|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Trzymajcie kciuki abym się nie porzygała!
|
|
#2822 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj, jak ja się boję rozstępów na brzuchu. Mogą wyskakiwać wszędzie, tylko nie tam Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Candy to byłyśmy razem
|
#2824 | |
|
Zadomowienie
|
Bo jezeli bedziesz karmić piersią to i tak lekarz zapewne zasugeruje suplementację DHA. Do tego witaminki dla dziecka (polecam wziąć receptę na witaminę D. Jest w butli i trzeba odmierzać ale mega taniej). Potem często wychodzą jakies problemy brzuszkowe i wpada sie w probiotyki. No i dochodzą ewentualne choroby których nikomu nie życzę. [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53033815]A kurde w sumie nie będę świrować, raptem to 4-5 dni różnicy, a nie miesiąc myślę że dzidzi to zbytniej różnicy nie zrobi i tak wyjdzie kiedy będzie chciało![]() [/QUOTE] Na razie tak mówisz. Jezeli Ci sie trafi przenoszenie ciazy to czekanie te dodatkowe 4-5 dni na wywołanie moze byc udręka. Cytat:
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
TYGRYSEK, na razie planuję jak najszybciej przestawić się na mm. A wit D pewnie i tak będę musiała suplementować, to fakt. Ale może odpadnie no spa, tona magnezu i te ogólnie witaminowe
|
|
#2826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53033815]A kurde w sumie nie będę świrować, raptem to 4-5 dni różnicy, a nie miesiąc
myślę że dzidzi to zbytniej różnicy nie zrobi i tak wyjdzie kiedy będzie chciało![]() Kurse ja już od bardzo dawna widzę falowanie brzucha i to na lewo, zaraz na prawo i powiem Wam, że teraz kopniaki stały się tak intensywne, że czasami aż bolą [/QUOTE]Ja nie widziałam falowania do tej pory Widziałam tylko czy jest po prawej stronie, czy po lewej, ale falowania takiego 'live' nie widziałam ![]() Cytat:
No i rzeczy dla mnie, ale muszę listę zrobić. Cytat:
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2015-10-08 o 09:08 |
||
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Kinga, Ewusia - już wiem, że chleb orkiszowy mi nie służy (mojego ulubionego żytniego nie było już). Zjadłam 3 kromki z serem żółtym i pomidorem z cebulką. Po godzinie cukier 133. Trochę dużo. Ale przynajmniej wiem, że nie zjem go więcej
Niunia_leyla - no to się nie widziałyśmy. Ja siedziałam w pierwszym rzędzie
|
|
|
|
#2829 |
|
Rozeznanie
|
Ja zdecydowałam się na zastrzyk od razu niby są skutki uboczne tej szczepionki (dużo się dzisiaj naczytałam) i na początku może być problem z oznaczeniem grupy krwi dziecka (ale w razie potrzeby może dostać 0rh- czyli moją i powinno być dobrze ) musze sprawdzić disiaj czy w "mojej" aptece mają wstrzykne sobie chyba jutro ewentualnie do wtorku zamierzam a musze kupić tego dnia co przyjmuje
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Candy ja w ostatnim :P
|
#2830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mimo wszystko polecam wszystkim
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 29 tygodniu ciąży
![]() Skoro polecacie aptekę Gemini to skorzystam z niej ![]() Ja koszulę kupuję rozpinaną po bokach, na co dzień do spania wolę połączenie spodnie + bluzeczka na ramiączkach, więc raczej długo ich eksploatować nie będę.
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu na stronie piszą, że koszula ma być rozpinana z przodu, także na pewno 1-2 takie muszę mieć.
|
|
|
|
#2833 |
|
Przyczajenie
|
Kochane Mamusie! Gratuluję każdej z osobna maluszków Czy mogłabym Was trochę wykorzystać w ten cudowny dla Was czas? Piszę pracę magisterską na temat zwyczajów żywieniowych kobiet w ciąży i czy byłybyście tak miłe i wypełniły dla mnie ankietę? Udział w badaniu jest oczywiście dobrowolny oraz anonimowy, a Wasze odpowiedzi posłużą mi jedynie do napisania pracy magisterskiej. Byłabym ogroooomnie wdzięczna za pomoc!
https://www.interankiety.pl/interank...249360ff509bd7 |
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
uaoo powodzenia na glukozie!
Dotka90 u mnie tez średnio z jedzeniem, niestety od początku warzywa mi średnio podchodza, ale dzisiaj na obiad planuję jakąś surówkę, zainspirowałaś mnie tą z marchewki, ale może machnę jeszcze z pora bo lubię ![]() Cytat:
Ja mam rh- i rozmawiałam o tym z ginem. On mi wyraźnie powiedział, że w tym momencie nie można stwierdzić czy konflikt w ogóle wystąpi, bo dziecko może w 60% odziedziczyć grupę krwi po ojcu, a w 40% po matce. Czyli jesli dziecko odziedziczy po mnie RH- to konflikt w ogóle nie wystąpi. I o zastrzyku owszem była mowa, ale dopiero po porodzie w razie czego i wtedy chyba jest za darmo? Nie wiem, nie myślałam nad tym, ale jak trzeba będzie zapłacić to też żaden problem
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja po glukozie,przezylam bez problemu,dopiero teraz slabo sie czuje wiec siedze w aucie i czekam aż bede miala jak wejsc do domu (nie wzielam kluczy a maz spi). Wyniki za 10 dni roboczych :-D juz nawet sie nie zloszcze bo to smieszne jest,jakbym miala cukrzyce ciazowa to te dwa tygodnie robia bardzo duza roznice a oni ot tak kaza czekac.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, chciałabym oszczędzić młodemu tych szczepień bo moim zdaniem nie są potrzebne, ale z tego co widzę to tż takie tematy średnio interesują i w razie czegoś na pewno nie będzie chciał o to walczyć. Eeeh.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-10-08 o 10:54 |
|
|
|
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
Może źle się wyraziłamz tym umywa ręce, raczej chodzi o to że lekarz ze swojej strony może tylko zaproponować tą szczepionkę a czy pacjentka skorzysta i zapłaci to jej sprawa bo przecież nikogo nikt nie zmusi do wydania prawie pół tysiąca za szczepionkę która może nie być potrzebna.
Karen niby niekoniecznie będzie potrzeba szczepionki i jak jest w szpitalu to nie wiem czy po porodzie się ją dostanie za darmo bo teoretycznie wtedy to dotyczy chyba tylko kolejnego dziecka jak u matki wytworzą się przeciwciała chyba że się mylę mieszają mi się juz informacje
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niebezpieczny off top, nie brnę w to dalej ![]() Ja jestem mocno przeciw, szczególnie u tak małych dzieci, ale nie wiem zbytnio co robić...
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren - u mnie surówka zawsze do obiadu jest i generalnie obiady jadam spoko. Ale w pracy słabo, no nie mogę wcisnąć, nie wiem, może przez siedzenie.
Dzisiaj nie zjadłam śniadania w domu, ale przynajmniej od razu po przyjeździe do pracy zjadłam ciemną bułkę, a do tego mozarellę z pomidorami i bazylią ![]() Muszę kupić dzisiaj/jutro coś na pogrzeb, bo przecież nie pójdę w dżinsach... Mierzyła któraś z Was tą sukienkę: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0326310005.html ? Albo widziałyście w jakimś sklepie czarną tunikę albo czarną sukienkę? |
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kapuście niestety wzdęcia męczą, ale dla tego smaku warto jutro własnie u mnie w domu wielkie kiszenie na zimę nie mogę się doczekać takiej suróweczki z kapusty i marchewki i jabłka jem ją nawet samą ![]() ta sukieneczka bardzo mi się podoba! i cenę ma dobrą! wydaje mi się, że super byś w takiej wyglądała co do szczepień mnie tylko dziwi takie podejscie, że lekarz daje skierowanie, ale Twoja decyzja czy zrobisz czy nie...wiadomo, że zmusić nie może, ale ja od gina oczekuję, że on mnie nakieruje, co powinnam zrobić, co on prywatnie i osobiście zaleca itp.
|
|
#2842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już po glukozie. Pierwsze co to weszłam d0 kuchni i zrobiłam sobie kanapkę i zjadłam serek wiejski ![]() Na czczo wyszło mi 76, a później nie wiem, wyniki we wtorek będą czekały u lekarza. Nie było tak źle i wcale nie smakowało jak lemoniada (też miałam z cytrynką). Na początku kręciło mi się w głowie i było mi nie dobrze, ale druga godzina już spoko. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-08 o 11:07 |
||
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tylko godzina,nie sprawdzaja po dwoch. I na czczo miałam 79,dużo jak na mnie ale biorac pod uwage co ostatnio jem to mnie to nie dziwi :-D
I nie mam jak go obudzic bo w domu nie mamy zasiegu a domofon zniknal jak siostra rozpoczela remont,przeszkadzaly jej kable. Moge tak siedziec do popoludnia jak tak dalej pojdzie :-/
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
a do drzwi się nie dobijesz ?
|
#2845 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53030773]
W ogóle mi się nic nie zdarza, mam 3 różne terminy wiecie ja to myślę że miałam nieogar na samym początku z wrażenia i to przez to z OM wg lekarza - 2 styczeń, wg USG - 7 styczeń, wg położnej - 31 grudzień, a wg mojego pierwszego dnia miesiączki - 27 grudzien nie ogar totalny ;p w któryś termin na pewno się wstrzelę [/QUOTE]najważniejsze w sumie jaki masz termin wpisany w karcie ciąży bo to wg niego chyba później decyduje się o ewentualnym przyjęciu do szpitala lub wywołaniu porodu ![]() Cytat:
za wynikijestem w szoku ze jeszcze toxo nie robiłaś, ja już 2 razy robiłam.... Cytat:
ale nagrać sie nie da, bo Dzieć ma radar i po włączeniu nagrywania przestaje się ruszać Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze żeby Dzidzia rosła Cytat:
Cytat:
albo miał jakiś nieciekawy skład doprawiony cukrem lub mąka pszenną... ogólnie chleb orkiszowy powinien być ok, jest polecany Cytat:
za wynikiczas oczekiwania mnie zabił... u mnie tego samego dnia były wyniki Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję przetrzymania glukozy i kciuki teraz za wyniki.
Dotka bardzo ładna ta sukienka, tylko właśnie ciekawe jak się ją założy czy też tak fajnie wygląda. Baby wal do drzwi, niech wstaje ile będziesz czekać. Ewusia z tym radarem to prawda, mój też jakiś taki ma i ja telefon on cisza, ja odkładam on zaczyna i tak się ze mną bawi Ja rano stanęłam na tą wagę i kolejny kg w dół czyli przez niecałe dwa tygodnie schudłam 4 kg. Po południu zadzwonię do położnej zapytam, bo wizytę mam dopiero za 2 tygodnie u gin. Ja też nie kupiłam sudocremu mam bepanthen extra na odparzenia bo tutaj też jest polecany i linomag kupiłam na zapas. |
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia - tak, miał cukier
Ale już nic innego nie było, bo jak Pani podała mi do przeczytania skład innych, to aż za głowę się załapałam co tam w chlebie może być.
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Candy może z 3 kromek zjedz jedną, ja też mogę zjeść tylko jedną kromkę i wtedy zobacz, może to po prostu za duża porcja była.
Ja kupiłam wczoraj mąkę bez glutenu bo mam ochotę na naleśniki i zobaczymy co wyjdzie. |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też stawiam na coś innego niż sudocrem
Gratuluję nowych tygodni i przetrwania glukozy ![]() uao mnie tam ona też nie smakowała jak lemoniada Tylko jak coś mocno słodko - cytrynowe. Lemoniady to ja piję lepsze ![]() Dotka a może poszukaj czegoś z rozciągliwego materiału po prostu? Niekoniecznie na działach ciążowych, będzie łatwiej znaleźć być może. Jeszcze brzuszki nie są takie duże, więc źle nie wyglądają takie sukienki (mam na myśli, to że później to już się brzydko z przodu podnoszą z reguły). Ja ostatnio kupiłam sukienkę, wcale nie ciążową, tylko z takiej dzianinki, rozciągliwą i super wygląda No tylko ona nie jest czarna.
|
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na dietkach jakie sa Wasze przykladowe obiady???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

nigdy nie miałam powyżej 60 i pamiętam ostatnie uczucie u lekarza - zaskoczenia i zmartwienia jednocześnie heh

Kurcze, chciałabym oszczędzić młodemu tych szczepień bo moim zdaniem nie są potrzebne, ale z tego co widzę to tż takie tematy średnio interesują i w razie czegoś na pewno nie będzie chciał o to walczyć. Eeeh.

po kapuście niestety wzdęcia męczą, ale dla tego smaku warto
[/QUOTE]