Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 16:02   #4261
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

No i już zgłupiałam czy kupować ten laktotor elektryczny czy na początek starczy ręczny i w razie czego domówić? CO myśłicie mamuśki?
Stary 2015-10-07, 16:06   #4262
Oliath
Zakorzenienie

SABONKA każda mama miewa doły nieważne doświadczenie etc. - ja beczałam nie dalej niż wczoraj - najpierw z powodu bólu przy kp, potem z powodu niemożności sklonowania się kilka razy, gdy Kuba chciał jeść a Lila biedulka z gorączką prawie 40 stopni wymiotowała do miski
Na szczęście dzis po 2 dniach masakry gorączka puściła sama z siebie, i rzygi odpukać też
I cyc dziś mniej doskwiera jakoś, choć pewnie jutro znów będę ręce gryzła przy kp
Aaaa, i jeszcze ryczałam że nie mam kiedy się uczesać nawet i drugą dobę chodzę w tym samym skudłaconym warkoczu
I takie tam, więc sama widzisz

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No i już zgłupiałam czy kupować ten laktotor elektryczny czy na początek starczy ręczny i w razie czego domówić? CO myśłicie mamuśki?
1. jak masz kasę, to kup LOVI PROLACTIS 2w1 ręczny+elektryczny
2. jak nie masz kasy w nadmiarze, kup/ odkup używkę manuala - np. avent - i sama ocenisz PO czy i jaki Ci będzie potrzebny
bo ja miałam używkę jeszcze przy Lili kupioną i wtedy kilka mies. była moim podstawowym wyposażeniem, a teraz - odpukać - tylko 2 tygodnie w ogóle używałam laktatora
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-10-07 o 16:09
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:11   #4263
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mialam reczny i byla lipa... zalezy jakie masz plany do KP czy chcesz czesto Gabi w domu zostawiac.
Ja caly czas bylam z Inga wiec nie mialam potrzeby sciagac ale raz chcialam wyjsc z kolezankami i chyba z 2h sciagalam mleko i to kilka ml zeszlo kupilan wtedy elektryczny i dopiero po jakims czasie cycki zaczely sie sluchac laktatora to tez nie jest tak ze poleci od razu duzo. ponoc dobrze jest regularnie odciagac o tej samej godzinie i np mrozic
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:13   #4264
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

[/COLOR]

1. jak masz kasę, to kup LOVI PROLACTIS 2w1 ręczny+elektryczny
2. jak nie masz kasy w nadmiarze, kup/ odkup używkę manuala - np. avent - i sama ocenisz PO czy i jaki Ci będzie potrzebny
bo ja miałam używkę jeszcze przy Lili kupioną i wtedy kilka mies. była moim podstawowym wyposażeniem, a teraz - odpukać - tylko 2 tygodnie w ogóle używałam laktatora
No właśnie mam ręczny Aventa od siory i tak się zastanawiam czy poczekać i w razie czego dokupić elektryczny czy już zamówić elektryczny Mojej siorze się żaden nie przydał, bo obie małe ni cholerki nie chciały butli i jedynie odciągnęła jak miała za dużo pokarmu i jej starczył ręczny. Jednak to ponad 300 zł a jak kupię i się nie przyda to się wścieknę albo się przyda np na 2 tygodnie jak u Ciebie gdzie mogła bym śmiało przemęczyć na ręcznym hmmm.... i nie wiem co robić. A jak już zamawiać to jaki? Właśnie Avent czy Lovi
Stary 2015-10-07, 16:14   #4265
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja mialam reczny i byla lipa... zalezy jakie masz plany do KP czy chcesz czesto Gabi w domu zostawiac.
Ja caly czas bylam z Inga wiec nie mialam potrzeby sciagac ale raz chcialam wyjsc z kolezankami i chyba z 2h sciagalam mleko i to kilka ml zeszlo kupilan wtedy elektryczny i dopiero po jakims czasie cycki zaczely sie sluchac laktatora to tez nie jest tak ze poleci od razu duzo. ponoc dobrze jest regularnie odciagac o tej samej godzinie i np mrozic
Dokładnie, to też weź MAŁA pod uwagę
Ja nie ruszam się bez dzieci, ale gdybym musiała/ chciała, to tylko elektryczny, z manualem pół życia schodzi na ściąganiu
Kubulek
Stary 2015-10-07, 16:15   #4266
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tylko pytanie czy to będzie działało wstecz, czy dopiero od daty wprowadzenia. Nie sądzę że to pierwsze, bo to by było bardzo niesprawiedliwe.

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka mówiłaa, ze jak jej maż przyjechał po nich już do domu to wziął to ze szpitala i pojechał po akt urodzenia a ona w tym czasie dziecko ubrała itp...
o to tak by było super, no nic wszystko wyjdzie w praniu

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Mam co chwilę takie jakby prądy i nie wiem czy to normalne.
może to kurcząca się macica?!?!?!

Cytat:
a gdzie tam w sukience zle nie wygladam
miałaś fotkę wrzucić

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No nie wiem pogrzebałam troche i takie info znalazłam

wydłuża okres wykorzystywania urlopu ojcowskiego do ukończenia przez dziecko 2 roku życia
OBECNIE:
Pracownikowi, który został tatą przysługuje urlop ojcowski, niezależnie od urlopu macierzyńskiego mamy dziecka.
 Urlop ojcowski wynosi 2 tygodnie i można go wykorzystać w dowolnym czasie od narodzin dziecka do ukończenia przez nie 1 roku życia, a więc również w czasie korzystania przez mamę dziecka z podstawowego lub dodatkowego urlopu macierzyńskiego.

OD NOWEGO ROKU:
Wymiar urlopu ojcowskiego będzie wynosił do dwóch tygodni, jednak pracownik, który został tatą będzie miał więcej czasu na jego wykorzystanie, bo aż do ukończenia przez swoje dziecko 24 miesiąca życia. Będzie miał również możliwość podzielenia urlopu na 2 części i skorzystania z każdej z nich w wybranym przez siebie momencie.

nie ma nic na temat 3 tyg.
tak jak mówię, to nie są potwierdzone informacje, księgowy mówił, że się przymierzają do tego, więc nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie, ale ja mu mówiłam, że mąż weźmie tylko 1,5tyg wolnego, więc powiedział, żebyśmy ten tacierzyński zostawili sobie na 2016rok a nóż się uda, a teraz żebyśmy wzięli opiekę...
skoro to nie jest przypieczętowane, to w necie nic na ten temat nie znajdziemy, cóż pożyjemy-zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Engi1980 Pokaż wiadomość
Drogie październikowe mamusie, gratuluję Wam ! Dziś dowiedziałam się, że zostanę mamusią i choć urodzę za 7 miesięcy to czuję się taka jakby.. październikowa <3 Powiedzcie mi proszę, bo moja przyjaciółka "natłukła" mi ciążowych mądrości do głowy - jestem pionierką, to będzie moja pierwsza kruszynka czy to prawda, że lakier do włosów szkodzi dziecku, gdy go wdycham? Używam Goldwella http://e-fryzjernia.pl/goldwell-styl...uplikat-1.html - o takiego. Jak widać jest bardzo mocny, a ja muszę go używać codziennie bo moje włosy są tragiczne Nie chce szkodzić mojej kruszynce, doradźcie coś proszę !
eeeee nie sądzę, żeby lakier szkodził, przecież nie niuchasz tego cały dzień, po prostu jak pryskasz to przytkaj nos, ja używam suchego szamponu, który też intensywnie pachnie i zatykam nos skarpetką, oczywiście czystą, co by bardziej dziecku nie zaszkodzić

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Nienawidze swojej szyjki wredna malpa....

Wiec tak po wizycie Maly okruszek wazy ok 3kg, wymiary z usg na 2tyg do tylu....termin z usg wyszedl mi na 1 listopada mam nadzieje, ze nikt sie tym kierowal nie bedzie ;( glowka 32,7 cm czyli taka ok.
A szyjka wredna pinda nie zmienila sie od poprzedniej wizyty, skrocona, rozwarcie na 1cm. Zbadal mnie mocniej i teraz mnie boli.
W sobote mam sie stawic na IP na 10. Zbada mnie i zobaczy czy cos sie ruszylo i jak da rade to urodze w sobote, a jesli nie to za tydzien w piatek....
kochana ważne, że dziecko zdrowe, może nie jakieś wielkie, ale mi lekarka powiedziała jak się żaliłam dlaczego moja nie urosła za dużo, że liczą się parametry brzuszka, główki w stosunku do siebie, a szyjka, cóż zobaczysz w weekend czy coś ruszyła...
ja mam termin na 16.10 i moja szyjka ani drgnęła i lekarze zalecają cc, ale ja jestem po operacji szyjki i ona nie jest już taka elastyczna i może się nie rozciągnąć, twoja ma jeszcze szanse, zresztą teraz będziesz miała zzo, więc wszystko pójdzie łatwo i nie będziesz miała takiej traumy jak po ostatnim porodzie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, jakoś się generlanie uspokoiłam, chwilowo hormony mi odpuściły.
Pogadałam jeszcze z koleżanką która miała wywoływany poród i w sumie też jestem spokojniejsza, bo wiem że po oxy dostanę zzo więc jest szansa że przeżyję Muszę tylko przypilnować i tak się dogadać z doktorkami.
i tak trzymać

Cytat:
Ja dostałam w drugiej dobie w szpitalu wezwanie do USC na określony dzień i godzinę - na 2 tygodnie później
widzę, że co szpital to obyczaj, jutro zadzwonię do swojego szpitala i po prostu o to zapytam
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:16   #4267
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mam ręczny Aventa od siory i tak się zastanawiam czy poczekać i w razie czego dokupić elektryczny czy już zamówić elektryczny Mojej siorze się żaden nie przydał, bo obie małe ni cholerki nie chciały butli i jedynie odciągnęła jak miała za dużo pokarmu i jej starczył ręczny. Jednak to ponad 300 zł a jak kupię i się nie przyda to się wścieknę albo się przyda np na 2 tygodnie jak u Ciebie gdzie mogła bym śmiało przemęczyć na ręcznym hmmm.... i nie wiem co robić. A jak już zamawiać to jaki? Właśnie Avent czy Lovi
poczekaj, przecież w chwilę zamówisz jakby coś
ja GDYBYM kupowała, to chyba Lovi - laski z wrześniówek bardzo chwalą i cena też ok w porównaniu do innych i relatywnie do jakości
Kubulek
Stary 2015-10-07, 16:18   #4268
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud, bo oxy powoduje skurcze, które mogą dopiero ZACZĄĆ rozwierać szyjkę - jak u mnie - już pisałam, że mi nic z szyjką nie robili i dopiero w trakcie kroplówki zaczęłam moją drogę od zero do 10 cm którą pokonałam dwukrotnie (z Lalą jako drugi poród i Wikingiem jako czwarty) równo w godzinę 10 minut bez nacinania i pęknięcia, więc to możliwe
Trochę to rozumiem, ale nie do końca, bo wiem, że często na początek stosuje się inne metody. U Ciebie już wyjścia nie było specjalnego, bo już Ci wody odeszły.

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja tez dokładnie nie wiem, czy dadzą sama oxy czy oxy plus cos na szyjkę. Szczerze mówiąc, ważne ze w ogóle zaczną cos robić . Jak dla mnie dają oxy, żeby nie było, ze od razu tną, bo jednak dystocja szyjkowa o której mi dzisiaj ordynator mówił występuje wtedy, kiedy mimo skurczów rozwarcie nie idzie. Wiec najpierw muszę mieć jakieś skurcze, żeby mogli mieć wskazanie do CC. A jak to lekarz dzisiaj powiedział 'może cos ruszy, ale pani jest z tych, ze raczej nic nie ruszy'. Główka mojego dziecka nawet jeszcze nie jest w kanale rodnym, tylko dość wysoko .
Nie ma to jak podtrzymujący na duchu lekarz Na razie nic z Tobą jeszcze nie zrobili... Już nawet w tym wątku żeśmy się naczytały, że nie odosobnione są przypadki kiedy lekarz mówił, że nic z tego, a następnego dnia poród szedł sam SN... W Twoim przypadku przecież jeszcze tydzień nie minął.

Cytat:
U mnie skończy się pewnie tak, że jak nie wyrobię ręcznym to kupię elektro, ale od początku miałam takie założenie.

Cytat:
SABONKA każda mama miewa doły nieważne doświadczenie etc. - ja beczałam nie dalej niż wczoraj - najpierw z powodu bólu przy kp, potem z powodu niemożności sklonowania się kilka razy, gdy Kuba chciał jeść a Lila biedulka z gorączką prawie 40 stopni wymiotowała do miski
Na szczęście dzis po 2 dniach masakry gorączka puściła sama z siebie, i rzygi odpukać też
I cyc dziś mniej doskwiera jakoś, choć pewnie jutro znów będę ręce gryzła przy kp
Aaaa, i jeszcze ryczałam że nie mam kiedy się uczesać nawet i drugą dobę chodzę w tym samym skudłaconym warkoczu
I takie tam, więc sama widzisz
Może to głupio zabrzmi ale takich postów mi trzeba ! Jesteś niesamowita, waleczna i twarda babka, a ja się tu nad sobą użalam, bo nie rodzę w terminie Zwalam winę na hormony, ale dość już tego !

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-10-07 o 16:25
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:24   #4269
krolewna1986
Wtajemniczenie

Doriska kciuki!!!!

Gosiek wielkie gratki

Mała ja kupiłam lovi elektryczny, mnostwo pozytywnych opinii w necie i przyjaciółki potwierdziły, że warto i że za żadne skarby mam nie kupować ręcznego

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:29   #4270
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
poczekaj, przecież w chwilę zamówisz jakby coś
ja GDYBYM kupowała, to chyba Lovi - laski z wrześniówek bardzo chwalą i cena też ok w porównaniu do innych i relatywnie do jakości
Agatka, Oli no właśnie nie mam w planach jakiegoś dłuższego zostawiania gdzieś niuni, ale fajny się wydaje ten http://www.aptekagemini.pl/lovi-lakt...prolactis.html bo ma funkcję stymulacji albo odciagania i dostosowanie siły ssania. Nie ma też właśnie ceny przesadzonej. Aż się zastanawiam czy zamawiać. Chyba najtaniej w Gemini, al ezerknę na allegro.
No i Elve pisała że recznym jak ściągała to krew leciała a elektrycznym nie więc jest chyba bardziej wyrozumiały dla sutków
Stary 2015-10-07, 16:33   #4271
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
dystocja szyjkowa
a co to takiego?!?!?!!?

Cytat:
ja kupiłam tylko 2x używany Aventa, cena okazyjna, bo coś ponad 200zł, ale nie pamiętam dokładnie, do tego babka dorzuciła 5 butelek avent i wkładki laktacyjne, nawet jakby mi się nie przydał to śmiało sprzedam bez dużej straty...
Elve też ma taki laktator, podkupiła za 180zł, więc zapytaj ją może już go wypróbowała i ma jakieś opinie... ja planuję KP i odciągać+mrozić, więc elektryczny wydał mi się praktyczniejszy i podobno dużo sprawniej odciąganie idzie.
ja mam taki:
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...714393768.html
popatrz też na olx

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
[każda mama miewa doły nieważne doświadczenie etc. - ja beczałam nie dalej niż wczoraj - najpierw z powodu bólu przy kp, potem z powodu niemożności sklonowania się kilka razy, gdy Kuba chciał jeść a Lila biedulka z gorączką prawie 40 stopni wymiotowała do miski
jak ja Cię podziwiam
Stary 2015-10-07, 16:33   #4272
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Doriska kciuki!!!!

Gosiek wielkie gratki

Mała ja kupiłam lovi elektryczny, mnostwo pozytywnych opinii w necie i przyjaciółki potwierdziły, że warto i że za żadne skarby mam nie kupować ręcznego
A głośny jest ten lovi? bo coś czytałam w opiniach, ze dość głośny?
Stary 2015-10-07, 16:33   #4273
natalitka1988
wkręcona :)

Mi dziś w urzędzie powiedzieli ze teraz jak mam ten dokument ojcostwa to on idzie tam do urzędu gdzie dziecko się urodziło i ono od razu dostaje tam akt urodzenia, meldunek i pesel, więc na jednej wizycie wszytko załatwione i nie trwa to dłużej niż 15 minut. więc w dzień wyjścia ze szpitala mój tż wszystko sam załatwi

ja też mam laktator ręczny bo od koleżanki dostałam, ale ma pewno bym kupiła elektryczny nawet używany
Stary 2015-10-07, 16:41   #4274
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
widzę, że co szpital to obyczaj, jutro zadzwonię do swojego szpitala i po prostu o to zapytam
U mnie jest tak jak u Oliath - szpital ustala termin z USC i idziesz danego dnia na daną godzinę. Jednak to pewnie kwestia wielkości miejscowości w której rejestrujesz dziecko. W takiej Wawie czy Wrocku po prostu tak jest sprawniej.

Cytat:
Dawno nic nie kupowałaś,co ? Poczekaj aż okaże się być potrzebny, na pewno zdążysz kupić nawet stacjonarnie. Nie są to jakieś wielkie róźnice jak będziesz potrzebowała na cito.
Stary 2015-10-07, 16:44   #4275
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Wlasnie tez czytałam i myślałam, że traktor..ale wcale nie, wydaje dźwięk, ale nie strasznie głośny, tylko taki jakiego bym się spodziewała po laktatorze

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:45   #4276
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest tak jak u Oliath - szpital ustala termin z USC i idziesz danego dnia na daną godzinę. Jednak to pewnie kwestia wielkości miejscowości w której rejestrujesz dziecko. W takiej Wawie czy Wrocku po prostu tak jest sprawniej.

Dawno nic nie kupowałaś,co ? Poczekaj aż okaże się być potrzebny, na pewno zdążysz kupić nawet stacjonarnie. Nie są to jakieś wielkie róźnice jak będziesz potrzebowała na cito.
No właśnie widze że w tych sklepach ca mam w okolicy to najmniej 100 zł różnicy w cenie a w Gemini czeka sie te parę dni na dostawę:/
Stary 2015-10-07, 16:49   #4277
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Może to głupio zabrzmi ale takich postów mi trzeba ! Jesteś niesamowita, waleczna i twarda babka, a ja się tu nad sobą użalam, bo nie rodzę w terminie Zwalam winę na hormony, ale dość już tego !
Cytat:
jak ja Cię podziwiam
oj tam ja nie waleczna i podziwu godna, tylko co począć jak trzeba poza tym w poście nie wspomniałam o takich drobiazgach, że np. sprzątam raz na ruski rok obecnie i zawiesiłam do odwołania jakiekolwiek kulinarne wyczyny, gdyż szczytem moich osiągnięć jest teraz ugotowanie raz dziennie dla Lilo kaszki manny z litra mleka, hahahahh.
Mąż pierwszy raz w życiu robi mi śniadania i poranną kawę bo jak ma na 1szą zmianę, to poranną kawę daję radę zrobić sobie około siedemnastej
Ale zaparłam się na to kp, więc mam co chciałam - 24/7 rządzi mną półmetrowe chuchro, którego największym dotąd życiowym sukcesem było nasiurkać sobie na paszczę

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

KUAPOUSZKA WIDZĘ CIĘ, melduj co u Was!!!
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-10-07 o 16:52
Stary 2015-10-07, 16:49   #4278
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
oj tam ja nie waleczna i podziwu godna, tylko co począć jak trzeba poza tym w poście nie wspomniałam o takich drobiazgach, że np. sprzątam raz na ruski rok obecnie i zawiesiłam do odwołania jakiekolwiek kulinarne wyczyny, gdyż szczytem moich osiągnięć jest teraz ugotowanie raz dziennie dla Lilo kaszki manny z litra mleka, hahahahh.
Mąż pierwszy raz w życiu robi mi śniadania i poranną kawę bo jak ma na 1szą zmianę, to poranną kawę daję radę zrobić sobie około siedemnastej
Ale zaparłam się na to kp, więc mam co chciałam - 24/7 rządzi mną półmetrowe chuchro, którego największym dotąd życiowym wyczynem było nasiurkać sobie na paszczę
ha ha ha ty jesteś mega
Stary 2015-10-07, 16:50   #4279
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zaparłam się na to kp, więc mam co chciałam - 24/7 rządzi mną półmetrowe chuchro, którego największym dotąd życiowym wyczynem było nasiurkać sobie na paszczę
Ty to musisz być super wyluzowaną mamuśką dla swoich dzieciaków, patrząc na sposób w jaki piszesz
Stary 2015-10-07, 16:51   #4280
Amelie04
Zakorzenienie

Ja juz sie pogodzilam z tym, ze rozpakuje sie jako ostatnia. Wg usg mam 36 tc a wg OM 39 .. Zyc nie umierać. Moze do polowy listopada sie wyrobie.
Juz nawet nie pije tych popie*zonych malin, w d. mam to wszystko....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:54   #4281
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz sie pogodzilam z tym, ze rozpakuje sie jako ostatnia. Wg usg mam 36 tc a wg OM 39 .. Zyc nie umierać. Moze do polowy listopada sie wyrobie.
Amelie, ale kto przy zdrowych zmysłach patrzy na tp z usg z końcówki ciąży? ;P
Ja obstawiam Ciebie lada dzień, babo....
Kubulek
Stary 2015-10-07, 16:56   #4282
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zaparłam się na to kp, więc mam co chciałam - 24/7 rządzi mną półmetrowe chuchro, którego największym dotąd życiowym sukcesem było nasiurkać sobie na paszczę [COLOR="Silver"]
heheh mała gapa
Stary 2015-10-07, 16:56   #4283
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Haha jakis czas temu widzialam dziewczyne ktora przyszla na oddzial i uuuufff uuuuffff chyba sie zaczelo i ten chlop w szoku

Hahha az mi sie przypomnialo wczoraj Tz poszedl do kuchni i krzyknelam cos za nim juz nie pamietam powiedzmy : kochanie picie a on leci do mnie co, co hahah i taki przerazony... myslal ze rodze
Mój od paru dni chodzi taki niby gotowy na wszystko i co chwila tylko pyta "rodzisz?" "juz rodzisz?" "no kiedy rodzisz?", z takim niedoczekaniem to mówi, a jak tylko stęknę np. jak spojenie zaboli, to odrazu blady i z lękiem w oczach " to JUŻ rodzisz??"

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Wody odeszły. 3cm. Póki co daje rade

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Uuu, push it!!

Co do laktatorów, mam póki co ręczny Avent. Mam nadzieje, ze przez hiperprolaktynemie nie bedzie u mnie za bardzo potrzeby pobudzania laktacji.... Raczej nawału się obawiam.

A TŻ miał wczoraj jechac za fochy na samotne zakupy do Ikei, jednak wrocil pozno i przełozyl na dzisiaj. Za chwile wraca z pracy i jest tak przerażony tym że ma cos tam sam znalezc i pokupowac, ze juz próbuje mnie przekupic, zebym tylko z nim pojechala
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 16:57   #4284
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zaparłam się na to kp, więc mam co chciałam - 24/7 rządzi mną półmetrowe chuchro, którego największym dotąd życiowym wyczynem było nasiurkać sobie na paszczę [COLOR="Silver"]
i bardzo dobrze ! Dziś na KTG czytałam poradnik odnośnie karmienia piersią i dokładnie tak masz robić. Skupić się na karmieniu a reszta poczeka i nadrobisz jak już KP będzie unormowane. Już wiedzę że u mnie w szpitalu mają ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie karmienia piersią i spodziewam się terroru laktacyjnego Jak można pisać w takim poradniku, że np. dziecko karmione piersią jest inteligentniejsze ?? Chciałabym zobaczyć badania które to potwierdzają. Wiele innych kwiatków też tam było typu : zero butelek, zero maści tylko smarować mlekiem itp. itd. Z drugiej strony szpital ten też się szczyci jedną z ponoć lepszy poradni laktacyjnych - szczególnie jedna położna jest z tego znana - pożyjemy zobaczymy.
Stary 2015-10-07, 17:00   #4285
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
dziecko karmione piersią jest inteligentniejsze ?? Chciałabym zobaczyć badania które to potwierdzają.
O matko z córką, to przynajmniej już wiem, że tylko połowa moich dzieci głupia nie będzie a po drugiej połowie mam się za wiele nie spodziewać tiaaaaa
Kubulek
Stary 2015-10-07, 17:04   #4286
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
A po doooopie chcesz? Za mały to Ci zle bo na usg przez to pokazuje pózniejszy termin, znowu przy wiekszych wymiarach tez juz bys sie trzęsła że go nie wypchniesz
Masz swoją położną, przychylnego lekarza, obiecane ZZO, no rodzic nie umierac. Co inne mają powiedziec... No czego Ty jeszcze chcesz kobieto
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 17:06   #4287
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko z córką, to przynajmniej już wiem, że tylko połowa moich dzieci głupia nie będzie a po drugiej połowie mam się za wiele nie spodziewać tiaaaaa
Jutro porobię zdjęcia to zobaczycie jakie tam są kwiatki W ogóle jakąś publikację z tego zrobię, ale to już po tym jak wyjdę ze szpitala
Stary 2015-10-07, 17:07   #4288
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

o to tak by było super, no nic wszystko wyjdzie w praniu

może to kurcząca się macica?!?!?!

miałaś fotkę wrzucić

tak jak mówię, to nie są potwierdzone informacje, księgowy mówił, że się przymierzają do tego, więc nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie, ale ja mu mówiłam, że mąż weźmie tylko 1,5tyg wolnego, więc powiedział, żebyśmy ten tacierzyński zostawili sobie na 2016rok a nóż się uda, a teraz żebyśmy wzięli opiekę...
skoro to nie jest przypieczętowane, to w necie nic na ten temat nie znajdziemy, cóż pożyjemy-zobaczymy

eeeee nie sądzę, żeby lakier szkodził, przecież nie niuchasz tego cały dzień, po prostu jak pryskasz to przytkaj nos, ja używam suchego szamponu, który też intensywnie pachnie i zatykam nos skarpetką, oczywiście czystą, co by bardziej dziecku nie zaszkodzić

kochana ważne, że dziecko zdrowe, może nie jakieś wielkie, ale mi lekarka powiedziała jak się żaliłam dlaczego moja nie urosła za dużo, że liczą się parametry brzuszka, główki w stosunku do siebie, a szyjka, cóż zobaczysz w weekend czy coś ruszyła...
ja mam termin na 16.10 i moja szyjka ani drgnęła i lekarze zalecają cc, ale ja jestem po operacji szyjki i ona nie jest już taka elastyczna i może się nie rozciągnąć, twoja ma jeszcze szanse, zresztą teraz będziesz miała zzo, więc wszystko pójdzie łatwo i nie będziesz miała takiej traumy jak po ostatnim porodzie

i tak trzymać

Wrzucalam fotke ale w K tez jest
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 17:07   #4289
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Amelie, ale kto przy zdrowych zmysłach patrzy na tp z usg z końcówki ciąży? ;P
Ja obstawiam Ciebie lada dzień, babo....
Sa jeszcze tacy specjalisci, np u Malinowej...

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
A po doooopie chcesz? Za mały to Ci zle bo na usg przez to pokazuje pózniejszy termin, znowu przy wiekszych wymiarach tez juz bys sie trzęsła że go nie wypchniesz
Masz swoją położną, przychylnego lekarza, obiecane ZZO, no rodzic nie umierac. Co inne mają powiedziec... No czego Ty jeszcze chcesz kobieto

Jakos tak sie podlamalam :/ lekarz kazal ganiac męza, brac wiesiolek i na pilce skakac...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 17:08   #4290
mijode
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Wody odeszły. 3cm. Póki co daje rade

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

uuu trzymam kciuki ciekawe jak postęp?

Cytat:

daj spokój, przecież nikt nie patrzy na wyliczenia z ostatniego usg.. wg ostatniego usg genetycznego miałam rodzić 20.09. i co? wciąż jestem w dwupaku, o tyle dobrze, że bez czopa i z 2 cm rozwarciem. a termin wg OM miałam wczoraj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości