Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 07:27   #3931
masija
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

wrrr...ja mam okres a tż ma zespół napięcia

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 07:36   #3932
Irmusia81
Zakorzenienie

Szuu- ja używałam czopków po obu porodach i na mnie bardzo dobrze działały. Leosiowi też kilka razy dawałam i też było wszystko w porządku.

I martwiłoby mnie bardzo gdyby dziecko nie robiło kupy przez kilka dni. Choć piszą że to jest ok.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 07:43   #3933
mehja
Zakorzenienie

Hej

Nocka w miarę ok. Pobudka o 1,2 i 6. Spala do 7.

W lidlu będą polecane przez was pościele. Będzie ładna w renifery, skusilabym się ale u mnie akurat na pościel się rzucają ludzie. Będzie z flaneli. Ma ktos? Chyba fajna na zimę bo ciepła?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 07:50   #3934
201710041131
Konto usunięte

Irmusia podejrzewam, ze z tymi konkretnymi było cos nie tak :/ Ale jak sobie pomyśle ile cierpienia zadałam Konradkowi... A chciałam dobrze. Na pewno inne sa ok. Nie mam juz ich zeby powiedzieć jaka firma ale czerwono białe pudełko było i napisane ze dla dzieci.

Wlasnie siedzę i odciągam mleko bo jutro ide znowu do dentysty,.. Szcześliwie dostałam nawału i jest co odciągać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Aaaa i martwi mnie ta kupa, ale ona potem jest konsystencji śmietany z kartonika wiec to nie zaparcia... Moze musi sie jej uzbierać troche? Chociaz w ten dzien co ma zrobic widac ze sie meczy bardzo...

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 07:53   #3935
mehja
Zakorzenienie

Szuu na mnie też czopki źle działają. Na małej nie musiałam używać bo robi kupkę 3 razy dziennie (nie za dużo?)

Raz tylko uzylismy windi jak była mała i o 5 miała prężenia i kupa wyskoczyła jak z armaty.

Szuu próbowałas?

Mycha strasznie wspolczuje i tobie i malutkiej. Dobrze że jej pomogli. A dopajasz ją? Może więcej wody jej dawaj?
Stary 2015-10-09, 07:54   #3936
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Balin, cos mi to mówi. Juz trochę zapomniałam bo to 10 lat temu było. To może zna mojego ex ;-) i jego rodzine bo oni wszyscy weterynarze
Do Jaworzna tez jeździłam. Trzebinia, Olkusz - te okolice
Ooo Olkusz

Mycha o kur.... masakra...

Groszko jako przykladna matka polka korzystam tylko z aplikacji wiec do klubu zaglądam rzadko musze zerknąć
Stary 2015-10-09, 07:57   #3937
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Szuu na mnie też czopki źle działają. Na małej nie musiałam używać bo robi kupkę 3 razy dziennie
Na pewno nie za duzo . Moja tez robi 2-3 razy dziennie a jak byla malutka to i 5 sie zdazylo

Ja tez czasem robie 2-3 dziennie
Stary 2015-10-09, 08:12   #3938
201710041131
Konto usunięte

Mehja windi próbowaliśmy kilka razy, za każdym razem tak przeraźliwie płakał ze masakra

Industria to juz wiem kto mi zabiera moja "racje kupową"

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:32   #3939
Cos_
Zakorzenienie

Pierozkowa pozniej zajrze do k.
Stary 2015-10-09, 08:35   #3940
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Nie bo lekarz stwierdził że na jabłko musi mieć 4 miesiące skończone, a drugi to potwierdził, no to nie będę na siłę wprowadzać bo zrobię dziecku krzywdę i będę mogła mieć pretensje tylko do siebie.

