|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
W przyszłym tygodniu ni chu chu biorę wolne...
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
rosną te nasz pociechy łepek w łepek. U mnie dzisiaj dokładnie jest 21t4d i tak też na USG wyszedł obwód klatki piersiowej.W moim domu rodzinny zawsze robiło się przetwory. Odkąd mieszkamy z TŻ sami, w kawalerce to w czasie wakacji z moją mamą walczymy. U nas nie ma zwyczajnie na to miejsca, a w domu czy w tzw. kuchni letniej jest go dużo. Sama pewnie bym się nie odważyła jeszcze ich robić, za bardzo przyzwyczaiłam się do "pomagierstwa". Choć, kto wiem, może jakbym stanęła pod ścianą, to bym się spięła i zrobiła je sama. To nie filozofia, a za pierwszym razem nie wszystko musi być na 100% jak u mamy. Słoik dobrych ogórków wart jest wymiany za pyszny dżem .
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Hermi ja mamie pomagam przy kapuście kiszonej, a tak to resztę już każda sobie. Teściowa wszystko w tygodniu ogarnia, to nie ma kiedy pomagać :/
|
|
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Ja też robię przetwory dopiero od niedawna
I też po kilka słoików z różnych rodzajów, bo nie mam miejsca żeby to przechowywać Z ciuchów nadal ganiam w zwykłych leginsach, mam 3 pary jeansów z gumą ale tak średnio lubię w nich chodzić. Ciążowe zakupię pewnie dopiero przed zimą jakoś, zanim mi tyłek zacznie odmarzać ![]() Przewiduje u mnie ciężką końcówkę ciąży Pojechaliśmy na zakupy, pochodziłam trochę między półkami i kręgosłup mi zaraz odpadnie a to dopiero początek 21 tygodnia |
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Tż zrobił hamburgery, pyszne mu wyszły i nawet niejadek wcinał ;-)
Zrobił bułki z tego przepisu więc skoro on sobie poradził to polecam http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...e/przepis.html |
|
|
|
#3006 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam jutro dzwonic jeszcze raz ![]() Cytat:
Cytat:
mieszkanie, remonty nie uciekna, a chwile z brzuszkiem bardzo szybko uciekaja Cytat:
aaaaa no ładnie Cytat:
ale poki co musze miesiac czasu czekac poki zobacze co wyjdzie u mnie ![]() Cytat:
![]() A ja dopiero wróciłam z pracy ![]() pojechalismyjeszcze na zakupy bo jutro wieczorem na cały week przyjezdzaja do mnie znajomi z Belgii to musiałam opracować całe menu itp
|
|
#3007 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Taki nasz urok. Mam to samo. Jak idę sama na zakupy i potem targam do domu, to co kupiłam to mnie skręca. A już żałuję tego stojąc w kolejce do kasy, że jestem bez męża, bo plecy namiętnie mnie bolą. Cytat:
.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 | |
|
Raczkowanie
|
esor super, że wszystko się udało
wiem, że łatwo się mówi, ale może spróbuj troszkę zwolnić, zadbać o Was poza tym ja też unikam publicznych toalet, a też mam miewam jakieś bakterie, ale piję codziennie żurawinkę i jest w porządku rudziutka1987 kolejna niespodzianka butterfly20 ale Twoja Tuśka jest rozbrajająca zawsze mnie dziwiło, jak takie małe dzieci mogą być tak rezolutne figa84 , Hermi1989 gratulacje ![]() Cytat:
żeby z dnia na dzień nie zostać bez niczego
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż dumny, że nasza Córuchna już taka duża i zdrowa jest. Z resztą, ja się mu nie dziwię i sama bardzo się cieszę z dobrych wieści. Zapowiada Ci się fajny weekend ale Bidulo najpierw narobisz się w kuchni. Fajnie tak dobrze ugości sympatycznych ludzi, aż miło. Mnie to zawsze przyjemność sprawia, choć bywa męczące.
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Z przetworow ja robie wszystko a jestem panna :-P ostatnio lubuje sie w swoich keczupach i sosach pomidorowych.
☠☠☠☠a mialam teza jecia z hiszpana ustnego tzn z tlumaczen ustnych. Kokezanka mlwila zdanie i trzeba bylo je powtorzyc takoe tam zadanje na pamiec. A ja co?pol zdania j dalej nic ciemno w glowe.nawet na polski nie moglam powtorzyc o co chodziło bo zapominalam. Mam straszny budyn w głowie a babka zaczela ze mnie debilke robic jakies telsty rzucac pytac nagle z gramatyki.. Zestresowalam sie tak ze dziecko zaczelo sie ruszac jak szalone.. ☠☠☠☠a glupia nic nie porad ze ze mam slaba pamiec. I dot ego nie tak perfekcyjnie znam jezyk. A ona jeszcze ten pogardliwy wzrok..
|
#3011 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja już moją produkcję przetworową niemal zakończyłam,ale mama coś jeszcze wspomina o kapuście kiszonej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
już pojechał? ![]() Cytat:
|
|
#3013 | ||
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3014 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A no właśnie, ja nie wiem jak można sosy pomidorowe kupować gotowe? No jak? Kiedy samodzielnie można zrobić w domu taki, że palce lizać . Cytat:
Dziękuję .
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Panna do 24.10
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechał do ojca na mecz...do roboty 24 października
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ogólnie to mi się smutno zrobiło że jedzie...mógł w domu oglądać...nie dość że po 3 tyg siedzę sama z dziećmi całymi dniami to jeszcze teraz na mecz się zachciało... |
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko to takie nie fair jest...bo on wie że ja nigdzie nie pojadę bo ani za bardzo nie mam do kogo a wieczorem autobusem bym nie jechała...a on wsiądzie w auto i jedzie....
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kropka dzisiaj wybitnie zaczeła tanczyc, az mi brzuch skacze taka juz jest : 12092300_667215706747010_1225215331_n.jpg
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
On i tak za wiele nie pije tak ze o to się nie martwię...a jak juz jedzie autem to nie ma mowy o piciu...
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
No dlatego mowie ze przynajmniej nie pije..najgorsze jak siedzisz w domu a on odwala cos..
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mi tylko wlaczy tv jak wróci to uduszę...ostatnio tak zrobil czym mnie ze spania wybił...
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Marcia nigdy nie miałam czegoś takiego...M to mój jedyny facet a on z tych spokojnych... |
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez wlurza jak tz przychodiz o 23 z pracy i siada przed lapkiem.i swieci.. A mieszkamy w jednym.pokoju
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy 5 pokoi...z tym ze z salonu do sypialni jest swobodne przejście bez drzwi...
Nie zaluje ze jestem z M ale czasem tak myślę co by bylo gdybyśmy nie byli razem...miałam niecałe 16 lat jak się związaliśmy... |
|
|
|
#3026 | |
|
Rozeznanie
|
Łooo kuna...no faktycznie! Ja to jednak mam sklerozę. W ciąży to mi coś padło na pamięć. Przecież już wszystko masz ustalone
. Wiążanka ślubna zamówione w kwiaciarni? ![]() Cytat:
Jaką ładną masz już piłeczkę . Kropeczce dobrze to i szaleje .
|
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to przed moja ciaza juz chcialam sie rozstac bo on tal odwalal. No ale wyslzo jak wyszlo moze gorzej nie bedzie.Cytat:
|
|
#3028 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa! Dzis wzięłam sobie wasze rady do serca i jedynie poszłam do urzędu i do lekarza
a tak to odpoczywam. Jutro sie cos porozpakowywuje. A i byłam u gin i ponownie robie posiew moczu i dodatkowo posiew z pochwy. Dobranoc!!!
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nastawiam na sn... ale mam nadzieję, że nie wymięknę. Czy Ty jesteś z Bielska? ![]() Cały czas główkowałam co miałaś na myśli używając skrótu sr i dopiero teraz zajarzyłam, że szkołę rodzenia ![]() A co w ogóle myślicie o szkole rodzenia? Warto chodzić? |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze coooo??? Masakra!!! Hehe czasem tak bywa ale bym sie załamała. Ja mam nadzieje ze moj chłopak za miesiąc nie okarze sie dziewczyna hehe bo juz super nastawiłam sie na ksieciunia z bajki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

A ktory tydzień u ciebie ? 430 g to już kawał babki 

Pojechaliśmy na zakupy, pochodziłam trochę między półkami i kręgosłup mi zaraz odpadnie
a to dopiero początek 21 tygodnia 

Mam "słaba krew" na szczęście jeszcze sa to nieduże przekroczenia w dół erytrocytów, hematokryt itd, pewnie to ze zmęczenia i braku czasu na gotowanie odżywiam sie duzo gorzej ale co najgorsze crp ciagle złe i znowu zakażenie układu moczowego nie wiem jak to możliwe, jeszcze 2 tyg temu był dobry mocz, a teraz znowu... A nie chodze do miejsc publicznych