|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !
Cytat:
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
A długo już masz te skurcze?
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od którego tygodnia chodzicie na ktg i w jakich częstotliwościach?
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
1,5h
Pierwsze mialam 37 tydzien pozniej 38 i dzisiaj mialam trzecie w poniedzialek mam temin i mam kolejne
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dyskutowałam z ginem jeszcze o SN, ale jak powiedział o tym niedotlenieniu to mi zamknął usta. Zresztą troche bez sensu jest się męczyć z koszmarnymi skurczami jak mają i tak pociąć. Wtedy człowiek jeszcze bardziej jest do niczego po porodzie i dłużej dochodzi do siebie, a ja się w końcu chcę zająć tą moją kozunią i się nią cieszyć. Mam już dość męczenia mnie i tej całej otoczki żeby mieć dziecko. Każdy przypadek inny kochana. Ja juz jestem psychicznie wykończona i nie chcę dodawać sobie żadnych dodatkowych traum
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
MAŁA co ma być, niech będzie. Już nie zastanawiaj się, nie kombinuj, tylko czekaj
Ja myślę, że albo wyszedł błąd w pomiarach przypadkiem, albo się Gabuś wód opił - naprawdę nie wydaje mi się, żeby gin celowo się "pomylił" bo przecież musi brać pod uwagę, że ktoś po nim, nawet w szpitalu, jeszcze może chcieć przeprowadzić usg - więc bez sensu reputacją ryzykować, że nieudolny . Zresztą mi też raz tak wyszło, że tydzień po normalnym usg u mojego gina, przy okazji echa serca drugi gin Kubusia mierzył i wyszła mu duuuużo wyższa waga więc wiesz ![]() Umów się z Gabi, że jeśli chce (ona, Bóg, Opatrzność, Los) dla Was sn, to niech nie leci w kulki tylko w weekend wychodzi a jeśli chce cc, to czeka i się nie wychyla. Daj jej zdecydować, ufaj lekarzowi i się nie katuj już Ja Ci życzę po prostu, żebyś szybko zdrową, silną i szczęśliwą córeńkę tuliła, przecież to o to chodzi, a nie czy na świat koza przyjdzie naturalnie czy przez cesarskie cięcie. Acha, i jeszcze - po kolejnym porodzie z oxy - odszczekuję jakoby oxy to było SAMO ZUO. Myślę, że ciut zdemonizowałam tamte wspomnienia z porodu Lali, teraz było dużo lepiej, choć ja akurat nadwrażliwa na oxy... Jak pojechałam z Kubusiem po odejściu wód, miałam wrażenie że jadę umrzeć, że tego nie przeżyję - patrzyłam jak kapie kroplówka i żegnałam się z życiem a rzeczywistość mile mnie zaskoczyła, bo przy rozwarciu 10 byłam absolutnie przekonana że gdzieś na 4 dopiero jestem i wciąż się nastawiałam, że będzie bolało o wiele bardziej a to już koniec był i zaczęło mnie szarpać na wymioty, bo parte przyszły ![]() Więc GDYBY jednak sugerowali Ci indukcję, to rób jak serce podpowiada, ale ja w każdym razie ODSZCZEKUJĘ swoje uprzedzenia ![]() NIUD kochana, zaciskam wszystkie cztery kciuki !!!DOORISSKA kobieto szacun ADA korzystając że Cię widzę - WIELKIE WDZIĘCZNE "DZIĘKUJĘ" OD NAS , ode mnie i syneczka -- tak mnie natchnęłaś postem o kp, że od tamtej pory jakiś przełom nastąpił i odblokowanie - i ZERO MM ever since
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-10-08 o 21:24 |
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do Oliath i Ady czy da sie karmic piersia przy energicznym 2,5latku, ktorego spuszczenie z oka jest niemozliwe , bo wejdzie wszedzie gdzie sie da? Jak to pogodzic? Dlugie lezenie z dzieckiem przy piersi a jednoczesnie pilnowanie zeby te drugie sobie glowy nie rozbilo ? Ja widzac co Ala wyczynia w ciagu dnia juz zaopatrzylam sie w zapasy MM , bo watpie bym choc 15 min miala na KP
nie mowiac juz o obowiazkach domowych... Nie wyobrazam sobie miec tyle czasu i sily psychicznie zeby utrzymac karmienie... Znajac mnie po kilku dniach dam sobie spokoj z karmieniem....
|
|
|
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli kochana ..i na zdrowie dla Kubusia..cała przyjemność po mojej stronie..bo gdy dzidziuś i mamusia szczęśliwi to i moje serducho radosne..cycujcie sie ile możecie..to są. Wasze chwile ..cudowne chwile😘 ...
Oli.. Kubulek to piękniś jest.😍 przystojniaka na żołnierza juz urabiasz 😉 cudny😍 |
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pie*dole zaraz mi brzuch rozerwie helpppp
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam jeszcze jakies wątpliwości, ale masz rację. Jak coś ma być na rzeczy to niech sie zdarzy do poniedziałku. Właśnie Gabrysi powiedziałam co Jej teściowa napisała i niech się decyduje koza jedna jak chce wyleźć![]() A co do oxy i porodu to jednak nie można porównać Kluski z Calineczkiem Twoim Gabrysia to ma tyle w pasie ile Kubuś chyba mierzył przy porodzie heheh nie no żartuję hihih
|
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelio..ja wypracowałam sobie system z moim dwulatkiem..przygotowałam go chwile przed pojawieniem sie malucha..zaznacze ze karmilam Wiktora do prawie konca ciąży..wiec młody dość ze musial oddać cyca to jeszcze pogodzić się z tym ze maluszek będzie sie nim delektowal😊..ech różnie bylo..ale początki wspominam super..wiko sam nawet pomagal maluchowi złapać pierś..uwielbial przy nas siedzieć i patrzeć jak Gabriel wsuwa😁..owszem tez jest (byl) żywym dzieckiem ale wyjątkowo rozumiał cycowanie młodszego..jak byly kryzysy (skoki)..i trzeba było troche spokoju a mąż w pracy czy starszy syn w szkole to Wiko ogladal bajki i tylko w czas dłuższego karmienia..albo lezal z nami i czytaliśmy książeczki..albo super zabawa w owijanie misia papierem toaletowym..mogl godzinę nawet zawijać tego misia😁...slowem krótkim bo musze juz lecieć ..póki dzieci śpią do wanny na relaks..powiem..roznie było ale moim zdaniem lepiej mozna sie zorganizować przy dwójce dzieci niż przy jednym..serio😘
|
|
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lilo należałoby związać i przykuć do kaloryfera obitego gąbką, żeby była względnie bezpieczna jak miała rok, wlazła na szczyt 3-metrowych schodów na górny taras i spadła na beton, i od tego czasu nie potrafię się wyzbyć nadopiekuńczości w stosunku do niej, bo cudem przeżyła. Nie chcę nawet wracać do tego. My mamy schody też w domu, wszędzie bramki i zabezpieczenia, ale ja jej z oka na ułamek sekundy nie spuszczam. I jakoś udaje się mimo tego karmić - choć Pan Sówka wisi na mnie autentycznie non stop. Nawet teraz gdy Lilo dwa dni gorączkowała i rzygała, a ja z nimi wszystkimi sama byłam - też się dało... tylko to jest kwestia samozaparcia i tego, czy i jak bardzo zależy Ci na kp. Jeśli nieszczególnie, to będzie trudno, bo to obiektywnie JEST trudne... trudne, ale nie niemożliwe ![]() Cytat:
![]() Mamusi mały żołnierz
|
|
#4725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszyłam się jak uslyszalam o CC. Jak dostałam znieczulenie to było mi jak w niebie. Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi
zobaczymy jak to w praniu wszystko u nas wyjdzie.Nie jestem w stanie wiecej pisac, bo mnie naku*wia , o Boze to chyba nie juz... |
|
|
|
#4727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szybko zapomniałam o bólu. Tak się cieszyłam po tym CC. Ale bóle, masakra. Tak się darlam... Blagalam by mi go wyciągnęli. Nawet krzyczalam że juz go nie chce. No i na koniec okazało się że nie wyjdzie... Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge oddychac, ide do wanny ;(
|
|
|
|
#4729 | |||
|
Wtajemniczenie
|
I co? dalej są?
![]() No przecież chciałaś rodzić ![]() Cytat:
Obiecał sobie zapisać moje zalecenia ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Cytat:
Życzę szybkiego dojścia do siebie
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Toska chce, ale strach mnie ogarnia... Dalej sa to chyba przepowiadacze, bo nasilaja sie np przy schyleniu, wstawaniu ale promieniuja az do ud. Moze szyjka troche ruszyla...
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miszczu Amelie, porodzik?
|
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na pewno bym była spokojniejsza gdybym miała choć raz w tygodniu...Mykam spać, jakas taka strasznie senna jestem. Jakbym miala dzis rodzic to totalnie nie mam siły
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby coś zaczynało się dziać dziewczynki?
![]() U mnie skurczy brak, ale to jak mi mała ciągle łepek wbija to nie jest przyjemne ani trochę....i ciągle się kręci i wierci :/ Nie wiem może coś jest na rzeczy i chcę się wbić ładnie w kanał??
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mnie zaczęło w grażynie kłuć. Czyżby klusencja wzięła sobie do siebie moje słowa, że albo wyłazi albo ją wyciągną?
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
A wiedziałyście o tym, że w Szwecji zaleca się ojcom, którzy mają kangurować, żeby sobie ogolili klatę i podawali dziecku sutek do ssania, żeby od razu wykształcało odruch ssania piersi?...
|
#4736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ty po ZZO będziesz świadoma i od razu Gabi zobaczysz.
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie chyba.. Ale z kazdym dniem skurcze sa coraz silniejsze, brzuch twardy az oddychac ciezko...
Cytat:
|
|
|
|
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelie dawaj idź rodzic, to nie będziesz już taka marudna
![]() Dzięki dziewczynki za odp w sprawie ktg, ciekawe czy mi gin każe chodzić, mam teraz wizytę we wt, zobaczymy co powie.. U mnie koniec wymiany pionów, do soboty chce ogarnąć całe mieszkanie i mogę leżeć i pachnieć i czekac na Julka ![]() To normalne, że jak wstaję po leżeniu lub siedzeniu to jak kaleka? boli mnie cały dół do momentu aż rozchodzę brrr
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

mi lekarka powiedziała, że nie ma co się wyłamywać przed szereg i na siłę próbować sn, w końcu to oni są lekarzami i wiedzą co robią... będzie dobrze 

!!!
, ode mnie i syneczka -- tak mnie natchnęłaś postem o kp, że od tamtej pory jakiś przełom nastąpił i odblokowanie - i ZERO MM ever since
nie mowiac juz o obowiazkach domowych... Nie wyobrazam sobie miec tyle czasu i sily psychicznie zeby utrzymac karmienie... Znajac mnie po kilku dniach dam sobie spokoj z karmieniem....

liz: tak spokojnie to opisałaś, a ile w tym musiało cierpienia być i potem poczucia, że wszystko na darmo