|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
|
#2252 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie mycia to przypomniało mi się, jak położna na sr mówiła, że można kąpać spokojnie co 2-3 dni, bo dziecko się przecież nie brudzi. No to moja jest jakaś inna :P Nie wyobrażałam i nie wyobrażam sobie nie myć jej codziennie, zwłaszcza, że od urodzenia dużo ulewała. Cytat:
![]() W związku z tym, że postanowiłam się zdrzemnąć z córką, córka postanowiła swoją pierwszą drzemkę mieć wyjątkowo krótszą, co by matka nie miała za różowo :P To sobie pospałam. Moje dziecko pełza do tyłu. CASHMERE, BOLECZKA - zdrowia! |
||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
To zdrowka dla Ciebie tez
![]() Mam nadzieje ze mala zaraz pojdzie na drzemke to sie kimne z nia. Jestem w szoku wgl, wczoraj spala mi do 9 bez zadnej pobudki. Dzisiaj do 8.30 z jedna pobudka na wcisniecie smoczka o 2. Chyba wie ze mamusia ledwo zipie. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Ja jak sie klade z mala na drzemke to jakos zawsze wyjatkowo dlugo spi. Wczoraj spalysmy 2h
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
moja córa na drugiej drzemce a ja lecę ogarnąć mieszkanie i pranie wstawić.
Póki co 8 st mamy, ok 14 będzie 11 to może po południu wyjdzie z tatusie jak ja u fryzjera bede siedziec. mam dobre ciastka w szafce i mnie kuszą :/ kuzyn męża w Wedlu pracuje i mamy od nich milion słodyczy
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
zdrówka!!
Cytat:
![]() Cytat:
ALICJA KOŃCZY DZIŚ 6MIESIĘCY-jak to szybko zleciało!! już połowa macierza za mną |
||
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- duża i "stara":P ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Jutro zabieram się za odświeżenie mojego CV, napisanie po ang. Trzeba powoli ogarniać sytuację. Dziś dzień sprzątania:/ |
|
|
|
|
#2258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja robiłam trzy razy dziennieCytat:
Biedna... zdrówka dużo !!! Najgorsze jest to, że w Anglii masz tylko paracetamol ;/ Cytat:
![]() Koperco całusy dla Alicji za 6 miesięcy !!!! Szybko leci masakra Noc dziś piękna, zasnął ok 20:30 i spał do 6:30 bo kot go obudził Ale leżał spokojnie ja dalej spałam i zasnął przed 8 i spaliśmy jeszcze tak do 8:30 Teraz odwala drzemkę i o 12 obiadek jak wstanie ![]() Ja już powaznie nie wiem o co chodzi z moim dzieckiem. Maruda i w ogóle, dziąsło gdzie prawa jedynka białe a tu nic się nie dzieje. Czy mu się ząb nie chce przebić czy o co chodzi ;/ Myslałam, ze ząbki wychodzą w ciągu dwóch trzech dni od wystąpienia objawów a u nas już ze 5 minęło. |
||||
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mam aspiryne, wzielam sobie w polski. Trzymam kciuki za szybkie wyjscie zeba
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi dzieki za odp w spr inhalacji ;*
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- moze i do 2
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
wlasnie
juz zglupialam---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
brawo ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
#2264 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
3 razy Cytat:
Bidulek. Oby teraz bylo dobrze. Ja bardziej niż płaczu przy wkluciu boje się reakcji na szczepionkę. Tobie zdrówka! Również zdrówka. Ty nie kp to możesz się lekami nafaszerowac Cytat:
On blondynek. Chyba niewielkie szanse na to. Dlaczego tak Ci zależy? Cytat:
Gratuluję pełzania ![]() Cytat:
Najlepsze życzenia dla Ali ![]() Cytat:
![]() To może się dlugo ciągnąć U nas tez turbodrzemka 30min i marudzenie i placz. On nigdy tyle nie płakał. Znikam z oczu ryk. Klade ryk. Do krzesełka ryk. Jakims cudem zjadł 90g dyni z indykiem.
|
|
#2265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i chyba szybciej tak uspi,z tym że efekt pewnie szybszy,bo juz dziecko wymeczone i cycem i moim tulaniem,placzami swoimi itp. Muszę tatusiowi dawac zaraz po nakarmieniu,wlasnie! Bo nie dosc,ze ja caly dzien przy dziecku wszystko robie,teraz nawet kapiel od 2 miesięcy, TZ mi tylko przenosi Hanie do lazienki i potem z wody na przewijak,to jeszcze ja ją codziennie usypiam.moja wina,no jak facetowi sie nie powie cos zrobic to sam nie wpadnie. I w domu tez ogarniam wszystko prawie,bo TZ od 4tygodni okna obrabia i "nie ma czasu"- w praktyce co kilka dni przez godzine cos tam porobi,bo wszystko musi wyschnąć.Oj chyba lewą nogą wstałam... 😔 MAJKA, zdrowka dla Juleczka i apetytu życzę,dziś na pewno bedzie lepiej,mam przeczucie
|
|
|
|
|
#2266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy 5) w listopadzie WZW zdrówka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze wczoraj podałam pierwszy raz szpinak i dziś juz trzecia zielona kupa taka jak kolor szpinaku. To norma czy coś nie tak?
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53036993]A ja wole bujanie, tatus moze ubujac
i chyba szybciej tak uspi,z tym że efekt pewnie szybszy,bo juz dziecko wymeczone i cycem i moim tulaniem,placzami swoimi itp. Muszę tatusiowi dawac zaraz po nakarmieniu,wlasnie! Bo nie dosc,ze ja caly dzien przy dziecku wszystko robie,teraz nawet kapiel od 2 miesięcy, TZ mi tylko przenosi Hanie do lazienki i potem z wody na przewijak,to jeszcze ja ją codziennie usypiam.moja wina,no jak facetowi sie nie powie cos zrobic to sam nie wpadnie. I w domu tez ogarniam wszystko prawie,bo TZ od 4tygodni okna obrabia i "nie ma czasu"- w praktyce co kilka dni przez godzine cos tam porobi,bo wszystko musi wyschnąć.Oj chyba lewą nogą wstałam... 😔 MAJKA, zdrowka dla Juleczka i apetytu życzę,dziś na pewno bedzie lepiej,mam przeczucie [/QUOTE]Ty jasnowidzko ![]() Ja tez wszystko robię i jak mowie o tym Tz alias GH to on sie jeszcze wkurza i ze ja go denerwuje. Ok. On zapieprza w pracy ale dom tez wypada pomoc ogarnąć tzn wg mnie wypada bo on ma inne zdanie ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
przecież szpinak zielony :PJa szczepienia rozdzielam. Zawsze mwmy 1 wklucie. Juz zw tydzien wzw ale na razie się nie wybieram
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA oo to super pocieszylas mnie bo tak pomyślałam że może znów nie podeszlo. Ale konsystencja ok.
![]() Co do szczepień - każda mama robi jak uważa. Ja nie mam nic przeciwko innym sposobom.
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki.
Czytam Was na raty bo niestety nie mam jak się wbic. Juz bym chciała żeby to się unormowalo jakoś...:-( - a tak to spać nie, huśtawka nie... najchętniej to nosić i pokazywać wszystko. Na macie nie polezy bo zaraz fik na brzuch i pelzanie .. eh.. w domu też robie wszystko na raty. Wczoraj ćwiczyłam w konsekwencji ponad 2 h bo cały czas musiałam się odrywać . Dziś godzinkę ale siedział w huśtawce i mnie obserwował... musze ogarnąć podłogi a nocka była znowu słaba... praktycznie to nie wiem ile spal - może łącznie ze 4 godziny :-( ... skad wziąć sile Laski? :-( ZDRÓWKA życzę Chorowitym - Cashmere :-* - Boleczka :-* - jeśli ktoś jeszcze to również - przepraszam ze nie wiem ale tak jak mówię na raty wszystko :-*** ZDRÓWKA również dla Malusinskich:-* Madzixx - Hania - Wielka Buzka i gratulacje ząbków :-*- sama się nie mogę ich doczekać -aha Olaf tez bezzebny :-( KOPERCO - wszystkiego najlepszego dla Alci za pół-urodziny; -) - to już nie przelewki he he Wszystkie Was pozdrawiam i ściskam... buziaki. Miłego dnia... |
|
|
|
#2270 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fajny rytuał tez chyba spróbuję moja herbatke poic jakąś, chociażby żeby sobie pociumkała . Ja to sie wciaz zastanawiam czy kolacje-kaszke wprowadzic po czy przed kapielą. chyba wersja,ze przed jest popularniejsza.QUOTE=Hanka20;53034172]Ja tez tak robię ze na raty karmie czasem po kąpieli. Najpierw possie kilka minut i jak widzę ze nie odpływa przy tym cycu to odbijamy i wkładam do łóżeczka. Pobawi się, popatrzy na karuzelke i za jakieś 20-30 min znów cyc i wtedy juz usypia.[/QUOTE] a nie płacze Ci podczas tego leżenia w łożeczku? po ciemku leży? moja po ciemku. wczoraj z projektorem z 5 minut na uspokojenie. Cytat:
i zazdraszczam, że Zuzia tak ładnie gaworzy, pięknie sie rozwija pod tym względem wczoraj się naczytałam jakie dzieci 6miesieczne powinny miec umiejetnosci i np. tekst "GAWORZY TO ZNACZY, ŻE SŁYSZY". a moja nie gaworzy - spółglosek nie słyszę, ale w sumie glucha nie jest, bo reaguje na wolanie i inne dzwięki. nie moge sie doczekać. Słodziaśny pterodaktyl będzie w takim kombinezonie. ja mam dla mojej niebieski ![]() ale radio grające dzieciom to nic złego chyba, nie? chociaż niby dziecko powinno słuchac żywego czowieka i oglądać jego twarz, usta jak mówi. Bo z radia sie niczego nie uczy. |
||
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Mloda wstala przed 5 ale 30min pogugala i dalej w kime.. na 8 odstawilysmy chlopakow do szkoly i do przychodni z wynikami moczu. Pediatra je obejrzala i jest wsio ok potem odbilysmy do miasta i kupilysmy rydwan dla Tyski kupilam tez piersi z kaczki.. jakis przepis? Ktos cos?MADZIX moja uwielbia jak jest chlodno w sypialni.. mi zimno a jej goraco! Kolor wozka ocean/turkus ![]() Co do ubioru to u nas 2st i mala miala grube skarpety, ogrodniczki, body dl rekaw i gruba bluze. Na to kocyk. I bylo ok BLACK 3 razy dziennie spokojnie tak mi sie wydaje. KOPERCO buziaki dla Ali na pol roczku ![]() Mala zasnela nad butla wiec ide ogarniac pranie i obiad ![]() I najwazniejsze! MAMY ZABEK! prawa dolna jedynka nam wyszla przez noc ![]() HANKA tez zielona po szpinaku byla u nas
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam nerwa na GH !!! Miał przed wyjściem do pracy srzatnąć kuwetę i co ? Wyszedł i kuwety nie sprzatnął ;/ Więc musze ja sprzątnąć. ZNOWU !!! zostawię mu dzis naczynia do zmywania !!
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
KOPERCO - gratki
urodziłaś w mój tp ![]() MAJKA, HANKA - dziękujemy Jak odkładam na drzemkę, to "łazi" po całym łóżeczku płacząc żałośnie i zasypia w różnych miejscach i pozach, jakby straszną walkę ze snem toczyła
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tez takie coś wku..wia a mam takie syt.na codzien :banghead:
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Madzix przewaznie sana plastelina wielkosci hm kciuka, ale takie potrafi z 2-3 robic wciagu dnia plasteliny, a oprocz tego robi sosik raz dziennie 😉
Mała okropny zazdrosnik, jakbym mu kiedykolwiek dala powod do zazdrosci 😑
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
DOMIMA trzymaj się kochana pewnie ząbki idą lub lek separacyjny u Was
Lub to i to -( nie) szczęśliwa kumulacja. Pamiętaj to wszystko minie i będzie dobrze! GOCZEK nie jest zgaszone światło, mam pozalaczana lampkę nocna i projektor odpadam. Zwykle z początku nie płacze ale jak zaczyna marudzić to znak że zmęczony wiec biorę znów do cyca i zasypia przy nim. GOSIAK super gratulacje zebolka! my mamy lewa dolna jedynkę. Coś lewy ewidentnie ten mój synuś no ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- GOSSIP mój też się czasem zapyta z kim tam znów pisze. Masakra...
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jest dopiero godzina 13 a ja już mam dość, nie wiem co jest ale mój Mały od 7 rano nie chciał spać, zazwyczaj pierwszą drzemkę ma o 9 i zasypia bez problemu to dzisiaj usnął dopiero 20 minut temu , nic mi nie dał zrobić bo wszędzie gdzie go położyłam był ryk, zaglądałam do buzi ale nie widzę żeby tam się coś działo, nie no masakraaaaa ![]() Mam tyle do zrobienia ale z tego wszystkiego siadłam na wizaż muszę się odstresować![]() Koniec tego dobrego...pół godziny i pobudka....
Już razem Edytowane przez AgnieszkAA100 Czas edycji: 2015-10-08 o 13:05 |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Moj to sie smieje ze z druga rodzina pisze i czesto pyta co u was slychac
|
#2279 | |
|
Konto usunięte
|
KOPERCO, sto lat dla Ali, zdrowia i uśmiechu oraz urody
Cytat:
![]() Majka, nie martw sie tak Julkiem, chory jest to Ciebie potrzebuje, super że zjadł obiadek mięsko mu sił doda mam nadzieję
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wizażu i odstresowania to trzeba. Nue da sie 24h/dobe zapie..przac :P [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53038180]KOPERCO, sto lat dla Ali, zdrowia i uśmiechu oraz urody Ty to potrafisz pocieszyc... ![]() Majka, nie martw sie tak Julkiem, chory jest to Ciebie potrzebuje, super że zjadł obiadek mięsko mu sił doda mam nadzieję[/QUOTE]:-* Juz wczoraj nie mial gorączki. On chyba wymusza rączki plus lek separacyjny i ząbkowanie. O tak o ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mam pytanie. Całe życie maluje włosy u fryzjera to sie nie orientuje. Sa jakies farby, których nie trzeba rozrabiac? Potrzebuje odrobine na czubek głowy gdzie mam skupisko siwych :/ i chce 1 farbe na kilka razy i żeby mi te siwulce pokryła. Posprzatalam trochę, czesc prania złożyłam. Obiad zrobimy jak Juliano wstanie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

Ale ja robiłam trzy razy dziennie
Ślubujemy: 21.10.2017
jeszcze mam aspiryne, wzielam sobie w polski.