Mamusie październikowe 2015, część 8 :) ! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-08, 21:01   #4711
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 8 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Agatko bo mnie nie boli tylko strasznie mocno sie napina az w tylku czuje. A porodowe sa wlasnie z takimi kluciami w podbrzuszu jak na okres.
No to ja takie mam ale sa rozne raz bylo tylko 4 minuty przerwy raz bylo 9minut i kazdy trwa okolo minuty +/- 10sekund
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:08   #4712
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
No to ja takie mam ale sa rozne raz bylo tylko 4 minuty przerwy raz bylo 9minut i kazdy trwa okolo minuty +/- 10sekund
A długo już masz te skurcze?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:09   #4713
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczyny od którego tygodnia chodzicie na ktg i w jakich częstotliwościach?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:11   #4714
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A długo już masz te skurcze?
1,5h

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Pierwsze mialam 37 tydzien pozniej 38 i dzisiaj mialam trzecie w poniedzialek mam temin i mam kolejne
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:13   #4715
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Mala ja chyba w poniedziałek się umówię na cc to może razem się rozpakujemy mi lekarka powiedziała, że nie ma co się wyłamywać przed szereg i na siłę próbować sn, w końcu to oni są lekarzami i wiedzą co robią... będzie dobrze

no, a do rego jeszcze się martwiłaś, że Cię spojenie nie boli i sie miednica nie rozciąga

machniesz i mi?!?!?!

no to ostro było, zwłaszcza z tymi narzędziami ale ważne, że wszystko ok, a boli teraz bardzo?????

Niud oby padła jakaś decyzja w twojej sprawie

u mnie bóle się nie nasiliły, widocznie córeczka jednak postanowiła poczekać na tatusia
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Mala..kochana moja..jak to "scenariusz" zycia nas czasem zaskakuje😉..ech to Ci Gabriela psikusa zrobiła...do CC mamusie zmusza..😊..oczywiście w Twoim przypadku jak najbardziej są wskazania..do dmuchania na zimno..(mysle tylko i wyłącznie o iv)..ale czuje Twoją osobowość..siłę..czuje ze Twoja walka powinna zakończyć sie wygraną..rodząc swoje dziecko w transie i w bolach o których wszystko wiesz..przygotowałaś sie wyjątkowo do tego porodu..moim zdaniem owszem zgodzić sie na cc powinnaś ale w trakcie porodu ..nie chcialabys poczuć tego pięknego wydarzenia..byc w transie ktorym kierują instynkty...pomysl mala..malutka Gabrysia jest jeszcze nie gotowa..na pewno da Ci znać kiedy jej zdaniem juz czas😉...a ty będziesz miała odpowiednią opiekę i będziesz odpowiednio chroniona(bo iv)..lekarze będą bardziej czujni..pozwól sobie i Gabrysi (jesli na prawdę tyle wazy)na chociaż pierwszą fazę porodu..w silach natury..(taniec z myslami&#128521..by potem jesli na prawdę mogą być problemy ze spokojem sumienia poddać się cc..😚

Wierz mi jesli chodzi o wąskie biodra..miednice..to ostatni powód jakiego można sie przyczepić nie robiąc pomiarów..(szczegółowe w trakcie porodu)..jestem bardzo wąską..szczupłą kobietą..wszystkich trzech urodzilam sn..porownam tez poród z oksytocyną..drugi byl goniony właśnie z oxy..szyjka nie rozwierala sie bylam po terminie i odeszly mi wody(zielone)...siedziala m na fotelu (krześle)pod kroplówką..owszem bombardowało bolami ma lewo i prawo ale bez kitu zadna dla mnie różnica między pierwszym dluzszym godzinowo porodem a drugim krótszym..ból bólowi równy...mozna wytrzymać a szyjka ruszyla i poród udany..mimo ze Wiko dwa razy byl pępowiną owinięty..zdrowy i silny 😍...nie żałuję tamtej oxy bo wiem ze byla konieczną...

Takze mala..oczywiscie dla Gabrysi i siebie zrób jak najlepiej ..to co serce ci dyktuje bo wiem ze z rozumem nie wygrasz😚😉 wierze ze mimo wszystko będzie wszystko dobrze a ty będziesz najlepszą mamą pod słońcem 😘

Powodzenia moja droga..tak jak piszesz stawić czoła trzeba 😊
Myślę, ze DOrriska by się nie zgodziła z TObą o tej pięknej fazie porodu z OXY i później CC hihih
Ja dyskutowałam z ginem jeszcze o SN, ale jak powiedział o tym niedotlenieniu to mi zamknął usta.
Zresztą troche bez sensu jest się męczyć z koszmarnymi skurczami jak mają i tak pociąć. Wtedy człowiek jeszcze bardziej jest do niczego po porodzie i dłużej dochodzi do siebie, a ja się w końcu chcę zająć tą moją kozunią i się nią cieszyć. Mam już dość męczenia mnie i tej całej otoczki żeby mieć dziecko. Każdy przypadek inny kochana. Ja juz jestem psychicznie wykończona i nie chcę dodawać sobie żadnych dodatkowych traum ani stwarzać najmniejszego zagrożenia dla Gabrysi bo bym sobie w życiu nie wybaczyła jakby coś się stało. Jak skurcze nie mają się zakończyć naturalnym porodem to ja sobie daruję ten ból
Stary 2015-10-08, 21:13   #4716
Oliath
Zakorzenienie

MAŁA co ma być, niech będzie. Już nie zastanawiaj się, nie kombinuj, tylko czekaj Ja myślę, że albo wyszedł błąd w pomiarach przypadkiem, albo się Gabuś wód opił - naprawdę nie wydaje mi się, żeby gin celowo się "pomylił" bo przecież musi brać pod uwagę, że ktoś po nim, nawet w szpitalu, jeszcze może chcieć przeprowadzić usg - więc bez sensu reputacją ryzykować, że nieudolny .
Zresztą mi też raz tak wyszło, że tydzień po normalnym usg u mojego gina, przy okazji echa serca drugi gin Kubusia mierzył i wyszła mu duuuużo wyższa waga więc wiesz
Umów się z Gabi, że jeśli chce (ona, Bóg, Opatrzność, Los) dla Was sn, to niech nie leci w kulki tylko w weekend wychodzi a jeśli chce cc, to czeka i się nie wychyla. Daj jej zdecydować, ufaj lekarzowi i się nie katuj już
Ja Ci życzę po prostu, żebyś szybko zdrową, silną i szczęśliwą córeńkę tuliła, przecież to o to chodzi, a nie czy na świat koza przyjdzie naturalnie czy przez cesarskie cięcie.
Acha, i jeszcze - po kolejnym porodzie z oxy - odszczekuję jakoby oxy to było SAMO ZUO.
Myślę, że ciut zdemonizowałam tamte wspomnienia z porodu Lali, teraz było dużo lepiej, choć ja akurat nadwrażliwa na oxy... Jak pojechałam z Kubusiem po odejściu wód, miałam wrażenie że jadę umrzeć, że tego nie przeżyję - patrzyłam jak kapie kroplówka i żegnałam się z życiem a rzeczywistość mile mnie zaskoczyła, bo przy rozwarciu 10 byłam absolutnie przekonana że gdzieś na 4 dopiero jestem i wciąż się nastawiałam, że będzie bolało o wiele bardziej a to już koniec był i zaczęło mnie szarpać na wymioty, bo parte przyszły
Więc GDYBY jednak sugerowali Ci indukcję, to rób jak serce podpowiada, ale ja w każdym razie ODSZCZEKUJĘ swoje uprzedzenia

NIUD kochana, zaciskam wszystkie cztery kciuki !!!

DOORISSKA kobieto szacun tak spokojnie to opisałaś, a ile w tym musiało cierpienia być i potem poczucia, że wszystko na darmo przeszłaś całe 10 cm na oxy, 12 godzin!!! i potem cięcie, no szacun kochana wielki jak Kilimandżaro!!!

ADA korzystając że Cię widzę - WIELKIE WDZIĘCZNE "DZIĘKUJĘ" OD NAS , ode mnie i syneczka -- tak mnie natchnęłaś postem o kp, że od tamtej pory jakiś przełom nastąpił i odblokowanie - i ZERO MM ever since
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-10-08 o 21:24
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:22   #4717
Amelie04
Zakorzenienie

Pytanie do Oliath i Ady czy da sie karmic piersia przy energicznym 2,5latku, ktorego spuszczenie z oka jest niemozliwe , bo wejdzie wszedzie gdzie sie da? Jak to pogodzic? Dlugie lezenie z dzieckiem przy piersi a jednoczesnie pilnowanie zeby te drugie sobie glowy nie rozbilo ? Ja widzac co Ala wyczynia w ciagu dnia juz zaopatrzylam sie w zapasy MM , bo watpie bym choc 15 min miala na KP nie mowiac juz o obowiazkach domowych... Nie wyobrazam sobie miec tyle czasu i sily psychicznie zeby utrzymac karmienie... Znajac mnie po kilku dniach dam sobie spokoj z karmieniem....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:26   #4718
ada32
Wtajemniczenie

Oli kochana ..i na zdrowie dla Kubusia..cała przyjemność po mojej stronie..bo gdy dzidziuś i mamusia szczęśliwi to i moje serducho radosne..cycujcie sie ile możecie..to są. Wasze chwile ..cudowne chwile😘 ...

Oli.. Kubulek to piękniś jest.😍 przystojniaka na żołnierza juz urabiasz 😉 cudny😍

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:27   #4719
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam od TP co 3 dni póki co

Wcześniej ginka mi tętno sprawdzała tylko
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:32   #4720
Amelie04
Zakorzenienie

Ja pie*dole zaraz mi brzuch rozerwie helpppp
Stary 2015-10-08, 21:34   #4721
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Ada my, które długo starałyśmy się o dziecko trochę inaczej na to patrzymy, ja też chciałam próbować sn, ale skoro są najmniejsze wskazania do cc nie zamierzam ryzykować i narażać swojej malutkiej, wierzę, że lekarze wiedzą co robią. mi dali wybór, ale powiedzieli, że jest duże prawdopodobieństwo, że poród może być ciężki dla mnie i dziecka, mimo tego się wahałam, ale nie wybaczyłabym sobie jakby coś się stało małej, bo wyłamywałam się przed szereg i próbowałam na siłę rodzić sn. klamka zapadła w 40tc będziemy robić cc, córeczka aby nie przeżyć aż tak dużego szoku jeżeli nie będzie przeciwskazań zostanie kangurowana do serducha tatusia kiedy ja będę zaszywana i czuję, że podjęłam słuszną decyzje...
Nie widziałam co napisałaś jak pisąłam mój post a w sumie napisałam podobnie. Mój mąż tez będzie kangurował po CC. Mówi, ze u nas jest taka możliwość. Ja nie wiedziałam, bo nawet nie słuchałam na SR jak mówili o CC

Cytat:
Od 36 tc raz w tygodniu, no i teraz byłam 2 razy
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
MAŁA co ma być, niech będzie. Już nie zastanawiaj się, nie kombinuj, tylko czekaj Ja myślę, że albo wyszedł błąd w pomiarach przypadkiem, albo się Gabuś wód opił - naprawdę nie wydaje mi się, żeby gin celowo się "pomylił" bo przecież musi brać pod uwagę, że ktoś po nim, nawet w szpitalu, jeszcze może chcieć przeprowadzić usg - więc bez sensu reputacją ryzykować, że nieudolny .
Zresztą mi też raz tak wyszło, że tydzień po normalnym usg u mojego gina, przy okazji echa serca drugi gin Kubusia mierzył i wyszła mu duuuużo wyższa waga więc wiesz
Umów się z Gabi, że jeśli chce (ona, Bóg, Opatrzność, Los) dla Was sn, to niech nie leci w kulki tylko w weekend wychodzi a jeśli chce cc, to czeka i się nie wychyla. Daj jej zdecydować, ufaj lekarzowi i się nie katuj już
Ja Ci życzę po prostu, żebyś szybko zdrową, silną i szczęśliwą córeńkę tuliła, przecież to o to chodzi, a nie czy na świat koza przyjdzie naturalnie czy przez cesarskie cięcie.
Acha, i jeszcze - po kolejnym porodzie z oxy - odszczekuję jakoby oxy to było SAMO ZUO.
Myślę, że ciut zdemonizowałam tamte wspomnienia z porodu Lali, teraz było dużo lepiej, choć ja akurat nadwrażliwa na oxy... Jak pojechałam z Kubusiem po odejściu wód, miałam wrażenie że jadę umrzeć, że tego nie przeżyję - patrzyłam jak kapie kroplówka i żegnałam się z życiem a rzeczywistość mile mnie zaskoczyła, bo przy rozwarciu 10 byłam absolutnie przekonana że gdzieś na 4 dopiero jestem i wciąż się nastawiałam, że będzie bolało o wiele bardziej a to już koniec był i zaczęło mnie szarpać na wymioty, bo parte przyszły
Więc GDYBY jednak sugerowali Ci indukcję, to rób jak serce podpowiada, ale ja w każdym razie ODSZCZEKUJĘ swoje uprzedzenia
JA to CIę naprawde kocham Miałam jeszcze jakies wątpliwości, ale masz rację. Jak coś ma być na rzeczy to niech sie zdarzy do poniedziałku. Właśnie Gabrysi powiedziałam co Jej teściowa napisała i niech się decyduje koza jedna jak chce wyleźć

A co do oxy i porodu to jednak nie można porównać Kluski z Calineczkiem Twoim Gabrysia to ma tyle w pasie ile Kubuś chyba mierzył przy porodzie heheh nie no żartuję hihih
Stary 2015-10-08, 21:40   #4722
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
masakra

słyszałam, że kobiety, które rodziły sn ale ostatecznie zakończyło się cc dochodzą do siebie gorzej niż te które są umówione na termin cc od razu, ale ważne, że jesteś dzielna i próbujesz funkcjonować... tak trzymać

Wiesz Ada my, które długo starałyśmy się o dziecko trochę inaczej na to patrzymy, ja też chciałam próbować sn, ale skoro są najmniejsze wskazania do cc nie zamierzam ryzykować i narażać swojej malutkiej, wierzę, że lekarze wiedzą co robią. mi dali wybór, ale powiedzieli, że jest duże prawdopodobieństwo, że poród może być ciężki dla mnie i dziecka, mimo tego się wahałam, ale nie wybaczyłabym sobie jakby coś się stało małej, bo wyłamywałam się przed szereg i próbowałam na siłę rodzić sn. klamka zapadła w 40tc będziemy robić cc, córeczka aby nie przeżyć aż tak dużego szoku jeżeli nie będzie przeciwskazań zostanie kangurowana do serducha tatusia kiedy ja będę zaszywana i czuję, że podjęłam słuszną decyzje...
Mówią że sobie super radze. Że po mnie nie widać że taki horror przeszłam.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-08, 21:40   #4723
ada32
Wtajemniczenie

Amelio..ja wypracowałam sobie system z moim dwulatkiem..przygotowałam go chwile przed pojawieniem sie malucha..zaznacze ze karmilam Wiktora do prawie konca ciąży..wiec młody dość ze musial oddać cyca to jeszcze pogodzić się z tym ze maluszek będzie sie nim delektowal😊..ech różnie bylo..ale początki wspominam super..wiko sam nawet pomagal maluchowi złapać pierś..uwielbial przy nas siedzieć i patrzeć jak Gabriel wsuwa😁..owszem tez jest (byl) żywym dzieckiem ale wyjątkowo rozumiał cycowanie młodszego..jak byly kryzysy (skoki)..i trzeba było troche spokoju a mąż w pracy czy starszy syn w szkole to Wiko ogladal bajki i tylko w czas dłuższego karmienia..albo lezal z nami i czytaliśmy książeczki..albo super zabawa w owijanie misia papierem toaletowym..mogl godzinę nawet zawijać tego misia😁...slowem krótkim bo musze juz lecieć ..póki dzieci śpią do wanny na relaks..powiem..roznie było ale moim zdaniem lepiej mozna sie zorganizować przy dwójce dzieci niż przy jednym..serio😘

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:41   #4724
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do Oliath i Ady czy da sie karmic piersia przy energicznym 2,5latku, ktorego spuszczenie z oka jest niemozliwe , bo wejdzie wszedzie gdzie sie da? Jak to pogodzic? Dlugie lezenie z dzieckiem przy piersi a jednoczesnie pilnowanie zeby te drugie sobie glowy nie rozbilo ? Ja widzac co Ala wyczynia w ciagu dnia juz zaopatrzylam sie w zapasy MM , bo watpie bym choc 15 min miala na KP nie mowiac juz o obowiazkach domowych... Nie wyobrazam sobie miec tyle czasu i sily psychicznie zeby utrzymac karmienie... Znajac mnie po kilku dniach dam sobie spokoj z karmieniem....
Da się, uwierz mi że Twoja Ala na bank nie jest żywsza od mojej Lilo . Lilo należałoby związać i przykuć do kaloryfera obitego gąbką, żeby była względnie bezpieczna jak miała rok, wlazła na szczyt 3-metrowych schodów na górny taras i spadła na beton, i od tego czasu nie potrafię się wyzbyć nadopiekuńczości w stosunku do niej, bo cudem przeżyła. Nie chcę nawet wracać do tego. My mamy schody też w domu, wszędzie bramki i zabezpieczenia, ale ja jej z oka na ułamek sekundy nie spuszczam. I jakoś udaje się mimo tego karmić - choć Pan Sówka wisi na mnie autentycznie non stop. Nawet teraz gdy Lilo dwa dni gorączkowała i rzygała, a ja z nimi wszystkimi sama byłam - też się dało... tylko to jest kwestia samozaparcia i tego, czy i jak bardzo zależy Ci na kp. Jeśli nieszczególnie, to będzie trudno, bo to obiektywnie JEST trudne... trudne, ale nie niemożliwe
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Oli kochana ..i na zdrowie dla Kubusia..cała przyjemność po mojej stronie..bo gdy dzidziuś i mamusia szczęśliwi to i moje serducho radosne..cycujcie sie ile możecie..to są. Wasze chwile ..cudowne chwile�� ...

Oli.. Kubulek to piękniś jest.�� przystojniaka na żołnierza juz urabiasz �� cudny��

Mamusi mały żołnierz
Kubulek
Stary 2015-10-08, 21:43   #4725
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Myślę, ze DOrriska by się nie zgodziła z TObą o tej pięknej fazie porodu z OXY i później CC hihih
Ja dyskutowałam z ginem jeszcze o SN, ale jak powiedział o tym niedotlenieniu to mi zamknął usta.
Zresztą troche bez sensu jest się męczyć z koszmarnymi skurczami jak mają i tak pociąć. Wtedy człowiek jeszcze bardziej jest do niczego po porodzie i dłużej dochodzi do siebie, a ja się w końcu chcę zająć tą moją kozunią i się nią cieszyć. Mam już dość męczenia mnie i tej całej otoczki żeby mieć dziecko. Każdy przypadek inny kochana. Ja juz jestem psychicznie wykończona i nie chcę dodawać sobie żadnych dodatkowych traum ani stwarzać najmniejszego zagrożenia dla Gabrysi bo bym sobie w życiu nie wybaczyła jakby coś się stało. Jak skurcze nie mają się zakończyć naturalnym porodem to ja sobie daruję ten ból
Dla mnie CC było zbawieniem. Naprawdę. Mój poród to horror jakich mało. Wiedziałam że będzie bolec. Ale nie wiedzialam że aż tak.
Cieszyłam się jak uslyszalam o CC. Jak dostałam znieczulenie to było mi jak w niebie.

Stary 2015-10-08, 21:45   #4726
Amelie04
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi zobaczymy jak to w praniu wszystko u nas wyjdzie.
Nie jestem w stanie wiecej pisac, bo mnie naku*wia , o Boze to chyba nie juz...
Stary 2015-10-08, 21:45   #4727
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:

NIUD kochana, zaciskam wszystkie cztery kciuki !!!

DOORISSKA kobieto szacun liz: tak spokojnie to opisałaś, a ile w tym musiało cierpienia być i potem poczucia, że wszystko na darmo przeszłaś całe 10 cm na oxy, 12 godzin!!! i potem cięcie, no szacun kochana wielki jak Kilimandżaro!!!

ADA korzystając że Cię widzę - WIELKIE WDZIĘCZNE "DZIĘKUJĘ" OD NAS , ode mnie i syneczka -- tak mnie natchnęłaś postem o kp, że od tamtej pory jakiś przełom nastąpił i odblokowanie - i ZERO MM ever since
Dzięki szybko zapomniałam o bólu. Tak się cieszyłam po tym CC. Ale bóle, masakra. Tak się darlam... Blagalam by mi go wyciągnęli. Nawet krzyczalam że juz go nie chce.
No i na koniec okazało się że nie wyjdzie...

Stary 2015-10-08, 21:46   #4728
Amelie04
Zakorzenienie

Nie moge oddychac, ide do wanny ;(
Stary 2015-10-08, 21:51   #4729
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
1,5h
I co? dalej są?

Cytat:
Ja pie*dole zaraz mi brzuch rozerwie helpppp
No przecież chciałaś rodzić

Cytat:
Nie widziałam co napisałaś jak pisąłam mój post a w sumie napisałam podobnie. Mój mąż tez będzie kangurował po CC. Mówi, ze u nas jest taka możliwość. Ja nie wiedziałam, bo nawet nie słuchałam na SR jak mówili o CC
Ja dzisiaj mojego Tżta pouczałam, że gdyby coś nie tak poszło i mnie cięli pod narkozą awaryjnie to że ma nie opuszczać kluski na krok i kangurować
Obiecał sobie zapisać moje zalecenia

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Mówią że sobie super radze. Że po mnie nie widać że taki horror przeszłam.
Cytat:
Dzięki szybko zapomniałam o bólu. Tak się cieszyłam po tym CC. Ale bóle, masakra. Tak się darlam... Blagalam by mi go wyciągnęli. Nawet krzyczalam że juz go nie chce.
Byłaś bardzo dzielna
Życzę szybkiego dojścia do siebie
Stary 2015-10-08, 21:53   #4730
Amelie04
Zakorzenienie

Toska chce, ale strach mnie ogarnia... Dalej sa to chyba przepowiadacze, bo nasilaja sie np przy schyleniu, wstawaniu ale promieniuja az do ud. Moze szyjka troche ruszyla...
Stary 2015-10-08, 21:54   #4731
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś mega twarda sztuka
Miszczu
Cytat:
Nie moge oddychac, ide do wanny ;(
Amelie, porodzik?
Kubulek
Stary 2015-10-08, 21:56   #4732
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
U mnie 39tc i jeszcze ani razu nie byłam :/ Żadne przychodnie w okolicy nie robią na nfz a gin nie widzi potrzeby, na szczęście uprosiłam choc jedno i mi zrobi u siebie na oddziale w najbliższy poniedzialek, w 40tc, "o ile bedzie wolny sprzęt" A na pewno bym była spokojniejsza gdybym miała choć raz w tygodniu...

Mykam spać, jakas taka strasznie senna jestem. Jakbym miala dzis rodzic to totalnie nie mam siły
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 21:56   #4733
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Czyżby coś zaczynało się dziać dziewczynki?
U mnie skurczy brak, ale to jak mi mała ciągle łepek wbija to nie jest przyjemne ani trochę....i ciągle się kręci i wierci :/ Nie wiem może coś jest na rzeczy i chcę się wbić ładnie w kanał??
Stary 2015-10-08, 21:56   #4734
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi zobaczymy jak to w praniu wszystko u nas wyjdzie.
Nie jestem w stanie wiecej pisac, bo mnie naku*wia , o Boze to chyba nie juz...
No chciałaś rodzić wariatuńcio

Cytat:
Ja dzisiaj mojego Tżta pouczałam, że gdyby coś nie tak poszło i mnie cięli pod narkozą awaryjnie to że ma nie opuszczać kluski na krok i kangurować
Obiecał sobie zapisać moje zalecenia [COLOR="Silver"]
:
Fajnie. Ja bym wolała tulić niunię po porodzie.

A mnie zaczęło w grażynie kłuć. Czyżby klusencja wzięła sobie do siebie moje słowa, że albo wyłazi albo ją wyciągną?
Stary 2015-10-08, 21:57   #4735
Oliath
Zakorzenienie

A wiedziałyście o tym, że w Szwecji zaleca się ojcom, którzy mają kangurować, żeby sobie ogolili klatę i podawali dziecku sutek do ssania, żeby od razu wykształcało odruch ssania piersi?...
Kubulek
Stary 2015-10-08, 22:00   #4736
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Toska chce, ale strach mnie ogarnia... Dalej sa to chyba przepowiadacze, bo nasilaja sie np przy schyleniu, wstawaniu ale promieniuja az do ud. Moze szyjka troche ruszyla...
A w wannie byłaś? Jak nie ustępują po kąpieli to już nie przepowiadacze chyba.

Cytat:
Fajnie. Ja bym wolała tulić niunię po porodzie.

A mnie zaczęło w grażynie kłuć. Czyżby klusencja wzięła sobie do siebie moje słowa, że albo wyłazi albo ją wyciągną?
Wiesz, że u mnie przez te płytki jak coś to uśpią mnie całkowicie do cc i dziecko nie wiem kiedy zobaczę, to chcę żeby chociaż mąż miał ją na oku

Ty po ZZO będziesz świadoma i od razu Gabi zobaczysz.
Stary 2015-10-08, 22:01   #4737
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś mega twarda sztuka
Miszczu

Amelie, porodzik?
Nie chyba.. Ale z kazdym dniem skurcze sa coraz silniejsze, brzuch twardy az oddychac ciezko...

Cytat:
A wiedziałyście o tym, że w Szwecji zaleca się ojcom, którzy mają kangurować, żeby sobie ogolili klatę i podawali dziecku sutek do ssania, żeby od razu wykształcało odruch ssania piersi?...
O matko
Stary 2015-10-08, 22:01   #4738
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój by tego nie przeżył prędzej by przez okno wyskoczył.
Stary 2015-10-08, 22:01   #4739
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
A w wannie byłaś? Jak nie ustępują po kąpieli to już nie przepowiadacze chyba.

.
Zaraz ide wlasnie
Stary 2015-10-08, 22:05   #4740
krolewna1986
Wtajemniczenie

Amelie dawaj idź rodzic, to nie będziesz już taka marudna

Dzięki dziewczynki za odp w sprawie ktg, ciekawe czy mi gin każe chodzić, mam teraz wizytę we wt, zobaczymy co powie..

U mnie koniec wymiany pionów, do soboty chce ogarnąć całe mieszkanie i mogę leżeć i pachnieć i czekac na Julka

To normalne, że jak wstaję po leżeniu lub siedzeniu to jak kaleka? boli mnie cały dół do momentu aż rozchodzę brrr

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości