|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
Ale to moja bardzo dobra koleżanka, jeszcze z dzieciństwa, więc chciałam na pamiątkę coś jeszcze fajnego jej dać, to robiłam dużo zdjęć na weselu i ślubie żeby właśnie potem dać im je na pamiątkę Mieli fotografa, ale inna perspektywa z tego dnia tez jest chyba mile widziana Jestem zdania że to idealny czas na sentymentalne prezenty heheZobaczymy czy jej się spodoba Z zepsutymi owocami to wiecie, w dzieciństwie różne rzeczy człowiek jadł i żyje jak mi sie kalafior delikatnie nadpsuje a mam smaka na niego to odcinam i resztę gotuję i jem pewnie niezdrowe podejście, ale przyznaję się że nie zawsze wyrzucam
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, mam nadzieje, ze nikt mnie nie zlinczuje
|
|
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
Andriuszka super pomysł na prezent dla koleżanki! Ja bym się bardzo z takiego ucieszyła
uwielbiam zdjęcia normalnie wywołane i w albumie. Inaczej to się ogląda niż fotki na laptopie.Czubasek jakiego masz romantycznego tżta cudnie U nas romantyzm skończył sie dwa lata temu
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myślałam, że będzie butelka, szkoda że w końcu nie dotarłam a co tam jeszcze jest na zdjęciu?
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć, inaczej sobie to zorganizuję jakoś, dzięx ![]() A dla babek z Krk - 10.10 jest dzień otwarty w Ujastku: http://szpital.ujastek.pl/site/81 |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do podnoszenia sie to kwestia bardzo indywidualna. Ktoś tu pisał ze zaraz po porodzie brał prysznic. Ja zaliczyłam dwa omdlenia jak chciałam wstać po 6-8h. Tak. Po porodzie też sie czasem chce siku a w kazdym razie dobrze by było żeby się chciało ja na mojej 7osobowej salce po prostu mówiła sąsiadce że ide do łazienki i żeby zerkała. Stresa miałam bo u nas nie było łóżeczek i zostawiałam małego na środku łóżka. Pod prysznic najlepiej lubiłam chodzić jak tżt był i pilnował synka no ale nie zawsze tak się udawało (1.5tyg tam koczowałam).
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
witam się po nieobecności już jako MGR!!! Nie macie pojęcia jak się cieszę, że mam to już za sobą, koniec poprawek, maili i jeżdżenia na drugi koniec Polski, mogę na spokojnie zająć się resztą spraw, w tym wyprawką, bo już leci 33 tydzień! :O a że przedwczoraj znajoma urodziła w 34 tygodniu trochę mnie obleciał strach...Postaram się nadrabiać i być już z wami na bieżąco
|
|
|
|
#3730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
acapella
sylwoha jak tam dzisiaj? |
|
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tak jak z ginekologiem, każda z nas w końcu musi przełamać tę barierę wstydu żeby się rozebrać przed obcym facetem lekarzem Nic przyjemnego ale dla własnego zdrowia czasami trzeba ![]() Cytat:
Gratuluję Pani magister Z tym rodzeniem to masz rację, zbliżamy się do takiego etapu że praktycznie może to nastąpić w każdej chwili. Też powoli to do mnie dociera. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-08 o 14:39 |
||
|
|
|
#3733 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oblewanie niestety pewnie przesunięte ![]() Cytat:
Dobrze, że znam procedurę, uda mi się ją zapewne uprzedzić. I chyba wolę przed facetami nago niż babami. Baby z natury są wredne i wyparują byle zmarchy. Wolę ginów facetów, z kobietami mam same przykre doświadczenia.
|
||
|
|
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do siary i kp to z mojego doświadczenia wynika że nie masz sie co martwić bo u mnie przy pierwszym zero wycieków przed porodem. Później spokojnie bliźniaki mogłabym wykarmić, pokarmu na full. Teraz też zero wycieków a spodziewam się że po porodzie będzie czym karmić. Pamiętaj że karmienie zaczyna sie w głowie (już ktoś tu o tym pisał) im więcej się nakręcamy na problemy tym większa szansa że one wystąpią. |
||
|
|
|
#3735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Butelki są 2: jedna Nuby 240 ml a drugą TT 150 ml Komplet 2 smoczków do butelki Nuby Pielucha Dada Próbki Palmersa Próbka mleka Enfamil 2 Jednorazowe wkładki laktacyjne TT 6 szt Płyn do mycia Johnson's A ten żółty kwadrat to do auta na przyssawki Oprócz tego gazety: mamo to ja, uroda, Katalogi firmy BeSafe, Britax. Dziś idę na warsztaty z Planeta Dziecko, zobaczymy co tam będzie 😀
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
acapella gratulacje
![]() Teraz mozesz mysli calkowicie poswiecic maluszkowi i kompletowaniu wyprawki ![]() Zmobilizowalam sie i poszprzatalam u nas w pokoju. Teraz podloga u malej i zostanie najgorsze czyli lazienka i kuchnia... |
|
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba oddam się na jakieś badania, jako wyjątek od reguły ![]() No ale mam nadzieję, że jednak z kp się uda, poczytam coś na wszelki wypadek, bo poród jak poród, różnie wyjdzie, ale kp tak dużo daje, że szkoda mi zawalić. No i moja mama miała problemy z kp, nie karmiła żadnego dziecia, dlatego też się obawiam. Powalczę tak czy inaczej ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Dobra, znam jedną kobietę gin, która była spoko. Reszta była absolutnie fatalna. Faceci mam wrażenie, że mają jakiś taki większy szacun prawdę mówiąc. A ostatnia gin, u której byłam to mnie tak boleśnie przebadała, że się szczerze zdziwiłam. Jakoś chyba poza tym wypadkiem, to raz w życiu mi się zdarzyło bolesne badanie, a wtedy miałam infekcję. Teraz w ciąży też z badaniem nie miałam problemów tego typu ani razu. A ta babka normalnie była jakoś tak brutalna, że aż podskoczyłam. I co lepsze, wogle się tym nie przejęła, choć widziała moją reakcję. No a ona na dodatek jest dość chwalona, więc już zupełnie nie rozumiem. Może przypadek, choć sądzę, że jednak pół na pół. |
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer baba babie babą
I zgadzam się, że facet gin ma inny szacunek do kobiety niż sama kobieta lekarka. Mnie badało kilkanaście kobiet ginów w życiu, a jedna robiła mi zabieg usuwania torbieli z gruczołu bartholina. To bardzo prosty zabieg, a poszarpała mi strasznie. Długo miałam doła jak widziałam w lusterku co mi narobiła w bożenie, ale potem na szczęście jakoś się to w miarę ludzko zagoiło. Tylko powinnam dochodzić do siebie nie więcej niż 10-14 dni, a mnie cholerstwo bolało z miesiąc. |
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja obroniła mgr, to chyba jako jedyna tak bardzo cieszyłam się z tego powodu, ze pytałam koleżanek czemu one się mię cieszą, wreszcie koniec nauki, jazdy, zbierania tych wpisów itd ![]() A w Twoim przypadku to już w ogóle ulga na całego ![]() Jedziemy właśnie oglądać wozki, trzymać kciuki, żebyśmy coś wybrali ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzę jeszcze jeden odcinek o wcześniakach i idę sprzątać i myć auto, bo woła o pomstę do nieba!
TŻ może mi pozazdrości i pojedzie swoim na myjnię w końcu, bo wygląda jakby wrócił z rajdu Dakar. ps. mój na myjnie sie nie nadaje jak myjką cisnieniową myją to ostatnio lakier odpryskiwał
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu na porodówce też pewnie nie będzie lekko, jak sztab lekarzy, pielegniarek czy stażystów będzie oglądał mnie w najintymniejszej dla mnie sytuacji, ale będę sobie tłumaczyć że oni są tam po to żeby pomóc mi i mojemu dziecku. Nasuwają mi się tu słowa Terencjusza: „Człowiekiem jestem i nic co ludzkie, nie jest mi obce”. |
|
|
|
|
#3745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wyprawki to kurcze ja też jestem w lesie. Miałam startować z praniem a TŻ wyskakuje że on chce mieszkanie malowac za tydzień. |
||
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Dobrze u mnie dobrze. Tylko maly dzis jak na zlosc dal o sobie znac raz. A tak to spoko, leze ale im wiecej leze tym bardziej chora sie robie :p Poszlam na spacer na poczte, to sie zziajalam jak pies :p Dziewczyny wy tez macie uplawy? Albo cos. W ten desen. Ze tak obrazowo opisze biale i geste?
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawidłowa fizjologiczna wydzielina jest bezbarwna, przejrzysta (lub lekko biała) i bezwonna. Stanowi naturalną ochronę pochwy â nawilża ją, oczyszcza, chroni przed inwazją chorobotwórczych substancji z zewnątrz. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-08 o 14:37 |
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za gratulacje, jestem niesamowicie szczęśliwa, bałam się, że przesunie się to na po porodzie, czyli pewnie w nieskończoność, a tak to mam pewien etap zakończony
Swoją drogą w dziekanacie babka powiedziała mi, że jestem trzecią dziewczyną na roku w ciąży i wszystkie z terminem na koniec listopada jesteśmy a podczas 5 lat studiów tylko jedna dziewczyna urodziła. Teraz taki bum ![]() Co do upławów to ja mam tzn. nie wiem co to jest, ale śluzu mam mega dużo. Od początku ciąży mam dużo, ale teraz to masakra, dziś zapomniałam założyć wkładki i mi przemokło spodnie!!! |
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam duuużo śluzu, w ciąży to chyba normalne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

Ale to moja bardzo dobra koleżanka, jeszcze z dzieciństwa, więc chciałam na pamiątkę coś jeszcze fajnego jej dać, to robiłam dużo zdjęć na weselu i ślubie żeby właśnie potem dać im je na pamiątkę 

a co tam jeszcze jest na zdjęciu?

Nie macie pojęcia jak się cieszę, że mam to już za sobą, koniec poprawek, maili i jeżdżenia na drugi koniec Polski, mogę na spokojnie zająć się resztą spraw, w tym wyprawką, bo już leci 33 tydzień! :O a że przedwczoraj znajoma urodziła w 34 tygodniu trochę mnie obleciał strach...

ale dla własnego zdrowia czasami trzeba