Też tak myślałam ale lekarz powiedział ze nieprawda. Kejti też mi to sugerowała. Wróciłam do domu, poczytalam w necie piszą różnie. To komu zaufać? Wiadomo, że pediatrze. Nosz ☠☠☠☠a żeby lekarz takie rzeczy podpowiadał... Do tej pory były problemy ale nie było konsystencji kamienia. Jeśli to przez marchewkę mieliśmy takie przejścia to za☠☠☠ię gościa gołymi rękoma!!!
Nie wiem.. Zawsze mówili że gotowana marchewka to na biegunkę. Syn miał problemy ale nie aż takie jak wy i zaczynaliśmy od jabłka, marchewka nasilila tylko problemy..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:40   #3941
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
Widziałam że powstała gr na fb. Dzięki za zaproszenie. Resztę nadrobię później jeśli dam rade. Dziś koszmarny dzień miałyśmy. Wylądowałiśmy z Laurą na pogotowiu :-( Po 5 dniach zaczęła robić kupę, od 7 rano się prężyła i nie mogła się wypróżnić. O 13 wyszła strasznie twarda kupa i stanęła w połowie. W żadną stronę nie chciała ruszyć ani wyjść ani się cofnąć. Laura nawet nie krzyczała, tak płakała prawdziwymi łzami ze aż tchu jej brakowało. Na twarzy wychodziły jej naczynka a odbyt był ogromny, czerwono siny... Masakra! Płakałam razem z nią. Nie potrafiłam jej pomóc. Próbowałam herbatki, masażu, ciepłej pieluchy, czopka glicerynowego, sposobu z termometrem i oliwka. Nic nie pomagało. Dzwoniłam do rodzinnego ale go nie było. Inna lekarka zabroniła mi pomagać jej w wydostaniu się kupy bo mogę poważnie uszkodzić odbyt. Byłam przerażona. Kupa tkwiła w pupce juz 1,5 godziny i była twardsza niż kamień. Musieliśmy jechać na pogotowie. Tam oczywiście nie chcieli nas za bardzo przyjąć bo od tego jest rodzinny ale gdy lakarka z oddziału usłyszała o problemie to od razu chciała wziąć Laurę na oddział i konsultować z chirurgiem. Wybłagałam żeby tylko doraźnie jej pomogli i udało się, wróciłyśmy do domu. Ale pediatra powiedziała, że lekarz prowadzący jest niepoważny, bo z takimi problemami juz dawno powinniśmy trafić ze skierowaniem do szpitala. Kazała też jak najszybciej rozszerzać dietę i nie dopuszczać do takich sytuacji, bo to bardzo niebezpieczne dla zdrowia dziecka. Ale niestety ja nie potrafię temu zapobiec i boję się że sytuacja się powtórzy :-(
Boże Mycha aż mnie ciarki przeszły i płakać mi się chciało...biedne, kochane maleństwo oby to się więcej nie powtorzylo!
Mam nadzieję ze dietą pomoże.

A moja ma cały czas katar i boję się żeby nie było gorzej...póki co jeść może normalnie ale dziś zassala to tak dziwnie do gardła ze oddychać nie mogła i wyleciała buzia taka lepka flegma.
Odciagam te gluty i mam nadzieję ze będzie ok.

Jutro tż będzie w domu, ma jeszcze do przejechania tylko 1700 kam co najlepsze będzie przyjeżdżał 100km od domu a towar ma zawieźć do Malborka i dopiero stamtąd musi przemierzyc cała Polskę do domu!

Szuuu mieszkanie musi być piękne...ale cena ze Ho Ho
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:41   #3942
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam że powstała gr na fb. Dzięki za zaproszenie. Resztę nadrobię później jeśli dam rade. Dziś koszmarny dzień miałyśmy. Wylądowałiśmy z Laurą na pogotowiu :-( Po 5 dniach zaczęła robić kupę, od 7 rano się prężyła i nie mogła się wypróżnić. O 13 wyszła strasznie twarda kupa i stanęła w połowie. W żadną stronę nie chciała ruszyć ani wyjść ani się cofnąć. Laura nawet nie krzyczała, tak płakała prawdziwymi łzami ze aż tchu jej brakowało. Na twarzy wychodziły jej naczynka a odbyt był ogromny, czerwono siny... Masakra! Płakałam razem z nią. Nie potrafiłam jej pomóc. Próbowałam herbatki, masażu, ciepłej pieluchy, czopka glicerynowego, sposobu z termometrem i oliwka. Nic nie pomagało. Dzwoniłam do rodzinnego ale go nie było. Inna lekarka zabroniła mi pomagać jej w wydostaniu się kupy bo mogę poważnie uszkodzić odbyt. Byłam przerażona. Kupa tkwiła w pupce juz 1,5 godziny i była twardsza niż kamień. Musieliśmy jechać na pogotowie. Tam oczywiście nie chcieli nas za bardzo przyjąć bo od tego jest rodzinny ale gdy lakarka z oddziału usłyszała o problemie to od razu chciała wziąć Laurę na oddział i konsultować z chirurgiem. Wybłagałam żeby tylko doraźnie jej pomogli i udało się, wróciłyśmy do domu. Ale pediatra powiedziała, że lekarz prowadzący jest niepoważny, bo z takimi problemami juz dawno powinniśmy trafić ze skierowaniem do szpitala. Kazała też jak najszybciej rozszerzać dietę i nie dopuszczać do takich sytuacji, bo to bardzo niebezpieczne dla zdrowia dziecka. Ale niestety ja nie potrafię temu zapobiec i boję się że sytuacja się powtórzy :-(
Och kurde, strasznie wspolczuje !!

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tam można dostać mieszkanie juz od 5000 za metr, to jest troche droższe bo wychodzi troche ponad 6.

Groszko, latem wylegiwalybysmy sie na lezaczkach A nie, latem bedziemy gonić uciekające dzieci pewnie

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Mycha o matko jakie przeżycia straszne az mi łzy w oczach stanęły

Pierożku

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Konrad tez od niedzieli nie robił kupy i czekam... Ale ja kp wiec to chyba norma, choć u hafiji czytałam ze nie do konca

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Dziewczyny a co do czopków... To ja juz dwa razy (jak sie okazało potem niepotrzebnie) dałam Konradowi. No i darł sie przy tym, wypychał, musiałam mu na sile wkładać, no tragedia, po pierwszym razie obiecałam sobie ze nigdy więcej (bo jak sie okazało nie miał zaparcia) ale za drugim uległam mamie. Konrad zrobił kupę na drugi dzien a czopek nierozpuszczalny był w tym. Oczywiście przez ten cały czas darł sie niemiłosiernie jakby ten czopek mu krzywdę zrobił.

No i wiecie jakie ja mam problemy od zawsze... Postanowiłam ze spróbuje tego czopka co mi szkodzi. Ja ☠☠☠☠☠☠☠e dziewczyny... Chuj tam ze nic nie zadziałał bo nie miał jak bo z bólu leciałam do kibla zeby szybko go wypchnąć, jaki bol, myślałam ze skonam tak szczypało...

I od tej pory nawet moja mama nie nalega (to było jak byłam u nich na weekend). Ona mówi, ze te czopki sa jakies do dupy skoro sie nie rozpuszczają i tak szczypią. Od razu wy☠☠☠alam całe pudełko. I nie polecam takich czerwono-białych, moze inne sa lepsze...

Nas czopki nie ruszają
W sensie że krzywdy nie robią
I też mamy w biało czerwonym pudełku

Cytat:
Industria dopiero doczytałam... Wiem, ze mam chałupę za to, nawet działkę mam pod ta chałupę ale tz nie chce poza Gd mieszkać My mamy 5 km do centrum, 4 do jego pracy, no jest mu wygodnie... Dom to moje marzenie ale moge je sobie wsadzić w buty

A tz twierdzi ze to nie jest duzo za mieszkanie bo nasze warte jest ponad 300 tys. Ale jemu jest tu wygodnie. Dzisiaj bedzie malował korytarz tak mu tu wygodnie...

Kaja ja tam chodzę na spacery bo moje mini osiedle jest tak beznadziejne ze moge sobie w kółko wokół bloku co najwyżej pojeździć

Fartuch Ty mieszkasz w Oliwie??? Jak z Konradem bedzie mozna wyjsć do ludzi to ja jestem za spotkaniem i obrabianiem tyłków dziewczynom

Loo gdybym ja miała tylko po osiedlu spacerować to mój spacer trwalby 5min

Było u mnie -4stopnie !!
Skrobalam szyby.. A ze auto mamy miesiąc nie mamy skrobaczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:47   #3943
mehja
Zakorzenienie

U mnie 0 st więc darujemy sobie dziś spacer. Wyjdziemy po południu.

Kaja mój TŻ do tej pory nie kupił skrovaczki i skrobie dowodem osobistym ! Wariat
Stary 2015-10-09, 08:48   #3944
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu...
Mam doła, jestem chujową matką i w ogóle do dupy. Idę spać.
No po☠☠☠ało ją...
Cytat:
Industria dopiero doczytałam... Wiem, ze mam chałupę za to, nawet działkę mam pod ta chałupę ale tz nie chce poza Gd mieszkać My mamy 5 km do centrum, 4 do jego pracy, no jest mu wygodnie... Dom to moje marzenie ale moge je sobie wsadzić w buty

A tz twierdzi ze to nie jest duzo za mieszkanie bo nasze warte jest ponad 300 tys. Ale jemu jest tu wygodnie. Dzisiaj bedzie malował korytarz tak mu tu wygodnie...

Kaja ja tam chodzę na spacery bo moje mini osiedle jest tak beznadziejne ze moge sobie w kółko wokół bloku co najwyżej pojeździć

Fartuch Ty mieszkasz w Oliwie??? Jak z Konradem bedzie mozna wyjsć do ludzi to ja jestem za spotkaniem i obrabianiem tyłków dziewczynom

No pieeeknie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Och kurde, strasznie wspolczuje !!

Nas czopki nie ruszają
W sensie że krzywdy nie robią
I też mamy w biało czerwonym pudełku

Loo gdybym ja miała tylko po osiedlu spacerować to mój spacer trwalby 5min

Było u mnie -4stopnie !!
Skrobalam szyby.. A ze auto mamy miesiąc nie mamy skrobaczki

A ja na swoim godzinami mogłabym Chodzić

mycha masakra a co do jedzenia to z tego co mi wiadomo to właśnie jak już było pisane marchewka zatwardza a jabłko rozluźnia...ja jak dałam jabłko to reakcja była już po ok godzinie. BTW wczoraj jak jej dałam banana to przeczyscil ja jeszcze bardziej niż jablko

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 08:48   #3945
mehja
Zakorzenienie

Czuć już zimę w powietrzu
Stary 2015-10-09, 09:03   #3946
mum_y
Przyczajenie

Cytat:
O matko! wiem co przezyłas, bo miałam pare dni temu to samo. Z tym, ze u nas pomogła herbatka. Ale tez płakałam razem z dzickiem, bo kupa tak jak u Ciebie staneła w połowie, a on cały czerwony i płakał. Na szczesie sie wyproznił, ale pozniej bardzo uwazałam na jego odbyt, bo nawet przy kapieli widziałam, ze odczuwał dyskomfort ( cały był czerwony) u nas było to spowodowane zmiana mleka. Mały strasznie ulewał niezaleznie czy był na piersi, czy na mm. W ciągu miesiaca przybrał tylko 300 gram. Lekarka kazał zmienić Mleko na AR, czyli to dla ulewajacyh i od tego momentu zaczeły sie jazdy z kupa. Po Nestle AR zaczał puszczac mega smieradzace baki i kupka po nim była koloru ciemnozielonego i strasznie smieradzaca ( przy zmianie pieluszki prawie wymiotowałam). Wiec zmieniłam mleko na enfamil AR i po tym własnie nie mogł sie wyproznic. Zaczełam go dopajac wiecej i podawac herbate koperkowa i kupy sa juz normalne, ale niestety dalej ulewa mimo specjalistycznego mleka czy ktoras z Was ma tez taki problem z dzieckiem? chyba bede prosic lekarke o skierowanie do gastrologa, bo zaczyna mnie to martwic
mum_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:15   #3947
mehja
Zakorzenienie

Mumy moje pierwsze dziecko miało refluks i ulewalo a właściwie wymiotowalo po każdym mleku, nawet zagęszczonym nutriconem. Musiał po prostu z tego wyrosnąć. Widziałam że teraz jest jakiś syrop dla dzieci ulegających, nie pamiętam nazwy ale ponoć najbardziej skuteczny że wszystkich sposobow
Stary 2015-10-09, 09:16   #3948
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Kaja mój TŻ do tej pory nie kupił skrovaczki i skrobie dowodem osobistym ! Wariat
Nie miałam właśnie torebki bo ja rano wychodze bez niczego tak na szybko..

Cytat:
Napisane przez mum_y Pokaż wiadomość
O matko! wiem co przezyłas, bo miałam pare dni temu to samo. Z tym, ze u nas pomogła herbatka. Ale tez płakałam razem z dzickiem, bo kupa tak jak u Ciebie staneła w połowie, a on cały czerwony i płakał. Na szczesie sie wyproznił, ale pozniej bardzo uwazałam na jego odbyt, bo nawet przy kapieli widziałam, ze odczuwał dyskomfort ( cały był czerwony) u nas było to spowodowane zmiana mleka. Mały strasznie ulewał niezaleznie czy był na piersi, czy na mm. W ciągu miesiaca przybrał tylko 300 gram. Lekarka kazał zmienić Mleko na AR, czyli to dla ulewajacyh i od tego momentu zaczeły sie jazdy z kupa. Po Nestle AR zaczał puszczac mega smieradzace baki i kupka po nim była koloru ciemnozielonego i strasznie smieradzaca ( przy zmianie pieluszki prawie wymiotowałam). Wiec zmieniłam mleko na enfamil AR i po tym własnie nie mogł sie wyproznic. Zaczełam go dopajac wiecej i podawac herbate koperkowa i kupy sa juz normalne, ale niestety dalej ulewa mimo specjalistycznego mleka czy ktoras z Was ma tez taki problem z dzieckiem? chyba bede prosic lekarke o skierowanie do gastrologa, bo zaczyna mnie to martwic

Moja blanka ulewała. Na piersi jak jadla. Potem jeszcze gorzej na bebilonie, po nan zatwardzenia, po bebiko było ok. Ale mimo tego dla ulewajacych zagęszczalam mleko Nutritonem
I wtedy nie ulewała.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:17   #3949
Marei
Zakorzenienie

Jej Mycha współczuję
Stary 2015-10-09, 09:19   #3950
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Mumy moje pierwsze dziecko miało refluks i ulewalo a właściwie wymiotowalo po każdym mleku, nawet zagęszczonym nutriconem. Musiał po prostu z tego wyrosnąć. Widziałam że teraz jest jakiś syrop dla dzieci ulegających, nie pamiętam nazwy ale ponoć najbardziej skuteczny że wszystkich sposobow

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:21   #3951
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Tam można dostać mieszkanie juz od 5000 za metr, to jest troche droższe bo wychodzi troche ponad 6.

Groszko, latem wylegiwalybysmy sie na lezaczkach A nie, latem bedziemy gonić uciekające dzieci pewnie

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Mycha o matko jakie przeżycia straszne az mi łzy w oczach stanęły

Pierożku

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Konrad tez od niedzieli nie robił kupy i czekam... Ale ja kp wiec to chyba norma, choć u hafiji czytałam ze nie do konca

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Dziewczyny a co do czopków... To ja juz dwa razy (jak sie okazało potem niepotrzebnie) dałam Konradowi. No i darł sie przy tym, wypychał, musiałam mu na sile wkładać, no tragedia, po pierwszym razie obiecałam sobie ze nigdy więcej (bo jak sie okazało nie miał zaparcia) ale za drugim uległam mamie. Konrad zrobił kupę na drugi dzien a czopek nierozpuszczalny był w tym. Oczywiście przez ten cały czas darł sie niemiłosiernie jakby ten czopek mu krzywdę zrobił.

No i wiecie jakie ja mam problemy od zawsze... Postanowiłam ze spróbuje tego czopka co mi szkodzi. Ja ☠☠☠☠☠☠☠e dziewczyny... Chuj tam ze nic nie zadziałał bo nie miał jak bo z bólu leciałam do kibla zeby szybko go wypchnąć, jaki bol, myślałam ze skonam tak szczypało...

I od tej pory nawet moja mama nie nalega (to było jak byłam u nich na weekend). Ona mówi, ze te czopki sa jakies do dupy skoro sie nie rozpuszczają i tak szczypią. Od razu wy☠☠☠alam całe pudełko. I nie polecam takich czerwono-białych, moze inne sa lepsze...

A posmarowalas czopek oliwka albi czymkolwiek zanim wlozylas?
U nas nie było problemu z czopkami, ale zawsze je smarowalam oliwka zanim włożyłam, żeby nie szczypalo przy wkladaniu. Jak kupa przyszła po 10min nie był rozpuszczony, ale np po godzinie nie było śladu. I mały nie płakał, wszystko było ok.
Opakowanie bylo czerwono białe, carvi carum czy jakoś tak.
Stary 2015-10-09, 09:21   #3952
mehja
Zakorzenienie

Kaja nie wiedziałam że ty też mialas ulewaczka.

My tak myslelismy żeby tylko Lili nie miała refluksu i na szczęście nie ma. W ogóle ona w porównaniu z pierwszym dzieckiem jest bezproblemowa.
Stary 2015-10-09, 09:23   #3953
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:

no z Oliwy

Ja raz w życiu spróbowałam czopka i było to przed porodem :P Niegdy więcej ale nic nie szczypało.
Stary 2015-10-09, 09:24   #3954
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia podejrzewam, ze z tymi konkretnymi było cos nie tak :/ Ale jak sobie pomyśle ile cierpienia zadałam Konradkowi... A chciałam dobrze. Na pewno inne sa ok. Nie mam juz ich zeby powiedzieć jaka firma ale czerwono białe pudełko było i napisane ze dla dzieci.

Wlasnie siedzę i odciągam mleko bo jutro ide znowu do dentysty,.. Szcześliwie dostałam nawału i jest co odciągać.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Aaaa i martwi mnie ta kupa, ale ona potem jest konsystencji śmietany z kartonika wiec to nie zaparcia... Moze musi sie jej uzbierać troche? Chociaz w ten dzien co ma zrobic widac ze sie meczy bardzo...

Musi się jej uzbierać, to znaczy że większość pokarmu jest wchłaniana i nie ma wiele do wydalenia jak tydzień kupy nie ma to można zacząć się martwić. Na kp oczywiście.
Stary 2015-10-09, 09:32   #3955
mum_y
Przyczajenie

Cytat:
A no własnie u mnie tez bardziej to wyglada na wymioty, bo nawet 1h czy 2h po jedzeniu potrafi chlusnac a to jescze bardziej sie nasiliło odkad kładziemy go na macie, bo tam wariuje i uwielbia przekrecac sie na brzuszek no ale co mam zrobic...nie moge go przeciez nie kłasc, bo dziecko najlpiej sie rozwija na brzusiu własnie. Oczywiscie nie kłade go zaraz po jedzeniu, ale najpierw do bujaczka zeby mu sie tam wszytsko ułozyło. Musze poszukac wtakim razie info w necie o tym syropie, bo pediatra nic nie wspomniała. A ten refluks to lekarz stwierdza podczas USG?
mum_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:36   #3956
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

Ja kredytowa drapalam i .... Po zniszczeniu wstawiłam auto do garażu

Mycha z medycyny ludowej i domowej marchwiankach jest na biegunkę a jabłko pomagać przy zatwardzenie . Ja sie do tego stosowałam zawsze. Oczywiście Twój wybór i nie dziwie sie ze posłuchałam lekarza jako kompetentnej osoby z zasady .

Jak dziecko nie robi przy kp kupy to stosuje tzw trawienie bezresztkowe ️ szuu chyba tak ?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Dorzuciłam jeszcze fotkę na chwile dla zainteresowanych spóźnialskich ale nie wchodzę do klubu bo nie odpalam kompa

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:40   #3957
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Szuu na mnie też czopki źle działają. Na małej nie musiałam używać bo robi kupkę 3 razy dziennie (nie za dużo?)

Raz tylko uzylismy windi jak była mała i o 5 miała prężenia i kupa wyskoczyła jak z armaty.

Szuu próbowałas?

Mycha strasznie wspolczuje i tobie i malutkiej. Dobrze że jej pomogli. A dopajasz ją? Może więcej wody jej dawaj?
Dopajam nie tylko w upały czy coś ale non stop. Z tym ze za dużo i tak nie wypija.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie wiem.. Zawsze mówili że gotowana marchewka to na biegunkę. Syn miał problemy ale nie aż takie jak wy i zaczynaliśmy od jabłka, marchewka nasilila tylko problemy..
Masz 200% racji ale wiesz jak to jest... Uwierzylam lekarzowi :-( dziś dajemy sok z jabłuszka

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Boże Mycha aż mnie ciarki przeszły i płakać mi się chciało...biedne, kochane maleństwo oby to się więcej nie powtorzylo!
Mam nadzieję ze dietą pomoże.

A moja ma cały czas katar i boję się żeby nie było gorzej...póki co jeść może normalnie ale dziś zassala to tak dziwnie do gardła ze oddychać nie mogła i wyleciała buzia taka lepka flegma.
Odciagam te gluty i mam nadzieję ze będzie ok.

Jutro tż będzie w domu, ma jeszcze do przejechania tylko 1700 kam co najlepsze będzie przyjeżdżał 100km od domu a towar ma zawieźć do Malborka i dopiero stamtąd musi przemierzyc cała Polskę do domu!

Szuuu mieszkanie musi być piękne...ale cena ze Ho Ho
Taki katar też masakra, żeby aż do gardła spłynął... Zdrówka :-*

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No po☠☠☠ało ją...

No pieeeknie

A ja na swoim godzinami mogłabym Chodzić

mycha masakra a co do jedzenia to z tego co mi wiadomo to właśnie jak już było pisane marchewka zatwardza a jabłko rozluźnia...ja jak dałam jabłko to reakcja była już po ok godzinie. BTW wczoraj jak jej dałam banana to przeczyscil ja jeszcze bardziej niż jablko
Od wczoraj dużo czytam na ten temat i piszą ze banan tak jak marchewka działa. Ale dziś daje jabłko a jak już pomoże to będę pisać z zakładu karnego bo idę za☠☠☠ać lekarza.

Cytat:
Napisane przez mum_y Pokaż wiadomość
Straszne :-(
Do tego to ulewanie, nie umiem nic poradzić na ten temat. Wiem tylko ze po mleku specjalistycznym to normalne że są takie śmierdzące kupy, bo tam jest bardzo wysoko przetworzone białko i to dlatego.
Mam nadzieje ze znajdziecie jakieś rozwiązanie bo to straszne patrzeć jak maluszek się męczy i nie móc mu pomoc :-(
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:43   #3958
barbaritka84
Rozeznanie

DI nas też się czopki sprawdzają, ledwo wloze i za 5 min kupa jest a czopek cały bo nie zdąży się rozpuścić...I też mam te biało czerwone.

Nie zdążyłam zobaczyć Groszko :-(

Paznokieć mi wrosl i się mecze już jakiś cZas, wczoraj się znowu do niego dorwalam, rozgrzebalam i dziś boli i paluch ciepły. Nie wiem czy coś wskoralam ale chyba bez chirurga się nie obejdzie.

Ja jak nie mam skrobaczki to zawsze karta do bankomatu albo twarda wizytowka szyby skrobię.

Edit: Widziałam Groszko... no i kolejna śliczna czerwcowa mamuska

Edytowane przez barbaritka84
Czas edycji: 2015-10-09 o 09:48
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:48   #3959
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
I nas też się czopki sprawdzają, ledwo wloze i za 5 min kupa jest a czopek cały bo nie zdąży się rozpuścić...I też mam te biało czerwone.

Nie zdążyłam zobaczyć Groszko :-(

Paznokieć mi wrosl i się mecze już jakiś cZas, wczoraj się znowu do niego dorwalam, rozgrzebalam i dziś boli i paluch ciepły. Nie wiem czy coś wskoralam ale chyba bez chirurga się nie obejdzie.

Ja jak nie mam skrobaczki to zawsze karta do bankomatu albo twarda wizytowka szyby skrobię.
Współczuje paznokcia :/

U nas noc lipa, nie wiem czy po szczepieniu czy było jej gorąco Ale pobudki o 1 3 i 5 masakra... Któraś z Was pisała że wstaje o tych godz i noc była spoko, to ja nawet nie chce wiedzieć jak wygląda ,nie spoko,
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 09:50   #3960
Cos_
Zakorzenienie

Barbaritka mnie tez wrastal ale go uratowalam.

Groszko juz sprawdzam :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości