Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 21:01   #3661
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam i myślałam tak sobie ze wymienilyscie różne marki i zastanawiam się czy BD czy hipcia kupić
Pisałam o waledzie i Topfer - super składy

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
U mnie zaczęło w chuj wiać i.chyba po blanke pojadę autem.. Chyba że przestanie.. W co wątpię :p

Blanka zerwała mi jakieś kwiatki i walą strasznie gnojem
Hahagagaga mamunia

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o tym? Mój Tż chce kupić (wiecie jak z nim jest ) i mnie w sumie też zainteresowało:

http://beaba-polska.pl/product-pol-8...psy-Beaba.html
Ja bym nie kupiła bo nie mam gdzie kolejnego grata wstawiać a to poprostu gadżet.
Ale fakt ja tez lubię gadżety

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
To samo powiedziała położna o manduca. z rozwagą jest ok. Ale jak widziałam z wkładką nie jest wcale tak źle. Trzy razy użyłam i leży, bo się nauczyłam wiązać chusty. Ale po trzecim miesiącu zazwyczaj dziecko ma tak rozwinięte mięśnie, że jeżeli jest noszone niedługo i nie codziennie, to nic nie powinno się stać (tak wyczytałam)

Możecie mi wytłumaczyć czemu niektóre nosidła to wysiadła ? Czym to sie opiera ? W ogóle są firmy z tych górnych a okazuje sie ze to wisiadlo.
dlaczego jeśli to noszenie jest takie złe to nie zrobi sie krzywdy nosząc na rękach ? Przodem ?
Bo zaczynam sie bać czy ja i bez nosidła krzywdy nie zrobię .

Ja krzesełko chce kupić drewniane takie co rośnie z dzieckiem i dosuwane do stołu np stokke bo mam fioła wspólnych posiłków i estetyki a jak sobie przypominam te wszystkie zabawki plastik fantastic to mnie telepie. Znienawidzony fisher proce

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:05   #3662
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

Hahagagaga mamunia

Ja bym nie kupiła bo nie mam gdzie kolejnego grata wstawiać a to poprostu gadżet.

Możecie mi wytłumaczyć czemu niektóre nosidła to wysiadła ? Czym to sie opiera ? W ogóle są firmy z tych górnych a okazuje sie ze to wisiadlo.
dlaczego jeśli to noszenie jest takie złe to nie zrobi sie krzywdy nosząc na rękach ? Przodem ?

Ja krzesełko chce kupić drewniane takie co rośnie z dzieckiem i dosuwane do stołu np stokke bo mam fioła wspólnych posiłków i estetyki a jak sobie przypominam te wszystkie zabawki plastik fantastic to mnie telepie. Znienawidzony fisher proce
Chodzi o to jak układają się bioderka. W googlach gdzieś są zdjęcia, ja na komórce teraz jedtem

Aika popatrz sobie na filmiki na yt domowa.tv oraz wrapyouinlove. Chociaz ta druga ma lepiej pokazaną kieszonkę na noworodku (fwcc newborn). Didymos i kokadi mają też w fotkach fajne manuale tam to jest wickel Kreuz

Kokadi ma chyba filmik na stronce.
Stary 2015-10-07, 21:06   #3663
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile czasu u Waszych dzieci trwał ten skok od 14 tygodnia? Naprawdę moje dziecko będzie ćwiczyć moją cierpliwość aż będzie miał 19 tygodni?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:07   #3664
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
U nas się pali zawsze. Bo mamy taki piec z podajnikiem który się prawie sam obsługuje. Trzeba mu tylko miału nasypać raz na czas i popiół wybrać. Ale od tego jest chłop w domu 😉
My też mamy piec z podajnikiem. To wspaniały wynalazek. Wcześniej mieliśmy zwykły. Tylko ze nie palimy cały czas a od jesieni do wiosny. Teraz tylko wieczorami przepalamy w kominku.

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
U mnie było jeszcze lepiej, kiedyś w windzie w metrze babka zajrzała do wózka i "jaki ładny chłopczyk, a PUSZCZA BĄKI?"
Haha kiedyś słuchałam wypowiedzi jakiegoś znanego aktora chyba Pazury i mówił ze był na zakupach i wracał windą z zakupami do domu między innymi miał jakiś wielopak papieru toaletowego. Razem z nim jechała sąsiadka - starsza pani, spojrzała na ten papier i mówi do niego z wyrzutem: no wie pan co?!!

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru, rany jak mnie przepiździło, masakra. Nie wiem jak będę w zimie spacerować z małym

Mnie dziś tez! Masakra!

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Jaka pizgawica na zewnątrz wyszlam na spacer, żeby Mlody sobie usnął (południowe drzemki tylko na spacerze) a on nie chce spać, do tego dostał czkawki i kiedy juz zrezygnowana wracalam do domu on oczy zamknął i spi w najlepsze, pochodziła trochę, ale nie dalam rady długo i tylko weszlam do klatki, on wielkie oczy i po spaniu nie wiem co to zima będzie, ale mam nadzieję ze mi jak najdłużej bedzie chciał leżeć w gondoli bo przynajmniej moge go okryć bardziej od wiatru itp. bo w spacerowce juz ciężej...

Tak samo jak u Laury. Miejmy nadzieję że będzie chciała leżeć w tej gondoli jeszcze długo

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Zmodernizowałam małemu matę edukacyjną, czyli odczepiłam zabawki, które były w zestawie i powiesiłam kostkę z rosska, pszczołę z pepco i żyrafę, którą dostaliśmy i zaczął się bawić. Jaki z tego morał? muszę znaleźć inną matę edukacyjna i mu kupić bo ta najwyraźniej mu nie podeszła.

U niego jest to o tyle istotne, że łapek do góry nie chce wyciągać i mata powinna to pobudzić, więc szperam i szukam używki bo jak nową kupię i się na nią wypnie to się załamię chyba
Ja już na początku tak zmodernizowałam matę i obie jesteśmy zadowolone z tego powodu ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:07   #3665
Marei
Zakorzenienie

Mój jeszcze chyba ma... rozwojowo 10.10 skończy 4 miesiące
Stary 2015-10-07, 21:10   #3666
mycha_818
Zadomowienie

Co do krzesełek to my mamy coneco galileo. Nie umiem z telefonu wklejać linków. Kupiliśmy używane bo trafiła nam się super okazja
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:18   #3667
industria
Zakorzenienie

My chcemy krzeselko drewniane-rozkladane. Moi rodzice juz sobie zarezerwowali jako prezent swiateczny dla mlodej
Stary 2015-10-07, 21:18   #3668
Marei
Zakorzenienie

Groszko stokke zupełnie nie w moim typie. To specyficzny design. Chociaż krzesełko bardzo pomysłowe.

Namieszane mam teraz w głowie tym wszystkim

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-10-07 o 21:20
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:20   #3669
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

Hahagagaga mamunia

Cechy wisiadla - sztywny panel - czyli to co jest na pleckach dziecka jest twarde i sztywne w dobrym nosidle ergonomicznym panel na pleckach jest miękki i dobrze przylega do plecków dziecka
Wąski panel materiału na którym dziecko siedzi - czyli to co dziecko w nosidle ma pod dupka odpal sobie fotę babybjorna i zobacz ze nóżki są kompletnie niepodparte dziecko wisi na kroczu jakby było w stringach, tak smętnie te nóżki wiszą tak nie powinno być to powoduje dysplazje bioderek to raz a dwa jest morderczo niewygodne, w ergonomikach ten materiał podpierający dupke dziecka jest od kolanka do kolanka odpal sobie foty tuli czy Bondolino zobacz jak dziecko sie w tym układa i porównaj

Z noszeniem na rękach jest trochę inaczej bo dziecko jest podtrzymywane przez Ciebie czyli nie działa na nie grawitacja tak jak w przypadku gdy siedzi w nosidle, przodem na rękach można nosić tylko dziecko musi być pleckami oparte o Ciebie, nóżki tez podtrzymywane nic dziecku nie powinno smętnie zwisać

Niestety nosidła babybjorna są bardzo drogie bo chodzą powyżej 500 zł ale ja bym za Chiny w to dziecko nie wsadziła odkąd znam różnice

To sie wymadrzylam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:22   #3670
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile czasu u Waszych dzieci trwał ten skok od 14 tygodnia? Naprawdę moje dziecko będzie ćwiczyć moją cierpliwość aż będzie miał 19 tygodni?
U nas najgorsze były dwa tygodnie. Później tydzień przerwy i znów.

Marei u nas przy raku nieboraku tez jest niezły ubaw

Dzisiaj przy zasypianiu myślałam że się zsikam ze śmiechu. Blanka padnieta zasnęła a Patryk ze wstał o 18:00 to mu się wariacji zachciało chował się za koc,pod pieluche plul smoczkiem a na końcu musiał mnie wytarmosic za policzka i nos
Stary 2015-10-07, 21:23   #3671
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Ave Pierogi ! Wiedziałam ze mi tak wyłożysz ze Google może sie schować ! Dzięki wielkie

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:36   #3672
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
U nas najgorsze były dwa tygodnie. Później tydzień przerwy i znów.

Marei u nas przy raku nieboraku tez jest niezły ubaw

Dzisiaj przy zasypianiu myślałam że się zsikam ze śmiechu. Blanka padnieta zasnęła a Patryk ze wstał o 18:00 to mu się wariacji zachciało chował się za koc,pod pieluche plul smoczkiem a na końcu musiał mnie wytarmosic za policzka i nos
Czyli jednak wyląduje w wariatkowie
22.06.2015
Stary 2015-10-07, 21:38   #3673
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Markus ostatnio robi po 2-3 kupy dziennie. Czy to już biegunka??
Nieee, raczej nie. U nas zazwyczaj jest tak, ze jest 4-5 kup na dobę. Ale zdarzają się dni, ze jest ich tylko 2. I potem znów liczba się zwiększa. Biegunka jest ponoć wtedy, gdy dziecko robi kilkanaście kup na dobę.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:38   #3674
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak wyląduje w wariatkowie
Przeżyjesz
Stary 2015-10-07, 21:52   #3675
sylwka321
Wtajemniczenie

Jejuuu przez was zaczęłam oglądać krzesełka i podoba mi się takie za 700 PLN jest cudowne tylko czemu takie drogie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

http://www.bajkowachatka.pl/KRZESELK...ABYBJORN/2684/

Zwykle proste a cena niezwykła
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:59   #3676
201710041131
Konto usunięte

Sylwka nic mi nie mów, choruje na mima moon albo fresco bloom

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 22:07   #3677
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
. Chyba, że wspinać się na górkę i oglądać pola lasy, miasto na dole i Alpy w oddali

Pięknie tam u Ciebie musi być

Nie, moja miała taki okres, ze i po 7 kup robiła
Cytat:
Chodzi o to jak układają się bioderka. W googlach gdzieś są zdjęcia, ja na komórce teraz jedtem

Aika popatrz sobie na filmiki na yt domowa.tv oraz wrapyouinlove. Chociaz ta druga ma lepiej pokazaną kieszonkę na noworodku (fwcc newborn). Didymos i kokadi mają też w fotkach fajne manuale tam to jest wickel Kreuz

Kokadi ma chyba filmik na stronce.
Ok dzięki, zaraz oblukam
Cytat:
U Amy to chyba sie jeszcze nie zaczął, od jakiegoś tygodnia no porostu aniołek, ale nic nie mowię ......
Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Jejuuu przez was zaczęłam oglądać krzesełka i podoba mi się takie za 700 PLN jest cudowne tylko czemu takie drogie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

http://www.bajkowachatka.pl/KRZESELK...ABYBJORN/2684/

Zwykle proste a cena niezwykła
Tez mi sie to krzesełko z babybjorn podoba
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 22:10   #3678
fartuch
Zakorzenienie

groszko wystarczy spojrzeć na to zdjęcie
Stary 2015-10-07, 22:16   #3679
Aika213
Wtajemniczenie

http://scandinavianbaby.pl/product-p...onomiczne.html

Tu chyba jakas inna wersja tego bb. Niby, ze ergonomiczne. Dziecko trochę lepiej w tym siedzi
Stary 2015-10-07, 22:23   #3680
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
http://scandinavianbaby.pl/product-p...onomiczne.html

Tu chyba jakas inna wersja tego bb. Niby, ze ergonomiczne. Dziecko trochę lepiej w tym siedzi
boże, tragedia..... i jeszcze ten dopisek "opracowane wspólnie z pediatrami" ja prdl.....
Niestety na ten moment żadne nosidło babybjorna nie nadaje się do czegokolwiek

Nie pokazujcie krzesełek bo ja póki co planuję kupić to najprostsze z Ikei a wy mnie zaraz czymś skusicie za pincet złotych

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 22:26   #3681
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ta są rożne wersje tej maty? Jaka to bogatsza wersja? Ja tez mam ta matę

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Dziewczyny a co Wy robicie z dziećmi w domu? Bo ja juz nie mam pomysłu. U nas trochę na macie, w bujaczku. Pobawimy sie zabawkami, pooglądamy książeczki. Trochę w chuście ja ponoszę. Takie to monotonne sie staje.
Jeśli tylko zechce polezec chwilę na macie uciekam jak najdalej delektujac się chwilą bez zajmowania i zabawiania. A tak poza tym to głównie karmie, usypiam, mnóstwo czasu to pochłania..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 22:57   #3682
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jeśli tylko zechce polezec chwilę na macie uciekam jak najdalej delektujac się chwilą bez zajmowania i zabawiania. A tak poza tym to głównie karmie, usypiam, mnóstwo czasu to pochłania..

U mnie usypianie to dosłownie kilka minut. Pamietam jak sie moja siostrzenice usypiało, terepanie na rękach przez pół godziny czasem i dłużej aż ręce odpadały. Myślałam ze z Amy tez tak będzie a tu dosłownie kilka minut i odlot.
Stary 2015-10-08, 00:29   #3683
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczyny, u nas dopiero pierwsza pobudka ale poszedł spać po 20..
22.06.2015
Stary 2015-10-08, 01:08   #3684
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Dziewczyny, u nas dopiero pierwsza pobudka ale poszedł spać po 20..
super!!! u mnie mala zrobila sobie drzemke po 18.po 20 dalam jej butelke i zasnela.. a my z TZ malowalismy salon.zostala jedna sciana, ale jutro skonczymy.. zawsze karmie mala o 19 i po 21.. jedno karmienie opuscila wiec pewnie obudzi sie za 2-3 godziny.. zasypiala,wlaczylam jej szum z karuzeli i muzyke z yt..weszlam 3 h pozniej to sie krecila..wlaczylam znow muzyke i dalej spi

co do usypiania, to tez na poczatku-przez jakies 2-3 tygodnie nosilam mala na rekach, bujalam zeby uspic..ale TZ zaczal ja karmic wieczorem i dzieki niemu mala zasypia wlasciwie sama w lozeczku
Stary 2015-10-08, 02:24   #3685
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Haha u nas hitem jest idzie rak-nieborak jak ugryzie będzie znak. I pierdzenie lub całowanie z cmokaniem w stópki. Leżenie na brzuszku to ciężki temat plus ćwiczenia od fizjoterapeuty. Chodzimy w chuście, śpiewamy na fotelu, glaskamy kota, odrobina maty i bujaczka. No i dużo czasu zajmuje nam usypianue do południowej drzemki.

Za to spacery najpierw nad rzeką, później koło marketów coś jak Lidl, mamy dwa. Później drogeria Müller, sklep teddy (coś jak te za 5zl), nkd z tanimi i nudnymi ciuchami. Dalej jest lidl i aldi. Poza tym nic ciekawego. Chyba, że wspinać się na górkę i oglądać pola lasy, miasto na dole i Alpy w oddali- ale samobójcą nie jestem poza tym tamtędy wracałam zawsze z pracy, więc znam drogę na pamięć.

U mnie przez dlugi czas byla jedna dziennie od dwoch tyg przerob ma taki ze idzie po 4-5 i to takie ze pampki nie daja rady
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 03:32   #3686
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
super!!! u mnie mala zrobila sobie drzemke po 18.po 20 dalam jej butelke i zasnela.. a my z TZ malowalismy salon.zostala jedna sciana, ale jutro skonczymy.. zawsze karmie mala o 19 i po 21.. jedno karmienie opuscila wiec pewnie obudzi sie za 2-3 godziny.. zasypiala,wlaczylam jej szum z karuzeli i muzyke z yt..weszlam 3 h pozniej to sie krecila..wlaczylam znow muzyke i dalej spi

co do usypiania, to tez na poczatku-przez jakies 2-3 tygodnie nosilam mala na rekach, bujalam zeby uspic..ale TZ zaczal ja karmic wieczorem i dzieki niemu mala zasypia wlasciwie sama w lozeczku
Ja też na noc odkladam
W dzień już coraz częściej też
22.06.2015
Stary 2015-10-08, 06:59   #3687
201710041131
Konto usunięte

Hello, przez to szczepienie dzieciak sie przestawił i spał do 4:30. Ale potem już koniec

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2015-10-08, 07:23   #3688
mehja
Zakorzenienie

Szuu moja do 5 spala a całą noc nie spokojnie, musiałam wstawać co chwilę. To przez ten głupi nocny katar. Nie da się go osiągnąć i przeszkadza jej w oddychaniu i jedzeniu.

Będę próbowała się do lekarza dostać bo inhalacje pomogły na chwilę tylko
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 07:26   #3689
201710041131
Konto usunięte

Mehja u mojego tylko te co w nosie sa da sie odciągnąć (i sa zielonkawe) a ja mam wrażenie, ze ten katar który słychać jest tam głęboko miedzy nosem a gardłem, tez tak macie? Odciągamy codziennie po dwa ogromne suszki a i tak słychać charczenie

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2015-10-08, 07:33   #3690
industria
Zakorzenienie

Dzień☠☠☠☠adobry....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości