|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Jak na razie tylko te rzeczy mi cukru nie podniosły
1. 200 gram gotowanego brokułu + jajko (skad wiem że 200 bo u nas główki są po 400 gram ) 2. niecałe pół torebki ryżu dzikiego + pierś pieczona w folii+ogórek kiszony 3. Fasolka szparagowa sama (ewentualnie + jajko) 4. 200 gram gotowanego kalafiora + łosoś pieczony w folii 5. spaghetti bolognese z ciemnym makaronem i sosem własnej roboty |
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Krew mi leci z nosa i nie chce przestać! Ale od czego? W życiu mi krew nie leciała.
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to menu raczej okrojone. Praktycznie wszystko gotowane. Boze jak ja sie boje tej poniedzialkowej wizyty...
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już powoli mam dość.
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od siebie moge polecic Bepanthen, niezawodny dla nas do dzisiaj
![]() A na bolace brodawki po prodzie masc maltan, natychmiastowa ulga! |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Nie stresuj się na zapas, trzymam kciuki żeby Ciebie to ominęło
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Wkoncu I ja sie zabralam za wyprawke bo czas goni a ja w polu...
Zamowilam przewijak, rozek, butelke, smoczki, kocyk I takie tam inne pierdy ![]() Szukam jeszcze fajnego ochraniacza na lozeczko ale w sumie nic mi sie nie podoba... no I wanienke musze kupic bo po corce mam rozowa :P aaa no I dla siebie do szpitala wszystko ale to juz stacjonarnie pokupuje
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
uaoo w każdej aplikacji ciążowej z jakiej korzystałam pokazywało mi, że krew z nosa to normalna rzecz w ciąży, zwiazane jest to chyba z wiekszym przepływem krwi (nie pamiętam dokładnie)
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze? Ja jem właściwie normalnie i cukier jest ok. Dodaję do każdego obiadu surówkę z kiszonej kapusty, więc może też dlatego w normie. Wczoraj jadłam kaszę jęczmienną wiejską z sosem z żołądkami i kapustą kiszoną (spora porcja). Cukier wyniósł 98 mg/dl po godzinie. Sprawdziłam też po dwóch godzinach, bo słyszałam, że bywają skoki i cukier na poziomie 83 mg/dl. Więc chyba dobrze? |
|
|
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje:-* staram sie nie myslec i wierzyc ze bedzie ok. Gdyby dotyczylo tylko mnie to pol biedy najgorsza mala...
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
candy zazdroszczę Ci tego jedzenia, u mnie by nie przeszły takie rzeczy i w takich ilościach. Jak czytam niektóre "słodkie mamy" co one jedzą i ile np kfc, pierogi, ziemniaki itd i cukry mają ok, to aż przykro, ale czytam też takie co zero chleba tylko sałaty, warzywa i ryż bo makaron też odpada to troszkę i lepiej. A niektóre mają nawet ok. 200 lub ponad 200 po małych porcjach. Każdy organizm jest inny.
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Będzie dobrze |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie! Maść maltan! Prawie zapomniałam
Myślicie, że jak pierwsze dziecko karmiłam piersią to i drugie też będą mogła? Boję się, że pozamawiam rzeczy a jednak się okaże, że nie będę mogła ![]() Cytat:
|
|
#2864 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja w sumie niewiele zmieniłam swoją dietę dotychczasową, a u Ciebie zmiana była drastyczna, wiec może dlatego Cytat:
![]() ja ostatnio chyba z 15 minut spędziłam przy półce z chlebami zanim znalazłam taki który miał normalny skład. Taki zwykły pakowany z Carrefoura, ale ma w składzie tylko mąkę żytnią, ziarna żytnie, wodę, sól i drożdże. No i po nim mam ok cukry (oprócz dziś, ale podejrzewam ze przekombinowałam z dodatkami tym razem ) Cytat:
![]() ja ostatnio kupiłam w H&M zwykłą taka rozciągliwą, i fajnie mi sie, na brzuszku układa a ma na czym u mnie absolutnie nie jest tak drastycznie jak u Kingi np tak: 1 Łosoś pieczony, 2 małe ziemniaki, miks sałat posypany słonecznikiem i polany oliwą z oliwek 2 Makaron ryżowy (ok 60 g), mięso z indyka (ok 150 g) lekko podsmażone a później duszone z papryka i porem 3 Warzywa na patelnię z ryżem i mięsem z kurczaka (ok 8 łyżek takiego dania) 4 Ok 150 g piersi z indyka marynowanej w oliwie z oliwek i ziołach, 60 g ryżu, miks sałat posypany słonecznikiem i polany oliwą z oliwek 5 Makaron razowy ok 60 g, mięso z indyka (ok 150 g), papryka, czosnek, szczypiorek, oliwa z oliwek Jak byłam w restauracji to jadłam pierś z kurczaka grilowaną, faszerowaną pomidorami suszonymi z ryżem i grilowanymi warzywami Po obiedzie nigdy mi cukier nie skoczył, ale stosuję sie do wytycznych wagowych i proporcji z materiałów informacyjnych, które mi podała diabetolog. Takie komponowanie typu mięso + coś węglowodanowego (ryż, makaron, ziemniaki - w ograniczonej ilości) + warzywa powinno sie ogólnie sprawdzać No ale może u Ciebie to w ogóle nie będzie potrzebne Cytat:
Bo masz dość drastyczne to menu np fasolka szparagowa sama to raczej przekąska niż cały obiad Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Mi diabetolog mówiła, że po słodyczach też czasami można mieć dobry cukier, ale to nie znaczy że można je jeść. I faktycznie mąż z Polski przywiózł Grześka w czekoladzie, no i zjadłam jednego zmierzyłam cukier i był ok. Więc teoretycznie nie zaszkodził, ale więcej jeść nie będę bo skoro mówiła, że nie wolno to nie wolno. Ona raczej się na tym zna więc grzecznie słucham. Tak samo jest ze smażonym na oleju. Najlepiej Ci diabetolog opowie o tym wszystkim, kiedy masz wizytę w przyszłym tygodniu tak ?
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc, ja cały tydzień przed badaniem jadłam sporo słodyczy. No i może to być też efekt tego, że wynik wyszedł jaki wyszedł. |
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia wczoraj np zjadłam łyżkę ziemniaków z kurczakiem i ogórkiem kiszonym i miałam 136. Więc to wina ziemniaków bo z ryżem dzikim było wszystko ok. A to była tylko łyżka więc no... Ziarna słonecznika też odpadają posypałam sobie sałatkę tą samą co jadłam wcześniej bez i 123, a jak nie było słonecznika to 98. Koncentrat pomidorowy odpada muszą być pomidory. Aha i jak coś chcę podpiec to kilka kropli oliwy z oliwek ale dosłownie kilka, a później już tylko wodą podlewam.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-08 o 13:24 |
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do koncentratu to sie nie dziwię, jednak im mniej przetworzone tym lepiej Co do smażenia to robię tak samo, z tym ze ja do smażenia używam wyłącznie oleju kokosowego, o wiele lepiej się nadaje. Oliwa lepiej na zimno
|
||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jest tym bardziej ciężkie bo wcześniej nie jadłam i mi szybko jedzenie się nudzi. Po obiedzie miałam z 3 razy przekroczenie, gorzej jest z śniadaniami i kolacjami ja nie mam pomysłów na to jedzenie kompletnie, jak przeglądam te wszystkie przykładowe dania to tam pomidor nie lubię, papryka nie lubię, wędlina nie lubię itd. Więc mam tą swoją sałatę, ogórka, rzodkiewkę, pieczarki i czasami ser i tak sobie jem
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
To ja już tego zupełnie nie rozumiem
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam lubię wszystko, oprócz części mięs (jem tylko drób i ryby). Z warzyw wszystko uwielbiam ![]() Cytat:
tak samo ryż i makaron zawsze lekko półtwarde. Ja sobie ustawiam minutnik do gotowania żeby czasem nie przegotować bo np makaron gotowany 9 minut będzie ok, a już gotowany 11 minut może podnieść cukier
|
||
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z tym, że powinno być al dente to wiedziałam, ale o ziemniakach tłuczony to pierwsze słyszę i nie powiem, że to bardzo dziwne. Spróbuję, ale za jakiś czas, teraz muszę się pilnować, żeby mi nie przekraczało bo w wtorek wizyta i jeszcze mi insulinę da, a kolejnych zastrzyków nie zniosę.
|
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Obiad dzisiejszy: ryż jaśminowy (wiem, że ma wysoki IG, ale nie mam innego) + odsmażany bez tłuszczu indyk + surówka z kapusty kiszonej = 100 mg /dl.
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka w CA jest jakaś czarna sukienka ciążowa. Nie wiem jak z jej jakością itd. i czego dokładnie szukasz, ale przeglądam i akurat widzę, że coś tam jest.
|
|
|
|
#2876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53039199]Mi z nosa krew nie leci ale za to mega często zdarzają mi się teraz krwawiące dziąsła, gdy nigdy z tym problemu nie miałam. Mimo wszystko to normalne.[/QUOTE]
Mam tak sama, przy każdym myciu mam krwotok w buzi. I tak piszą, że krwawienie z nos i z dziąseł jest normalne. |
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, dzięki zajrzę!
|
|
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam krew na szczoteczce takze o to chyba nie ma sie co martwic. A jeszcze tak o wyprawce. Bierzecie do szpitala i kapcie zwykle i laczki pod prysznic?
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Dotka a moze masz w swojej szafie jakis ciemny inny kolor sukienki. Nie wiem ciemna zielen, granat, szarosc czy koniecznie chcesz cos czarnego?
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, nie nie musi być koniecznie czarna, może być stonowana, ale właśnie nie mam nic ciemnego co będzie dobre teraz na mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

no to menu raczej okrojone. Praktycznie wszystko gotowane. Boze jak ja sie boje tej poniedzialkowej wizyty...
I już powoli mam dość.

)
a ma na czym
np fasolka szparagowa sama to raczej przekąska niż cały obiad