża chyba kręgosłup mój już jest wygięty pod powiększającym się cycem i wystającym brzuchem ten miodowy sweterek śliczny i sukienka bombowa .

fajne te sweterki może też coś wybiorę

Bonku no właśnie w Smyku drogie te cebuszki dlatego się nie zdecydowałam, a szłam już zdeterminowana kupić po 3 nieprzespanych nocach. Nie słyszałam o tych wypełnionych kulkami, muszę doczytać.

Dzisiaj muszę zrobić jakiś obiad, ostatnio się opuściłam w gotowaniu bo przywiozłam wałówkę z domu i taki zleciało parę dni
Stary 2015-10-07, 12:11   #2377
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja sobie kupiłam czarna i czerwoną taką http://allegro.pl/trapezowa-rozklosz...142761069.html jak się sprawdzą to kupie jeszcze szarą i beżową
wow Bonku super! Wklej nam real foto może i ja się skuszę, póki co mam dżinsową spódnicę z panelem i tyle ze strojenia.
A właśnie kurier przyniósł mi zamówione 2 swetry i bluzę z allegro

Cytat:
Co za tupet! Pewnie zazdrości bo sama jest gruba krowa, a Ty powolutku przybierasz! Nie martw się Polly, brzuch masz w sam raz. Są kobiety, którym cokolwiek brzuch widać dopiero w 7 miesiącu. Każdemu się inaczej wszystko przesuwa!

kurde nie puszcza mnie ten nieszczęsny ból do końca mimo nospy tryb leżący dzisiaj załączony....

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2015-10-07 o 12:15
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:18   #2378
Bonku
Wtajemniczenie

Polly nie przejmuj się takim gadaniem każdy sobie kobietę w ciąży wyobraża z brzuchem duzym ja sama w 19jestem a dalej wygląda jak bym przytyla wolałabym zeby stopniowo rósł bo jak nagle wystrzeli to rozstępy murowane!

Wkleję zdj jak tylko przyjdą, zawsze robię zakupy na allegro bo nie lubię po galeriach chodzic

Wlasnie jem kanapeczki z serkiem ziarnistym szynka i musztarda
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:21   #2379
milenujdka
Wtajemniczenie

U mnie czas się ruszyć w końcu do przychodni i na zakupy. Kupię sobie produkty na jutrzejszą ogórkową- Wasza sprawka i zrobię jutro pizzę na wieczór, bo przychodzą do nas znajomki na mecz ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:24   #2380
_polly_
Zakorzenienie

Po czasie żałuję, że jej się nie odgryzłam. Ale najlepsze riposty przychodzą mi do głowy po czasie.

trzydziescidwa zarzuć linkiem do sprzedawcy.

Ja dzisiaj się wybieram z TŻ do jego siostry, jechała rano po towar, to mam nadzieję, że pogrzebie sobie w ciuchach trochę.

Stary 2015-10-07, 12:26   #2381
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
trzydziescidwa zarzuć linkiem do sprzedawcy.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=17943203

trzeba czytać wymiary, bo rozmiar rozmiarowi nierówny
Stary 2015-10-07, 12:31   #2382
_polly_
Zakorzenienie

dzięki.

Stary 2015-10-07, 12:33   #2383
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja się własnie wkurzyłam na mojego teśca lenia... chyba mnie pokręci. Ja tego chłopa nie ogarniam, leży z dupa na kanapie a do pieca nie zjedzie.Teraz se gdzies pojechał i w dupie ma wszystko. Ja mam w mieszkaniu tak zimno, że bez bluzy nie da sie wytrzymać chciałam się okąpać ALE NO JAK ?? zaraz se przeziebie jak wyjde z wody
pojade do mamy i tam sie okapie przed lekarzem i spedze u mamy z pracy prawie cały dzien bo przeciez nie bede marznąć w domu
U nas jest bitwa o to kto rozpala i dorzuca bo każdy chce, więc nie mogę Cię zrozumieć

Cytat:
Phi, pewnie zazdrości figury
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:33   #2384
fasolka1987
Zadomowienie

ale superowe Dziewczyny wrzucacie te rzeczy, aż mam ochotę złożyć zamówienie

_polly_
nie przejmuj się głupią znajomą, pewnie żal jej tyłek ściska i tyle. Dobrze, że jej nic nie odpowiedziałaś, nie ma co się zniżać do jej poziomu pogrzeb sobie w ciuszkach to Ci się na pewno humorek poprawi

A ja wczoraj kupiłam takie oto dresiki w Pepco. Kaftanik 10zł, dresiki z gwiazdkami 10zł, dresiki z napisem 8zł. chciałam kupić więcej kaftaników, ale nie było już na zapięcie tylko na tasiemki, więc muszę kaftaniki w necie wyszukać.
dresy.jpg
Stary 2015-10-07, 12:49   #2385
_polly_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny.

Fasolka, fajne ciuszki.

Stary 2015-10-07, 12:49   #2386
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
ja dzisiaj spotkałam znajomą w lumpku i zapytała się mnie dla kogo buszuje w dziecięcych ciuszkach, a ja na to, że dla siebie. Zapytała w którym tygodniu jestem, to powiedziałam, że w piątek zacznę 18 tydzień. Ona wielkie oczy i mnie zaczęła po brzuchu macać. I, że w tym tygodniu to powinnam mieć dużo większy brzuch i gdzie to dziecko mi się tam mieści. Najbardziej mnie zabolało jak się zapytała czy w takim razie wszystko w porządku z dzieckiem. Myślałam, że przypieprzę jej tym koszykiem w łeb. Powiedziałam, ze jak najbardziej i się ulotniłam.
O Boze.. Trzymaj się jak najdalej od takich ludzi!
Ja w piątek zaczynam 20-ty tydzień i prawie mi nie widać brzucha.
A ta koleżanką pewnie zazdrosna, bo może sama w ciąży przytyla 30 kg.

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2015-10-07 o 12:51
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:49   #2387
malinka9191
Zakorzenienie

jak przyszłam z badan sie polozylam i leze do tej pory
jakis kiepski dzien mam cos, jak zawsze zreszta po pobieraniu krwi
Stary 2015-10-07, 12:55   #2388
misia880
Zakorzenienie

U nas tesciowie maja stary piec, bez zadnego podajnika. Rozmpala sie go pol godz i trzeba łopata mul wrzucac do niego. W piwnicy jest ciemno i smierdzi szczurem.. w tej piwnicy bylam 3 razy w zyciu.
nie umiem pieca rozpalic bo cale zycie w bloku mieszkalam, pozatym nie bede lopata w ciazy machac TZ by mnie zabil.
Tylko maz i tesciu chodza tam palic a smierdza potem jak szlag od razu kapiel.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 12:57   #2389
trzydziescidwa
Zakorzenienie

https://mamotoja.pl/lapy-przy-sobie-...8320,r1p1.html

zobaczcie filmik
Stary 2015-10-07, 13:11   #2390
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Wszystko przed nami, ja póki co "zaliczyłam" tylko dwa macania brzucha.:P

Stary 2015-10-07, 13:13   #2391
eeyesblue
Zadomowienie

hej dziewczyny
ja nadal czekam na ten nieszczesny antybiotyk, jakas PARODIA po prostu! juz nie mam sil wczoraj na pogotowiu wysiedzielismy sie 2,5godz (do 2 w nocy! kolejny raz) i nie doczekalam sie na glupia recepte! po prostu juz nie dawalam rady siedziec na krzesle, do tego bol brzucha a w recepcji wciaz powtarzali, ze sa osoby bardziej chore niz ja i sa przyjmowane pierwsze a dodam, ze ciagle ktos bardziej chory niz ja dochodzil i byl przyjmowany z miejca i tak pewnie czekalabym do rana... poszlismy zapytac ile jeszcze, o 2 w nocy mowila ze wciaz 3 osoby przede mna i mooooze jeszcze godzina, dajcie spokoj!! chcialam tylko recepte, to jest 2 minuty na wypisanie wcale nie bylo widac, zeby byl mlyn na tym IP. wyobrazacie sobie to?! jeszcze w recepcji powiedzieli, ze oni nie moga stwierdzic czy moja dolegliwosc jest pilna i czy mnie dzis lekarz przyjmnie na JUZ.. no cyrk jakis!!!!!!!
poszlam dzis do ogolnego, mila lekarka zbadala brzuch, mocz i stwierdzila infekcje i mam czekac na telefon po recepte, gdyz moga podac mi tylko 3 rodzaje antybiotyku w ciazy na pecherz, z czego jestem na jeden uczulona, po drugim mialam kolatania serca i ten trzeci musza sprawdzic czy bedzie odpowiadal, wiec dalej czekam w bolu juz 3 dzien.... od wczoraj nic praktycznie nie jem, jestem glodna a na widok jedzenia mam odruch wymiotny nie wiem czy to sie kiedys skonczy? porazka..
Stary 2015-10-07, 13:13   #2392
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
dobre
Stary 2015-10-07, 13:16   #2393
diablica071086
Zadomowienie

Witam,
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Czyli, że Jedo fajne są? bo patrzyłam ceny i też przyjemne dla oka
A używki mają jeszcze przyjemniejsze ceny ja swoj kupiłam chyba za 500 zł i czysty wyprany i gotowy do jazdy. Troszkę rama obtarta ale za tą cenę

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

Bonku
ja mam taki rogal do karmienia od siostry i podkładam go sobie pod brzuch bokiem. Te cebuszki widziałam w Smyku, napisz jak się sprawuje jak dostaniesz
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie odnośnie MIODU. Czy jecie miód w ciąży? Mi Tato podał pyszny miód gryczany z pasieki, zażerałam się nim do herbaty i z serkiem białym , a potem gdzieś usłyszał, że w ciąży się nie powinno jeść Ja czytałam, że w ciąży wskazany jako taki lek na przeziębienie a teraz już sama nie wiem.
Ja jem miodek, a w poprzedniej ciązy miałam taką długą poduszkę i też dawała radę mimo że z waty ale teraz chyba zainwestuję w te mikroperełki bo teraz wiem czym pachnie karmienie głodomora. Jak powtórzy się egzemplarz 40 min na jedno karmienie padnę.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
od wczoraj nie daje mi spokoju imię Gabrysia może znacie jakąś Gabi? bo ja nie bardzo
Fajna kolezanka z czasów liceum.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
U nas tesciowie maja stary piec, bez zadnego podajnika. Rozmpala sie go pol godz i trzeba łopata mul wrzucac do niego. W piwnicy jest ciemno i smierdzi szczurem.. w tej piwnicy bylam 3 razy w zyciu.
nie umiem pieca rozpalic bo cale zycie w bloku mieszkalam, pozatym nie bede lopata w ciazy machac TZ by mnie zabil.
Tylko maz i tesciu chodza tam palic a smierdza potem jak szlag od razu kapiel.
Może lepiej zainwestowac w nowy piec bo przy dziecku może byc krucho, ja nauczyłam się rozpalac jak u teściów mieszkałam a wcześniej nauczyłam się obsługi kominka. Nie powiem pare przygód zaliczyłam raz opaliłam sobie swieżą hennę a innym razem spaw od drzwiczek puścił i troszkę odpadły, nie mowiąc o gotowaniu wody ale wszystkiego da się nauczyc. Ewentualnie kup sobie halogen do grzania chociaż w łazience.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:16   #2394
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko przed nami, ja póki co "zaliczyłam" tylko dwa macania brzucha.:P
ja jedno, (nie liczę macań męża i mamy, bo te mi nie przeszkadzają ) ale od dalekiej znajomej, takie mocne ściśnięcie.... NIE PODOBAŁO MI SIĘ! Bliscy - przyjaciółka, siostra, babcia - ok, chociaż grzecznie można zawsze zapytać, czy ktoś sobie życzy dotykania!
Stary 2015-10-07, 13:17   #2395
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Trzeba było
że brzuszka jesc ze nie widać to normalne, ale żeby pytać się czy z dzieckiem wszystko w porządku nawet gdyby nie było to chyba nie temat na rozmowę ze znajomą

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja bym jej przypieprzyła a potem na hormony zwaliła
o to to

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj kupiłam takie oto dresiki w Pepco. Kaftanik 10zł, dresiki z gwiazdkami 10zł, dresiki z napisem 8zł. chciałam kupić więcej kaftaników, ale nie było już na zapięcie tylko na tasiemki, więc muszę kaftaniki w necie wyszukać.
Załącznik 6066812
ale fajne te dresiki jutro się wybiorę albo w weekend może, dni przez to zwolnienie uciekają mi przez palce, nawet nie wiem kiedy już jest środa

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
od wczoraj nie daje mi spokoju imię Gabrysia może znacie jakąś Gabi? bo ja nie bardzo
ja ma koleżankę Gabi, bardzo pozytywna

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Wykalacka to jesteś do przodu ja mam dziś 18t5d chociaż lekarz wczoraj powiedzial że z usg wychodzi jakby dziecko było o tydzień młodsze troszkę mnie zmartwił ale nic czekam na badanie połówkowe
ja od początku mam różnica 1 tyg, na ostatnim badaniu już zamiast tygodnia różnicy zrobiły się tylko 2 dni, także jeszcze może się zmienić

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Wykalacka co te lutówki tak sie obijają z zaznaczaniem kolorów plci
nie wiem dlaczego
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:19   #2396
misia880
Zakorzenienie

Moi tesciowie w nic nie inwestuja bo maja w dupie wszystko. A my nie bedziemy inwestowac bo dom nie jest nasz, nigdy nie bedzie, a do 5 lat sie stamtad wyprowadzimy wiec szkoda mi ladowac kase w czyjas wygode

W lazience mam podlogowke, ona dlugo trzyma wiec jak TZ napali wieczorem to do wieczora jest cieplo . Ale wczoraj mial tesc napalic i chyba to olal.
Jak TZ go goni to wtedy idzie, przy dziecku obiecali ze beda chodzic tesc i tesciowa

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-07 o 13:22
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 13:23   #2397
trzydziescidwa
Zakorzenienie

eeyesblue, bardzo jest mi przykro... to jak Cię traktują jest warte nagany. Lekarze zachowują się, jakby byli całkowicie niekompetentni.. Bez antybiotyku przecież raczej lepiej nie jest! Może zadzwoń do gina?
Stary 2015-10-07, 13:28   #2398
malinka9191
Zakorzenienie

eeyesblue biedna
Mam nadzieję, że w końcu dostaniesz lek jakiś i Ci ulży.
Stary 2015-10-07, 13:30   #2399
fjolek
Zadomowienie

;/ jak ja nie lubie zamawiac czegos na alegro kurierem jak niedostaje linka czym zostala wyslane i niemam podgladu gdzie juz jest paczka siedze uwiazana w domu;/ a nie chce zeby mi kurier zostawil pake u sasiadow wiec czekam juz bym dawno wrocila z zakupow ;/ albo najlepiej wybierac paczkomaty tylko nie zawsze jest taka opcja u sprzedawcy
Stary 2015-10-07, 13:32   #2400
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja nadal czekam na ten nieszczesny antybiotyk, jakas PARODIA po prostu! juz nie mam sil wczoraj na pogotowiu wysiedzielismy sie 2,5godz (do 2 w nocy! kolejny raz) i nie doczekalam sie na glupia recepte! po prostu juz nie dawalam rady siedziec na krzesle, do tego bol brzucha a w recepcji wciaz powtarzali, ze sa osoby bardziej chore niz ja i sa przyjmowane pierwsze a dodam, ze ciagle ktos bardziej chory niz ja dochodzil i byl przyjmowany z miejca i tak pewnie czekalabym do rana... poszlismy zapytac ile jeszcze, o 2 w nocy mowila ze wciaz 3 osoby przede mna i mooooze jeszcze godzina, dajcie spokoj!! chcialam tylko recepte, to jest 2 minuty na wypisanie wcale nie bylo widac, zeby byl mlyn na tym IP. wyobrazacie sobie to?! jeszcze w recepcji powiedzieli, ze oni nie moga stwierdzic czy moja dolegliwosc jest pilna i czy mnie dzis lekarz przyjmnie na JUZ.. no cyrk jakis!!!!!!!
poszlam dzis do ogolnego, mila lekarka zbadala brzuch, mocz i stwierdzila infekcje i mam czekac na telefon po recepte, gdyz moga podac mi tylko 3 rodzaje antybiotyku w ciazy na pecherz, z czego jestem na jeden uczulona, po drugim mialam kolatania serca i ten trzeci musza sprawdzic czy bedzie odpowiadal, wiec dalej czekam w bolu juz 3 dzien.... od wczoraj nic praktycznie nie jem, jestem glodna a na widok jedzenia mam odruch wymiotny nie wiem czy to sie kiedys skonczy? porazka..
Ale bym im tam jesień średniowiecza zrobiła

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
A używki mają jeszcze przyjemniejsze ceny ja swoj kupiłam chyba za 500 zł i czysty wyprany i gotowy do jazdy. Troszkę rama obtarta ale za tą cenę
Uzywany nie wchodzi w grę, mąż się uparł na nowe. Idę obczaić modele w necie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości