Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-08, 23:34   #3841
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hej. Ale jestem zmęczona znowu Dopiero usiadlam na spokojnie po całym dniu.

Dzis na sr mielismy o szczepieniach. Te programy na 5 lub 6 w polaczeniu z dodatkowymi strasznie drogo wychodzą, masakra jakaś...

No i z ta gruzlica to generalnie kicha jest. Można odmówić ale później żeby zrobili jest problem

Mujer ja nie mialam jeszcze ani kropelki z piersi. Malo tego tz raz odbilo mi mi pociagnal sutka i nic nie wyleciało a zrobil to na tyle mocno ze go opier

U nas w szpitalu jest kangurowanie przez 2 godz. Później zabierają bobika na badania itp a ja mam sie przenieść na oddział. Łazienki są na korytarzu i polozna zalecala żeby isc sie wymyć z asystą. Chodzi o ryzyko omdlenia. Nawet specjalne krzeselko jest w lazience żeby tz poczekał. Z noworodkiem po korytarzu nie pozwala sie szwendać wiec jak na siusiu to albo wolac polozna aby przypilnowala dziecka albo poprosić współlokatorkę.

Kurde nie wiedziałam ze jak owoc lekko sie zepsuje to juz nie można zjeść. Czy to chodzi o pleśń w sensie bialy nalot czy lekka zgniliznę?

Dobra czytam dalej

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Acapella gratki magistra
A co do szczepionke 6w1 to generalnie są ryzykowne. Dziecko jakiegoś wielkiego cierpienia nie dozna, jak się go pokłuje więcej, a bezpiecznej szczepić pojedynczo. Przede wszystkim, to się wali dziecku 6 różnych mikrobów jednocześnie. Na logikę, to może być ciężkie I jak już coś się podzieje, to człek nie wie od czego. A tak szczepiąc pojedynczo można obserwować na spokojnie.

Oczywiście, to jedno ze stanowisk Ale jeden z lekarzy też mi mówił, żeby się jakoś strasznie na te 6w1 szczepionki nie napalać Tak czy inaczej, warto wziąć też taki argument pod uwagę przed podjęciem decyzji.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Ok, o szpitalach wiem już wszystko z grubsza
Teraz pozostaje przygotować swój plan działania
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-08, 23:47   #3842
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska nie bylam, tez mi dzien uciekl ja chodzic pewnie bede. Sama labo z tz ale tylko posluchac.

Aa snuze kupuje. W sumie 200 to niezle. A planuje jeszcze 20 zl zbic :p

Co do szczepien ja narazie odraczam. Na bank.
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 04:43   #3843
halwaya
Zakorzenienie

Morning
Zaczęłam właśnie weekend.. za 2 tyg juz kończę pracę
Cieszę się, bo juz sie powoli zaczyna dociekania śruby przed świętami. My zawaleni kostiumami na Halloween.. a jeszcze świąteczne ciuchy zaczynają przychodzić. Dobra.. nie będę tu smecic o pracy

Rano mam fachowcow - będą mi okno u córki w pokoju wymieniać. Robimy te wymiany stopniowo, bo nie chcemy z całych oszczędności wyskakiwac. A Tz jeszcze się napalil na zmianę samochodu na większy skoro rodzina się powiększa.. mi to wisi - jak chce to niech sobie szuka sam. Ja tam z naszego auta jestem zadowolona.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 05:00   #3844
andriuszka77
Zadomowienie

Czesc Halwaya, super ze w końcu odpoczniesz od tych nocek i pracy. I tak dzielna z Ciebie kobitka ze tak dajesz radę w ciąży.
Życzę żebyś była zadowolona z pracy fachowców.

Ja coś nie moge spać od 3, gram na telefonie bo wariacji można dostać. Zaraz wstaje zrobie tz sniadanie, przynajmniej jakis pożytek z mojej bezsenności bedzie
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 05:04   #3845
halwaya
Zakorzenienie

Ja w wannie leze a powinnam spac, bo rano będę nieprzytomna.. Tz juz sobie kanapki zrobił do pracy, więc moge spokojnie isc spac ty też powinnaś.. chyba, że juz trenujesz nocne życie

Stary 2015-10-09, 05:10   #3846
andriuszka77
Zadomowienie

Nie trenuje, coś nie moge zasnąć od przerwy na sikunde od 3. Wstalam, wlaczylam kompa, coś popracuje może. Brr ale szron na dworze za oknem, gdzies to lato mi szybko uciekło;/
Odpoczywaj
Stary 2015-10-09, 06:31   #3847
mujer
Zadomowienie

Niusik, jeśli ktoś jeszcze nie spotkał się z tym:
przysiady są dobre na mięśnie dna miednicy, przydadzą się przed i po porodzie
http://mamawienajlepiej.pl/2015/01/n...-dna-miednicy/

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Proste ćwiczonka m.in. by pomóc dziecku się dobrz ułożyć
https://www.youtube.com/watch?v=qsV70xXivH8
(nic nowego w sumie, ale... )
Stary 2015-10-09, 06:54   #3848
SweetViolet
Zadomowienie

Witam!

Miałam zamiar pospać, ale rano Mąż jak robił sobie kanapki, to się uciął nożem w palucha, no i wstałam, zrobiłam mu te kanapki. Ale chyba trzeba się kłaść jeszcze. Zwłaszcza, że na termometrze -3, a jeszcze niedawno było -4 A ja nawet nie mam kurtki ani płaszcza, bo ten co mam, to nie dość, że się nie dopina, to jest cieniuteńki. Eh...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 07:00   #3849
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Niusik, jeśli ktoś jeszcze nie spotkał się z tym:
przysiady są dobre na mięśnie dna miednicy, przydadzą się przed i po porodzie
http://mamawienajlepiej.pl/2015/01/n...-dna-miednicy/

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Proste ćwiczonka m.in. by pomóc dziecku się dobrz ułożyć
https://www.youtube.com/watch?v=qsV70xXivH8
(nic nowego w sumie, ale... )
Mujer a jak twój mały, ma już właściwe ułożenie, bo wspominałaś że pracujesz nad tym?

Ja mam 21 teraz wizytę to zobaczę czy moja dalej siedzi głową do dołu. Tak kopie ostatnio mnie w okolicy żeber i się wypycha jakoś mi do góry, że oddychać nie mogę, więc nie wiem jak teraz siedzi.
Nota bene, moją bardzo pobudza zjedzenie kilku orzechów włoskich, także jakby ktoś chciał obudzić malucha, to polecam, u mnie się sprawdza, bo mleko i słodkie nie działa.

A przysiady, dobrze wiedzieć, dzięki od razu wrócimy szybciej do formy na narty, choć w tym roku to już chyba marne nadzieje że sobie pojeździmy

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Witam!

Miałam zamiar pospać, ale rano Mąż jak robił sobie kanapki, to się uciął nożem w palucha, no i wstałam, zrobiłam mu te kanapki. Ale chyba trzeba się kłaść jeszcze. Zwłaszcza, że na termometrze -3, a jeszcze niedawno było -4 A ja nawet nie mam kurtki ani płaszcza, bo ten co mam, to nie dość, że się nie dopina, to jest cieniuteńki. Eh...
Swett śpij śpij jak możesz.
Biedny, mocno pociął tego palucha? ;/

Na dworze szronisko, brrrr

Z kurtką masz rację, coraz chłodniej i trzeba się opatulać. Chociaz jak wczoraj szłam na miasto i się poubierałam w kurtkę i szal wziełam jeszcze cieply, to było mi raz zimno, a raz gorąco. Mam skoki temperatur w tej ciąży ;/ trzeba się na cebulę ubierać.
Stary 2015-10-09, 07:12   #3850
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Mujer a jak twój mały, ma już właściwe ułożenie, bo wspominałaś że pracujesz nad tym?

Ja mam 21 teraz wizytę to zobaczę czy moja dalej siedzi głową do dołu. Tak kopie ostatnio mnie w okolicy żeber i się wypycha jakoś mi do góry, że oddychać nie mogę, więc nie wiem jak teraz siedzi.
Nota bene, moją bardzo pobudza zjedzenie kilku orzechów włoskich, także jakby ktoś chciał obudzić malucha, to polecam, u mnie się sprawdza, bo mleko i słodkie nie działa.

A przysiady, dobrze wiedzieć, dzięki od razu wrócimy szybciej do formy na narty, choć w tym roku to już chyba marne nadzieje że sobie pojeździmy

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Swett śpij śpij jak możesz.
Biedny, mocno pociął tego palucha? ;/

Na dworze szronisko, brrrr

Z kurtką masz rację, coraz chłodniej i trzeba się opatulać. Chociaz jak wczoraj szłam na miasto i się poubierałam w kurtkę i szal wziełam jeszcze cieply, to było mi raz zimno, a raz gorąco. Mam skoki temperatur w tej ciąży ;/ trzeba się na cebulę ubierać.
Mój zapewne nadal jest głową w górę i nie chce się odkręcić. Ma jeszcze z 2 tygodnie, a potem to już chyba będę cały dzień stać na głowie w wodzie Tzn. nie jestem pewna, bo póki co to chyba się strasznie kręci. I nabrał sił, bo od kilku dni wali jak w histerii
Chciałam, żeby się do USG odkręcił do przyszłego tygodnia, ale coś nie bardzo to widzę, choć w teorii nie powinien siedzieć z nogami w dół Ale jakiś złośliwy chyba (po matce ).

Mój się budzi na dźwięki najchętniej. Ostatnio skrzypce zerwały go natychmiast Więc polecam. I woli jak zjem coś z fasolą niż słodkie
Stary 2015-10-09, 07:18   #3851
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer- mi sie wydawalo ze tez siedzi glowa do gory- a siedzi do dolu :p
Stary 2015-10-09, 07:24   #3852
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Mój zapewne nadal jest głową w górę i nie chce się odkręcić. Ma jeszcze z 2 tygodnie, a potem to już chyba będę cały dzień stać na głowie w wodzie Tzn. nie jestem pewna, bo póki co to chyba się strasznie kręci. I nabrał sił, bo od kilku dni wali jak w histerii
Chciałam, żeby się do USG odkręcił do przyszłego tygodnia, ale coś nie bardzo to widzę, choć w teorii nie powinien siedzieć z nogami w dół Ale jakiś złośliwy chyba (po matce ).

Mój się budzi na dźwięki najchętniej. Ostatnio skrzypce zerwały go natychmiast Więc polecam. I woli jak zjem coś z fasolą niż słodkie

Hehe, noo z tym nabraniem sił to też mam takie wrażenie, czasami moja też tak łomotnie, to aż podziwu nabieram.

Aplikacja mi krzyczy, że charakter dziecka się ukształtował już i że jego aktywność w brzuchu przełoży się na późniejszą aktywność po porodzie. To moja szaleje w dzień i w nocy, więc nie ma co liczyć na spokojnego malucha hehe

Skrzypce...mmmm, zapragnęłam pójść na jakiś koncert.
Na przykład starego dobrego SDM bym znowu posłuchała na żywo, albo U studni relaksacja

https://www.youtube.com/watch?v=_KxPMhL3Ijw

słucham

https://www.youtube.com/watch?v=vtopljs5FQw

kocham tę piosenkę czar wspomnień

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=Sjc_F1o50ns

https://www.youtube.com/watch?v=t0sMOuR-hUw

o to bardzo lubię jesiennie mi się kojarzy

Ooo i zbudziłam dziecko tą muzyką heheh ale zaczęła się wiercić

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-09 o 07:37
Stary 2015-10-09, 07:30   #3853
Fionka_31
Zakorzenienie

Hello

Obudziłam się w nocy i czuje ze mam mokro, ale się kuzwa przestraszyłam - wody mi sie sączą ppmacalam ręką no mokro ale czuje jak zasycha. Pobiegłam do łazienki a to globulka zaczela wypływać, ale jaki stres masakra.

Wstaje do pracy. Dobrze ze zaraz weekend bo tak juz mi sie nie chce, no ale jeszcze tylko pana miesiąc

Co do szczepień to ja na skojarzone sie nie zdecyduje Mysle tylko nad dodatkowymi jeszcze bo to wyjdzie czasem 5 szczepień. Moze nawet wyjść tak ze zabraknie mięśnia do wbicia i będzie trzeba chodzić więcej razy, odraczać tez raczej nie będę bo później sie nie wyrobie z terminami a nie uśmiecha mi sie co miesiąc chodzić na szczepienia

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 07:38   #3854
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Hello

Obudziłam się w nocy i czuje ze mam mokro, ale się kuzwa przestraszyłam - wody mi sie sączą ppmacalam ręką no mokro ale czuje jak zasycha. Pobiegłam do łazienki a to globulka zaczela wypływać, ale jaki stres masakra.

Wstaje do pracy. Dobrze ze zaraz weekend bo tak juz mi sie nie chce, no ale jeszcze tylko pana miesiąc
Nooo z tymi globulkami to nic przyjemnego ;/
Stary 2015-10-09, 07:47   #3855
ogolnie
Zakorzenienie

Witam.

Andriuszka to jest nadzieja dla mnie bo mój mały rzadko w nocy się kręci i budzi się chwile po tym jak ja się budze. Dziś nawet się zareagował jak siku w nocy szłam a teraz już fika i kule robi
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:01   #3856
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mujer- mi sie wydawalo ze tez siedzi glowa do gory- a siedzi do dolu :p
Nadal czuję najwięcej kopów w dole, więc pewnie jednak siedzi z nogami w dole. Oby się nie zaklinował Cc budzi we mnie rozpacz Przeżyłabym już nawet cc, bo wykaraskałabym młodego z tego, ale też bardzo chcę być na nogach możliwie najszybciej, a nie utknąć w łóżku, czy szpitalu. To są moje 2 egoistyczne strachy dotyczące mej osoby - latanie z gołą doopą oraz uziemienie w łóżku.

A ostatnio położna znalazła mu serce w takim miejscu, że chyba gość tam niezłą jogę odwala

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

W skrócie o odwracaniu dzieciów
http://mamanatural.com/pdf/Is-Baby-B...ma-Natural.pdf
Stary 2015-10-09, 08:34   #3857
halwaya
Zakorzenienie

Moja się odwrócila w 30tc dopiero. Mujer. U Ciebie ktory tydzień?

Stary 2015-10-09, 08:34   #3858
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Witam.

Andriuszka to jest nadzieja dla mnie bo mój mały rzadko w nocy się kręci i budzi się chwile po tym jak ja się budze. Dziś nawet się zareagował jak siku w nocy szłam a teraz już fika i kule robi

Ja chyba ani razu nie czułam w nocy żeby mala sie wiercila za to rano jak słyszy mnie i tzta to od razu brzuch mi jezdzi

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:38   #3859
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Moja się odwrócila w 30tc dopiero. Mujer. U Ciebie ktory tydzień?
30

Jak ja nienawidzę szpitali (Wiem, że wspominałam kilka razy )
Stary 2015-10-09, 08:41   #3860
halwaya
Zakorzenienie

No to jeszcze teoretycznie ma czas.. Ja mam teraz 32+3 i mimo łożyska na przedniej ścianie bardzo wyraźnie czuje kopy. To sobie wyobrażam jak normalnie musi byc mocno.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-10-09 o 08:42
Stary 2015-10-09, 08:48   #3861
limonka_86
Zadomowienie

Uff wracam wreszcie do swiata zywych ponad dwa dni ciezkiej migreny wczorajszego dnia i srody to praktycznie nie pamietam ciagle bralam cieple prysznice lezalam z glowa do gory bo tylko tak nie krecilo mi sie w glowie po czym wczoraj wieczorem TZ jak wychodzil z pracy to dzwonil ze moze na ip pojedziemy a mnie to jeszcze bardziej zestresowalo doslownie jakby mi mieli tam krzywde zrobic ale bylam tak zmeczona ze zasnelam jak TZ wrocil do domu to znowu mialam schize ze mala sie nie rusza zaczelam brzuchem ruszac zjadlam kawalek ciasta cisza !! mialam go wyslac go sklepu po Cole ale wypilam sobie taka musujaca witamine i wreszcie mala dala znak zycia bo juz sie martwilam ze ja wykonczylam tymi apapami :/

A swoja droga gdyby ktos potrzebowal to lekarz w razie migren kazal mi grac 2 tabletki 3 razy dziennie bo pojedynczo apap ma inne dzialanie a jak sie lyka 2 na raz to ma dzialanie i przeciwbolowe i przeciwzapalne u mnie w kazdym razie zadzialalo

Swoja droga dziewczyny kosmetyki do szpitala to planujecie cos z tego bialego jelenia? ja niestety uwielbiam wszelkie zapachowe zele pod prysznic ale podobno dzieci wtedy nawet do piersi glowy zblizyc nie chca :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:50   #3862
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
No to jeszcze teoretycznie ma czas.. Ja mam teraz 32+3 i mimo łożyska na przedniej ścianie bardzo wyraźnie czuje kopy. To sobie wyobrażam jak normalnie musi byc mocno.
Teoretycznie tak, ale on to od początku w tej pozycji chyba najczęściej siedzi. Jakby się ciągle kręcił, to bym olewała.
A też mam z przodu łożysko, od kilku dni znacznie mocniej czuć, więc wierzę, że inne baby mogą cierpieć. Kilka razy to się zdziwiłam, że ma taką moc
Stary 2015-10-09, 08:56   #3863
halwaya
Zakorzenienie

Ja nie czułam kiedy się obrocila. Po prostu na jednym USG byla glowa w dół, na kolejnym glowa do góry a ostatnio znow glowa w dół. Na prawdę nie czułam tego odwracania.

Stary 2015-10-09, 08:56   #3864
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
30

Jak ja nienawidzę szpitali (Wiem, że wspominałam kilka razy )
Mujer są chyba porody domowe, nie wiem jak to się dokładnie odbywa, ale jak czujesz taką potrzebę i będzie to dla Ciebie lepszy komfort psychiczny, to może rozważ taką opcję zaplanowania porodu w domu. Można też opłacić sobie 1 osobowy pokój na przed i po porodzie, więc większa intymność i komfort.

http://forum.gazeta.pl/forum/f,45447,porod_domowy.html

Tutaj jakiś film widziałam, że dziewczyna urodziła w domu dziecko. Tylko że ona mieszka za granicą, w Angli chyba. Ale opowiada jak to przeżyła, bo nie zdażyla do szpitala.

https://www.youtube.com/watch?v=ILPBOWUZNlo
Stary 2015-10-09, 09:01   #3865
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Matko,z siedmioma? I każda miała dziecko przy sobie?
To mój wybrany szpital to chyba niestandardowy bo sale są dwuosobowe i każda ma łazienkę. I odwiedzin nie ma,tylko ojciec dziecka może wleźć.
U nas na salę nie może wejść nawet ojciec dziecka z tego co wiem. Tylko ja mogę z dzieckiem wyjść do osobnego pomieszczenia.
Trochę mi będzie smutno bo pewnie nie posiedzę długo z mężem
Ale z drugiej strony obcy faceci nie będą mi się kręcić pod nosem podczas karmienia. A, że ciocia i mama pracują w szpitalu, więc jak przyjdą do mnie na salę to je wykorzystam

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Acapella gratulacje!

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, kochane jesteście. Tak jak do wszystkiego podchodzę ostatnio spokojnie, tak dziś na środku sklepu w czasie zakupów się rozkleiłam. Tż wytulił i mi przeszło. Na badaniach wszystko super, mały dobrze się rozwija, waży ok 1,6 kg więc mój prowadzący chyba się ostatnio pomylił z tym 1 kg. Przepływy ok, łożysko wysoko, ułożenie nadal główkowe i raczej już się nie zmieni. Stopa Igora ma prawie 7 cm - szok!
Cieszę się, że po wizycie wszystko ok! No i duży chłopiec już!
Jestem ciekawa ile nasza Inula już waży

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Zarąbiście synek poczęstował mnie swoją wirusówką już zaliczyłam dwa razy i to na pewno nie koniec

Dzień dobry!
Witam się w 8 miesiącu
Wczoraj odebraliśmy zdjęcia- są śliczne
No i zamiast 25-30 zdjęć dostaliśmy 51 w tej cenie na którą się umawialiśmy!
Jeszcze u znajomej, która robiła nam zdjęcia wygłaskaliśmy wczoraj szynszyle- jakie kochane maleństwa

Później zrobię album to wkleję Wam link w klubie z wybranymi zdjęciami
Stary 2015-10-09, 09:06   #3866
sylwoha
Zakorzenienie

Ahh, wg daty porodu ktorej mam sie trzymac, czyli 30 listopada jesten w 33 tc
I sama nie wien, kierowac sie tym czy nie?
Stary 2015-10-09, 09:22   #3867
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer są chyba porody domowe, nie wiem jak to się dokładnie odbywa, ale jak czujesz taką potrzebę i będzie to dla Ciebie lepszy komfort psychiczny, to może rozważ taką opcję zaplanowania porodu w domu. Można też opłacić sobie 1 osobowy pokój na przed i po porodzie, więc większa intymność i komfort.

http://forum.gazeta.pl/forum/f,45447,porod_domowy.html

Tutaj jakiś film widziałam, że dziewczyna urodziła w domu dziecko. Tylko że ona mieszka za granicą, w Angli chyba. Ale opowiada jak to przeżyła, bo nie zdażyla do szpitala.

https://www.youtube.com/watch?v=ILPBOWUZNlo
Chętnie bym rodziła w domu, wręcz marzę o tym, ale to drogi interes i mieszkam kawałek od szpitala w razie jakby co.
A Magdę oglądam czasem
I z racji jednoosobowych sal zapewne wybiorę Ujastek, choć oni tam niestety, często zmuszają do rodzenia na półsiedząco (nie, to nie jest ok, bo uciska od tyłu, bardziej boli i mniej przestrzeni dla dziecka).

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ahh, wg daty porodu ktorej mam sie trzymac, czyli 30 listopada jesten w 33 tc
I sama nie wien, kierowac sie tym czy nie?
Statystycznie ponoć termin I USG daje najdokładniejszą datę porodu.
Ale chyba wszędzie liczą wg OM.
Stary 2015-10-09, 09:25   #3868
sylwoha
Zakorzenienie

Ale naly wyprzedza ciagle te 2,5 tyg. Zasadniczo wiem kiedy zaszlam. Wiec sie liczy od tego 38 tyg.

I sama nie wiem co myslec :p
Z 1 genetycznego wychodzi 5 grudnia

Ja tez magde igladam, mujer a ile masz do szpitala? I ile kosztuje porod domowy?
Stary 2015-10-09, 09:27   #3869
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Matko,z siedmioma? I każda miała dziecko przy sobie?
To mój wybrany szpital to chyba niestandardowy bo sale są dwuosobowe i każda ma łazienkę. I odwiedzin nie ma,tylko ojciec dziecka może wleźć.
Obawiam się, że u mnie będzie to podobnie wyglądać. Na patologii na cały oddział był 1 prysznic. No i na stronie jest mowa o boksach itp więc nie widzę tego różowo

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Sylwuska tak jak Czubasek napisała. Maść majerankową pod nosek jak jest katar. A espumisan przy wzdęciach dla dziecka
Ta "z kotkiem"? Jak byłam mała to mama mnie smarowała taką maścią w maleńkim metalowym pudełeczku
Cytat:
Ehh mój mąż włączył mecz i ,,sugeruje,, zeby z nim oglądać... to leze i męcze ten mecz ehh tylko że ze mnie raczej słaby kibic;/

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

To głupota te odwiedziny masowe;/matko współczuję, zero prywatności i spokoju , 7 osób ;/ były tam wogóle jakieś parawany ?
A ja w trakcie meczu robiłam zamówienie. Przez te emocje coś pominęłam bo koszyk mi się nie zgadzał. A Kubuś szalał cały mecz, TŻ pierwszy raz widział, jak mi tak się wybrzusza
Stary 2015-10-09, 09:35   #3870
dolinka881
Zadomowienie

Dzień dobry!
Wstałam o 9:20, zero pobudek nocnych, a czuję się jakby przejechał po mnie czołg...

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Swoja droga dziewczyny kosmetyki do szpitala to planujecie cos z tego bialego jelenia? ja niestety uwielbiam wszelkie zapachowe zele pod prysznic ale podobno dzieci wtedy nawet do piersi glowy zblizyc nie chca :/
Kurtka, ja byłam pewna, że w szpitalu są takie rzeczy jak żel pod prysznic:p to muszę się zaopatrzyć w coś neutralnego..
Biedny TZ- on zawsze po prysznicu pachnie tak intensywnie (butelka żelu starcza mu na tydzień), że aż mi się nie chce zbliżać głowy do jego piersi, a co dopiero taki maluch...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości