|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Ja właśnie z cukrem robiłam, ale raptem 2kg, wiec połowe już zjedliśmy a druga połowa w lodówce. Miałam od sąsiadki z początku sezonu i to samo było, sfermentowały szybko wiec swoje wcinamy jak najszybciej.
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
My z M obcinalismy dzisiaj maliny bo juz nie owocują a takie krzaczory byly ze masakra...
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zostailismy gdzieś z 5 krzaczków na których są zielone owoce...w sumie nie mamy dużo i słabo owocowały tak że tyle co dla dzieci skubnąć...
|
|
|
|
#2975 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
to jak juz 2 miesięczny bobas tylko nie mów ze kobiecina sama urodziła ? Myślałam ze juz moje 4600 to było bardzo duże
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
mi w tamtym roku ładnie owocowały, a w tym przez suszę było kiepsko.... Póki co na ogrodzie tylko maliny i truskawki, musimy ogarnąć temat zbierania deszczówki, bo na studnię przy takich suszach jak w tym roku nie ma co liczyć...
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Prenalen nie ma nic odkrywczego w skłądzie, no, oprócz syropu glukozowo-fruktozowego. Lepiej jakiś sok z malin, miodek, czosnek
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
W domu, oczywiście sn
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!! Ja wróciłam wreszcie do domu już po wizycie u endo wszystko ok tsh spało z 2.9 na 1.5 Wit D i wapń pięknie w normach No i kupiłam pierwsze ciuszki dla Małego w lidlu i w kumpku 😊 także dzień udany ale tyle się nachodzilam padam nogi w pachwinach aż bolą😧
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z wodą nie ma problemu. Mamy studnię głębinową i drugą jakieś 2m z której nie korzystamy bo nie ma potrzeby...
|
|
|
|
#2980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te 5 kg to mnie powaliło. Tyle potrafią ważyć miesięczne czy 1,5 m-czne dzieci. Szok! Dziewczyny trzymajcie kciuki. O 17 mam wizytę mam nadzieje że Mała ma się dobrze i, że gin poradzi coś na te moje siuski niedobre, bo już mnie bolą nerki :/.
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Figa dobrze że córcia zdrowa gratulacje ! Rudziutka to ci synuś numer zrobił
grunt że zdrowy ! Justynka ja na urlopie nie moglam nic jesc przez gardło i kupiłam wszystko a wiesz co mi pomogło? i będę to promować gdzie się da 1/4 szklanka wody i 2 łyzeczki wody utlenionej i płukać gardlo mnie pomogło dosłownie w 2 h a od tabletek już mi język drętwiał i zero pomocy także polecam gorąco ! sposób teściowej
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkie kciuki
|
|
#2983 |
|
MamaKarolci28
|
Cos mnie kuje w prawym boku pleców
tak na wysokości nerek. Mam nadzieje ze to nie kolka nerkowa. Boli od 2 h , chyba nosie zarzuce. Przeszłam miesięczna kolkę w poprzedniej ciazy w tym 2 pobyty tygodniowe w szpitalu bo nie eyrabialam z bólu nic nie pomagało. Ból był jak skurcze porodowego , zazwyczaj łapała w nocy wiec potrafiłam 3-4 h nie spać i zawijać sie s bólu .Nie życzę nikomu .
|
|
|
|
#2984 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to taki syropek trochę dla leniwych, poniekąd też awaryjny. Mnie się pokończyły soki z czarnego bzu, malin, świetne na wzmocnienie i dzisiaj rano właśnie ten prenalen kupiłam dla doraźnej pomocy. W Trójmieście tak wieje, że tylko wyjdę z domu, to mało co głowy nie urwie i te wiatr lodowaty jest, a słońce grzeje. To zawieje, to się grzeje i taka o...dupa z tą pogodą. Jeszcze trochę, dobre pól godziny. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
|
|
#2985 |
|
MamaKarolci28
|
Wzięłam 2 ale one nic jednak nie dają , tak jak wtedy. Zaczekam do jutra wieczora jeśli nadal bedzie bolało .w tamtym roku po wizytach w szpitalu kiedy znów mnie bolało i mocz sie zatrzymał w nerkach wybrałam sie do specjalisty nefrologa a ten stwierdził to samo zrobił usg nerek i skasował 350 zł za 5 min wizyty
mówiąc ze to kolka nerkowa i musi pobolec rozwalił mnie tym tekstem , zdziercy ...
|
|
|
|
#2986 |
|
MamaKarolci28
|
Dziewczyny mam pytanie, czy kupujecie sobie te jeansy z gumka czy nosicie leginsy?
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuchy, ja tradycyjnie-czytam na bieżąco, ale milczę :p
Mam pytanie: na obciążenie glukozą kupowałyście sobie same glukozę?
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam dziś samą glukozę badanie mam za 2 tyg ale słyszałam że można wkropic cytrynę i jest łatwiej wypić.
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie leginsy bo nuby brzuch maly i niewidoczny yo w zwykłych dzinsach mi ciasno. A jak brzuszek sie pojawi to planuje kupic jeansy..
|
#2990 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
A ja czekam na dostawę jabłek zaraz mi przywiozą i będę robić kompoty dziś i pewnie jutro...
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Też mam czasem takie bóle ala twoje więc mam nadzieje że to jednak nie od nerek ale jestem teraz na antybiotyku więc trochę lepieje i duuużo piję . Zdrówka ! oby cię ominęły te przeboje nerkowe .
|
|
#2992 |
|
perfumoholiczka
|
Pisałam że do jutra mam umowę w pracy i się stresuje bo nie wiem co mam dalej zrobić.. No i się wszystko rozwiązało, nic nie muszę robić, zakład pracy wyśle moje papiery do ubezpieczalni i oni będą mi płacić do porodu
W tym momencie nie mam już żadnych stresów, zaczynam szukać wózka, bo tamten co mi się podobał był "babski" :
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzis wystapienie o szczycie onz i troche sie martwie ze sie zadysze ztremy :-D a o ciazy nikt nie wie. Ale coz nie zabija mnje
|
|
#2994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
po domu mieszczę się w dresie, a jak wychodzę to jeansy |
|||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci śpią, chłop pojechał to jestem
|
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
I po wizycie
. Moje Dziecię ma już 430 g wagi. Po raz trzeci doktor stwierdziła, że będzie córka, więc nie ma mowy o pomyłce, wargi sromowe ma jak się patrzy . W brzuszku ma wszystko na miejscu, mózg także prawidłowo się rozwija. Ruchliwa z niej dziewczynka niezmiennie. Ułożyłam się główką do dołu, ale to pewnie jeszcze nie raz się zmieni. Na paskudną infekcję pęcherza dostałam antybiotyk i na wszelki wypadek jeszcze jeden by zapobiec nie tylko infekcji bakteryjnej ale i "grzybkom". W ramach zbyt szybko spadających hemoglobiny i hematokrytu muszę dorzucić dawkę żelaza. Za 3 tygodnie czeka mnie badanie glukozy z obciążeniem 75 g i powtórka wszystkich podstawowych badań krwi + hormonów tarczycy. W czasie kolejnego weekendu pojedziemy z TŻ do moich rodziców, to sobie zaopatrzę piwnicę w soki. Uważam, że domowe przetwory są najlepsze, a że robię je razem z mamą, to potem sobie po trochu przywozimy do siebie.
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ktory tydzień u ciebie ? 430 g to już kawał babki
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przetwory robię dopiero od niedawna, ale że za dużo czasu w tygodniu nie ma, to zapasy nie powalają..... za to teściowa robi ogórki kiszone w tysiącach słoików to korzystamy ;-) czasem robimy wymianę za dżem ;-) |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat od kiedy wziął ślub to jest bardzo przetworowy...w domu za kawalera nic...a tam soki, dżemy, ogórki, sałatki...
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może poza ogórkami w chilii :p u mnie w domu jak się robiło to na duża skalę... odrazu po 20-40kg czegoś, to było sporo roboty. A teraz robię mniejszymi porcjami np. 2-4 kg truskawek na dżem, 6kg ogórków na chili, 1-2 cukinie a zaprawę. To idzie w moment zrobić, a zawsze wychodzi kilka słoiczków, nam wystarcza po kilka różnych rzeczy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Ponoć ciężko zrobić coś z malin bo mają w sobie jakieś gazy?!?
to jak juz 2 miesięczny bobas
W domu, oczywiście sn